من انقلابیام
✳️ تحلیلی بر مذاکرات شنبه ایران و آمریکا در عمان 🎙مهران شفیعی 🗓 ۲۱ فروردین ۴۰۴ @MehranShafiei ک
ادامه تحلیلی بر مذاکرات شنبه ایران و آمریکا در #عمان
🔺وقتی ترامپ به ایران نامه نوشت و دو مسیر پیشرو گذاشت (جنگ یا مذاکره) هیچوقت تصور نمیکرد ایران راه سوم را انتخاب کند
🔹ترامپ به ظن خود تصور میکرد هر انتخابی که داشته باشد به ضرر ایران تمام خواهد شد.
🔹اگر ایران مذاکره را میپذیرفت عملا گزارۀ ترس ایران تثبیت میشد و مناسبات منطقهای و محور مقاومت نسبت به ایران تغییر میکرد و اگر ایران جنگ را انتخاب میکرد (هرچند جنگی شکل نمیگرفت) فشار افکار عمومی داخل ایران علیه حاکمیت افزایش پیدا میکرد و رویکرد فتنۀ داخلی با شدت بالاتر جلو میرفت.
🔹ایران هوشمندانه با طرح مسئله مذاکره غیرمستقیم هر دو ابزار را از دست آمریکاییها گرفت تا هم بتواند ابزارهای قدرت نرم و سخت خود را حفظ کند، هم پیام داخلی و خارجی صادر کند که اهل گفتوگو است و هم روند سازماندهی فتنه داخلی مبتنیبر القای فضای جنگی در داخل را خنثی کند.
🔹ترامپ تصور نمیکرد ایران بتواند از زمین بازی طراحی شده آمریکا خارج شود و بازی جدیدی را طراحی کند.
🔹ترامپ در شرایط فعلی مجبور است برای حفظ ظاهر هم که شده تصویرسازی جدیدی در صحنۀ جهانی ایجاد کند که در آن تصویر ایران مجبور به پذیرش مذاکرات مستقیم شده و قدرت آمریکاییها علیه ایران جواب داده است!
کانال #من_انقلابیام
@MehranShafiei
کانال شخصی اینجانب حجةالاسلام #مهرانشفیعی
🔺️مذاکره غیرمستقیم و چند نکته
🔹️۱- همه نظامهای حکومتی ــ بدون استثناء ــ مسائل محرمانهای دارند که نمی توانند و نباید افشاء بشود. این نکته، بدیهیتر از آن است که نیازی به استدلال داشته باشد. نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هم از این قاعده مستثنی نیست.
«شفافیت» که به حق از آن باعنوان یک ارزش یاد میشود نیز با ضرورت خودداری نظام از افشای برخی از مسائل که باید محرمانه بمانند، منافاتی نداشته و در تناقض نیست.
🔹️۲- از حضرت امام "رضوان الله تعالی علیه" به خاطر دارم که خطاب به جوانان حزب اللهی (با همین تعبیر) می فرمودند: از مسائلی سؤال نکنید که اگر مسئولان به آن پاسخ بدهند (بخوانید راز آن را فاش کنند) برای نظام آسیب جدی به دنبال خواهد داشت. (نقل به مضمون)
🔹️۳- رهبر معظم انقلاب در دیدار رمضانی دانشجویان با حضرت ایشان درباره مسئولان توصیه فرمودند که: «متّهم نکنید افراد (مسئولان) را؛ احتمال یک محاسبهی درست را همیشه بدهید، که ممکن است پشت این تصمیمگیری یک محاسبهی درستِ واقعیای وجود داشته باشد... طرح سوال و ابهام خوب است اما گاهی طرف، فرصت و امکان جواب دادن ندارد.»
🔹️۴- برتر از همه، در کلام خدا آمده است: « يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَسْأَلُوا عَنْ أَشْيَاءَ إِنْ تُبْدَ لَكُمْ تَسُؤْكُمْ … ای اهل ایمان از اموری سؤال نکنید که اگر فاش شود، شما را خوش نمی آید.» شاید موضوعی که در این وجیزه دنبال میکنیم نیز یکی از مصادیق آن باشد.
🔹️۵- این روزها «مذاکره غیرمستقیم با آمریکا» که قرار است روز شنبه در عمان صورت بپذیرد، به یکی از اصلیترین مسائل حساس و مهم پیشرو تبدیل شده است که اینگونه نیز هست و باید باشد. حضرت آقا تاکید فرموده بودند که مذاکره با آمریکا "نه عاقلانه، نه هوشمندانه و نه شرافتمندانه" است. بدیهی است که این دیدگاه و نظر ایشان نمی تواند تغییر کرده باشد. چرا که اگر حضرت ایشان در دیدگاه خود تغییری داده بودند و مذاکره روز شنبه را با نظر خویش در تناقض می دیدند، به یقین، این تغییر نظر احتمالی و علت آن را مطرح می فرمودند. و اما؛
🔹️۶- «مذاکره غیرمستقیم با آمریکا» بیرون و خارج از اشراف و اطلاع حضرت آقا صورت نمیپذیرد. از این روی چنانچه با آن موافق نبودند، از انجام آن جلوگیری میفرمودند و بدیهی است که این موافقت ــ یا عدم مخالفت ــ با ابلاغ دستورالعمل درباره چند و چون مذاکره و ترسیم خطوط قرمز آن نیز همراه بوده است. و اما، این که دستورالعمل مورد اشاره و خطوط قرمز یاد شده از سوی تیم ایران رعایت بشود یا نه، موضوع دیگری است. به عنوان مثال، در مذاکرات هستهای، خطوط قرمز مورد نظر حضرت آقا رعایت نشد و ترامپ با خروج از برجام خواستار مذاکره برای گنجاندن توان موشکی و … ایران در برجام شده بود که رهبر معظم انقلاب به دولت وقت اجازه ندادند و نمونههای دیگری از همین دست...
🔹️۷- ممکن است این پرسش مطرح شود که وقتی رهبر معظم انقلاب نسبت به مذاکرات قبلی خوشبین نبودند، چرا اجازه انجام آن را دادند؟ پاسخ آن است که حضرت ایشان با صدور مجوز مذاکره و نتیجهای که به دنبال داشت، تابلوی غیرقابل اعتماد بودن آمریکا را بلند کرده و به همگان نشان دادند. تجربهای کارساز که پیش روی همگان است.
🔹️۸- بعد از روی کار آمدن ترامپ، مدعیان اصلاحات که تا چند روز قبل از آن، ترامپ را دیوانه و خطرناک میدانستند به ناگاه ــ و مثل همیشه ــ به سوی آمریکا تغییر مسیر دادند و با کمک و هماهنگی مستقیم رسانههای غربی و عبری و عربی در این شیپور فریب دمیدند که راه حل همه مشکلات در مذاکره با آمریکاست! همزمان با پروپاگاندای گسترده پادوهای داخلی غرب، ترامپ نیز نامهای ارسال کرده و خواستار مذاکره شد. دشمن از بیرون و پادوهای دشمن از درون، دو قطبی «بیاعتمادی به آمریکا که دشمن قسمخورده ایران است» و «اعتماد به آمریکا» را تحریف کرده و به دوقطبی «طرفداران رفع مشکلات از طریق مذاکره» ! و «مخالفان رفع مشکلات از راه مذاکره» ! تبدیل نموده و تبلیغ میکردند! و حال آن که به گفته حکیمانه و تجربه شده رهبر معظم انقلاب «مذاکره با این دولت آمریکا گره تحریمها را کورتر خواهد کرد.»
🔸️ادامه دارد ...👇👇👇👇
🔹️۹- «مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا» از یکسو تحقیر آمریکا و ترامپ است که او را شایسته مذاکره مستقیم ندانستهایم و از سوی دیگر، به قول آقای عراقچی، وزیر محترم امور خارجه کشورمان با هدف آزمون آمریکا صورت میپذیرد. بنابراین اگر ترامپ بر خواستههای باجخواهانه خود تاکید داشته باشد و به شرایط ایران تن ندهد، مذاکرات ادامه نخواهد یافت. نیمنگاهی به اظهارات این روزهای ترامپ و مقامات آمریکایی درباره مذاکرات غیرمستقیم به وضوح از عصبانیت ناشی از این تحقیر حکایت می کند ... و البته شواهد موجود و تجربیات قبلی، این احتمال را قوت میبخشد که آمریکا بر همان خوی پلید خود باقی میماند و به طور طبیعی، ایران نیز از شرایط خود دست نمی کشد.
همین جا باید گفت؛ دلشوره نیروهای انقلاب از هویت وابسته برخی مدعیان اصلاحات به آمریکاست که بارها تجربه شده و قابل انکار نیست … و این قصه سر دراز دارد که بیرون از محدوده این وجیزه است.
🔹️۱۰- این نکته نیز گفتنی است که ترامپ درباره حمله نظامی به ایران بلوف میزند و بهخوبی میداند، همانگونه که مراکز و استراتژیستهای آمریکایی بارها تاکید کرده اند، کمترین حماقتی در این عرصه با واکنش پشیمان کننده جمهوری اسلامی ایران روبرو خواهد شد. آنهم در حالی که آمریکا به مراتب ضعیفتر از گذشته و ایران اسلامی بارها قوی تر از گذشته است.
🔹️۱۱- و اما، به نظر میرسد که نیروهای انقلاب باید روی سه محور تاکید و از مسئولان مذاکره کننده مطالبه جدی داشته باشند؛
اول: اصرار بر تحقق شرایط اعلام شده از سوی جمهوری اسلامی ایران.
دوم: تن ندادن به هیچیک از خواستههای غیرقانونی و باجخواهیهای آمریکا.
سوم: درخواست اکید از مسئولان دستاندرکار برای خبررسانی بهموقع که میتواند ماشین شایعهسازی و دروغ پراکنی حریف را از کار بیندازد.
✍️حسین_شریعتمداری
@MehranShafiei
کانال شخصی حجةالاسلام #مهران_شفیعی
هدایت شده از کانال شخصی حجة الاسلام مهران شفیعی
تحلیل سوم مذاکرات ایران و آمریکا در عمان.mp3
1.48M
✳️ تحلیل سوم بر مذاکرات شنبه ایران و آمریکا در عمان
🎙مهران شفیعی
🗓 ۲۲ فروردین ۴۰۴
@MehranShafiei
کانال شخصی اینجانب حجةالاسلام #مهرانشفیعی
🔺توئیت قابل تامل محسن رضایی پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا
https://eitaa.com/mEnghelabiyam
کانال #من_انقلابیام
🔺چرا با مذاکرهی غیرمستقیم موافقت شد؟
بخش ۳ از ۶ سرمقاله هفتهنامهی خط حزبالله «آزمون عمان و دست برتر ایران»:
🔹یکی از شبهاتی که دشمن ساعاتی پس از اظهارات ترامپ مشغول انتشار و شیوع آن شد، این است که جمهوری اسلامی ایران در برابر فشارها و تهدیدهای دولت ترامپ عقبنشینی کرده و موافقت با مذاکره نتیجهی چنین فرایند و محاسباتی است. موضع اخیر وزیر امور خارجهی آمریکا نیز در همین راستا قابل ارزیابی و تحلیل است.
🔹دلیل موافقت ایران با مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا چیست؟ نگاهی به رخدادها و مواضع دولت آمریکا نشان میدهد آمریکاییها پس از خروج از برجام همیشه به دنبال توافق فراهستهای بودهاند. مذاکرهی غیرمستقیم با آمریکا برای احیای برجام، طیّ چند سال اخیر، هم در دولت آقای روحانی و هم در دولت شهید رئیسی در جریان بوده و جمهوری اسلامی از آن رویگردان نبوده است. آنچه مانع به نتیجه رسیدن مذاکرات بود، باجخواهی آمریکاییها و طرح موضوعات فراهستهای بود.
🔹نیمهی بهمنماه سال ۱۴۰۳، ترامپ که تازه به کاخ سفید برگشته بود، یک سند رسمی را دربارهی ایران امضا کرد؛ سندی تحت عنوان «یادداشت ریاست جمهوری دربارهی امنیّت ملّی». در این سند، مانند گذشته، طیف مختلفی از ادّعاها و باجخواهیها دربارهی ایران مطرح شده است؛ از مسئلهی هستهای گرفته تا توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران و مسائل منطقهای. عقل و منطق حکم میکند که در چنین شرایطی، باید محکم در برابر دشمن ایستاد و تسلیم و سازش تحت عنوان «مذاکره» را رد کرد.
🔹تهدیدات نظامی آمریکا و تحرّکات ایذائی این کشور نیز نتوانست تزلزلی در محاسبات تهران ایجاد کند. ماجرا از جایی متفاوت شد که ترامپ، در نامهی خود، به نوعی از مواضع پیشین خود عقبنشینی کرده و نسبت به محدود شدن مذاکرات به موضوع هستهای چراغ سبز نشان داد. این موضوع، در کنار تلاش سنگین دولت آمریکا برای مقصّر جلوه دادن جمهوری اسلامی ایران در زمینهی بالا گرفتن تنشها نزد افکار عمومی دنیا و بهخصوص مردم کشورمان، باعث شد تا جمعبندی بر پاسخ جمهوری اسلامی به نامه باشد؛ پاسخی که هم راه را برای تعامل ــ در چهارچوب غیرمستقیم بودن مذاکرات ــ باز گذاشت و هم موضعی قاطع در برابر یاوهگوئیهای ترامپ بود.
https://eitaa.com/mEnghelabiyam
کانال #من_انقلابیام
🔺قرار گرفتن تصویر دکتر عراقچی با تیتر «دست برتر ایران»، بعنوان تیتر اصلی سایت رهبر معظم انقلاب.
https://eitaa.com/mEnghelabiyam
کانال من انقلابیام
6.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اگر برجام بد بود پس چرا در زمان شهید رئیسی پیگیری میشد؟
▪️جواب ساده و دقیق را به روایت بهادری جهرمی، سخنگو و دبیر هیئت دولت سیزدهم بشنوید…
6.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 ترامپ محتاج یک توافق برای نجات آبروی دیپلماتیک خود است!
🔹باربارا اسلوین پژوهشگر ارشد در مرکز اِستیمسون واشنگتن: دونالد ترامپ فهمیده که احتیاج به یک توافق دارد. احتیاج به یک برد دیپلماتیک دارد. چیزی که تا الان نتوانسته به آن نائل برسد.
🔹دولت آمریکا خط اسرائیل را در مذاکرات پیگیری نمیکند زیرا نماینده ترامپ صحبت از مصالحه کردن میکند و این کاملا با الگوی لیبی که کاملا به برچیده شدن برنامههای هستهای را منجر میشود، فرق دارد.
✅من این تحلیل را قبول دارم. ترامپ به شدت آبروی خود را در گرو توافق با ایران می بیند حتی اگر از برخی شروطی که گفته کوتاه بیاید.
ترامپ قلدر به شدت شکننده تر شده ، تا الان از چند تا از حرفایش کوتاه آمده و این برای خودش و آمریکا به شدت بد است و البته خدا را شکر
ایران می تواند ضمن ادامه مذاکرات با #هوشمندی هم بر مواضع اساسی پایداری کند و هم آرام آرام هیمنه پوشالی آمریکا و ترامپ را بیش از پیش درهمشکند.
✍ مهران شفیعی
https://eitaa.com/mEnghelabiyam
کانال من انقلابیام
من انقلابیام
🔺 ترامپ محتاج یک توافق برای نجات آبروی دیپلماتیک خود است! 🔹باربارا اسلوین پژوهشگر ارشد در مرکز اِست
البته من نسبت یه کار تیم مذاکره کننده در روز گذشته انتقاد دارم که چرا هنگام خروج با هیات آمریکایی دیدار کردند، آمریکا می تواند از این قضیه سوء استفاده کند و وانمود کند مذاکرات مستقیم بوده، هرچند تا الان که رسانه هایشان نگفتند ولی خب کمی ما را نگران می کند
🔺واکنش نبویان نسبت به سلام علیک عراقچی با نماینده ترامپ
https://eitaa.com/mEnghelabiyam
کانال من انقلابیام
🔺چرا ایران وارد مذاکرات شد؟
🔹مواضع رسمی مقامات جمهوری اسلامی ایران از رهبر انقلاب گرفته تا رئیسجمهور و وزیرخارجه طی ماههای گذشته حاکی از مخالفت قاطع و جدی نسبت به مذاکره با آمریکا بود. اما بهتازگی مذاکرات غیرمستقیم در عمان آغاز شد. چه چیزی تغییر کرد؟
دلایل تغییر موضع ایران:
🔹نامۀ ترامپ به رهبر انقلاب: آمریکا از مذاکره دربارۀ موضوعات موشکی و منطقهای عقبنشینی کرد و مذاکرات را به موضوع هستهای محدود نمود.
🔹 فریب افکار عمومی توسط آمریکا: رسانهای کردن نامه توسط ترامپ، تلاشی برای وانمود کردن صلحطلبی بود. ایران برای خنثیسازی این عملیات روانی وارد مذاکره شد.
🔹موفقیت دیپلماتیک ایران: ایران توانست موضوع، محل و شکل مذاکرات (غیرمستقیم) را تعیین کند و حتی رژیم صهیونیستی را از طریق آمریکا مهار نماید.
نکات مهمی که باید به آن توجه کنیم:
🔹 سرعت و پیچیدگی تحولات بالاست و تحلیل آنها زمانبر است.
🔹 مذاکرات با هماهنگی کامل نهادهای ایران انجام شد.
🔹 ایران با هوشمندی، فرصتهای جدید دیپلماتیک را به نفع خود مدیریت کرد.
هشداری که نباید از آن غفلت کنیم:
🔹آمریکا درحال شرطیسازی افکار عمومی برای تأثیرگذاری بر اقتصاد ایران است.
🔹آمریکا همچنان غیرقابل اعتماد است و هدفش شرطیسازی اقتصاد و جامعه ایران است. اما ایران با حفظ بدبینی، منطقی و هوشمندانه عمل کرد.
https://eitaa.com/mEnghelabiyam
کانال من انقلابیام