برخی کاربران توییتر که برای تایید هویت خود در این شبکه اجتماعی از شماره تماس همراه اول استفاده کرده بودند، با مشکلاتی مواجه شدهاند.
توییتر پس از ورود شماره همراه اول پیغام «Sorry, this carrier is currently not supported» (متأسفیم ، این شرکت مخابراتی در حال حاضر پشتیبانی نمی شود) را نشان میدهد.
🔸هنوز مشخص نشده است که آیا همراه اول پیامهای تایید توییتر را مسدود کرده یا این مشکل از طرف توییتر اتفاق افتاده است.
ایرانیان در خرداد ماه چه قدر از تلگرام استفاده کردند؟ استفاده ایرانیان از تلگرام در خرداد ماه به روندی نزولی خود ادامه داده است. در ادامه کاهش استفاده از این پیامرسان در بهار امسال، استفاده از تلگرام در خرداد سال ۹۹ به کمترین میزان خود در ۶ ماه گذشته رسیده و حتی در مقایسه با فروردین ماه، با کاهش بیش از ۲۵ درصدی مواجه شده است.
همانگونه که در نمودار فوق نیز مشخص است، میزان بازدید مطالب کانالهای تلگرامی در ماه خرداد به کمترین میزان خود رسیده و به طور میانگین در هر روز به ۱/۴ میلیارد بازدید رسیده است که در مقایسه با ماه قبل در هر روز ۰/۲۱ میلیارد بازدید کاهش داشته است. در ماه خرداد، به طور میانگین در هر روز ۲/۵۱ میلیون مطلب تلگرامی در ماه خرداد منتشر شده که نسبت به ماه قبل میزان افت مشابهی داشته است.
کاهش استفاده از تلگرام در ۳ ماه ابتدایی سال در حالی صورت گرفته است که در مدت زمان مشابه در سال گذشته نیز دادهها حاکی از کاهش استفاده از تلگرام در همین بازه زمانی بود.
فریب پیامک کلاهبرداری به اسم همتا را نخورید! کلاهبرداران با راهاندازی سایتهای جعلی که شبیه به سایتهای اصلی است، به ربودن اطلاعات افراد، اغلب برای سوءاستفادههای مالی اقدام میکنند؛ در این شیوه که اصطلاحاً به فیشینگ معروف است، از طریق اطلاعات واردشده توسط کاربران در صفحات جعلی حسابهای بانکی قربانیان خالی میشود یا ممکن است اطلاعات شخصی کاربران را دریافت کرده و از آن سوءاستفاده کنند.
پس از اجرای طرح رجیستری، ارسال پیامکهایی به اسم همتا به همراه آدرسهای جعلی و صفحههایی که مانند سامانه همتا طراحی شده، اتفاق تازهای نیست، اما هر بار به روشی صورت میگیرد. پیش از این بارها اتفاق افتاده که پیامکی برای برخی افراد ارسال و از آنها خواسته شده جهت جلوگیری از قطع شدن تلفن همراه، مبلغی را پرداخت کنند. در یکی از جدیدترین نمونههای این کلاهبرداری، با هدایت کاربران به سایتهای فیشینگ، اطلاعات را از آنها درخواست میکنند.
این درحالی است که با مراجعه به وبسایتی که لینک آن در پیامک آمده است، متوجه میشویم این وبسایت فیلتر شده است. اما از آنجایی که این روزها بیشتر کاربران برای مراجعه به وبسایتها و اپلیکیشنهای فیلترشده، از فیلترشکن استفاده میکنند، متوجه این موضوع نخواهند شد. درصورتی که با فیلترشکن وارد این سایت شوید، با سایتی مواجه خواهید شد که بسیار شبیه به سامانه همتا طراحی شده و متاسفانه کاربران بدون توجه به آدرس سایت که اشتباه است، فریب صفحهای که مشابه سایت اصلی طراحی شده را میخورند.
کانال رسمی آموزش و اطلاعرسانی ثبت تلفن همراه (رجیستری) هم بارها هشدار داده که این روش، یکی از شیوههایی است که کلاهبرداران برای دستبرد زدن به حساب بانکی افراد از آن استفاده میکنند. از طرفی کاربران باید توجه داشته باشند هرگونه اطلاعرسانی در زمینه طرح ثبت تلفن همراه، از طریق سرشماره پیامکی HAMTA انجام میشود. ازطرفی سایت رسمی سامانه همتا hamta.ntsw.ir و سایت اطلاعرسانی همتا hamtainfo.ntsw.ir است و سامانه همتا دامنه دیگری ندارد.
همچنین درصورتی که به درگاههای بانکی هدایت شدید، همواره پیش از هرگونه پرداخت حتماً باید از اعتبار درگاه پرداخت مطمئن شوید. ویژگیهای اولیه درگاه پرداخت معتبر شامل عبارت https و همچنین علامت تأیید سرویسدهنده (معمولاً بهصورت قفل سبزرنگ) است که در ابتدای آدرس درگاه پرداخت وجود دارد. البته سامانه همتا برای انجام فرآیندهای خود وجهی دریافت نمیکند و انجام همه فرایندهای سامانه همتا رایگان است.
رصد/ حجتالاسلام ابراهیم رئیسی در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۳۹۷، به عنوان رئیس قوه قضائیه معرفی شد.
🔸رصد و تحلیل محتواهای تولیدی در اخبار و بسترهای شبکههای اجتماعی، از اسفند ۹۷ تا اسفند ۹۸، نشان میدهد که در میان رسانههای اجتماعی، اینستاگرام با رویکرد ۷۵ درصدی، مثبتترین رویکرد را نسبت به حجتالاسلام رئیسی داشته است.
🔸محتواهای تولید شده در پایگاههای خبری و تلگرام، غالبا با تولید محتوای خنثی بیشتری همراه بوده است.
🔸توییتر، دارای ماهیت انتقادی و اکثرا فضای منفی علیه نهادها و اشخاص حاکمیتی است. با این حال تنها ۳۸ درصد از کاربران نسبت به ایشان رویکرد منفی داشتهاند.
▪️عمده موضوعات مهم در رویکرد حمایتی، ابراز رضایت از ریاست ایشان بر قوه قضائیه، مقایسه ایشان با رئیسجمهور و حمایت از عملکرد آقای رئیسی، تقدیر از اقدامات ایشان به ویژه برخورد با مدیران فاسد و اعلام دارایی مسئولان جمهوری اسلامی به رئیس قوه قضاییه را شامل میشود.
▪️رویکرد انتقادی، پرداختن به موضوع اعدام زندانیان سیاسی در سال ۶۷، انتخاب ایشان به عنوان نایب رییس اول مجلس خبرگان، انتقاد به برخی اقدامات و استهزا و تمسخر را دربرمیگیرد.
رصد / پر تکرارترین هشتگهای اینستاگرام در سال ۹۸ چه بودند؟
🔸بیشترین تعداد و تنوع هشتگها مربوط به دستهبندی «سبکزندگی» است.
💍برخی از این هشتگها با محوریت تجاری مثل لاکچری، لباس، مانتو، عروس، مد، حراج، دکوراسیون و برند
✍🏻بخشی دیگر با محوریت آموزشی مثل انگیزشی ،روانشناسی، آشپزی ،غذا ، لاغری ،فیتنس
🏕و بخش سوم با محوریت طبیعتگردی و ایرانگردی، در این دسته قرار میگیرند.
🔸هشتگهای هنر، شعر، عکس، نقاشی و ... در دسته هنری و ادبی هشتگهای خنده، کلیپ، موزیک و دورهمی در دسته تفریح و سرگرمی
و هشتگهای پرسپولیس، استقلال در دسته ورزشی قرار دارند.
🔸بیشترین اشخاص تکرار شده به ترتیب تتلو، روحانی، محسن ابراهیم زاده، قاسم سلیمانی و مهران مدیری بودهاند.
📆در خصوص اتفاقات خاص سال ۹۸ کمتر از پنج هشتگ مرتبط به چشم میخورد که کرونا، انتقام سخت و سیل از جمله این هشتگهاست.
🔹مقایسه ابر هشتگ اینستاگرام با ابر هشتگ توییتر، این نکته را نمایان میکند که اینستاگرام بستر سبک زندگی، تجارت و سرگرمی است، اما در توییتر موجها و رخدادهای سیاسی و اجتماعی، حرف اول را میزنند.
فيلتر حبابي؛ حبس اطلاعاتي در كهكشان مجازي
✍️بر خلاف تصور رایج، نتایج جستجو در موتورهای اینترنتی در موضوعات یکسان برای کاربران، نتایج مشابهی ببار نمی آورد و نتایج برحسب مختصات کاربران شخصی سازی می شود.
✍️این موضوع بن مایه نظریه "حباب فیلتر" و در کتابی با همین عنوان منتشر شده است. در این نظریه مرتبط با رسانه های جدید "الي پاريسر" انگشت روی یکی از پیچیده ترین مسائل رسانه های اجتماعی گذاشته و آن شخصیسازی نتایج در موتور های جستوجوی اینترنتی است. در باور او در کهکشان مجازی كاربران بطور لحظه ای، از طریق الگوریتم های بسیار پیچیده و هوشمند تحت کنترل سیستم جمع آوری اطلاعات هستند.
✍️در هر جستجوی اطلاعات در غول های ارتباطی مانند یاهو، مایکروسافت، فیس بوک و بویژه گوگل و دیگر موتورهای جستجو مختصات جستجوهاي قبلی ملاک و پایه دست یابی به یافته های جدید اطلاعاتی است. این روند شگفت انگیز کاربران را در حلقهای بسته گرفتار کرده و موجب محرومیت از دستیابی به اطلاعات و اخبار جدید یا ایدههای مخالف سلیقه خود حتی به صورت تصادفی هستند.
✍️غول هاي بزرگ ارتباطی بر اساس سوابق جستجوي اطلاعات، كليك ها، باز انتشار پست ها، نوع كامپيوتر، منطقه جغرافيايي، ترجيحات شخصي، علايق سياسي، فرهنگي و مذهبي کاربران و حتی ترجیحات نزديكان و دوستان و همفكران؛ صدها نشانه و مختصات فكري کاربران را جمع آوري و براي هر كاربر منظومه اطلاعاتي منحصربفرد سامان می دهند.به عبارت دیگر مانيتور رايانه در حال تبديل شدن به يك آينه يك طرفه است كه فقط علايق کاربران را منعکس می کند.
✍️اين الگوريتم ها ناشي از منافع تجاري غول هاي ارتباطي است. به طور مثال گوگل درباره هر فرد صدها نشانه را جمع آوري مي كند و در موقع جستجو به شخصي سازي جريان اطلاعات مي پردازد. اين بدين مفهوم است كه جستجوهاي كاربران متفاوت در موضوعات يكسان به نتايج همسان مختوم نمي شود و كاربران بيشتر اطلاعاتي را دريافت مي كنند كه باورهاي قبلي خودشان را تاييد مي كند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماجراي شنيدنی شفای نوزاد در حرم مطهر حضرت امام الرئوف (ع) در دوران قرنطینه
چه اطلاعاتی از مرورگر شما در معرض دید است؟
این سایت، مرورگر شما را از حیث وضعیت حفظ حریم خصوصی مورد آنالیز قرار می دهد .اینکه هر وب سایت ،
تبلیغات و ویجت می تواند چه اطلاعاتی از مرورگر وب شما جمع آوری کند:
https://privacy.net/analyzer/
این اطلاعات به چه دردی می خورد؟
این اطلاعات می تواند برای شناسایی شما و یا ردیابی رفتار شما با استفاده از تاکتیکی مانند جستجوی IP و اثر انگشت دیجیتال مورد استفاده قرار گیرد.
📌افزایش ۳.۵ برابری سفرهای خرداد در مقایسه با نوروز
🔹نقشه و مسیریاب نشان در فروردین ماه گزارشی را منتشر کرد که از کاهش ۷۱ درصدی مسافرتهای نوروزی (نسبت به سفرهای نوروز ۹۸) به دلیل شیوع کرونا خبر میداد. اکنون گزارش جدید این تیم نشان می دهد در مجموع در ۳ دوره تعطیلات رسمی در خرداد ماه، میانگین روزانه مسافرتها در ۹ محور مهم کشور ۳.۵ برابر بیشتر از سفرهای نوروزی بوده است؛ سفرهایی که البته در زمان نوروز با محدودیتهایی نیز همراه بودند.
💎 رتبه علمی ایران با یک پله صعود به پانزدهمین کشور جهان ارتقا یافت.
♦️ در رده بندی پایگاه استنادی اسکوپوس: ایران برای دستیابی به این مقام 67 هزار و 744 مقاله در سال گذشته تولید کرده است که نشان دهنده رشد 13 درصدی در مقایسه با سال 2018 است.
♦️چین با پشت سر گذاشتن آمریکا به مقام نخست تولید مقالات علمی دنیا دست پیدا کرد.
تلاش ناموفق هکرها برای ایجاد اختلال در سامانههای اصلاحات قانون اساسی روسیه: خبرگزاری تاس در گزارشی اعلام کرد کمیته مرکزی انتخابات دو مورد تلاش برای ایجاد اختلال در سایت رسمی رأیگیری اصلاحات قانون اساسی ثبت کرده است.
طبق گزارش این خبرگزاری، افرادی ناشناس سعی داشتهاند با انجام حملات «DDoS» از کشورهای اوکراین، آلمان، انگلیس و سنگاپور در سایت رسمی رأیگیری اختلال ایجاد کنند.
نیکولای بولایف (Nikolay BULAEV)، معاون کمیته مرکزی انتخابات در گزارش این کمیته گفته است:
از 28 ژوئن 2020 میتوانیم حداقل دو مورد تلاش خارجی برای ایجاد اختلال در عملکرد عادی سایت و ایجاد بار زیاد روی سرور و هاست پورتال تأیید کنیم. اولین تلاش بین ساعات 18 بهوقت مسکو مورخه 22 ژوئن 2020 تا ساعت 12 مورخه 23 ژوئن 2020 ثبتشده است. رشد همزمان ترافیک از اوکراین و آلمان بوده و 4 هزار بازدید در دقیقه انجامشده است. دومین تلاش 28 ژوئن بین ساعات 9 تا 11 بهوقت مسکو ثبت شده است. بازدیدها به شدت افزایش یافت و حدود 500 هزار بازدید از انگلیس و بیش از 3.5 میلیون بازدید از سنگاپور مشاهده شد.
طبق گزارش کمیته مرکزی انتخابات، اقدامات فنی لازمی نیز در پاسخ به این مداخلهها انجام شد و ورود به پورتال از سنگاپور کاملاً مسدود شد.
به اعتقاد بولایف، حملاتی که روی سایت متمرکز بودهاند و کمیته مرکزی انتخابات نیز با آنها درگیر بوده نشان میدهند افرادی تمایل داشتهاند به نحوی در نتایج اینهمه پرسی تأثر بگذارند.
خبرگزاری تاس در گزارش قبلی خود نیز از تلاش هکرها برای ایجاد اختلال در سامانههای رأیگیری آنلاین اصلاحات قانون اساسی خبر داده بود.
رئیس سازمان توسعه طرحهای هوشمند مسکو در این خصوص گفته بود هکرها سعی داشتهاند سیستم متصل به شبکه بلاکچین را هدف قرار داده و اختلال ایجاد کنند که موفق به این کار نشدند.
⭕️مدل سازی دیحیتال اکونومیست ترامپ را بازنده انتخابات می داند
شبیه سازی کامپیوتری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا توسط موسسه اکونومیست و دانشگاه کلمبیا بر پایه طیف وسیعی از اطلاعات آماری و دموگرافیک نشان می دهد که کار ترامپ تمام شده است، به طوری که طبق آخرین آپدیت این مدلسازی، بایدن در انتخابات به صورت رأی الکترال %90 شانس پیروزی خواهد داشت.
نتایج این مدلسازی که پیوسته در حال تغییر است و روزانه آپدیت می شود نشان می دهد اگر انتخابات فرضا به صورت رأی مستقیم بود شانس برنده شدن بایدن به %99 می رسید.
گفتنی است طبق این مدل تا روز 15 مارس احتمال برنده شدن بایدن و ترامپ مساوی بوده است، اما پس از آن روز به روز بر شانس پیروزی بایدن افزوده شده است به طوری که طبق برآورد امروز تعداد رأی الکترال بایدن 346 در مقابل 192 رأی ترامپ است.
فرزندپروری فست فودی در اینستاگرام؛ مفید یا مخرب؟ رفتارهای پرخاشگرانه، نافرمانیها و کنترل قشقرقهای کودکان از دغدغههای همیشگی والدین بوده است. فعالیت روانشناسان کودک در اینستاگرام کار را برای والدینی که با بهانههایی چون بالا بودن هزینههای مشاورههای روانی و اشتغال از دریافت درمانهای روانشناختی سر باز میزنند؛ راحت کرده است.
در رویکرد شناختی_رفتاری به والدین تکنیکهای برای فرزندپروری ارائه میشود و از آنجایی که اینتکنیکها به صورت عینی به آنها میگوید چه طور باید رفتار کنند، پتانسیل ارائه شدن در اینستاگرام و کسب محبوبیت را هم دارند.
پستهایی با عناوینی مانند اینکه «با قشقرق کودک چه کنیم» یا «چگونه به کودک مدیریت خشم یاد دهیم» یا « با بد غذایی کودک چه کنیم» و از این دست پستها که تلاش دارند با تکنیکهایی مانند زمان ساکت، پاداش، نادیده گرفتن، چارت رفتاری به شما آموزش دهند با مشکلات کودک خود چه کنید،از این نوع پستها هستند.
اما نکتهای که در این فرزندپروریهای فستفودی نادیده گرفته میشود این است که این تکنیکها به صورت پلکانی تجویز میشوند. به این معنا که پیش از انجام داده هر تکنیک لازم است تمامی مراحل قبل از آن طی شود. در غیر این صورت ممکن است در کوتاه مدت رفتار مورد نظر با این تکنیکها برطرف شود اما به دلیل طی نکردن مراحل پیشین و در نظر نگرفتن چرایی رفتار کودک و عدم فراهم سازی بستر لازم در دراز مدت , رفتاری با شدت بیشتراز کودک مشاهده کنید.
به یاد داشته باشید که تجویز هر تکنیک برای کاهش و یا افزایش رفتار دلخواه والدین در کودک، مستلزم شناخت فردی از کودکتان و بستر خانوادگی شماست. تکنیکهای روانشناختی برنامهای است که فرد به فرد متفاوت است. استفاده از این تکینکها بدون نظارت روانشناس ممکن است بیش از این که مفید باشد، برای کودکتان آسیبزا شود.
هشدار ارتش آمریکا به نیروهای مستقر در حوزه جنوبی خلیجفارس؛ مواظب دوستی با دختران غیرآمریکایی باشید؛ مامور اطلاعاتی هستند!
🔹سرویس تحقیقات جنایی وابسته به نیروی دریایی ارتش آمریکا (NCIS) به تمامی پرسنل خود که در پایگاههای مختلف ارتش آمریکا در کشورهای شورای همکاری خلیجفارس مستقرند نسبت به طرح دوستی و برقراری رابطه با دختران و زنان این منطقه هشدار داد و تمامی آنان را ماموران بالقوه جمعآوری اطلاعات به شمار آورد.
🔴پشت پرده انتقام خیالی موساد در «تهران»
این روزها در فضای مجازی مینی سریال اسرائیلی با نام «تهران» دست به دست میشود، سریالی که تولید شبکه کان ۱۱ رژیم صهیونیستی است و پخش آن چند روزی است آغاز شده است.
🔻سازندگان این مینیسریال تلویزیونی که به موضوع نبرد اطلاعاتی موساد اسرائیل و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی میپردازد برای ارتقای کیفی سریال خود با هزینه های نجومی، گروهی حرفه ای را در کنار هم جمع کرده است بطوری که یکی از دو نویسنده این مینیسریال، موشه زوندر است. کسی که «فائودا»، سریال پرمخاطب سال ۲۰۱۵ شبکه نتفلیکس را هم نویسندگی کرده است و در کنار وی از چهره های برجسته ای از سینمای هالیوود همچون "نوید نگهبان" و "شان توب" نیز به ایفای نقش پرداخته اند.
🔻اما یکی از نکات جالب این سریال بازسازی طبیعی فضای شهری تهران در این سریال ضدایرانی است که در بخش هایی از این سریال و فیلم پشت صحنه آن خودنمایی میکند، بازسازی بخش هایی از تهران به حدی باور پذیر درآمده که چندی پیش برخی ها در فضای مجازی اعلام کرده اند که برخی سکانس های سریال در تهران و مخفیانه تصویربرداری شده اما انتشار تصاویری از پشت صحنه این سریال نشان داد عوامل آن با ساختن شهرک سینمایی کوچک در جنوب آتن یونان با یک برنامه ریزی مدون به فکر بازسازی دقیقی از نماهای شهر تهران بوده اند که آنطور که شواهد پیداست در این امر موفق بوده اند و حتی در این مسیر از چندین نابازیگر ایرانی هم بهره برده اند.
🔻در معرفی این سریال آمده است: موساد بدنبال از کار انداختن برنامه اتمی ایران از طریق هک کامپیوتری است و برای این کار یک مأمور زن جوان را که «ریشه ایرانی» دارد، به تهران اعزام میکند این زن جوان در قامت افسر تازه کار موصاد ظاهر میشود و از آنجا که در شش سالگی به اتفاق خانواده اش به اسرائیل مهاجرت کرده نخستین ماموریت خود برای موساد می بایست به تهران سفر کند.
🔻اما در این میان دو نکته باید بیشتر از موارد دیگر مورد توجه مسئولان فرهنگی کشور قرار گیرد، یک مورد آن است وقتی یکی از یک شبکه متعلق به یک رژِیم اشغالگر با هزینه های نجومی برای این سریال دست به ساخت شهرک سینمایی در کشور یونان می زنند و در کنار آن عوامل خود را از حرفه ای ترین های سینمای دنیا تشکیل میدهد ، ساده لوحانه است که تصور کنیم صهیونیست ها این مینی سریال را صرفا برای مخاطبان داخلی خود ساخته اند بلکه همانطور که اشاره شد مسئولین این شبکه اسرائیلی در پی پخش جهانی این اثر ضدایرانی خود هستند.
🔻نکته دوم بحث محتوایی سریال باید مورد توجه قرار گیرد ، همانطور که در چند قسمت منتشر شده از سریال "تهران" مشخص است، این سریال به یک نبرد خیالی میان موساد و سازمان اطلاعاتی کشورمان می پردازد و بدون شک در این نبر خیالی عوامل موساد برنده خواهند بود اما واقعیت چیز دیگری است و طی سال های اخیر بارها عوامل اطلاعاتی موساد و سیاه در دنیای واقعی طعم تحقیر و شکست را در مقابل افسران امنیتی ایران چشیده اند و حال رژیم صهیونیستی با دروغ پراکنی و سیاه نمایی به فکر انتقام این شکست ها در دنیای غیرواقعی و مجازی است و در این راستا از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.
🔻اینکه این سریال تا چه اندازه در اهداف از پیش تعیین شده خود موفق عمل خواهد کرد، باید منتظر واکنش مخاطبان در فضای مجازی بود اما نکته ای که اینجا مورد اهمیت است، بحث خواب خرگوشی مسئولین فرهنگی کشور است که شاید با مطالعه این گزارش به اهمیت ساخت سریال ها و فیلم های سینمایی امنیتی در دنیا پی ببرند و با یک برنامه ریزی نسبت به تولید آثاری که قابلیت پخش جهانی به لحاظ کیفی را داشته باشد اقدام کنند.
ماجرای مبالغ غیرقانونی بستههای اینترنتی ! داستان افزایش تعرفه اپراتورهای تلفن همراه واکنشهای زیادی را به همراه داشت. واکنشهایی در رابطه با این موضوع که حتی بازگشت دوباره هزینه بسته به معنی بازگشت به حساب بانکی کاربران نیست!
بسیاری از کاربران به هزینه بالای بستههای اینترنتی دو اپراتور همراه اعتراضات زیادی داشتند و این موضوع با واکنش رییس سازمان تنظیم مقررات نیز همراه شد. جوشقانی در توییتر شخصی خود از قانونی نبودن این موضوع و برخورد با اپراتورها خبر داد.
اما موضوعی که بسیاری از کابران به آن معترضند عدم بازگشت وجه به حساب بانکی آنهاست. بسیاری متعتدند در نهایت بازگشت وجه به حساب کاربری اپراتوری افراد، به نفع اپراتورهاست . در این موضوع بسیاری با اشاره به موضوع وس و مطالباتی که از این موضوع دارند عنوان میکنند که بازگشت مطالبات وس نیز به شکل اعتبار به حساب کاربران بازگشت و باز هم در نهایت ماجرا به سود اپراتورها تمام شد. حتی چندی پیش یکی از اپراتورهای همراه، در ماجرای کنسرتی آنلاین وعده بازگشت وجه کاربرانی که موفق به تماشای کنسرت نشدند را داد و در نهایت وجه مورد بحث، به شکل اعتبار به سیم کارت افراد بازگشت و نه مستقیم به حساب بانکی آنها! اکنون سوال افکار عمومی این است که چرا هنوز برخوردی جدی با اپراتورها در این خصوص صورت نگرفته که شاهد اتفاقاتی از این دست هستیم؟
«حسین فلاح جوشقانی»رئیس سازمان تنظیم مقررات در گفتگویی در این خصوص عنوان کرده است: «افزایش قیمت تعرفههای اینترنت از سوی اپراتورها غیرمنطقی است و باید به حالت اول برگردد. ضمن اینکه اگر بستهای در این چند ساعت با قیمت نامتعارف خریداری شده، باید به مشترکان برگردانده شود.»
«حسین فلاح جوشقانی» ادامه داده است:« امروز به هر دو اپراتور اخطار دادیم که تعرفهها را به حالت قبل برگردانند. ما معمولاً سعی میکنیم مشکلاتی که در این بخش وجود دارد را خودمان حل کنیم و کار به مراجع دیگر نرسد. اپراتورها نیز میتوانند برای رسیدن به خواسته خودشان با ما مذاکره کنند. اینکه رگولاتوری با چیزی مخالفت کند و آنها کار خلاف قانون خود را انجام بدهند که سنگ روی سنگ بند نمیشود.»
معاون وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه اگر تعرفهها به حالت قبل برنگردد حتماً اقدامات دیگری انجام خواهد شد، افزوده است: «اگر وضعیت به این شکل باقی بماند، حتماً مراجع دیگری مانند سازمان حمایت از حقوق مصرفکننده برای حل مساله ورود پیدا میکنند.»
او در خصوص پیشینه این اتفاق افزوده است:«مصوبه ۲۵۲ کمیسیون تنظیم مقررات، شرایط اپراتور مسلط را تعیین کرده است. اپراتورهای همراه اول و ایرانسل نیز بر اساس همان تعریف جزو اپراتورهای مسلط بهحساب میآیند. به همین دلیل طبق قوانین، باید تمام تعرفههای آنها چه عادی چه تشویقی و طرحهایی که مدنظر دارند به تائید سازمان تنظیم مقررات برسد؛ آنهم در چارچوب سقف و کفی که توسط کمیسیون تنظیم مقررات تعریفشده است. حدود یک ماه قبل اپراتور همراه اول و ایرانسل برای تغییر قیمت بستههای خود درخواستی را به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارسال کردند.»
فلاح جوشقانی خاطرنشان کرده است:« نامهای که اپراتورها برای سازمان ارسال کردند، شامل درخواست تغییراتی در ارائه سرویس و قیمتها بود. این دو نامه که ازنظر ادبیات و خواستههایی که مطرحشده، کاملاً شبیه یکدیگر بود با مخالفت ما روبهرو شد، به ویژه که با شیوع کرونا و استفاده بیشتر مشترکان از فضای مجازی، چنین اقدامی منطقی نبود. اپراتورها خواستار افزایش دو برابری قیمتها بودند. سازمان با این درخواست مخالفت و اعلام کرد که تعرفهها باید به حالت قبل برگردد. اوایل شب گذشته -جمعه- خبرهایی مبنی بر افزایش قیمت به گوش ما رسید و بررسی آن را آغاز کردیم. شنیدهها درست بود. هم تعرفهها را تغییر دادند هم یکسری از بستههای پرمصرف مشترکان را حذف کرده بودند. این اتفاق به شکل گستردهتری در ایرانسل مشاهدهشده بود. تعرفههایی که اکنون در بازار وجود دارد سالهاست که توسط اپراتورها جاافتاده است. شرایط بازار را خود اپراتورها ایجاد کردهاند و نمیتوان تعرفهای که عرف بازار شده است را یکشبه دو برابر کرد.»
عملیات رسانهای اسرائیل دیواری برای پنهان ساختن فسادهای سایبری این رژیم: به لطف رپرتاژ خبری گسترده خبرگزاریهای جریان ساز غربی، حوادث دو هفته اخیر در نقاط مختلف کشور، بازتاب فراوانی برای مخاطبین سراسر جهان داشته است. ازآنجاییکه رسانههای خبری امریکایی و اسرائیلی از همان رویداد ابتدایی در شرق تهران بهصورت لحظهای اخبار مرتبط با این موضوع را پوشش میدادند، طبیعتاً مخاطبان عادی همانطور که پیشبینی میشد گرفتار جریان این اطلاعرسانی هدفمند قرار گرفته و پروپاگاندای سیاسی رژیم دروغگوی اسرائیل را باور کردهاند.
یک بررسی مختصر و اجمالی در مورد سابقه این رژیم در زمینه عملیات روانی بهوضوح نشان میدهد که اسرائیلیها بیش از آنکه در گود کارزار خودی نشان دهند، با کمک ابزارهای رسانهای و شبکههای اجتماعی اقدامات کوچک خود را آنچنان بزرگ جلوه میدهند که گویی قدرتی فراتر از آنها نه بوده و نه خواهد آمد. عملکرد رسانههای معتبر دنیا نیز در طی سالیان اخیر مزید بر این علت بوده است که این شبکههای خبری نیز تحت نظارت و تعلیم همپیمان صهیونیست خود از ماجراجویی رسانهای در عرصه بینالملل عقب نمانده و با انتشار اخبار دروغ بهصورت آشکار، اذهان و افکار عمومی را مسموم میکنند.
در جریان حوادث اخیر در داخل کشور و بازتاب خبری آن در رسانههای بینالمللی مبنی بر اینکه دولت اسرائیل علاقه فراوانی در پذیرفتن مسئولیت حوادث اخیر داشته و سعی دارد تا از خود تصویری بهعنوان یک اژدهای هفتسر سایبری ترسیم کند. این موضوع در حالی است که اگر مخاطب این اخبار آلوده، محتوای منتشرشده را هم بپذیرد، کماکان باور این اقدامات بسیار کوچک و ناچیز از سوی اسرائیلی که رسانههای جریان ساز دنیا در اذهان ساختهاند و همچنین سرمایهگذاریهای عظیمی که در این حوزه داشتهاند بسیار سخت خواهد بود.
توجه به دو نکته قابلتأمل در عمق رفتار رسانههای اسرائیل و متحدانش میتواند مبرهن این موضوع باشد که دودستگی در میان مقامات رژیم صهیونیستی کاملاً مشهود است. ازیکطرف مقاماتی که مخالف این اقدامات ناپخته و هیجانزده رسانهای در القای ارتباط اسرائیل با حوادث اخیر ایران دیده میشود و در طرف مقابل دولت حاکمی که باوجود اقلیت، از رانت و قدرت خود بهرهجویی کرده تا موافقت طرف مقابل خود را نیز کسب کند.
قدرت این جریان موافق نتانیاهو بهقدری قابل توجه است که حتی مقامات ارشد این کشور را نسبت به فسادهای وی و پسرش در حوزه سایبری وادار به سکوت کرده است؛ فسادهایی که در ایجاد استارتآپهای متعدد سایبری با بودجههای کلان خود و همچنین جذب سرمایههای خارجی به وجود آورده است. سایه یایر نتانیاهو، پسر 28 ساله نخستوزیر رژیم اسرائیل در تمام فسادهای پدرش و خصوصاً در مواردی که به حوزه استارتآپی و سایبری مربوط میشود بهشدت مشهود است.
ازاینرو و با تمام این تفاسیر، با حجم انبوهی از سرمایه که اسرائیل در سایبر هزینه کرده است، اگر تمام رخدادهایی که در کشور ما طی روزهای گذشته رخ داده و رسانههای این رژیم مدعی هستند از سوی دولت نامشروعشان صورت گرفته باشد، بازهم میتوان گفت تقریباً چیزی از قدرت سایبری بزرگی که آنها القا میکنند دیده نشده است.
رژیم نامشروعی که با بودجه و درآمد چند صد میلیون دلاری خود در بخش امنیت سایبری، مسئولیت تنها چند حادثه بسیار کوچک را گردن گرفته است، نهتنها به یک رسوایی بزرگ در گذر زمان فکر نکرده است بلکه ماهیت و واقعیت پوشالی خود را با دستان خود نشان داده است.
آنچه به نظر میرسد، هیجان توصیفناپذیر اسرائیل در عملیات روانی و پروپاگاندای رسانهای است که قطعاً تبعات سنگینی را برای این رژیم در پی داشته و باعث کوتاهتر شدن حیات کوتاه آن خواهد شد؛ آیندهای نهچندان دور، همه واقعیتهای اسرائیل را عیان کرده و سرنوشت آن را زودتر از موعد مقرر رقم خواهد زد.
لغزشگاه
ماجرای مبالغ غیرقانونی بستههای اینترنتی !
تخلف اپراتورها؛ حذف بستههای پرمصرف! مدیرکل دفتر حفاظت از حقوق مصرفکننده رگولاتوری اعلام کرد افزایش تعرفهای در بستههای اینترنتی اپراتورها صورت نگرفته بود و تنها برخی از بستههای پرمصرف از درگاه آنها حذف شده است.
در روزهای گذشته، کاربران در فضای مجازی از افزایش قیمت بستههای اینترنتی در اپراتورهای همراه خبر داده و اعتراض کردند. این موضوع منجر به واکنش حسین فلاح جوشقانی -رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- شد که اعلام کرد: بالابردن قیمت در برخی اپراتورهای تلفن همراه، در حالی که مردم بهدلیل شیوع کرونا وابستگی بیشتری به فضای مجازی پیدا کردهاند، غیرمنطقی و غیرمعقول است و سازمان تنظیم با آن مخالفت کرده است.
او همچنین با اشاره به مصوبه ۲۶۶ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات گفت: براساس این مصوبه اپراتورهای مسلط (SMP) برای تغییر تعرفههای عادی و تشویقی سرویسهایشان باید تایید رگولاتوری را دریافت کنند. با توجه به اینکه افزایش قیمت در برخی اپراتورهای تلفن همراه بدون تایید رگولاتوری انجام شده، این افزایش قیمتها برخلاف مقررات بوده و تمامی قیمتها باید به قبل بازگردد.
البته بررسیهای انجامشده حاکی از آن است که افزایش تعرفهای که کاربران از آن ناراضی بودند، درواقع حذف برخی از بستههای پرمصرف بود. هرچند این بستهها در وبسایت این اپراتورها موجود بود و تنها از درگاههای دیگر از جمله اپلیکیشنهای مربوط بهاین اپراتورها و USSD آنها حذف شده بود، اما از آنجایی که کاربران بیشتر مواقع برای خریداری بسته به وبسایت مراجعه نمیکنند و از اپلیکیشن یا USSD خرید میکنند، با حذف بستهها از این درگاهها مواجه شدند.
بستهها باید به درگاه اپلیکیشن اپراتورها برگردد
در این راستا پیمان قرهداغی -مدیرکل دفتر حفاظت از حقوق مصرفکننده رگولاتوری اظهار کرد: طبق بررسیهای انجامشده، هیچگونه افزایش تعرفهای در اپراتورها صورت نگرفته و تنها بعضی از بستههای پرمصرف از برخی درگاهها حذف شده است. البته این اقدام که از سوی اپراتورهای غالب و بدون از کسب تاییدیه سازمان انجام شده، تخلف است و به همین خاطر به اپراتورها اخطار دادیم که بستهها دوباره هم در پورتال و هم اپلپکیشن اپراتورها قرار گیرد.
وی با بیان اینکه اپراتورهای غالب برای ارائه تعرفه حتما باید از سازمان تاییدیه بگیرند، افزود: اپراتورها برای تعرفههایشان یک سقف دارند و یک کف. اگر بخواهند کمتر از کف تعرفه بدهند، ضد رقابتی است و با آن برخورد میشود، سقف تعرفه اپراتورها هم تا ۴۲ هزار تومان به ازای هر گیگابایت اینترنت برای سیمکارتهای دائمی و ۱.۵ برابر ۴۲ هزار تومان برای سیمکارتهای اعتباری است و اگر بخواهند بالاتر از سقف تعرفه بدهند هم برخورد میشود.
قرهداغی با بیان اینکه اپراتورها برای ارائه تعرفههای قبلی از ما تاییدیه گرفته بودند و نباید تعرفههایی مورد تایید سازمان را حذف میکردند، گفت: اپراتورها میتوانستند این تعرفهها را از ابتدا تعریف نکنند، اما اگر تعریف کردند، باید سرویسشان را ادامه میدادند. اگر قرار باشد بستههای جدیدی تعریف شود یا بعضی از بستهها از مدار خارج شود و اپراتورهای غالب حتی اگر بخواهند کمتر از سقف، تعرفه بدهند هم باید از سازمان تاییدیه بگیرند که دراین مورد ما تاییدیهای برای حذف بستهها نداشتیم.
مدیرکل دفتر حفاظت از حقوق مصرفکننده رگولاتوری خاطرنشان کرد: آنهایی که بسته فعال داشتند از بستههایشان استفاده میکنند. درباره کسانی که این روزها بستهای خریدند، اگر یک بسته مشخص با قیمت مشخص و در یک بازه مشخص میخریدند، این بسته باید حتما ارائه شود اما اگر به دلیل نبود بسته قبلی مجبور شدند بسته جدیدی خریداری کنند که نزدیک به بسته قبلیشان بوده و پیش از این هم توسط اپراتور ارائه میشده، شرایط فرق میکند و دیگر هزینهای به کاربر برنمیگردد.
آلمان مجازاتهای تولید محتوای مجرمانه در فضای مجازی را تشدید کرد
بر اساس قوانین جدید در آلمان هرگونه توهین، تهدید، تهمت و دروغ در اینترنت، جرم محسوب میشود و حتی لایککنندگان چنین پستهایی نیز مجازات خواهند شد.
کریستینه لامبرشت، وزیر دادگستری فدرال در این باره میگوید: «این قوانین پیام روشنی برای همه کاربران شبکههای اجتماعی و وبسایتهای اینترنتی دارد. ما با تصویب این قوانین به همه اعلام کردیم که نشر محتوای مجرمانه را نمیپذیریم و با آن مقابله میکنیم. از نگاه من، چنین اقداماتی در اینترنت به خشونت در جامعه دامن میزند.»
از جمله قوانینی که به تازگی تصویب شده است، میتوان به قانون مقابله با تهدید آنلاین اشاره کرد. براساس این قانون، هرگونه تهدید به صدمات جسمی، تجاوز یا آسیب مالی، دو سال زندان درپی خواهد داشت. پیش از این، تنها تهدید به مرگ افراد، مشمول دو سال زندان میشد که در قوانین جدید به ۳ سال افزایش یافته است. توهین به افراد نیز میتواند تا دو سال حبس در پی داشته باشد. قانونگذار اینبار حتی برای کسانی که مطالب نژادپرستانه را تایید میکنند نیز مجازاتهایی را در نظر گرفته است. در این راستا، تایید مطالب نژادپرستانه، بازنشر پست یا نوشتن دیدگاه مثبت زیر آن نیز جریمه دارد.
نمایندگان حزب آلترناتیو برای آلمان این قوانین را مغایر با آزادی بیان عنوان کردهاند. با این وجود، نمایندگان اتحادیههای مسیحی، قوانین جدید را مدافع آزادی بیان میدانند. به گفته آنها، این قوانین باعث سرکوب عقاید کاربران اینترنت نمیشود، بلکه در راستای حمایت از آزادی بیان وضع شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دنیای بیپایان / گزیده بیانات رهبر معظم انقلاب درباره فضای مجازی
🔹 تشدید جنگ سایبری یا فضاسازی تبلیغاتی؟!
🔻 بامداد پنجشنبه ۱۲ تیر، بخشی از تأسیسات مجتمع غنیسازی نطنز دچار آتشسوزی شد که سناریوهای متعددی درباره علت آن مطرح شده است و اعلام نکردن علت حادثه، گمانهزنیها درباره منشاء خارجی را تقویت کرده است.
🔶 رسانههای آمریکایی و صهیونیستی با انتساب این حادثه به اقدامات خرابکارانه اسرائیل ادعاهای متفاوتی را در مورد چگونگی وقوع آن مطرح کردهاند؛ حمله هوایی با جنگنده های اف 16 یا اف 35، کار گذاشتن دستگاه انفجاری و حمله سایبری از جمله این ادعاها بوده است. جدای از غیرواقعبینانه بودن برخی احتمالات مطرح شده، این تناقض در ادعاها به خوبی بیاساس بودن آنها را نشان میدهد.
🔶 با این حال احتمال خرابکاری (از سوی بازرسان آژانس، جاسوس های آمریکایی صهیونیستی یا عوامل داخلی آن ها) منتفی نیست و به علاوه نباید منکر شد که با توجه به دگرگونیهای فناورانه عصرکنونی و شیفت پارادایمی در شیوههای حفاظتی و دفاعی، اهمیت فضای سایبری به عنوان حیطهای جدید از نبرد میان کشورها به طور عام، و بین ایران و رژیم صهیونیستی به طور خاص در حال فزونی است.
🔶 عملیات «بازیهای المپیک» و ویروس «استاکسنت» نمونه برجسته اقدام خرابکارانه رژیم صهیونیستی علیه ایران در فضای سایبر است. اخیراً نیز روزنامه واشنگتنپست مدعی شده است که رژیم صهیونیستی در واکنش به حمله سایبری ایران به «تاسیسات آب اسرائیل» یک حمله سایبری علیه تاسیسات «بندر شهید رجایی ایران» صورت داده است.
🔶 بعد از حمله سایبری ادعایی به تاسیسات آب رژیم صهیونیستی ، رئیس اداره سایبری این رژیم گفته است «زمستان سایبری بین ایران و اسراییل بسیار زودتر از آن چه که او گمان میکرده فرا رسیده است». یکی دیگر از مقامات این رژیم در این خصوص گفته است: «این حمله با آغاز موجی از حملات متقابل ایران و اسرائیل به زیرساختهای غیرنظامی یکدیگر، سناریویی غیرقابل پیشبینی در زمینه مدیریت خطرات ایجاد کرده است».
🔶 این نوع اظهارات و دامن زدن به چنین شایعاتی خواه ریشه در واقعیت داشته باشد یا نه، نشاندهنده این است که جبهه سایبری به عنوان بخشی از منازعه چندجبههای میان ایران و رژیم صهیونیستی به شدت فعال است و رژیم صهیونیستی در استفاده از سلاح سایبر علیه ایران نه تنها در حوزه تاسیسات هستهای و نظامی بلکه در حوزه زیرساختهای مدنی نیز تردیدی ندارد. امری که لزوم اتخاذ روش و ابزار مناسب پدافند اطلاعاتی را برجسته میکند.
زمان بندی مکتوب برای پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات ارائه شود: عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: اعضای حقیقی این شورا خواستار اعلام برنامه و زمانبندی روشن و مکتوب در خصوص پیاده سازی معماری کلان پروژه شبکه ملی اطلاعات هستند. محمدحسن انتظاری ، بابیان اینکه در خصوص چگونگی پیادهسازی شبکه ملی اطلاعات، باید برنامه روشنی بهصورت مکتوب و مستند با اصول مهندسی ارائه شود، گفت:
اعلامهای عام از سوی وزارت ارتباطات برای پیشرفت شبکه ملی اطلاعات قابل ارزیابی و اظهارنظر نیست.
وی گفت:
اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی خواستار دریافت گزارش مکتوب و قابل ارزیابی در خصوص پیشرفت و پیادهسازی شبکه ملی اطلاعات بر مبنای برنامه زمانبندی هستند.
عضو شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: تا زمانی که این گزارش ارائه نشود، مشخص نخواهد شد که زحماتی که کشیده شده است، در چارچوب اهداف این پروژه ملی بوده یا خیر.
انتظاری بابیان اینکه باید در وزارت ارتباطات، ساختار معین و مصوبی برای طراحی و پیادهسازی شبکه ملی اطلاعات ایجاد شود، گفت:
هماکنون شاهد هستیم که بخشی از اقدامات مربوط به این پروژه در شرکت ارتباطات زیرساخت، بخشی در سازمان فناوری اطلاعات و بخشی نیز در حوزه اپراتورها انجام میشود و مجموعه این عوامل، دارای یک مجری مشخص نیست.
وی با اشاره به وجود معاونت شبکه ملی اطلاعات در سازمان فناوری اطلاعات ایران، گفت:
این معاونت تنها یک کار ستادی انجام میدهد و امور مربوط به شبکه ملی اطلاعات در این معاونت بهصورت اداری تعریف میشود و نه یک ابر پروژه سنگین.
دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی با تأکید بر اینکه در وزارت ارتباطات شرح وظایف مجری شبکه ملی اطلاعات و زیرمجموعههای آن دیده نشده است، افزود: این شرح وظایف باید مکتوب و مستند شده و به تصویب مرکز ملی فضای مجازی برسد.
به گفته وی، پیادهسازی معماری کلان شبکه ملی اطلاعات که هفته گذشته در شورای عالی فضای مجازی مصوب شده است، نیازمند طرحها و پروژههایی است که باید بهصورت مستند و مکتوب از سوی وزارت ارتباطات ارائه شود. این گزارش باید شامل تعریف پروژه، زمانبندی و مجری مشخص باشد.
انتظاری ادامه داد:
مجری طرح باید برنامه مدیریت پروژه را ارائه دهد. اینکه این پروژه چگونه پیادهسازی و طراحی میشود و نحوه تحویل آن چگونه خواهد بود. اما هماکنون شبکه ملی اطلاعات، پلن مشخصی ندارد.
وی با تأکید بر اینکه تنها به تصویب رسیدن یک طرح کلان کافی نیست و مسئله گستردهتر از این موضوع است، گفت: وزارت ارتباطات باید جدیتر وارد مسئله پیادهسازی شبکه ملی اطلاعات شود.
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی گفت: برای پیشبینی زمان پیادهسازی شبکه ملی اطلاعات با توجه به تصویب معماری کلان آن، باید مشخص شود که آیا ارادهای برای پیشبرد این طرح وجود دارد و یا خیر و یا اینکه وزارت ارتباطات قصد دارد به روشهای معمول این پروژه را پیش ببرد. این موضوع تنها بر اساس اصول مهندسی و معیارهای برنامهریزی قابل ارزیابی و قضاوت است.
فیشینگ ؛ اینبار با پیامک واریز وجه! این بار نه همانند حملات فیشینگ برای انتقال وجه به سراغ درگاههای پرداخت اینترنتی میروید و نه به بهانه دریافت جایزه یک مسابقه پای دستگاه عابر بانک کشیده میشوید، بلکه پیامکی برای شما ارسال میشود که در لحظه اول احتمالاً شمارا هیجانزده میکند و شاید حتی به فکر فروببرد که این مبلغ مربوط به حقوقتان است، واریز وامتان و یا بازگشت قرض به یکی از دوستانتان! اما درواقع در آستانه قرار گرفتن در دام جدیدترین نوع از کلاهبرداری پیامکی هستید.
مشترکانی که در وضعیتی مشابه قرارگرفتهاند، میگویند که پیامکی مبنی بر اینکه مبلغی به حسابشان واریزشده دریافت کردهاند و بعد با آنها تماس گرفته میشود که مبلغ، اشتباهی بهحساب آنها واریزشده و پول را به شماره کارتی که اعلام میشود، برگردانند.
این درحالی است که پیامک واریز وجه اصلاً از سامانه پیامکی بانک ارسال نشده و از شماره تلفنی متفرقه ارسال شده است که البته ظاهراً کلاهبرداران برای فریب بیشتر از شماره تلفنهای نسبتاً رند و با تکرار چند صفر پشت سر هم استفاده میکنند، تا به خیالشان اختلافی میان این پیامک با پیامکهای بانک به نظر نرسد.
اما جریان از چه قرار است؟ پیشازاین هم گفتهشده بود که در سناریوی ذکرشده، درواقع کلاهبردار از فرد دیگری یک پیشپرداخت گرفته است و قرار نیست کالایی به سوژه خود تحویل بدهد. او برای اینکه دنبال نشود، شماره کارت شمارا به سوژه خود داده است. سوژه وجه پیشپرداخت را به کارت شما واریز میکند و شما به کلاهبردار برمیگردانید. در برخی موارد حتی شما وجه را به یک مغازه که کلاهبردار در آن منتظر خرید طلاست واریز میکنید. بنابراین هیچ اثری از او باقی نخواهد ماند و شما و طلافروش مسئولیت جرم را خواهید داشت.
در برخی از نمونههای ارائهشده این دست پیامکها، شماره و موجودی حساب مشترک در پیامک آمده است اما اینکه این کلاهبرداران از اعداد احتمالی استفاده میکنند یا اطلاعات صحیح را از طریق فیشینگ، نشست احتمالی اطلاعات مشتریان بانک و … بدست میآورند، هنوز مشخص نیست.
البته اطلاعاتی از حساب بانکی نظیر موجودی و شمارهحساب، از مواردی است که مشتریان کمتر به حفظ آن توجه میکنند چون معتقدند که امکان دسترسی بهحساب آنها را فراهم نمیکند اما درواقع میتواند موجب جلب اعتماد در حین کلاهبرداریهایی نظیر آنچه گفته شد، باشد. هرچند که این شیوه، نخستین راه کلاهبرداری پیامکی از حسابهای بانکی نیست.
موضوع «آزادسازی سهام عدالت» و «ثبتنام در سامانه سجام» نیز از دیگر مواردی است که سبب شده در روزهای اخیر پیامکهای مختلفی تحت این عناوین یا تحت عنوان یک کارگزاری بورسی به دست مشترکین برسد. برخی از مشترکین حتی میگویند تعدد پیامکهای اینچنینی گاه به حدی است که نمیتوان پیامکهایی که بهراستی از سوی سامانه اصلی ارسال میشود را تشخیص داد.
در این میان البته عدهای پس از راهاندازی سیستم «رمز دوم یکبارمصرف» گمان میکنند که دیگر صفحات «فیشینگ» و در پی آن کلاهبرداریهای پیامکیای که به این صفحات ختم میشوند، معنا نخواهد داشت و باوجود رمز یکبارمصرف، امکان کلاهبرداری از بین رفته است اما واقعیت چیز دیگری است.
پیشتر یک کارشناس دراینباره گفته بود: اگرچه فیشینگ با فعال شدن رمز پویا کاهشیافته، اما رمز یکبارمصرف بههیچوجه امنیت ۱۰۰ درصدی را فراهم نمیکند و حتی همان سایتهایی که سرویسهای درگاه بانکی میدهند، میتوانند رمز یکبارمصرف هم ارائه دهند و حسابتان را خالی کنند.
درهرحال در شرایطی که کلاهبرداران از هر موضوعی راهی برای فریب و از هر اطلاعاتی مسیری برای کلاهبرداری پیدا میکنند، همواره توجه به هویت پیامکهایی که دریافت میکنیم، صفحاتی که از طریق آنها پرداخت انجام میدهیم و … از نکات ضروری هستند.
🔸مشکل «پرش ذهنی» را چگونه برطرف کنیم؟
🔻 در زمانۀ ما با اینهمه ابزار اینترنتی و شبکهها و امکاناتی که موبایل در اختیار ما قرار داده است، زندگیها نوعاً طوری شده که بدترین وضعیت برای کنترل ذهن است!
🔻 کنجکاوی کردن برای دانشمندی که میخواهد چیزی را اختراع یا کشف کند، خوب است! اما کنجکاوی کردن برای یک آدم بیکار که هرزگی میکند تا ببیند در صفحات اینترنت چه چیزی توجهش را جلب میکند، سمّ است!
🔻 ولگردی در شبکههای مجازی توهین به انسانیت است! اینکه ممکن است فرد دچار نگاه حرام بشود، فرع ماجراست، اصلش این است که او کنترل فکر نخواهد داشت، حتی اگر همهاش صحنههای حلال هم ببیند، باز کنترل فکرش را از دست میدهد چون کنترل ذهنش را در اختیار دیگران گذاشته تا مدام چیزهای جالب به او نشان بدهند.
🔻 پرندگیِ ذهن و اینکه ذهن انسان هرلحظه به اینطرف و آنطرف میپرد، بدترین حالت برای انسان است. ما میتوانیم به کمک «ذکر» این عوامل بیرونی مشغولکنندۀ ذهن را کنار بگذاریم و ذهن خود را کنترل و پالایش کنیم.
🔻 امام سجاد(ع) در دعای خود عرضه میدارد: «و اجعَلنا مِنَ الَّذین اشتَغَلوا بالذِّکرِ عنِ الشَّهوات» خدایا، کاری کن که من با ذکر تو از شهوات غافل بشوم. خود ذکر، لذت دارد و البته لذت ذکر هم مراتب دارد و هرچه مراتبش بالاتر میرود انسان مدام ذهنش پالایش میشود و پاکتر میشود (علیرضا پناهیان)