🔰 گناهانی که درب بهشت را به روی انسان میبندند
🎙 گزیده بیانات حجت الاسلام و المسلمین علوی در کلاس حدیث خوانی کتاب مواعظ العددیة
📁 شرح حدیث ۳۸۵۰ (قسمت اول)
📜 رسول الله(ص) فرمودند: [چند دسته از افراد] وارد بهشت نمیشوند:
🔹اینکه وارد بهشت نمی شوند یعنی توبه از این گناهان سخت است. فرد به راحتی نجات پیدا نمیکند و عوارض این گناهان سنگین است.
1⃣ مُدْمِنُ خَمْر
🔻شرابخوار
کسی که شرابخواری عادت او باشد. شراب یکی از عوامل فروپاشی ارزشهای اجتماعی است. بسیاری از ظلمها و فتنهها به واسته مستی رخ میدهد.
2⃣ وَ لاَ عَاقٌّ
🔻عاق والدین
کسی که پدر و مادرش عاقش کرده باشند.
دعای این فرد مستجاب نمیشود. این فرد دچار یاس خواهد شد. صدا کردن والدین با اسم کوچک هم از مصادیق عاق است.
3⃣ وَ لاَ شَدِيدُ اَلسَّوَادِ
🔻 سیاه دل.
فردی که قساوت قلب شدیدی دارد.
4⃣ وَ لاَ قَلاَّعٌ وَ هُوَ اَلشُّرْطِيُّ
🔻مامور مالیاتی ظالمان
کسی که از مردم برای حکومت جور باج میگیرد. این فرد اعوان ظلمه محسوب میشود.
5⃣ وَ لاَ قَاطِعُ رَحِمٍ
🔻کسی که با خویشاوندان قطع رابطه کند.
قطع رحم از گناهان کبیره است. رحم یعنی کسانی که به واسطه تولد به ما وصل میشود. یکی از مهم ترین عوامل طول عمر صله رحم است و باعث تطهیر نسل میشود.
6⃣ وَ لاَ قَدَرِيٌّ
🔻منکر قضا و قدر
کسی که قائل به جبر و منکر مقدرات است. توحید افعالی این فرد ایراد دارد. یعنی خدا را کاره ای نمیبیند. انکار قضا وقدر عین شرک است.
📅 ۲۶ دی ۱۳۹۷
🕌 مسجد جامع صفا
🌐 lesansedgh.ir
🆔 @lesansedgh_ir
مواعظ_العددیه.mp3
13.2M
🔈#فایل_صوتی
🔰 کلاس #مواعظ_العددیه - حدیث شماره ۳۸۵۰
🗓 ۲۶ دی ۱۳۹۷
🕌 مسجد جامع صفا
☑️ http://Lesansedgh.ir
☑️ @Lesansedgh_ir
یاری حضرت زهرا.mp3
12.63M
🔈#فایل_صوتی
🏴 سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علوی
▪️یاری حضرت فاطمه سلام الله علیها
▪️جلسه اول
🗓 ۲۷ دی ۱۳۹۷ (شب اول فاطمیه اول)
🕌 مسجد جامع صفا
#فاطمیه
☑️ http://Lesansedgh.ir
☑️ @Lesansedgh_ir
💠🔶💠 پرسش و پاسخ 💠🔶💠
📃پرسشهای شما
🔰پاسخهای حجتالاسلاموالمسلمین سیدحسن علوی
📜 موضوع: #حجاب_فاطمی
📌 دسته بندی: #سیره_معصومین
❓پرسش:
🔻 حجاب حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) در روایات چگونه بیان شده است؟ آیا این که در نص روایات داریم که چادر ایشان به زمین کشیده می شد درست است؟
✅ پاسخ:
🔹 در روایتی آمده: «إنها خرجت فی لمة من نسائها تتوطأ ذیلها...»(النهایة، ابن اثیر) که بعد از قضیه غصب و گرفتن فدک، حضرت برای اعتراض خارج شد و در مسجد حاضر شد و در آنجا خطبه خواند. حجابی که در آن روز از حضرت ذکر شده است این است که ایشان با خمار (مقنعه) خودشان را پوشاندند و چادری که سر کردند پایینش کوتاه نبود و به زمین کشیده می شد. به گونه ای خارج شدند که در میان زنان بنی هاشم گم شوند و شناخته و دیده نشوند.
🔸 در روایت مشهورتری هم هست که حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) بعد از وفات حضرت رسول (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) نخندید تا زمانی که تابوت برای ایشان درست شد. یعنی در این حد، که حضرت از شدت حیا این را نمی خواستند، که وقتی در کفن هم پیچیده می شوند، اندازه جثهشان معلوم شود.
#پرسش_و_پاسخ
#پاسخ_کوتاه
#۰۹
#حجاب_فاطمی
🌐 http://Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedgh_ir
روضه حضرت زهرا.mp3
8.03M
🏴 روضه | از مسجد تا خانه راه زیادی نبود...
#نمایه_صوتی
#فاطمیه
☑️ http://Lesansedgh.ir
☑️ @Lesansedgh_ir
🔰آن چیزی که انسان برای ساختن آینده خود به آن نیاز دارد، کمک الهی است.
📖 گزیده بیانات حجت الاسلام و المسلمین علوی در شب اول فاطمیه
🔸یکی از موضوعات مهم اعتقادی ما و اساس همه مکاتب، مسئله انسان و سرنوشت است. هر مکتب به عنوان یک آیین اندیشه ای جامع، سوالات متعددی را باید پاسخ دهد. از این که ما کیستیم و به کجا باید برسیم؟ دنیا چیست؟ آیا در دنیا ما نقشی در مسائل پیش روی خود داریم؟ بعضی معتقد به شانس هستند، بعضی به جبر و زور معتقدند. اما جواب درست کدام است؟
🔹به حرف کسانی که می گویند تلاش فایده ای ندارد و در عالم جبر برقرار است، نباید گوش داد اما این طور هم نیست که شما هر کاری بخواهید بکنید. پس اختیار به چه معنا است؟ آیا به این معنی است که هر گناهی را بخواهم انجام دهم، می توانم انجام بدهم؟ و یا هر ثوابی بخواهم انجام بدهم، می توانم انجام بدهم؟
🔸در پاسخ می گویند به مقدماتی بستگی دارد که خودمان آماده می کنیم. یعنی مثلا اگر دوست خوب انتخاب کردی نمی توانی هر گناهی بکنی، چون دوست خوب دعایت می کند و این برای تو توفیقات الهی به همراه می آورد. امیرالمومنین (ع) می فرماید: «که هیچ کسی نمی تواند ما را از گناه باز گرداند الا به نیروی خدا و هیچ نیروی برای کار خیر نیست جز این که خدا به انسان عطا می کند.» آن چیزی که انسان برای ساختن آینده خود به آن نیاز دارد، کمک الهی است.
🔹در آیه شریفه ای از قرآن آمده: «ای کسانی که ایمان آوردید، از صبر و نماز کمک بگیرید» در روایات صبر را روزه معنا کرده اند. در بحث نماز هم گفتند اصل نماز سوره حمد و قلب سوره حمد کلمه «نستعین» است؛ یعنی کمک گرفتن از خدا. استعانت از خدا دو گونه است: بخشی در قالب دعا و طلب است و بخشی هم آن عملی است که به واسطه آن مستحق کمک خدا می شویم.
🔸پس سرنوشت بی حساب و کتاب نیست؛ بلکه بر اساس این سنت الهی هم ما اختیار داریم و هم دست خدا بسته نیست. عون الهی به عمل الهی برمی گردد. «إن تنصروا الله ینصرکم» کار دست خداست و به اندازه عمل ما کار می کند.
📅 ۲۷ دی ۱۳۹۷
🕌 مسجد جامع صفا
🌐lesansedgh.ir
🆔@lesansedgh_ir
توفیقات الهـی اثر محبّت خداست .
خداوند یک عده را دوست دارد. اوج محبـّت خداوند، همین *ولایت حضرت زهـرا (سلام الله علیها)* اسـت .
#عکس_نوشت
#فاطمیه
🌐 Lesansedgh.ir
🆔 @Lesansedgh_ir
یاری حضرت زهرا.mp3
12.62M
🔈#فایل_صوتی
🏴 سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علوی
▪️یاری حضرت فاطمه سلام الله علیها
▪️جلسه دوم
🗓 ۲۸ دی ۱۳۹۷ (شب دوم فاطمیه اول)
🕌 مسجد جامع صفا
#فاطمیه
☑️ http://Lesansedgh.ir
☑️ @Lesansedgh_ir
🔰 راه های اکتساب کمک های الهی
📖 گزیده بیانات حجت الاسلام و المسلمین علوی در شب دوم فاطمیه
🔹 اجمالا عرض شد انسان نسبت به آینده و سعادت خودش اختیار دارد اما در چارچوب توحید افعالی. معنای توحید استعانی هم این است که انسان نمی تواند به هدفش برسد مگر این که خدا کمک کند. ما تحت جبر نظام فاعلیت الهی هستیم اما اذن داریم در این چارچوب اختیار کنیم و به واسطه یکسری از اعمال کمک های الهی را کسب کنیم.
🔸 یکی از عون های الهی دعا است. در روایت است که «دعا مقدرات را تغییر می دهد». آن چیزی که شما از دعا به دست می آورید از هیچ چیز به دست نمیآورید. البته دعا را به مطالبی ضمیمه کرده اند که یکی از آن ها عمل است. دعای حین عمل مستجاب است. یکی دیگر از آن ضمیمه ها این است که کاری کنید دیگران دعایتان کنند. مکرر گفته ایم دعا از دهان خودتان زیاد کار نمی کند و این دعا باید از دهان دیگران باشد. کاری کنید دعا از درون دیگران برای شما بجوشد.
🔹 یکی از عون های دیگر تدبیر است. در روایتی آمده «هیچ ثروت و دارایی کمک کننده تر از عقل نیست.» خدا می گوید من به تو عقل دادم، شکر عقل این است که از آن استفاده کنی. نیمی از کمک های الهی که به بندگانش می رسد برای تعقل، تدبیر و مشورت است. عقل هدیه خداست. خدا می گوید هرکه عقل را تکریم کند من او را تکریم میکنم.
🔸 یکی دیگر از بهانه های کسب اعانه الهی در زمین کمک کردن خدا است. حوصله و مدارا کردن با مردم یکی از مصادیق کمک به خدا است. «الناس عبید الاحسان» مردم دور آدم نیکوکار جمع می شوند و او را کمک می کنند. اگر آشکارا کمک کردی، خدا هم آشکارا کمک می کند و اگر مخفی کمک کردی، خدا مخفیانه کمک می کند. یکی از کارهای برای خدا کمک به مومنین و مومنات است و قله اش هم کمک به امیرالمومنین (ع) است.
📅 ۲۸ دی ۱۳۹۷
🕌 مسجد جامع صفا
🌐 lesansedgh.ir
🆔 @lesansedgh_ir
یاری حضرت زهرا .mp3
10.15M
🔈#فایل_صوتی
🏴 سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علوی
▪️یاری حضرت فاطمه سلام الله علیها
▪️جلسه سوم
🗓 ۲۹ دی ۱۳۹۷ (شب سوم فاطمیه اول)
🕌 مسجد جامع صفا
#فاطمیه
☑️ http://Lesansedgh.ir
☑️ @Lesansedgh_ir
🔰فاطمه (س) بهترین یاری کننده من در طاعت الهی بود
📖 گزیده بیانات حجت الاسلام و المسلمین علوی در شب سوم فاطمیه
🔹 انسان برای بیشتر و بهتر عمل کردن در عالم، محتاج به ابزار و کمک است. با عون الهی هر سختی آسان و هر غیر ممکنی ممکن می شود. انسان ضعیفِ قوی است؛ ضعیف است، چون به تنهایی نمی تواند کاری انجام دهد و قوی است، چون ابزار و لوازمش را به او داده اند. یکی از ابزار های استعانت انسان دعا است، با دعا از خدا کمک بگیرید.
🔸 یکی دیگر از ابزارهای استعانت استخاره است. خداوند فرموده تلاشت را انجام بده، فکرهایت را کن، اگر مردد شدی از من طلب خیر کن، من کمکت می کنم. چند نوع استخاره داریم؛ یک نوعش هم این است که با چند مومن مشورت کن اما به نیت استخاره از خدا. خدا بسیاری از اوقات جز از طریق مومن با ما حرف نمی زند. مومن به درجات ایمانش، باب الله است. لذا خیلی از استعانت های الهی از طریق مومنین است.
🔹 عون و کمک بعدی صبر است. در روایت آمده است: «الصَبرُ عونٌ عَلی کُلِ امر». صبر بزرگترین کمک برای غلبه بر مشکلات زمان است. با صبر بسیاری از خطرها تبدیل به فرصت می شود و با بی صبری بسیاری از فرصت ها به تهدید تبدیل می شود. به عنوان مثال قناعت بهترین چیز برای لذت در دنیا و برعکس، میدان دادن به طمع بزرگترین ظرفیت برای قدرت یافتن ابلیس است.
🔸 نوع دیگر از کمک های الهی، عون مومن است. میدان های اصلی آن همسر، همراه و رفیق و همسایه هستند. در روایت است که وقتی پیامبر (ص) از امیرالمومنین (ع) پرسیدند که همسرت را چگونه یافتی؟ امیرالمومنین (ع) جواب دادند: «نعم العون علی طاعة الله». هر کسی که همسرش را در دینداری و کار برای خدا کمک کند در کار او شریک است. در روایات زنانی عمال الله گفته شده اند که از همسرانشان کاری که در توانشان نیست نخواهند.
📅 ۲۹ دی ۱۳۹۷
🕌 مسجد جامع صفا
🌐lesansedgh.ir
🆔@lesansedgh_ir
مواعظ العددیه .mp3
13.65M
🔈#فایل_صوتی
🔰 کلاس #مواعظ_العددیه - حدیث شماره ۳۸۵۱ الی ۳۸۵۳
🗓 ۳ بهمن ۱۳۹۷
🕌 مسجد جامع صفا
☑️ http://Lesansedgh.ir
☑️ @Lesansedgh_ir
آداب الصلاه .mp3
14.57M
🔈#فایل_صوتی
🔰 کلاس آداب الصلاه
🔸 فقره اهدنا الصراط المستقیم
🗓 ۴ بهمن ۱۳۹۷
🕌 مسجد جامع صفا
☑️ http://Lesansedgh.ir
☑️ @Lesansedgh_ir
تفاوت حجاب زنان و مردان.mp3
3.89M
🔈 #تفاوت_حجاب_زنان_و_مردان
🔻 آیا سختگیری حجاب در زنان نشانه بی عدالتی نیست؟!
#پرسش_پاسخ
#۱۰
#نمایه_صوتی
☑️ http://Lesansedgh.ir
☑️ @Lesansedgh_ir
💠🔶💠 پرسش و پاسخ 💠🔶💠
📃پرسشهای شما 🔰پاسخهای
حجتالاسلاموالمسلمین سیدحسن علوی
📜 موضوع: #تفاوت_حجاب_زنان_و_مردان
📌 دسته بندی: #شبهات_روز
❓ پرسش:
🔻 با توجه به تفاوت میان زن و مرد ، تفاوت میان حجاب این دو دلیل بی عدالتی نیست؟
✅ پاسخ:
🔹چرا بی عدالتی؟ چرا نمی گوییم کمال؟ بعضی جا ها که حد زن را نصف مرد حساب کرده است، از آن طرف می گویند که مگر ما چه چیزیمان کمتر است؟ نمی دانم چه چیزی است؛ از این طرف که خدا تخفیف می دهد می گوید که مگر ما عقلمان کم است وقتی خدا تکلیف اضافه می کند می گوید بی عدالتی است. هر چه بگویند ما یک چیز دیگر می گوییم.
🔸ما اعتقاد داریم که احکام تابع مفاسد و مصالح واقعیه است. یعنی حتما بدن زن و وجود زن در نگاه مرد، مفسده و تاثیر گذاری اش بیشتر از بدن و وجود مرد است. ما باید بفهمیم که خدا است و خالق است. ما اگر قبول داریم که او حکیم و طبیب و عادل است. مثل کسی است که به نسخه اعتراض کند که چرا به او قرص بزرگ دادی، به من قرص کوچک دادی. می گویند او طبیب است. اینها که سهم بندی نیست. سهم هر کس و جزای کارها، فردای قیامت معلوم می شود. عدل و عدم عدل در ترازو معلوم می شود، که چه چیزی عدل است و چه چیزی بی عدالتی است. مگر انسان ها در تکلیف یکسانند؟ مگر جوان با پیر یک تکلیف دارد؟ مگر خانواده غنی و فقیر یک جور در تکالیف مکلف می شوند؟ آن کسی که دارا است زکات دارد و کسی که ندارد زکات ندارد. اصلا تکالیف مردم در غیر از نماز و مسائل مشترک، مانند هم نیست. « بُنیَ الاسلام علی خمس» اینها مشترک است و در مرد و زن بودن فرقی نیست. در یک جزئیاتی تفاوت است و آنهم ریشه هایی دارد. دلیلش حکمت است. دلیل عدالت و بی عدالتی یعنی به دو نگاه، نگاه کردن. یعنی به او بدهم چون دوست من است و به او ندهم چون دوست من نیست. اگر زنها خیال می کنند که چون بد هستند خداوند به آنها گفته است که چون بد هستید، باید اینگونه باشید، این طور نیست! مصالح و مفاسد است. اگر همنشین پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) فردای قیامت، آسیه زن فرعون است، در رسیدن به کمالات با مرد فرقی ندارد. اما چون وجودش متفاوت است احکامش متفاوت است. آفات فقیر یک چیز است و آفات غنی چیز دیگری است. احکام اخلاقی فقیر و غنی یکسان نیست. با هم تفاوت دارد. لذا سوال به این شکل درست نیست.
🔹با این حال بعضی ها جواب دادند که تکالیف دیگری بر مرد هست. مگر جهاد بر زن هست؟ جماعت بر زن هست؟ نمازش در خانه است و هیچ چیز از نمازش نسبت به مسجد کم ندارد. می گوید اگر برود در پستو خانه ها (در قدیم اندرونی بود و بیرون خانه؛ بیرون خانه رفت و آمد در آن زیاد بود، احتمال حضور نامحرم بود) می گوید اگر جایی برود که احتمال عبور نامحرم نباشد با فضیلت ترین جا برای نماز او است.
با فطرت زن هم سازگار است. امروز مسائلی را رایج کردند در جامعه که این مشکلات ایجاد شده است. با این حال گفته است که اگر زن برود در بام خانه اش و از پنجره اشاره کند و به حرم امام رضا (علیهالسلام) سلام دهد مانند مردی است که برود در حرم امام رضا (علیهالسلام) و سلام کند و برگردد. این برای مرد نیست. ثواب دارد ولی ثواب بعید می نویسند. ولی برای زن می نویسند که رفت و آمد. چون به خاطر اهتمام به وظائف خانه داری نمی تواند برود. می گوید که مزارش بام و سقف خانه اش است. یک فضایی که سلام بدهد و بیاید. بیرون نرود. این تخفیف ها است.
🔸بعضی ها جواب دیگری دادند که حجاب با نظر در یک آیه است. « قل للمومنین یغضوا من ابصارهم ....»(نور/۳۰) یعنی آیات حجاب در قرآن ملازم همدیگر است. یعنی گفته است که نگاه نکن و بپوشان. مشخص می شود که حجاب و نگاه با هم ملازم هستند. اگر زن تکلیف حجابش بیشتر است مرد تکلیف نگاهش بیشتر است. مرد ها نمی توانند به زن ها نگاه کنند ممنوع هستند. ولی زن ها ممنوع نیستند. به ازای تکلیف بیشتر حجاب مرد هم تکلیف بیشتر نگاه دارد. ممنوع است و حق ندارد که نگاه کند. زن ها اینقدر تکلیف نگاه ندارند و این دلیل و فلسفه دارد و جواب های دیگر دارد که به همین مقدار اکتفا میکنیم.
#پرسش_و_پاسخ
#۱۰
#تفاوت_حجاب_زنان_و_مردان
☑️ http://Lesansedgh.ir
☑️ @Lesansedgh_ir
🔰 آثار قرائت سوره یس
🎙 گزیده بیانات حجت الاسلام و المسلمین علوی در کلاس حدیث خوانی کتاب مواعظ العددیة
📁 شرح حدیث ۳۸۵۳
📜 رسول الله (ص) فرمودند: یا علی سوره «یس» را قرائت کن که در آن ده برکت وجود دارد؛
🔹 مهمترین جنبه برکتی قرآن، حاصل از قرائت با تدبر آن است. اصل بهره قرآن برای مومنین است و منشا ایمان از تدبر و تعقل است. جنبه حرزی و اثر حروفی آن در مرحله بعد است.
🔸 برکت قرآن به هدایت آن است، باید ملتفت بود که اصل بهره قرآن هدایت است. معامله اهل بیت (ع) با قرآن تدبیر، تعقل و اقامه است.
🔹 سوره یس قلب قرآن است، یکی از توصیه اخلاقی خیلی از علما، خواندن سوره یس و هدیه دادن آن به حضرت زهرا (س) است. می فرمودند: قلب قرآن را به قلب عترت هدیه بدهید.
و اما آثار قرائت سوره یس:
1⃣ اگر گرسنهای قرائت کند، سیر شود.
2⃣ اگر تشنهای قرائت کند، سیراب شود.
3⃣ اگر عریان قرائت کند، پوشانیده میشود.
4⃣ اگر فرد مجردی قرائت کند، ازدواج میکند.
5⃣ اگر ترسان قرائت کند، ایمنی مییابد.
6⃣ اگر مریض قرائت کند، خوب شود.
7⃣ اگر زندانی قرائت کند، آزاد شود.
8⃣ اگر مسافر قرائت کند، یاری شود.
9⃣ اگر نزد میت قرائت کنند، خداوند به آن میت تخفیف دهد.
🔟 اگر بر گمشده ای قرائت کنند، راه را پیدا کند.
🔸 فرق انسان مومن با غیر مومن همین است که بعد از برنامه ریزی می گوید معلوم نیست برنامه اجرا شود. مومن می داند کارش دست خداست و امور معنوی در کارش تاثیر گذارند. نباید بدون اسباب کار را انجام داد، اما تکیه بر اسباب کردن هم غلط است.
📅 ۳ بهمن ۱۳۹۷
🕌 مسجد جامع صفا
🌐 lesansedgh.ir
🆔 @lesansedgh_ir
🔰 انسان مستمرا نیازمند به هدایت است.
🎙 گزیده بیانات حجت الاسلام و المسلمین علوی در سلسله مباحث آداب الصلاة
📁 آداب قرائت، آیه «اهدنا الصراط المستقیم»
🔷 برای اینکه نماز حقیقت داشته باشد قرائت اذکار نباید به صورت لقلقه باشد! باید به گونهای ذکر گفت که گویی با کسی صحبت می کنیم. هرچه توجه به معنا بیشتر باشد حقیقت نماز بیشتر فهمیده خواهد شد. یک صفحه حفظ قرآن با معنا بهتر از حفظ پنج صفحه بدون معنا است.
🔻 «اهدنا الصراط المستقیم»
🔶 عمدهی بدبختی های بشر به خاطر هدایت نشدن است. هدایت یعنی اینکه در مسیر قرار داده بشوی, نه این که فقط بدانی کدام راه درست است. هدایت یک کار استمراری است. بعبارت دیگر انسان مستمرا نیاز به هدایت و در مسیر ماندن دارد. خیلی ها بودند که ابتدا در مسیر بودند ولی الان نیستند. نه مغرور به در مسیر بودنتان باشید و نه خیال کنید کسانی که در مسیر نیستند تا آخر هم برنمی گردند.
🔷 یکی از جاهایی که محبت امیرالمومنین (ع) و حضرت زهرا (س) بدرد انسان می خورد صراط است. ظاهرا آخرین منزل است. اگر کسی عبور کرد دیگر وارد بهشت می شود و اگر ازین عبور نکند فرد در جهنم قرار خواهد گرفت. همه ی اعمال انسان در آن پل تجسم پیدا خواهد کرد. در روایت دارد که بعضی مثل سواره, بعضی پیاده و بعضی هم چهار دست و پا از آن عبور می کنند, عده ای هم مثل رعد از آن می گذرند؛ کسانی که گفتند خدا, و بعد از آن تردید نکردند و پای آن ایستادند.
🔶 کسی که خدا او را به فکر خودش واگذار کرده است این فرد هدایت به صراط مستقیم نشده است. لذا می گویند معنا و تاویل صراط میشود دین. صراط را کتاب خدا هم گفته اند. معنای دیگر آن را رسول الله و اهل بیت ایشان (ع) گفته اند. تجسد قرآن پیامبر (ص) است. ما قرآن را از پیامبر (ص) گرفته ایم. قرآن جسد بشود می شود پیامبر (ص) و علی (ع) و فاطمه (س). یعنی در این معنا, معنای صراط می شود شخص.
🔷 اگر کسی با ولی خدا مشکل دارد با خدا مشکل دارد. اولیای خدا جایی نمی ایستند الا اینکه خدا بگوید. اصلا صراط مستقیم صورت انسان کامل است. هر که موالات او را داشت از صراط عبور می کند و هر که نداشت وارد جهنم می شود. در روایتی از حضرت سیدالشهداء (ع) که حاکم حسکانی نیشابوری نیز آن را بسند خود در شواهد التنزیل نقل می کند اینطور آمده که اگر کسی می خواهد مانند برق از صراط عبور کند، ولی و سید و بالاسر خود را باید علی بن ابی طالب قرار دهد.
📆 ۵ دی ۱۳۹۷
🕌 مسجد جامع صفا
🌐 lesansedgh.ir
🆔 @lesansedgh_ir
🔰 ده بشارت برای دوست داران امیرالمومنین(ع)
🎙 گزیده بیانات حجت الاسلام و المسلمین علوی در کلاس حدیث خوانی کتاب مواعظ العددیة
📁 شرح حدیث ۳۸۵۶
📜 رسول الله (ص) فرمودند: یا علی(ع) به شیعیان و یاران خود ده خصلت را بشارت ده:
1⃣ أَوَّلُهَا طِيبُ اَلْمَوْلِدِ
🔻حلال زادگی
حضرت علی (ع) مرد خدا و مرد حقیقت است و کسانی { که} دوست دار ایشانند، ولادتشان پاک است.
2⃣ وَ ثَانِيهَا حُسْنُ إِيمَانِهِمْ بِاللَّه
🔻 ایمان صحیح به خدا
حُسن ایمان یعنی ایمانی که عاقبت بخیر می شود، یا ایمانی که قبول می شود.
3⃣ وَ ثَالِثُهَا حُبُّ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ لَهُمْ
🔻 خدا آنان را دوست دارد
نظر ویژه و عنایت خداوند همراه آنان است. یعنی خدا با آن ها رفیق است و به آنها سخت نمیگیرد و با آن ها راه می آید.
4⃣ وَ رَابِعُهَا اَلْفُسْحَةُ فِي قُبُورِهِمْ
🔻 وسعت قبر
در قبر ، اول سینه بو می شود و اگر سینه بوی ولایت بدهد رفتار دو ملک قبر فرق میکند.
5⃣ وَ خَامِسُهَا اَلنُّورُ عَلَى اَلصِّرَاطِ بَيْنَ أَعْيُنِهِمْ
🔻 روشنی صراط
در فتنه ها حق را پیدا می کنند. تاریخ پر است از خواص مطلع منحرف و عوام بی خبر ولی در مسیر حق. محبان علی(ع) در فتنه ها راه حق را پیدا میکنند.
6⃣ وَ سَادِسُهَا نَزْعُ اَلْفَقْرِ مِنْ بَيْنِ أَعْيُنِهِمْ وَ غِنَى قُلُوبِهِمْ
🔻 نترسیدن از فقر و بی نیازی قلب آنان.
فقر یعنی نیاز، ربطی به دارا و ندار بودن ندارد. خداوند به دوستدار علی(ع) دید غنا میدهد. این فرد دیگر به اندازه نیاز خود تلاش می کند و دنبال دنیا نمیرود و در قلبش احساس بی نیازی می کند.
7⃣ وَ سَابِعُهَا اَلْمَقْتُ مِنَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ لِأَعْدَائِهِمْ
🔻 خشم خدا بر دشمنان آنان است.
8⃣ وَ ثَامِنُهَا اَلْأَمْنُ مِنَ اَلْجُذَامِ وَ اَلْبَرَصِ وَ اَلْجُنُونِ
🔻 از جذام { و برص و جنون} ایمنی دارند.
9⃣ وَ تَاسِعُهَا اِنْحِطَاطُ اَلذُّنُوبِ وَ اَلسَّيِّئَاتِ عَنْهُمْ
🔻 گناهان و بدی های آنان بخشیده میشود.
گناه برای شیعه باقی نمیماند. شاید آلوده بشود ولی این آلودگی دائمی نیست و بالاخره شیعه از گناه کنده خواهد شد.
🔟 وَ عَاشِرُهَا هُمْ مَعِي فِي اَلْجَنَّةِ وَ أَنَا مَعَهُمْ.
🔻 آنان در بهشت با من و من با آنان هستم.
📅 ۱۰ بهمن ۱۳۹۷
🕌 مسجد جامع صفا
🌐 lesansedgh.ir
🆔 @lesansedgh_ir
مواعظ_العددیه.mp3
7.14M
🔈#فایل_صوتی
🔰 کلاس #مواعظ_العددیه - حدیث شماره ۳۸۵۴ الی ۳۸۵۶
🗓 ۱۰ بهمن ۱۳۹۷
🕌 مسجد جامع صفا
☑️ http://Lesansedgh.ir
☑️ @Lesansedgh_ir
💠🔶💠 پرسش و پاسخ 💠🔶💠
📃پرسشهای شما 🔰پاسخهای
حجتالاسلاموالمسلمین سیدحسن علوی
📜 موضوع: #حجاب
♨ شبهات روز
📌 دسته بندی: #فلسفه_احکام
❓ پرسش:
🔻 آیا درست است که حجاب از جامعه برداشته شود و هوس در میان جامعه پر شود، تا علاقه به این چیزها کم شده و این امور عادی شود؟
✅ پاسخ:
🔹 انسان از این چیزها سیر نمی شود. این همه رستوران که زده اند، مگر مردم از غذا سیر می شوند؟ غرائز، روزانه است. فقط در آن تنوع می آید. اینکه در سوال گفته حجاب را برداریم تا همه چیز عادی شود تحلیل درستی نیست. ذات مرد و زن طوری نیست که بخواهد عادی شود. غرائز عادت پذیر نیست که بشود انسان دست از آن بردارد. این همه غذا خوردی چرا باز غذا می خوری؟ این همه خوابیدی چرا باز هم می خوابی؟ این غریزه است.
🔸 البته این مساله در سن بالا وجه دیگری پیدا می کند؛ در پیری غرائز انسان رو به افول رفته و از شدت آن کاسته می شود. کسی که هفتاد سالش شده است، دیگر میل به غذا ندارد. به همین دلیل هم هست که در آن زمان حجاب هم محدود می شود."وَ الْقَواعِدُ مِنَ النِّساءِ اللَّاتِي لا يَرْجُونَ نِكاحاً فَلَيْسَ عَلَيْهِنَّ جُناحٌ أَنْ يَضَعْنَ ثِيابَهُنَّ غَيْرَ مُتَبَرِّجاتٍ بِزِينَةٍ" (نور/۶۰) [ و زنان از کار افتادهای که امید به ازدواج ندارند گناهی بر آنها نیست که لباسهای (روئین) خود را بر زمین بگذارند به شرط اینکه در برابر مردم خود آرائی نکنند...]. آن هایی که امید به ازدواج دیگر ندارند حجابشان محدود می شود و آزاد می شوند. اگر پیر شده باشد، دیگر احکام حجاب را به آن صورت ندارد.
#پرسش_و_پاسخ
#۱۱
#حجاب
#پاسخ_کوتاه
☑️ http://Lesansedgh.ir
☑️ @Lesansedgh_ir