ارزهای دیجیتال مرده کدامند؟
دادهها نشان میدهند داراییهای دیجیتالی در معرض انقراض، داراییهایی هستند که در دورههای صعودی راهاندازی شدهاند.
isna.ir/xdQqM9
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نگرانیها درباره تاثیر کامپیوترهای کوانتومی بر امنیت سایبری
رئیس دانشکده مطالعات بنیادین هوش مصنوعی: هوش مصنوعی اصلا هوش نیست
«امیر سخاوتیان» رئیس دانشکده مطالعات بنیادین هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی نمیتواند فراتر از دیتا برود. او با بیان اینکه هوش در ادبیات ما معنای خاصی دارد، عنوان کرد: «اگر با همین معنا دقت کنیم، هوش مصنوعی اصلا هوش نیست.»
به گفته سخاوتیان، هوش مصنوعی بهوسیله سنسورها و حسگرها، اطلاعات را جمعآوری کرده و متناسب با دیتاها طبقهبندی میکند: «هوش مصنوعی صرفا یک الگوریتم است و هیچ تحلیلی از دادههای طبقهبندی شده خود نیز ندارد.»
او با مقایسه هوش مصنوعی و راهآهن تأکید کرد: «همانطور که ۱۵۰ سال قبل راهآهن لبه فناوری عالم بود، امروز نیز هوش مصنوعی لبه فناوری عالم است و اگر آن را فتح نکنیم، از آن عقب خواهیم ماند.»
🔺 اشتباه چهار میلیون دلاری یک تعمیرکار!
🔹 طبق گزارش وزارت دفاع آمریکا، به دلیل جا گذاشتن یک چراغ قوه دستی در داخل ورودی هوای یک جنگنده F-۳۵ در حین تعمیر و نگهداری در پایگاه هوایی آریزونا و مکیدن این چراغ قوه توسط موتور، چهار میلیون دلار خسارت به این جنگنده وارد شد.
سم آلتمن برای تولید تراشه هوش مصنوعی احتمالاً با TSMC همکاری میکند
🔺 به نظر میرسد سم آلتمن با سرمایهگذاران اماراتی و شرکت تایوانی TSMC درحال مذاکره است. مدیرعامل OpenAI بهدنبال برآوردهکردن نیاز روزافزون شرکتش به نیمهرساناها و کاهش اتکا به انویدیا است.
🔹 پردازندههای گرافیکی انویدیا انتخاب اصلی اکثر محققان و شرکتهای هوش مصنوعی بودهاند، زیرا عملکرد و کارایی بالایی برای آموزش و اجرای مدلهای زبان بزرگ مانند GPT-4 ارائه میدهند.
🔸 اکنون سم آلتمن میخواهد از زیر سلطه انویدیا خارج شود و تراشههای خودش را داشته باشد، اما برای رسیدن به چنین هدفی او نیازمند میلیاردها دلار سرمایه است، زیرا طراحی و توسعه تراشه بسیار پیچیده و گران است.
https://dgto.ir/3ahx
تیتر اخبار فناوری امروز
📍فناوران اطلاعات:
✔️تذکر وزیر اقتصاد به بانکها
✔️تجار آیتی به یک قدمی ورشکستگی رسیدند
✔️وزیر ارتباطات: اینترنت کودکان زیر ٢ میلیون کاربر دارد
✔️ارزهای دیجیتال مرده کدامند؟
✔️همکاری مشترک ایران و کوبا در حوزه ICT
✔️پاسخ انجمن تجارت الکترونیک تهران به انتقادها از گزارش کیفیت اینترنت
✔️ماهواره بر قایم ١٢٠ هم در دست ساخت است
📍جهان صنعت:
✔️ابرای برای دسترسی آزاد به اطلاعات
✔️هفته سرنوشتساز از بیتکوین فرا میرسد
✔️واردات ۴٠ میلیارد دلاری چین برای شکستن محدودیتهای آمریکا
📍ابرار اقتصادی:
✔️طراحی ماهواره بر قائم ١٢٠ آغاز شد
✔️اعلام آمادگی برای حضور شرکتهای ICT ایرانی در کوبا
✔️گلکسی ٢۴ اولترا، سیستم ارتباط ماهوارهای
✔️اطلاعات مرز میان کشورها را پررنگتر کرد
✔️هزینه هنگفت چین برای دور زدن تحریم آمریکا
✔️تبلت ارزان سامسونگ با پردازنده اختصاصی از راه میرسد
📍دنیای اقتصاد:
✔️ مخاطرات هوش مصنوعی برای سازمانها
📍شرق:
✔️حکم دکلهای غیرمجاز آمد
میهمانان داووس درباره هوش مصنوعی چه گفتند؟
هوش مصنوعی و چالشهای سیاستی آن یکی از محورهای بحث و گفتگو در نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد (WEF) در داووس سوئیس بود. خبرگزاری نیککی ژاپن در گزارشی به بررسی برخی از گفتگوها در این رابطه پرداخته است
B2n.ir/d06668
♦️ بزرگترین نشت اطلاعاتی تاریخ / ۲۶ میلیارد رکورد لو رفته از توییتر، تلگرام و دیگران
🔹محققان امنیتی از کشف پایگاه دادهای حاوی حدود ۲۶ میلیارد رکورد لورفته خبر میدهند. این نشت اطلاعاتی با حجم حدود ۱۲ ترابایت، از نظر محققان، احتمالاً بزرگترین موردی است که تا به امروز کشف شده است.
شرکت اوپنایآی(OpenAI) یک توسعه دهنده را به دلیل جعل هویت یک نامزد ریاست جمهوری تعلیق کرد. استارتآپ هوش مصنوعی دلفی(Delphi) یک چتبات از «دین فیلیپس» نامزد دموکرات ریاست جمهوری برای گروهی که از کمپین او حمایت میکردند، ایجاد کرده بود
isna.ir/xdQqRp
کدام مناطق بزرگترین دیتاسنترها را دارند؟
رشد اپلیکیشنهای هوش مصنوعی مانند چتجیپیتی یا بارد، به دلیل نیازهای نسبتا سنگین مدلهای زبانی بزرگ، باعث افزایش تقاضا در شبکه دیتاسنتر جهان شده است. این تقاضای رایانشی در سالهای آینده افزایش خواهد یافت و ساخت دیتاسنترهای جدید و توسعه ظرفیت دیتاسنترهای فعلی را ضروری میکند.
isna.ir/xdQr4f
مسابقه شرکت آمریکایی: یک ماه از گوشی هوشمند استفاده نکنید، 10 هزار دلار جایزه ببرید!
🔹 یک شرکت محصولات لبنی آمریکایی مسابقهای ترتیب داده است تا علاقهمندان را به چالش بکشد. این شرکت اعلام کرده است که هرکسی بتواند به مدت یک ماه کامل از گوشی هوشمند استفاده نکند، 10 هزار دلار جایزه خواهد گرفت.
🔹 در بیانیه شرکت Siggi آمده است: «ما به توانایی افراد در انتخاب یک زندگی سادهتر با حواسپرتیهای کمتر باور داریم. یکی از بزرگترین حواسپرتیهای دوران ما گوشیهایمان است.
🔹 افراد برای شرکت در این مسابقه باید متنی را برای Siggi بفرستند و بعد کارشناسان شرکت گروه برگزیده را انتخاب خواهند کرد.
🔹 سپس برای اطمینان از اینکه شرکتکنندگان از گوشی خود استفاده نمیکنند، Siggi جعبهای را برای آنها ارسال میکند تا گوشی خود را درون آن قرار دهند و درعوض باید از یک گوشی معمولی با یک سیمکارت یکماهه استفاده کنند.
تیتر اخبار فناوری امروز
📍دنیای اقتصاد:
✔️ شکست سیاست فیلترینگ شبکههای اجتماعی
✔️ اینستاگرام و فیسبوک به اروپاییها حق انتخاب بیشتری میدهند
✔️ اپل بیش از ۱۳ میلیون دلار به روسیه جریمه داد
✔️رئیس رگولاتوری: بار ترافیکی از اینترنت همراه به سمت ثابت میرود
✔️ زارعپور: بهای ترافیک داخل ۴۰ درصد ترافیک بینالملل محاسبه میشود
📍جهان صنعت:
✔️نظرسنجی ایسپا: فقط ۸.۷ درصد مردم از بله استفاده میکنند؛ نه مردم به بله
✔️رئیس رگولاتوری: افزایش تعرفه ارتباطی منوط به افزایش کیفیت شد
✔️اپل بیش از ۱۳ میلیون دلار به روسیه جریمه داد
✔️ادعای ایلان ماسک: یک میلیون ربات انساننما جهان را تسخیر میکنند
📍ابرار اقتصادی:
✔️فیلترشدهها در صدر اپلیکیشنهای محبوب ایرانیان
✔️قالیباف: به رئیسی گفتم اینترنت برای مردم کالای اساسی است، قیمت آن تغییر نکند
✔️رصد لحظهای پیشرفت توسعه ارتباطات توسط وزارت ارتباطات
✔️معاون اول قوه قضائیه: دستگاه قضایی برای مصونسازی فضای مجازی عزم جدی دارد
✔️۲۶ میلیارد رکورد لو رفته از توییتر، تلگرام و دیگران
🔺 تحقیقات MIT: انسانها هنوز در اکثر مشاغل ارزانتر از هوش مصنوعی هستند
🔹 تحقیقات MIT نشان میدهد که در حال حاضر و آنهم در اقتصاد پیشرفتهای مثل آمریکا، تنها ۳ درصد از مشاغل را میتوان به شکل مقرون بهصرفه با دید کامپیوتری جایگزین و هوش مصنوعی کرد.
🔹 به گفته بلومبرگ دانشگاه MIT در یکی از معدود پژوهشهای عمیق روی این مساله و تمرکز بر بازده هزینه خودکارسازی در ایالات متحده و استفاده از دید کامپیوتری (برای مثال به عنوان جایگزین معلمان یا ارزیابی ملک) دریافته است که تنها ۲۳ درصد از حقوق کارکنان را میتوان به صورتی مقرونبهصرفه، با توجه به میزان حقوق، با هوش مصنوعی جایگزین کرد.
🔹 دید کامپیوتری شاخهای از هوش مصنوعی است که به کامپیوترها اجازه میدهد اطلاعات معناداری را از تصاویر دیجیتالی و دیگر ورودیهای دیداری استخراج کنند.
🔹 این مطالعه که بودجه آن را آزمایش هوش مصنوعی MIT-IBM Watson تامین کرده است از روش پرس و جوی آنلاین برای جمعآوری داده درمورد یک هزار وظیفه دیداری در ۸۰۰ حرفه استفاده کرده است.
https://pvst.ir/h1l
🛰️گوگل و AT&T در رقیب استارلینک سرمایهگذاری میکنند؛ ارائه اینترنت ماهوارهای در گوشیهای معمولی
🔸گوگل و AT&T حدود دویست میلیون دلار در شرکت AST SpaceMobile سرمایهگذاری میکنند. این شرکت که رقیب شرکت اسپیسایکس(ارائه دهنده اینترنت ماهواره ای استارلینک)است، قصد دارد دسترسی مستقیم به اینترنت ماهوارهای را با ماهوارههای مدار پایین زمین در گوشیهای معمولی ممکن کند.
🔸 این شرکت میگوید با بیش از ۴٠ اپراتور شبکه تلفن همراه در سراسر جهان توافقنامه امضا کرده و درمجموع به بیش از ٢ میلیارد مشترک خدمات خواهد رساند. این فناوری سرعت انتقال داده را تا ١٢٠ مگابیت بر ثانیه امکانپذیر میکند.
https://dgto.ir/3ak6
شورای عالی فضای مجازی تصویب کرد: تولیدکنندگان محتوا از درآمد فروش ترافیک سهیم خواهند شد
شورای عالی فضای مجازی سند سیاستها و الزامات تعرفهگذاری ترافیک شبکه و تسهیم درآمد محتوا را تصویب کرد.
به گزارش مرکز ملی فضای مجازی، طبق این سند، تولیدکنندگان محتوا از قبیل کاربران فعال در سکوها و شبکههای اجتماعی، تولیدکنندگان محتواهای تخصصی و حرفهای و همچنین رسانههای اجتماعی کوچک و محلی در درآمد حاصل از فروش ترافیک سهیم خواهند شد.
رئیس جمهور در این جلسه نظر اعضای شورا مبنی بر اینکه این سند میتواند گام مؤثری در جهت اشتغالزایی و توسعه فعالیتهای مردمی در فضای مجازی و تقویت آنها باشد را تأیید کرد و تولید محتوا و حمایت از تولیدکنندگان محتوا را موضوعی مهم دانست. رییس جمهور از دستگاههای مرتبط خواست در توجه به سیاستها و الزامات این سند نگاهی ملی داشته باشند.
هنوز جزئیاتی از این سند و نحوه درآمدزایی مردم بابت تولید محتوا و پلتفرمهایی که شامل این سند میشوند، منتشر نشده است. همچنین بر اساس این سند سکوها و سامانههای ارائه دهنده خدمات کاربردی به مردم نیز توسعه و تقویت خواهند شد.
🔺 جنگ قدرتهای جهانی بر سر تراشههای الکترونیکی!
🔹 جنگ تکنولوژیک بین کشورهای پیشرفته، بهویژه در زمینه تراشههای هوشمند، به شدت شتاب یافته و هر کشور در تلاش است تا با توسعه و تولید تراشههای الکترونیکی پیشرفته، قابلیت رقابتی خود را تقویت کرده و به استقلال فناوری دست یابد.
https://www.citna.ir/node/290248
🔺 قابلیت جدید آیفون برای حفاظت از اطلاعات تلفنهای ربوده شده
🔹 اپل اعلام کرد ویژگی جدیدی به تلفنهای آیفون اضافه شده که در صورت ربوده شدن تلفن، اطلاعات مهم کاربران به سادگی در اختیار ربایندگان قرار نگیرد.
https://www.citna.ir/node/290280
🔺 لزوم اتخاذ رویکرد تسهیلگری در تدوین قوانین و مقررات حوزه هوش مصنوعی
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم «هم اندیشی پیرامون الزامات قانونی هوش مصنوعی»: اتفاقات اخیر پیرامون تسهیلگری در تدوین قوانین و مقررات حوزه هوش مصنوعی شامل تشکیل شورای ملی راهبری هوش مصنوعی و کارگروه اقتصاد دیجیتال و تدوین قانون برنامه هفتم است؛ همچنین رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده نهایی سازی و تصویب سند ملی هوش مصنوعی ایران که به تصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد.
https://www.citna.ir/node/290264
یک میلیارد ربات انسان نما جهان را تسخیر میکنند
ایلان ماسک پیش بینی دیوید هلمز (بنیانگذار آزمایشگاه تحقیقات هوش مصنوعی «میدجورنی» را تایید کرد. هلمز چند روز قبل در پستی نوشته بود: ما باید منتظر یک میلیارد ربات انسان نما در زمین در دهه ۲۰۴۰ میلادی و صدها میلیارد ربات در سراسر منظومه شمسی در دهه ۲۰۶۰ میلادی باشیم.
تسلا، شرکت خودروسازی ایلان ماسک نمونه اولیه از رباتی انسان نما را ابداع کرده که می تواند کارهای مختلفی انجام دهد و اپتیموس نام دارد. این ربات نخستین بار در آگوست ۲۰۲۱ میلادی معرفی شد.
در یک رویداد در ۲۰۲۲ میلادی ماسک اظهار امیدواری کرد تا میلیون ها ربات اپتیموس بسازد که قیمت تخمینی آنها حدود ۲۰ هزار دلار باشد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معاون علمی رئیس جمهور: هوش مصنوعی خیلی شدیدتر از اقتصاد دیجیتال مشاغل را تحت تاثیر می گذارد، کما اینکه اقتصاد دیجیتال این کار را کرد و مشاغل جدید هم راه اندازی کرد، بنابراین هوش مصنوعی ۴۰ تا ۵۰ درصد شغل ها را از بین خواهد برد ولی فرصت های شغلی جدیدی ایجاد خواهد کرد.
این موج هوش مصنوعی قدرت بیشتری دارد و سریع تر این کار را می کند و فرصتی ایجاد کرده که مشاغل جدید نیز ایجاد شود. از طرفی جامعه هدف اقتصاد دیجیتال مشاغل سنتی بودند و جامعه هدف هوش مصنوعی مشاغل حرفه ای تر است.
فرصت هایی که هوش مصنوعی به کشور می دهد باعث بهره وری بیشتر می شود و برخی عقب ماندگی ها را جبران می کند.
معرفی چند ربات کاربردی در تلگرام:
-دانلود از اینستاگرام، یوتیوب و سایر شبکه های اجتماعی
:
@Rugrambot
- دانلود از یوتیوب:
@Yt_to_mp4a_bot
- تبدیل عکس به متن:
@imageToTextbbot
- تبدیل صوت به متن:
@STTfabot
کمکم کن بنویسم!
گوگل به زودی با هدف ارتقای تجربه کاربران در کارکردن با Gmail، قابلیت جدیدی با عنوان «Help Me Write» را ارائه میدهد که از هوش مصنوعی در نوشتن سریع ایمیلها استفاده خواهد شد.
کاربران میتوانند از طریق این قابلیت، دستورات نوشتاری را وارد کنند تا هوش مصنوعی یک ایمیل پیشنویس تهیه و پیشنهاد کند. بهنظر میرسد این قابلیت در آینده نزدیک، دستورات صوتی نیز دریافت خواهد کرد
🔺 اپل آرام آرام به سمت AI گام بر میدارد؛ هوش مصنوعی مولد در نسل بعدی آیفونها
🔹 فایننشال تایمز میگوید اپل بی سروصدا در حال تقویت توانمندیهای خود در حوزه هوش مصنوعی است و با یک سری اکتسابها، استخدامیهای جدید و بروزرسانی سختافزاری میخواهد هوش مصنوعی مولد را به نسل بعدی آیفونها اضافه کند.
🔹 تحقیقاتی از شرکت PitchBook نشان میدهد که سازنده آیفون یکی از فعالترین غولهای تکنولوژی در خرید استارتآپهای هوش مصنوعی است و ۲۱ استارتآپ را از ابتدای سال ۲۰۱۷ خریداری کرده است. تازهترین اکتساب این شرکت خرید یک استارتآپ کالیفرنیایی به نام WaveOne در ابتدای سال ۲۰۲۳ است. این استارتآپ قابلیت فشردهسازی ویدیو با استفاده از هوش مصنوعی را فراهم میکند.
🔹 اپل همچنین از چیپهای تازهای رونمایی کرده که توان بیشتری در اجرای هوش مصنوعی مولد دارند. طبق اعلام این شرکت، پردازنده M3 Max که برای سری مکبوک در ماه اکتبر رونمایی شد، «کارهایی که پیشتر روی لپتاپ غیرممکن بود را ممکن میکند».
https://pvst.ir/h1s
مجوز استخدام سه هزار نخبه در دستگاههای اجرایی
معاون علمی رئیسجمهور: در بنیاد ملی نخبگان، مجوز سه هزار ردیف استخدامی ویژه در دستگاههای اجرایی دولت اخذ شد که از شنبه در سامانه دانا در بنیاد نخبگان اعلام شده است.