#صفر_المظفر
▪️«السَّلَامُ عَلَى الإمامِ الرَّءُوفِ الَّذی هَیَّجَ أحْزَانَ یَومِ الطُّفُوف»
🏴آجرک الله یا بقیة الله فی أرضه و سماءه (أرواحنا فداه) بهذا المصاب الألیم
▪أعظم الله اجورنا و اجورکم بإستشهاد الإمام الشهيد الغریب، السلطان على بن موسى الرضا (علیه السلام)
🕋«اللّهُمَّ صَلِّ عَلَی عَلِیِّ بْنِ موسَی الرّضَا الْمُرتَضی الإمامِ التَّقیِّ النَّقیِ و حُجَّتِکَ عَلَی مَن فَوقَ الأرْضِ و مَن تَحتَ الثَّرَی الصِّدّیقِ الشَّهیدصَلاةً کَثیرَةً تَامَّةً زَاکِیةً مُتَوَاصِلةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادفَةً کَأفضَلِ ما صَلَّیتَ عَلَی أحَدٍ مِن أولیائِک»
ا═✧❁▪️❁✧═ا
⚫️في حديث دعبل، ان الرضا (عليه السلام) قال له: لا تنقضي الأيام والليالي حتى تصير طوس مختلف شيعتي وزواري ألا فمن زارني في غربتي بطوس كان معي في درجتي يوم القيامة مغفورا له
➖جناب دعبل نقل ميکند که امام رضا (علیه السلام) فرمودند: «روزها و شبها نمیگذرد تا این که طوس جایگاه آمد و رفت شیعیان و زائرانم میشود؛ آگاه باشید کسی که مرا در غربتم در طوس زیارت کند، روز قیامت با گناهان آمرزیده هم درجه ی من خواهد بود»
📓وسائل الشیعه ج۱۰ ص۴۳۸
@Lowhon_Mahfooz
#عزای_محسنیه
#از_شب_۲۸_صفر_تا_شب_اول_ربیع_الأول
✨«وَ إِذَا الْمَوْؤُدَةُ سُئِلَتْ* بِأَيِّ ذَنْبٍ قُتِلَتْ»
(سوره مبارکه تکویر، آیات ۸ و ۹)
🖋الموؤدة إنما هو المحسن (عليه السلام)
ا┅═✧❁▪️❁✧═┅ا
☑️حضرت جعفر بن محمد الصادق (علیه السلام) فرمودند :
هذِهِ الْآيَةُ هِيَ لَنَا خَاصَّةً فِي الْكِتَابِ وَ هِيَ مُحَسِّنٌ (عليه السلام) لِأَنَّهُ مِنَّا؛ وَ قَالَ اللَّهُ تَعَالَى: «قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبى» وَ إِنَّمَا هِيَ مِنْ أَسْمَاءِ الْمَوَدَّةِ.. وَ هَلْ فِي الْمَوَدَّةِ وَ الْقُرْبَى غَيْرُنَا ؟!
▫️این آیه در کتاب خداوند، تنها در خصوص ما اهل بیت (علیهم السلام) نازل شده و منظور از «موؤدة» حضرت محسن (علیه السلام) است که او از ماست؛ خداوند عزوجل می فرماید : «بگو ای پیامبر، من از شما اجر رسالت نمی خواهم، جز مودّت خویشانم» (سوره مبارکه شوری، آيه ۲۳) و همانا آن (یعنی موؤدة) ، از اسماء «مودّت» است؛ و آیا شخص دیگری جز ما اهل بیت (علیهم السلام) در «مودّت» و «ذي القربی» منظور شده است؟!
📓الهداية الکبری، ص۴۱۸
📓بحارالأنوار ،ج ۵۳ ،ص۲۳
@Lowhon_Mahfooz
💢🔅💢🔆💢🔅💢🔆
🔅💢🔆
💢🔆
🔆
💢
🔅
✨وَ سَقاهُمْ رَبُّهُمْ شَراباً طَهُوراً✨
📣همراهان گرامی کانال ربیع الانام:
💐 ضمن آرزوی قبولی عزاداریهای دو ماه محرم و صفر، همزمان با آغاز ماه ربیع الاول، ماه سرور و شادی دل اهل بیت (علیهم السلام) این افتخار نصیبمان گشت تا وجود زلال و پاک خویش از کوثر حسینی را، با معارف نورانی اهل بیت (علیهم السلام) منوّر گردانیم و جام وجودی خویش را جرعه جرعه با سلسله مباحث
✨مشکات✨
از حقیقت معارف ناب حضرت امیرالکونین، امیرالمومنین علی بن ابیطالب و اهل بیت (علیهم السلام) سیراب گردانیم.
⚜یَکُونُ فِی آخِرِ الزَّمَانِ اَقْوَامٌ مُتَعَمِّقُونَ⚜
🔅سید الساجدین امام علی بن الحسین (علیه السلام) در روایتی می فرمایند: در آخرالزمان مردمی محقِّق و موشکاف می آیند.
🔆باشد که با تامل و تعمق و تدبر در این معارف، مقدمات ظهور حضرت بقیه الله الاعظم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را در آفاق و انفس وجود خویش مهیا کنیم.
✨اَكثِروا الدُّعاءَ بِتَعجِیل الفَرَجِ فَاِنَّ ذلِكَ فَرَجُكُم✨
🕛 هر ظهر جمعه در این قسمت نیز با ما همراه باشید.
💐 @rabialanaam
💢
🔅💢
💢🔅💢🔆💢🔅💢🔆
#حسینیه
◾️لَمَّا اشْتَدَّ بِرَسُولِ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله و سلم) مَرَضُهُ الَّذِي مَاتَ فِيهِ ضَمَّ الْحُسَيْنَ (علیه السلام) إِلَى صَدْرِهِ يَسِيلُ مِنْ عَرَقِهِ عَلَيهِ وَ هُوَ يَجُودُ بِنَفْسِهِ وَ يَقُولُ: «مَا لِي وَ لِيَزِيدَ لَا بَارَكَ اللَّهُ فِيهِ اللَّهُمَّ الْعَنْ يَزِيدَ!» ثُمَّ غُشِيَ عَلَيْهِ طَوِيلًا وَ أَفَاقَ وَ جَعَلَ يُقَبِّلُ الْحُسَيْنَ وَ عَيْنَاهُ تَذْرِفَانِ وَ يَقُولُ أَمَا إِنَّ لِي وَ لِقَاتِلِكَ مُقَاماً بَيْنَ يَدَيِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ.
➖هنگامی که بیماری پیامبر اکرم (صلي الله عليه و آله و سلم) که بر اثر آن وفات یافتند، شدت يافت، امام حسين (عليه السلام) را به سينه ي مبارکشان چسبانيدند و عرق جبين مباركشان بر روي او مي ريخت و مي فرمود: «مرا با يزيد چه كار است؟ خداوند كشتن فرزند من را بر او، مبارك قرار ندهد، خدایا، يزيد را لعنت كن!!» پس مدت طولانی بر او بیهوش شده و چون به هوش آمدند، امام حسین (علیه السلام) را مي بوسيده و مي گريستند و فرمودند: همانا برای من و قاتل تو، جايگاهی است نزد خداوند عزوجل كه در آنجا با او مخاصمه میکنم.
📓بحار الأنوار ج ۴۴ ص۲۶۶
@Lowhon_Mahfooz
#بقیه_الله_خیر_لکم_ان_کنتم_مومنین
#اسامی_القاب_مبارک_حضرت_ولی_عصر_عجل_الله_تعالی_فرجه_الشریف
#المحیط
✨« وَلِلَّهِ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَكَانَ اللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ مُحِيطًا»
{از آن خداست هر چه در آسمانها و زمين است و خدا بر هر چيزى احاطه دارد}
(سوره مبارکه نساء، آیه ۱۲۶)
ا┅═✧❁ ⚜ ❁✧═┅ا
🔰از القاب مبارک حضرت مولانا بقیة الله الاعظم (ارواحنا فداه) «المحیط» است. وجود مبارک آن حضرت محیط (۱) بر دایره زمان و مکان ، شاهد بر خلق و عالِم بما کان و ما یکون می باشند.
☑️چنانکه در توقیع شریفی که از ناحیه مقدسه شان صادر شده است، فرمودند : فَإِنَّا نُحِيطُ عِلْماً بِأَنْبَائِكُمْ وَ لَا يَعْزُبُ عَنَّا شَيْءٌ مِنْ أَخْبَارِكُم (۲): ما بر اخبار شما احاطه کامل داریم (آگاه و مطلع هستیم) و چیزی از احوال شما بر ما پوشیده نیست
☑️و نیز حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند : أَلا إنَّهُ وارِثُ کُلِ ّ عِلْمٍ وَالمُحِیطُ بِهِ (۳) : آگاه باشید که آخرین وصی، تمام علوم به او ارث می رسد و او بر همه آن احاطه دارد.
☑️و حضرت امام حسن عسکری (علیه السلام) در وصف فرزندشان فرمودند : اَلْمُحِيطُ بِمَا لَمْ يُعْلَنْ (۴): ایشان محیط است بر آنچه که آشکار نشده است
🖋حضرت طالب بدم المقتول بکربلاء (أرواحنا فداه) محیط بر هر آنچه که آموخته و دیده نشده هستند؛ از همین جهت است که در زیارت ناحیه مقدسه از لسان مبارکشان وارد شده: «فلاَندُبنّک صباحا و مَساءاً و لاَبکیّنّ لَک بَدل الدّموع دماً»
ا┅═✧❁ منابع ❁✧═┅ا
(۱). هو الرعاية و التوجّه مع الاستيلاء.
(۲).الخرائج و الجرائح، ج۲، ص ۹۰۲ و ۹۰۳
(۳).بحارالانوار، ج ۳۷، ص ۲۱۳
(۴).الهداية الکبرى ج ۱، ص ۳۲۷
@Lowhon_Mahfooz
#عباسیة
✨«أُبَلِّغُكُمْ رِسَالَاتِ رَبِّي وَأَنَا لَكُمْ نَاصِحٌ أَمِينٌ»
(سوره مبارکه اعراف ، آيه ۶۸)
ا┅═✧❁▫️❁✧═┅ا
📜«أَشْهَدُ أَنَّكَ قَدْ بالَغْتَ فِي النَّصِيحَةِ»
«شهادت میدهم که تو کمال نصیحت و خیرخواهی را به انجام رسانده ای»
(فرازی از زیارت حضرت مولانا ابالفضل العباس عليه السلام)
🖋قال رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) :
▫️إن أعظم الناس منزلة عند الله يوم القيامة أمشاهم في أرضه بالنصيحة لخلقه.
همانا بالاترین منزلت نزد خداوند عزوجل در روز قیامت، برای کسی است که بالاترین اهتمام را در أمر نصحیت و خیرخواهی خلق داشته باشد.
📔بحار الأنوار، ج ۷۴ ص۳۵۸
@Lowhon_Mahfooz
#بقیه_الله_خیر_لکم_ان_کنتم_مومنین
#اسامی_القاب_مبارک_حضرت_ولی_عصر_عجل_الله_تعالی_فرجه_الشریف
#المضطر
✨«أَمَّنْ يُجِيبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَيَكْشِفُ السُّوءَ وَيَجْعَلُكُمْ خُلَفَاءَ الْأَرْضِ أَإِلَهٌ مَعَ اللَّهِ قَلِيلًا مَا تَذَكَّرُونَ»
{یا کسى که [دعاى] مضطر را هنگامىکه او را بخواند اجابت مىکند و ناراحتى [او] را برطرف مىسازد و شما را خلفاى زمین قرار مىدهد؛ آیا معبودى با خداست؟! کمتر متذکّرمىشوید}
(سوره مبارکه نمل آیه ۶۲)
ا┅═✧❁ ⚜ ❁✧═┅ا
🔰از القاب مبارک حضرت مولانا بقیة الله الاعظم (ارواحنا فداه) «مُضطرّ» است.
➖مضطر به کسی اطلاق میشود که سختی و ابتلایی بر او عارض شده، اعم از اینکه بر خودش باشد و یا بر یکی از متعلقاتش (اهل و خاندان و...) (۱).
🖋شریفه ۶۲ سوره مبارکه نمل، از حضرت مولانا بقیة الله الاعظم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به «مضطر» نام می برد؛ آنکه به درگاه الهی تضرع می نماید تا خداوند سوء را برطرف و حضرتشان را خلیفة و جانشین بر روی زمین قرار دهد.
☑️چنانکه حضرت باقرالعلوم (علیه السلام) با اشاره به این آیه فرمودند: هُوَ وَ اللَّهِ الْمُضْطَرُّ فِي كِتَابِ اللَّهِ (۲) : به خدا قسم، مضطر حقیقی در کتاب خداوند عزوجل، اوست.
☑️و نیز حضرت صادق آل محمد (علیه السلام) فرمودند: نزلت فی القائم (علیهالسلام) هو و اللّه المضطرّ إذا صلّی فی المقام رکعتین و دعا اللّه فأجابه و یکشف السّوء و یجعله خلیفة فی الأرض» (۳) : این آیه در خصوص حضرت قائم (علیه السلام) نازل شده؛ آن هنگام که در مقام ابراهیم، نماز گذارده و خداوند دعای او را اجابت و او را خلیفه و جانشین بر زمین قرار میدهد.
🕋یا مُجیبَ المُضطَرّ...اَجِبِ المُضطَرّ بِحَقِّ المُضطَرّ وَ نَحنُ المُضطَرّونَ وَ صَلَّی اللهُ عَلی سَیِّدَنا مُحَمَّدٍ وَ الِه الطّاهِرینَ....
ا┅═✧❁ منابع ❁✧═┅ا
(۱). فهو قد يكون مضطرّا بصيغة المفعول، أى يعرض له نقصان و عذاب و شدّة و ابتلاء في بدنه أو متعلّقاته، بأىّ سبب و علّة مختارة من جانب اللّه العزيز، أو باذنه و تحت أمره، أو تحت حكمه العامّ و نظمه.
(۲).تفسیر نور الثقلین ج ۴ ص ۹۴
(۳).تفسیر القمی، ج۲، ص۱۲۹
@Lowhon_Mahfooz
#بقیه_الله_خیر_لکم_ان_کنتم_مومنین
#اسامی_القاب_مبارک_حضرت_ولی_عصر_عجل_الله_تعالی_فرجه_الشریف
#الفقیه
✨«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا قِيلَ لَكُمْ تَفَسَّحُوا فِي الْمَجَالِسِ فَافْسَحُوا يَفْسَحِ اللَّهُ لَكُمْ وَإِذَا قِيلَ انْشُزُوا فَانْشُزُوا يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ»
{اى كسانى كه ايمان آوردهايد، چون شما را گويند در مجالس جاى باز كنيد، جاى باز كنيد تا خدا در كار شما گشايش دهد. و چون گويند كه برخيزيد، برخيزيد. خدا آنهايى را كه ايمان آوردهاند و كسانى را كه علم يافتهاند (۱) به درجاتى برافرازد ، و خدا به كارهايى كه مىكنيد آگاه است}
(سوره مبارکه مجادله آیه ۱۱)
ا┅═✧❁ ⚜ ❁✧═┅ا
🔰از القاب مبارک حضرت مولانا بقیة الله الاعظم (ارواحنا فداه) «فقیه» است.
▪️«فقه» در لغت به معنای فهم و إدراک دقیق، عمیق، ژرف نگرانه و موشکافانه در یک موضوع است و فقیه به کسی اطلاق می شود که متصف به صفت مزبور باشد.
☑️در اقوال مکررا ذکر شده که نواب حضرت حجة إبن الحسن المهدي (عجل الله تعالی فرجه الشریف) از آن حضرت با لقب «فقیه» یاد می نمودند؛ علی الخصوص در نامه هایی که به آن حضرت جهت پرسش از مسائل دینی می نوشتند:
🖋كتبت الى الفقيه (عليه السلام) اسأله عن الرجل يزور قبور الائمة عليهمالسلام هل يجوز له... (۲)
🖋كتبت إلى الفقيه (عليهالسلام) اسأله هل يجوز ان يسبح الرجل بطين قبر الحسين عليهالسلام.. (۳)
ا┅═✧❁ منابع ❁✧═┅ا
(۱).عن الصادق (علیه السلام) : «الَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ» الْأَئِمَّهًُْ (علیهم السلام)؛ مقصود از آنان که علم یافته اند [در مطلق معنا] ائمه (علیهم السلام) می باشند.
بحار الأنوار، ج۲۳، ص۲۰۳
(۲). تهذيب الاحکام،ج۲ ص۲۲۸
(۳).تهذيب الأحكام، ج۶ ص۷۵
@Lowhon_Mahfooz
#بقیه_الله_خیر_لکم_ان_کنتم_مومنین
#اسامی_القاب_مبارک_حضرت_ولی_عصر_عجل_الله_تعالی_فرجه_الشریف
#قیامت
✨«قُلْ لِمَنْ ما فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ قُلْ لِلهِ كَتَبَ عَلى نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ لَيَجْمَعَنَّكُمْ إِلى يَوْمِ الْقِيامَةِ لا رَيْبَ فيهِ الَّذينَ خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ فَهُمْ لا يُؤْمِنُونَ»
{بگو: آنچه در آسمانها و زمين است، از آن كيست؟ بگو: از آن خداست. رحمت را بر خود، لازم دانسته؛ بهطور قطع همهی شما را در روز قيامت، كه در آن شك و ترديدى نيست، گرد خواهد آورد فقط كسانى كه سرمايههاى وجود خويش را از دست دادهاند، ايمان نمىآورند}
(سوره مبارکه انعام، آیه ۱۲)
ا┅═✧❁ 🕋 ❁✧═┅ا
🔰از القاب مبارک حضرت مولانا بقیة الله الاعظم (ارواحنا فداه) «قیامت» است.
☑️ «قیامت» در تنزيل آيات حضرت قرآن، به ظرف زمان برخاستن (قیام) خلق از قبور و اجتماعشان در پیشگاه حضرت ربّ العالمين اطلاق میشود (۱) که از مصادیق بارز آن در بطن ، يوم قيام القائم (علیه السلام) می باشد؛ یعنی ظرف زمان احیاء قلوب و قیام نمودن و اجتماعشان حول حضرت بقیة الله فی أرضه (أرواحنا فداه).
🖋چنانکه حضرت صادق آل محمد (علیه السلام) فرمودند : «.. إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ وَ هُوَ يَوْمُ قِيَامِ الْقَائِمِ (علیه السلام)»: تا روز قیامت و مقصود از آن، روز قيام حضرت قائم (علیه السلام) است (۲)
✔️و نیز حضرت امام موسی الکاظم (عليه السلام) در خصوص اجتماع شیعیان در آن روز، با اشاره به شریفه «.. أَيْنَ مَا تَكُونُوا يَأْتِ بِكُمُ اللَّهُ جَمِيعًا» (سوره مبارکه بقره، آیه ۱۴۸) فرمودند: ذَلِکَ وَ اللَّهِ أَنْ لَوْ قَدْ قَامَ قَائِمُنَا یَجْمَعُ اللَّهُ إِلَیْهِ شِيعَتِنَا مِنْ جَمِیعِ الْبُلْدَانِ (۳) : آن هنگام که قائم ما (عجل الله تعالی فرجه الشریف) قیام نماید ، خداوند شیعیانمان را از تمام سرزمین ها به سوی ایشان جمع می کند.
✨اللّٰهُمَّ هٰذِهِ بَيْعَةٌ لَهُ فِي عُنُقِي إِلَىٰ يَوْمِ الْقِيَامَةِ (۴)
ا┅═✧❁ منابع ❁✧═┅ا
(۱).القيامة: فباعتبار قيام الخلق فيها لربّ العالمين
(۲).تأويل الآيات الظاهرة في فضائل العترة الطاهرة ج۱ ص۷۸۰
(۳).بحارالأنوار، ج۵۲، ص۲۹۱
(۴).فرازی از دعای امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بعد از نماز صبح
@Lowhon_Mahfooz
#ربیع_الاول
🏴نقدّم أحرّ التّعازی لساحة مولانا و صاحبنا بقیة الله الأعظم (أرواحنا فداه) بمناسبة إستشهاد مولانا أبا الإمام المنتظر ، ابومحمّد الحسن الخالص، ابن الرّضا، الإمام حسن بن علی الزکی العسکری (علیه السلام)
▪️ «اَللَّـهُمَّ صَلِّ عَلَي الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّد، الْبَرِّ التَّقِيِّ الصّادِقِ الْوَفِيِّ النُّورِ الْمُضيئِ، خازِنِ عِلْمِكَ، وَالْمُذَكِّرِ بِتَوْحيدِكَ وَوَلِيِّ اَمْرِكَ، وَخَلَفِ اَئِمَّةِ الدّينِ الْهُداةِ الرّاشِدينَ، وَالْحُجَّةِ عَلي اَهْلِ الدُّنْيا فَصَلِّ عَلَيْهِ يا رَبِّ اَفْضَلَ ما صَلَّيْتَ عَلي اَحَد مِنْ اَصْفِيآئِكَ، وَحُجَجِكَ وَاَوْلادِ رُسُلِكَ يا اِلـهَ الْعالَمينَ» ▪️
(صلوات خاصه حضرت امام ابامحمد حسن بن علی الزکی العسکری علیه السلام)
@Lowhon_Mahfooz