#سامانه_همانندجو
نسخه جدید «سامانه همانندجو» در ایرانداک رونمایی شد.
ویژگیهای سامانه جدید:
• تحلیل محتوای متن و تشخیص مواردی مانند جایگزینی کلمات، تکرار بیدلیل کلمات و جملات، و ...؛
• بررسی نوشتار کتاب توسط ناشران و نویسندگان؛
• بررسی گزارش طرحهای پژوهشی، مقالات مجلات و همایشها؛
• تسهیل در استفاده از سامانه با حذف شناسه استاد.
آدرس سامانه همانندجو: https://tik.irandoc.ac.ir
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
مبانی قرآن شناختی علم دینی: با تأکید بر علوم انسانی اسلامی/ تالیف محمدعلی اسدینسب/ انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی (تهران)/ چاپ اول: 1401/ 483 صفحه
در این اثر و در دو بخش امکان علم دینی با رویکرد علوم انسانی و بخش مبانی مشترک، جواز، مطلوبیت و ضرورت علم دینی تلاش شده است با اتکای به قرآن کریم ضمن بیان مبانی علم دینی و بالاخص علوم انسانی اسلامی، به شبهات مربوطه نیز پاسخی مناسب داده شود.
#قرآن_و_علوم_انسانی
#علم_و_دین
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
گفتارهایی در نقد فلسفه و عرفان/ تالیف حمید نیک فکر/ انتشارات چتر دانش (تهران)/ چاپ اول: 1401/ 204 صفحه.
مؤلف در این اثر تأکید میکند که دانش کلام جهت دفاع از اصول و عقاید دینی و بیان معارف اعتقادی بنا نهاده شد. علم کلام وظیفه خویش میداند که پاسخی متقن و برگرفته از عقل و نقل به اندیشههای ناصواب مطرح شده در حوزه دین بدهد؛ لذا در این کتاب به بیان برخی از اندیشههای مطرح شده در فلسفه و عرفان و بررسی این آرا پرداخته شده است.
این اثر در قالب مجموعهای از مقالات منتشر شد که عناوین آن عبارتند از: ۱- بررسی ادله نظریه پلورالیزم دینی با تاکید بر کتاب صراطهای مستقیم دکتر عبدالکریم سروش. ۲- تبیین معنا شناختی اراده در منابع وحیانی. ۳- تبیین معنای اراده خداوند با تأکید بر کلمات ملاصدرا و علامه طباطبایی. ۴- شاهد از دیدگاه صوفیه. ۵- عوالم سه گانه وجود در فلسفه با توجه بر کتاب نهایه الحکمه. ۶- تشکیک وجود با توجه به کتاب نهایه الحکمه. ۷- مجرد یا مجردات، کدامیک پذیرفتنی است؟
#فلسفه_اسلامی
#عرفان
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
احساسات، رسانه، و سیاست/ تالیف کارن وال یورگنسن/ ترجمه محسن گودرزی/ نشر لوگوس (تهران)/ چاپ اول: 1401/ 235 صفحه.
این کتاب به تحقیق دربارۀ نقش احساسات در سیاست رسانهایشده و موشکافی رابطۀ پیچیده احساسات، سیاست و رسانه میپردازد. معماری واکنشهای عاطفی فیسبوک؛ خشمِ دونالد ترامپ؛ استفاده از روایتگری شخصیشده در هشتگهای فمینیستی توییتر؛ نقش احساسات در روزنامهنگاری برنده جایزه؛ و هواداری سیاسی از جمله موضوعات متنوعی هستند که در این کتاب بررسی شدهاند.
اثر حاضر در 8 فصل تنظیم شده است:
1.جدی گرفتن احساس: تاریخ مختصر اندیشه؛
2. احساسات همهجا هست: آئین راهبردی احساساتی بودن در روزنامهنگاری؛
3. اعتمادپذیری، همدردی و روایتگری شخصیشده؛
4. به سوی یك گونهشناسی رسانهایشده؛
5. نظامهای احساسی در حال تغییر: عوامگرایی خشمگین دونالد ترامپ؛
6. سیاست علاقهمندی: طرفداری سیاسی و تغییر اجتماعی؛
7. معماری احساسی رسانههای اجتماعی؛
8. نُه گزاره درباره احساسات، رسانه و سیاست.
#رسانه_های_گروهی
#هیجان
#احساسات
#رسانه_های_گروهی_و_سیاست
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
رسانه و ارتباطات، تجربه مالزی در اسلامی سازی و بومی سازی دانش ارتباطات/ تالیف محمود قلندر، عباس قنبری باغستان، محمد یوسف حسین، و دیگران؛ ترجمه گروه مترجمان/ انتشارات علمی فرهنگی (تهران)/ چاپ اول: 1401/ 434 صفحه.
این مجموعه چکیدهای جامع از تلاشهای متنوع در راستای اسلامیسازی و بومیسازی دانش ارتباطات در کشور مالزی طی پنج دهه گذشته است.
#اسلام_در_رسانه_های_گروهی
#رسانه_های_گروهی_در_دین
#مالزی
#جنبه_های_اجتماعی_رسانه_های_گروهی
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
الگوریتم اجتهاد/ تالیف عبدالحمید واسطی/ انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی (تهران)/ چاپ اول: 1401/ جلد اول: روششناسی استنباطی در سه محور مسئلهیابی، دلیلیابی و قرینهیابی.
این کتاب تلاش کرده است تا مراحل قدم به قدم دستیابی به فهم موجه از دین را مبتنی بر اصول و فقه جواهری ارائه کند و در هر مرحله شاخصهای اعتبارسنجی دادهها و پردازشها نیز به تفصیل مورد بررسی قرار گیرد.
اثر حاضر دارای فصلها و بخشهایی به شرح ذیل است:
کلیات تحقیق؛
هویت استنباط و اجتهاد فقهی؛
هویت روششناسی، فرایندسازی، و مدلسازی و موضوعات وابسته؛
فرایند تفصیلی استنباط؛
روش موضوعشناسی و مسئلهشناسی؛
منبعشناسی و فرایند کشف ادله موسس حکم؛
ادله مکمل و فرایند کشف قرائن؛
#اجتهاد
#فلسفه_دین
#دین_پژوهی
#استنباط_فقهی
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
مشق ارشاد؛ تأثیرگذاری و متقاعدسازی در امر به معروف و نهی از منکر/ تالیف عبدالله عمادی/ انتشارات موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث، پژوهشگاه قرآن و حدیث (قم)، با همکاری بنیاد پژوهشهای اسلامی (مشهد)/ چاپ اول: 1401/ 412 صفحه.
مهمترین دستاورد این اثر، کمک به شکل گیری گفتمان امر به معروف از منظر علم متقاعدسازی و تقویت امر به معروف و نهی از منکر در روابط بین فردی جامعه و پیشنهاد محتوا برای آموزش آن است. علاوه بر آن، پیشنهاداتی در زمینه تشکیلات امر به معروف و نهی از منکر در اماکن زیارتی را ارائه داده است.
این کتاب در واقع به این سه سؤال اصلی که «چه کسانی بگویند؟» «چه بگویند؟» و «چگونه بگویند؟» پاسخ داده است، همچنین شیوههای «اعطای حق انتخاب»، «کاهش محافظهکاری»، «تکریم مخاطب»، «تحقیر منکر»، «گروه سازی»، «استفاده از واسطه نافذ»، «تکرار»، «تدریج»، «تثبیت» و شیوههای هدایتگری عملی در سه محور «الگودهی»، «اقدامات جذبی» و «اقدامات ردعی» مورد تحقیق قرار گرفته است.
#امر_به_معروف
#نهی_از_منکر
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
فلسفه تربیت و فلسفه مدنیت درباره انسان و اجتماع/ تالیف یحیی کبیر/ انتشارات موسسه بوستان کتاب (قم)/ چاپ اول: 1401/ 528 صفحه.
نگارنده در این کتاب کوشیده است با نقد و بررسی آثار بسیاری از متفکران و فیلسوفان، فلسفه تربیتی توأم با فلسفه مدنیت را در باره انسان و اجتماع مطرح کند.
هدف این نوشتار، ارائه «نظامی فلسفی، عرفانی، ادیانی تربیتی و مدنیتی» برای فراگیری نقشه کامل و تربیت انسانی و اجتماع است.
این اثر در دو بخش و هفت فصل تألیف شده است؛ در بخش اول که به «فلسفه انسان شناسی و فلسفه تربیت» اختصاص یافته، شامل پنج فصل «فلسفه تربیت و فلسفه انسان شناسی»، «فلسفه تربیت و آموزش و پرورش»، «مکاتب فلسفی تربیتی و اخلاقی»، «فلسفه تربیت»، «بررسی و نقد و نظر آرای فلسفه تعلیم و تربیتی و اخلاقی ایزرایل شفلر» است.
«فلسفه انسانی شناسی و فلسفه مدنیت» عنوان دومین بخش از کتاب مذکور است که در این فصل به «انسان شناسی اجتماعی» و «انسان شناسی سیاسی در فلسفه مدنیت» پرداخته شده است.
#انسان_شناسی
#فلسفه_آموزش_و_پرورش
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
اطلس اندیشه معاصر عرب: جهانشناسی فکری و مطالعاتی جهان معاصر عرب/ تالیف حسن علیپور وحید/ انتشارات سازمان تبلیغات اسلامی، شرکت چاپ و نشر بینالملل (تهران)/ چاپ اول: 1401/ 1020 صفحه.
معرفی تئوریک و دورنمای کلان از جریانهای فکری، نخبگانی و مراکز فکری معاصر عرب، مهمترین مقصد کتاب بوده است. پس بهتر است به عنوان مقدمهای برای تعامل با جهان عرب و اسلام به آن نگریست. دادههای «اطلس اندیشه معاصر عرب» یک مقدمه و شروع است نه تحقیقی با پردازش ریز و تخصصی مسائل. به بیان دیگر، روش دایرةالمعارفی دارد نه تحقیق مسئلهمحور.
این کتاب از چهار اطلس با درونمایههای زیر سامان یافته است:
1.جریان شناسی فکری جهان معاصر عرب؛
2. هویت فکری، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی جهان معاصر عرب؛
3. مؤثرترین متفکران معاصر عرب؛
4. مراکز فعال فکری و مطالعاتی جهان معاصر عرب.
#جریان_های_سیاسی_کشورهای_عربی
#روشنفکران_دینی_کشورهای_عربی
#تجددگرایی_در_کشورهای_عربی
#بنیادگرایی_اسلامی_در_کشورهای_عربی
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
سرگذشت غرب، مدرنیته و جهانی شدن/ تالیف پل کلاوال؛ ترجمه و اقتباس سیدحسن صدوق/ انتشارات اطلاعات (تهران)/ چاپ اول: 1401/ 208 صفحه.
این کتاب حاوی سرگذشت غرب، با تاکید بر روند تحولات اجتماعی- اقتصادی اروپای غربی در دوران معاصر است که طی آن، دگرگونی پدیده «مدرنیته» و برآمدن «پسامدرنیسم» در فرآیند «جهانی شدن» و بازتاب این همه در سطح جهان وارسی می شود. افزون بر این، روند شکلگیری «اتحادیه اروپا» و قابلیتها و نیز تعارضات امروزینش، چه در درون اتجادیه و چه در خصوص دیگر کشورها، مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
#تاریخ_تمدن_غرب
#تاریخ_تمدن_جدید
#تاریخ_تمدن
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
حقوق سیاسی بشر از نگاه فقه سیاسی/ تالیف روحالله شریعتی/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (قم)/ چاپ اول: 1401/ 404 صفحه.
کتاب حاضر با هدف بررسی فقهی حقوق سیاسی بشر به پنج حق سیاسی مهم پرداخته است و در هر یک از این حق ها دو رویکرد مثبت و منفی فقهی با توجه به مستندات هر رویکرد و دیدگاه های فقیهان برای بهره مندی دانجشویان و طلبه های علوم دینی تهیه شده است.
این اثر در 3 بخش به شرح ذیل تدوین شده است:
1. مفاهیم و کلیات؛
2. مبانی فقهی – حقوق سیاسی بشر؛
3. بررسی فقهی مصادیق حقوق سیاسی بشر.
#حقوق_بشر
#علوم_سیاسی
#فقه_سیاسی
🆔 @libisca
#تازه_های_نشر
تحلیلی بر نیابت خاص در غیبت کبری: با تاکید بر شبهات جریان انحرافی احمد بصری/ تالیف محمد شهبازیان/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (قم)/ چاپ اول: 1401/ 191 صفحه.
این نوشتار تلاشی است در تبیین نیابت خاص، ویژگیهای آن، دلایل انحصار و پاسخ به شبهات احمد بصری، مدعی یمانی معاصر.
کتاب حاضر در 3 فصل تدوین شده است:
1.کلیات و مفاهیم؛
2. چیستی و ادله توقیفی بودن نیابت خاص؛
3.بررسی ادعاها و دلایل مدعی یمانی درباره نیابت خاص.
#احمد_اسماعیل
#احمد_بصری
#نیابت_امام_زمان_عج
#مدعیان_مهدویت
🆔 @libisca