eitaa logo
لغزشگاه
20.6هزار دنبال‌کننده
2.1هزار عکس
1.1هزار ویدیو
310 فایل
مهارت های مواجهه هوشمندانه با فضای مجازی ارتباط با ادمین: @h_etesami1979
مشاهده در ایتا
دانلود
‍ ✅ چرا این روزها مدام باید در اینترنت ثابت کنیم که ربات نیستیم؟ این روزها هنگام استفادۀ روزمره از اینترنت مدام از ما خواسته می‌شود که اثبات کنیم واقعاً انسان هستیم نه ربات. برای این کار گاهی باید چند حرف یا عدد کج‌و‌معوج را تایپ کنیم یا پازل حل کنیم یا جدیداً یک حیوان کوچکِ سه‌بعدی را بچرخانیم تا با همانند خودش هم‌راستا شود. به این آزمون‌های کوچکِ انسانیت کپچا (CAPTCHA) می‌گویند. این کلمه از حروف ابتدایی عبارت طولانیِ «تست تورینگ کاملاً اتوماتیکِ عمومی برای جداکردن کامپیوتر از انسان» ساخته شده است و وظیفه‌اش نیز دقیقاً همین است. اما سؤال اینجاست که چرا هر روز کپچاها دارند سخت‌تر و وقت‌گیرتر می‌شوند؟ مثل هر چیز دیگری که ربطی به تکنولوژی در سال ۲۰۲۳ دارد، اینجا هم پای هوش مصنوعی وسط است. کپچاها طراحی شده‌اند تا جلوی ورود هکرها، هرزنامه‌ها و انواع و اقسام چیزهای دردسرسازی را بگیرند که ممکن است هنگام خرید اینترنتی اطلاعات حساب شما را بدزدند، کامنت‌ها یا ایمیل‌ها جعلی برایتان بفرستند یا سرتان کلاه بگذارند. و در مجموع باید گفت که در انجام وظیفه‌شان موفق عمل می‌کنند، اما مسئله این است که ربات‌های اینترنتی خیلی زود ترفندهایشان را یاد می‌گیرند و سازندگانِ کپچاها مجبور می‌شوند معماهای جدیدتری بسازند. از قضا ساختن یک کپچا اصلاً کار آسانی نیست. ضرب‌المثلی در دنیای کسب‌و‌کار می‌گوید: «سریع، ارزان یا خوب؟ فقط می‌توانید دوتا را انتخاب کنید». جف یان، استاد علوم کامپیوتری که روی کپچاها کار می‌کند می‌گوید: این سه گانه در کپچاها «امنیت، کاربری آسان یا دقت» است. متأسفانه نمی‌شود سه‌تای آن‌ها را در کنار هم داشت. اولین کپچاها که در اوایل دهۀ ۲۰۰۰ ساخته شدند، از حروف و اعداد استفاده می‌کردند. دلیلش آن بود که کامپیوترها نمی‌توانستند کاراکترها را از روی عکس تشخیص دهند. چند سال بعد گوگل از این تکنولوژی استفاده کرد تا با استفاده از آن متن کتاب‌های غیردیجیتالی را برای سرویس کتاب‌ خودش، به‌کمک کاربران دیجیتالی کند. چیزی نگذشت که کامپیوترها توانستند با دقتی فوق‌العاده حروف و اعداد را تشخیص دهند. اینجا بود که کپچاها به سمت تشخیص عکس یا حل پازل‌های ساده رفتند. در این میان، شرکت‌های مختلفی هم خدمات حل کپچا ارائه می‌کردند. مثلاً شرکت «توکپچا» با استفاده از نیروی کار ارزان کشورهای جهان سوم، هزار کپچا را در ازای یک دلار حل می‌کرد. اهالی هوش مصنوعی هم خیلی زود شانس‌شان را در این زمینه امتحان کردند. مسئلۀ بعدی این است که حل‌کردن کپچاها و علی‌الخصوص شکست‌خوردن در حل آن‌ها برای کاربران تجربۀ بسیار ناخوشایندی است. احتمال بالایی وجود دارد که اگر کاربری در حل یک کپچا شکست بخورد، در صورتی که مجبور نباشد، کلاً آن کار را رها کند. حتی تعداد قابل‌توجهی از کاربران به محض رسیدن به یک کپچا کار را رها می‌کنند. این معضل باعث شده است تا خدمات‌دهندگان اینترنتی به فکر راهکارهای تازه‌ای بیفتند که وظیفۀ شناخت ربات‌ها را از روی دوش کاربران بردارد و روی نحوه یا مسیر عملکرد ربات‌ها متمرکز شود.  
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
واکاوی تعطیلی شبکه بهایی «من‌وتو» در مستند «حقیقت ماجرا»
📝 رتبه ۷۵جهانی کشورمان در شاخص آمادگی هوش مصنوعی/علاقه سیاستمداران به هوش مصنوعی درحال افزایش است استاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: بر اساس شاخص آمادگی هوش مصنوعی منتشر شده از سوی دانشگاه آکسفورد رتبه ایران در این شاخص در میان ۱۸۱ کشور، ۷۵ است و در خاورمیانه در میان ۱۸ کشور در جایگاه ۱۲ قرار داریم. دکتر حمیدرضا ربیعی با تاکید بر اینکه ایران در حوزه تربیت نیروی انسانی دانشگاهی جزو ۱۰ کشور برتر دنیا است، افزود:با این حال در تربیت نیروی انسانی که بتواند سیستم ها را تعریف و وارد زندگی بشر کند جزو ۵۰ کشور اول دنیا قرار نداریم. وی اضافه کرد: همچنین ایران در تولید پژوهش های اثر گذار جزو ۱۰ کشور اول دنیا است ولی این موضوع قابل لمس نیست و دلیل آن معیوب بودن چرخه زیست بوم نوآوری و فناوری کشور است و برای آن برنامه نداریم.
واتساپ در حال ارائه‌ی به‌روزرسانی جدیدی است تا به کاربران اجازه دهد حساب خود را به آدرس ایمیل لینک کنند. در نتیجه کاربران می‌توانند در واتساپ با استفاده از تأیید ایمیل به‌جای پیامک، احراز هویت انجام دهند https://www.zoomit.ir/software-application/411938-whatsapp-email-verification-login/
🎥 پدر فرزند ۶ ساله‌ای که در اینستاگرام تظاهر به شراب‌خواری می‌کرد بازداشت شد 🔹رئیس پلیس فتای پایتخت: کلیپ‎های منتشرشده از سوی این فرد نقض آشکار حقوق کودکان و از مصادیق بارز کودک‌آزاری، ترویج شراب‌خواری و نوچه‌پروری بود. 🔹متهم اعتراف کرده با تولید این فیلم‌ها قصد جذب دنبال‌کننده برای درآمدزایی داشته است.
قابل توجه مسئولان محترم کشور : آموزش هوش مصنوعی و امنیت سایبری در دانشگاه جده دانشگاه جده عربستان سعودی در اقدامی برای تقویت صنعت در حال رشد امنیت سایبری، با شرکت امنیتی «Resecurity» برای آموزش دانشجویان در زمینه هوش مصنوعی، اطلاعات تهدیدات سایبری و پزشکی قانونی دیجیتال و واکنش به حوادث همکاری کرد. مدیر عامل Resecurity اعلام کرده که این برنامه با هدف توانمندسازی دانشجویان با دانش و مهارت‌های مورد نیاز برای رسیدگی به چالش‌های در حال تحول در چشم‌انداز امنیت سایبری است. او در ادامه گفته: «ما معتقدیم که سرمایه‌گذاری در آموزش برای ساختن یک آینده دیجیتالی انعطاف‌پذیر و ایمن کلیدی است و این همکاری نمونه‌ای از تعهد ما به این چشم‌انداز است.»
🔥 پایان یک هفته جنجال؛ سم آلتمن بار دیگر مدیرعامل OpenAI شد 🔹 سم آلتمن، مدیرعامل اخراج‌شده‌ی OpenAI، بار دیگر سکان رهبری این شرکت هوش مصنوعی را برعهده گرفت. 🔹 شرکت OpenAI در بیانیه‌ای می‌گوید با سم آلتمن به توافق رسیده است تا او بار دیگر به‌عنوان مدیرعامل برگردد.
اطلاعیه «شاد» درباره شائبه‌ مشکل امنیت در نسخه قدیم این اپلیکیشن تیم رسانه‌ای شاد: دلیل ارسال این هشدار از سوی گوگل پلی تاکنون مشخص نشده و احتمالاً گزارشات نادرست و شیطنت‌هایی از سوی برخی افراد، باعث ایجاد این هشدار شده‌ است/کاربران با بروزرسانی برنامه می‌توانند به سرویس‌های جدید و طراحی متفاوت شاد دسترسی داشته باشند.
ایجاد حساب کاربریChatGPT با آدرس ایمیل امکان پذیر شد کاربران می‌توانند بدون نیاز به خرید شماره مجازی و با استفاده از ایمیل، از ChatGPT به‌صورت رایگان استفاده کنند.
🌐راه‌اندازی یک ابزار جدید برای جلوگیری از کلاهبرداری‌ در خریدهای آنلاین در ایرلند 🔹ابزار جدیدی برای جلوگیری از کلاهبرداری‌ در خریدهای آنلاین و عاری بودن وب‌سایت ها از بدافزار در ایرلند راه‌اندازی شد. 🔹این ابزار بررسی می‌کند که وب‌سایتی که کاربران قصد خرید از آن را دارند، واقعی و عاری از بدافزار است یا خیر 🔹کاربران می‌توانند آدرس وب‌سایت (URL) را وارد کرده و گزینه CheckMyLink را انتخاب کنند. اکنون میتوانند اطلاعات مورد نیاز در مورد اینکه این وب‌سایت مکان امنی برای خرید است یا خیر، دریافت کنند. پ.ن: سایت Bank.iranf1.ir هم در کشور ما ، برای تشخیص صفحات بانکی جعلی(فیشینگ) فعال است
یک ابزار هوش مصنوعی برای خیاطان و طراحان لباس: در سایت https://app.superlook.ai/ می توانید لباس های مختلف را برای مشتری تست کرده یا پیشنهاد هوش مصنوعی برای انتخاب بهترین لباس متناسب با این فرد را ببینید
زبان فارسی به سرویس دوبله ElevenLabs اضافه شد/ این ابزار هوش مصنوعی ویدئو را به سایر زبان ها دوبله میکند .استریمرها یا دیگر تولید کنندگان محتوای ویدئویی, میتوانند با این قابلیت تولیدات خود را به سادگی به سایر زبان ها دوبله کنند https://elevenlabs.io/dubbing
استفاده از هوش مصنوعی برای خنثی کردن بمب isna.ir/xdQ2kx
در بخشی از لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ دستگاه‌های اجرایی مکلف به اختصاص اعتبار برای ارتقای امنیت سایبری شدند: «تمام دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده یک قانون برنامه هفتم توسعه و شرکت‌های دولتی و نهاد‌ها و سازمان‌هایی که از بودجه عمومی استفاده می‌نمایند مکلف‌اند حداقل نیم درصد (۵/‏۰ %) از اعتبارات هزینه‌ای (به استثنای فصول ۱، ۴ و۶) یا از اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای خود را به منظور تضمین و ارتقای سطح امنیت شبکه، امنیت زیرساخت‌ها و امنیت سامانه‌های خود و پیشگیری مؤثر از وقوع حوادث امنیتی رایانیکی (سایبری) در دستگاه خود اختصاص دهند. آئین نامه اجرایی این تبصره مشتمل بر موارد استثنا به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.»
تبلیغات مخرب گوگل چگونه کاربر را فریب می‌دهد؟ طبق شواهد موجود ,مهاجمان امنیتی از نتایج تغییریافته‌ی جست‌وجو و تبلیغات گوگل سوءاستفاده می‌کنند تا کاربرانی که قصد دانلود نرم‌افزار‌هایی مانند WinScp دارند را فریب دهند، به این صورت که بجای نرم‌افزار موردنظر، به اشتباه بدافزار را نصب کنند. B2n.ir/j75572
گوگل بارد حالا می‌تواند با مشاهده ویدیوهای یوتوب، به سؤالات درباره محتوای آن‌ها پاسخ دهد 🔺 گوگل قابلیت جدیدی به چت‌بات هوش مصنوعی بارد (Bard) اضافه کرده تا بتواند ویدیوهای یوتوب را تجزیه‌و‌تحلیل کند. با این قابلیت می‌توانید بدون مشاهده ویدیوها، درباره محتوای آن‌ها از گوگل بارد سؤال بپرسید یا اینکه یک خلاصه متنی از آن دریافت کنید. Bard.google.com
آمازون دوره آموزشی هوش مصنوعی را رایگان برگزار می‌کند https://www.zoomit.ir/ai-articles/411976-amazon-free-ai-courses/
اینستاگرام قابلیت شناسایی فالوورهای اسپم را آزمایش می‌کند 🔹 اینستاگرام درحال کار بر روی ویژگی جدیدی است که به کاربران امکان می‌دهد فالوورهای اسپم را فیلتر کنند. این ویژگی فعلاً در حال آزمایش است و احتمال دارد به‌زودی برای همه کاربران عرضه شود. 🔹 با فعال‌شدن این قابلیت، اینستاگرام حساب‌هایی را که احتمالاً اسپم هستند علامت‌گذاری می‌کند و از شما می‌خواهد قبل از اینکه شما را دنبال کنند، آن‌ها را تأیید کنید. 🔹 این قابلیت به کاهش تعداد فالوورهای اسپم و غیرفعال در حساب شما کمک می‌کند و باعث می‌شود دنبال‌کنندگان واقعی بیشتری داشته باشید.
هشدار! اپلیکیشن رومیکس که با وعده کسب درآمد اقدام به جذب سرمایه با وعده سود ماهیانه تا 40% را میدهد کلاهبرداری دسیسه پانزی است. این اپ در مایکت 30 هزار نصب و در کافه بازار 20 هزار نصب داشت. هر دو پلتفرم یاد شده اکنون این اپلیکیشن را حذف کرده اند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پدرخوانده هوش مصنوعی: نمی‌دانیم هوش مصنوعی دقیقا چگونه کار می‌کند جفری هینتون، پدرخوانده هوش مصنوعی که بارها در مورد خطرات هوش مصنوعی هشدار داده، در مصاحبه‌ای با شبکه CBS گفته ما به‌طور دقیق نمی‌دانیم هوش مصنوعی چگونه کار می‌کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هوش مصنوعی: فرصت‌ساز در حوزه بهره‌وری معاون علمی رئیس‌جمهور در دومین رویداد صنعت دانش‌بنیان: صاحبان هوش مصنوعی اربابان نسل آینده خواهند بود و از آن‌جایی‌که هوش مصنوعی شغل‌های مترقی را هدف قرار می‌دهد و قرار است جای دانشمندان فکر کند و تصمیم‌بگیرد فلذا اگر از امروز هم‌افرایی نکنیم محکوم به شکست خواهیم‌بود. هوش مصنوعی بهره‌وری ما را تا چندین برابر افزایش می‌دهد. کشور ما از نظر رتبه علمی هوش مصنوعی در جایگاه هفدهم است. تا رسیدن به جمع ۱۰ کشور برتر دنیا در موضوع هوش مصنوعی باید در یک نظام یکپارچه هماهنگ، هم‌افزایی داشته باشیم.
بیل گیتس می‌گوید فناوری می‌تواند هفته‌های کاری سه روزه را برای ما فراهم کند 🔹بیل گیتس با حضور در پادکستی درباره فناوری صحبت کرد. زمانی که مجری از او درباره تهدید هوش مصنوعی برای مشاغل سؤال کرد، پاسخ داد که ممکن است روزی فرا برسد که انسان‌ها مجبور نباشند «آنقدر سخت کار کنند.» 🔹گیتس گفته ممکن است دنیایی وجود داشته باشد که در آن «ماشین‌هایی بتوانند تمام مواد غذایی و چیزهای دیگر را بسازند» و انسان‌ها مجبور نباشند پنج روز در هفته برای امرار معاش خود کار کنند: «اگر درنهایت به جامعه‌ای برسید که در آن فقط سه روز در هفته نیاز به کارکردن باشد، احتمالاً مشکلی وجود نخواهد داشت.» 🔹 بیل گیتس در حالی این بار به تغییرات مثبتی که به واسطه فناوری‌های امروزی و هوش مصنوعی ایجاد می‌شود، اشاره کرد که قبلاً درباره خطرات هوش مصنوعی صحبت کرده بود.
سرمایه‌گذاری‌‌‌ و تولید دانش‌‌‌ در حوزه هوش مصنوعی به‌‌‌طور میانگین‌‌‌ در ۱۰ سال اخیر حدود ۳۰ برابر شده است‌‌‌. در ایران اما توسعه هوش مصنوعی با چالش‌‌‌هایی روبه‌روست که با سه‌‌‌ ضلع‌‌‌ توسعه‌‌‌ این‌‌‌ فناوری‌‌‌ یعنی‌‌‌ داده، نیروی‌‌‌ انسانی‌‌‌ و زیرساخت‌‌‌های‌‌‌ فنی‌‌‌ مرتبط است: https://donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-4022757
19395.pdf
4.45M
برنامه هفتم توسعه در شرایطی در حال تدوین است که توسعه شتابان هوش مصنوعی علاوه بر ایجاد ظرفیت های متعدد، به یکی از مهم ترین چالش های اجتماعی- فرهنگی عصر کنونی در سراسر دنیا بدل شده و کشور ما نیز از این امر مستثنی نیست. بنابراین ضروری است در برنامه هفتم توسعه، بستر سازی بهره مندیِ مطلوب از این فناوری در بخش دولتی و خصوصی و همچنین مواجهه سنجیده و پیشگیرانه نسبت به چالش های آن مورد توجه ویژه قرار گیرد. در این گزارش که توسط مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تهیه شده, پس از مروری بر وضعیت این فناوری در دنیا، شرایط کشور از منظر ظرفیت های قانونی و انسانی، ازجمله قوانین مرتبط با داده، شرکت های دانش بنیان، نظام دانشگاهی و نیروی انسانی، بررسی شده است. در ادامه پس از بیان کارکردهای بالقوه هوش مصنوعی در بخش عمومی و خصوصی به الزامات و چالش های پیش روی این فناوری پرداخته شده است.
شرکت اوپن‌ای‌آی قابلیت مکالمه با چت‌جی‌پی‌تی (ChatGPT) (حرف زدن‌ به جای تایپ‌کردن) را در دسترس همه کاربران قرار داد. این ویژگی تاکنون تنها برای کاربران نسخه پلاس عرضه میشد.
معرفی یک ابزار هوش مصنوعی برای ویرایش عکس: اگر به دنبال ابزاری عالی و مبتنی بر هوش مصنوعی برای بهبود دادن کیفیت تصاویر خود هستید، YouCam میتواند انتخاب مناسبی باشد https://yce.perfectcorp.com/photo-enhance 🔹ابزارهای ارائه شده توسط این سایت: ▪️حذف اشیا از تصویر با هوش مصنوعی https://yce.perfectcorp.com/object-removal ▪️حذف پس‌زمینه عکس با هوش مصنوعی https://yce.perfectcorp.com/remove-background ▪️تغییر پس‌زمینه با هوش مصنوعی https://yce.perfectcorp.com/change-background ▪️مات کردن پس‌زمینه با هوش مصنوعی https://yce.perfectcorp.com/blur-background ▪️رنگی کردن تصاویر سیاه و سفید با هوش مصنوعی https://yce.perfectcorp.com/colorize
🔺 مدل طراحی‌شده توسط هوش مصنوعی، با درآمد ۱۰ هزار یورویی در ماه 🔹 آیتانا لوپز، مدل مشهور ۲۵ ساله اسپانیایی، با موهای صورتی که ۱۲۲ هزار دنبال‌کننده داشته و حتی پیام‌های خصوصی از افراد مشهور نیز دریافت کرده است، یک شخص واقعی نیست، بلکه با استفاده از هوش مصنوعی خلق شده است. https://www.citna.ir/node/287905
پوتین: به غرب اجازه نمی‌دهیم هوش‌مصنوعی را انحصاری کند 🔹رئیس جمهور روسیه هشدار داد که نباید به غرب اجازه داد تا در حوزه هوش مصنوعی انحصار ایجاد کند . او خبر داد که استراتژی روسیه برای توسعه هوش مصنوعی به زودی تصویب خواهد شد.
برخی از کارمندان OpenAI سالانه ۴۰ میلیارد تومان درآمد دارند براساس گزارش بلومبرگ، کارکنان OpenAI که هفته‌ی گذشته به‌دلیل اخراج سم آلتمن، مدیر‌عامل این شرکت تهدید به استعفا کرده بودند، سالانه ۸۰۰ هزار دلار درآمد دارند. مشاغل مرتبط با صنعت فناوری به دریافت حق الزحمه های بالا معروف هستند؛ به‌طوری‌که حقوق سالیانه بسیاری از کارمندان متا ، گوگل و آمازون، ارقامی ۶ رقمی و بیشتر است. طبق داده‌های بلومبرگ، مهندسان شرکت‌های فناوری که به‌طور خاص روی هوش مصنوعی کار می‌کنند ممکن است ۸ تا ۱۲٫۵ درصد بیشتر از سایر مهندسان درآمد داشته باشند. بنابر آگهی‌های شغلی بررسی‌شده‌، حقوق اکثر شغل‌های مهندسی در OpenAI بین ۲۰۰ تا ۳۷۰ هزار دلار است که در مورد برخی از مشاغل بسیار تخصصی به ۴۵۰ هزار دلار نیز میرسد. این مبالغ بدون در نظر گرفتن پاداش‌های معمولی یا پاداش‌های سهام محاسبه شده و مجموع دستمزد برخی از مهندسان OpenAI به ۸۰۰ هزار دلار نزدیک می‌شود.
تفاوت رفتار هوش مصنوعی گوگل دربارۀ فلسطین و رژیم صهیونیستی 🔹گوگل بارد ،درخواست پیشنهاد تیتر خبر بازگشت مردم فلسطین به خانه را بی پاسخ میگذارد؛ اما به پرسش مشابه در مورد آزاد شدن گروگان های صهیونیست پاسخ می‌دهد.