📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅مبانی قرآنی سبک زندگی/ اثر حسن یوسفزاده/ انتشارات پژوهشگاه علوم و اندیشه اسلامی (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 360 صفحه.
👈این کتاب درصدد دستیابی به پرسشهایی درباره مبانی و اصول سبک زندگی از منظر قرآن کریم است.
👈تمرکز بر قرآن کریم در بررسی گزارههای مبناشناختی و اشاره به برخی امتدادهای آن در ساحتهای چهارگانه ارتباطات انسان با خدا، خود، خلق و خلقت از ویژگیهای اساسی اثر پیشرو به شمار میرود.
👈با این حال نویسنده تلاش کرده است به فراخور بحث و در لابلای مباحث، بنیادهای نظری سبک زندگی غربی را به چالش کشیده و دلایل ناتوانی آن در مدیریت زندگی بشر، حتی بشر غربی، را گوشزد کند.
#سبک_زندگی_قرآنی
#شیوه_زندگی
#سبک_زندگی_در_اسلام
🆔 @libisca
📔📔📔📔
#تازه_های_نشر
✅فرزندان امام علی(ع)/ تالیف مرضیه محمدزاده/ انتشارات امیرکبیر (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 458 صفحه.
👈این کتاب در دو فصل به بررسی زندگانی فرزندان امام علی (ع) از فاطمه زهرا (س) و فرزندان امام علی (ع) از سایر همسرانشان میپردازد.
👈حب و بغض و تعصب نویسندگان سیرهها و تواریخ دینی، اغلب رسیدن به برداشتی نزدیک به حقیقت را مشکل میکنند. با وجود این نویسنده تلاش میکند با مراجعه به منابع متعدد، تجزیه و تحلیل و بررسی عمیق استنادی، زندگانی فرزندان امام علی (ع) را از جهات و ابعاد مختلف بررسی و روایت دقیقی از سرگذشت آنان ارائه کند.
#امام_علی_ع
#فرزندان_امام_علی_ع
#حضرت_فاطمه_زهرا_س
🆔 @libisca
📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅رجعت از منظر فریقین/ تالیف علی رضایی/ انتشارات کتاب جمکران (قم)/ چاپ اول: 1402/ 350 صفحه.
👈مولف کتاب حاضر درصدد است با مستندات موثّق و معتبر از کتابهای بزرگان اهلسنت، ثابت کند رجعت پساز ظهور، باوری عمومی، اصیل و مشترک میان سنی و شیعه است و برخلاف مشهور، در منابع موثّق اهلسنت بسیار بر آن تأکید شده است.
👈اعتقاد به رجعت پس از ظهور، از آموزهها، مسائل و باورهای دیرینه، مسلّم و مهم شیعه امامیه بوده، همواره از موضوعات کلامی این گروه به شمار آمده است. بااینهمه، متأسفانه این مسئله میان مسلمانان و بهویژه شیعیان مهجور مانده و بهدرستی تبیین و تبلیغ نشده است، درحالیکه تبلیغات سوء دشمنان دراینباره بسیار چشمگیر مینماید.
#رجعت
#آخرالزمان
#فریقین
#احادیث_شیعه
#احادیث_اهل_سنت
🆔 @libisca
📔📔📔📔
#تازه_های_نشر
✅اندیشههای تمدنی آیت الله محمدرضا کلباسی اشتری به انضمام دو رساله در شرح حال ایشان/ تالیف غلامرضا جلالی؛ تحت اشراف علمی احمد کلباسیاشتری/ انتشارات موسسه بوستان کتاب (قم)/ چاپ اول: 1402/ 448 صفحه.
👈در اثر پیش رو، اندیشهها و ابعاد زندگانی آیت الله محمدرضا کلباسی اشتری به نگارش درآمده است؛ همچنین دو رساله در شرح حال آیت الله محمدرضا کلباسی که توسّط دو شخصیت برجسته در زمان حیات وی تحریر یافته است نیز ضمیمه این کتاب شده است.
👈این کتاب در پنج فصل تألیف شده است:
1. اوضاع حوزههای علمیه اصفهان در عصر قاجار؛
2. نگاهی به حیات آیت الله شیخ محمدرضا کلباسی اشتری؛
3. اندیشههای تمدنی آیت الله کلباسی؛
4. فعالیتهای سیاسی آیت الله محمدرضا کلباسی؛
5. فرزندان نوادگان و دامادهای روحانی آیت الله محمدرضا کلباسی.
#محمدرضا_کلباسی
#تمدن_اسلامی
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅چرا به دین محتاجیم/ تالیف استیون ازما؛ ترجمه محمدرضا ابوالقاسمی/ نشر نی (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 366 صفحه.
👈هدف این کتاب تبیین ریشههای عمیق عاطفی اعتقادات در کنار جنبههای عقلانی و اخلاقی و الاهیاتی آنهاست.
👈نویسنده در فصل نخست و بر اساس علم عصبشناسی ماهیت شناختی باورهای دینی و دلایل پیدایش آنها را تحلیل میکند.
👈در فصل دوم میبینیم که ادیان با عرضهی مراسم و مناسک و مفاهیم آیینی چگونه از دشواری زیستن در جهانی آکنده از رنج و رذیلت میکاهند. زندگی گروهی انسانها همواره در معرض تهدید برخی افراد لذتجوی بیاعتنا به قواعد زندگی جمعی است.
👈 فصل سوم شرحی است بر اینکه ادیان با خلق موانعی کارا در برابر این انحراف چگونه زندگی انسان را بسامان میکنند و آرامش فردی و جمعی را از طریق توصیههای مشفقانه به بردباری و بخشایش به جوامع انسانی بازمیگردانند. نویسنده با تحلیل تأثیر شیوههای متنوع مناجات و مراقبه نشان میدهد که ادیان تابآوری انسانها در برابر مصائب زندگی را تقویت میکنند و به مناسبت اعیاد مختلف شادی و شعف را برای دینداران به ارمغان میآورند.
👈واپسین فصل کتاب به تحلیل ریشههای انطباقی خشم و خشونت دینی میپردازد. خشم ویژگی تکاملی همهی موجودات برای بقا در جهان متخاصم است. اما ادیان با مهار خشونتهای غریزی و هدایت آنها به مجاری مُجاز به بقای زندگی جمعی انسانها یاری میرسانند.
#دینداری
#روانشناسی_مذهبی
#فلسفه_دینداری
#باورهای_دینی
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅حفظ نظام در اندیشه و رفتار بنیانگذار/ تالیف محمدعلی جودکی و مریم لطیفی/ انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 372 صفحه.
👈کتاب حاضر در شش فصل اصلی شامل چارچوب نظری، سرمایهی اجتماعی و حفظ نظام، نقش مردم در حفظ نظام، نقش نهادهای اجتماعی در حفظ نظام، ارتباط متقابل افراد و حفظ نظام و آسیبهای اجتماعی و حفظ نظام است که هر بخش تعدادی زیربخش را در خود جای داده است.
👈امام خمینی (ره) از جمله اندیشمندان جهان اسلام است که به این موضوع بسیار مهم توجه کرده و با نظر به جنبههای مختلف حفظ نظام، برای پاسداشت آن، مولفههای اجتماعی را در بیانات و دیدگاههای خود مطرح کردهاند به گونهای که از طریق توجه و اتکا به این مولفهها، جامعه میتواند در راستای حفظ نظام گام بردارد.
#حفظ_نظام
#امام_خمینی_ره
#جمهوری_اسلامی_ایران
🆔 @libisca
📔📔📒
#تازه_های_نشر
✅تنظیم حکومتی دین و التزام مذهبی: تحلیلی تجربی در سه سطح جهانی،کشورهای اسلامی و ایران/ تالیف محمدرضا طالبان/ انتشارات پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 224 صفحه.
👈پژوهش حاضر عمدتاً حول مسألهای دیرپا شکل گرفته که از بدو تأسیس حکومت دینیِ جمهوری اسلامی در ایران مطرح شده بود و میتوان آن را در قالب این پرسش منعکس نمود که جامعهپذیری رسمی مذهبی توسط حکومتِ پساانقلابی ایران در طول چند دهه اخیر چه تأثیری روی دینداری ایرانیان گذاشته است؟
👈 برخی اندیشمندان طرفدار رویکرد نظری اقتصاد/بازار دین با اقامه استدلالهایی پیشبینی نمودند که تأثیر مزبور لاجرم منفی است؛ یعنی، تلاش چند دههای حکومت دینیِ ایران برای جامعهپذیری مذهبی مردم و تنظیم مذهبی هرچه بیشتر جامعه، موجب کاهش التزام مذهبی ایرانیان شده است.
👈در مقابل، برخی اندیشمندان طرفدار رویکرد نظری سکولاریزاسیون این استدلال را مطرح نمودند که حکومت دینی با تغییر ساختارهای جامعه و تعبیه برخی نظامهای پاداشدهی اجتماعی موجب ایجاد انگیزش، تسهیل و تقویت هرچه بیشتر دینداری شده که نتیجه منطقیاش از حیث پیشبینیِ تجربی عبارت از افزایش التزام مذهبی ایرانیان بوده است.
👈تحقیق حاضر در مقام آزمون تجربی پیشبینیهای مذکور در ایران تلاش نمود تا نشان دهد که نتایج یک مطالعه سیستماتیک علمى با اتخاذ «روش تطبیقیِ چندسطحی» تا چه حد برای مدّعاهای مزبور دلالت تأییدی یا ابطالی دارند.
#حکومت_دینی
#دین_و_دولت
#التزام_مذهبی
#جامعه_پذیری_مذهبی
#جمهوری_اسلامی_ایران
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅افشاء سیاست: جدال ها درباره بنیادهای دینی و دنیوی دوران جدید/ تالیف ماریا پیالارا؛ ترجمه بهنام جودی و گارینه کشیشیان سیرکی/ انتشارات قصیده سرا (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 336 صفحه.
👈نویسنده در این کتاب تلاش کرده است تا از منظری سیاسی به این مجادلات فلسفی و الهیاتی بپردازد و در حوزه نظریه سیاسی دست آوردهای حاصل از آن نظرات را در بحث حوزه عمومی، دولت، قدرت سیاسی، جنبش های اجتماعی، اتوریته، دموکراسی، بنیادگذاری دولت در ارتباط با نظریه های جدید سیاسی و با توجه به مباحث آرنت ،رالز، هابرماس و... مورد بحث قرار دهد نکته برجسته کار پیا لارا روشن کردن یا به قول خودش «افشاء» وجوه سیاسی مباحث نظریه پردازان سکولاریزاسیون، مسائل و نتایج آنهاست. از این منظر کمتر تفاسیری سیاسی در دست داریم که این گونه قضیة سکولاریزاسیون در جهان آلمانی زبان را مورد بحث قرار داده باشد.
👈ویژگی برجسته این کتاب همانا بحثی سیاسی درباره نظریه هایی است که چندان سیاسی به نظر نمی رسند و بسط آن ها در اندیشه سیاسی است.
#دین_و_سیاست
#سکولاریسم
#سکولاریزاسیون
#دولت
#دموکراسی
#جنبش_های_اجتماعی
#فلسفه_علوم_سیاسی
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅تاریخ مفهوم عدالت اجتماعی در دوران مشروطه/ تألیف سمیه توحیدلو/ نشر نگاه معاصر (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 712 صفحه.
👈کتاب حاضر، مختصری از دستهبندیهای موجود از عدالت را دارد، نظرات بنیانگذاران مشروطه در آن روایت شده و دستهبندیهای مختلفی که از این مفهوم در ارتباط با دایره معنایی عدالت میشود را در برگرفته است. کتاب به لحاظ روششناسی مبتنی بر روششناسی تاریخ مفهوم کوزلک نوشته شده است. در انتها تلاش شده تا مبتنی بر یافتههای این پژوهش، گفتوگویی انتقادی با سید جواد طباطبایی، داود فیرحی، همایون کاتوزیان، غلامحسین زرگرینژاد، خسرو شاکری و … انجام شود.
👈این کتاب در ۵ فصل تدوین شده است:
1.اهمیت عدالت در دوران مشروطه
2.برداشت نظری از مفهوم عدالت؛
3.عدالت در کلام نخبگان دوران مشروطه؛
4.تحلیل تاریخ مفهوم عدالت؛
5.گفتوگوی انتقادی با آثار موجود در این زمینه.
#عدالت_اجتماعی_در_ایران
#انقلاب_مشروطه
🆔 @libisca
📔📔📔📔
#تازه_های_نشر
✅مسائل اخلاقی معاصر؛ اختلافات و توافقات/ تالیف لارنس هینمن؛ ترجمه میثم غلامی/ انتشارات ترجمان علوم انسانی (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 972 صفحه.
👈کتاب حاضر در سه بخش «مسائل مربوط به مرگ و زندگی»، «مسائل مربوط به گوناگونی و برابری» و «گسترش مرزهای بحث اخلاقی» موضوعات اخلاقی مختلفی که در عصر حاضر با آنها روبهرو هستیم را مورد بررسی قرار میدهد.
👈«سقط جنین»، «آسانمرگی»، «تصمیمهای دم مرگ»، «مجازات و اعدام»، «جنگ و تروریسم و مبارزه با تروریسم»، «نژاد و قومیت»، «جنسیت»، «فقر و گرسنگی»، «همزیستی با حیوانات» و «اخلاق فضای مجازی» از جمله سرفصلهایی است که در کتاب به آنها پرداخته شده است.
#مسائل_اخلاقی
#مرگ
#زندگی
#سقط_جنین
#نژاد
#فقر
#فضای_مجازی
#همزیستی_با_حیوانات
#جنسیت
#جنگ
#تروریسم
#اعدام
🆔 @libisca
📔📔📔📔
#تازه_های_نشر
✅معرفت و هنر قدسی/ تالیف محمدحسن فغفوری/ انتشارات سوره مهر (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 212 صفحه.
👈اینکتاب مجموعهای مدون از جستارها و مقالات محمدحسن فغفوری استاد گروه آموزشی ادیان دانشگاه جورج واشنگتن است که توسط وی به زبان فارسی برگردانده شده و برای نخستین بار در ایران به چاپ میرسد.
👈در اینجستارها به ویژه نقاط تماس تشیع و تصوف و الهام این «تصوف» از آن «تشیع» مورد توجه و مداقه قرار گرفته و بر این مبنا در بخش نخست طی شش فصل به بنیادهای معرفت قدسی و در بخش دوم طی سه فصل به مبانی هنر قدسی پرداخته شده است.
#فلسفه_دین
#هنر_و_دین
#معرفت_قدسی
#هنر_قدسی
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅اجرای خط مشی عمومی: حکمرانی در نظریه و عمل/ تالیف مایکل هیل و پیتر هوپ؛ ترجمه ماهرخ لطفاللهی و .../ انتشارات قدیس (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 290 صفحه.
👈در این اثر، ابتدا نظریات اجرا به تفصیل مطرح گردیده و سپس صعود و سقوط پارادایم اجرا و پژوهش اجرا و انجام آن به رشته تحریر درآمده است. حکمرانی و مدیریت اجرا فصل آموزنده ای است که مضامین و مفاهیم موضوع را به روشنی بیان می کند و نهایتاً فصل آخر به نتیجه گیری اختصاص یافته است.
#خط_مشی_گذاری
#حکمرانی
#سیاست_گذاری
#مدیریت_دولتی
#برنامه_ریزی_سیاسی
🆔 @libisca
📒📒📒📒
#تازه_های_نشر
✅ساز و کار جامعه پذیری سیاسی نسلهای جدید روحانیان/ تالیف محمدکاظم کریمی/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (قم)/ چاپ اول: 1402/ 511 صفحه.
👈انقلاب اسلامی ایران با خوانش جدید از ارزشها، باورها و هنجارهای دینی و اسلامی، گونهای متمایز از فرهنگ سیاسی را پدیدار کرد که تداوم آن نیازمند انتقال بیشینه به نسلهای جدید روحانی است و جامعهپذیری سیاسی به این هدف عینیت میبخشد.
👈این کتاب در چهار فصل تألیف شده است:
1. تعاریف و مفاهیم به مباحث نظری پژوهش؛
2. ساختار تعامل سیاسی روحانیان؛
3. جامعه پذیری سیاسی نسلهای جدید روحانی؛
4. نتیجه؛ راهبردها و راهکارها.
#جامعه_پذیری_سیاسی
#روحانیان
#جمهوری_اسلامی_ایران
🆔 @libisca
📒📒📒📒
#تازه_های_نشر
✅حقوق سیاسی مردم از منظر قرآن و روایات/ اثر محمود شفیعی/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (قم)/ چاپ اول: 1402/ 475 صفحه.
👈این کتاب در دو بخش تألیف شده است؛ بخش اول با عنوان «مباحث مفهومی و نظری» مشتمل بر دو فصل است. فصل اول با عنوان «مباحث مفهومی» به بررسی حق و حقوق سیاسی جدید میپردازد. فصل دوم با عنوان «مباحث نظری و روش شناختی» مباحث روش شناختی (قواعد بیانی و غیر بیانی) و چارچوب نظری (نظریه اباحه و حقوق سیاسی مردم و نظریه ولایت، نظریه عدم ولایت و حقوق سیاسی مردم) را تبیین میکند.
👈«نظام سیاسی و حقوق مردم» عنوان دومین و آخرین بخش از این کتاب که مشتمل بر سه فصل است. فصل اول با عنوان «تأسیس نظام سیاسی و حقوق مردم» ماهیت تاریخی بیعت، بیعت و تأسیس حکومت مشروع و نقد ادله دیدگاه اول را شرح داده است. فصل دوم با عنوان «محدوده قدرت سیاسی دولت و حوزه خصوصی مردم» به تشریح تجربه و دانشهای انسانی جدید درباره قلمرو محدود دولت و دین، قلمرو محدود دولت و حقوق سیاسی گسترده مردم اختصاص دارد. نویسنده در سومین فصل با عنوان «فصل حقوق سیاسی مردم در فرایند زندگی سیاسی» حقوق متقابل مردم و حکومت و امر به معروف و نهی از منکر یا حق نظارت همگانی را به رشته تحریر درآورده است.
#حقوق_سیاسی
#حقوق_مردم_در_اسلام
#قدرت_دولت
#علوم_سیاسی
#اسلام_و_حقوق
#قرآن
#احادیث
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅حجیت و کارآمدی در فقه و قانونگذاری/ تالیف حسنعلی علی اکبریان/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (قم)/ چاپ اول: 1402/ 255 صفحه.
👈اثر حاضر مجموعهای از یک نشست و سه مقاله علمی درباره موضوع کتاب است؛ در ابتدا نشست «جایگاه کارآمدی در استنباط حکم شرعی» در گفتگو با آیت الله اراکی و آیت الله علیدوست مطرح شده و اهم مباحث آن معنای کارآمدی حکم شرعی و دخالت کارآمدی حکم شرعی در استنباط، تبارشناسی بحث کارآمدی حکم شرعی و معنای کارآمدی، و پرسش و پاسخ است.
👈پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و جدیتر شدن به اجرا درآوردن احکام شریعت در صحنه جامعه، به ویژه در حوزه قانونگذاری، مسئله کارآمدی احکام شرعی و اینکه چه نقشی در استنباط دارد یا در اداره حکومت و قانونگذاری چه جایگاهی دارد و اینکه چه چالشهایی در اجتماع به دنبال دارد، به صورت پررنگتری مطرح شد.
👈از آنجا که این مسئله سابقه شفاف و منقحی در مباحث فقهی، اصولی و فلسفه فقهی ندارد، نیازمند افق گشایی و ادبیات سازی است. گروه فلسفه فقه و حقوقِ پژوهشکده فقه و حقوق، موضوع حجیت و کارآمدی را در دستور کار خود قرار داده و با برگزاری نشست و تدوین مقالات در این زمینه، گامی کوچک برداشته است.
#حجیت
#فقه
#قانونگذاری
🆔 @libisca
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
بسم الله الرحمن الرحیم
برنامه نشستهای روز سوم #پنجشنبههای_حکمرانی :
تلاوت کلام الله مجید ساعت 8:00
نشست اول: حکمرانی چیست؟ ساعت 8:10
دکتر غلامرضا سلیمی- معاون ستاد علم شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاون پژوهشی سابق مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی
استراحت و پذیرایی ساعت 9:40
نشست دوم: حکمرانی چیست؟ ساعت 10:00
دکتر غلامرضا سلیمی- معاون ستاد علم شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاون پژوهشی سابق مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی
اختتامیه ساعت 11:30
حجتالاسلام دکتر لکزایی- رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، رئیس کارگروه حکمرانی اسلامی مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی
پایان نشست روز سوم ساعت 12:20
آدرس فضای مجازی برای شرکت در نشستهای پنجشنبههای حکمرانی:
dte.bz/danaee
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
📕📕📕📕
#مقالات_هفته_علمی_تمدن_نوین_اسلامی
✅مجموعه مقالات چهارمین و پنجمین هفته علمی تمدن نوین اسلامی از سری انتشارات مجمع عالی علوم انسانی اسلامی در هشت جلد منتشر شد.
👈دسترسی به متن کامل این مجموعه مقالات
#تمدن_نوین_اسلامی
#مجموعه_مقالات
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#نمایشگاه_بین_المللی_قرآن_کریم
#سی_و_یکمین
🟢معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میکند:
📍سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم📍
👈با حضور 160 ناشر دینی و قرآنی و ۴۵ موسسه قرآنی.
🗓زمان: 1 فروردین تا 14 فروردین 1403.
⏰ساعت: 17 تا 30 دقیقه بامداد.
🏢مکان: تهران. مصلای امام خمینی (ره).
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#کتاب_سال_حوزه
#بیست_و_ششمین
🟢دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه فراخوان داد:
✅بیست و ششمین همایش کتاب سال و هشتمین جشنواره مقالات علمی حوزه
👈ویژه:
▫️کتابهای چاپ اول حوزویان در سال ۱۴۰۲
▫️پایاننامههای سطح۴ یا دکتری دفاع شده در سال ۱۴۰۲
▫️مقالات علمی پژوهشی و علمی ترویجی حوزویان که در سال ۱۴۰۲ در نشریات علمی منتشر شده است
🗓مهلت ارسال آثار: پایان اردیبهشتماه ۱۴۰۳
🖥ثبتنام اینترنتی:
http://bookr.ismc.ir/Default.aspx
☎️تلفن:
☎️ ۰۲۵۳۳۱۳۳۶۰۳
☎️ ۰۲۵۳۳۱۳۳۶۰۴
☎️ ۰۲۵۳۳۱۳۳۶۰۵
🏢آدرس: قم، جمکران، بلوار انتظار، مرکز مدیریت حوزههای علمیه، دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه
🆔 @libisca
📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅شش گفتار درباره قرآن و خشونت/ تالیف محسن آرمین/ نشر نی (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 352 صفحه.
👈درست است که خشونت ریشه در جهل و فقر و عقبماندگی و توسعهنایافتگی و نابرابری و نیز استعمار دارد و… مسئولیت حکومتها و قدرتهای محلی و بینالمللی در پیدایش و تشدید این پدیده قابلانکار نیست، اما متفکران و روشنفکران نمیتوانند از زیر بار مسئولیتی که در قبال این پدیده دارند، شانه خالی کنند. عالمان و روشنفکران مسلمان باید مسئولیت خود را در مقابله با این پدیدهی ضدانسانی در جوامع مسلمان بپذیرند… و بیش از پیش به مبارزه با عوامل فرهنگی و فکری موجدِ خشونت اهتمام ورزند.
👈اثر حاضر شامل یک پیشگفتار و 6 گفتار است:
1.گفت و گو در قرآن؛
2.ناسزا در قرآن؛
3.امر به معروف و نهی از منکر از منظر قرآن؛
4.رواداری با دیگرکیشان در آینه وحی الهی و سیره نبوی؛
5.جهاد از منظر قرآن؛ نقد نظریه جهاد در فقه کلاسیک؛
6.داعشیسم؛ دین قدرتمدار منهای اخلاق.
#خشونت_در_قرآن
#ناسزا
#امر_به_معروف
#نهی_از_منکر
#جهاد_در_قرآن
#رواداری
#داعش
🆔 @libisca
📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅مبانی معرفت شناختی علوم انسانی از منظر قرآن کریم/ تالیف رمضان علیتبار فیروزجایی/ انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 358 صفحه.
👈مبانی معرفتشناختی، تمامی تصورات و تصدیقاتیاند که فهم و قبول مسائل آن علم، متوقف و مبتنی بر آنهاست و داوریها، موضعگیریها و سایر فعالیتهای علمی و معرفتی در این علوم، بر اساس آن شکل میگیرند.
👈این مبانی اعم از مبادی بدیهی و نظری، مبادی فرادانشی و فرامسألهای است که در ارکان مختلف علوم انسانی؛ اعم از غایت، هدف، موضوع، روش و امثال آن، نقش دارند. از جمله تأثیرات مبانی، نقش آنها در ماهیت و هویت علم است و بر پایه آن، علم به دینی یا سکولار تبدیل خواهد شد.
#علوم_انسانی
#علم_دینی
#علم_سکولار
🆔 @libisca
📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅اصول تربیتی فرزند: شرح دعای بیست و پنجم صحیفه سجادیه/ تالیف سید عباس موسوی مطلق و روح الله عباسی/ انتشارات شرکت چاپ و نشر بینالملل (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 240 صفحه.
👈این کتاب شرح و تفسیر دعای بیستوپنجم صحیفه سجادیه را به زبان ساده و روان ارائه میدهد. و همچنین نکات و راهکارهای عملی برای تربیت فرزندان مسلمان را بیان میکند.
👈دعای بیستوپنجم صحیفه سجادیه، دعایی است که امام سجاد علیه السلام برای فرزندان خود خوانده است. این دعا یک راهنمای عملی برای والدین مسلمان است که میتوانند با توجه به آن، فرزندان خود را بر اساس اصول تربیتی اسلامی پرورش دهند.
#تربیت_فرزند
#صحیفه_سجادیه
#اصول_تربیتی_اسلام
🆔 @libisca
📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅رمزگشایی از دنیای نوجوانی/ تالیف میرسبحان سادات/ انتشارات منادی تربیت (تهران)/ چاپ اول: 1403/ 192 صفحه.
👈دنیای نوجوانی، دنیای پررمز و رازی است. دنیایی پر از ناشناختهها، پر از تغییرها، پر از فرصتها و تهدیدها. نوجوانی آغاز فراز و نشیبهای زندگی است؛ آغاز انتخابها و تصمیمهای مهم زندگی است. دوره نوجوانی پر از احساسها و هیجانات است که شاید برخی از این احساسها تکرارنشدنی باشد. دوره نوجوانی پر از فرصت است برای رسیدن به کمال؛ این دوره فصلی برای شکفتن است؛
👈اما متأسفانه در سالهای اخیر، دیدگاه ما به دوره نوجوانی پر از ترس، اضطراب و نگرانی شده است. به نوجوانی به شکل یک تهدید نگاه میکنیم؛ به نوجوانها برچسب منفی میزنیم و فکر میکنیم آنها تبدیل به هیولا شدهاند. ما باید این دوران را بشناسیم و به نوجوان کمک کنیم ظرفیتهای خود را شناخته و شکوفا کند و تبدیل به یک انسان آگاه و مؤثر شود. این شناخت در کتاب «رمزگشایی از دنیای نوجوانی» اتفاق افتاده است.
#تربیت_نوجوانان
#دنیای_نوجوانی
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅خدا و امور مجرد/ تالیف اینار دونگربون؛ ترجمه نیما نریمانی/ انتشارات سروش (تهران)/ چاپ اول: 1403/ 106 صفحه.
👈تحقیقی فلسفی درمورد سازگاری وجود خدا و وجود موجودات مجرد با یکدیگر است. به عبارت دیگر، این کتاب به یک مشکل اساسی در فلسفۀ دین میپردازد: آیا میتوان بهطور منسجمی به خدایی که منشأ همهچیز است و همچنین به وجود موجودات مجرد اعتقاد داشت یا نه؟
👈نویسنده، کتاب را با توضیح مفاهیم اصلی، بهویژه بررسی ماهیت خدا و موجودات مجرد، شروع میکند و مشکلات اصلی وجود مجردات را بیان میکند. او سپس راهحلهای مختلفی را برای این مشکل ترسیمکرده و آنها را از نظر معقول بودن ارزیابی میکند و با آنچه که معقولترین راهحل میداند، این بحث را خاتمه میدهد.
👈در بخش سوم کتاب، با زیر سوال بردن یکی از پیشفرضهای اساسی مسئله، رویکردی نوآورانه را ارائه میدهد: این فرض که واقعیت اساسا از اشیاء و صفات آنها تشکیل شده است. در عوض، او هستیشناسی جایگزینی برای این نظریه پیشنهاد میکند که در آن واقعیت از موجودات مجرد تشکیلشده است که میتوانند به روشهای مختلف سازمانبندی و طبقهبندی شوند. این دیدگاه نویدبخش حل تنش بین وجود خدا و موجودات مجرد است.
#خدا
#امور_مجرد
#ماهیت_خدا
#مجردات
#فلسفه_دین
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅دانشنامه فلسفه استنفورد: فلسفه اخلاق/ جمعی از نویسندگان؛ ویراستار مسعود علیا/ انتشارات ققنوس (تهران)/ چاپ اول: 1402/ 860 صفحه.
👈این مجلد از دانشنامۀ فلسفۀ استنفورد دربردارندۀ مقالات مرتبط با اخلاق است. در این جلد ١٥ مقاله گنجانده شدهاند. این مقالات به حوزههای گوناگون اخلاق، به معنای عام کلمه، تعلق دارند.
👈برخی مقالات در قلمروی فرااخلاق یا فلسفۀ اخلاق قرار میگیرند (مقالات «نسبیانگاری اخلاقی»، «ضدواقعگرایی اخلاقی»، «اخلاق ارسطو» و «اخلاق کانت»). بعضی مقالات دیگر در حوزۀ اخلاق هنجاری قرار میگیرند (مقالات «اخلاق باور»، «رویکردهای پدیدارشناسانه به اخلاق و تکنولوژی اطلاعات»، «اخلاق زنانهنگر»، «اخلاق زیستی زنانهنگر»، «اورلیوس» و «اپیکتتوس»). بعضی مقالات به روانشناسی اخلاق تعلق دارند (مقالۀ «رویکردهای تجربی به روانشناسی اخلاق»). و برخی مقالات هم از آنجا که با توصیف و تحلیل مفاهیم و مقولات اخلاقی مهم سروکار دارند به هر دو حوزۀ روانشناسی اخلاق و اخلاق هنجاری مربوطاند (مقالات «بخت اخلاقی»، «مسئولیت اخلاقی»، «مسئولیت جمعی» و «عاملیت مشترک»).
#فلسفه_اخلاق
🆔 @libisca