eitaa logo
لغزشگاه
20.4هزار دنبال‌کننده
2.1هزار عکس
1.1هزار ویدیو
310 فایل
مهارت های مواجهه هوشمندانه با فضای مجازی ارتباط با ادمین: @h_etesami1979
مشاهده در ایتا
دانلود
هشدار درباره ارسال پیام از اکانتِ جعلی منتسب به پشتیبانی روبیکا 🔹کاربران روبیکا باید توجه داشته باشند که این پلتفرم، هرگز و در هیچ پیامی از شما اطلاعات «ورود به اکانت» و شماره کد ارسالی به تلفن همراه شما را درخواست نمی‌کند. 🔹لذا هرگونه پیامی مبنی بر دریافت اینگونه اطلاعات توسط روبیکا، جعلی و خطرناک محسوب شده و باید نسبت به آن هوشیار بود.
چین چطور به یکی از بازیگران برجسته جنگ سایبری تبدیل شد؟ نشریه سایبراسکوپ در مقاله‌ای به‌قلم داکوتا کری به این مسئله پرداخته است که چطور با ورود شی جین پینگ به عرصه سیاست چین، این کشور به یکی از بازیگران برجسته جنگ سایبری در دنیا تبدیل شده است. مطالعه متن کامل: http://gerdab.ir/0008xU
گوگل باید در اروپا اطلاعات نادرست درباره افراد را حذف کند: دیوان دادگستری اتحادیه اروپا اعلام کرد در صورتی درخواست فرد نشان دهد اطلاعات موجود در گوگل به طور آشکار نادرست است، این موتورجستجوی آمریکایی باید آن داده‌ها را تغییر دهد. افراد در اتحادیه اروپا حق دارند تحت سیاستی که «حق فراموشی» نام دارد از گوگل و دیگر موتور‌های جستجو بخواهند لینک‌های اطلاعات قدیمی یا خجالت آور درباره خودشان را حذف کنند. قوانین سختگیرانه حفاظت از داده‌ها در این منطقه به مردم حق می‌دهد هنگام جستجوی نام شان در فضای آنلاین اطلاعات را کنترل کنند، اما قوانین بیشتر اوقات نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی داده‌ها را در برابر حق اطلاع عمومی قرار می‌دهد. البته گوگل از این تصمیم استقبال نکرده است. این شرکت در بیانیه‌ای اعلام کرد: از سال ۲۰۱۴ میلادی ما به شدت مشغول فعالیت هستیم تا قانون حق فراموشی را در اروپا اجرا کنیم و توازنی بین حق مردم به دسترسی اطلاعات و حفظ حریم خصوصی ایجاد کنیم. این رای مربوط به شکایتی است که توسط دو مدیر در یک گروه سرمایه گذاری در عالی‌ترین دادگاه آلمان ثبت شده بود. این دو از گوگل خواسته بودند نتایج جستجو مبتنی بر نامه‌های آن‌ها که به انتقاد از مدل سرمایه گذاری گروه مرتبط می‌شد را حذف کند. آن‌ها مدعی بودند مقالات موجود در نتایج جستجوی گوگل اشتباه هستند.
واتس‌اپ به قابلیت امنیتی ارسال محتوای متنی یک‌بار قابل مشاهده مجهز می‌شود 🔹واتساپ در نسخه بتا 2.22.25.20 اندرویدی به ویژگی امنیتی جدیدی مجهز می‌شود که به موجب آن کاربران می‌توانند پیام‌های متنی یک‌بار قابل مشاهده را برای مخاطبان خود ارسال کنند. گیرنده پیام متنی، امکان گرفتن اسکرین‌شات، کپی کردن پیام یا فوروارد کردن آن را ندارد و پیام بعد از دریافت توسط گیرنده، حذف می‌شود. 🔹️در کنار این ویژگی کاربران واتس‌اپ می‌توانند از گزینه ارسال پیام مدت‌زمان‌دار استفاده کنند. این پیام‌ها براساس ترجیح کاربر می‌تواند ۲۴ ساعت تا ۹۰ روز بعد از ارسال توسط فرستنده، پاک شوند. این قابلیت هم در چت‌های فردی و هم در گروه‌های واتس‌اپ در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت
قوانین «دیپ‌فیک» به زودی در چین اجرائی میشود: اداره فضای سایبری چین (CAC) اعلام کرد که از جعل هویت افراد با دیپ فیک محافظت می کند. دیپ فیک فناوری است که عکس ها را طوری دستکاری می کند که به طور مجازی با نمونه اصلی غیر قابل تمایز هستند و می توان به آسانی از آنها برای دستکاری واقعیت یا اخبار جعلی استفاده کرد. اداره فضای سایبری چین اعلام کرد این اقدام با هدف محدود کردن ریسک فعالیت پلتفرم هایی انجام شده که با استفاده از یادگیری عمیق یا واقعیت مجازی خدمات ارائه میکنند. رگولاتورها چنین پلتفرم هایی را «تهیه کنندگان سرویس سنتز عمیق» می نامند. دیگر هدف این سازمان از وضع قوانین مذکور ترویج توسعه سالم در صنعت فناوری است.
انحصارطلبی غول‌های فناوری در تبلیغات دیجیتال: بر اساس گزارش کنگرۀ آمریکا، چهار شرکت آمازون، اپل، فیس‌بوک و گوگل به‌عنوان غول‌های فناوری جهان از قدرت انحصاری خود سوءاستفاده می‌کنند. این گزارش خاطرنشان می‌کند که انحصار عجیبی، که آخرین بار در عصر سرمایه‌دار‌های راه‌آهن و نفت شاهد آن بوده‌ایم، دوباره به شکل جدیدی بروز و ظهور پیدا کرده و این سبب آسیب جدی و حذف میدان رقابت برای شرکت‌های کوچک و تازه‌وارد شده است. مطالعه متن کامل گزارش: http://gerdab.ir/0008xj
جدید ترین تجربه از جایگزینی انسان با هوش مصنوعی: این فرد با استفاده از هوش مصنوعی Midjourney و چند ابزار دیگر، تعدادی تصویر تولید کرده؛ ChatGPT هم از روی این تصاویر، یک کتاب داستان نوشته؛ این کتاب اکنون در فروشگاه آمازون برای فروش عرضه شده است! 🔹این چت‌بات جدیدترین دستاورد شرکت تحقیقاتی OpenAI است که ایلان ماسک یکی از بنیان‌گذارانش بوده؛ البته او اکنون از این استارتاپ جدا شده است 🔹دانشمندان احتمال میدهند مشاغل مرتبط با تولید محتوا با این ابزار به مرور محو شده و با هوش مصنوعی جایگزین شوند!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آگاه‌سازی جمعی در مواجهه با اخبار جعلی چگونه شکل می‌گیرد؟
متن اولیه لایحه قانون «حمایت و حفاظت از داده‌های شخصی» برای اعضای کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال ارسال شده تا پس از تصویب به منظور طی مراحل بعدی به مجلس شورای اسلامی ارسال شود. در این لایحه برای حفظ حریم خصوصی کاربران و نیز حفاظت از داده‌های شخصی آنان در سکوهای اینترنتی، قواعدی پیشنهاد شده است تا کاربران از حفظ محرمانگی داده‌های خود در سکوهای اینترنتی اطمینان حاصل کنند. پیش نویس لایحه «حمایت و حفاظت از داده‌های شخصی» با هدف تبیین حقوق اشخاص موضوع داده‌ها، ضابطه مند کردن پردازش داده، هماهنگی تنظیم گران و ناظران پردازش داده، تضمین پاسخ‌های قانونی به سو استفاده از داده‌های شخصی، حمایت از اشخاص حقیقی و حقوقی در اقتصاد دیجیتال و … تهیه شده و مشتمل بر ۳۵ ماده است.
حمله ناموفق هکر‌ها به سایت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره): مدیرکل دفتر شهر فرودگاهی الکترونیکی گفت: گروه هکری آنانیموس دیشب با استفاده از درخواست‌های زیاد از مبادی داخلی و خارجی (DDOS) تلاش کرد سایت شهر فرودگاهی امام را هک کند. محمد جعفرآبادی با یادآوری این‌که سرویس‌دهی وب‌سایت شهر فرودگاهی حدود ۱۵ دقیقه (بازه زمانی ۲۰:۱۰ دقیقه تا ۲۰:۲۵ دقیقه یکشنبه شب) دچار اختلال شد، ادامه داد:با توجه به سیستم پشتیبانی چند لایه، از هک سایت شهر فرودگاهی امام توسط این گروه هکری جلوگیری به عمل آمد. وب سایت شهر فرودگاهی با وجود ادامه حملات با نظارت کارشناسان و پایش ۲۴ ساعته به سرویس‌دهی ادامه داد. جعفرآبادی افزود: گروه هکری یاد شده تصاویر و مستندات عمومی که در وب‌سایت در دسترس عموم است را بعنوان اسناد این نفوذ منتشر کرده است.
حملات مهم سایبری به رژیم صهیونیستی در چند ماه اخیر
بهبود سیستم قضایی چین به کمک هوش مصنوعی: دادگاه عالی چین اعلام کرد که سیستم‌های هوش مصنوعی برای کمک به ارائه خدمات حقوقی باید تا سال ۲۰۲۵ در این کشور برپا شوند. این دادگاه در دستورالعملی تازه گفته است که هدف از انجام این کار تقویت یکپارچگی هوش مصنوعی با امور قضایی، کمک به تشکیل دادگاه‌های هوشمند و حرکت به‌سمت افزایش عدالت دیجیتال خواهد بود. البته هوش مصنوعی قرار نیست سرنوشت پرونده‌ها را تعیین کند و تأکید شده که این کار باید همیشه برعهده قضات بماند، اما استفاده از این فناوری می‌تواند به‌عنوان نوعی ارجاع مکمل برای نظارت و مدیریت بر سازوکار‌های قضایی استفاده شود. دادگاه عالی چین می‌گوید هوش مصنوعی نه‌تن‌ها می‌تواند بار رسیدگی به امور جزئی را از روی دوش قضات کم کند و کار آن‌ها را بهینه‌تر سازد، بلکه به عموم مردم اجازه خواهد داد تا راحت‌تر به خدمات قضایی دسترسی داشته باشند و اختلافات خود را به‌شکلی مناسب‌تر حل کنند. این دستورالعمل تأکید کرده است که دادگاه‌های سراسر چین باید تمرکز بیشتری روی آموزش استفاده از فناوری داشته باشند و برای کمک‌گرفتن از آن‌ها آماده شوند. این اولین‌باری نیست که این دادگاه عالی حکمی در زمینه استفاده از فناوری صادر می‌کند. آن‌ها در یک دهه گذشته توجه خاصی به استفاده از فناوری‌های پیشرفته در سیستم‌های قضایی داشته‌اند و ادعا می‌کنند که با این کار به هوشمندتر‌شدن دادگاه‌ها کمک کرده‌اند. با این حال، سند حاضر یادآور می‌شود که استفاده از هوش مصنوعی نباید به امنیت ملی این کشور آسیبی وارد کند و موجب افشای اسرار دولت یا اطلاعات خصوصی شهروندان شود.
حضور و غیاب در کلاس درس با کمک فناوری تشخیص چهره: ایالت اوتار پراداش هند برای مقابله با دانش‌آموزان متخلف ,شیوه حضور و غیاب در کلاس های درس را تغییر داده و سامانه‌ای ایجاد کرده که برای نظارت بر حاضر بودن معلم‌ها و دانش‌آموزان از فناوری هوش مصنوعی و الگوریتم‌های تشخیص چهره استفاده می‌کند. یکی از مسئولان مدارس این ایالت گفته است که فناوری تشخیص چهره دو هدف عمده خواهد داشت: «نخست این که به ما کمک می‌کند معلمانی را تشویق کنیم که فعالیت‌های کلاسی آن‌ها در ارائه آموزش با کیفیت نقش داشته است. در درجه دوم این فناوری مشکل اصلی نبود معلمان، تقلب آن‌ها و تخلف دانش‌آموزان را حل می‌کند و تعداد کارمندان و حضور دقیق آن‌ها را به‌گونه‌ای شفاف به ما اعلام می‌کند». باید دید آیا استفاده از این فناوری در روند آموزشی مفید خواهد بود یا باعث اختلال می‌شود.
فیلترشکن، محبوب‌ترین اپلیکیشن برای کاربران ایرانی!
متا بعد از یک دهه، بخش مسئول ارائه اینترنت رایگان به مناطق محروم را تعطیل کرد 🔹️ واحد Meta Connectivity متا که ده سال قبل با هدف ارائه اینترنت رایگان به نقاط محروم از طریق پهپادها راه‌اندازی شده بود، اکنون به فعالیت خود پایان داده است. 🔹اخراج‌های ماه گذشته متا، باعث شد این واحد که در مقطعی روی توسعه سیستم اینترنت مبتنی بر ماهواره کار می‌کرد، عملاً نتواند به کار خود ادامه دهد. به‌نظر می‌رسد بقیه کارمندان این بخش که در برنامه تعدیل نیرو کار خود را از دست نداده‌اند، در بخش‌های دیگری از جمله زیرساخت و محصولات مشغول فعالیت شده‌اند.
تیم مدیریت پیام رسان «بله» اعلام کرد اختلال روز گذشته این پلتفرم به دلیل تحریم سرور شرکت ابرآروان رخ داده است. مدتی پیش اتحادیه اروپا شرکت توزیع داده «ابرآروان» را به دلیل همکاری در پروژه شبکه ملی اطلاعات و فیلترینگ در ایران تحریم کرد. از آنجاکه ۵۶ درصد دامنه‌ها در ایران از CDN و DNS ابری کلادفلر و ابر آروان به‌عنوان سرویس‌دهنده‌ خارجی و داخلی خدمات ابری (Public Cloud) استفاده می‌کنند، پیش‌بینی می‌شد تحریم اتحادیه اروپا در بخش‌های مختلف توزیع داده و اینترنت کشور مشکلاتی ایجاد کند.
اینستاگرام قابلیت‌های Notes و پروفایل‌های گروهی را معرفی کرد 🔹اینستاگرام امروز از چندین قابلیت جدید برای کاربران رونمایی کرد که شاید مهم‌ترین آن‌ها، Notes باشد .افراد با این قابلیت می‌توانند تقریباً شبیه توییتر، متن‌های بسیار کوتاه منتشر کنند. البته برخلاف توییتر که امکان اشتراک‌گذاری 280 کاراکتر را فراهم کرده، در ویژگی Notes می‌توان از 60 کاراکتر استفاده کرد. این یادداشت‌ها در صفحه دایرکت مسیج و نه فید اصلی به مدت 24 ساعت نمایش داده می‌شوند. 🔹 ویژگی‌دیگر، Candid Stories نام دارد که با استفاده از آن،کاربران کاری را که در لحظه در حال انجام آن هستند، با دیگران به اشتراک می‌گذارند. قابلیت دیگر پروفایل‌های گروهی نام دارد که افراد می‌توانند آن را بسازند یا به آن ملحق شوند. محتوای این پروفایل تنها با اعضای گروه ( نه با دنبال‌کنندگان) به اشتراک گذاشته می‌شود.
اینستاگرام و واتساپ هنوز پاسخی نداده‌اند وزیر ارتباطات:تصمیم در مورد اینستاگرام و واتساپ با نهادهای امنیتی است که هنوز چیزی به ما اعلام نکرده‌اند. 🔹 نامه از سوی مرکز ملی فضای مجازی ارسال شده و امروز از این مرکز پرسیدم که گفتند ما هنوز پاسخی دریافت نکردیم. آنچه یک نماینده گفته است را باید از خودش پرسید.
آپدیت امنیتی اپل یک آسیب‌پذیری روز صفر که برای هک آیفون‌ها استفاده می‌شود را برطرف کرد ‌ 🔹️به‌روزرسانی iOS 16.1.2 در 30 نوامبر (9 آذر) برای تمام آیفون‌های پشتیبانی‌شده (از جمله آیفون 8 به بعد) با توضیح «به‌روزرسانی‌های امنیتی مهم» منتشر شد. 🔹 اپل در وب‌سایت خود توضیح می‌دهد که این به‌روزرسانی، یکی از نقص‌های WebKit تحت عنوان CVE-2022-42856 را برطرف کرده است؛ موتور مرورگری که سافاری و سایر برنامه‌ها را تأمین می‌کند. همچنین در این پست توضیح داده شده است که در صورت سوءاستفاده از این نقص، هکرها می‌توانند در دستگاه کاربر کدهای مخربی را اجرا کنند.
سقف واریز یکجا به صرافی‌های داخلی ارز دیجیتال کاهش یافت؛ ۲۵میلیون تومان در هر تراکنش شاپرک در اطلاعیه‌ای سقف واریز در هر تراکنش درگاه‌های بانکی صرافی‌های ارز دیجیتال را به ۲۵میلیون تومان در روز برای هر کارت بانکی کاهش داد. 🔸 با وجود اعمال این محدودیت، سقف واریز روزانه به صرافی‌های ارز دیجیتال برای هر شخص (کد ملی) همچنان مثل گذشته ۱۰۰میلیون تومان است. این محدودیت از امروز (۲۳ آذر ۱۴۰۱) اعمال شده است. 🔸 بانک مرکزی پیش‌تر سقف برداشت روزانه از صرافی‌های داخلی را برای هر «شماره شبا» به ۱۰۰میلیون تومان کاهش داده بود.
پاول دوروف بنیانگذار تلگرام با ثروت خالص 15.1 میلیارد دلار ثروتمندترین مرد امارات شد.