🔰پژوهشی در عرفان حلقه و انرژی درمانی
🔵نویسنده: دکتر محمّدمسعود سعیدی
💠ناشر: پژوهشکده اسلام تمدنی
▶️درباره کتاب:
☸️کتاب «پژوهشی در عرفان حلقه و انرژی درمانی» به قلم دکتر محمدمسعود سعیدی (عضو هیأت علمی گروه حکمت و کلام جدید پژوهشکده اسلام تمدنی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی) منتشر شده است.
⭕️کتاب «پژوهشی در عرفان حلقه و انرژی درمانی» سه بخش اصلى را در برمى گیرد؛ بخش اولِ کتاب، مباحث مقدماتى لازم پیش از تحقیق میدانى درباره گروه های نوپدید معنوی را در خود گنجانده و شامل سه فصل است.
فصل اول به بیان مسئله معنویت های نوظهور و تحقیقات انجام شده در این زمینه مى پردازد.
فصل دوم در بردارنده چارچوب مفهومى پژوهش آشنایی با مفاهیم و آموزه های عرفان حلقه و معرفى آن طبق کتاب ها و نوشته های موجود است.
البته نویسنده کتاب که تجربه عملى عرفان حلقه را نیز دارد، در توضیح مطالب این کتابها، گاهى به تجربه های عملى خود نیز اشاره مى کند. مباحث روشىِ نظریه پردازی داده محور برای پژوهش در معنویت های نوپدید و امتیازات این روش، در فصل سوم بررسى شده است.
🌐بخش دوم کتاب به ارائه مباحث حاصل از بررسى تجربى عرفان حلقه مى پردازد. نتایج و یافته های تحقیق میدانى درباره گروه عرفان حلقه و توصیف و تبیین ورود افراد به کلاس های این گروه و کنش ها و پیامدهای مرتبط گزارش شده است.
به علت اینکه نتایج تحقیق نشان داد که انرژی درمانى را- در صورتى که فقط انرژی درمانى باشد- نمى توان از گروه های نوپدید معنوی دانست.
🔴بخش سوم به بررسى انرژی درمانى اختصاص یافت، و در این بخش انرژی درمانى با توجه به برخى منابع موجود، به طور مختصر معرفى شده و نتایج به دست آمده از پژوهش میدانى درباره آن گزارش مى شود. در نتیجه گیری کتاب درباره نیازها و انتظارات جدید معنوی در جامعه و نیز شیوه های جذب افراد و ظرفیت های جدید تبلیغى در گروه های نوپدید معنوی به عنوان هدف فرعى و کاربردی پژوهش توضیح داده مى شود.
#آثار_علمی
#آثار_پژوهشی
#پژوهشکده_اسلام_تمدنی
#محمد_مسعود_سعیدی
#نشر_سال_1397
🌐https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir/204
🔵خربد نسحه چاپی از فروشگاه نشر
💠http://yon.ir/m04ZF
🔴خرید نسخه دیجیتال از سایت پژوهان
🔴http://pajoohaan.ir/document/2703
کتاب مکتب های عرفانی حوزه های علمی شیعه در ایران و عراق را در کتابخوان پژوهان و نشر پژوهشگاه ببینید.
🔵خربد نسحه چاپی از فروشگاه نشر
🌐http://yon.ir/xdMRY
🔴خرید نسخه دیجیتال از سایت پژوهان
🔴http://pajoohaan.ir/document/2697
▶️مکتب های عرفانی حوزه های علمی شیعه در ایران و عراق
✅نویسنده: غلامرضا جلالی
🔴ناشر: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
❇️تاریخ نشر: 1397
🔴درباره کتاب:
🌐کتاب« مکتب های عرفانی حوز ههای علمی شیعه در ایران و عراق » قلم غلامرضا جلالی عضو هیات علمی گروه هنر و تمدن اسلامی پژوهشکده اسلام تمدنی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در ۳۱۴ صفحه منتشر شده است.
✳️ این کتاب که معرفى مکتب های عرفانى حوزه های علمى شیعه درایران و عراق را بر عهده دارد، مشتمل است بر یک درآمد و پنج فصل با موضوعات ، فصل اول ریشه های عرفان شیعى ، فصل دوم استمرار علایق مشترک و رونق تعامل ، فصل سوم ظهور طریقت های شیعى فصل چهارم پیدایش مکتب های عرفانى و فصل پنجم شاخصه های مکاتب عرفانى حوزه های علمى شیعه و با ارائۀ نتیجه و یک ضمیمه و منابع به پایان می رسد.
🔰این اثر در مقدمه خود به کلیات می پردازد و علاوه بر ارائۀ چکیده و کلید واژه ها، موضوع تحقیق و ابعاد آن، بیان مسئله و پرسش های اصلى و فرعى، فرضیۀ اصلى و پیش فرض ها، روش تحقیق و گردآوری داده ها، اهداف و اهمیت و فایده تحقیق، پژوهشهای پیشین، منابع این پژوهش، محدودۀ زمانى و سازمان دهى تحقیق را در این قسمت بحث می کند .
🔵نگارنده اثر در فصل اول ریشه های عرفان شیعى را مورد بحث قرار می دهد و با بیان این نکته که از زمانى که عرفان به عنوان یک راه و روش مورد توجه قرار گرفت، در در مواجعه با عرفان به سه دسته تقسم بندی شدند دسته ای به دلیل رازوارگى و باطن گروی آن مسیر افراط را طى کردند، برخى نیز عرفان را بزرگترین عامل تحریف دین و عقب افتادگى جامعه بر شمردند و تعدادی نیز راه اعتدال در پیش گرفتند.
🔴نویسنده پاسخ این پرسش را که چه چیزی سبب این همه معارضه در مورد عرفان وتصوف شده است و چرا از ورود آن به عرصه های مختلف حیات اجتماعى پرهیزمی شود ، در این فصل دنبال می کند.
▶️فصل دوم کتاب به کندوکاو ارتباط تاریخى تشیع و تصوف در ادوار مختلف از جمله قرون نخستین و دورۀ مغول و تیموریان و مناسبت های عرفا و علما در این دوره ها و پیدایش سربداران و گسترش. شیعى مرعشیان، بکتاشیه، نوربخشیه، ذهبیه، مشعشعیان، حروفیه و نعم تاللهیه و نیز جدایى تصوف و تشیع در عصر صفویان پرداخته است.
⭕️فصل سوم به پیدایش و ظهور طریقت های عرفانى شیعه اختصاص یافته است.
▶️فصل چهارم به معرفى مکاتب عرفانى حوزه، اعم از مکتب حله، مکتب زنجان و آذربایجان، مکتب مشهد، مکتب شیراز و اصفهان، مکتب نجف و در پایان مکتب تهران پرداخته است.
🌐درنهایت فصل پنجم به شاخصه ها و تواناییهای مکاتب عرفانى حوزه، ضرورت استاد سلوکى، بهره گیری از دستورالعملها و نیز کارآمدی این مکاتب در شرایط کنونى توجه شده است و در پایان نتیجه گیری و نمودار سلسله های عرفانى حوزویان و منابع معرفى شده اند.
💠 این اثر به لحاظ زمانى تاریخ کامل شکل گیری عرفان در حوزه های علمى شیعه از بدو تأسیس تا دورۀ معاصر را در بر مى گیرد؛ ولى تمرکزمباحث آن، بیشتر معطوف به چند قرن اخیر است و در دو بخش« مکتب های عرفانى حوزه های علمى شیعه در ایران و عراق و مکتب های عرفانى حوزه های علمى شیعه در هند و پاکستان؛» فراهم آمده است و نگارنده در این پژوهش کوشیده شده است با توجه به دیدگاه های منصفانه ای که خبرگان اهل تجربه و قول سدید در طول سده های سپری شده و در دوران معاصر، به ویژه پس از انقلاب اسلامى ایران ارائه کرده اند و نیز با توجه به اهمیتى که تعامل میان دانش های گوناگون اسلامى در شرایط فعلى به لحاظ تمدنى و نیز تعامل میان تشیع و تسنن می تواند بر عهده داشته باشد، به کندوکاو بپردازد .
#پژوهشکده_اسلام_تمدنی
#آثار_علمی
#آثار_کلامی
#غلامرضا_جلالی
#نشر_سال_1397
🔵خربد نسحه چاپی از فروشگاه نشر
💠http://yon.ir/m04ZF
🔴خرید نسخه دیجیتال از سایت پژوهان
🔴http://pajoohaan.ir/document/2697
🌐https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir/209 با ما همراه باشیذ
کتاب تاریخ روابط اسلام و مسیحیت را در کتابخوان پژوهان ببینید.
🔵خربد نسحه چاپی از فروشگاه نشر
💠http://yon.ir/CoOQ4
🔴خرید نسخه دیجیتال از سایت پژوهان
🔴http://pajoohaan.ir/document/3699
🔰تاریخ روابط اسلام و مسیحیت
✅نویسنده: هیو گدارد ترجمه منصور معتمدی و زهرا مودب
✅ناشر: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
❇️تاریخ نشر: 1398
🔴درباره کتاب:
✳️رابطۀ اسلام و مسیحیت تاریخی پرفراز و نشیب دارد. در این تاریخ، هم تفاهم و تعامل و همدلی دیده میشود و هم تخاصم و رو در رویی. کتاب حاضر نخست با نگاهی به پیشینۀ ارتباط مسیحیت با دین یهودیت در دورۀ پیش از اسلام، به دورههای مواجهۀ اسلام و مسیحیت میپردازد. کتاب نگاهی تاریخی دارد و این مواجههها را در قالب کنش و واکنشهای دو طرفه می بیند.
⭕️مولف معتقد است کنش یک نسل از هردو طرف موجب واکنش نسل بعدی دین دیگر شده است و از این منظر که بنگریم نوعی پیوستگی و تداوم را میتوان در ارتباط این دو دین مشاهده کرد. مولف نگاهی منصفانه دارد و با وجود آنکه بالاخره خود مسیحی است و طبیعتا از دیدگاهی مسیحی به تحولات رابطۀ این دو دین مینگرد در نهایت جانب انصاف را نیز رعایت میکند و در دین غیر فقط عیب و در دین خود فقط حسن نمیبیند.
#پژوهشکده_اسلام_تمدنی
#آثار_علمی
#آثار_کلامی
#منصور_معتمدی
#زهرا_مودب
#نشر_سال_1398
🔵خربد نسحه چاپی از فروشگاه نشر
💠http://yon.ir/CoOQ4
🔴خرید نسخه دیجیتال از سایت پژوهان
🔴http://pajoohaan.ir/document/3699
💠https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir/211
✅تفسیر اجتهادی سوره تحریم
✅نویسنده: دکتر محمد خامه گر
✅ناشر: پژوهشکده اسلام تمدنی
🔰تاریخ نشر: 1397
💠درباره کتاب:
تفسیر اجتهادى یکی از روشهای شناخته شده تفسیر قرآن است در این روش، مفسّر بر اساس اصول و قواعد علمی به تفسیر قرآن میپردازد و تلاش میکند با استفاده روشمند از همه منابع معتبر در فرآیند تفسیر مراد الهی را از آیات قرآن کشف کند سپس با نقد و تحلیل دیدگاههای مفسران دربارۀ هریک از ابعاد تفسیری آیه بر اساس قواعد علمی قول صحیح را تعیین نماید. در این اثر با بررسی اجتهادی مشخصات عمومی سوره تحریم و تفسیر آیات آن، تلاش شده تا نمونهای کامل از تفسیر اجتهادی ارائه گردد.
#پژوهشکده_اسلام_تمدنی
#آثار_علمی
#آثار_کلامی
#محمد_خامه_گر
#نشر_سال_1397
🔵خربد نسحه چاپی از فروشگاه نشر
💠http://yon.ir/mOqxE
🔴خرید نسخه دیجیتال از سایت پژوهان
🔴http://pajoohaan.ir/document/2406
💠https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir/213 با ما همراه باشید.
کتاب عرفان در گرو حلقه ها(نقد و بررسی عرفانی کیهانی) را در کتابخوان پژوهان ببینید.
🔵خربد نسحه چاپی از فروشگاه نشر
💠http://yon.ir/QmWAb
🔴خرید نسخه دیجیتال از سایت پژوهان
🔴http://pajoohaan.ir/document/2415
✅عرفان در گرو حلقه ها
💠نویسنده: دکتر محمّدمسعود سعیدی
❇️ناشر: پژوهشکده اسلام تمدنی
🌐تاریخ نشر: 1397
⬛️درباره کتاب:
این کتاب حاصل پژوهش میدانی است. نویسنده کوشیده تحقیقی بی طرفانه و علمی انجام دهد.مبنای این پژوهش مشارکت در کلاس های عرفان حلقه و مصاحبه و مباحثه با مربیان و اعضای این گروه بوده است. محقق در فصل اول، در یک بند، عرفان حلقه را با توجه به اصول اساسنامه این عرفان و به کمک آنچه در میدان تحقیق مشاهده کرده است، معرفی می نماید. در ادامه فصل اول، اصول اساسنامه عرفان حلقه نقد می شود. در فصل دوم بر طبق یافته های میدان تحقیق علل ورود افراد به این گروه و رخدادها و پیامدهایی که بعد از ورودشان اتفاق می افتد، تشریح می گردد و در فصل سوم، برخی از مباحثات محقق با مربی و اعضای گروه عرضه می شود. محقق برخی ایرادها به شیوه پژوهش را پاسخ می دهد.
#پژوهشکده_اسلام_تمدنی
#آثار_علمی
#آثار_کلامی
#محمد_مسعود_سعیدی
#نشر_سال_1397
🔵خربد نسحه چاپی از فروشگاه نشر
💠http://yon.ir/QmWAb
🔴خرید نسخه دیجیتال از سایت پژوهان
🔴http://pajoohaan.ir/document/2415
کتاب آفرینش های هنری در نهج البلاغه را در کتابخوان پژوهان و فروشگاه نشر پژوهشگاه ببینید.
🔵خربد نسحه چاپی از فروشگاه نشر
💠http://yon.ir/ZQOK0
🔴خرید نسخه دیجیتال از سایت پژوهان
🔴http://pajoohaan.ir/document/2702
🔰کتاب آفرینش های هنری در نهج البلاغه»
✳️نویسنده: دکتر سیدحسین سیدی
✅ناشر: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
✅تاریخ نشر: 1397
🔰درباره کتاب:
✳️کتاب« آفرینش های هنری در نهج البلاغه» نوشته دکترسید حسین سیدی مدیر گروه و عضو هیات علمی گروه پژوهشی هنر و تمدن اسلامی پژوهشکده اسلام تمدنی منتشر شده است.
⭕️این کتاب در چهار فصل، در فصل نخست به مبانى نظری پژوهش ، فصل دوم به تصویر هنری و مبانى و کارکردها، فصل سوم به بحث اصلى پژوهش یعنى آفرینش هنری و سازوکارهای آن در نهج البلاغه و فصل چهارم و پایانى به گونه های تصویر در نهج البلاغه پرداخته است.
❇️نگارنده کتاب در مقدمه این کتاب به بررسى چگونگى شکل گیری آفرینش هنری در متن نهج البلاغه پرداخته است و عنوان کرده است ؛ آفرینش هنری که بر اصل تصویر هنری بنا شده است، یعنى بررسى سازوکارهای شکل گیری آفرینش ادبى و هنری در یک متن می باشد.
🔵نویسنده در مقدمه عنوان کرده است : متن نهج البلاغه از این حیث، متنى است سرشار از زیباییهای ادبى و هنری که حکایت از گوینده ای دارد با توانایى و حسّ ادبى سرشار که سخن بى هیچ تکلفى بر زبانش جاری می گردد.
⚫️در ادامه مقدمه این کتاب آمده است که، نهج البلاغه از منظر متن شناسى، تمام ویژگیهای یک متن ادبى را داراست. اگر متن را در دو سطح نحوی و معنایى توصیف کنیم، متن نهج البلاغه نه تنها ازاین دو حیث، بلکه از حیث زیبایى شناختى نیز متنى والاست؛ این چنین متونی را متون با شکوه مى نامیم.
▶️این پژوهش در پى پاسخگویى به این پرسش هاست: متن نهج البلاغه دارای کدامین ویژگى ادبیّت متن است؟ مؤلّفه های آفرینش هنری و تصویر هنری در آن کدام است؟ در تلاش برای پاسخگویى به این پرسش ها، چارچوب این پژوهش به این شکل سامان یافته است.
⬛️نویسنده در فصل نخست این نوشتار به مبانى نظری پرداخته است و در این فصل ازتعریف متن و مولّفه های آن سخن گفته است همچنین در این قسمت از دو ویژگى بنیادین متن سخن( قابل درک بودن متن؛ نشانه داربودن متن) می گوید.
🌐از مطالب دیگر این فصل، بررسى مسئله زبان و سبک است که این گفتار از آن روی آمده است که در سبک شناسى حداقل به دو مسئله بسیار مهم نگرش ویژه و گزینش توجه جدی شده است؛ لذا در فهم یک متن، به ویژه متن ادبى، درک و دریافت سبک گوینده یا نویسنده بسیار مهم است. بررسى زبان ادبى از مطالب دیگر این فصل است؛ چون از مسائل مهم در زبان شناسى متن آن است که چگونه یک پیام کلامى به اثر هنری بدل میشود.
🔴نوسینده در فصل دوم کتاب به تصویر هنری و مبانى و کارکردهای آن پرداخته است. تصویر که یکى از مفاهیم پرکاربرد در حوزه نقد ادبى است، برابر نهاده هایى چون تخیل، تصویر ذهنى و صورت خیالى دارد. در باب مقوله تصویر در این فصل، پس از تعریف و تعیین حدود آن، در حوزه بلاغت سنتى به بررسى دیدگاه ادبا و ناقدانى چون جاحظ، قدامه بن جعفر، رمانى، ابوهلال عسکری، جرجانى و حازم القرطاجنى پرداخته شده است؛ اما در نقد جدید مسئله تصویر فراتر از ویژگى هایى است که ناقدان کلاسیک مطرح کرده اند.
▶️از دیگر مطالب این فصل تأثیر بافت در تصویر و ساخت تصویر و گونه های آن همچون تصویر کلى، پیوند تصویر با رمز و اسطوره و کارکردهای آن است و مسئله نارسایى های عناصر تصویرساز در بلاغت سنتى، از جمله تشبیه،استعاره و مجاز از دیگر مطالب این فصل است. از جمله نکات طرح شده در نقد جدید که بلاغت سنتى از آن غافل بوده است، این است که پدید های چون استعاره تنها در حوز ه شعر و ادبیات مطرح نیست، بلکه در حوزه هایى چون فلسفه ذهن، فلسفه علم و در معرفت شناسى و پژوهشهای شناختى نیز نقشى مهم ایفا مى کند.
⚫️فصل سوم به بحث اصلى پژوهش یعنى آفرینش هنری و سازوکارهای آن در نهج البلاغه پرداخته است و در آغاز این فصل نویسنده به جایگاه ادبى و گونه شناسى نهج البلاغه اشاره کرده و بیان می دارد که نهج البلاغه از دو حیث سبکى و اندیشه اى مهمترین و با شکوه ترین و زیباترین اثر ادبى پس از قرآن کریم مى باشد..
☸️بررسى سبک شناختى خطبه ها و نامه ها و بیان سازوکارهای آفرینش هنری، از مسائل عمده این فصل است و بررسى مسائلى چون مجاز، کنایه، استعاره و تشبیه و ذکر نمونه هایى از هر یک از این موارد در این فصل به عنوان بدنه اصلى پژوهش آمده است.
همچنین بررسى ها در این فصل به دو حوزه ساخت و معنا اختصاص یافته است؛ یعنى آن دسته از عوامل شکل دهنده زیبایى متن که به حوزه معنا مربوط مى شوند (استعاره، کنایه و مجاز) و آن دسته از عواملى که به حوزه ساخت مربوط مى شوند مانند ( تشبیه، سجع، تکرار، و…).
🔵از مباحث مهم این فصل سوم ، بحث موسیقى درونى و موسیقى بیرونى در نهج البلاغه است که به بیان چگونگى تأثیر موسیقى در آفرینش متن ادبی مى پردازدکه مباحثى چون تکرار، ضرب اهنگ در سجع، توازن را شامل می شود.
.
❇️فصل چهارم و پایانى به گونه های تصویر در نهج البلاغه اختصاص یافته است وکارکردها و نمایه های تصویر، تصویر دیداری، تصویر ذهنى، تصویر کلى، تشبیه به عنوان ابزار تصویرگری، تشخیص، تصویر و جهان آدمى از مباحث این فصل مى باشند.
#پژوهشکده_اسلام_تمدنی
#آثار_علمی
#آثار_کلامی
#سید_حسیم_سیدی
#نشر_سال_1397
🔵خربد نسحه چاپی از فروشگاه نشر
💠http://yon.ir/ZQOK0
🔴خرید نسخه دیجیتال از سایت پژوهان
🔴http://pajoohaan.ir/document/2702
🌐https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir/217 با ما همراه باشید
🔰کتاب مجموعه مقالات فارسی همایش بینالمللی امام سجاد علیهالسلام شامل 60 مقاله به زبان فارسی از پژوهشگران و محققان داخلی و خارجی درباره سیره، اخلاق، فضائل، آثار و ... امام سجاد علیهالسلام است.
🌐عمده مقالات این مجموعه در پنج محور شامل سبک زندگی امام سجاد علیهالسلام (سیره فردی و خانوادگی)، سیره سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، میراث علمی(شاگردان و اصحاب)، صحیفه سجادیه و رساله حقوق میباشند.
✅در ابتدای این مجموعه مقاله امام سجاد علیهالسلام برگرفته از کتاب انسان 250 ساله مقام معظم رهبری قرار گرفته است.
❇️چاپ اول این کتاب در 3 جلد توسط مجمع جهانی اهلبیت علیهمالسلام به مناسبت برگزاری همایش بینالمللی امام سجاد علیهالسلام منتشر گردیده است.
جلد اول مجموعه مقالات همایش امام سجاد فارسی .pdf
4.67M
🔰متن کامل مقالات همایش بین المللی حضرت امام سجاد علیه السلام به زبان فارسی جلد اول✅
🌐https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir/220
4_6037225323697800790.pdf
4.18M
🔰متن کامل مقالات همایش بین المللی حضرت امام سجاد علیه السلام به زبان فارسی جلد دوم✅
🌐https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir/221
جلد_سوم_مجموعه_مقالات_همایش_امام.pdf
3.52M
🔰متن کامل مقالات همایش بین المللی حضرت امام سجاد علیه السلام به زبان فارسی جلد سوم✅
🌐https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir/222
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
کرامت_انسانی_در_سیره_و_سخن_امام.pdf
370.2K
✅مقاله کرامت انسانی در سیره و سخن امام زین العابدین(ع) ؛ همایش بین المللی امام سجاد(ع) (مجمع جهانی اهل بیت(ع)، تهران ، مرداد 1394)🌐
https://t.me/isca24/6247
❇️به قلم عبدالمجید مبلغی؛
سیر تطور هویت یابی شیعیان تا پایان مکتب شیعی بغداد منتشر شد
🔵سیر تطور هویت یابی شیعیان تا پایان مکتب شیعی بغداد تألیف عبدالمجید مبلغی به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.
⬛️نویسنده در این کتاب کوشیده است تا درکی از نسبت اندیشه / عمل شیعی با مناسبات پیرامونی به دست دهد و بدین ترتیب نحوه گسترش و ارتقا مراتب اندیشه و عمل را در شیعه ذیل امکانات روش شناسی گفتمان به بحث گذارد.
⭕️کتاب شامل پنج فصل اصلی است:
فصل نخست به مبحث مطالعه گفتمان اختصاص یافته است و اینکه چگونه میتوان با بهره گیری از روش شناسی گفتمان مبحثی تاریخی همچون شیعه را پژوهید و در ارتباط با آن به مطالعه تاریخی دست زد.
🔴در فصل دوم کتاب به گفتمان نخست شیعه پرداخته شده است. این گفتمان که گفتمان شیعه سیاسی است در محدوده زمانی از امام علی (ع) تا واقعه عاشورا را پوشش میدهد.
✳️در فصل سوم کتاب نویسنده بر موضوع گفتمان شیعه اجتماعی تمرکز کرده است. این گفتمان محدوده زمانی از کربلا تا دوران صادقین (ع) را پوشش میدهد.
✳️در فصل چهارم کتاب شیعه اعتقادی و گفتمان اعتقادی شیعه را به بحث گذاشته است. این گفتمان نیز از دوران صادقین تا آغاز غیبت صغری را شامل میشود. فصل پنجم کتاب به گفتمان شیعه هویتی اختصاص یافته است. گفتمانی که به دوران آغاز غیبت تأسیس حوزه نجف پس از حمله سلاجقه به بغداد باز میگردد.
✳️تلاش کتاب آن است تا طی این پنج فصل درکی از سیر تا تحول و منطق تطور شیعه از آغاز شکل گیری تا پایان مکتب شیعه بغداد که در پی حمله سلاجقه به این شهر و مهاجرت شیخ طوسی به نجف اتفاق افتاد به دست دهد.
🔵هدف کتاب آن است که به خواننده فراتر از سیر تاریخی درکی از دینامیسم های دانش شیعی و نسبت آن با روابط اجتماعی و مناسبات قدرت به دست دهد و چشم اندازهای تحول در اندیشه و عمل شیعی را در ارتباط با امر بیرونی و موقعیت انضمامی تاریخی توضیح دهد.
▶️سیر تطور هویت یابی شیعیان تا پایان مکتب شیعی بغداد تألیف عبدالمجید مبلغی به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ۵۷۰ صفحه و به بهای ۹۰۰,۰۰۰ ریال اخیراً منتشر شد.
#پژوهشکده_علوم_واندیشه_سیاسی
#عبدالمجید_مبلغی
#آثار_علمی
#آثار_پژوهشی
🌐https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir/225
✳️✳️✳️
👈 در کانال " کتابشناخت" می توانید در چند دقیقه با یک کتاب خوب آشنا شوید و خلاصه و چکیده آن را بخوانید:
🆔@lib_isca_ac_ir
💠کتاب عبادت و بندگی بر اساس آموزه های قران و اهل بیت علیهم السلام،عباس کوثری،قم،پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی،۷۸ صفحه،۱۳۹۸
💠نویسنده محترم در مقدمه کتاب آورده است:
💠سبک زندگی هر جامعهای نمای ظاهر و آشکار هویت آن جامعه است و هر جامعهای زمانی میتواند ثمرهای ایدئولوژی و جهانبینی خود را به نمایش بگذارد که سبک زندگی او متناسب با باورها و ارزشهایش شکل گرفته باشد. جامعه کنونی ما به علت تأثیرپذیری از فرهنگ غرب از یک سو و تحت تأثیر زندگی قبل از انقلاب اسلامی از سوی دیگر، متأسفانه نتوانسته است میان باورهای اصیل اسلامی و سبک زندگی خود در حوزههای گوناگون فردی و اجتماعی ارتباطی عمیق و تنگاتنگ ایجاد کند و از داشتن سبک زندگی اسلامی به معنای واقعی محروم مانده و نتوانسته است از میوههای ارزشمند عقاید و باورهای دینی خویش در عرصه رفتار و سبک زندگی بهرهمند گردد. مقام معظم رهبری با درک صحیح از این وضعیت نگرانکننده جامعه فرمودند: باید آسیبشناسی شود چرا ما در این حوزه ( سبک زندگی اسلامی ) که بخش حقیقی و اصلی تمدن است، پیشرفت نکردیم.
♈️ ایشان برای اصلاح جامعه از آسیبهای یادشده و دستیابی به زندگی بر اساس سبک اسلامی فرمودند: هدایت قرآن را باید در زندگی خود حاکم کرد؛ ما بحمدِالله هم قرآن را داریم و هم کلمات اهل بیت علیهم السلام را داریم، « انی تارک فیکم الثقلین »، باید از اینها استفاده کنیم و جامعه را بر اساس
اینها شکل دهیم .(۱)
▶️اگر در جوامع بشری قرآن حاکم باشد، هم سعادت دنیا هست، هم علوّ معنوی هست، راه سلامت را، راه امنیت را، راه امنیت روانی را قرآن به روی ما باز میکند؛ راه عزت را قرآن به روی ما باز میکند؛ راه زندگی درست را و سبک زندگی سعادتآمیز را قرآن به روی ما باز میکند .(۲)
✅یکی از موضوعات مهمی که میتوان با بهرهگیری از معارف نورانی قرآن و اهل بیت علیهم السلام، شاخصههای ارزشمندی برای سبک آن به جامعه ارائه نمود، موضوع عبادت است. در پژوهش پیشرو تلاش شده است توصیههایی که در آموزههای قرآن و اهل بیت علیهم السلام درباره شیوه عبادت به آن اشاره شده است، در اختیار علاقهمندان قرار گیرد.
عباس کوثری
عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن
______________
۱. . سخنرانی در جمع جامعه قرآنی کشور؛ ۱۹/۴/۹۲.
۲. . سخنرانی در جمع قاریان قرآن؛ ۱۸/۳/۹۲.
_
1. . سخنرانی در جمع جامعه قرآنی کشور؛ 19/4/92.
2. . سخنرانی در جمع قاریان قرآن؛ 18/3/92.\
#آثار_علمی
#آثار_پژوهشی
#آثار_قرآنی
#پژوهشکده_فرهنگ_ومعارف
💠https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir/229
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🔰به قلم محمدعلی فلاح علی آباد؛
▶️کتاب "تأویل گرایی در انحرافات مهدویت" منتشر شد
⬆️کتاب "تأویل گرایی در انحرافات مهدویت" به قلم محمدعلی فلاح علی آباد به سفارش پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی به چاپ رسیده است.
⬆️به گزارش خبرگزاری «حوزه» کتاب "تأویل گرایی در انحرافات مهدویت" به قلم محمدعلی فلاح علی آباد به سفارش پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی به چاپ رسیده است.
⬆️بر اساس این گزارش، درباره این کتاب باید گفت: «مهم ترین چالش مدعیان دروغین مهدویت، پاسخ به این پرسش است که اگر حضرت مهدی (عج) ظهور کرده است، چرا ویژگی های موعود در آثار اسلامی و مؤلفه های زمان ظهور محقق نشده است؟ از آنجا که مدعیان قادر به انکار همه این خصوصیات و ویژگی ها نیستند، به تأویل آموزه های مهدویت رو آورده اند. از این رو تأویل بی ضابطه و بیان برداشت های ذوقی و بر اساس عقائد فرقه ای از مهم ترین ترفندهای جریان های انحرافی مهدویت در مواجه با مفاهیم و گزاره های این آموزه اساسی اسلام است.
🔽این نوشتار با گونه شناسی و مقایسه تطبیقی تأویل گرایی در جریان های انحرافی به شاخصه ها و مقایسه تطبیقی تأویل گرایی در جریان های انحرافی به شاخصه ها و پیامدهای تأویل گرایی فرقه های انحرافی می پردازد».
یادآور می شود این کتاب از سوی انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ۵۰۰ شماره منتشر شد.
#آثار_علمی
#آثار_پژوهشی
#پژوهشکده_مهدویت_وآینده_پژوهی
💠https://eitaa.com/isca24/5268
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🔰به قلم محمدرضا ملایی؛
⬅️اندیشه های سیاسی علامه حسینی طهرانی به رشته تحریر درآمد
▶️کتاب "اندیشه های سیاسی علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی" به قلم محمدرضا ملایی به سفارش پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی به چاپ رسیده است.
⬇️ کتاب "اندیشه های سیاسی علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی" به قلم محمدرضا ملایی به سفارش پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی به چاپ رسیده است.
⬅️بر اساس این گزارش، در قسمت چکیده این کتاب آمده است: «آیا عرفان می تواند در حوزه تفکر سیاسی اثرگذار باشد؟ شاید چنین به نظر رسد عرفانی که به دنبال رهایی از کثرات عالم و رسیدن به فناء فی الله است، نمی تواند در حوزه اندیشه سیاسی حضور داشته باشد؛ اما تجربه لامه سید محمدحسین حسینی طهرانی به عنوان فقیهی عارف مسلک، خلاف چنین تصوری را ثابت می کند. در تحقیق حاضر با الگویی از اندیشه ورزی سیاسی مبتنی بر فقاهت و عرفان شیعی مواجه خواهیم شد که در آن شاهد کیفیت و میزان حضور عرفان و فقه در سه عرصه فلسفه سیاسی، اخلاق سیاسی و فقه سیاسی از منظره علامه طهرانی خواهیم بود»
⭕️«مفاهیم بنیادین در اندیشه سیاسی علامه طهرانی»، «فلسفه سیاسی علامه طهرانی»، «اخلاق سیاسی علامه طهرانی»، «فقه سیاسی علامه طهرانی»، «خاتمه»، «عکس ها»، «کتابنامه» و «نمایه» از جمله فصول این کتاب می باشد.
🌐یادآور می شود این کتاب از سوی انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ۳۵۰ شماره منتشر شد.
#آثار_پژوهشی
#آثار_علمی
#پژوهشکده_علوم_واندیشه_سیاسی
♈️https://eitaa.com/isca24/5270
🔰کتاب «خطاهای قرآنپژوهی جان ونز برو؛ ریشهها و پیامدها» توسط حجتالاسلام والمسلمین سیدمجید پورطباطبایی، عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم نوشته شده است.
✅این اثر جزء آثار حدید منتشر شده این پژوهشکده می باشد؛ در ۲۹۰ صفحه از سوی این مولف انجام شده است.
🔵وی در این اثر به بررسی دیدگاههای جان ونزبرو پرداخته که یکی از مستشرقان معروف است که در زمینه قرآن، مطالعات زیادی داشته و دیدگاههای شاذی نیز مطرح کرده است.
✳️از جمله دیدگاههای نادرست وی این است که معتقد است اسلام، دینی آسمانی و الهی نیست و ساخته خود مسلمین از قرن سوم به بعد و تحت تاثر مسیحیان و یهودیان است؛ لذا شاکله اسلام در دوره پیامبر (ص) ایجاد نشده است.
💠این نویسنده و قرآنپژوه کتابی با عنوان «خاتم عشق» نیز دارد که سال قبل نشر یافته و در این اثر به تطور آرای غربیان و خاورشناسان در مورد پیامبر اعظم (ص) پرداخته است.
💠https://eitaa.com/lib_isca_ac_ir/234