eitaa logo
فقه واحکام دفترنماینده مقام معظم رهبری دراستان مرکزی
2.3هزار دنبال‌کننده
2.1هزار عکس
1هزار ویدیو
229 فایل
❄️بِســــــــــمِ اللهِ الرَّحــمنِ الرَّحیـــــــم❄️ 🌱ترویج احکام تخصصی طبق نظرات امام خامنه ای (مدظله العالی) ومراجع عظام تقلید 🌱 https://eitaa.com/leaderarak 🌱پاسخگوی احکام شرعی،دفترنماینده مقام معظم رهبری 👇 @GomnamArak
مشاهده در ایتا
دانلود
❣﷽❣﷽❣﷽❣﷽❣ 🔴 لیست وجوهات شرعی دفتر رهبر معظم انقلاب 🔻یک سال نماز قضا: ۸.۰۰۰.۰۰۰ تومان 🔻 یک ماه روزه: ۴.۰۰۰.۰۰۰ تومان 🔻 کفاره یک روز روزه عمد: ۹۶۰.۰۰۰ تومان 🔻 کفاره یک روز روزه عذر: ۱۶.۰۰۰ تومان 🔻 حداقل فطریه هر نفر: قیمت گندم برای هر نفر ۶۵۰۰۰ تومان، و قیمت برنج برای هر نفر ۱۸۰۰۰۰ تومان می‌باشد.🔻 🔻 کفاره عهد برای هر مورد (اطعام ۶٠ فقیر): ۹۶۰.۰۰۰ تومان 🔻 کفاره قسم یا نذر برای هر مورد (اطعام ۱۰ فقیر): ۱۶۰.۰۰۰ تومان 🔻یک دوره ختم قرآن: ۱.۰۰۰.۰۰۰ تومان 🔻 قربانی: ۹.۰۰۰.۰۰۰ تومان 🔻 عقیقه: ۹.۰۰۰.۰۰۰ تومان مقلدین امام خامنه ای ومراجع عظام تقلید راازطریق لینک زیربه کانال فقه واحکام رهبری اراک دعوت کنید👇 🚩🇮🇷🇵🇸 ╭─═ঊঈ🕊❤🕊ঊঈ═─╮ https://eitaa.com/leaderarak ╰─═ঊঈ🕊❤🕊ঊঈ═─╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔷 مقدار مسافت شرعی ❓سوال: که هشت فرسخ است، به کیلومتر چگونه محاسبه می شود؟ ✅ جواب: مسافت شرعی حدود 41 کیلومتر است هر چند به صورت باشد - در این صورت نباید رفت آن از 20.5 کیلومتر کمتر باشد...
🔴وطن بودن محل کار 👌سؤال: آيا حکم را دارد؟ 👈جواب: اشتغال به کاری در مکانی موجب نمیشود که آن مکان وطن گردد، ولی اگر در آنجا سکونت داشته باشد و بنا دارد حداقل مدت در آنجا بماند حکم مسافر را نخواهد داشت و نمازش تمام و روزه اش صحیح است.
🔳اعراض از وطن 🔵سؤال: مراد از چيست؟ آيا مجرد ازدواج زن و رفتن وی همراه شوهر به هر جايی که او میخواهد، اعراض محسوب میشود يا خير؟ 🔴جواب: اعراض با خروج از وطن با تصمیم بر عدم بازگشت به آنجا وهمچنین با علم یا اطمینان به عدم امکان بازگشت محقق می شود؛ و مجرد رفتن زن به در شهر ديگر، مستلزم اعراض از اش نيست.
▪️وطن اصلی ❓سؤال: آيا شخص هر چند در آنجا ساکن نباشد، وطن محسوب می شود؟ ✅ جواب: اگر در آنجا مدتی (یعنی دوران کودکی و نوجوانی) مانده و کرده باشد، تا از آن نکرده است، حکم وطن را دارد و در غير اين صورت حکم وطن را ندارد.
🔶🔸محل تولد و محل سکونت 🔹سؤال: شش سال از عمرم را در روستايی و هشت سال را در شهری گذرانده و در حال حاضر برای به مشهد آمده ام، نماز و روزه ام در هر يک از اين مکان ها چه حکمی دارد؟ 🔸جواب: روستای محل تولد اگر عرفاً شما محسوب شود، نماز شما در آنجا تمام و روزه تان صحیح است و در صورتی که محل شک باشد جای احتیاط است و اگر در روستای مذکور به دنیا نیامده باشید در صورت شک در صدق وطن، احکام وطن را برای شما ندارد. شهری هم که چندين سال در آن ساکن بوده ايد، اگر آن را به عنوان وطن انتخاب کرده باشيد، تا از آن نکرده ايد، را برای شما دارد؛ ولی شهر مشهد اگر در آن را ندارید، وطن شما محسوب نمیشود؛ لکن اگر بنا دارید حداقل در آنجا سکونت داشته باشید نمازتان در آنجا تمام و روزه تان صحیح است.
🔷🔹محل سکونت 🔻سؤال: نماز و روزه کسی که سال‌های زيادی (نه سال) در سرزمينی که او نيست، زندگی میکند و در حال حاضر ممنوع الورود به وطن خود است، ولی يقين دارد که روزی به آن باز خواهد گشت، چه حکمی دارد؟ 🔺جواب: در فرض سؤال بر این شخص، صدق نمی کند؛ نمازش در آنجا تمام و روزه‌ اش صحیح است.
🔘وطن اصلی و وطن دوم 👌سؤال: خواهشمنديم نظر خود را درباره و بيان فرماييد. 👈جواب: وطن اصلی جايی است که انسان در ابتدای زندگی (یعنی دوران کودکی و نوجوانی) در آنجا پیدا کند و بزرگ شود و وطن دوم هم جایی است که مکلّف آن را برای ، اگرچه برای چند ماه در سال یا مدت طولانی مثلاً چهل، پنجاه سال برگزیده است.
🔶🔸قصد قطعی بر توطّن 🔴سؤال: دانشجويی خانه ای را در شهر تبريز برای در دانشگاه آن به مدت چهار سال اجاره کرده است، همچنين وی در صورت امکان، درتبريز را دارد، در حال حاضر در ايام ماه مبارک رمضان گاهی به اش رفت و آمد میکند، آيا آن دو مکان، برای او دو وطن محسوب میشوند؟ 🔵جواب: اگر در حال حاضر قصد قطعی بر در نداشته باشد، آنجا حکم وطن را برای او نخواهد داشت. ولی در فرض مرقوم در آن مکان را ندارد و نمازش تمام و روزه اش صحیح است؛ و در ضمن حکم وطن بودن او تا زمانی که از آن نکرده، نسبت به وی باقی است.
📱نگاه به موبایل در نماز 🔹سؤال: اگر شخصی در زنگ بخورد و آن را از جیب خود درآورد و روی صفحه آن نگاه کند و آن را قطع کند، نمازش باطل است؟ 🔸جواب: باطل نیست.
🍷تولید و فروش آبجو در خارج 🔹سؤال: من در یکی از کشورهای خارج زندگی و تجارت می کنم. یکی از تجارت های خوب و سود آور در اینجا است؛ لطفا اعلام فرمایید از نظر شرعی آیا امکان تولید و فروش برای من وجود دارد یا خیر؟ 👈جواب: در هر صورت، ( مست کننده) و آن و همچنین مالی که از آن به دست می آید، حرام است.
🚻 پوشیدن لباس جنس مخالف ❓سؤال: اگر زن یا مرد در خلوت های یکدیگر را بپوشند و أدای رفتارهای جنس مخالف را در آورند، آیا اشکال دارد؟ ✅ جواب: اگر با قصد ، لباس او را بپوشد و مانند او رفتار کند، جایز نیست.
🔶🔸خمس برنج مصرفی 🔴سؤال: ما برنج مصرفی هر سال را در فصل برداشت برنج می خریم؛ مثلاً 100 کیلو برنج در شهریور، سال خمس ما اوّل آبان است و تقریباً چیزی از این برنج را هنوز مصرف نکرده‌ایم. آیا باید آن را بدهیم؟ در صورتی که خرید نمی‌کنیم؟ 🔵جواب: هر مقدار از ــ مانند برنج ــ که با درآمد تهیه شده و تا سررسید سال خمسی مصرف نشده است، خمس دارد.
⚰جسد میت مسلمان 🖌سؤال: آیا است؟ و اگر لباسمان به جسد بخورد نجس می شود؟ 🖍جواب: جسد میت قبل از پایان های سه گانه نجس است، اما اگر رطوبت سرایت کننده نداشته باشد و دست یا لباس خشک با آن تماس پیدا کند، نجس نمی شود.
🔶جشن گرفتن برای میلاد حضرت عیسی علیه السلام 🔵سوال: بعضی از مسلمانان عيدهای را میگيرند، آيا اين کار اشکال ندارد؟ ✅جواب: جشن گرفتن مسيح (علی نبيّنا وآله وعليه السلام) فی نفسه اشکال ندارد ولی نباید به گونه ای باشد که موجب ترویج فرهنگ منحط غرب یا و مفسده گردد.
🔴غسل جنابت و جمعه از حائض 🔹سؤال: الف( آیا فرد می تواند انجام دهد؟ ب(غسلهای مستحبی مانند چطور؟ 🔸جواب: الف) صحت غسل جنابت در حال محل اشکال است و بنابر احتیاط واجب باید پس از پاک شدن غسل جنابت کند، اما پس از پاک شدن از حیض، انجام غسل جنابت کافی است، هر چند احتیاط مستحب آن است که هر دو را نیت کند. ب) می تواند در حال حیض غسل های مستحب را انجام دهد.
🔆کرم ضد آفتاب برای زن ❓سؤال: زدن که کمی پوست را سفیدتر می کند برای زن چه حکمی دارد؟ ✅جواب: فی نفسه اشکال ندارد ولی اگر عرفاً محسوب شود، باید از پوشانده شود.
💵خرید و فروش دلار 🔻سؤال: آیا از نظر شرعی اشکال دارد؟ 🔺جواب: این گونه امور تابع مربوطه است، اگر وجود نداشته باشد، اشکال ندارد.
🎼 گوش دادن به آهنگ رپ 🔷سؤال: آیا گوش دادن آهنگ که در باره ایران و شهدا خوانده می شود حرام است؟ 🔶جواب: به طور کلی ای حرام است که باشد، یعنی به سبب ویژگی هایی که دارد، انسان را از خداوند متعال و معنویات و فضائل اخلاقی دور کند و به سمت بی بندوباری، بیهودگی و گناه سوق دهد.
⚰دست زدن به بدن میت 💠سؤال: آیا با دست زدن به جسد با دستکش هم باعث واجب شدن می شود؟ 🔶جواب: غسل مس میت واجب نمی شود.
🔆 انتهای وقت نماز عصر ❓سؤال: تا اذان مغرب است یا تا هنگام غروب آفتاب؟ جواب: آخر وقت نماز عصر، است.
💻 استفاده از اینترنت بدون کسب اجازه 💢سؤال: آیا استفاده از اینترنتی که دارای رمز نیست و دائما روشن است و امکان دارد که آن فرد آگاه از استفاده باشد ، آیا محسوب می شود ؟ اگر محسوب شود باید چه کرد ؟ جواب: اگر نسبت به اطمینان نداشته باشید، استفاده از آن جایز نیست و هزینۀ مقداری را که استفاده کرده اید، هستید.
📿 سجده و تیمّم بر سیمان و موزائیک 🖍سؤال: و و چه حکمی دارد؟ 🖌جواب: سجده و تیمم بر آن دو اشکال ندارد. اگرچه احوط، ترک تیمّم بر و موزائیک است.
🔘 تجوید قرائت امام جماعت 🔷سؤال: وظیفه شرعی شخص به خصوص معلم قرآن کریم که یقین دارد امام جماعت، نماز خود را از جهت غلط می خواند چیست؟ در حالی که این فرد به دلیل عدم شرکت در در معرض تهمت های زیادی قرار گرفته است. 🔶جواب: رعایت لازم نیست، ولی اگر از نظر مأموم صحیح نباشد، و در نتیجه نماز او را صحیح نداند، نمی تواند به او کند، لکن شرکت ظاهری در نماز جماعت برای یک غرض عقلایی، اشکال ندارد.
🔹خواندن نماز ظهر و عصر در اول وقت ظهر جمعه 🔻سؤال: کسی که توانایی رفتن به را ندارد، آیا می تواند نماز ظهر و عصر را در اوائل وقت بخواند یا این که باید صبر کند تا نماز جمعه تمام شود، و بعد از آن را بخواند؟ 🔺جواب: صبر کردن بر او واجب نیست، و می تواند نماز ظهر و عصر را در اول وقت بخواند.
🔵گفتن بسم الله و عدم تعیین سوره 👌سؤال: کسی که از ابتدا و یا بر حسب عادت قصد خواندن سوره فاتحه و اخلاص را داشت و «بسم الله الرحمن الرحیم» را گفت، ولی سهواً سوره را تعیین نکرد، آیا باید از اول، سوره معیّنی را قصد نماید، و بعد «بسم الله الرحمن الرحیم» را قرائت کند؟ 👈جواب: اعاده «بسم الله الرحمن الرحیم» واجب نیست، بلکه می تواند برای خواندن هر سوره ای به آن اکتفا کند.
🖌بیان عیوب کالا هنگام معامله 🔒سؤال: آیا هنگام باید تمام های آن به خریدار گفته شود و درصورتی که نگوییم صحیح است؟ 🔓جواب: واجب نیست، اما نباید عیب آن را مخفی کند یا دروغ بگوید و معامله صحیح است، ولی اگر عیب را نداند و بعد از معامله بفهمد، حق یا دریافت را دارد.