eitaa logo
لغزشگاه
20.5هزار دنبال‌کننده
2.1هزار عکس
1.1هزار ویدیو
310 فایل
مهارت های مواجهه هوشمندانه با فضای مجازی ارتباط با ادمین: @h_etesami1979
مشاهده در ایتا
دانلود
قوانین «دیپ‌فیک» به زودی در چین اجرائی میشود: اداره فضای سایبری چین (CAC) اعلام کرد که از جعل هویت افراد با دیپ فیک محافظت می کند. دیپ فیک فناوری است که عکس ها را طوری دستکاری می کند که به طور مجازی با نمونه اصلی غیر قابل تمایز هستند و می توان به آسانی از آنها برای دستکاری واقعیت یا اخبار جعلی استفاده کرد. اداره فضای سایبری چین اعلام کرد این اقدام با هدف محدود کردن ریسک فعالیت پلتفرم هایی انجام شده که با استفاده از یادگیری عمیق یا واقعیت مجازی خدمات ارائه میکنند. رگولاتورها چنین پلتفرم هایی را «تهیه کنندگان سرویس سنتز عمیق» می نامند. دیگر هدف این سازمان از وضع قوانین مذکور ترویج توسعه سالم در صنعت فناوری است.
انحصارطلبی غول‌های فناوری در تبلیغات دیجیتال: بر اساس گزارش کنگرۀ آمریکا، چهار شرکت آمازون، اپل، فیس‌بوک و گوگل به‌عنوان غول‌های فناوری جهان از قدرت انحصاری خود سوءاستفاده می‌کنند. این گزارش خاطرنشان می‌کند که انحصار عجیبی، که آخرین بار در عصر سرمایه‌دار‌های راه‌آهن و نفت شاهد آن بوده‌ایم، دوباره به شکل جدیدی بروز و ظهور پیدا کرده و این سبب آسیب جدی و حذف میدان رقابت برای شرکت‌های کوچک و تازه‌وارد شده است. مطالعه متن کامل گزارش: http://gerdab.ir/0008xj
جدید ترین تجربه از جایگزینی انسان با هوش مصنوعی: این فرد با استفاده از هوش مصنوعی Midjourney و چند ابزار دیگر، تعدادی تصویر تولید کرده؛ ChatGPT هم از روی این تصاویر، یک کتاب داستان نوشته؛ این کتاب اکنون در فروشگاه آمازون برای فروش عرضه شده است! 🔹این چت‌بات جدیدترین دستاورد شرکت تحقیقاتی OpenAI است که ایلان ماسک یکی از بنیان‌گذارانش بوده؛ البته او اکنون از این استارتاپ جدا شده است 🔹دانشمندان احتمال میدهند مشاغل مرتبط با تولید محتوا با این ابزار به مرور محو شده و با هوش مصنوعی جایگزین شوند!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آگاه‌سازی جمعی در مواجهه با اخبار جعلی چگونه شکل می‌گیرد؟
متن اولیه لایحه قانون «حمایت و حفاظت از داده‌های شخصی» برای اعضای کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال ارسال شده تا پس از تصویب به منظور طی مراحل بعدی به مجلس شورای اسلامی ارسال شود. در این لایحه برای حفظ حریم خصوصی کاربران و نیز حفاظت از داده‌های شخصی آنان در سکوهای اینترنتی، قواعدی پیشنهاد شده است تا کاربران از حفظ محرمانگی داده‌های خود در سکوهای اینترنتی اطمینان حاصل کنند. پیش نویس لایحه «حمایت و حفاظت از داده‌های شخصی» با هدف تبیین حقوق اشخاص موضوع داده‌ها، ضابطه مند کردن پردازش داده، هماهنگی تنظیم گران و ناظران پردازش داده، تضمین پاسخ‌های قانونی به سو استفاده از داده‌های شخصی، حمایت از اشخاص حقیقی و حقوقی در اقتصاد دیجیتال و … تهیه شده و مشتمل بر ۳۵ ماده است.
حمله ناموفق هکر‌ها به سایت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره): مدیرکل دفتر شهر فرودگاهی الکترونیکی گفت: گروه هکری آنانیموس دیشب با استفاده از درخواست‌های زیاد از مبادی داخلی و خارجی (DDOS) تلاش کرد سایت شهر فرودگاهی امام را هک کند. محمد جعفرآبادی با یادآوری این‌که سرویس‌دهی وب‌سایت شهر فرودگاهی حدود ۱۵ دقیقه (بازه زمانی ۲۰:۱۰ دقیقه تا ۲۰:۲۵ دقیقه یکشنبه شب) دچار اختلال شد، ادامه داد:با توجه به سیستم پشتیبانی چند لایه، از هک سایت شهر فرودگاهی امام توسط این گروه هکری جلوگیری به عمل آمد. وب سایت شهر فرودگاهی با وجود ادامه حملات با نظارت کارشناسان و پایش ۲۴ ساعته به سرویس‌دهی ادامه داد. جعفرآبادی افزود: گروه هکری یاد شده تصاویر و مستندات عمومی که در وب‌سایت در دسترس عموم است را بعنوان اسناد این نفوذ منتشر کرده است.
حملات مهم سایبری به رژیم صهیونیستی در چند ماه اخیر
بهبود سیستم قضایی چین به کمک هوش مصنوعی: دادگاه عالی چین اعلام کرد که سیستم‌های هوش مصنوعی برای کمک به ارائه خدمات حقوقی باید تا سال ۲۰۲۵ در این کشور برپا شوند. این دادگاه در دستورالعملی تازه گفته است که هدف از انجام این کار تقویت یکپارچگی هوش مصنوعی با امور قضایی، کمک به تشکیل دادگاه‌های هوشمند و حرکت به‌سمت افزایش عدالت دیجیتال خواهد بود. البته هوش مصنوعی قرار نیست سرنوشت پرونده‌ها را تعیین کند و تأکید شده که این کار باید همیشه برعهده قضات بماند، اما استفاده از این فناوری می‌تواند به‌عنوان نوعی ارجاع مکمل برای نظارت و مدیریت بر سازوکار‌های قضایی استفاده شود. دادگاه عالی چین می‌گوید هوش مصنوعی نه‌تن‌ها می‌تواند بار رسیدگی به امور جزئی را از روی دوش قضات کم کند و کار آن‌ها را بهینه‌تر سازد، بلکه به عموم مردم اجازه خواهد داد تا راحت‌تر به خدمات قضایی دسترسی داشته باشند و اختلافات خود را به‌شکلی مناسب‌تر حل کنند. این دستورالعمل تأکید کرده است که دادگاه‌های سراسر چین باید تمرکز بیشتری روی آموزش استفاده از فناوری داشته باشند و برای کمک‌گرفتن از آن‌ها آماده شوند. این اولین‌باری نیست که این دادگاه عالی حکمی در زمینه استفاده از فناوری صادر می‌کند. آن‌ها در یک دهه گذشته توجه خاصی به استفاده از فناوری‌های پیشرفته در سیستم‌های قضایی داشته‌اند و ادعا می‌کنند که با این کار به هوشمندتر‌شدن دادگاه‌ها کمک کرده‌اند. با این حال، سند حاضر یادآور می‌شود که استفاده از هوش مصنوعی نباید به امنیت ملی این کشور آسیبی وارد کند و موجب افشای اسرار دولت یا اطلاعات خصوصی شهروندان شود.
حضور و غیاب در کلاس درس با کمک فناوری تشخیص چهره: ایالت اوتار پراداش هند برای مقابله با دانش‌آموزان متخلف ,شیوه حضور و غیاب در کلاس های درس را تغییر داده و سامانه‌ای ایجاد کرده که برای نظارت بر حاضر بودن معلم‌ها و دانش‌آموزان از فناوری هوش مصنوعی و الگوریتم‌های تشخیص چهره استفاده می‌کند. یکی از مسئولان مدارس این ایالت گفته است که فناوری تشخیص چهره دو هدف عمده خواهد داشت: «نخست این که به ما کمک می‌کند معلمانی را تشویق کنیم که فعالیت‌های کلاسی آن‌ها در ارائه آموزش با کیفیت نقش داشته است. در درجه دوم این فناوری مشکل اصلی نبود معلمان، تقلب آن‌ها و تخلف دانش‌آموزان را حل می‌کند و تعداد کارمندان و حضور دقیق آن‌ها را به‌گونه‌ای شفاف به ما اعلام می‌کند». باید دید آیا استفاده از این فناوری در روند آموزشی مفید خواهد بود یا باعث اختلال می‌شود.
فیلترشکن، محبوب‌ترین اپلیکیشن برای کاربران ایرانی!
متا بعد از یک دهه، بخش مسئول ارائه اینترنت رایگان به مناطق محروم را تعطیل کرد 🔹️ واحد Meta Connectivity متا که ده سال قبل با هدف ارائه اینترنت رایگان به نقاط محروم از طریق پهپادها راه‌اندازی شده بود، اکنون به فعالیت خود پایان داده است. 🔹اخراج‌های ماه گذشته متا، باعث شد این واحد که در مقطعی روی توسعه سیستم اینترنت مبتنی بر ماهواره کار می‌کرد، عملاً نتواند به کار خود ادامه دهد. به‌نظر می‌رسد بقیه کارمندان این بخش که در برنامه تعدیل نیرو کار خود را از دست نداده‌اند، در بخش‌های دیگری از جمله زیرساخت و محصولات مشغول فعالیت شده‌اند.
تیم مدیریت پیام رسان «بله» اعلام کرد اختلال روز گذشته این پلتفرم به دلیل تحریم سرور شرکت ابرآروان رخ داده است. مدتی پیش اتحادیه اروپا شرکت توزیع داده «ابرآروان» را به دلیل همکاری در پروژه شبکه ملی اطلاعات و فیلترینگ در ایران تحریم کرد. از آنجاکه ۵۶ درصد دامنه‌ها در ایران از CDN و DNS ابری کلادفلر و ابر آروان به‌عنوان سرویس‌دهنده‌ خارجی و داخلی خدمات ابری (Public Cloud) استفاده می‌کنند، پیش‌بینی می‌شد تحریم اتحادیه اروپا در بخش‌های مختلف توزیع داده و اینترنت کشور مشکلاتی ایجاد کند.
اینستاگرام قابلیت‌های Notes و پروفایل‌های گروهی را معرفی کرد 🔹اینستاگرام امروز از چندین قابلیت جدید برای کاربران رونمایی کرد که شاید مهم‌ترین آن‌ها، Notes باشد .افراد با این قابلیت می‌توانند تقریباً شبیه توییتر، متن‌های بسیار کوتاه منتشر کنند. البته برخلاف توییتر که امکان اشتراک‌گذاری 280 کاراکتر را فراهم کرده، در ویژگی Notes می‌توان از 60 کاراکتر استفاده کرد. این یادداشت‌ها در صفحه دایرکت مسیج و نه فید اصلی به مدت 24 ساعت نمایش داده می‌شوند. 🔹 ویژگی‌دیگر، Candid Stories نام دارد که با استفاده از آن،کاربران کاری را که در لحظه در حال انجام آن هستند، با دیگران به اشتراک می‌گذارند. قابلیت دیگر پروفایل‌های گروهی نام دارد که افراد می‌توانند آن را بسازند یا به آن ملحق شوند. محتوای این پروفایل تنها با اعضای گروه ( نه با دنبال‌کنندگان) به اشتراک گذاشته می‌شود.
اینستاگرام و واتساپ هنوز پاسخی نداده‌اند وزیر ارتباطات:تصمیم در مورد اینستاگرام و واتساپ با نهادهای امنیتی است که هنوز چیزی به ما اعلام نکرده‌اند. 🔹 نامه از سوی مرکز ملی فضای مجازی ارسال شده و امروز از این مرکز پرسیدم که گفتند ما هنوز پاسخی دریافت نکردیم. آنچه یک نماینده گفته است را باید از خودش پرسید.
آپدیت امنیتی اپل یک آسیب‌پذیری روز صفر که برای هک آیفون‌ها استفاده می‌شود را برطرف کرد ‌ 🔹️به‌روزرسانی iOS 16.1.2 در 30 نوامبر (9 آذر) برای تمام آیفون‌های پشتیبانی‌شده (از جمله آیفون 8 به بعد) با توضیح «به‌روزرسانی‌های امنیتی مهم» منتشر شد. 🔹 اپل در وب‌سایت خود توضیح می‌دهد که این به‌روزرسانی، یکی از نقص‌های WebKit تحت عنوان CVE-2022-42856 را برطرف کرده است؛ موتور مرورگری که سافاری و سایر برنامه‌ها را تأمین می‌کند. همچنین در این پست توضیح داده شده است که در صورت سوءاستفاده از این نقص، هکرها می‌توانند در دستگاه کاربر کدهای مخربی را اجرا کنند.
سقف واریز یکجا به صرافی‌های داخلی ارز دیجیتال کاهش یافت؛ ۲۵میلیون تومان در هر تراکنش شاپرک در اطلاعیه‌ای سقف واریز در هر تراکنش درگاه‌های بانکی صرافی‌های ارز دیجیتال را به ۲۵میلیون تومان در روز برای هر کارت بانکی کاهش داد. 🔸 با وجود اعمال این محدودیت، سقف واریز روزانه به صرافی‌های ارز دیجیتال برای هر شخص (کد ملی) همچنان مثل گذشته ۱۰۰میلیون تومان است. این محدودیت از امروز (۲۳ آذر ۱۴۰۱) اعمال شده است. 🔸 بانک مرکزی پیش‌تر سقف برداشت روزانه از صرافی‌های داخلی را برای هر «شماره شبا» به ۱۰۰میلیون تومان کاهش داده بود.
پاول دوروف بنیانگذار تلگرام با ثروت خالص 15.1 میلیارد دلار ثروتمندترین مرد امارات شد.
🌐تل آویو به دنبال ایجاد گنبد آهنین سایبری 🔻رژیم صهیونیستی، امارات متحده عربی، بحرین و مغرب نشستی را برای بحث در مورد ایجاد یک پلتفرم مشترک دفاع سایبری برگزار کردند.
برنامه هایی که قاتل باتری گوشی هستند: شرکت تحقیقاتی pCloud لیستی از برنامه‌هایی را تهیه کرده که بیش‌ترین مصرف باتری را دارند. در این گزارش نامهایی همچون اسکایپ, فیس‌بوک, اینستاگرام, اسنپ‌چت و واتساپ به چشم می خورند. اپلیکیشن‌های یاد شده حتی در صورت عدم استفاده نیز ممکن است در پس‌زمینه فعال مانده و باتری مصرف کنند. برای کاهش مصرف باتری اپلیکیشن ها: »»وارد بخش تنظیمات گوشی خود شوید »»گزینه “Battery” را انتخاب کنید. »»بر روی عبارت “Optimize battery use” در قسمت “Advanced settings” ضربه بزنید. »»پس از انتخاب برنامه‌هایی که می‌خواهید در پس‌زمینه غیرفعال کنید، گزینه “disable background activity” را انتخاب کنید.
⚪️ گوشی‌های موبایل احتمالا تا سال ۲۰۲۴ به صورت مستقیم به اینترنت ماهواره‌ای استارلینک متصل می‌شوند 🔺 اسپیس ایکس درخواستی به کمیسیون ارتباطات فدرال ایالات متحده (FCC) ارسال کرده که به موجب آن، برخی از ماهواره‌های نسل دوم استارلینک به سخت‌افزار اتصال مستقیم به شبکه‌ موبایل مجهز خواهند شد. 🔸 در حال حاضر برای استفاده از سرویس استارلینک، کاربران باید تجهیزات خاصی مانند آنتن و گیرنده داشته باشند. با این حال، اسپیس ایکس در حال کار روی فناوری است که به کاربران اجازه می‌دهد گوشی‌های خود را مستقیماً به شبکه استارلینک متصل کنند. 🔹 اسپیس ایکس برای افزایش 10 هزار ماهواره کوچک مدار پایین زمین به صورت فلکی استارلینک خود طی چند سال آینده چراغ سبز دریافت کرده است و امیدوار است با کمک T-Mobile تا سال 2024 سرویس اینترنت ماهواره‌ای را در دسترس گوشی‌های موبایل قرار دهد.
تحولات توئیتر و چالش‌های حاکمیتی برای کشورها: رسانه‌های اجتماعی شرکت‌های غول فناوری با گذشت زمان و به علت عملکرد نه چندان موفقشان با تلاش دولت‌ها برای قاعده مند کردن آن‌ها و تعدیل محتواهایشان مواجه شدند و توئیتر که یکی از تاثیرگذار ترین پلتفرم‌های از نظر سیاسی، اجتماعی و اقتصادی است، چالش‌های بسیار زیادی در این زمینه داشته است. طبق این آمار ۹۵ درصد درخواست‌های حذف و تعدیل محتوا مربوط به کشورهای ژاپن، روسیه، ترکیه، هند و کره جنوبی بوده است. مطالعه متن کامل: mehrnews.com/xZ2tF
⚪️ ممنوعیت استفاده از تیک تاک در گوشی‌ها و دستگاه‌های کارمندان فدرال آمریکا توسط سنا تصویب شد 🔺مجلس سنای ایالات متحده با انجام رأی گیری صوتی لایحه‌ای را تصویب کرده که به موجب آن، کارمندان فدرال از استفاده از برنامه اشتراک‌گذاری ویدیویی متعلق به چین تیک تاک (TikTok) در دستگاه‌های دولتی منع می‌شوند. 🔹 این لایحه هنوز باید توسط مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شود و پس از آن برای جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده ارسال خواهد شد. 🔹در مقابل، تیک‌تاک ادعا می‌کند که نگرانی‌های مطرح شده، عمدتاً از اطلاعات نادرست ناشی شده و دوست دارد با سیاست‌گذاران ملاقات کرده و در مورد اقدامات شرکت خود با آنها صحبت کند. 🔸 دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا هم تلاش کرده بود کاربران جدید را از دانلود برنامه تیک تاک منع کند، اما در نهایت نتوانست چنین اقدامی را عملی کند.
ممنوعیت استفاده از تیک تاک در گوشی‌ها و دستگاه‌های کارمندان فدرال آمریکا توسط سنا تصویب شد 🔹مجلس سنای ایالات متحده با انجام رأی گیری صوتی لایحه‌ای را تصویب کرده که به موجب آن، کارمندان فدرال از استفاده از برنامه اشتراک‌گذاری ویدیویی متعلق به چین تیک‌تاک (TikTok) در دستگاه‌های دولتی منع می‌شوند
توییتر حساب روزنامه‌نگاران منتقد ایلان ماسک را بست 🔹ان‌بی‌سی‌نیوز گزارش داده توییتر حساب کاربری ۸ نفر از خبرنگاران سرشناس که اقدام به تهیه خبر درباره این شرکت و ایلان ماسک کرده بودند را معلق کرده است. 🔹گفته می‌شود برخی از این روزنامه‌نگاران از ایلان ماسک به دلیل بستن حساب فردی که هواپیمای شخصی او را رصد می‌کرده انتقاد کرده‌اند.
تحریم یک شرکت فناوری چینی به اتهام همکاری با ایران دولت آمریکا  شرکت چینی «تیاندی تکنولوژی» که در زمینه تولید دوربین‌های امنیتی و تشخیص چهره فعالیت دارد را به بهانه همکاری با سپاه پاسداران تحریم کرد.
🔹 شماره موبایل ایران از لیست توییتر حذف شده و امکان دریافت کد تایید دو مرحله‌ای با شماره ایران غیر ممکن شده است. همزمان با حذف شماره موبایل ایران، امکان لایک و ریتوییت برای بسیاری از اکانت‌ها غیرفعال شده است. 🔹 توییتر تا این لحظه توضیحی در مورد این محدودیت‌ها ارائه نکرده است.