مارشال امریکایی در بیروت
مارشال بیلینگزلی معاون خزانه داری آمریکا مشهور به جلاد بانکها به بیروت آمده است تا بر حسن اجرای نابودی #بانک جمّال نظارت کند. جمّال تراست بانک با اتهام واهی حمایت از حزب الله تحریم شد و به دستور آمریکا اجازه ندادند هیچ بانک دیگری آن را بخرد. یعنی مشکل حزب الله نبود (چون اساسا حساب در بانکهای لبنانی ندارد) بلکه هدف، فشار به شیعیان سرمایه دار و پولدارهای شیعه بود.
حزب الله اساسا خارج از سیستم بانکهای لبنان فعالیت می کند، از این گذشته یک صندوق خيريه قرض الحسنه هم تاسیس کرده که با سرمایه مردمی، به مردم قرض الحسنه واقعی و اسلامی و بدون سود می دهد، کارمزد آن بسیار ناچیز است و شرط می کنند درصدی از وام، پس از بازپرداخت، در حساب شما تا مدتی بلوکه بماند و با این روش به دیگران وام می دهند.
این صندوق ۳۱ شعبه در سراسر لبنان دارد و از ۱۹۸۷ مجوز رسمی گرفته است.
#جنگ_ارزی با لبنان مدتها است آغاز شده اما تاثیر اصلی آن به تازگی برای مردم قابل درک شده. به خاطر اینکه #بانک_مرکزی لبنان دلار به بازار تزریق نمی کند و دیگر بانکها دلار به مردم نمی دهند، مشکلات اقتصادی نمایان شده است.
در بحث بنزین و دارو و گندم که خرید آن با دلار انجام می شود اما فروش با لیره لبنان و قیمت مصوب دولت است، تجار و واسطه ها با ضرر مواجه شده اند و کار به اعتراض و اعتصاب کشیده است.
مواد غذایی به جهت آنکه تجار، تفاوت قیمت #دلار رسمی غیر موجود در بازار (#دلار_جهانگیری شون 😅) و دلار آزاد را روی اجناس کشیده اند، افزایش قیمت وجود داشته.
@LIBANIRAN
تغییر ساعت
بنا بر مصوبه هیئت دولت لبنان به تاریخ 20-8-1998 ساعت تابستانی، نیمه شب ۲۶ ؛ ۲۷ اکتبر به پایان خواهد رسید و ساعت رسمی کشور یک ساعت عقب کشیده خواهد شد.
هر ساله آخرین شنبه شب (شب یکشنبه) آخر ماه مارس #ساعت_رسمی کشور یک ساعت به عقب کشیده می شود.
فاصله زمانی که در ایران ساعت را جلو می کشند تا زمانی که لبنان ساعتش را جلو بکشد، یعنی از روز اول تا نهم فروردین فاصله زمانی ایران و لبنان دو ساعت و نیم است. سپس به حالت عادی در آمده و یک ساعت و نیم فاصله خواهند داشت. در فاصله عقب کشیدن ساعت در ایران (۳۰ شهریور) تا زمانی که لبنان در ۴ آبان ساعتش را تغییر دهد، فاصله زمانی تنها نیم ساعت خواهد بود. (عقب کشیدن #ساعت در لبنان تاریخ معینی ندارد و بستگی دارد آخرین شنبه ماه، در چه تاریخی باشد.)
@LIBANIRAN
#ساعت_جدید #ساعت_قدیم
تحریمها لغو نخواهد شد
بیلینگزلی معاون خزانه داری آمریکا در سفر دیروز خود به لبنان با ریاض سلامه رییس بانک مرکزی و جمعیت بانکهای لبنان دیدار داشت.
یکی از حاضران در جلسه می گوید: #بیلینگزلی چند بار و بطور واضح اعلام کرد که تحریمهای ایران از جمله #تحریم موسسه های مختلف و بانک مرکزی، نهایی و غیر قابل بازگشت است.
سلامی کنید به اونی که میگفت در لحظه امضای برجام همه تحریمها لغو خواهد شد!
بی حجابی آزاد شد
👩
ابلاغیه وزیر کشور عربستان به پلیس:
بی حجابی برای اجانب و شهروندان آزاد است و ماموران حق ندارند زنان بیحجاب را تحت تعقیب قرار دهند.
تخلف ماموران باید گزارش شود تا مورد مجازات انضباطی قرار گیرند.
پلیس مامور است کسانی که برای زنان خارجی و عربستانی مزاحمت ایجاد می کنند را مورد پیگرد قرار دهد و برای زنان امنیت ایجاد کند.
این ابلاغیه برای تمام نقاط کشور بجز مکه و مدینه لازم الاجرا است.
#حجاب #حجاب_اجباری #بی_حجاب #بی_حجابی
حساب آقایون با گلوله
روز دوم مهر ماه سال ۱۳۶۱، جوانی ۱۹ ساله در پیاده روی خیابان #الحمرا قدم می زد. وقتی به قهوه خانه ویمپی رسید، کلت خود را بیرون آورده و به روی افسران ارتش اشغالگر آتش گشود. یک افسر بلندپایه در دم کشته شد و دو سرباز همراه وی زخمی شدند. اشغالگران هر روز با خیال راحت به قهوه خانه می آمدند. آن روز وقتی صورت حساب را خواستند پیشخدمت گفت شیکل نمیگیریم، یا پول لبنانی یا #دلار بدهید. خالد جلو رفت و گفت، خواهش میکنم، حساب آقایان با ما.
سپس به اشغالگران شلیک کرد و در کمال آرامش از آنجا رفت.
جبهه مقاومت ملی لبنان مسئولیت این عملیات را به گردن گرفت. خالد توسط حزب کتائب دستگیر و زندانی شد اما دوستانش وی را فراری دادند. یک مزدور رژیم صهیونیستی سه سال بعد توانست در یک کمین، خالد علوان و دوستانش را کشته و ماشین آنها را آتش بزند تا حادثه به نظر برسد.
@LIBANIRAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
۱۰ کیلویی شدیم
پست بعد را بخوانید
LIBANIRAN
۱۰ کیلویی شدیم پست بعد را بخوانید
در اینستاگرام ۱۰ کیلویی شدیم
خرسندیم که اکثر کاربران ما فرهیختگان و کاربر واقعی هستند و بدون حمایت دولتی و سازمانی و بدون تبلیغ و برنامه های جذب و خرید فالور، به این سطح رسیدیم.
مفتخریم که همراهان ما برخلاف صفحه های دیگر، تا حد بسیار بالایی رعایت ادب دارند و اجازه نداده ایم در قسمت کامنت ها، کاربران فیک به آنها فحاشی کنند. در همین راستا فیلتر خودکار فحشهای ناموسی فعال شده است.
از آنجا که سایت ما و کانالهای آن در شبکه های اجتماعی، بصورت شخصی اداره می شود، تلاش ویژه ای داریم تا مطالب ناب و اختصاصی از لبنان بدون سوگیری منتشر شود تا لبنان را نه با عینک شبکه ها و ماهواره ها، که از نگاه خودتان ببینید و اطلاعات دستکاری شده و ساختگی آنها را بتوانید تشخیص دهید.
تعداد کمی از کاربران ما لبنانی هستند که برخی فارسی را خوب بلدند و برخی هم کم، از اینکه جلوی آنها آبروداری میکنید و فرهنگ والای ایرانی اصیل را نشان می دهید متشکریم.
اطلاعاتی که اینجا ارائه می شود یا نقل اخبار رسانه های لبنان است، یا دیده ها و تجارب ما، یا اخباری که مورد توجه لبنانی ها قرار گرفته است.
مطالب صفحه برای مقایسه بین ایران و لبنان نیست و قصد تخریب یکی و تعریف از دیگری را نداریم.
اگر کسی سوالی پرسید، مبنا بر این است که طرف در جریان نیست و توضیح می دهیم، دیده شده برخی کاربران به آنها می توپند. به جای جبهه گرفتن، شما هم توضیح دهید.
خودمان را خبرگزاری نمی دانیم و از آنجا که این صفحه با بودجه و صرف وقت شخصی اداره می شود، اشکالات املایی گریز ناپذیر است. همراهان گرامی همیشه محبت داشته اند و اشکالات را تذکر داده اند.
برخی اشخاص و کانالها مطالب ما را بدون درج منبع کار می کنند و گاها به اسم خودشان منتشر می کنند. برای مطالبی که توسط ما ترجمه و تولید می شود، حق نشر قائل هستیم.
در پذیرفتن تبلیغات سیاست ویژه ای داریم. حتما باید مرتبط با موضوع صفحه باشد و از صحت و سقم آن هم تا حدودی مطلع شویم.
در نهایت از همراهی شما متشکریم که همیشه با سوالها و نظرات خود به پربار شدن مطالب کمک کرده اید.
محمود علوی موسس و سردبیر لیبانیران
@LIBANIRAN
اعتراض یکی از اصحاب رسانه لبنان به رانت های دولتی:
چه معنی دارد که یک مسئول ۱۵ میلیون دلار وام با سود ۲% بگیرد و آن را در بانک بگذارد و سود ۷% دریافت کند؟ یعنی ماهی 25000$ بازپرداخت می کند و در مقابل 87500$ دریافت می کند، 62500$ سود خالص از جیب دولت!
فرض کنید صد مسئول چنین کرده باشند، دولت سالیانه به آنها ۷۵ میلیون دلار سود می دهد.
یکی از سیاستهای سودجویانه و غلط موجود در لبنان این موضوع است که بانک مرکزی به افراد ویژه خوار وام ۲% می دهد، و آنها از بانک های خصوصی که سهام عمده اش دست خود مسئولین است، سود ۷% میگیرند. یعنی از جیب ملت به مسئولین ۵% سود می دهد.
@LIBANIRAN
غذای لاکچری سازمان ملل
روزنامه الشرق الاوسط نوشت منوی غذای روسای جمهور شرکت کننده در هفتاد و چهارمین دوره مجمع عمومی #سازمان_ملل باعث دهشت کاربران شد.😲
ستیو هرمان خبرنگار ارشد کاخ سفید در شبکه صدای آمریکا در حساب خود این تصاویر را منتشر کرد.
در این منو غذاهای گران قیمتی مثل گوشت واگیو و دسر شوکلاتی با پوشش پودر #طلا وجود داشت.
کاربران از ضرورت وجود چنین غذاهایی پرسیدند و اینکه هزینه آن از کجا تامین می شود.
@LIBANIRAN
زنان بیباک
سازمان ماگ که با اهداف انساندوستانه برای خنثی کردن مین ها با ارتش لبنان همکاری می کند تصاویری از زنان لبنانی منتشر کرد که در حال خنثی کردن مین و پاکسازی مناطق آلوده هستند.
یکی از این خانمها به نام زهرا گفت من کارم را دوست دارم. کار من در ماگ از سویی برای من و خانواده ام درآمد زایی داشته و از سوی دیگر کاری انسانی است. برای همین با تلاش و جدیت کار می کنم و امیدوارم در ماگ ارتقا پیدا کنم و تجارب بیشتری بدست آورم. من اکنون اعتماد به نفس بیشتری دارم و جامعه هم نگاهش به من تغییر کرده و اطمینان بیشتری پیدا کردم که #زن می تواند هر کاری که تصمیم بگیرد انجام دهد.
@LIBANIRAN
تصاویر بیشتر در
instagram.com/p/B218CiCJvPF
جنگ افزار مدرن دشمن
برای لبنانی ها دیدن جنگ افزارهای اتوماتیک و روبوتیک صهیونیستها چیز جدیدی نیست. اما این سامانه اتوماتیک قبلا در مرزها استفاده نشده بود.
سامانه مسلسل خودکار پرتاب گلوله های نارنجکی ۴۰ میلیمتری، با نشانه روی دید شبانه و روزانه.
علی شعیب خبرنگار المنار دیروز این تصاویر را گرفته و نوشته است عمو جان تا حالا چیزی نبوده که روی ما امتحان کنید و موفق شوید.
در زمان اشغال لبنان پایگاه های ارتش اشغالگر با مسلسل خودکار حفاظت می شد و سربازان شب با خیال راحت می خوابیدند. مقاومت راه فریب سامانه را یافت و مادرشان را به عزایشان نشاند. دیگر شب و روز و با مسلسل خودکار هم امنیت نداشتند.
@LIBANIRAN
کارخانه داروسازی در لبنان
شرکت داروسازی آروان با سرمایه گذاری لبنانی هایی از امارات، لبنان، کویت، ایتالیا، اردن و سوییس با سرمایه ۴۳ میلیون دلار تاسیس شد که به همراه سرمایه در گردش آن بیش از ۷۳ میلیون دلار می شود.
در صنعت #داروسازی لبنان در مجموع بیش از ۵۰۰ میلیون #دلار #سرمایه_گذاری شده است و بیش از ۵۰۰۰ کارمند در زمینه های مختلف دارد.
داروهای شرکت آروان به ۱۶ کشور از جمله سوريه، عراق، كويت، امارات، اردن، عمان، ليبی، كنيا، نيجريه، تركمنستان، بوتسوانا، تاجكستان، ازبكستان، افغانستان و روسيه صادر می شود.
همچنین در حال رایزنی برای صادرات به عربستان، بحرين، قطر، يمن، سودان، مصر، كامرون و موريس و قزاقستان است و در نظر دارد سال 2023 #صادرات خود را به ۱۴۰ میلیون دلار برساند.
عبدالرزاق عبدالله رییس هیئت مدیره این شرکت گفت بازار دارویی لبنان حدود ۱.۹ میلیارد دلار است و کشورهای عربی ۲۷ میلیارد دلار مصرف #دارو دارند که تنها ۵۶% از آن را تولید می کنند. ما باید میزان بیشتری تولید کنیم، ایران ۹۰٪ داروی خود را تولید می کند و سوریه ۸۵% نیازش از #تولید_داخل تامین می شود.
@LIBANIRAN