در بخشی از لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ دستگاههای اجرایی مکلف به اختصاص اعتبار برای ارتقای امنیت سایبری شدند:
«تمام دستگاههای اجرایی موضوع ماده یک قانون برنامه هفتم توسعه و شرکتهای دولتی و نهادها و سازمانهایی که از بودجه عمومی استفاده مینمایند مکلفاند حداقل نیم درصد (۵/۰ %) از اعتبارات هزینهای (به استثنای فصول ۱، ۴ و۶) یا از اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای خود را به منظور تضمین و ارتقای سطح امنیت شبکه، امنیت زیرساختها و امنیت سامانههای خود و پیشگیری مؤثر از وقوع حوادث امنیتی رایانیکی (سایبری) در دستگاه خود اختصاص دهند.
آئین نامه اجرایی این تبصره مشتمل بر موارد استثنا به تصویب هیئت وزیران میرسد.»
تبلیغات مخرب گوگل چگونه کاربر را فریب میدهد؟
طبق شواهد موجود ,مهاجمان امنیتی از نتایج تغییریافتهی جستوجو و تبلیغات گوگل سوءاستفاده میکنند تا کاربرانی که قصد دانلود نرمافزارهایی مانند WinScp دارند را فریب دهند، به این صورت که بجای نرمافزار موردنظر، به اشتباه بدافزار را نصب کنند.
B2n.ir/j75572
گوگل بارد حالا میتواند با مشاهده ویدیوهای یوتوب، به سؤالات درباره محتوای آنها پاسخ دهد
🔺 گوگل قابلیت جدیدی به چتبات هوش مصنوعی بارد (Bard) اضافه کرده تا بتواند ویدیوهای یوتوب را تجزیهوتحلیل کند.
با این قابلیت میتوانید بدون مشاهده ویدیوها، درباره محتوای آنها از گوگل بارد سؤال بپرسید یا اینکه یک خلاصه متنی از آن دریافت کنید.
Bard.google.com
آمازون دوره آموزشی هوش مصنوعی را رایگان برگزار میکند
https://www.zoomit.ir/ai-articles/411976-amazon-free-ai-courses/
اینستاگرام قابلیت شناسایی فالوورهای اسپم را آزمایش میکند
🔹 اینستاگرام درحال کار بر روی ویژگی جدیدی است که به کاربران امکان میدهد فالوورهای اسپم را فیلتر کنند. این ویژگی فعلاً در حال آزمایش است و احتمال دارد بهزودی برای همه کاربران عرضه شود.
🔹 با فعالشدن این قابلیت، اینستاگرام حسابهایی را که احتمالاً اسپم هستند علامتگذاری میکند و از شما میخواهد قبل از اینکه شما را دنبال کنند، آنها را تأیید کنید.
🔹 این قابلیت به کاهش تعداد فالوورهای اسپم و غیرفعال در حساب شما کمک میکند و باعث میشود دنبالکنندگان واقعی بیشتری داشته باشید.
هشدار!
اپلیکیشن رومیکس که با وعده کسب درآمد اقدام به جذب سرمایه با وعده سود ماهیانه تا 40% را میدهد کلاهبرداری دسیسه پانزی است. این اپ در مایکت 30 هزار نصب و در کافه بازار 20 هزار نصب داشت. هر دو پلتفرم یاد شده اکنون این اپلیکیشن را حذف کرده اند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پدرخوانده هوش مصنوعی: نمیدانیم هوش مصنوعی دقیقا چگونه کار میکند
جفری هینتون، پدرخوانده هوش مصنوعی که بارها در مورد خطرات هوش مصنوعی هشدار داده، در مصاحبهای با شبکه CBS گفته ما بهطور دقیق نمیدانیم هوش مصنوعی چگونه کار میکند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هوش مصنوعی: فرصتساز در حوزه بهرهوری
معاون علمی رئیسجمهور در دومین رویداد صنعت دانشبنیان: صاحبان هوش مصنوعی اربابان نسل آینده خواهند بود و از آنجاییکه هوش مصنوعی شغلهای مترقی را هدف قرار میدهد و قرار است جای دانشمندان فکر کند و تصمیمبگیرد فلذا اگر از امروز همافرایی نکنیم محکوم به شکست خواهیمبود.
هوش مصنوعی بهرهوری ما را تا چندین برابر افزایش میدهد. کشور ما از نظر رتبه علمی هوش مصنوعی در جایگاه هفدهم است. تا رسیدن به جمع ۱۰ کشور برتر دنیا در موضوع هوش مصنوعی باید در یک نظام یکپارچه هماهنگ، همافزایی داشته باشیم.
بیل گیتس میگوید فناوری میتواند هفتههای کاری سه روزه را برای ما فراهم کند
🔹بیل گیتس با حضور در پادکستی درباره فناوری صحبت کرد. زمانی که مجری از او درباره تهدید هوش مصنوعی برای مشاغل سؤال کرد، پاسخ داد که ممکن است روزی فرا برسد که انسانها مجبور نباشند «آنقدر سخت کار کنند.»
🔹گیتس گفته ممکن است دنیایی وجود داشته باشد که در آن «ماشینهایی بتوانند تمام مواد غذایی و چیزهای دیگر را بسازند» و انسانها مجبور نباشند پنج روز در هفته برای امرار معاش خود کار کنند: «اگر درنهایت به جامعهای برسید که در آن فقط سه روز در هفته نیاز به کارکردن باشد، احتمالاً مشکلی وجود نخواهد داشت.»
🔹 بیل گیتس در حالی این بار به تغییرات مثبتی که به واسطه فناوریهای امروزی و هوش مصنوعی ایجاد میشود، اشاره کرد که قبلاً درباره خطرات هوش مصنوعی صحبت کرده بود.
سرمایهگذاری و تولید دانش در حوزه هوش مصنوعی بهطور میانگین در ۱۰ سال اخیر حدود ۳۰ برابر شده است. در ایران اما توسعه هوش مصنوعی با چالشهایی روبهروست که با سه ضلع توسعه این فناوری یعنی داده، نیروی انسانی و زیرساختهای فنی مرتبط است:
https://donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-4022757
19395.pdf
4.45M
برنامه هفتم توسعه در شرایطی در حال تدوین است که توسعه شتابان هوش مصنوعی علاوه بر ایجاد ظرفیت های متعدد، به یکی از مهم ترین چالش های اجتماعی- فرهنگی عصر کنونی در سراسر دنیا بدل شده و کشور ما نیز از این امر مستثنی نیست. بنابراین ضروری است در برنامه هفتم توسعه، بستر سازی بهره مندیِ مطلوب از این فناوری در بخش دولتی و خصوصی و همچنین مواجهه سنجیده و پیشگیرانه نسبت به چالش های آن مورد توجه ویژه قرار گیرد. در این گزارش که توسط مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تهیه شده, پس از مروری بر وضعیت این فناوری در دنیا، شرایط کشور از منظر ظرفیت های قانونی و انسانی، ازجمله قوانین مرتبط با داده، شرکت های دانش بنیان، نظام دانشگاهی و نیروی انسانی، بررسی شده است. در ادامه پس از بیان کارکردهای بالقوه هوش مصنوعی در بخش عمومی و خصوصی به الزامات و چالش های پیش روی این فناوری پرداخته شده است.
شرکت اوپنایآی قابلیت مکالمه با چتجیپیتی (ChatGPT) (حرف زدن به جای تایپکردن) را در دسترس همه کاربران قرار داد. این ویژگی تاکنون تنها برای کاربران نسخه پلاس عرضه میشد.
معرفی یک ابزار هوش مصنوعی برای ویرایش عکس:
اگر به دنبال ابزاری عالی و مبتنی بر هوش مصنوعی برای بهبود دادن کیفیت تصاویر خود هستید، YouCam میتواند انتخاب مناسبی باشد
https://yce.perfectcorp.com/photo-enhance
🔹ابزارهای ارائه شده توسط این سایت:
▪️حذف اشیا از تصویر با هوش مصنوعی
https://yce.perfectcorp.com/object-removal
▪️حذف پسزمینه عکس با هوش مصنوعی
https://yce.perfectcorp.com/remove-background
▪️تغییر پسزمینه با هوش مصنوعی
https://yce.perfectcorp.com/change-background
▪️مات کردن پسزمینه با هوش مصنوعی
https://yce.perfectcorp.com/blur-background
▪️رنگی کردن تصاویر سیاه و سفید با هوش مصنوعی
https://yce.perfectcorp.com/colorize
🔺 مدل طراحیشده توسط هوش مصنوعی، با درآمد ۱۰ هزار یورویی در ماه
🔹 آیتانا لوپز، مدل مشهور ۲۵ ساله اسپانیایی، با موهای صورتی که ۱۲۲ هزار دنبالکننده داشته و حتی پیامهای خصوصی از افراد مشهور نیز دریافت کرده است، یک شخص واقعی نیست، بلکه با استفاده از هوش مصنوعی خلق شده است.
https://www.citna.ir/node/287905
پوتین: به غرب اجازه نمیدهیم هوشمصنوعی را انحصاری کند
🔹رئیس جمهور روسیه هشدار داد که نباید به غرب اجازه داد تا در حوزه هوش مصنوعی انحصار ایجاد کند . او خبر داد که استراتژی روسیه برای توسعه هوش مصنوعی به زودی تصویب خواهد شد.
برخی از کارمندان OpenAI سالانه ۴۰ میلیارد تومان درآمد دارند
براساس گزارش بلومبرگ، کارکنان OpenAI که هفتهی گذشته بهدلیل اخراج سم آلتمن، مدیرعامل این شرکت تهدید به استعفا کرده بودند، سالانه ۸۰۰ هزار دلار درآمد دارند.
مشاغل مرتبط با صنعت فناوری به دریافت حق الزحمه های بالا معروف هستند؛ بهطوریکه حقوق سالیانه بسیاری از کارمندان متا ، گوگل و آمازون، ارقامی ۶ رقمی و بیشتر است.
طبق دادههای بلومبرگ، مهندسان شرکتهای فناوری که بهطور خاص روی هوش مصنوعی کار میکنند ممکن است ۸ تا ۱۲٫۵ درصد بیشتر از سایر مهندسان درآمد داشته باشند.
بنابر آگهیهای شغلی بررسیشده، حقوق اکثر شغلهای مهندسی در OpenAI بین ۲۰۰ تا ۳۷۰ هزار دلار است که در مورد برخی از مشاغل بسیار تخصصی به ۴۵۰ هزار دلار نیز میرسد.
این مبالغ بدون در نظر گرفتن پاداشهای معمولی یا پاداشهای سهام محاسبه شده و مجموع دستمزد برخی از مهندسان OpenAI به ۸۰۰ هزار دلار نزدیک میشود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این فیلم کوتاه جنگ ستارگان بهطور کامل با هوش مصنوعی ساخته شده است
🔹تیم Curious Refuge که در زمینه آموزش استفاده از ابزارهای مختلف هوش مصنوعی برای ساخت فیلم فعالیت میکند، بهتازگی یک فیلم کوتاه جنگ ستارگان ساخته است. برای ساخت این فیلم از ابزارهای معروفی نظیر میدجرنی، ElevenLabs و Pika استفاده شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معرفی CarePod : اولین کلینیک هوش مصنوعی جهان
🔹استارتاپ Forward از اولین کلینیک تخصصی هوش مصنوعی دنیا به نام CarePod رونمایی کرد. هزینه استفاده از این کلینیک ماهیانه 99 دلار است و از یک اپلیکیشن مخصوص هم استفاده میکند.
🔹این کلینیک میتواند به کمک هوش مصنوعی و بدون نیاز به پزشک، کارهای مختلف انجام دهد، برای مثال از افراد آزمایش خون بگیرد، فشار خون، قند خون و استرس را بررسی کند، بهطور کامل بدن را اسکن کند و حتی آزمایش HIV بگیرد. Forward میخواهد در آینده امکاناتی مانند غربالگری سرطان و تحلیل ریسک بیماریهای چند ژنی را هم به CarePod اضافه کند.
«کپسول زیستی» ایران در آستانه پرتاب قرار گرفت
🔹رئیس سازمان فضایی ایران: ما در حال توسعه علوم و اکتشافات فضایی در حوزه زیست فضا هستیم.
🔹یک کپسول زیستی با تلاش متخصصان فضایی ایران در یکی از مراکز تحقیقاتی ایران آماده پرتاب شده است.
🔹هر کشوری که بتواند کپسول زیستی با قابلیت کنترل مؤلفههای مختلف بسازد، به یک توانمندی علمی بزرگ دست یافته و این مایه افتخار برای ایران اسلامی است.
پروپاگاندای سیاه: موضوع شماره ۱۶۲ ماهنامه مدیریت ارتباطات با پروندهای دربارۀ بازنمایی مسئله فلسطین
قتلعام هرروزۀ ساکنان غزه که این روزها در بیعملی مطلق جهانی پیش چشمانمان اتفاق افتاد، نهفقط حاصل سرمایهگذاری چندین میلیارد دلاری در صنعت رسانه و مهیا کردن افکار عمومی جهانیان، که حاصل دهها سال سیاست مخرب غرب در خاورمیانه بوده است.
♾متا ظاهراً از حضور میلیونها کاربر زیر ١٣ سال در اینستاگرام آگاه بوده است
🔹۴١ ایالت آمریکا چندی قبل شکایتی علیه متا ثبت کردند که حالا اطلاعات جدیدی درباره آن منتشر شده. این پرونده ادعا میکند که متا نهتنها از وجود کودکان زیر ١٣ سال در پلتفرمهای خود آگاه بوده، بلکه سالها در اینستاگرام آنها را از نظر آماری تجزیهوتحلیل و دنبال کرده است.
🔹ایالتهای آمریکا ادعا کردهاند که متا مدتهاست که در مورد نحوه رسیدگی به حسابهای کاربران زیر سن قانونی صادق نبوده و به جمعآوری دادههای آنها ادامه میدهد. نکته دیگر اینکه در این شکایت از حضور افراد زیر ١٣ سال در پلتفرمهای متعلق به متا بهعنوان یک «راز آشکار» یاد شده است.
💢بنیانگذار «ویکیپدیا»: هوش مصنوعی ۵۰ سال دیگر میتواند به ابرانسان تبدیل شود
جیمی ویلز، بنیانگذار «ویکیپدیا» میگوید هوش مصنوعی هنوز دستکم ۵۰ سال با تبدیل شدن به یک «ابرانسان» فاصله دارد.
او عملکرد ابزار هوش مصنوعی «چت جیپیتی» برای نگارش مطلب در «ویکی پدیا» را «آشفته بازار» توصیف کرد. او میگوید مطالبی که «چت جیپیتی» اکنون برای «ویکی پدیا» تهیه میکند «فاجعه» هستند و «اصلا جواب نمیدهند.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ترجمه نادرست روی یک ویدیوی قدیمی از هواداران الهلال
در شبکههای اجتماعی ویدیویی منتشر شده با این ادعا که در ورزشگاه کربلا که با پول ایرانیها ساخته شده، علیه ایرانیان شعارهای تحقیرآمیز سر داده اند.
در این ویدئو به جای ترجمه شعار نوشته شده «ایرانی گوش کن، شماها برده و کنیز ما هستید، از ۱۴۰۰ سال پیش تا همین امروز». اما آنچه این هواداران میگویند این است: «ایرانی اسمع، عینک بتدمع، واللیله هذه، لازم تعانی». یعنی: ایرانی گوشکن، چشمت اشک خواهد ریخت، امشب باید سختی بکشی.
این عبارات، مربوط به طرفداران «الهلال» است که در دیدار با تیم های دیگر هم با کمی تغییر گفته شده. با توجه به اینکه سابقه انتشار این ویدئو به سال ۲۰۱۷ بر میگردد و تیم الهلال هم در این سال شش بازی در مقابل تیمهای ایرانی داشته، میتوان نتیجه گرفت که احتمالا فیلم پخش شده مربوط به دیدار پرسپولیس و الهلال در ۳ اسفند ۱۳۹۵ در مرحله گروهی جام قهرمانان آسیا است که در استادیوم سلطان قابوس مسقط عمان برگزار شده و ارتباطی با کربلا ندارد.