اپلیکیشن گوگل لنز مسائل و معادلات ریاضی، فیزیک و شیمی را حل میکند: اپلیکیشن گوگل لنز بخش جدیدی را به نام مشق (Homework) ارائه کرده است که میتواند تعداد زیادی از مسائل و معادلات ریاضی، فیزیک و شیمی را به سرعت حل کند.
اپلیکیشن گوگل لنز مدتی پیش قابلیت تشخیص و حل مسائل ریاضی را در نسخه آزمایشی خود ارائه کرد. اما در حال حاضر بخش جدیدی را به نام Homework اضافه کرده است. این بخش مسائل و معادلات ریاضی، فیزیک و شیمی را به سرعت حل میکند. Homework به شکل یک علامت کلاه فارغالتحصیلی در اپلیکیشن گوگل لنز یا افزونه کروم مشاهده میشود. با انتخاب این بخش میتوان هر بخش از معادلات ریاضی را نشانهگذاری کرد.
حالتهای متفاوتی برای شناسایی مسائل از روی کاغذ نیز وجود دارد که گوگل با استفاده از آن میتواند هر نوعی از معادله چند لایه یا طولانی را نیز تشخیص دهد.
زمانی که معادله مورد نظر را پیدا و انتخاب کردید، گوگل لنز آن قسمت را انتخاب میکند. سپس از شما نیز برای حل آن سوال میکند. زمانی که تصاویر را ثبت کردید، گوگل همه گزینههای مربوط به کپی مسئله، ارسال به کامپیوتر، ویرایش متن یا در نهایت جستوجوی آن را بهوسیله مرورگر کروم مقابل شما قرار میدهد.
در مرحله پایانی نیز گوگل روشهای مختلفی را برای حل معادلهای که طراحی کردید بررسی میکند. سپس مسیر حل مسئله مورد نظر را از شما میپرسد. برای مثال میتوانید یکی از روشهای حل معادله درجه دوم را انتخاب کنید. گوگل نیز پس از آن همه راهحلها را مرحله به مرحله توضیح خواهد داد.
گوگل لنز برای تکالیف مرتبط با علوم میتواند همه دانشهای مربوط را که در سطح اینترنت موجود هستند به صورت شکل گرافیکی و کارتهای آموزشی نمایش دهد. همچنین جزئیات آنها را نیز توضیح میدهد. همچنین برای هرکدام از سوالات و مشکلات راهحلهای مشابهی نیز ارائه خواهد شد. گوگل معتقد است این قابلیت دانش کاربران را ارتقا میدهد و به آنها کمک میکند مفاهیم را بهتر درک کنند. این بخش گوگل لنز در اپلیکیشن آموزشی Socratic نیز در دسترس است.
🛑راهبرد ناامیدکننده امنیت سایبری استرالیا برای شرکتهای داخلی
اسکات هندزاکر (Scott Handsaker) مدیر اجرایی شرکت امنیت سایبری سی رایز (CyRise) استرالیا معتقد است، راهبرد امنیت سایبری 1.7 میلیارد دلاری این کشور به علت عدم توجه کافی به صنایع داخلی، راهبردی ناامیدکننده و فرصتی هدررفته است.
این راهبرد سرانجام در اوایل ماه اوت سال 2020 عملیاتی شد و محورهای آن حمایت از زیرساختهای حیاتی استرالیا در برابر حملات سایبری، واگذاری اختیارات اضافی به پلیس برای مبارزه با جرائم در وب تاریک و تلاش برای ارتقاء مقاومت سایبری شرکتهای کوچک است.
بخش اعظم بودجه این استراتژی قبلاً پرداختشده و بودجه این راهبرد مجدداً از بودجه دفاعی استرالیا تأمین خواهد شد. این بودجه در سالهای آینده افزایش خواهد یافت.
⭕️هوش مصنوعی جدید دیزنی و قابلیت کاوش در محتوای فایل های ویدیوئی
مسئولین کمپانی دیزنی اعلام کرده اند که در اقدامی خارق العاده و با کمک هوش مصنوعی، گونه جدیدی از موتورهای جستجو را ارائه خواهند کرد که کاربران بتواند با جستجو در فرادیتا (metadata)، صحنه های مربوط به موضوعی خاص را در فایلهای ویدیوئی بیابند.
این پروژه که از آن به نام ژنوم محتوائی (Content Genome) یاد می شود در ابتدا قرار است در حیطه انیمیشن های دیزنی ارائه شود و به عنوان مثال برای یافتن صحنه های انفجار در سریالی جنگ ستارگان دیگر لازم به نگاه کردن کل انیمیشن و صرف ساعتها وقت برای یافتن صحنه های مورد نظر نیست.
راهاندازی مؤسسه هوش مصنوعی در استرالیا: دانشگاه فناوری سیدنی یک مؤسسه تحقیقاتی جدید را با هدف توسعه استفاده از هوش مصنوعی برای پیشرفت اقتصادی و اجتماعی استرالیا راهاندازی کرد.
پژوهشکده هوش مصنوعی استرالیا (AAII) روی آنچه دانشگاه به عنوان بزرگترین برنامه تحقیقاتی هوش مصنوعی کشور با تحقیقات کاربردی و اساسی با استفاده از هوش مصنوعی و فناوریهای مرتبط مانند اینترنت اشیا از آن یاد میکند، نظارت خواهد کرد.
محققان این مؤسسه قرار است در بخشهای مختلفی از جمله خدمات درمانی، مالی، حمل و نقل، آموزشی و دفاعی فعالیت کنند. این مرکز بهوسیله جی لو (Jie Lu)، متخصص یادگیری ماشینی فازی، جایی که الگوریتمها برای عملکرد بیشتر مانند انسانها با توانایی ارزیابی امکانات ظریفتر و تأثیر آن در تصمیمگیری مبتنی بر دادهها به کار میروند، هدایت شود.
8 آزمایشگاه جداگانه در این مؤسسه وجود دارند که در زمینههای مختلفی مانند : هوش محاسباتی و یادگیری عمیق، بلاکچین، بیوانفورماتیک، نرمافزار و امنیت متمرکز هستند.
لو از طرف شورای تحقیقات استرالیا برای هدایت یكی از مهمترین پروژههای مؤسسه هوش مصنوعی استرالیا شامل قابلیتهای یادگیری خودکار برای تصمیمگیری در موقعیتهای پیچیده و بهبود مقیاس و تمرکز تحقیقات مبتنی بر یادگیری ماشینی در تصمیمگیری و برنامههای مربوطه مبلغ 3.3 میلیون دلار دریافت کرد.
وی در بیانیهای اعلام کرد :
«هدف ما ایجاد یک مسیر تحقیقاتی جدید، یادگیری ماشینی مستقل برای تصمیمگیری مبتنی بر دادهها از کلان داده است که از تصمیمگیری در شرایط پیچیده پشتیبانی میکند. این پروژه مجموعه جدیدی از تئوریها، روشها و الگوریتمها را برای یادگیری مستقل از دادهها ارائه میدهد و به یادگیری ماشینی در مدیریت مؤثر عدم اطمینان دادهها کمک میکند.»
این پروژه با همکاری شرکای صنعت، از بخشهای بهداشت و درمان، حمل و نقل، کشاورزی و حمل و نقل لجستیک، سیستمهای یادگیری هوشمند را با استفاده از دامنههای دادههای بزرگ، جریان دادهها و محیطهای عامل بررسی میکند.
لو خاطرنشان کرد :
«این مؤسسه اختصاصی باعث افزایش شهرت دانشگاه فناوری سیدنی و استرالیا در حوزه هوش مصنوعی، به ویژه یادگیری ماشینی، میشود و تأثیرات تحولآمیزی در بسیاری زمینههای علمی، اقتصادی و اجتماعی دارد. پژوهشکده هوش مصنوعی استرالیا، ظرفیت تحقیقاتی هوش مصنوعی در سطح جهانی را در استرالیا و جهان از طریق پیوند با محققان ملی و بینالمللی، جوامع تحقیقاتی و صنایع در سیستمهای یادگیری ماشینی و پشتیبانی تصمیمگیری ایجاد خواهد کرد.»
🛑ادعای اسرائیل مبنی بر خنثیسازی حمله سایبری
اسرائیل مدعی شد که حمله سایبری روی صنعت دفاعی خود را خنثی کرده است.
اسرائیل مدعی شد كه حمله سایبری روی صنایع دفاعیاش بهوسیله یك گروه هك موسوم به لازاروس (Lazarus) انجام شده که به گفته ایالات متحده بهوسیله اداره اطلاعات كره شمالی اداره میشود.
وزارت دفاع اسرائیل گفت هكرهایی كه خود را کارفرمایان پیشنهادکننده شغل به کارگران دفاعی معرفی میکنند، سعی در نفوذ به شبکههای وزارت دفاع و جمعآوری اطلاعات حساس دارند.
در بیانیه وزارت دفاع رژیم صهیونیستی آمده است که هکرها با جعل پروفایلها در شبکه لینکدین تلاش میکنند بهصورت جداگانه به شركتهای دفاعی اسرائیلی از طریق وبسایتهای خود نفوذ کنند. وزارت دفاع اسرائیل مدعی شد که این حملات بدون اعلان زمان وقوع از سوی شرکتها در زمان واقعی شناسایی نشدهاند و بدون ایجاد اختلال در شبکههای شرکتها خنثی شدند.
اسرائیل بدون ذکر کردن نام خاصی، ادعا کرد که این گروه هکری از سوی یک دولت خارجی حمایت میشود. واشنگتن گفته است كه لازاروس برای «RGB»، اداره اطلاعات اولیه كره شمالی فعالیت میكند.
دادستانهای ایالات متحده این گروه را به افشای ایمیلهای سونی پیکچرز در سال 2014 و سرقت دهها میلیون دلار از بانک مرکزی بنگلادش در سال 2016 متهم کردهاند.
نماینده کره شمالی در سازمان ملل در نیویورک هنوز به این موضوع واکنشی نشان نداده است؛ پیونگیانگ در گذشته اتهامات حملات سایبری را تکذیب و ایالات متحده را به انتشار شایعات متهم کرده است.
با شروع سال جدید، اسرائیل حملههای سایبری به ایستگاههای برق و تأسیسات آبی را بدون اشاره به ایران یا گروههای ایرانی گزارش کرده است.
کارشناسان غربی مدعی شدند که برخی مقامات ایرانی آتشسوزی ماه گذشته در سایت هستهای نطنز را نتیجه یک خرابکاری سایبری میدانند. وزیر دفاع اسرائیل گفت که این رژیم پشت هیچ حادثهای در ایران نبوده است.
🛑راهاندازی سامانه ردیابی تراکنشهای ارز دیجیتال در روسیه
سازمان فدرال نظارت مالی در روسیه بهتازگی از راهاندازی سامانه ردیابی تراکنشهای ارز دیجیتال در روسیه خبر داد.
پایگاه اطلاعرسانی روس بیزنس کانسالتینگ (RBC) در این خصوص اعلام کرد بر اساس نامه ماکسیم پارشین، معاون وزیر ارتباطات، توسعه دیجیتال و رسانههای جمعی روسیه، سازمان فدرال نظارت مالی در نظر دارد سیستم تجزیهوتحلیل تراکنشهای ارز دیجیتال به کمک هوش مصنوعی راهاندازی کند. سازمان نظارت مالی پیشنهاد کرده این پروژه که «بلاکچین شفاف» نامگذاری شده، بخشی از پروژه فدرال «هوش مصنوعی» شود.
⭕️ «دیپ فیک» تیغ برنده مجرمان سایبری در آینده
🔹خطر سوءاستفاده مجرمان از هوش مصنوعی برای انجام جرم، پس از هشدار دانشمندان یک دانشگاه تحقیقاتی واقع در لندن با نام University College London)UCL)منجر به برگزاری یک نشست دو روزه با حضور 31 متخصص حوزه هوش مصنوعی گردید تا مخاطرات این فناوری در 15سال آینده مورد بحث و بررسی قرار بگیرد
🔹نخستین موضوعی که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت خطرات بالای هوش مصنوعی در آینده بود که در رأس آنها فناوری دیپ فیک (Deep Fake) قرار دارد. از نگاه فعالان حوزه هوش مصنوعی، دیپ فیکها این توانایی را دارند که اخبار را نیز تحت تأثیر قرار دهند و بهراحتی یک خبر جعلی را در کوتاهترین زمان ممکن به دست مردم برسانند. با وایرال شدن یک ویدئوی دستکاری شده، به زحمت میتوان برای کاربرانی که با سرعت درحال دست به دست کردن این ویدئوهای تقلبی هستند یادآور شد که موضوع چیز دیگری است و این ویدئو اصلی نیست. دیپ فیک همچنین میتواند دموکراسی را در برخی کشورها مورد حمله قرار دهد بهعنوان مثال در امریکا سخنرانی دستکاری شده نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان امریکا با فناوری دیپ فیک در سال گذشته، بیش از 2.5میلیون بازدید در فیسبوک داشت و این موضوع نگرانیهای زیادی را ایجاد کرد
🔹شرکتکنندگان در این نشست به نگرانیهای خود در زمینه خطرات میانی خود در زمینه توسعه هوش مصنوعی نیز اشاره کردند. کلاهبرداری و فروش سرویسها و محصولات با سوءاستفاده از عنوان هوش مصنوعی و همچنین تبلیغات هدفدار، در این دسته از نگرانیهای متخصصان حوزه هوش مصنوعی جای میگیرد. این نگرانیها وقتی بیشتر میشود که پای سلامت مردم در میان باشد. سوءاستفاده از هوش مصنوعی در زمینه سلامت و کلاهبرداریهایی که در تبلیغات و... با کمک هوش مصنوعی انجام میگیرد در این دسته جای می گیرند. یکی از نمونههای آن هم تبلیغات دارو از زبان پزشکان با سوءاستفاده از فناوری هوش مصنوعی و در قالب دیپ فیک است که میتواند بسیار دردساز و نگرانکننده باشد.
آمریکا با «طوفان سایبری» حملات به زیرساختها را شبیهسازی کرد: براین هارل، دستیار اول مدیر امنیت زیرساخت در بیانیهای گفت، آژانس امنیت زیرساخت و امنیت سایبری وزارت امنیت داخلی آمریکا (CISA) روز جمعه به مانور امنیت سایبری شبیهسازی سه روزه موسوم به گطوفان سایبری با هدف آمادهسازی ایالات متحده و کشورهای متحد برای مقابله با گحملات واقعی بالقوه علیه سیستمهای حیاتی پایان داد.
هارل این مانور سه روزه با ۲۰۰۰ مشارکتکننده از صنعت خصوصی آمریکا و دولت فدرال و گروههای همکار خارجی را به عنوان “گستردهترین” شبیهسازی امنیت سایبری در این کشور توصیف کرد.
این مقام آمریکایی پس از پایان این مانور آموزشی به خبرنگاران گفت: ما مرتبطتر از همیشه شدهایم و این بدان معناست که زیرساخت حیاتی کشور ما با خطرات روزافزون از بابت حملات سایبری مواجه است. نمیتوان از هیچ سازمان یا آژانس دولتی انتظار داشت که تنهایی با آن برخورد کند و برای همین است که تمرینهایی مانند طوفان سایبری همه را در کنار هم جمع می کند تا تمرین و رایزنی درباره چگونگی واکنش جمعی به یک حمله سایبری صورت بگیرد. با هر طوفان سایبری، هماهنگی و قابلیتهای ما بهتر میشود و امسال هم هیچ تفاوتی نداشت.
به گفته این مقام، این طوفان سایبری برگرفته از قابلیتهای «دشمنان واقعی» در جهان شامل انواع حملات به بخشهای مختلف بود. هارل همچنین اشاره کرد که امنیت انتخابات نوامبر که به تازگی نگرانیهایی را ایجاد کرده است، در این مانور بررسی نشد.
انتظار میرود این نهاد، گزارشی کامل از یافتههایش براساس مانور طوفان سایبری در آینده نزدیک منتشر کند. آخرین مانور طوفان سایبری در سال ۲۰۱۸ با حدود ۱۰۰۰ مشارکتکننده برگزار شده بود. مقامهای آمریکایی به تازگی نسبت به حملات سایبری علیه زیر ساختهای کلیدی این کشور ابراز نگرانی کردند و آژانس امنیت زیرساخت و امنیت سایبری و آژانس امنیت ملی در اواسط ژوئیه یک هشدار مشترک درباره تلاشهایی برای افزایش حملات اعلام کردند.
انتشار راهبرد سایبری جدید نیروی دریایی آمریکا نیروی دریایی آمریکا راهبرد سایبری 5 سال آینده خود را منتشر کرد، سندی که در آن از شبکهها بهعنوان یک پلتفرم جنگی استفاده میشود.
این سند که در ماه ژوئیه 2020 توسط نیروی دریایی آمریکا منتشر شد شامل عملیات سایبری، اطلاعات سیگنالها و همکاری نیروی دریایی با فرماندهی نیروی فضایی آمریکا است. سند یادشده از آخرین راهبرد منتشرشده نیروی دریایی در سال 2015 تاکنون بسیار تغییر کرده است.
در این سند آمده:
رقابت بلندمدت بین دولتها که امروز با آن مواجه هستیم، در زمینه آزادی ناوبری و دسترسی به بازارهای مشترک جهانی است. رقبای ما در حال انجام فعالیتهای راهبردی سایبری برای تغییر نظم بینالمللی هستند و نمیتوان این موضوع را نادیده گرفت. دشمنان نحوه بازی با ارتش ما را آموختهاند و حالا ارتش ما باید نحوه بازی با دشمنان را بیاموزد. دشمنان آمریکا در حال حاضر هزینههای هنگفتی در فضای سایبری به این کشور تحمیل میکنند. نیروی دریایی و بیش از آن ارتش باید برای مقابله با این فعالیتها آماده باشند.
یکی از مقامات نیروی دریایی آمریکا به نام تیموتی وایت (Timothy White) در این رابطه اظهار داشت:
من مطمئنم که درگیری قدرتهای بزرگ در قرن 21 بهویژه در حوزه دریایی در زمینه الکترومغناطیس، فضا و سایبری خواهد بود. اگر نیروی دریایی میخواهد در این درگیریها پیروز شود، باید بتواند در برابر این حملات مقاوم بوده و با آنها بجنگد. باید افراد ما برای مبارزه با این آسیبها در زمینه آموزش و تمرین فعال باشند. ما باید در این رقابتِ هرروزه پیروز باشیم در غیر این صورت دچار خسارتهای شدیدی خواهیم شد.
این طرح دارای یکچشم انداز سهضلعی است. دست برتر داشتن در جنگ اطلاعات، تلاش برای رسیدن به پیروزی در مبارزات فضایی و ترویج نوسازی و نوآوری سه ضلع این چشمانداز هستند. بهعلاوه پنج هدف راهبرد پیشین که بین 2015 تا 2020 اجرایی شده بود در این طرح تقویت میشوند. اهداف راهبرد پیشین شامل موارد ذیل میشوند:
بهرهبرداری از شبکه بهعنوان یک پلتفرم جنگی
جنگ رمزنگاری ناوگان دریایی
ارائه قابلیتها و تأثیرات جنگی
تقویت نیروهای سایبری نیروی دریایی
راهاندازی و تقویت فرماندهی فضایی نیروی دریایی
راهبرد جدید همچنین نقش سایبری ناوگان دریایی در فعالسازی عملیات دریایی را تشریح میکند که از طریق فرماندهی و کنترل مطمئن، آگاهی از فضای جنگ و شلیکهای یکپارچه پشتیبانی میشود. همه این موارد نیازمند اطلاعات و شبکههای قوی و تکمیل زنجیره کشتار هستند.