📕
#تازه_های_نشر
✅با ماکیاولی در آوردگاه تاریخ/ تالیف سیامک موسیوند/ انتشارات زرین اندیشمند (تهران)/ چاپ اول: 1403/ 476 صفحه.
👈نگارنده در این کتاب با واکاوی اندیشههای ماکیاولی و بررسی دوران پر نشیب و فراز میانۀ هزارۀ دوم میلادی که نقطۀ عطفی تاریخی در تحولات پرشتاب اجتماعی بشر است مروری دارد بر تاریخِ سیاست و بررسی وقایع تاریخیِ مرتبط با سیاست و اخلاق. این کتاب ضمن بررسی تاریخ شکلگیری علم سیاست با پرداختن به آرای ماکیاولی، نیچه و راسل اشاراتی دارد بر اندیشههای ابن خلدون، توماس هابز، جان لاک و ...
👈در این کتاب به موضوعاتی همچون هجوم مغول و تاتار، سلاطین معاصر ماکیاولی، تاریخ مختصر ترکها و امپراطوری عثمانی، جنگهای ایران و عثمانی، یورش عثمانی به اروپا و تأثیر آن بر پیدایش دنیای نو، چالش سنت و مدرنیته، شیوۀ تولید آسیایی، اصطکاک و تعامل شرق و غرب، بررسی برخی عوامل عقب ماندگی مشرق زمین، علل افول امپراطوری اسلامی و عقیم ماندن دوران پرشکوه تمدن مشرق زمین، افسانهای به نام دولت ملی در ایران، چگونگی شکلگیری تصوف و عرفان، صوفی و قدرت، ریشه های مشترک تصوف در ایران و عثمانی، افول قدرت کلیسا، انقلاب لوتر و اصلاحات کالون، پیش زمینههای شکلگیری سرمایهداری، دگرگونیهای تاریخی و اجتماعی، انقلاب فرانسه و آمریکا، اومانیسم، اپورتونیسم، پوپولیسم، لومپنیسم، راه رشد غیر سرمایهداری، برخی عملکردهای احزاب چپ در ایران و جهان، مصدق و ۲۸ مرداد، کشاکش درونی انسان، اخلاق فردی و اجتماعی و سیاسی، عدالت و آزادی پرداخته شده است.
#ماکیاولی
#اخلاق_و_سیاست
#اخلاق_و_قدرت
#قدرت_و_سیاست
#علوم_سیاسی
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅آسیب شناسی خانواده با نگرش به منابع اسلامی/ تالیف محمدرضا سالاری فر و ..../ انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه (قم)/ چاپ اول: 1403/ 358 صفحه.
👈این کتاب، نظریههای آسیبشناسی خانواده را از منظر روانشناختی، جامعهشناختی و معنوی اسلامی ارائه داده است. برخی آسیبهای خانوادگی عبارتاند از: همباشی، همجنس گرایی، تجردزیستی، ازدواج نابهنگام، مشکلات دوران عقد، ضعف دانش و مهارت همسرداری، مشکلات ارتباطی و ساختاری خانواده، مشکلات جنسی، تعارض، پیمان شکنی، خشونت زناشویی، ناباروری، اعتیاد و طلاق.
👈آسیبهای روابط با فرزندان نیز در موارد زیر بررسی شد: بیمیلی به فرزندآوری، سبک تربیتی نامناسب، چالشها در تربیت دینی، علمی، اجتماعی و اخلاقی فرزندان؛ کودکآزاری، شکاف نسلی، مشکلات هویتی، فرار از خانه، مشکلات فرزندان بزرگسال در خانواده و مسائل فرزندان تکسرپرست.
👈همچنین آسیبهای محیطی خانواده هم در ضمن موارد زیر بررسی شد: مشکلات در روابط با خانوادههای اصلی، خویشان و دوستان، مشکلات مربوط به اشتغال زن و شوهر، مشکلات ناشی از مسائل اجتماعی و آسیبهای مرتبط با رسانهها.
#خانواده_در_اسلام
#زناشویی
#ارتباط_در_خانواده
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅فلسفه دین ریچارد سوئینبرن/ تالیف محمدجواد اصغری/ انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه (قم)/ چاپ اول: 1403/ 180 صفحه.
👈نویسنده در اثر حاضر کوشیده است تبیینی منسجم و جامع از تلاشهای این اندیشمند برجسته معاصر برای دفاع از خداباوری و پاسخ به پرسشها و ایرادهای وارد شده بر آن، که مجموعه آراء وی در فلسفه دین را در بر میگیرد، ارائه نماید.
👈این کتاب در 3 فصل به شرح ذیل تدوین شده است:
1. انسجام خداباوری؛
2. ادله خداباوری؛
3. ادله خداناباوری.
#ریچارد_سوئینبرن
#اثبات_خدا
#خداباوری_فرامذهبی
#تجربه_دینی
#خداشناسی
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅هراس متافیزیکی/ تالیف لسک کولاکوفسکی؛ ترجمه محدثه آهی/ انتشارات طرح نو (تهران)/ چاپ اول: 1403/ 180 صفحه.
👈هراس متافیزیکی دریچهای بسیار متفاوت به مسائل فلسفی است و نشان میدهد که ترس و اضطراب، موانعی در مسیر فهم و یقین نیستند، بلکه عناصری ضروری و محرک برای تفکر فلسفی به شمار میروند.
👈کولاکوفسکی در این کتاب، با زبانی نو و تحلیلی نافذ، به بررسی اضطرابهایی میپردازد که از تلاش انسان برای درک حقیقت، معنا، و سرشت واقعیت نشئت میگیرد. این کتاب مخاطبان را به دنیای پرسشهای بیپاسخ و وسواسهای فلسفی میبرد و آنها را با پیچیدگیهای خرد و رازهای هستی آشنا میکند. سرانجام، خواننده را به تأمل عمیق دربارۀ حدود عقل و جایگاه باورها در زندگی انسانی فرامیخواند.
#ترس_مابعدالطبیعی
#اضطراب_مابعدالطبیعی
#مابعدالطبیعه
#ایمان
#باور
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅آینههای کج و معوج: سینما و تغییرات اجتماعی در ایران/ تالیف فرزین وحدت؛ ترجمه عسگر قهرمانپور/ نشر کرگدن (تهران)/ چاپ اول: 1403/ 204 صفحه.
👈کتاب حاضر بخشی از طرح فرزین وحدت، استاد ایرانی جامعهشناسی در امریکا، با موضوع «مدرنیته و نسبت آن با ایران، اسلام و جهان اسلام» است. هدف او در این کتاب، واکاوی و تحلیل آن دسته از تغییرات اجتماعی در ایران است که در نتیجهی شکلگیری «سوژه» رخ دادهاند. از دید وحدت، وقتی جامعهای تحول و دگردیسی بنیادینی مانند فرایند شکلگیری سوژه را درک میکند و با جدیت تمام وارد جهان مدرن میشود، نهادها، روابط اجتماعی و فرهنگیاش نیز ناگزیر بهتدریج تغییر میکنند. در این میان، رسانههای بصری و مخصوصا فیلم نقشی مهم ایفا میکنند، چراکه فیلم نوعی زبان بصری، شبیه خط هیروگلیف، است که حتی بیسوادان نیز آن را درمییابند.
👈فیلمهایی که در این کتاب تحلیل شدهاند بازنمایانندهی شرایط اجتماعی و سیاسی خود در دهههای اخیر ایران معاصرند. بسیاری از این فیلمها عامهپسندند و بر عموم مخاطبان اثر گذاشتهاند. چگونگی تغییر تدریجی دین و دینداری، روابط جنسیتی، فرهنگ جوانان، طبقهی اجتماعی، امر سیاسی، و رابطهی «خود» با «دیگری» موضوعاتی است که نویسنده در فصول مختلف کتاب به بررسی آنها پرداخته است.
#سینما_در_ایران
#تغییرات_اجتماعی
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅حقوق انسان و حقوق ادیان؛ جهان اسلام و گفتمان حقوق بشر/ تالیف محمدحسین مظفری/ نشر ادیان (قم) و کتابخانه مجلس شورای اسلامی (تهران)/ چاپ اول: 1403/ 422 صفحه.
👈نـویسنده در این کتـاب گفتـگوهای چالشی نـهادهای حقـوق بـشری با سازمان همکاری اسـلامی را درباره مسایل حقوق بشر بررسی کرده اسـت. هر چنـد در آغـاز این گفتـگوها انتقادی بود، در ادامه به گفتـگوهای سـازنده انجامید و در فرایندی پیچیده، توازی کارکردی دو نـظام حقـوقی به ظـاهر نـاسازگـار را بـه همزیستی تبدیل کرد.
👈در نتیجه، ادبیات حقوق بشری سازمان همـکاری اسـلامی با گفتـمان بینالمللی حقوق بشر در بسیاری از موضوعات هماهنگ شد. با این حال، این همزیستی به معنای رفع کامل تعارضات هنجاری دو نظام یا بهبود وضعیت حقوق بشری کشورهای اسلامی نیست. زیرا، فارغ از تفاوتهای هنجاری این دو نظام حقوقی، در میان کشورهای اسلامی نیز در این زمینه وحدت نظر وجود ندارد. زیرا، تشتت آراء و نظرات اندیشمندان مسلمان اعم از اسلامگرا و سكولار در باب مسایل حقوق بشری مانع از آن است که به نظرية منسجم و روشنـی برای تـعامل با گفتـمان حقـوق بشر دست یابند. این مجموعه تقلایی برای تبیین این مسایل است.
#حقوق_بشر_در_اسلام
#حقوق_انسان
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅تراژدی رشد و توسعه در ایران (راهکارهای تبیین اسناد توسعه)/ تالیف محمدرضا کارچی/ نشر ثالث (تهران)/ چاپ اول: 1403/ 236 صفحه.
👈رشد و توسعه در کشور ما بهشکلی تراژیک در تلههای متعددی گرفتار شده است. علیرغم گذشت چهار دهه از آغاز حرکت چرخ توسعه در ایران و با وجود پیشینهی 76سالهی استقرار نظام برنامهریزی مدرن در کشور، ما همچنان با گسستی عمیق میان برنامهریزی و اجرا مواجهیم.
👈این گسست، ناشی از انتقال مرجعیت از نخبگان به گروهی جزماندیش و نوظهور است که با تضعیف نهادهای علمی و کاهش کیفیت تصمیمگیری، فرآیند توسعهی کشور را مختل کردهاند، همچنین، سیاستگذاری در ایران بهنوعی سطحینگری و مناسکیبودن تقلیل یافته است، جایی که تنها به حفظ فرمها و اشکال پرداخته میشود و محتوای اصلی سیاستورزی نادیده گرفته میشود.
👈این نوع سیاستگذاری، جامعه را به سمت توسعهای سطحی و نمایشی سوق میدهد که توانایی حل چالشهای اساسی را از دست داده و صرفا به نمایش ظاهری از توسعه بسنده میکند.
👈کتاب حاضر با ارائهی تحلیلی جامعهشناختی و پیشنهاد راهکارهایی عملی، تلاش دارد تا پاسخی برای چالشهای فعلی بیابد و مسیر دستیابی به اهداف توسعهای معنادار و پایدار را هموارتر سازد.
#توسعه_پایدار_در_ایران
#سیاست_فرهنگی_در_ایران
#توسعه_اجتماعی_در_ایران
#رشد_اقتصادی_در_ایران
#تاثیر_جزم_اندیشی_در_رشد_و_توسعه
#سیاست_گذاری_در_ایران
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅درآمدی بر فرهنگ شیعی در تاریخ نگاری عصر صفوی/ تالیف سعید نجفینژاد/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (قم)/ چاپ اول: 1403/ 459 صفحه.
👈با ظهور صفویان، مذهب تشیع اثناعشری و فرهنگ شیعی که از دیرباز ریشههای تنومندی در ایران داشته، فراگیر شد. به موازات احیای این مذهب، تمامی اجزا و عناصر سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه ایران عصر صفوی از جمله تاریخ نگاری، تحت تاثیر این تحولات قرار گرفت.
👈مورخان دوره صفوی اشاعه فرهنگ شیعی را در نگارش آثارشان رسالت اصلی خود دانستهاند. این پژوهش چرایی و چگونگی توجه تاریخ نگاران عصر صفوی به فرهنگ شیعی را بازتاب داده است.
👈این کتاب در هفت فصل تالیف شده است:
فصل اول: مفاهیم کلیات؛
فصل دوم: صفویان و تلاش برای ترویج مذهب تشیع؛
فصل سوم: ذکر فضایل اهل بیت (ع)؛
فصل چهارم: تولی و تبری؛
فصل پنجم: بزرگداشت شعایر شیعی؛
فصل ششم: مهدویت؛
فصل هفتم: آسیبشناسی اتکا بر گزارشهای مورخان صفوی در مورد ترویج فرهنگ شیعی
#صفویان
#شیعه_و_سیاست
#تشیع_در_عصر_صفوی
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅فقه شیعه و تطور مفهوم قدرت/ تالیف محمود فلاح/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (قم)/ چاپ اول: 1403/ 379 صفحه.
👈پژوهش حاضر تبیین معناشناسانه جایگاه مفهوم قدرت و چگونگی تطور آن با توجه به ساخت اساسی متون فقهی شیعه در دوره غیبت است. اگر دانش فقه را به مثابه نظام دینی/زبانی در نظر بگیریم، میدانهای معنایی قدرت سیاسی در متون فقهی، بر اساس حوزه تصوری خاص، با هم پیوند دارند.
👈بررسی انجام شده، نشان میدهد این حوزه تصوری، بازتاب «جهان بینی قرآنی» در فقه بوده و بر بنیاد دوگانه «امام حق» و «امام باطل» جلوه مییابد. امام حقّ نماد قدرت خداوند است و به یاری وحی درستی را در جامعه نهادینه میکند؛ در مقابل امام باطل ترویج دهنده ناراستی در جامعه است. این حوزه تصوری، میدانهای معنایی متنوع قدرت سیاسی را در تاریخ فقه شیعه امامیه، یگانگی بخشیده است.
#فقه_شیعه
#فقه_جعفری
#شیعه_و_سیاست
#قدرت_سیاسی
#توحید
#امام_حق
#امام_باطل
#دوره_غیبت
#جهان_بینی_قرآنی
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅فلسفه سیاسی علامه طباطبایی/ تالیف احمدرضا یزدانیمقدم/ انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (قم)/ چاپ اول: 1403/ 410 صفحه.
👈فلسفه سیاسی علامه طباطبایی، بر پایه نظام فلسفی وی، با تفسیر ویژهای از انسان و آگاهی و حرکت ارادی و اجتماعی بودن انسان آغاز میشود. انسان برای حرکت استکمالی از ادراکات اعتباری بهره میبرد. از جمله ادراکات اعتباری، حُکم به استخدام دیگر موجودات است. این حُکم، در روابط انسانها، تعدیل استخدام و استخدام متقابل و حُکم به عدالت اجتماعی و زندگی اجتماعی را در پی دارد.
👈حکومت در اسلام حکومت اجتماعی دینی است. ویژگی برجسته این حکومت، مساوات و همیاری اجتماعی است. این حکومت احکام اسلام را اجرا میکند، فهم اسلام و قرآن با تفکر و اجتهاد اجتماعی در اسلام و تدبّر و پژوهش اجتماعی در قرآن حاصل میشود. حکومت، در غیر احکام ثابت، با شورا و با لحاظ مصلحت مردم تصمیم میگیرد و عمل میکند.
👈این کتاب در دو بخش تألیف شده است؛ بخش اول با عنوان «نظام فلسفی علامه طباطبایی» به بررسی معرفت شناسی، هستی شناسی، خداشناسی و انسان شناسی اختصاص دارد.
👈دومین و آخرین بخش از این کتاب با عنوان «فلسفه سیاسی علامه طباطبایی» انسان شناسی فلسفه سیاسی، وضع طبیعی و قرارداد اجتماعی و عدالت اجتماعی را بیان کرده و حکومت و قانون را به نگارش درآورده است.
#علامه_طباطبایی
#اندیشه_سیاسی_علامه_طباطبایی
#فلسفه_اسلامی
#حکومت_در_اسلام
#فلسفه_علوم_سیاسی
🆔 @libisca
📕📕📕📕
#تازه_های_نشر
✅تربیت دینی در مدارس اروپا: رویکرد تطبیقی/ تالیف مارتین روتگانگل و ...؛ ترجمه عبدالرضا ضرابی/ انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره): قم/ چاپ اول: 1403/ 888 صفحه.
👈هدف این مجموعه ارائه روشهای مختلف سازماندهی و تدریس تربیتدینی در مدارس کشورهای اروپایی است. سؤال این است با مقایسه کشورها در این زمینه، آیا ویژگیهای مشترکی یافت میشود که حداقل در تعدادی از آنها وجود داشته باشد؛ یا باید الگوی مورد استفاده در یک کشور خاص را به عنوان یک مورد منحصربه فرد، در نظر گرفت که فقط در زمینه ملی خود آن کشور قابل ارزیابی باشد؟
👈در کتاب حاضر، علاوه بر الگوهای تربیتدینی مورد استفاده در کشورهای مختلف، تربیتدینی فرقههای مختلف مسیحی و تربیتدینی یهودی و نیز مسلمان و همچنین انواع تربیتدینی غیرفرقههای مقایسه شده است. این مهم در 18 کشور از کشورهای اروپایی و در قالب 12 موضوع خاص انجام شده است. یکی از یافتههای مهم این پروژه، اهمیت تربیتدینی در مدرسه از نظر فرصت دادن به نوجوانان برای یادگیری است؛ افزون براینکه نقطه مشترک تقریباً همۀ کشورها، اهمیت دادن آنها به تنوع دینی است. با این وجود، ملاحظات کشورها در تربیت دینی ملی و سرزمینی نیز قابل تأمل است.
#تربیت_دینی_در_اروپا
#تعلیمات_دینی_در_اروپا
#آموزش_تطبیقی
#مدارس_اروپا
🆔 @libisca
📕📕📕📕📕
#هفته_پژوهش
#پژوهشگاه_علوم_و_فرهنگ_اسلامی
#دفتر_تبلیغات_اسلامی
🟢پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار می کند:
✅گرامیداشت هفته پژوهش و دهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🗓زمان: ۱۹ تا ۲۷ آذر ۱۴۰۳
⏰ساعت: ۸ الی ۱۴
🔽بخش ویژه:
📚 پژوهش و حکمرانی مقاومت
🔽اهم برنامه ها :
👈رونمایی از آثار پژوهشی
👈معرفی محصولات فناورانه
👈 معرفی مجلات برتر
👈نکوداشت،پژوهشگران پژوهشکده ها و مراکز برتر
👈 فروش آثار مکتوب و دیجیتال با تخفیف ویژه
🏢 مکان: قم پردیسان، انتهای بلوار دانشگاه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🆔 @libisca