حضور ضارب پناهنده یو اس اس استارک و قاتل 37 ملوان امریکایی ... سوزانا سابق و سایه کنونی... در نهمین رزمایش اقتدار هوایی فدائیان حریم ولایت نهاجا
این پرنده در واقع یک فالکن 50 ویژه عراقی با نام "سوزانا" بوده است که بنا به درخواست رژیم بعث عراق ، توسط فرانسه به اویونیک ، رادار و سامانه های تسلیحاتی میراژ اف 1 مجهز شد و قابلیت حمل و شلیک موشک ضد کشتی اگزوست را پیدا کرد .
در 17 می 1987 نیروی هوایی عراق با دو موشک ضد کشتی اگزوست به ناو امریکایی یو اس اس استارک حمله می کند که موجب آسیب جدی این ناو و مرگ 37 ملوان امریکایی می شود که البته ناو مذکور تعمیر شده و تا 1999 در خدمت مانده و در سال 2006 اوارق می شود ؛ در آن زمان بیشتر گفته می شود که میراژ اف 1 عامل این حمله بوده است اما براساس برخی شواهد عامل حمله سوزانا بوده است .
سوزانا در جریان جنگ اول خلیج فارس ( 1991 ) به ایران پناهنده و از دیدگان پنهان شده تا طی چند سال اخیر با تغییر نام به "سایه" تبدیل به بستر حمل سامانه های الینت و جنگ الکترونیک می شود .
🇮🇷📝 @defence_news 📝🇮🇷
@leimer
🔷دو نوع راکتور اتمی برای دریانوردی وجود دارد.
🔹راکتور آب فشرده یا همان PWR که امروزه تمامی راکتور های اتمی دریانوردی دنیا را شامل می شود، از زیردریایی ها تا ناوهای هواپیمابر، نحوه کار این راکتور بر پایه تبادل گرما بین دو لوله آب است، آب تحت فشار لوله اصلی در معرض گرمای راکتور قرار دارد و دمای بالایی دارد، در یک مبادله گرمایی آب با فشار معمولی لوله دوم را بخار می کند تا برای تولید برق استفاده شود.
🔹نوع دوم که نسبت به PWR فشرده تر است و فضای کمتری با بازدهی بالاتری را ایجاد میکند راکتور LMR است، "راکتور خنک شونده فلز مذاب"
🔹این نوع راکتور زمان جنگ سرد ظهور کرد و در این مدل به جای آب تحت فشار لوله اصلی ما فلز مذاب در لوله اصلی داریم، فقط دو کشور شوروی و آمریکا این راکتور را به شکل نظامی بکار بردند.
🔹راکتور LMR به علت آنکه از فلز مایع استفاده می کرد میتوانست دمای بیشتری را برای تبدیل آب به بخار منتقل کند، در آمریکا از فلز سدیم و در شوروی از آلیاژ سرب و بیسموت برای فلز خنک کننده راکتور ها استفاده شد.
🔹امروزه راکتور های LMR در زیردریایی ها و یا ناو های هواپیمابر استفاده نمی شوند.
@Partisan2015
@leimer
تصویر بالگرد Bell-412 یگان هوادریای ندسا با پس زمینه ی زیبایی از ناو شهید سلیمانی (FS-313-01)
🇮🇷
@defender_iran
@leimer
تصویری از قایق پرنده ی باور که در اختیار نیروی دریایی سپاه هست
بارها به مسلح بودن این شناور پرنده اشاره شده اما تصویری از نوع مهمات بارگذاری شده براش تا الان منتشر نشده. قایق پرنده ها برخلاف هواپیماهای دوزیست توانایی اوج گیری زیادی از سطح آب رو ندارن و این قابلیت صرفا جهت افزایش برد و سرعت عملیاتی و نیز دوری جستن از تنش های امواجه
🇮🇷
@defender_iran
@Leimer