هوش مصنوعی مایکروسافت کوپایلت حالا دستخط بد را هم تشخیص میدهد
https://www.zoomit.ir/ai-articles/423808-microsoft-onenote-copilot-inked-notes-handwriting-recognition/
خالق ChatGPT از سیستم رتبهبندی جدید مدلهای هوش مصنوعی رونمایی کرد
شرکت OpenAI اخیراً سیستم رتبهبندی جدیدی را معرفی کرده است که برای تعیین سطح مدلهای زبانی بزرگ استفاده خواهد شد. هدف نهایی سنجش تواناییهای هوش مصنوعی و دستیابی به هوش جامع مصنوعی (AGI) عنوان شده است
این سیستم رتبهبندی ، از پنج سطح تشکیل شده است. با افزایش رتبه، میزان هوشمندی ابزار یا سیستم ارتقا پیدا میکند. در سطح ابتدایی، چتباتهایی با توانایی برقراری مکالمه با کاربران قرار میگیرند که اغلب شامل نمونههای فعلی است. در سطح دوم، سیستمهایی با قابلیت حل مسئله قرار میگیرند که توانی مشابه با انسان دارای مدرک PhD دارند. اگرچه چتباتهایی مثل ChatGPT هنوز به این مرحله نرسیدهاند، OpenAI ادعا میکند به دستیابی به چنین رتبهای بسیار نزدیک است.
https://dgto.ir/3i1i
🔺 ترور نافرجام ترامپ، صعود بیتکوین را در پی داشت
🔹 با ترور نافرجام دونالد ترامپ، بیتکوین از قیمت ۵۸ هزار و ۳۳۷ دلار صعود کرد و در کمتر از یک ساعت به ۵۹ هزار و ۷۹۶ دلار رسید که بالاترین قیمتی است که بیتکوین در هفته گذشته شاهد آن بوده است.
چه زمانی میتوانیم به مدلهای هوش مصنوعی اعتماد کنیم؟
🔸از آنجایی که مدلهای یادگیری ماشینی میتوانند پیشبینیهای نادرستی ارائه دهند، محققان اغلب آنها را به این توانایی مجهز میکنند که به کاربر بگویند چقدر در مورد یک تصمیم خاص مطمئن هستند. این امر به ویژه در تنظیمات پرمخاطره مهم است، مانند زمانی که از مدلها برای کمک به شناسایی بیماری در تصاویر پزشکی یا فیلترکردن برنامههای شغلی استفاده میشود.
🔸اما کمیتهای عدم قطعیت یک مدل تنها زمانی مفید هستند که دقیق باشند. اگر مدلی بگوید ۴۹ درصد مطمئن است که یک تصویر پزشکی نشان دهنده نوعی بیماری خاص است، در این صورت در ۴۹ درصد مواقع، مدل باید درست باشد.
https://ana.ir/003rt9
🤖مدلهای خلقشده با هوش مصنوعی؛ برنده اولین دوره مسابقه Miss AI اعلام شد
🔹«کنزا لیلی» (Kenza Layli)، اینفلوئنسر ساختهشده با هوش مصنوعی، در رویداد جهانی محتواسازان هوش مصنوعی (WAICA) به عنوان اولین Miss AI انتخاب شد. لیلی که توسط آژانس بازاریابی هوش مصنوعی مراکشی Phoenix ساخته شده است و حدود ۲۰۰,۰۰۰ دنبالکننده در اینستاگرام دارد، بیش از ۱۵۰۰ مدل مجازی دیگر را شکست داد.
🔹در این رقابت، «لالینا والینا» از فرانسه دوم شد و «اولیویا سی» پرتغالی در جایگاه سوم قرار گرفت. WAICA حدود ٢٠,٠٠٠ دلار جایزه به سازندگان این مدلها اهدا کرده است.
هوش مصنوعی جمنای بیسروصدا فایلهای PDF ذخیرهشده در گوگل درایو را اسکن میکند
بنابر گزارشی در ایکس مبنی بر اسکن فایلهای ذخیرهشده در گوگل درایو توسط جمنای، کوین بنکستون، مشاور ارشد مدیریت هوش مصنوعی، متوجه شد که جمنای بدون درخواست او خلاصهای از اظهارنامه مالیاتیای را که قبلاً در گوگل درایو آپلود کرده بود، نمایش میدهد.
در بسیاری از برنامههای مختلف مخصوصاً اپلیکیشنهای خدماتی مبتنی بر هوش مصنوعی، گزینهای وجود دارد که از کاربر میخواهد در صورت تمایل برای آموزش هوش مصنوعی و ارائهی خدمات بهتر و دقیقتر از دیتای او استفاده کند و اگر شخصی به هر دلیلی با این درخواست موافق نباشد، توانایی غیرفعال کردن آن وجود دارد.
بنکستون ادعا میکند که او این گزینه را برای برنامهی هوش مصنوعی جمنای فعال نکرده است: «من فقط اظهارنامهی مالیاتی خود را در گوگل داکس باز کردم و بدون درخواست من، جمنای آن را برای من خلاصه کرد. بنابراین جمنای بهطور خودکار و بدون اجازه، اسناد خصوصیای را که در گوگل داکس باز میکنیم هم پردازش میکند.»
از آنجا که بنکستون متخصص امور مرتبط با هوش مصنوعی است، به خوبی درک میکند که سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای ایجاد و ارتقای خود، از دادههای موجود استفاده میکنند و جمنای گوگل نیز برای عملکرد بهتر خود باید با دادهی کاربران مختلف آموزش داده شود.
از نظر بنکستون، گوگل باید روی گزینهای کار کند که از کاربر راجعبه میزان اهمیت و حساسیت دادهی خود سؤال و بعداً اقدام به پردازش آن کند؛ چراکه بعضی از دادهها مثل اطلاعات مربوط به امور مالیاتی یا پیدیاف مربوط به اطلاعات یک محصول ساختهنشدهی تجاری، جزو اطلاعات خصوصی و حساس افراد و شرکتها محسوب میشود.
https://www.zoomit.ir/ai-articles/423915-gemini-ai-caught-scanning-google-drive-pdf-without-permission/
هوش مصنوعی پیشرفت آلزایمر را پیشبینی میکند
🔸دانشمندان کمبریج یک ابزار هوش مصنوعی ابداع کردهاند که میتواند در چهار مورد از پنج مورد پیشبینی کند که آیا افراد مبتلا به علائم اولیه زوال عقل پایدار میمانند یا به بیماری آلزایمر مبتلا میشوند.
🔸محققان میگویند این رویکرد جدید میتواند نیاز به آزمایشهای تشخیصی تهاجمی و پرهزینه را کاهش دهد و در عین حال نتایج درمان را زودتر بهبود بخشد. زیرا تشخیص زودهنگام و مداخلاتی مانند تغییر سبک زندگی یا داروهای جدید ممکن است موثر باشد.
https://ana.ir/003rvK
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تراشه مغزی Synchron به ChatGPT مجهز شد
🔸تراشه مغزی Synchron با هدف کمک به بیماران دارای معلولیت، به فناوری ChatGPT مجهز شد. این شرکت اعلام کرده که هوش مصنوعی OpenAI را به رابط مغز و رایانه (BCI) خود اضافه کرده است. این ویژگی به افراد دارای اختلالات حرکتی شدید اجازه میدهد تا با افکار خود پیامهای مشخصتری را ارسال کنند.
🔸با این قابلیت، هنگامی که برای یک بیمار پیام متنی ارسال میشود یا با او صحبت میشود، ChatGPT به تراشه مغزی Synchron پاسخهایی ارائه میکند و تعاملات طبیعی و فوری بین انسان و هوش مصنوعی ایجاد میشود.
🔻ویدئوی منتشر شده توسط Synchron در یوتیوب، یک بیمار مبتلا به ALS شدید را نشان میدهد که با استفاده از رابط این شرکت به پیامهای متنی پزشک خود پاسخ میدهد. بیمار میتواند با استفاده از ذهن خود، با پزشک مکالمه کند، قرار ملاقات ترتیب دهد یا میزان درد فعلی خود را شرح دهد
بیل گیتس در ۲۹ سالگی به فکر وارد کردن چیزی شبیه هوش مصنوعی به کامپیوترها بود
بیل گیتس چهل سال قبل ، در یک برنامهی رادیویی بهنام The Famous Computer Cafe تا حدودی آینده و وضعیت فعلی مایکروسافت را پیشبینی و راجعبه برنامههای خود دربارهی مجهزکردن همهی خانهها به کامپیوترهای شخصی و ایجاد امکان یادگیری برای کامپیوترها صحبت کرده بود.
گیتس در ارتباط با آموزش کامپیوترها اعلام کرده بود که بعد از انجام یک کار با کامیپوتر دیگر لازم نخواهد بود همان دستورها و مسیرها را مجدداً طی کنید. بهنظر میرسد نظرات او دراینباره به ویژگی بحثبرانگیز مایکروسافت بهنام Windows Recall اشاره داشت.
اگرچه قابلیت ویندوز ریکال، کاربران را دچار نگرانیهایی دربارهی نقض حریم خصوصی کرده است، یک ویژگی مفید نیز بهحساب میآید. این قابلیت به کاربران امکان میدهد مراحلی را که در کامپیوتر خود طی کردهاند، دنبال کنند.
ریکال در پیسی هوش مصنوعی ویندوزی که اصطلاحاً «Copilot+ PC» نامیده میشود، ارائه میشود. این قابلیت در فواصل چندثانیهای، از دسکتاپ کاربر اسکرینشات میگیرد و آنها را با هوش مصنوعی تجزیهوتحلیل میکند.
با استفاده از قابلیت ریکال، کاربر هر زمان که بخواهد، میتواند هرکاری را که در کامپیوتر خود انجام داده است، مرور کند. ریکال را میتوان بهعنوان حافظهی دیجیتال کاربران در نظر گرفت که هرچیزی را که دیده و انجام دادهاند، حفظ میکند.
بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت همچنین به یک دستگاه پیشرفته اشاره کرده بود که میتواند اشتباهات را مانند یک انسان تشخیص دهد. او همچنین به اهمیت آسانسازی نحوهی استفاده از کامپیوترها اشاره کرده بود.
گیتس در پایان مصاحبهی خود گفت: «زمانی که نرمافزار بهطور ۱۰۰ درصدی نرم شود، ما به هوش مصنوعیای در سطح انسانی دست خواهیم یافت. این راه طولانی خواهد بود و نیاز به تحقیقات گسترده و طولانی دارد.»
بیل گیتس به این موضوع اشاره کرده بود که وقتی مردم واژهی هوش مصنوعی را میشنوند، به رباتها و چیزهایی فکر میکنند که جهان را در دست خواهند گرفت؛ اما نرمافزارهای نرمتر (Softer software) به گامهایی اشاره دارند که ما میتوانیم در جهت آموزش به ماشینها برداریم تا تشخیص دهند که قصد داریم چه کاری انجام دهیم.
تصویرسازی ۳۶۰ درجه از ماجرای شهادت حضرت ابوالفضل (ع) با استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی VR:
B2n.ir/e84249
💢افزایش کلاهبرداری با ارسال پیامک با عنوان ابلاغیه قضایی
🔺اخیرا گزارشاتی از کاربران دریافت شده که حاکی از افزایش کلاهبرداری از طریق ارسال پیامک های جعلی با عنوان ابلاغیه قضایی است.
🔺کلاهبرداران با سوءاستفاده از ناآگاهی افراد، پیامکهایی با شماره شخصی و حاوی لینک را با عنوان" شکایتی علیه شما ثبت شده است" به افراد ارسال کرده و آنان را وادار میکنند که جهت مشاهده ابلاغیه به لینک مذکور مراجعه کنند.
بعد از اینکه کاربر به لینک مراجعه کرد دو اتفاق میافتد:
1- بعد از اینکه کاربران به لینک معرفی شده مراجعه کردند جهت مشاهده به سایت جعلی هدایت و مبالغ ناچیزی را پرداخت میکنند که اطلاعات حساب بانکی به سرقت میرود.
2- نرم افزاری بر روی گوشی کاربر نصب شده و موجب ایجاد دسترسی میشود و از طریق شماره آنها همین پیامک برای دوستان و آشنایان که در لیست مخاطبان ذخیره شده ارسال میشود.
🔺به هیچ عنوان به اینگونه پیامکها توجهی نکرده و از مراجعه به لینکها خودداری نمایید.
🗨به خاطر داشته باشید پیامکهای قوه قضاییه با سرشماره ADLIRAN ارسال میشوند و فاقد لینک هستند!
تیتر اخبار فناوری امروز /چهارشنبه، ۲۷ تیر
📍دنیای اقتصاد:
✔️ تهدید دیجیتالی آب و هوا
✔️گوگل در آستانه عقد قرارداد ۲۳ میلیارد دلاری برای خرید یک استارتآپ
✔️حمایت آشکار ایلان ماسک از کارزار انتخاباتی ترامپ
✔️مینی پیسی با نمایشگر تاشو و لمسی رونمایی شد
یادداشتی بر فیلم سینمایی اطلس(Atlas)
https://www.cyberbannews.com/yaddashty-br-fylm-synmayy-atlsatlas
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اختصاص 3500 میلیارد تومان منابع برای سازمان هوش مصنوعی تاکنون
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در حاشیه جلسه هیات دولت:
در چند روز اخیر اساسنامه و سند هوش مصنوعی کشور تصویب شورای عالی اسلامی شد و به دنبال آن سازمان هوش مصنوعی تاسیس و ساختمانی برای آن در نظر گرفته شد، همچنین 3500 میلیارد منابع تاکنون به آن تخصیص داده شده است.
روح الله دهقانی فیروز آبادی در حاشیه جلسه هیات دولت امروز (27 تیرماه) گفت: در هفته گذشته که
سازمان ملی هوش مصنوعی بازگشایی شد چند اتفاق افتاد: اساسنامه و سند هوش مصنوعی کشور تصویب شورای عالی اسلامی شد، سازمان تاسیس و ساختمانی برای سازمان در نظر گرفته شد، همچنین سه هزار و پانصد میلیارد تاکنون منابع به آن تخصیص داده شده است.
وی، ادامه داد: ساختمانی برای سازمان هوش مصنوعی در نظر گرفته شده است، این سازمان یک سازمان بزرگ دولتی نخواهد بود بلکه یک سازمان کاملا چابک است که کل وظیفه آن ایجاد زیرساخت مزرعه پردازشی، الگوهای بزرگ نرمافزار و دادههای آماده به کار در حوزه هوش مصنوعی است
بررسی نابسامانی های فضای مجازی کشور توسط مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی:
بررسی مرکز پژوهش های مجلس نشان میدهد که هرچند براساس بالا بودن ضریب نفوذ اینترنت در کشور، امکان حضور در این فضا برای درصد بالای از مردم وجود دارد، اما کیفیت پایین اینترنت، وجود اختلال، محدودیت در اینترنت و سرعت پایین آن و همچنین ضعف در امنیت الکترونیکی، حضور در اینترنت را با چالش مواجه میکند که در واقع غلبه توسعه فضای مجازی با رویکرد مهندسی و کمّیگرا را نشانمیدهد
https://rc.majlis.ir/fa/news/show/1808499
میخواستم فقط چند دقیقۀ دیگر بازی کنم، اما زندگیام را باختم
باور عمومی این است که بازیهای ویدئویی اعتیادآورند. پدر و مادرها وقتی بچههایشان را میبینند که تا نیمهشب، مثل مسخشدهها، به مانتیورهایشان خیره شدهاند، تردیدی در معتادبودن فرزندانشان ندارند. اما ماجرا از نگاه متخصصان پیچیدهتر است. آیا بهراحتی میشود آدمهایی را که ساعتهای متمادی از شبانهروز بازی میکنند، معتاد نامید؟
کمبودن تحقیقات در این زمینه تصمیمگیری نهایی را سخت کرده است، اما شواهد روزافزونی نشان میدهد که مشغولیت وسواسی به بازی، دستِکمی از دیگر انواع اعتیاد دارد
https://B2n.ir/a00477
راهکار جدید دولتها برای کاهش بیکاری در عصر هوش مصنوعی چیست؟
🔶یادگیری مهارتهای جدید مبتنی بر هوش مصنوعی یکی از راههایی است که دولتها برای پیشگیری از بیکار شدن کارگران به دلیل گسترش این فناوری در پیش گرفتهاند. در همین راستا «آکادمی هوش مصنوعی» برای نخستین در ایالات متحده آغاز به کار خواهد کرد.
https://ana.ir/003rDA
سم آلتمن: شاید باید برای گفتگوهای کاربر با هوش مصنوعی حق رازداری وجود داشته باشد
🔸«سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI بهتازگی درباره امکان اعطای حق رازداری درمورد آنچه مردم به هوش مصنوعی میگویند، صحبت کرد. همانطور که سیستمهای هوش مصنوعی محبوبتر میشوند، حفاظت از اطلاعات حساسی که مردم با این سیستمها به اشتراک میگذارند نیز بیشتر اهمیت پیدا میکند. به عبارتی سم آلتمن این مسئله را پیش میکشد که همانند ارتباط بین یک مراجعهکننده با پزشک یا وکیل، آیا مکالمات با هوش مصنوعی نیز باید تحت قانون رازداری قرار بگیرد یا خیر.
🔸سم آلتمن در مصاحبه اخیر خود با The Atlantic گفت که جامعه ممکن است «تصمیم بگیرد که نسخهای از حق [رازداری] به هوش مصنوعی اعطا شود».
جمینای حالا از لاکاسکرین گوشیهای اندرویدی به سؤالات عمومی شما پاسخ میدهد
اکنون میتوانید از هوش مصنوعی جمینای در حالت صفحه قفل هم سؤالهای عمومی بپرسید و بدون نیاز به بازکردن قفل دستگاه، پاسخ خود را دریافت کنید.
مصرف برق مایکروسافت و گوگل از ۱۰۰ کشور بیشتر است
دادههای بررسی ماهانهی انرژی ادارهی اطلاعات انرژی آمریکا نشان میدهد که مراکز داده مایکروسافت و گوگل در سال ۲۰۲۳، ۲۴ تراواتساعت برق مصرف کردهاند. این عدد از مصرف برق کل کشورهایی مانند ایسلند، آذربایجان، غنا و برخی دیگر بیشتر است.
فناوریهای هوش مصنوعی مانند چتجیپیتی شرکت OpenAI یا جمنای گوگل، با هر بار سؤالکردن، به افزایش انتشار گازهای گلخانهای منجر میشوند. مطالعهای دیگر نشان میدهد که هر پرسوجو در چتبات OpenAI، تقریباً ده برابر برق بیشتری از جستوجوی گوگل انرژی مصرف میکند.
https://www.zoomit.ir/ai-articles/424041-google-microsoft-spend-more-electricity-than-many-countries/
تیتر اخبار فناوری امروز /پنجشنبه ۲۸ تیر
📍جهان صنعت:
✔️گزارش جدید اسپیدتست از کاهش سرعت اینترنت ثابت و همراه حکایت دارد
✔️رفع فیلترینگ و آزادسازی آیفون جزو مطالبات مردم از دولت جدید است
✔️بازگشت بیتکوین
✔️ترامپ طرفدار تیکتاک شد
✔️دهقانی فیروزآبادی درباره سازمان هوش مصنوعی توضیح داد
✔️آپدیت جدید اپل استور با تغییرات اساسی منتشر شد
✔️اپل و انویدیا از دادههای خالقان محتوای یوتیوب سواستفاده کردند
📍دنیای اقتصاد:
✔️عامل صعود قیمت گوشی؛ اختلال سیستمی یا عمدی؟
✔️درگاه ملی مجوزها: مجوزهای خودکار فاقد شرایط لازم، لغو میشوند
✔️جزئیات جدید از تشکیل سازمان هوش مصنوعی ایران
✔️ضرر غول تراشهسازی تایوان از اظهارات ترامپ
✔️چتبات کلاود به اندروید آمد
✔️تهدید دیجیتالی آب و هوا
📍شرق:
✔️مسیر پرپیچ و خم نوآوری
📍تعادل:
✔️از آمادهسازی زیرساختها تا رفع فیلتر شبکههای اجتماعی
✔️تهدید رشد سریع هوش مصنوعی برای اقتصاد آمریکا
✔️دردسرهای یک اپلیکیشن محبوب در کشورها
✔️پیشرفت ۳۷درصدی بومیسازی تجهیزات شبکه ملی اطلاعات
آموزش هوش مصنوعی به دادههای بیشتری نیاز دارد/ تولید دادههای مصنوعی چگونه کمک میکند؟
همانطور که اینترنت از محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی پر میشود، کمبود دادههای جدید( که توسط انسان تولید شده باشد) این مشکل را تشدید میکند. بدون هجوم مداوم دادههای متنوع و با کیفیت بالا، سیستمهای هوش مصنوعی در خطر کمتر شدن دقت و قابل اعتماد بودن هستند.
برای حل این چالش ، تولید دادههای مصنوعی امیدوارکننده هستند. دادههای مصنوعی به گونهای طراحی شدهاند که ویژگیهای آماری دادههای جهان واقعی را به خوبی تقلید کنند، از این رو میتوانند حجم دادههای لازم برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی را فراهم کنند و در عین حال از گنجاندن نقاط داده متنوع اطمینان حاصل کنند.
دادههای مصنوعی حاوی اطلاعات واقعی یا شخصی نیستند. در عوض، الگوریتمهای کامپیوتری از الگوهای آماری و ویژگیهای مشاهدهشده در مجموعه دادههای واقعی برای تولید مجموعههای مصنوعی استفاده میکنند. این مجموعه دادههای مصنوعی برای نیازهای خاص محققین طراحی شده اند و جایگزینهای مقیاس پذیر و مقرون به صرفهای را برای جمع آوری دادههای سنتی ارائه میدهند.
https://ana.ir/003rxA