درباره کتاب مصرف و زندگی روزمره
مصرفکننده کیست؟ این چهرۀ شبحگون و بیروح که نظریهپردازان اقتصاد و فعالانِ عرصههای تبلیغاتِ تجاری و بازاریابی طی این همه سال از مصرفکننده به تصویر کشیدهاند، چه ویژگیهایی دارد؟ مهمتر، فعالیتها و فرایندهای مرتبط با مصرف که بهجزئیترین وجه باید بررسی شوند، کداماند؟ در این کتاب، هم به بررسی کنشهای فردیِ مصرف میپردازیم و هم به بررسی فرایندهایِ کلانتری که این کنشها بخشی از آنهایند. میکوشیم با تجزیهوتحلیل سویهها/ برهههای کنشِ مصرف در فضاهای همگانی (فروشگاهها و مراکز خرید)، عوامل مهمی را که بر تصمیم/ انتخابِ مصرفکننده و عمل خرید تأثیر میگذارند، بررسی کنیم. از این منظر، هر کنشِ مصرف رخدادی است که طی آن مصرفکننده در مجموعهای از فرایندها مشارکت میکند؛ به مارکها، ایماژها و مفاهیمی که دال بر ارزشمندبودنِ کالاها هستند توجه میکند و به درونمایهها و نشانههایی که سِنسورهای آگاهیِ حسی و احوالِ ناخودآگاهِ او را تحریک میکنند واکنش مناسب نشان میدهد؛ و دست آخر به ارضای موقت میل یا نیاز محسوسی دست مییابد. درجاتی از ناعقلانیت، رؤیاپردازی، میل و آرزو در تجربۀ مصرف نهفته است و شاکلۀ آن را برمیسازد. این ناعقلانیتِ نهفته در پس مصرف شکلهای مختلفی دارد که در فصول مختلف کتاب بررسی خواهد شد. لذا مفهوم مصرفکننده در معنای انسانِ اقتصادی، یعنی فردِ حسابگر و عاقلی که فقط بر اساس نیازهایش خرید میکند، از همان ابتدا در این کتاب نفی میشود. همینکه فرض ناعقلانیتِ نهفته در تجربیات مصرفکننده را مبنای کار قرار میدهیم، تیپها/ بدنهای مختلفی مطرح میشوند که طی مسیر به آنها استناد میکنیم. مثلاً بررسی بدنهای اسطورهای یا استعاری به ما کمک میکند برخی فعالیتهای مرتبط با تولید و مصرف را بهتر بفهمیم. همچنین به بدن سایبورگ اشاره خواهیم کرد که در حدفاصل بین فرهنگ و طبیعت قرار دارد. یا بدنهای خونآشام را معرفی میکنیم، همان کارگرانی که بنا به توصیف مارکس نیروی حیاتشان را در جریان کارِ طاقتفرسای صنعتی و مکانیکی از دست میدهند. و دستآخر بدنهای زامبیها را به بحث خواهیم گذاشت، بدنهایی که مصداقی هستند از آنچه که هنگام جداشدن ذهن از جسم اتفاق میافتد و استعارهای هستند برای مصرفکنندۀ بیفکر در قلمرو فرهنگ عامه؛ بدنی که فیلم طلوع مردگان اثر رومرو تلاشی است برای معرفی آن. دِبورا لوپتون (۱۹۹۶) در تحقیق خود پیرامون مصرف غذا، به بدنِ بیاشتها اشاره میکند. بیاشتهایی را میتوان استعارهای برای مصرف بهطور کلی در نظر گرفت، زیرا این مفهوم مبین فرایندهای انضباط، خویشتنداری، و هراس از خوردن یا هراس از خودِ مصرفِ غذا است. طبق استدلال لوپتون، عامل تحریککننده در اینجا نیز از نوع لذتگرایی است، زیرا چشمپوشیکردن از غذا به کسب لذتی بزرگتر میانجامد: لاغرشدن معادل برخورداری از جذابیت جنسی است. شاید نمونۀ بهتر، بدنِ پراشتها باشد که روشش در مصرف غذا بر لذت کامل و زیادهروی، و بر چرخۀ دائماً تکرارشوندۀ ارتکاب گناه و پاکشدن از گناه مبتنی است.
درباره کتاب ایران بین ناسیونالیسم اسلامی و سکولاریسم
آثار مربوط به انقلاب مشروطهی ایران تا به حال بر حوادث تهران، تبریز و تا حدی، اصفهان تمرکز داشتهاند. در نتیجه، بررسیهای اندکی دربارهی رویدادهای سایر ایالات و شهرها به رشتهی تحریر درآمده است. اما کتاب ایران بین ناسیونالیسم اسلامی و سکولاریسم درصدد است تا با بازبینی این روایت تمرکزگرا، تحلیلی متوازن ارائه دهد. در این کتاب، نویسنده نخست نقش مجادلات اسلامی در واپسین سالهای سدهی نوزدهم و اوایل سدهی بیستم و پیوند آن با اندیشههای سکولار را تحلیل، و سپس دستهبندیهای این مجادلات را در شهرهای تبریز، شیراز، اصفهان و بوشهر بررسی کرده است. او با تحلیل تعامل بین اسلام و سکولاریسم در این دورهی پرآشوب به این جمعبندی میرسد که تحولات انقلاب مشروطه در هریک از شهرهای مورد بحث دارای ویژگیای خاص آن منطقه نیز بوده است و دیگر اینکه بعضی از آن تحولات حتی در خط سیر تحولات بعدی تاریخ معاصر ایران هم بسیار تأثیرگذار بودهاند. به باور نویسنده، تحولات این دوره در اصفهان عملاً نمونهی نخستین آن نوع ناسیونالیسم اسلامگراست که چندی بعد در انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ نمایان شد.
درباره کتاب حقیقت عاشورا: از عاشورای حسین (ع) تا تحریفات عاشورا
درباره امام حسین(ع) حق عشق ادا شده است و حق عقل نه. در عزای او بس گریستند، اما نهضتش را، چنانکه باید ننگریستند. با وجود بیش از ۴چهار هزار عنوان کتاب که فقط در این صد سال درباره حضرت نوشتهاند، هنوز ناگفتههایی دیگر باقی مانده است.
از معدودی کتاب که بگذریم، هنوز نهضت امام حسین(ع) به صورت علمی و اجتهادی بررسی نشده و فقهالتاریخ همچنان غایب است. اغلب آثار درباره امام حسین و تاریخ اسطورهزده است (تاریخ آمیخته به اساطیر)، یا تاریخ ادبیاتزده(تاریخ آمیخته به احساسات)، یا تاریخ سیاستزده(تاریخ مورد پسند معاصران)، یا تاریخ وارونه(تحلیل تاریخ از آخر به اول)، یا تاریخ تئولوژیک(تاریخ مطابق با عقاید کلامی برخی شیعیان)، یا تاریخ ایدئولوژیک (تاریخ مورد پسند این و آن ایدئولوژی).
عاشورا دچار چند گونه آسیب شده است؛ از جمله تحریف افزایشی و تحریف کاهشی. در نوع اول چیزهایی را به عاشورا افزودهاند که واقعیت نداشته است(مجعولات) و در نوع دوم چیزهایی را از عاشورا کاستهاند که واقعیت داشته است (مهجورات). گاه تحریف در گفتههاست و گاه در ناگفتهها؛ بنابراین هر که عهدهدار عاشوراشناسی میشود، هم باید گفتههای نادرست را نقد کند و هم ناگفتههای درست را بیابد.
تاریخ عاشورا موضوعی چند پهلو و پیچیده است، اگر چنان گزارش داد که بود، چه بسا گروهی تصور کنند که در آن تعارض است. گزارشها و قرائتهایی که از تاریخ عاشورا ارائه کردهاند، یکسونگرانه و سادهانگارانه و سرسری و سطحی است و چه بسیار مطالبی که ندیده و نشنیده و نگفته مانده و یا متعارض پنداشته شده است. در اینجا با غنای موضوع توضیح و فقر خود توضیح روبهرو هستیم. چاره راه نیاز به مورخانی است که بیآنکه ادعای پیامبری کنند بتوانند از روزگار دور پسکوهی کنند. این کار از پیشگویی در تاریخ دشوارتر است.
به اعتقاد نویسنده، کتاب حاضر، گامی در این راه دراز و به ماهیتشناسی نهضت امام حسین(ع) و تحریفات آن اختصاص دارد. این کتاب را میتوان در ادامه دو کتاب دیگر نویسنده، یعنی عاشوراشناسی و کتابشناسی تاریخی امام حسین (ع) دانست. با این سهگانه که برای حل سه مسئله بود و از سر دغدغهام، نه پیشهام، پرونده عاشورانگاری من بسته میشود.
اسفندیاری در این اثر کوشیده تا ابعاد مختلف نهضت امام حسین(ع) را بررسی کند: از حماسه آن حضرت تا جلوگیری از جنگ؛ از ستمستیز بودن امام حسین تا عقلانی بودنش و پرهیز از افراطگرایی؛ از درسهایی که از امام حسین(ع) میتوان آموخت تا عبرتهایی که مخالفانش باید فراگرفت؛ از اینکه امام حسین چه میگفت، تا اینکه مخالفانش چه میگفتند و عاشورا نزاع چه با چه بود و در نهایت به این نتیجه رسیده است که از آن عاشورا تا عاشورایی که در تصور ماست بسی تفاوت است، عهدهدار تحریفزدایی و راززدایی، از عاشورا و نقد آن شده است. نقد آفاتی که دامنگیر عاشورای شیعه شده و آن را قبض روح و غیرعقلانی کرده است.
براساس آنچه در این کتاب نوشته شده است؛ نهضت عاشورا دو ویژگی برجسته داشت؛ نخست این که حماسی (ظلم ستیزانه) بود و دوم اینکه عقلانی بود؛ یعنی همان دو ویژگی که عدهای در جمع آنها توفیق نمییابند. اما بعد پنج تحریف سهمگین دامنگیر آن شد: تقلیل یافتن آن به عزاداری (با غفلت از ظلمستیزی)، تفسیرهای غیرعقلانی از آن، تفسیرهای فوق واقعی، تفسیرهای افراطی و خشونتآمیز و تفسیرهای عامیانه.
در کتاب حاضر مطالب جدید یافت میشود، اما نویسنده لزوماً در پی نوآوری نبوده، بلکه میخواسته تاریخ را سؤالپیچ و حقیقت را کشف کند. خواه نو باشد یا نه. نوآوریهای وی بیش از آنکه ناشی از روحیه نوجویی باشد، ناشی از احتیاط و محافظهکاری علمی و پرهیز از زودباوری و نتیجهگیری شتابزده است.
نویسنده درباره روش کار خود میگوید: روش من علاوه بر شجاعت در اندیشیدن و دلیر بودن در به کار گرفتن فهم خویش، همواره وسواسگونه اندیشیدن و دست به عصا نوشتن است و با در نظر گرفتن همه ابعاد احتمالات یک موضوع.
14-rafiei-moharam.mp3
18.09M
سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر رفیعی در مورد سبک زندگی امام حسین (ع)
انواع سایتهای تبدیل پی دی اف به وورد
در لینک های زیر، بهترین سایت های تبدیل کننده word 👈 pdf قرار داده شده.
به راحتی و بدون به هم ریختگی فونت، تبدیل خود را انجام دهید
لینک دسترسی؛👇
🌐 www.pdf2doc.com
🌐 www.pdfonline.com/pdf-to-word-converter
🌐 www.doc2pdf.com
🌐 www.online2pdf.com/pdf2word
🌐 https://docs.zone/pdf-to-word
#معرفی_سایت_های_کاربردی