🤖 مطالعهای نگرانکننده: استفاده از ChatGPT با افت تحصیلی در ارتباط است
🔴 ابزارهای هوش مصنوعی مانند ChatGPT نقش مهمی در زندگی روزمرهی بسیاری از افراد ایفا میکنند؛ اما تحقیقات جدیدی نشان میدهد که استفادهی بیش از حد از این ابزارها میتواند تأثیرات منفی بر عملکرد تحصیلی و حافظه داشته باشد.
🔴 بر اساس مطالعهای جدید از ارزیابی صدها دانشجوی مقطع کارشناسی تا داوطلبان دکترا، دانشجویانی که تحت فشار زمانی و آموزش سنگین قرار دارند، بیشتر سمت استفاده از ChatGPT میروند.
🔴 دادههای این تحقیق نشان میدهند دانشجویانی که به هوش مصنوعی متکی هستند، بیشتر وقت خود را تلف میکنند، حافظهی ضعیفتری دارند و معدل تحصیلیشان به مرور کاهش مییابد.
🔴 چتبات ChatGPT صرفنظر از کیفیت پاسخهایش، فرآیند تحصیل را بیشازحد آسان میکند. به گفتهی محققان، از آنجایی که ChatGPT میتواند به سرعت به هر سوالی پاسخ دهد، دانشجویانی که بیش از حد از این ابزار استفاده میکنند ممکن است تلاشهای شناختی خود را برای انجام وظایف آموزشی کاهش دهند و این امر منجر به کاهش حافظهی این گروه از داشنجوها میشود.
🔴 مطالعه همچنین بیان میکند که رابطهی بین استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی و تأثیرات منفی آن ممکن است دو طرفه باشد؛ یعنی دانشجو ممکن است به دلیل داشتن نمرات پایین به استفاده از ChatGPT روی آورده باشد.
ببینید : آیا مدلهای هوش مصنوعی برای کارکرد عالیشان باید کارکردی شبیه به مغز داشته باشند ؟
شبیهسازی مغز انسان توسط هوش مصنوعی رویایی است که بسیاری از دانشمندان در سر دارند. اما سوال اینجاست که آیا مدلهای هوش مصنوعی برای کارکرد عالیشان باید کارکردی شبیه به مغز داشته باشند.
مغز انسان – هوشمند و منحصر به فرد – دانشمندانی را به چالش می کشد که مصمم هستند پیچیدگی آن را رمزگشایی کنند و امکاناتی را برای بهبود زندگی انسان ها باز کنند. اما برای اینکه هوش مصنوعی تأثیری واقعاً تحول آفرین داشته باشد، شبکه های عصبی مصنوعی باید توسط هوش انسان تقویت شوند.
B2n.ir/k56051
سرمایه گذاری عظیم دولت آمریکا در زمینه هوش مصنوعی
اندیشکده بروکینگز: اگر کسی می خواهد بداند استراتژی واقعی چیست، باید پول را دنبال کند. در مورد دولت آمریکا، استراتژی به وضوح بر کاربردهای دفاعی هوش مصنوعی متمرکز است. سرریز این تمرکز این است که اولویتها، نیازها و ارزشهای دفاعی و امنیتی، اولویتهای غالب در برنامههای دولتی باشند.
🔺 شکوفایی اقتصاد خاورمیانه با تمرکز بر امنیت سایبری، تجارت الکترونیک و هوش مصنوعی
🔹 عربنیوز در گزارشی با استناد به بررسیهای موسسه «پیدبلیوسی میدلایست» چشمانداز پیش روی اقتصاد خاورمیانه را به رغم چالشهای مالی در سایر نقاط جهان، به دلیل تمرکز بر امنیت سایبری، تجارت الکترونیک و هوش مصنوعی، روشن و در حال شکوفایی توصیف کرد.
https://www.citna.ir/node/292753
زیر نویس خودکار ویدئو با استفاده از ابزار هوش مصنوعی Kapwing :
• وارد سایت شوید و با استفاده از ایمیل، ثبت نام کنید.
• روی Create new بزنید و فیلم مورد نظرتان را آپلود کنید
• حالا از منوی Subtitle ، روی گزینه
Auto Subtitle
بزنید و زبان فارسی را انتخاب کنید.
• در نهایت با زدن روی گزینه آبی رنگ موجود، زیر نویس برای ویدیوی شما درج خواهد شد که قابل ویرایش هم هست
https://www.kapwing.com
رتبهبندی کشورها از نظر امنیت سایبری
مطالعهای در سال 2023 در هاروارد بیزینس نشان داد که نقض دادهها در ایالات متحده در بالاترین زمان خود قرار دارد و در 3 فصل اول سال 2023 نسبت به سال قبلش 20 درصد افزایش یافته است. این موضوع در سراسر جهان مشابه بود، جایی که حملات به طور خاص در بریتانیا، استرالیا و کانادا متمرکز شده بودند. در خاورمیانه، فعالیتهای باجافزاری در همان سال 77 درصد افزایش یافت.
https://www.cyberbannews.com/rtbhbndy-kshwrha-az-nzr-amnyt-saybry
2_144211946716116105.pdf
17.86M
کتاب «زیست بوم نوآوری هوش مصنوعی: سیاستها، راهبردها، بازیگران و کارکردها (مروری بر تجارت منتخب جهانی)
انتشارات ایرانداک
کتاب حاضر بخشی از نتایج حاصل از طرحی پژوهشی است که در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به سفارش «پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات» انجام شد.
هدف از این طرح بررسی پیشنیازها و الزامات توسعه زیستبوم نوآوری هوش مصنوعی کشور از طریق ایجاد شبکههای همکاری بر مبنای نوآوری باز بود.
برای این منظور کشورهای ایالات متحده آمریکا، انگلیس، چین، روسیه، هند و امارات متحده عربی انتخاب و مطالعات تطبیقی با هدف شناسایی راهبردهای کلان، سیاستها، بازیگران و نقشها و مسئولیتهای هر یک و تعاملات بین این بازیگران انجام شد.
نتایج این مطالعات در تدوین خروجی نهایی طرح پژوهشی که شامل نگاشت نهادی و کارکردی بازیگران زیستبوم نوآوری هوش مصنوعی کشور بود، مورد استفاده قرار گرفته است.
🔺 کلانپیکره زبان فارسی ترگمان با ۳۱ میلیارد توکن منتشر شد
🔹 کلانپیکره ترگمان تاکنون از طریق خزش ۴۲۲ سایت داخلی به حجم مجوع بیش از ۳۱ میلیارد توکن در قالب بیش از ۵۴ میلیون سند در حوزههای گوناگون رسیده است.
🔹 کلانپیکره ترگمان در هاگینگ فیس قرار دارد و دسترسی به آن نیازمند تأیید است. برای دریافت حق بهرهبرداری غیر تجاری کافی است فرد متقاضی در هاگینگفیس اکانت با لینک به گیتهاب داشته باشد یا در حوزه LLM فعالیت کند.
🔹 ترگمان در راستای مسوولیت اجتماعی و با هدف گسترش فرهنگ آزادرسانی و تقویت هوش مصنوعی در کشور حق بهرهبرداری از این کلانپیکره را حق بهرهبرداری CC-BY-NC-SA قرار داده است.
🔹 خزشگر تخصصی ترگمان برای گردآوری این پیکره به صورت کاملاً متنباز و با حق بهرهبرداری LGPL-v۳ از طریق گیتهاب در دسترس است.
https://pvst.ir/hls
روش جدید محققان MIT سرعت تولید تصاویر هوش مصنوعی را تا ٣٠ برابر افزایش میدهد
🔹محققان MIT و ادوبی برای حل مشکل سرعت پایین هوش مصنوعی در تولید تصاویر، روش بسیار سریعی با نام DMD را که تأثیر بسیار کمی بر کیفیت عکس میگذارد، ایجاد کردهاند. در این روش میتوان در هر ثانیه حدود ٢٠ تصویر تولید کرد؛ بهعبارتی سرعت آن ٣٠ برابر بیشتر از مدلهای متداول است.
🔹این روش یک مدل انتشار چند مرحلهای را به فرایندی یک مرحلهای کاهش میدهد. کیفیت تصاویر نهایی این روش را میتوان با مدلهایی مانند Stable Diffusion 1.5 مقایسه کرد.
https://dgto.ir/3dde
ایلان ماسک با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد کاربرانی که بیش از ۲۵۰۰ دنبالکننده تایید شده داشته باشند، بهصورت رایگان به قابلیتهای سرویس Premium دسترسی پیدا میکنند. اگر تعداد دنبال کنندگان تایید شده کاربران بیش از ۵۰۰۰ نفر باشد، قابلیتهای Premium Plus در اختیار آنها قرار میگیرد.
🔺 اولین آمار فروشگاه GPTهای شرکت اوپنایآی؛ ابزارهای تحصیلی و پیشبینی قیمت سهام از جمله پرطرفدارترینها
🔹 فایننشال تایمز میگوید براساس اولین دادههایی که نمایی از مهمترین منزلگاه ابزارهای هوش مصنوعی به نمایش میگذارد، چتباتهایی که مدعی پیشبینی قیمت سهام و دور زدن دزدی ادبی هستند از جمله محبوبترینهای فروشگاه اپلیکیشن شرکت اوپنایآی به حساب میآیند.
🔹 براساس دادههای جدیدی از که از شرکت SimilarWeb، منتشر شده برخی از محبوبترین GPT در حوزه آموزش فعالیت دارند و دومین اپلیکیشن پرطرفدار این بازار Consensus نام دارد، ابزاری که مقالات آکادمیک را جستجو و خلاصهسازی میکند.
🔹 از جمله دیگر اپلیکیشنهایی که در سال جاری به شهرت رسیدهاند میتوان به ابزارهای طراحی برای تولید تصویر، ابزارهای ترجمه بین زبانها یا کمک درخواستهای شغلی با بررسی رزونامه اشاره کرد.
https://pvst.ir/hlt
بازار سرورهای هوش مصنوعی در دست تایوانی ها
شرکتهای تایوانی بازار سرورهای هوش مصنوعی را قبضه کردهاند و حدود ۹۰ درصد از تولیدات این حوزه در تایوان انجام میشود.
https://www.click.ir/fa/tiny/news-401666
۵ اقدام فوری برای زمانی که روی یک لینک آلوده کلیک کردهاید
۱. ارتباط دستگاه خود را با اینترنت قطع کنید تا از گسترش بدافزارها جلوگیری کنید.
۲. هرگونه فایل یا برنامه مشکوک که بهتازگی نصب شده را حذف کنید.
۳. رمز عبور همه حسابهای آنلاین خود را تغییر دهید.
۴. اگر اطلاعات بانکی خود را وارد کردهاید، کارت بانکیتان را از طریق بانک مسدود کنید.
۵. دستگاه هوشمند خود را به تنظیمات کارخانه برگردانید.
به گزارش نیویورک تایمز، رژیم صهیونیستی از سیستم تشخیص چهره پیشرفته برای شناسایی نیروهای حماس در غزه استفاده میکند.
مایکروسافت جلوی تولید پاسخهای نامطلوب کوپایلوت را میگیرد
گزارش تازه بلومبرگ از اقدامات مایکروسافت برای افزایش امنیت کوپایلوت خبر میدهد. ردموندیها از چند ماه پیش کوپایلوت را بهصورت عمومی در دسترس کاربران قرار دادند؛ اما در برخی مواقع، کاربران حین استفاده از آن با نتایج عجیبی برخورد کردهاند. بروز این نتایج، برخی کاربران را بر آن داشت که با ترفندهایی، کوپایلوت را گول بزنند.
🔹مایکروسافت برای مقابله با این نقص، ابزاری را توسعه داده که با شناسایی حملات مستقیم و غیرمستقیم، آنها را شناسایی و مکالمه را قطع کند. بهکارگیری این ابزار در کوپایلوت حالا احتمال تولید پاسخهای نامطلوب را تا حد چشمگیری کاهش میدهد. تمام اینها با قابلیتی بهنام Prompt Shield به ارمغان میآیند. توسعهدهندگان نسخههای سفارشی کوپایلوت نیز میتوانند از این ابزار برای بهبود امنیت چتبات خود بهرهگیری کنند.
🔹مایکروسافت بهزودی این ابزار پیشرفته را به کوپایلوت میآورد و احتمالاً برای مقابله با این نوع حملات (چه از سوی کاربر عادی و چه از سوی مهاجمان) جریمههایی را در نظر بگیرد.
به گزارش سایت The Information، مایکروسافت و شرکت OpenAI در حال برنامهریزی برای ساخت ابرکامپیوتر هوشمصنوعی ۱۰۰ میلیارد دلاری با نام "دروازه ستارگان" در خاک آمریکا هستند.
🔺 خالق ChatGPT دچار «توهم خودبزرگبینی» است
🔹 بهنظر میرسد سم آلتمن اهداف بلندپروازانهای در سر داشته باشد؛ تا حدی که یکی از سرمایهگذاران خطرپذیر که مدتی با آلتمن در ارتباط بوده، میگوید او مانند ایلان ماسک یک فرد خودشیفته و خودبزرگبین است.
🔹 سرمایهگذاران بسیاری معتقدند که آلتمن همچون استیو جابز، مدیرعامل فقید اپل، از «دایرهی تحریف واقعیت» استفاده میکند
https://www.citna.ir/node/292801
🔺 تلاش آمریکا برای قطع خدمات به ابزارهای تراشهسازی چین
🔹 یک مقام وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد که واشنگتن با مضاعف کردن تلاش برای جلوگیری از تقویت توانمندیهای تراشهسازی چین، از متحدان خود میخواهد شرکتهای داخلی را از خدمات رسانی به ابزارهای خاص تولید تراشه برای مشتریان چینی، منع کنند
http://isna.ir/xdQPGW
🔍 چگونگی تقسیم کار ملی توسعه هوش مصنوعی در دنیا
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی «نگاشت نهادی و تقسیم کار ملی در حوزه توسعه هوش مصنوعی و حکمرانی داده محور» را ارائه کرده و در آن مروری کوتاه بر تقسیم کار ملی در حوزه هوش مصنوعی در برخی نقاط دنیا انجام داده است.
به منظور شناخت تقسیم کار ملی انجام شده در برخی نقاط دنیا در حوزه هوش مصنوعی، حوزههای حکمرانی و توسعه هوش مصنوعی، آموزش و پژوهش، کسبوکار و صنایع و زیرساختی بررسی شده است.
mehrnews.com/x33G3S
چند دامنه فارسی به ثبت رسیده است؟
براساس آخرین اعلام مرکز ثبت دامنه کشوری تاکنون یک میلیون و ۶۳۴هزار و ۶۰۹ دامنه فعال فارسی به ثبت رسیده که در این میان پسوند داتآیآر (ir.) بیشترین دامنه فعال را دارد.
ادعای اکسیوس: استفاده از هوش مصنوعی کوپایلت در کنگره آمریکا ممنوع شد
🔹 خبرگزاری اکسیوس در گزارشی اختصاصی میگوید اعضای کنگرهی ایالات متحده ازاینپس اجازه ندارند از هوش مصنوعی مایکروسافت کوپایلت در دستگاههای دولتی و کاری خود استفاده کنند.
🔹 اکسیوس میگوید به یادداشتی از سوی یکی از مدیران ارشد کنگره دست پیدا کرده که «ممنوعیت» کوپایلت به وضوح در آن اعلام شده است.
🔹 ظاهرا دفتر امنیت سایبری کنگره اعلام کرده که کوپایلت بهدلیل احتمال افشای اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا، یک خطر امنیتی است؛ نمایندگان مجلس همچنان میتوانند در گوشی و لپتاپ شخصی خود از کوپایلت استفاده کنند، اما اجرای این هوش مصنوعی روی تمامی دستگاههای ویندوزی کنگره ممنوع است.
🔹 کنگرهی آمریکا حدودا یک سال پیش ممنوعیتی سخت برای استفاده از ChatGPT وضع کرد (کوپایلت همچون ChatGPT از مدل زبانی بزرگ شرکت OpenAI قدرت میگیرد). در آن زمان گفته شد اعضای مجلس اجازه ندارند از نسخهی رایگان ChatGPT روی دستگاههای دولتی استفاده کنند، اما امکان استفاده از نسخهی اشتراکی این چتبات برای اهداف تحقیقاتی و ارزیابی وجود دارد.
اینستاگرام درحال توسعه قابلیت جدید Blend برای تماشای دونفره ریلز است
🔸اینستاگرام درحال توسعه یک قابلیت جدید به نام Blend است که یک فید خصوصی ریلز برای شما و کاربر دیگر ایجاد میکند و براساس علایق مشترک، ویدیوهایی برای شما دو نفر به نمایش میگذارد. این ویژگی هنوز درحال آزمایش است و هنوز مشخص نیست چه زمانی اینستاگرام آن را برای عموم منتشر میکند.
🔸اگر دوستی را به یک Blend دعوت کنید، اینستاگرام فید شخصیسازیشده از ریلز ایجاد میکند که احتمال میدهد شما دو نفر به آن علاقه دارید. بهنظر میرسد Blend تا حدودی شبیه قابلیتی در اسپاتیفای با همین نام است؛ این ویژگی که در سال 2021 راهاندازی شد، به دو نفر اجازه میدهد آهنگهای موردعلاقه خود را در یک پلیلیست مشترک داشته باشند.
🔶 دو روی سکه بلاگری؛ جای خالی آموزش
🔺 بر اساس آخرین آمار، تعداد پیشبینیشده کاربران شبکههای اجتماعی در جهان در سال ۲۰۲۳، ۴.۸۹ میلیارد نفر بود که نشاندهنده افزایش ۶.۵ درصدی در مقایسه با سال قبل است. به ناچار این افراد به دلایل مختلف اعم از سرگرمی، دنبال کردن اخبار، سبک زندگی و .... اینفلوئنسرها در رسانههای اجتماعی نگاه میکنند.
🔺 تاثیرگذاری اینفلوئنسرها به ویژه بلاگرها بر مخاطبان تا حدی اهمیت پیدا کرده است که دولتها نیز برای مقاصد مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نیز از آنها کمک میخواهند از جمله برای اطلاعرسانی در مورد اپیدمی کرونا و تشویق مردم به ماندن در خانه در کشوری مانند فتلاند. در جریان انتخابات ۲۰۲۰ ایالات متحده هم هر دو کمپین تبلیغاتی بایدن و ترامپ از استراتژیهای تبلیغاتی در رسانههای اجتماعی استفاده کردند.
🔺 در حادثه سیل سیستان و بلوچستان در اسفند ۱۴۰۲ اما حضور این افراد در بین مردم مناطق سیلزده با پوشش سازمان هلال احمر، با حواشی متعددی همراه بود.
https://irna.ir/xjQ5Bz
🔺از هر شش کودک یک نفر آزار و اذیت سایبری را تجربه کرده است
🔹 یک پژوهش بینالمللی که به سفارش سازمان بهداشت جهانی صورت گرفته، نشان داده است که از هر شش نوجوان تقریبا یک نفر آزار و اذیت سایبری را تجربه کرده است.
https://www.citna.ir/node/292819
🔺مدلهای هوش مصنوعی به یکدیگر آموزش میدهند
🔹 یک سری سیستم هوش مصنوعی تنها بر اساس دستورالعملهای نوشتاری قادر به یادگیری و اجرای وظایف هستند و میتواند آنچه را آموخته برای یک سیستم هوش مصنوعی «خواهر» توضیح دهد و سیستم خواهر نیز بدون هیچ آموزش یا تجربه قبلی در اجرای آن، همان کار را انجام دهد.
http://B2n.ir/g98855
رژیم صهیونیستی هدف اصلی هکرها در سال 2023
محققان شرکت امنیت سایبری رادوِر اعلام کردند که رژیم صهیونیستی با بیشترین تعداد حوادث سایبری در سال 2023 مواجه بوده است.
گزارش تحلیل تهدید جهانی 2024 رادوِر (Radware) افزایش حملات سایبری و هکری را نشان میدهد که رژیم صهیونیستی با بیشترین تعداد حوادث در سال 2023 مواجه است که کارشناسان آنها را به گروههای هکری طرفدار فلسطین و محور مقاومت نسبت میدهند.
نظر هیلاری کلینتون در مورد هوش مصنوعی و دیپ فیک: جهشی در فناوری و ایجاد نوع کاملاً متفاوتی از تهدید
https://www.cyberbannews.com/nzr-hylary-klyntwn-dr-mwrd-hwsh-msnwy-w-dyp-fyk