🌐رای به نفع ام صادر شد حالا چیکار کنم؟
درخواست اجرای حکم:
پس از اینکه رای صادره از سوی دادگاه حقوقی، قطعی شد برخلاف آرای کیفری صادره از دادگاه های کیفری که نیاز به درخواست صدور اجرائیه از سوی شاکی ندارد و رای صادره از طریق دادگاه کیفری برای اجرا به دادسرا ارجاع می شود در دادگاه های حقوقی حتما بایستی محکوم له از دادگاه درخواست صدور اجرائیه نماید در غیر اینصورت بعد از قطعی شدن رای هیچ اقدامی در رابطه با رای صادره بعمل نخواهد آمد
🌐 نحوه پیگیری پرونده در مرحله اجرا:
پس از قطعی شدن آرای حقوقی، محکوم له باید از دادگاه بخواهد که رای را به اجرا دربیاورد برای اینکار:
🔹ابتدا پس از قطعی شدن دادنامه، اگر پرونده در دادگاه تجدید نظر باشد، حدود ۱۰ روز(کمتریا بیشتر) طول خواهد کشید تا پرونده به شعبه صادر کنده رای(دادگاه نخستین) عودت داده شود بنابراین محکوم له باید به شعبه مذکور مراجعه ترجیحا مدیر دفتر شعبه واز وصول پرونده به شعبه اطمینان حاصل نماید.
🔹سپس طی لایحه ای با اشاره به دادنامه صادره و قطعی شدن رای خطاب به دادگاه نخستین درخواست صدور برگه اجرائیه نماید.
🔹دادگاه نخستین بنا به درخواست محکوم له اقدام به صدور برگه اجرائیه می نماید که در آن بمدت ۱۰ روز به محکوم علیه مهلت داده می شود نسبت به پرداخت محکوم به و... اقدام نماید.
🔹درصورت تمکین محکوم علیه پرونده مختومه می شود لیکن در صورت عدم تمکین محکوم علیه به اجرائیه صادره، از طریق شعبه صادر کننده رای، مدارک لازم (تصویر دادنامه،تصویر رای دادگاه تجدیدنظر استان ،برگه اجرائیه صادره) به قسمت اجرای احکام شعبه (در تهران به اجرای احکام مجتمع های قضایی) ارسال می گردد البته مدارک مذکور توسط محکوم له به قسمت اجرا تحویل داده می شود.
🔹در ادامه مدیر اجرای احکام یکی از دادورزان را به عنوان مامور و کارشناس پرونده انتخاب می نماید و این موضوع را ذیل مدارک ارسالی از شعبه ثبت و امضا می نمایدو به محکوم له ابلاغ می نماید، تا برای پیگیری اقدام های اجرایی از طریق سامانه عدل ایران نسبت به اخذ نوبت از دادورز مشخص شده، اقدام نماید.
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
🌐 تفاوت قاضی دادستان بازپرس و دادیار:
🔹دادستان مقام تعقیب جرم است و رئیس اداری دادسرا می باشد و پرونده ها را ارجاع میکند و فقط بر دادیار ریاست قضایی دارد چرا که دادیار نماینده ایشان است و نمی تواند با نظر دادستان مخالفت کند و بقول عامیانه جرایم سبک به ایشان ارجاع میشود اما بازرپس استقلال قضایی دارد و جرایم سنگین به ایشان ارجاع میشه
🔹دادستان مدعی العموم است و به نوعی وکیل مردم است و مقابل قاضی دادگاه طرح دعوا می کند و عدالت نیست خودش هم مدعی جرم باشد و هم تحقیق کند و باید پرونده را به بازپرس بدهد اما در جرایم سبک میتواند خودش رسیدگی کند یا به نماینده اش دادیار ارجاع دهد
🔹بازپرس قاضی تحقیق است و به نوعی می تواند جلوی نظر دادستان ایستادگی کند و نماینده دادستان نیست بلکه پرونده را برای قاضی آماده می کند و اعلام می کند جرمی واقع شده یا خیر
🔹قاضی دادگاه که حکم اصلی را می دهد بین دادستان و بازپرس رفع اختلاف میکند
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
🌐 در صورت تصادف و فرار طرف مقابل چه کنیم؟
🔹تماس با پلیس۱۱۰
🔹تنظیم صورتجلسه حادثه توسط عوامل کلانتری محل
🔹تنظیم کروکی توسط عوامل راهور
🔹مراجعه زیاندیده یا بستگان درجه یک زیاندیده یا متوفی به کلانتری محل جهت تنظیم شکوائیه علیه مقصر متواری
🔹در صورت که عوامل راهور در صحنه حضور نداشته باشند میبایست توسط رئیس کلانتری یک تقاضانامه ترسیم کروکی صحنه به هم خورده به حضور قاضي دادگستری محل ارسال گردد
🔹معرفی كارشناسان راهور يا کارشناس رسمی دادگستری جهت ترسیم کروکی صحنه به هم خورده (در صورت حضور نداشتن عوامل راهور در زمان حادثه) در صورتی که خسارت مالی باشد اصل کروکی به همراه مدارک بیمه بدنه و ثالث به بیمه ارائه میگردد استفاده از مزایای جانشینی در بیمه بدنه
🔹در صورتی که خسارت منجر به جرح يا فوت شده باشد میبایست مراحل ذیل را تا صدور رأی دادگاه ادامه داد، اما نیاز نیست برای دریافت خسارت خودرو منتظر به صدور رأی دادگاه شد این موضوع فقط برای تصادفات جانی صدق میکند.
🔹معرفی زیاندیده یا زیاندیدگان به پزشکی قانونی معرفی به پزشکی قانونی در مراحل اولیه از سوی کلانتری صورت میگیرد و مراجعات بعدی به پزشکی قانونی نیاز به اخذ نامه از کلانتری
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
🌐 آیا نصب دوربین در مشاعات ساختمان جرم است؟
🔹نصب دوبین در قسمت مشاعات ساختمان مانند، حیاط ساختمان، راهپله، پارکینگ و ... بلامانع است. اما نصب آن در بخشهایی که جزو حریم شخصی ساکنین محسوب میشود، مانند درب وروردی آپارتمان ممنوع است.
🔹همچنین پس از نصب دوربین باید با استفاده از برچسب به ساکنین و دیگر افراد اطلاع داد که ساختمان به دوربین مداربسته مجهز است.
🔹در صورتی که بین ساکنین یک آپارتمان برای نصب دوربین مدار بسته اختلاف باشد، مدیر ساختمان با تشکیل مجمع، متشکل از مالکین ساختمان میتواند نسبت به موافقت یا عدم موافقت آن رای گیری نماید. در صورتی که اکثریت مالکین با توجه به متراژ به نصب دوربین رای دهند، مخالفین نیز موظف به همکاری و پرداخت هزینه های آن هستند.
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
قاضی زن تحت چه شرایطی و چگونه فعالیت میکند؟ | بازپرس زن | دادیار زن
قاضی زن در نظام قضایی ایران
برخلاف آنچه تصور میشود، تمام قضات کشور ما را مردان تشکیل ندادهاند، بلکه قضات زن نیز در سیستم قضایی کشور ما در حال فعالیت هستند. اما بایستی توجه داشته باشیم که تعداد قضات مرد چندین برابر قضات زن میباشد. محدودیتهایی که سیستم قضایی برای قضات در نظر میگیرد باعث شده است تا تعداد زنان متقاضی منصب قضاوت کمتر از مردان باشد. با این حال، هر ساله پس از برگزاری آزمون قضاوت، تعدادی از زنان نیز در نظام قضایی کشور مشغول به کار میشوند. بایستی توجه داشت که سهمیه جذب زنان در آزمون سالانه، کمتر از مردان بوده و حتی در بعضی از استانها تمایلی به جذب زنان وجود ندارد.
شایان ذکر است که ریاست دادگاه، مقامی است که امروزه در کشور ما اختصاص به مردان دارد و زنان میتوانند در عناوین دیگری از قبیل دادیار، بازپرس و غیره در سیستم قضایی کشور فعالیت نمایند.
دادستان زن در نظام قضایی ایران
دادستان یا مدعیالعموم مقامی است که ریاست دادسرا را به عهده داشته و به سه دسته دادستان کل، دادستان شهرستان مرکز استان و دادستان شهرستان تقسیم میشود. دادستان به نوعی نماینده مردم و جامعه محسوب شده و در صورت اقتضاء اقدامات قضایی و اداری جهت حفظ منافع عمومی جامعه انجام میدهد؛ مثل صدور کیفرخواست، اجرای احکام کیفری، نظارت بر اعمال ضابطان و غیره.
در نظام قضایی کشور ما مقام دادستانی اختصاص به مردان دارد و دادستان زن مشاهده نمیشود. زنان تنها میتوانند به عنوان معاون دادستان مشغول به کار شوند.
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
دادیار زن در نظام قضایی ایران
دادیار از جمله مقاماتی است که در دادسرا فعالیت مینماید. دادیارها عمدتاً قضات جوان و تازهکاری هستند که تحت نظر و ریاست دادستان کار مینمایند. دادیارها وظیفه انجام تحقیقات مقدماتی درخصوص پرونده را داشته و ممکن است وظایف دیگری نیز از طرف دادستان برعهده آنان قرار گیرد.
امروزه در دادسراهای کشور ما دادیار زن وجود داشته و زنان در این منصب مشغول به کار شدهاند. دستیابی به این منصب برای زنان غیرممکن نیست و از جمله مناصب مشترک بین زن و مرد در نظام قضایی کشور محسوب میگردد.
بازپرس زن در نظام قضایی ایران
بازپرس یا قاضی پرونده نیز از دیگر مقامات دادسراست که وظیفه انجام تحقیقات مقدماتی، بازجویی از متهم، رسیدگی به چگونگی وقوع جرم و غیره را به عهده دارد. علیرغم اینکه بازپرس، قاضی پرونده نیز نامیده میشود، اما اجازه صدور حکم را نداشته و بایستی این وظیفه را به قاضی دادگاه بسپارد.
امروزه این حق به زنان داده شده است تا بتوانند به عنوان بازپرس در نظام قضایی کشور مشغول به کار شوند. منصب بازپرس از مناصب اختصاصی مردان نیست و امروزه در دادسراها بازپرس زن نیز مشاهده میشود.
اهمیت افزایش تعداد قاضی زن
با توجه به ظرفیتها و قابلیتهای بسیاری که زنان دارند، نمیتوان حرفه قضاوت را حرفه اختصاصی مردان دانست. بلکه زنان نیز این قابلیت را دارند تا به عنوان قاضی مشغول به کار شوند. همچنین، با توجه به افزایش پروندههای موجود در محاکم دادگستری، جذب زنان به عنوان قاضی میتواند راهکاری در جهت کاهش تورم قضایی باشد.
این نکته نیز حائز اهمیت است که در بسیاری از موارد چون دعاوی خانوادگی، دعاوی مرتبط با کودکان و رسیدگی به جرایم اطفال، زنان به دلیل ویژگیها و قابلیتهای خود میتوانند موفقتر از مردان عمل نموده و به موضوع رسیدگی نمایند.
برخلاف باور عامه مردم، در نظام قضایی کشور ما منصب قضاوت منصب اختصاصی مردان نیست. امروزه تعداد زیادی از زنان در مناصب مختلفی چون دادیار، بازپرس، معاون دادستان و مشاور در دادگاههای خانواده، دیوان عدالت اداری، شورای حل اختلاف و غیره مشغول به کار هستند. قاضی زن اجازه صدور حکم را ندارد، به همین دلیل مقام ریاست دادگاه اختصاص به قضات مرد دارد. قانون آیین دادرسی کیفری نیز به زنان اجازه داده است تا به عنوان مشاور در دادگاههای اطفال و خانواده مشغول به کار شوند.
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
🌐 کودک آزاری:
مواد ۱ ،۴ و ۵ قانون حمایت از کودکان، بند ت ماده ۱۵۸ قانون مجازات اسلامی، ماده ۱۱۷۳ قانون مدنی:
هرگونه صدمه و اذیت و آزار و شکنجه جسمی و روحی کودکان و نادیده گرفتن عمدی سلامت و بهداشت روانی و جسمی و ممانعت از تحصیل آنان جرم و مرتکب به سه ماه و یک روز تا شش ماه حبس و یا تا ده میلیون ریال جزای نقدی محکوم میگردد.
🔹کودک آزاری از جرائم غیر قابل گذشت می باشد
🔹کودک شامل کلیه اشخاصی است که به سن هجده سال تمام هجری شمسی نرسیدهاند
🔹اقدامات والدین و سرپرست کودک در صورتی که در حد متعارف باشد مشمول این قانون نیست
🔹آزار و اذیت کودکان توسط والدین می تواند از موارد سلب حضانت از آنها باشد
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
🌐 مجازات رانندگی بدون گواهینامه منجر به فوت یا جرح چیست؟
🔹برخلاف تصور رایج که تصادف منجر به جرح یا فوت، بدون گواهینامه را قتل عمد میپندارند و با فرار از صحنه تصادف جرم خود را افزایش میدهند، این اتفاق قتل عمد محسوب نمیشود و تنها مجازات حبس و دیه را در پی خواهد داشت.
🔹با توجه به این که تصادف منجر به فوت شده یا شدت جراحت چه میزان باشد، فرد ممکن است به حبس از یک ماه تا سه سال محکوم گردد. همچنین در صورت تقاضای اولیای دم، فرد محکوم به پرداخت دیه نیز خواهد شد.
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
هدایت شده از کانال انجمن علمی حقوق
حقوق (مخصوص ورودیهای 95 و بعد.pdf
80.5K
📚 تاریخ امتحانات دروس ترم پاییز 1402
با آرزوی موفقیت برای شما دوستان
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
❇️دانشجویان گرامی که مشکل ورود به سامانه گلستان دارند میتوانند از طریق لینک های زیر جهت ورود به سایت اقدام کنند👇🏽
🔰 reg.pnu.ac.ir
🔰 reg1.pnu.ac.ir
🔰 https://osreg.pnu.ac.ir/forms/authenticateuser/main.htm
🔰https://reg.pnu.ac.ir/forms/authenticateuser/main.htm
🔰 https://reg1.pnu.ac.ir/forms/authenticateuser/main.htm
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
May 11
🔻ویژه دانشجویان رشته حقوق
🔹جلسه دادرسی علنی *برخط*
🔸چهارشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۸ صبح
مطرح در شعبه ۱۰۶ دادگاه کیفری دو شیراز
▫️به ریاست قاضی ابراهیم محمدی
▫️موضوع: «تحصیل مال از طریق نامشروع»
لینک ورود به جلسه :
http://sahrab.adliran.ir
🔺توجه توجه:🔺
نظر به استفاده دادگستری استان از لینک جدید خواهشمند است پس از کلیک بر روی لینک فوق و وارد کردن یکی از کدهای جلسه و ورود به تَب «میهمان» نام خود را درج کرده و پس از وارد کردن کد امنیتی دکمه ورود را بزنید.
کد های جلسه:↙️
140209151
140209152
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
🌐 تعیین خواسته:
🔹 مهم ترین و حساس ترین بخش تنظیم یک دادخواست هست چرا که دادگاههای حقوقی صرفا در چارچوب خواسته ای که در دادخواست درج شده وارد رسیدگی می شوند.
🔹از طرف دیگه هر خواسته ای قابلیت اجابت از سوی دادگاه رو نداره و باید به لحاظ قانونی دارای منشأ اثر باشه.
🌐 این خواسته چه ویژگی هایی باید داشته باشه؟
🔹خواسته ی مندرج در دادخواست باید کاملا منجز بوده و از ذکر عناوین کلی و مجمل و مبهم اجتناب کنید.
🔹خواسته ی دعوا باید مشروع و قانونی باشه بنابراین امکان مطالبه وجه ناشی از ربا ،قمار، خرید و فروش مواد مخدر و... که به لحاظ قانونی ممنوع است، وجود ندارد
🔹هدف از صدور هر حکمی، اجرای آن است پس به عنوان خواهان یا وکيل آن، در مرحله تنظیم دادخواست باید به تمام آثار و عواقب اجرایی حکم دادگاه و قابليت اجرای آن بیندیشید و اقدامات تأمینی لازم مثل تأمین خواسته و دستور موقت را نیز از دادگاه درخواست نمایید تا در مرحلهی اجرای حکم برای رسیدن به خواسته خویش با مشکلاتی چون اعسار محکوم علیه و یا انتقال مال موضوع دعوا به دیگری روبرو نشوید.
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
🌐 اگر كسی در ملک خود برای حفاظت اموالش موانعی ايجاد كند و كسی با آن برخورد كند، مسئول است؟
🔹در صورتی كه مالک برای حفاظت اموال و ملک خود از سرقت، سيم خاردار را روی ديوار ملک خود به نحوی قرار داده باشد كه رهگذران به طور عادی با آن برخورد پيدا نمیكنند، هرگاه فردی با رفتن بالای ديوار به قصد سرقت يا جرم ديگر با آن برخورد كند و دچار آسيب شود و يا حتی بميرد، مسئوليتی متوجه صاحب ملک نيست.
🔹البته باید توجه داشت که منظور از حفاظت، نوع متعارف آن مانند سیم خاردار، نیزه و ... است. به طور مثال، اگر صاحب خانه به سیم خاردار برق وصل کند و فرد بر اثر برق گرفتگی مجروح و یا کشته شود به دلیل نامتعارف بودن حفاظ، قتل شبه عمد محسوب میشود.
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
🌐 آیا بازپرس میتواند بدون دلیل کسی را احضار نماید؟
طبق ماده ۱۶۸ آیین دادرسی کیفری بازپرس نباید بدون دلیل کافی برای توجه اتهام، کسی را به عنوان متهم احضار و یا جلب کند
تخلف از مقررات این ماده موجب محکومیت انتظامی تا درجه چهار است.
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
🌐 صاحب کار در هنگام استخدام سفته گرفته است، الان چطور سفته را پس بگیریم؟
🔹هرگاه به واسطه یک قرارداد و یا یک معامله به شخصی چک یا سفته تضمینی دادید و در انتهای قرارداد از دادن چک و سفته تضمینی خودداری نمود میتوانید طی دو مرحله برای گرفتن تضمین اقدام نمایید.
۱_ ارسال اظهارنامه و درخواست عودت چک یا سفته به واسطه اتمام قرارداد.
۲_ در صورتی که بعد از ارسال اظهار نامه چک و سفته را عودت ننمود میتوانید به استناد ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی به جرم خیانت در امانت از او شکایت کنید.
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
🌐 نکات مهم در مورد سفته ضمانتی:
🔹در قراردادهای خصوصی خود با دیگران یا درمورد قراردادهایی که با کارفرما منعقد میکنید حتما شماره سفته و همچنین ضمانتی بودن آن را قید نمایید
🔹در سفته حتما نام گیرنده سفته را بنویسید
🔹در سفته حتما واژه بابت ضمانت یا واژه حسن انجام کار را قید نمایید
🔹حتما سفته را در حضور دو شاهد به طرف مقابل بدهید یا در صورت لزوم بتوانید ضمانتی بودن آن را در محکمه ثابت کنید
🔹در صورت امکان از شخص گیرنده ی سفته رسید بگیرید
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
🌐 مجازات داشتن همزمان شناسنامه اصلی و المثنی چیست؟
🔹مطابق با قانون همزمان با داشتن شناسنامه اصلی، دریافت شناسنامه المثنی توسط فرد مجازات دارد
🔹فردی که شناسنامه المثنی دریافت کرده موظف است پس از پیدا شدن شناسنامه اصلی خود ظرف ۱۰ روز نسبت به تحویل شناسنامه المثنی به اداره ثبت احوال اقدام کند.
🔹در صورتی که فرد شناسنامه اصلی خود را پیدا کند یا با وجود داشتن شناسنامه اصلی اقدام به دریافت شناسنامه المثنی کند، مجرم است و مطابق قانون این شخص به پرداخت جزای نقدی محکوم میشود و در صورت تکرار دادگاه مکلف به تعیین حداکثر مجازات است.
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
🌐 در دادگاه ثابت شده زنی به همسرش خیانت کرده آیا چنین خانمی مستحق نفقه است؟
🔹تا زمانی که زوجه در منزل مشترک با مرد زندگی میکند و از او تمکین مینماید، مستحق نفقه است و خیانت او هر چند مجازات دارد، باعث سلب حق نفقه او نمی شود.
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
🌐 تعاریف و اصطلاحات ثبتی:
۱_سند لازم الاجراء:
سند رسمی یا عادی که بدون صدور حکم از دادگاه قابل صدور اجرائیه برای اجراء مدلول سند باشد٬ مانند سند رسمی طلب(مهریه) و چک (در حکم سند لازم الاجراست.)
۲_سند ذمه ای:
سند حاکی از تعهد مدیون به پرداخت وجه نقد یا پرداخت جنس یا تعهد به فعل معین که در اصطلاحات ثبتی در معنی مقابل اسناد مربوط به معاملات با حق استرداد بکار می رود.
۳_سند وثیقه:
سندی است که دلالت بر عقد رهن یا معامله با حق استرداد یا بیع شرط کند که به موجب آن شخصی (اعم ازینکه مدیون باشد یا نه) عین مال منقول یا غیرمنقول خود را وثیقه انجام عملی قرار دهد٬ خواه آن عمل رد طلب باشد خواه عمل دیگر.
۴_فک رهن:
آزاد کردن عین مرهونه از قید رهن ٬ خواه از طریق دادن دین و خواه از طریق ابراء دائن.
۵_اعراض از رهن:
یعنی اینکه مرتهن از وثیقه اش بگذرد زیرا عقد رهن از سوی مرتهن جایز است و او می تواند آن را یک جانبه فسخ کند و حق وثیقه اش را ساقط نماید پس دین با وثیقه او مبدل به دین بی وثیقه می شود و سند رهنی او سند ذمه ای می گردد و مقررات اجرای اسناد ذمه ای بر آن مترتب میشود.
۶_حق استرداد:
حقی است که به موجب آن مدیون می تواند با رد طلب بستانکار مال مورد وثیقه را تحت تصرف کامل خود درآورد.
۷-سند انتقال اجرایی:
بعد از مزایده مال مورد مزایده به موجب سند رسمی به برنده مزایده و یا بستنکار منتقل می شود٬ آن سند را سند انتقال اجرائی می نامند.
۸_دستور اجراء:
یعنی دستور به اجرای سند رسمی و یا در حکم سند رسمی مانند چک که حسب مورد توسط مراجع صالح ثبت یا سردفتر تنظیم کننده سند صادر میشود.
۹_حق الاجراء:
حقی است بصورت پول که دولت از بابت اجرائیه اسناد رسمی می گیرد که پنج درصد مبلغ مورد اجراست.
۱۰_مازاد:
در اصطلاح ثبتی مازاد بهای ملکی است که زائد بر مقدار طلب بستانکار مقدم باشد و چون معلوم نیست به ملک مورد بازداشت یا مورد وثیقه بستانگار اول بعد از مزایده برای پرداخت طلب او مازادی داشته باشد٬ آن را مازاذ احتمالی هم می نامیده اند.
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
🌐 تعاریف و اصطلاحات ثبتی:
۱۱_فسخ سند:
پ یعنی ثبت انحلال سند رسمی معامله در دفتری که آن سند را به ثبت رسانده است٬ مطابق تشریفات مقرره در قانون ثبت اسناد و املاک.
۱۲_مزایده:
صورت خاصی از فروش مال است که از مبلغ ارزیابی مال شروع شده و به پیشنهاد کننده بالاترین قیمت واگذار می شود.
۱۳_نیابت اجرائی:
نیابتی است که اجرای ثبت در حدود قوانین و مقررات جهت انجام امور اجرائی به اداره ثبت محل دیگر که اقامتگاه مدیون یا اموال بدهکار در حوزه آن قرار دارد٬بدهد.
۱۴_ممنوع الخروج:
بدهکاری کهبه دلیل عدم معرفی مال یا عدم دسترسی به اموال وی به درخواست بستانکار وفق مقررات از خروج وی از کشور جلوگیری می شود.
۱۵_اعتراض شخص ثالث:
شکایت شخصی است نسبت به عملیات اجرائی که از طرفین پرونده اجرائی نمی باشد.
۱۶_بازداشت:
توقیف کردن اموال جهت اجرای مفاد سند.
۱۷_صورتجلسه:
سندی است که مقامات رسمی در جریان اجرای مفاد سند عملی را در آن ثبت میکنند.
۱۸_حافظ:
کسی که ادارات ثبت و اجرای اسناد رسمی مال توقیف شده را نزد او به امانت می گذارند تا حفظ و نگهداری کند.
۱۹_حق الحفاظه:
حق الزحمه ای است که به حافظ برابر مقررات تعلق میگیرد.
۲۰_قبوض اقساطی:
قبوضی است که در معاملات اقساطی و اسناد اجاره به تعداد اقساط مورد تعهد صادر می شود.
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
🌐 اصطلاحات کاربردی ثبتی
🔹افراز: اگر یکی از مالکان ملک مشاع با شرکای دیگر کنار نیاید و بخواهد سهم خود را از بخشهای اشتراکی بگیرد، باید دعوایی را مبنی بر تقسیم بخش مذکور اقامه کند که به این تقسیم کردن اصطلاحاً افراز میگویند. ملک مفروز ملکی است که افراز شده باشد؛ یعنی در ابتدا مشاع بوده و بعد از حالت اشتراکی خارج شده است.
🔹پایان کار: هرگاه کار ساخت و ساز یک ساختمان به پایان برسد، شهرداری باید آن را تأیید کند. به گواهی تأیید شهرداری برای اتمام ساخت و ساز یک ساختمان، گواهی پایان کار گفته میشود. در بازار مسکن گواهی پایان کار یکی از گواهیهای مهم محسوب میشود که هیچ ملکی بدون آن حق ثبت سند را ندارد. همچنین کاربری ملک در گواهی پایان کار تعیین میشود. برای أخذ گواهی پایان کار باید خلافی و عوارض مربوطه را پرداخت کرده باشید و در ساخت و ساز ملک هم کاملاً بر اساس ضوابط و مقررات اعلام شده از سوی شهرداری باشد.
🔹تفکیک املاک: اگر یک ملک یکپارچه به قطعات کوچکتری تقسیم شود، اصطلاحاً میگویند که ملک تفکیک شده است. اگر ملک چند مالک داشته باشد تمام آنها باید برای انجام تفکیک مورد نظر توافق داشته باشند. در بازار مسکن ملک تفکیکی پس از تفکیک قانونی با یک ملک مستقل تفاوتی ندارد و برای آن سند جداگانه صادر میشود.
🔹سرقفلی: سرقفلی برای املاک تجاری موضوعیت دارد و عبارت است از درجهی معروف بودن یا مشهور بودن یک مکان تجاری به یک فعالیت خاص سرقفلی جزیی از داراییهای نامشهود محسوب میشود و معنایی مشابه صاحب امتیاز دارد.
🔹عرصه و اعیان: در بازار مسکن به زمینی که یک ملک در آن ساخته میشود عرصه و به بخشهای ساختمانی ساخته شده در آن اعیان گفته میشود. اعیان از نظر حقوقی هر آن چیزی است که در یک زمین ساخته شده باشد. به عنوان مثال در مجتمعهای آپارتمانی به زمینی که واحدها در آن بنا نهاده شدهاند، عرصه و به واحدهای ساخته شده اعیان میگویند.
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
هدایت شده از هنربرتر | پیامنور
روز دانشجو مبارک🎀✨️.mp3
5.52M
🔰 رادیو | بشنوید
👈 ویژه برنامه #روز_دانشجو❤️
دست از طلب ندارم تا کام من برآید
یا تن رسد به مدرک یا جان ز تن درآید
#روز_دانشجو_مبارک 🌼
🔰گُویَندِگان:
#زهرا_محمودی_تبار
#حنانه_رنجبر
#دانیال_قربانی
#حدیث_ایزدی
#محدثه_محمدی
#حانیه_کلهر
🔰تامین محتوا:
#زینب_پاکزاد
🔰تُولیدمُحتَوا:
#نرگس_عظیمی
#رادیو #هنر_برتر
🎥 کانون فرهنگی هنربرتر 🎙
🎓دانشگاهپیامنورواحداسلامشهر🎓
☎️ 02156377830
🆔 @honar_bartar_pnues
📣 قابل توجه دانشجویان رشته حقوق
جلسه دادرسی علنی *برخط*
یکشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۱ صبح
مطرح در شعبه ۱۱۳ دادگاه کیفری ۲ شیراز
به ریاست قاضی مهرزاد رزمجویی
موضوع: « خرید و فروش مال غیر »
لینک ورود به جلسه :
Skyroom.adliran.ir/ch/fars-dadgah
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─
🏴فرارسیدن سالروز شهادت ام ابیها، حضرت فاطمه زهرا (س) تسلیت باد.
⚖ انجمن علمی حقوق ⚖
🎓دانشگاهپیامنور واحد اسلامشهر
🆔 @law_anjoman_pnues
─═ঊ❥❥⚖️⚖️❥❥ঊ═─