🌹🍃باسلام و صلواة...
{ اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلیٰ مُحَمِّدٍ وَّ آلِ مُحَمَّدٍ وَّ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ}
برحضرت مهدی موعود
دراین جمعه زیبا
وسلام علیکم
بر طلایه داران وارستگی در کوی جانان
صبح جمعه بخیر و عافیت...
#ان_شاءالله...
🍃🌹 @laylatolghadrnoor
11.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥زیارت امام زمان (عج) در روز جمعه
🎤با نوای فرهمند
4_5960929790939628123.mp3
669.7K
🌴ترتیل مبارک سوره جمعه
24.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💎کلیپ تصویری دعای مبارک ندبه
التماس دعا برای همه مومنین و مومنات...🍃🌹🍃
💎 @Laylatolghadrnoor/4
💎💠💎💠💎💠💎💠💎
7.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌸وقتی زمین بلرزد
🌼سوره الزلزله با تلاوت زیبای هشام العربی
┄┅═✼🍃🌺🍃✼═┅┄
🕊 اَلّلهُمَّـ عَجِّللِوَلیِّڪَ الفَرج 🕊
┄┅═✼🍃🌺🍃✼═┅┄
@laylatolghadrnoor
🌴🍃🌸🍃🌹🍃🌸🍃🌹🍃🌸🍃🌹
🍃🌸
🌴
🌴بِسمِِ الهِ الرَّحمَنِ الرَّحِیم
اَلحَمدَلِلهِ رَبِِ العَالَمِین
اَلرَّحمَنِ الرَّحِیم
مَالِکِ یَوم ِدِین
اِیَّا کَنَعبُدُ و اِیَّا کَنَستَعِین
اِهدِنَصِّرَاطَ المُستَقِیم
صِراطَ الَّذِین اٍنعَمتَ عَلَیهِم غَیرِ المَغضُوب
وَالضَالِین...
🌴🍃🌸🍃🌹🍃🌸🍃🌹🍃🌸👇👇
ستایش مخصوص خداوندی است که پروردگار جهانیان است
تفسير 📝
(الحمد لله): كلمه حمد بطوريكه گفته اند به معناى ثنا و ستايش در برابر عمل جميلى است كه ثنا شونده باختيار خود انجام داده ، بخلاف كلمه (مدح ) كه هم اين ثنا را شامل ميشود، و هم ثناى بر عمل غير اختيارى را، حرف (الف و لام ) كه در اول اين كلمه آمده استغراق و عموميت را مى رساند.
كلمه (رب ): معناى اين كلمه مالكى است كه امر مملوك خود را تدبير كند، پس معناى مالك در كلمه (رب ) خوابيده و ملك نزد ما اهل اجتماع و در ظرف اجتماع، يك نوع اختصاص مخصوص است كه بخاطر آن اختصاص چيزى قائم به چيزى ديگر مى شود، و لازمه آن صحت تصرفات است و صحت تصرفات قائم به كسى مى شود كه مالك آن چيز است
كلمه (عالمين ): اين كلمه جمع عالم بفتحه لام است و معنايش آنچه ممكن است كه با آن علم يافت است، معناى اين كلمه شامل تمامى موجودات مى شود، هم تك تك موجودات را مى توان عالم خواند، و هم نوع آنها را، مانند عالم جماد و عالم نبات و عالم حيوان و عالم انسان و هم صنف. صنف هر نوعى را، مانند عالم عرب و عالم عجم.
و اين معناى دوم با مقام آيات كه مقام شمردن اسماء حسناى خدا است، مناسب تر است، چون مراد از يوم الدين روز قيامت است، چون دين بمعناى جزاء است و جزاء در روز قيامت مخصوص به انسان و جن است، پس معلوم مى شود مراد از عالمين هم عوالم انس و جن و جماعتهاى آنان است.
#تفسیر_سوره_الفاتحه
🌴 @laylatolghadrnoor
خداوندی که بخشنده و بخشایشگر است
📝 تفسير:
مـشهور در ميان گروهى از مفسران اين است كه صفت (رحمان) اشاره به رحمت عام خداست كه شامل دوست و دشمن، مؤمن و كافر و نيكوكار و بدكارمى باشد، زيرا (باران رحمت بى حسابش همه را رسيده، و خوان نعمت بى دريغش همه جا كشيده). ولى (رحيم) اشاره به رحمت خاص پروردگار است كه ويژه بندگان مطيع وصالح و فرمانبردار اسـت و تنها چيزى كه ممكن است اشاره به اين مطلب باشد آن است كه (رحمن) در همه جا در قـرآن بـه صـورت مطلق آمده است كه نشانه عموميت آن است ، در حالى كه (رحيم) گاهى به صـورت مقيد ذكر شده كه دليل برخصوصيت آن است مانند (و كان بالمؤمنين رحيما) (خداوند نسبت به مؤمنان رحيم است) (احزاب : 43)
در روايـتـى نـيـز از امـام صـادق (ع) مـى خـوانيم : (خداوند معبود همه چيز است ،نسبت به تمام مخلوقاتش رحمان، و نسبت به خصوص مؤمنان رحيم است). دو صفت (رحـمـن) و (رحـيم) درنمازهاى روزانه ما حداقل 30 بار تـكـرار مـى شـونـد (در هريك از دو ركعت اول نماز دوازده بار) و به اين ترتيب 60 مرتبه خدا را به صـفـت رحمتش مى ستائيم و اين درسى است براى همه انسانها كه خود را در زندگى بيش از هر چيز به اين اخلاق الهى متخلق كنند.
بـه عـلاوه اشـاره اى اسـت بـه اين واقعيت كه اگر ما خود را عبد و بنده خدا مي دانيم مبادا رفتار مالكان بى رحم نسبت به بردگانشان در نظرها تداعى شود.
نـكـتـه ديـگـر اينكه (رحمان و رحيم) بعد از (رب العالمين) اشاره به اين است كه ما در عين قدرت نسبت به بندگان خويش، با مهربانى و لطف رفتار مى كنيم.
#تفسیر_سوره_الفاتحه
🌴 @Laylatolghadrnoor
📝ترجمه
خداوندی که مالک روز جزاست
📝تفسیر
دومين اصل مهم اسلام يعنى قيامت و رستاخيز: «خداوندى كه مالك روز جزاست» (مالِكِ يَوْمِ الدِّينِ). در اينجا تعبير به «مالكيت خداوند» شده است، كه نهايت سيطره و نفوذ او را بر همه چيز و همه كس در آن روز مشخص مىكند، روزى كه همه انسانها در آن دادگاه بزرگ براى حساب حاضر مىشوند و در برابر مالك حقيقى خود قرار مىگيرند، تمام گفته ها و كارها و حتى انديشه هاى خود را حاضر مى بينند، هيچ چيز حتى به اندازه سر سوزنى نابود نشده و به دست فراموشى نيفتاده است. و اكنون اين انسان است كه بايد بار همه مسئوليت هاى اعمال خود را بر دوش كشد! حتى در آنجا كه بنيان گزار سنت و برنامه اى است، باز بايد سهم خويش را از مسئوليت بپذيرد! بدون شك مالكيت خداوند نسبت به جهان هستى مالكيت حقيقى است نه مالكيت اعتبارى نظير مالكيت ما نسبت به آنچه در اين جهان ملك ما است.
و به تعبير ديگر اين مالكيت نتيجه خالقيت و ربوبيت است، آن كس كه موجودات را آفريده و لحظه به لحظه فيض وجود هستى به آنها مىبخشد، مالك حقيقى موجودات است. و در پاسخ اين سؤال كه مگر خداوند مالك تمام اين جهان نيست كه ما از او تعبير به «مالك روز جزا» مىكنيم؟ بايد بگوئيم: مالكيت خداوند گر چه شامل «هر دو جهان» مىباشد، اما بروز و ظهور اين مالكيت در قيامت بيشتر است، چرا كه در آن روز همه پيوندهاى مادى و مالكيت هاى اعتبارى بريده مىشود، و هيچ كس در آنجا چيزى از خود ندارد، حتّى اگر شفاعتى صورت گيرد باز به فرمان خداست.
اعتقاد به روز رستاخيز، اثر فوق العاده نيرومندى در كنترل انسان در برابر اعمال نادرست و ناشايست دارد و يكى از علل جلوگيرى كردن نماز از فحشاء و منكرات همين است كه نماز انسان را هم به ياد مبدئى مىاندازد كه از همه كار او با خبر است و هم به ياد دادگاه بزرگ عدل خدا. در حديثى از امام سجّاد عليه السّلام مىخوانيم: هنگامى كه به آيه «مالِكِ يَوْمِ الدِّينِ» مىرسيد، آنقدر آن را تكرار مىكرد كه نزديك بود روح از بدنش پرواز كند.
امّا كلمه «يَوْمِ الدِّينِ»: در قرآن در تمام موارد به معنى قيامت آمده است، و اينكه چرا آن روز، روز دين معرفى شده؟ به خاطر اين است كه آن روز روز جزا است و «دين» در لغت به معنى «جزا» مىباشد، و روشن ترين برنامهاى كه در قيامت اجرا مىشود همين برنامه جزا و كيفر و پاداش است.
#تفسیر_سوره_الفاتحه
📝ترجمه:
(پروردگارا!) تنها تو را میپرستیم؛ و تنها از تو یاری میجوییم
📝تفسير:
از اينجا گوئى ((بنده)) پروردگار خود را مخاطب ساخته نخست از عبوديت خويش در برابر او، و سـپس از امدادها و كمكهاى او سخن مى گويد: ((تنها تو رامى پرستم و تنها از تو يارى مى جويم)) (اياك نعبد و اياك نستعين). در واقع آيات گذشته سخن از توحيد ذات و صفات مى گفت و در اينجاسخن از توحيد عبادت، و توحيد افعال است توحيد عبادت آن است كه هيچ كس و هيچ چيز را شايسته پرستش جز ذات خدا نـدانـيم تنها به فرمان او گردن نهيم، و ازبندگى و تسليم در برابر غير ذات او بپرهيزيم، توحيد افـعـال آن اسـت كه تنها مؤثر حقيقى را در عالم او بدانيم ، نه اينكه دنبال سبب نرويم بلكه معتقد بـاشـيـم هـر سـبـبـى هر تاثيرى دارد به فرمان خداست اين تفكر و اعتقاد انسان را از همه كس و همه موجودات بريده و تنها به خدا پيوند مى دهد.
#تفسیر_سوره_الفاتحه