ℹ️ شرکت OpenAI برای تشخیص محتواهای ساختگی، به تصاویر DALL-E 3 واترمارک اضافه میکند
🔺 شرکت OpenAI هوش مصنوعی DALL-E 3 را روزبهروز قدرتمندتر میکند. این شرکت قصد دارد با ویژگیهای مختلف، آینده محتواهای دیجیتال این سرویس را در مسیر شفافیت و اعتماد قرار دهد.
🔹 یکی از این ویژگیها، قراردادن واترمارک در تصاویر DALL-E 3 است. در دورانی که تمایز بین محتوای هوش مصنوعی و واقعی هر روز سختتر میشود، این خصوصیت گامی مهم درجهت ایجاد این تمایز است.
🔹 این ویژگی شامل جاسازی واترمارک در عکسهای تولیدشده توسط Dall-E 3 است. پیادهسازی این علامتها برای این است که تشخیص منشأ تصاویر دیجیتال آسانتر شود؛ بهطوری که کاربران بتوانند بفهمند که یک تصویر توسط انسان ساخته شده است یا هوش مصنوعی.
🔹 این واترمارک به دو شکل بر روی تصویر قرار میگیرد: یک متادیتای غیرقابل رؤیت و یک نماد CR قابل رؤیت در بالای سمت چپ تصویر. این استراتژی توسط ائتلاف اصالت و اثبات محتوا (C2PA) حمایت میشود.
🟡 ورود جدیتر اپل به دنیای ابزارهای هوش مصنوعی؛ MGIE برای ویرایش عکس منتشر شد
🔺 محققان اپل و دانشگاه کالیفرنیا مدل هوش مصنوعی MGIE را منتشر کردند. این مدل میتواند از طریق پیامهای متنی و بدون نیاز به نرمافزارهای ویرایش عکس، تصاویر را برش داده، اندازهشان را تغییر دهد، آنها را بچرخاند و به آنها فیلترهایی اضافه کند. MGIE از طریق GitHub قابل دانلود است.
🔹 این مدل دو کاربرد متفاوت مدلهای زبان چندوجهی را با یکدیگر ترکیب میکند. ابتدا یاد میگیرد که چگونه درخواست کاربران را تفسیر کند و سپس تصور میکند که تغییر مدنظر کاربر چگونه به نظر میرسد.
https://dgto.ir/3b8e
تیتر اخبار فناوری امروز
📍 ابرار اقتصادی:
✔️فیلترینگ چطور نفس اینترنت دا بریده است؟
✔️اپل برای هفدهمین سال متوالی، تحسین برانگیزترین کمپانی جهان لقب گرفت
✔️آفت رقابت نهادهای شبه دولتی با بخش خصوصی در مناقصات
✔️افتتاحیه رصدخانه جهانی اخلاق هوش مصنوعی
📍جهان صنعت:
✔️ کمک هوش مصنوعی به پزشکان
✔️ارتباط لیزری ماهواره اتریشی با زمین برای اولین بار
✔️ادامه افت فروش بازار تبلتها در سال ۲۰۲۳
✔️اپلیکیشن یوتویوب به هدست ویژن پرو اپل میآید
📍دنیای اقتصاد:
✔️معمای سنجش اقتصاد دیجیتال در ایران
✔️درآمدهای گمرکی واردات موبایل درکجا هزینه میشود؟
✔️هوش مصنوعی، نخستین بخش از «طومار هرکولانیوم» را رمزگشایی کرد
✔️گجتی که چشم نابینایان میشود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 اینترنت زیر دریا: ۵۰۰ کابل که اینترنت را منتقل میکنند
🔹 کابلهای اینترنت زیردریا به عنوان زیرساخت حیاتی برای شبکه جهانی ارتباطات عمل کرده و به ارتباط بین نقاط دوردست جهان کمک میکنند تا بستری برای ارتباطات سریع و پایدار فراهم شود.
https://pvst.ir/h74
هوش مصنوعی و فناوری زیستی پیشتاز تحولات جهان
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی رصد تحولات فناوری در آینده از نگاه مؤسسات بین المللی (مکنزی، گارتنر، امپریال کالج لندن و مجمع جهانی اقتصاد) را بررسی و در آن به روندهای آتی فناوری و دسته بندی کلان روندهای فناوری برگرفته از پیش بینیهای مؤسسات معتبر بین المللی در بیست سال آینده اشاره کرده است
https://www.click.ir/fa/tiny/news-401456
گزارش مایکروسافت از استراتژی سایبری ایران در جنگ طوفان الاقصی
بخش اول
https://www.cyberbannews.com/gzarsh-maykrwsaft-az-astratzhy-saybry-ayran-dr-jng-twfan-alaqsy-bkhsh-awl
بخش دوم:
https://www.cyberbannews.com/gzarsh-maykrwsaft-az-astratzhy-saybry-ayran-dr-jng-twfan-alaqsy-bkhsh-dwm
قوانین و کنترل های هوش مصنوعی در مدارس آلمان
مطالعه اخیر انجام شده توسط کارشناسان برجسته آموزش در آلمان نشان داد که استفاده از چت ربات های مبتنی بر هوش مصنوعی مانند "Copilot" از مایکروسافت و برنامه "Bard" از Google می تواند در افزایش آموزش موثر باشد.
مجله فن آوری نوشت: علیرغم قابلیتهای این ابزارها، این مطالعه نیاز به شرایط و مقررات دقیق برای استفاده مسئولانه از آنها در مدارس را نشان میدهد.
با توجه به علاقه فزاینده به فناوری در آموزش، کمیته علمی دائمی در آلمان لزوم اتخاذ یک مرحله انتقال سریع را توصیه کرد که شامل آزمایش سیستماتیک با این ابزارها، با تمرکز بر واجد شرایط بودن معلمان و گسترش برنامههای آموزشی فوری است.
این مطالعه تاکید کرد که تصمیم نهایی و مسئولیت ارزیابی عملکرد باید در دستان انسان باقی بماند، در حالی که بر اهمیت واجد شرایط بودن معلمان برای درک و استفاده موثر از این تکنیک ها تاکید می شود.
گوگل به صورت رسمی اسم Bard را به Gemini تغییر داد
🔹 گوگل لحظاتی قبل از تغییر در اسم هوش مصنوعی خود خبر داد، بر اساس اعلام گوگل اسم هوش مصنوعی این شرکت از Bard به Gemini تغییر پیدا کرد.
🔹 اپلیکیشن اندروید Google Gemini هم از امروز در دسترس کاربران خواهد بود
هوش مصنوعی کوپایلت بازطراحی شد؛ خیز مایکروسافت به سمت آینده
🔹 مایکروسافت کوپایلت نام نهایی دستیار هوش مصنوعی ردموندیها است. مایکروسافت قبلا اعلام کرده بود که در حال بازطراحی کوپایلت برای گوشیهای هوشمند است.
🔹 نرمافزار کوپایلت برای اندروید، دسامبر (آذر و دی) گذشته بهعنوان یک چتبات هوش مصنوعی نسبتاً ساده راهاندازی شد. کاربران میتوانستند پیامهای خود را تایپ یا با چتبات صحبت کنند و همچنین سرویس کوپایلت را به ابزار GPT-4 ارتقا دهند و تقریباً از کل برنامه بدون ورود به سیستم استفاده کنند. کوپایلت اکنون میزبان یکسری تغییرات شده است.
🔹 طبق بیانیهی رسمی مایکروسافت، طراحی جدید کوپایلت به اندروید، آیاواس و وب گسترش مییابد. مایکروسافت طراحی جدید را «تمیزتر» و «شیکتر» توصیف میکند. در قلب طراحی جدید ابزار Carousel وجود دارد که پیشنهادهایی از کارهایی که هوش مصنوعی میتواند برایتان انجام دهد ارائه میکند.
🔹 مایکروسافت میگوید کوپایلت تا به امروز بیش از ۵ میلیارد چت و ۵ میلیارد تصویر ایجاد کرده است.
صفحه مقام معظم رهبری با بیش از ۵ میلیون دنبال کننده در اینستاگرام توسط متا مسدود و حذف شد!
سخنگوی شرکت متا گفت: حساب های آیت الله خامنه ای، رهبر ایران در اینستاگرام و فیسبوک به دلیل تخلف های متعدد نسبت به سیاستهای متا در زمینه سازمانها و افراد خطرناک حذف شده !!!
ایجاد کنسرسیوم ایمنی هوش مصنوعی
https://www.cyberbannews.com/ayjad-knsrsywm-aymny-hwsh-msnwy
پیسی منیجر در یک نگاه
پیسی منیجر مایکروسافت، به راحتی میتواند تعمیرات پایهای را انجام دهد و سرعت دستگاه شما را تنها با یک کلیک افزایش دهد. این برنامه میتواند طیف وسیعی از ویژگیها، از جمله پاکسازی دیسک، مدیریت برنامه راهاندازی، اسکن ویروس، بررسی وضعیت آپدیت ویندوز، نظارت بر فرآیند و مدیریت ذخیرهسازی را ارائه دهد.
پی سی منیجر مایکروسافت رایگان است و برای ویندوز ١٠ (نسخه ١٨٠٩ یا جدیدتر) و ویندوز ١١ بهینه شده است.
▫️دانلود از فروشگاه مایکروسافت:
https://apps.microsoft.com/detail/9PM860492SZD?hl=en-US&gl=US
▫️دانلود برای راهاندازی آفلاین- بتا:
https://aka.ms/PCManagerOFL30101
روزنامهنگاری هوش مصنوعی؛ تهدیدی علیه روزنامهنگاران و صنعت خبر
جیم آلبرکت رئیس پیشین گوگلنیوز پیشبینی میکند که مدلهای هوشمصنوعی مثل چتجیبیتی جایگزین روزنامهنگاران میشوند. به گفته او مدلهای زبانی بزرگ تهدیدی برای روزنامهنگاران و صنعت خبری جهانی است. اگر هر بار یک مقاله خبری جالب را میخواندید و فوراً به خبرنگاری که آن را نوشته است دسترسی میداشتید تا بتوانید پرسشهای بعدی را بپرسید و در مورد مطلب بحث میکردید چه میشد؟
این همان چیزی است که آلبرکت، مدیر سابق گوگلنیوز در مقاله اخیر واشنگتنپست مطرح کرده است.
آلبرکت در این مقاله معتقد است مدلهای مدرن زبان بزرگ (LLM)، مثل چتجیپیتی صنعت اخبار را به شدت تغییر خواهند داد، درست مثل ظهور وب در اوایل دهه ٢٠٠٠. پیش از اینترنت، افراد عادی اخبار خود را از تلویزیون و رسانههای خبری چاپی نظیر روزنامهها و مجلهها دریافت میکردند. در حالی که این قالبها هنوز وجود دارند، اما عملکرد آنها با ظهور سایتهای خبری و اطلاعرسان در وب ضعیف شده است.
روزگاری که سریعترین راه برای رسیدن به نتایج مسابقات ورزشی یا یافتن یک اسلحه فروش در منطقه شما این بود که روزنامه محلی خود را ورق بزنید، سپری شده است. اکنون، تایپ کردن در یک سایت و کلیک بر روی یک لینک ساده است. همانطور که آلبرکت نوشته است، وب اگرچه همه چیز را در مورد نحوه توزیع مقالات خبری و محتواهای مشابه تغییر داد، اما "مقالات عمدتا دست نخورده باقی ماند". پارادایم جدید برای اخبار تا همین اواخر بیتغییر مانده بود و در نوامبر ٢٠٢٢ بود که اوپنایآی سرویس چتجیپیتی خود را راهاندازی کرد. در ابتدا، کاربران میتوانستند از چتباتها بخواهند که اطلاعات را تقریباً از هر منبعی پیش از سال ٢٠٢١ جمعآوری کنند (به دلیل محدودیت تکنولوژیک در مورد دادههای پیشآموزشی مدلهای زبانی مورد استفاده) اما اگر کمی بیشتر از یک سال به جلو بروید میبینید که چتجیپیتی و مدلهای مشابه آن حالا میتوانند به مقالات خبری در اینترنت دسترسی داشته باشند، مهمتر از آن، زبانهای بزرگ میتوانند اطلاعات را از منابع موجود بازنویسی کنند و اخبار را در یک فضای تعاملی به کاربران ارائه دهند.
آلبرکت معتقد است این تغییر پارادایم به انقلاب دیگری در روزنامهنگاری منجر خواهد شد و آن این است که این بار، بهجای انتقال رسانهها به یک پلتفرم در دسترستر، خوانندگان اخبار توجه خود را از مقالات خبری غیرتعاملی به تجربههای روزنامهنگاری تعاملی با چتبات، معطوف خواهند کرد.
آلبرکت همچنین پیشبینی میکند که خوانندگان آینده ترجیح بدهند اخبار را از آن دسته از منابع هوش مصنوعی دریافت کنند که بتوانند با آنها در مورد مقالات مربوط به انسانها گفتوگو کنند، و این در حالی است که انسانها بلحاظ فیزیکی قادر به تعامل همزمان با میلیونها نفر نیستند و فقط مواجهه تک به تک دارند.
پایان روزنامهنگاری مدرن؟
غولهای تکنولوژی؛ پایان روزنامهنگاری چاپی / آنلاین را از سال ٢٠١۵ پیشبینی کرده بودند و آن زمانی بود که فیسبوک بر ویدیو متمرکز شد. با این حال، تا سال ٢٠١٧، بسیاری از اتاقهای خبر که تلاش کردند این انتقال را تجربه کنند، دریافتند که گزارشهای مربوط به مرگ رسانههای چاپی آنلاین بسیار اغراقآمیز بوده است.
پس از آن، چتجیپیتی و امثال آن به شهرت رسیدند و تعداد بیشماری از منابع خبری آزمایشهایی را با استفاده از هوش مصنوعی برای تولید مقالاتی با نتایج متفاوت انجام دادند. در حالی که برخی از این آزمایشها نتایج موفقیتآمیزی به بار آورد - بهویژه آزمونهایی که با گشودکی کامل کار میکنند - بسیاری از آنها هم منجر به خجالت سازمانهایی شد که آنرا به طرزی اشتباه به کار گرفتند و با رفتار انسدادی، خوانندگان وفادار را هم از خود دور کردند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویدئویی که گوگل درباره معرفی امکانات هوش مصنوعی خود بنام Gemini منتشر کرد
دانشمندان مرکز پژوهشی یولیش(Jülich) در آلمان با موفقیت هوش مصنوعی را به گونهای آموزش دادهاند که مانند آلبرت اینشتین و اسحاق نیوتن فکر کند.
isna.ir/xdQxQv
شرکت OpenAI برای ساخت تراشههای هوش مصنوعی بهدنبال سرمایهای بالغ بر 7 تریلیون دلار است
🔺 سم آلتمن بهدنبال راهاندازی یک ابتکار جدید در زمینه هوش مصنوعی است که بیشتر روی بخش سختافزاری از جمله تراشههای سفارشی تمرکز خواهد داشت. مدیرعامل OpenAI در حال مذاکره با سرمایهگذاران مختلفی برای تأمین منابع مالی برنامه خود است و ظاهراً حداکثر به ۷ تریلیون دلار نیاز دارد.
https://dgto.ir/3b9-
🗒️نوتپد ویندوز ١١ با هوش مصنوعی کوپایلوت میتواند متنها را بررسی کند
🔹نرمافزار Notepad ویندوز ١١ حالا میتواند با ویژگی جدید «توضیح با Copilot»، متن هایلایتشده توسط کاربران را تجزیهوتحلیل کند.
🔹ویژگی جدید Explain with Copilot با کلیک راست روی متن هایلایتشده در این برنامه در دسترس است. با انجام این کار، متن انتخابشده کپی شده و بهصورت خودکار در نوار کناری Copilot for Windows قرار میگیرد تا هوشمصنوعی مایکروسافت جستجوی خود در اینترنت برای تشریح آن را آغاز کند.
https://dgto.ir/3bbj
ارزش انویدیا با کل بازار سهام چین برابر شد
استراتژیست ارشد سرمایه گذاری بانک امریکا اعلام کرد شرکت انویدیا (Nvidia) اکنون به اندازه کل بازار سهام چین ارزش دارد.
شرکت تراشهساز آمریکایی انویدیا با سرعت خیره کننده ای رشد کرده و ارزشی برابر با ارزش کل بازار سهام چین پیدا کرده است. این شرکت تراشهسازی از ظهور هوش مصنوعی و مدلهای زبانی بزرگ، بهره برد و شاهد افزایش ۱۰۱ درصدی درآمد در سه ماهه سوم و افزایش ۲۰۶ درصدی درآمد در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۳ بود.
مایکل هارنت، استراتژیست ارشد سرمایه گذاری بانک امریکا در یادداشت تحقیقاتی جدیدی، خاطرنشان کرد افزایش ۶۰۰ میلیارد دلاری ارزش انویدیا در دو ماه گذشته، ارزش بازار آن را به ۱.۷ تریلیون دلار رسانده است که همتراز با تمام شرکتهای چینی ثبت شده در بورس هنگ کنگ است.
B2n.ir/r51810
استفاده از صدای تولید شده با هوش مصنوعی در تماس رباتیک در آمریکا ممنوع شد
mehrnews.com/x349R3
اینستاگرام و تردز بهزودی پیشنهاد محتواهای سیاسی را متوقف میکنند
🔹اینستاگرام و تردز بهزودی به شما امکان محدودکردن نمایش محتواهای سیاسی را خواهند داد، مگر آنکه شما تمایل به تماشای آنها داشته باشید. این قابلیت در هفتههای آینده در بخشهای محتواهای پیشنهادی اکسپلور و ریلز فعال خواهد شد؛ این قابلیت کمی دیرتر به فیسبوک میآید.
درآمد سالانه OpenAI احتمالاً در سال 2025 به 4 میلیارد دلار خواهد رسید
🔸چندسال از تأسیس OpenAI میگذرد، بااینحال این شرکت طی یک سال اخیر با عرضه عمومی ChatGPT به درآمدزایی رسیده است. براساس تخمینها، این شرکت تا پایان سال 2023 به درآمد دو میلیارد دلار در سال رسید. پیشبینی میشود که این رقم در سال 2025 دو برابر شود و به 4 میلیارد دلار در سال برسد.
تیتر اخبار فناوری امروز
📍دنیای اقتصاد
✔️ نظم حقوقی در برابر سرعت هوش مصنوعی
✔️ خیز سرمایهگذاران سنتی برای ورود به اکوسیستم استارتآپی
✔️ قوهقضائیه علیه دیجیکالا «اعلامجرم» کرد؛ دیجیکالا بیانیه داد
✔️ «عجله دارم» در سرویسهای تاکسیآنلاین تخلف نیست
✔️ افتتاح ساختمان مرکزی پارک علم و فناوری بینالمللی در آینده نزدیک
✔️ نام جدید هوش مصنوعی گوگل اعلام شد
✔️ شورای غولهای فناوری برای توسعه «هوش مصنوعی مسوول»
✔️ تحقیقات سازمان ملل از ۵۸ حمله سایبری کره شمالی
✔️ پیک ترافیک در بازی فوتبال ایران و قطر
📍راه مردم
✔️دود مالیات کارت به کارت در چشم مردم
تغییر معادله جنگ با پهپادهای قاتل
🔹سلاحهای هدایتشونده دقیق، به شکل نوین خود، اولینبار بیش از ۵۰سال پیش در صحنه نبرد ویتنام ظاهر شدند. از آن زمان تاکنون نیروهای مسلح کشورها برای افزایش دقت و قدرت تخریب این سلاحها تلاش کردهاند که به تبع آن هزینه ساخت آنها افزایش یافته است.
🔹در آمریکا هزینه هر گلوله هدایتشونده توپخانه بوسیله جیپیاس، صد هزار دلار است. به دلیل همین قیمت بالاست که سلاحهای هوشمند کمیاب هستند.
🔹به همین خاطر بود که در جریان کارزار نظامی کشورهای اروپایی علیه لیبی در سال۲۰۱۱، این نوع مهمات به سرعت به اتمام رسید و به همین دلیل است که در جنگ غزه شاهد استفاده اسرائیل از هزاران بمب گنگ یا «غیرهدایتشونده» و تلفات بیشمار غیرنظامیان بر اثر شلیک آنها بودهایم.
🔹دلیل اصلی آن است که اسرائیل خواهان حفظ ذخایر مهمات هدایتشونده خود است. حالا اگر بتوانید دقت و فراوانی را با هم ترکیب کنید، نتیجه چه میشود؟
🔹برای اولینبار در تاریخ جنگ به این سوال در جبهههای نبرد اوکراین پاسخ داده میشود. گزارش این هفته نشریه اکونومیست نشان میدهد چگونه پهپادهای موسوم به نمای اولشخص یا «افپیوی» که خلبان میتواند از طریق فیلمهای ارسالی از دوربین آن را کنترل کند، در خطوط مقدم درحالرشد قارچگونه هستند.
🔹آنها پرندههای کوچک، ارزانقیمت و مملو از مواد منفجره هستند که از مدلهای مصرفی بازار اقتباس شدهاند. این پهپادها به داخل برجکهای تانک یا گودالها اصابت میکنند. آنها در آسمان پرسه میزنند و تلفات سنگینی به پیادهنظام و زرهی وارد میکنند.
https://donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-4044646
🔺 چرا ایمپلنت مغزی نورالینک جهان را خطرناکتر میکند؟
🔹 اخیرا ایلان ماسک اعلام کرد که نخستین ایمپلنت مغزی ساخت شرکت نورالینک را در بدن یک انسان کاشته است. بسیاری از این خبر ابراز خوشحالی کردند اما به نظر میرسد رابط مغز – ذهن ماسک دنیایی خطرناکتر را رقم خواهد زد.
https://www.citna.ir/node/290924