کتاب تاریخ اجتماعی شیعیان به زودی روانه بازار نشر می شود
کتاب «تاریخ اجتماعی شیعیان؛ مفاهیم و کلیات» که توسط محسن الویری در گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نگاشته شده است، در روزهای آینده روانه بازار نشر خواهد شد.
همپای تحولات شیعهپژوهی در دهههای اخیر، تاریخپژوهی نیز تحول یافته و رویکردهایی مانند تاریخ اجتماعی، قلمروهایی نو در برابر پژوهشگران گشوده است. تاریخ اجتماعی، مورخان را از حصار کهنه قهرمانانِ تاریخ میرهاند و آنها را به چشم دوختن به تودههای مردم و باورها و رفتارهای آنها فرا میخواند تا سهم فرودستان را هم در رویدادهای تاریخی به عنوان جانشین و یا دست کم همنشین نخبگان دریابند و آن را گزارش کنند.
تاریخ اجتماعی شیعیان به مثابه یک موضوعِ پژوهشی، زاده این تحولات دانشی است. این کتاب در پاسخ به نیازهای کنونی جامعه علمی کشور در این زمینه به ویژه در حوزههای علمیه و دانشگاه ها تدوین یافته و کوشیده است در گام نخست مهمترین مباحث مربوط به تاریخ اجتماعی شیعیان را در شش محور زیر بررسی کند: چیستی، سیر تحول مطالعات، عوامل مؤثر، مؤلفههای اصلی، گونهشناسی منابع و سرانجام ملاحظاتی در باره روش پژوهش.
خبرگزاری مهر
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
افقهای نوین جرمشناسی انتقادی: جلوهها و دورنماها/ به اهتمام فرهاد شاهیده/ زیر نظر باقر شاملو/ انتشارات مجمع علمی فرهنگی مجد (تهران)/ 1398/ 274 صفحه.
اين كتاب شامل مجموعه «مقالات تأليفي و ترجمهشده افقهاي نوين جرمشناسي انتقادي» است. مهمترين مكاتب فكري جرمشناسي انتقادي عبارتاند از: «جرمشناسي سبز»، «فرهنگي»، «محكومان»، «صلحطلب»، «واقعگرايي چپ»، «فمينيسم» و «پست مدرن» كه در مقالات اين كتاب با استفاده از آنها به بزهكاري در پرتو «جرمشناسي انتقادي روستايي»، «جرمشناسي انتقادي نژادي»، «جرمشناسي خبرساز رسانهاي» و... پرداخته ميشود.
#جرم_شناسی_انتقادی
#جرم_شناسی_سبز
#جرم_شناسی_انتقادی_روستایی
#جرم_شناسی_انتقادی_نژادی
#جرم_شناسی_خبرساز_رسانهای
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
هویت در سیاست جهان معاصر و مبارزه برای به رسمیت شناخته شدن/ تالیف فرانسیس فوکویاما/ ترجمه ابراهیم افشار زنجانی/ انتشارات کویر (تهران)/ 1398/ 232 صفحه.
به اعتقاد نویسنده خواست به رسمیت شناخته شدن هویت همان مفهوم اصلی است که بسیاری از آنچه را که امروزه در جهان رخ می دهد، توضیح می دهد. این خواست به آنچه که سیاست هویت می نامند و در پردیس دانشگاه ها، به آن عمل می شود محدود نمی شود؛ بلکه پدیده های گسترده تری نظیر بالا گرفتن ملی گرایی از نوع قدیمی و اسلام سیاسی را نیز در بر می گیرد.
عمده آنچه که انگیزه اقتصادی تلقی می شود، ریشه درخواست به رسمیت شناخته شدن دارد و از این رو نمی تواند صرفا با کامیابی اقتصادی ارضا شود. این امر پیامدهایی برای نحوه طرف شدن ما با پوپولیسم در این روزگار دارد.
هویت؛ مضمونی است که سلسله جنبان بسیاری از پدیده های سیاسی امروز است از جنبشهای پوپولیستی ملی گرا و جنگجویان اسلام گرا گرفته تا جنگ و دعواهای فکری در پردیس دانشگاه ها. ما نخواهیم توانست از فکر کردن به جامعه و به خود با نگاه هویتی بگریزیم.
#هویت
#سیاست
#جهان_معاصر
#ترامپ
#پوپولیسم
#اسلام
#فرانسیس_فوکویاما
🆔 @libisca
آخرین شماره دوفصلنامه علمی پژوهشی پژوهشنامه عرفان/ پاییز و زمستان 1398/ انتشارات انجمن علمی عرفان اسلامی ایران/ دسترسی به مقالات از طریق: https://b2n.ir/895852
🆔 @libisca
آخرین شماره دوفصلنامه علمی پژوهشی پژوهشنامه عرفان/ پاییز و زمستان 1398/ انتشارات انجمن علمی عرفان اسلامی ایران/
بررسی تحلیلی برهان آقا محمدرضا قمشهای در اثبات حقیقت لابشرط مقسمی
آقای سیدمتضی حسینی شاهرودی، آقای حسین اسعدی
http://erfanmag.ir/article-1-1036-fa.pdf
بررسی مشرب عرفانی عطار با کاربست تقابلهای دوگانه
خانم طاهره خوشحال دستجردی، آقای مهدی عرب جعفری محمدآبادی
http://erfanmag.ir/article-1-1037-fa.pdf
خاموشی و خروش در احوال مولوی با تأکید بر پدیدارشناسی اصول اسفار اربعه
آقای رضا روحانی، آقای حامدرضا کریمی ملایر
http://erfanmag.ir/article-1-1038-fa.pdf
مسیر تعالی در احیاء العلوم الدین غزالی
آقای امیر غنوی
http://erfanmag.ir/article-1-1039-fa.pdf
رویکردی عرفانی به تمثیل آیینه در روایت امام رضا(ع)
آقای علیرضا فاضلی
http://erfanmag.ir/article-1-1040-fa.pdf
تبلور ادبی عرفان اشراقی در ادبیات شفاهی شیعه پیشاصفوی (مطالعه موردی شاهنامه اسدی)
آقای فرزاد قائمی
http://erfanmag.ir/article-1-1041-fa.pdf
تحلیل دیدگاه ابن عربی در اطلاق نور بر خدا
آقای احدفرامرز قراملکی، خانم فاطمه السادات کتابچی
http://erfanmag.ir/article-1-1042-fa.pdf
تأخیر و دیرهنگامی قدوم أزل در مقایسه با قِدم
آقای محمد ابراهیم مالمیر، خانم زهرا منصوری
http://erfanmag.ir/article-1-1043-fa.pdf
اَشکال تقابلهای عرفانی در غزلیات عطار
خانم فاطمه مجیدی، خانم فاطمه ابویسانی
http://erfanmag.ir/article-1-1044-fa.pdf
بهرههای سلوکی مکتب ابنعربی از اسمای حسنای الهی
آقای محمد میری
http://erfanmag.ir/article-1-1045-fa.pdf
رابطه خدا و خلق در تفسیر عرفانی امام خمینی(ره)
خانم الهه هادیان رستانی
http://erfanmag.ir/article-1-1046-fa.pdf
🆔 @libisca
#معرفی_انجمن_های_علمی
International Society for the Comparative Study of #Civilizations(ISCSC)
انجمن بین المللی مطالعه تطبیقی تمدن ها به صورت رسمی در سال 1961 در نشستی در سالزبورگ اتریش که از سوی آدمار اندرل، آرنولد توینبی، و راشتن کولبرن برگزار می گردید، تاسیس شد. به اعتقاد انجمن مذکور، مسائل پیچیده تمدنی نیاز به تحلیل های متنوع و چند رشته ای دارد. بر این اساس، در ابتدای تاسیس، اعضای انجمن فقط از حوزه تاریخ، مردم شناسی، و جامعه شناسی انتخاب شده بودند، اما، با گذشت زمان و برحسب ضرورت اعضا از رشته هایی مانند فلسفه، روانشناسی، مطالعه تطبیقی ادیان، اقتصاد، نظریه سیاسی، نقد ادبی و تحلیل متن، تاریخ هنر، مطالعه تطبیقی دولت ها، ادبیات تطبیقی، علم و فناوری، زبان شناسی، باستانشناسی، معماری، جغرافیا، زیستشناسی، فیزیک، و قومشناسی تاریخی وارد انجمن شدند.
برگزاری کنفرانس های سالانه در حوزه مطالعات تطبیقی تمدن ها از جمله فعالیت های این انجمن می باشد که در سال 2020 نیز قرار است این کنفرانس در بخارست (پایتخت رومانی) برگزار گردد.
از جمله انتشارات انجمن بین المللی مطالعه تطبیقی تمدن ها مجله Comparative Civilizations Review به آدرس https://scholarsarchive.byu.edu/ccr/ می باشد که به صورت رایگان در درسترس است.
اطلاعات بیشتر در وب سایت انجمن: http://www.iscsc.org/
🆔 @libisca
#نکات_آموزشی
✅ مقدمه یک #مقاله باید شامل قسمت های زیر باشد :
الف. بیان مساله : نویسنده در این قسمت باید بیان کند که چرا موضوع و مسئله مورد مطالعه اهمیت دارد.
ب. پیشینه تحقیق : نویسنده، به طور مختصر سابقه، زمینه و پیشینه مربوط به موضوع تحقیق را می نویسد. نظریه ها و چارچوب نظری موضوع نیز می آید.
ج. هدف و منطق تحقیق : در این قسمت ضمن اشاره به هدف و منطق مطالعه، طرح تحقیق و فرضیه های تحقیق نوشته می شود.
🆔 @libisca
#همایش
دومین همایش ملی حقوق نشر برگزار میشود
به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در این همایش که به همت انجمن ناشران دانشگاهی و با همکاری و مشارکت پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار میشود، درباره حقوق نشر در فضای مجازی، حقوق ترجمه و تکثیر یا نشر، جایگاه قانون و قرارداد در حقوق نشر و آیین دادرسی قضایی در حوزه حقوق نشر بحث و گفتگو خواهد شد.
در این همایش، دکتر محمد سلگی (رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات)، دکتر بتول آهنی (معاون آموزش و تحقیقات معاونت حقوقی ریاست جمهوری) ، دکتر سیدعباس حسینی نیک (پژوهشگر حقوق مالکیت فکری و مدیر مسئول انجمن ناشران دانشگاهی)، دکتر محمود حکمت نیا (معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری) و دکتر احمد همتی کلوانی (قاضی دادگستری) سخنرانی خواهند کرد.
در این همایش کتاب مجموعه قوانین و مقررات حقوق نشر به ضمیمه آخرین نسخه لایحه مالکیت ادبی و هنری رونمایی تقدیم حاضران خواهد شد.
دومین همایش ملی حقوق نشر، از ساعت۸:۳۰ تا ۱۲:۳۰ شنبه ۲۵ آبان ۹۸ در تهران، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
#حقوق_نشر
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
شاخصی برای عدالت/ تالیف سید احسان خاندوزی، علی مصطفی ثانی و .../ تهران: انتشارات دانشگاه امام صادق (ع)/ 1398/ 322 صفحه.
این کتاب تلاشی است در قلمرو معیارهای پسینی عدالت، یعنی معرفی سنجه هایی که حاکی از درجه دوری یا نزدیکی ما به عدالت است. سنجه هایی که لاجرم باید رنگ و بوی نظام معرفتی و ارزشی ما را داشته باشد.
بر این اساس، در فصل اول کتاب حکمرانی جهانی شاخص ها مورد بحث قرار گرفته است. فصل دوم به گستره سنجش عدالت: شاخص های موضوعی می پردازد. فصل سوم گستره سنجش عدالت: شاخص های ترکیبی را مورد بررسی قرار داده. فصل چهارم به روش شناسی سنجش عدالت اجتماعی پرداخته. در فصل پنجم برداشتی از نظریه اسلامی عدالت اجتماعی به بحث گذاشته شده. فصل ششم سنجش عدالت اجتماعی در ایران را بررسی نموده. فصل هفتم به ارائه پیشنهادهای پژوهش پرداخته و فصل هشتم به تصویری از عدالت اجتماعی در چهل سال گذشته اختصاص دارد.
#عدالت_اجتماعی
#رشد_اقتصادی
#رفاه_اجتماعی
#توزیع_درآمد
#توزیع_ثروت
#معیار_نابرابری_آتکینسون
#فقر
#عدالت_بین_نسلی
#عدالت_منطقه_ای
#اقتصاد_اسلامی
#عدالت_اقتصادی
#بازار_کار
#عدالت_جنسیتی
#ایران
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
بذرهای نابودی: برنامه مخفی دستکاری ژنتیکی/ تالیف ویلیام انگدال/ ترجمه قاسم دلیری/ انتشارات ققنوس (تهران)/ 1398/ 384 صفحه.
اين کتاب خواننده را با مراحل، پيدايش، رواج و خطرات مواد غذايي دستکاريشده ژنتيکي آشنا ميکند و از سياستهاي پنهان پرده برميدارد. همچنين اين کتاب گسترش و تکثير تراريختهها را رديابي ميکند که اغلب از طريق سرکوب سياسي، فشار دولتي، کلاهبرداري، دروغ و حتي قتل صورت گرفته است. مؤلف خواننده را به درون دالانهاي قدرت، به پشت پرده آزمايشگاههاي علمي، به پشت درهاي بسته در اتاق جلسات شرکتها ميبرد.
#ژنتیک
#دستکاری_ژنتیکی
#ایالات_متحده_آمریکا
#سیاست_و_حکومت
#تکنولوژی_زیستی_کشاورزی
#تکنولوژی_زیستی_گیاهی
#گیاهان_تراریخته
#مهندسی_ژنتیک
#ژنتیک_گیاهی
🆔 @libisca
#نشست_علمی
نشست «تحول قدرت چین و پیامدهای آن برای ایران» در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نشست «تحول قدرت چین و پیامدهای آن برای ایران» به همت اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار می شود.
این نشست با حضور ابوالفضل علمایی فر- رییس اداره چین وزارت امورخارجه و محسن شریعتی نیا- استادیار روابط بین الملل دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد.
نشست «تحول قدرت چین و پیامدهای آن برای ایران» (چهارشنبه 22 آبان ماه) از ساعت 13 الی 15 در سالن اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار خواهد شد.
شرکت در این مراسم برای عموم آزاد است.
#قدرت_چین
#ایران
🆔 @libisca
#نکات_آموزشی
شیوه نامه استناددهی به روش APA؛ استناد به منابع اینترنتی
گزارش¬های آنلاین:
Shields, M., & Wilkins, K. (2006). Findings from the 2005 National Survey of the Work and Health of Nurses (Report No. 83-003-XPE). Retrieved from Canadian Institute for Health Information website: http://secure.cihi.ca/cihiweb/products /NHSRep06_ENG.pdf
مدخل ویکی:
ویکی¬ها، صفحات وب مشارکتی هستند که هرکسی می تواند نسبت به ویرایش محتوای آنها در صورت دارا بودن شناسه کاربری و کلمه عبور، اقدام نماید. در صورتیکه تاریخ انتشار مطلب مشخص نبود از (n.d) به معنی بدون تاریخ و در مورد منابع فارسی از (بی تا) استفاده می شود.
Deferred compensation. (n.d.). In Family business wiki. Retrieved October 8, 2009, from http://www.familybusinesswiki.org/Deferred+compensation.
فیلمهای آنلاین:
Norton, R. (2006, November 4). How to train a cat to operate a light switch [Video file]. Retrieved from http://www.youtube.com/watch?v=Vja83KLQXZs
یادداشت وبلاگ:
Kiume, S. (2007, August 17). Loneliness isn't good [Web log message]. Retrieved from http://psychcentral.com/blog/archives/2007/08/17/loneliness-isnt-good/
شکرالهی، سیدرضا (1389، آذر 5). چند و چون تاثیرپذیری حافظ از مولانا [یادداشت وبلاگ]. بازیابی شده ازhttp://www.khabgard.com/?id=1192234207
6) مشخصات منبع ثانوي
در مقالههاي پژوهشي حتي المقدور از منابع ثانوي و واژه به نقل از استفاده نميشود، در صورت اجبار به شکل زير اقدام گردد.
(عموزاده، 1383 به نقل از چامسکي 1996).
استفاده از نام خانوادگي نويسنده بصورت (حقشناس، a1377) و يا (حقشناس، b1377) مواقعي انجام ميگيرد که چند اثر يک نويسنده در يک سال انتشار يافته باشد.
استناد به یادداشت¬های کلاسی
در این مورد باید به یادداشتهای کلاسی باید به اطلاعاتی که فرد شرکت کننده در سر کلاس یا یک سخنرانی نگاشته شده استناد داده شود. نام خانوادگی و نام نویسنده، سال نگارش یادداشت، عنوان درس، عنوان دستنامه یا یادداشت کلاسی درون کروشه بعد از عنوان درس قرار میگیرد، ذکر نام گروه، دانشگاه، شهر و کشور.
Woodworth, M. (2006). Psychopaths [Class handout]. Department of Psychology, University of British Columbia Okanagan, Kelowna, Canada.
🆔 @libisca