فاطمه س زن زندگی، زن انقلاب ج3.mp3
9.63M
فاطمه س، زن زندگی، زن انقلاب
#جلسه سوم
مشهد، هیئت نخبگانی یاسین، دی۱۴۰۱
-جایگاه انسان در نظام انديشه دینی
-خلافت نوعیه انسان ها اعم از مؤمن و کافر
-تبیین نظریه استخلاف شهید صدر
-آثار سه گانه مستخلف( انسان)،مستخلف ( خدا)، مستخلف عنه (طبیعت و زمین)
-مساله اصالت فرد-جامعه و جانشینی انسان به مثابه یک کل( حیثیت مجموعی)
-آثار نظریه استخلاف در اقتصاد
-تفاوت بازار در اقتصاد اسلامی و بازار آزاد
-زن و مرد هر دو جانشین خدا روی زمین هستند
🔻خلاصه متن سخنرانی
eitaa.com/m_amin_rezai/2911
🎙 #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
#خلاصه_سخنرانی
#الگوی_سوم_زن
فاطمه س، زن زندگی، زن انقلاب
#جلسه سوم
مشهد، هیئت نخبگانی یاسین، دی۱۴۰۱
✅ مقدمه: از مباحث دو جلسه قبل مشخص شد مساله ما بالاصاله زن یا مرد نیست. مساله ما انسان بودن است. لذا در حقیقت عنوان بحث ما را باید اینگونه گفت: فاطمه س؛ انسان زندگی، انسان انقلاب.
وقتی مساله ما انسان بودن شد و زن و مرد بودن بالتبع بود باید جایگاه انسان در نظام اندیشه اسلامی را تبیین کرد. در این مساله از متفکرین مسلمان به ویژه علامه جوادی و شهید صدر بهره می بریم
🔹اصل۱ : همه انسان ها جانشین خدا روی زمین هستند [ خلافت نوعیه]
احتمالات در مورد آیه( إنّي جاعلٌ في الأرض خليفةً) (۱)
۱:حضرت آدم ۲:انبیا و ائمه
۳: مومنان ۴: انسان ها اعم از مؤمن و کافر
۵: خلافت براي همه انسان ها به نحو ذومراتب( به حسب درجه فعلیت یافتن انسان ها خلافت دارند) 《نظر علامه جوادی》
نظر ۱،۲،۳ چون ادامه آیه فرشته ها از فساد و خونریزی انسان سخن میگویند معلوم میشود نوع انسان است
🔹اصل۲: شهید صدر: در سه گانه رابطه انسان با خود، طبیعت و سایر انسان ها تفاوت اسلام با سایر مکاتب این است خدا چهارمی نیست بلکه اشراب در همه روابط میشود لذا سه گانه خلق میشود [ نظریه استخلاف] (۲)
۱:مستخلف( انسان)
۲:مستخلف ( خدا)
۳: مستخلف عنه (طبیعت و زمین)
🔹اصل ۳: شهید صدر در ذیل آیه ۳۰ بقره احتمال جدیدی برای خلافت انسان طرح میکنند که منشا آثار بسیاری است. خلافت انسان ها به مثابه یک کل(حیثیت مجموعی انسان ها)
✔️ با اضافه شدن خدا تمام معادلات را تغییر میدهد. در اقتصاد ملکیت بالاصاله برای خدا و برای انسان ها اعتباری میشود. حکمرانی نیز از آن خداست البته انسان ها به عنوان خليفه او شان اساسی در اعمال اراده دارند
🔸شهید مطهری در جامعه و تاریخ درباره نسبت اصالت فرد و جامعه چهار نظریه طرح میکند:
۱: جامعه ترکیب تک تک افراد بدون هیچ پیوندی [ اصالت فرد]
۲: جامعه برساخن تک تک افراد به مثابه ماشین [ اصالت فرد]
۳: ترکیب انسان ها کنار هم در جامعه استعداد و وظایف جدیدی خلق میکند[ اصالت فرد و جامعه]
۴: ما جامعه داریم به مثابه یک کل نه فرد [ اصالت جامعه]
عموم متفکرین مثل شهید صدر، بهشتی، مطهری و... به ترکیب اصالت فرد و جامعه معتقدند. با این مبنا خلافت انسان نوعیه و جمعی است. در تضاد فرد و جامعه مصلحت جامعه انسانی مقدم میشود
♦️آثار نظریه استخلاف در اقتصاد (۳)
۱: مال برای خداست ( وَ آتُوهُم مِّن مَّالِ اللَهِ الَّذِی آتَاکُمْ) و روی زمین به امانت در دست انسان ها به جانشین اوست( وَ آتُوهُم مِّن مَّالِ اللَهِ الَّذِی آتَاکُمْ) لذا ملکیت انسان اعتباری است.
۲: خدا چون مالک است میتواند در نوع مصرف و تبادل( خرید و فروش) قید و حد بزند.
🔻تفاوت بازار اقتصاد اسلامی با بازار آزاد
در بازار آزاد تولید تابع مصرف است. این مصرف کنندگان هستند که نوع کالا و نوع تبادل را مشخص میکنند.
در اسلام هم مبیع ( کالاهای حرام مثل گوشت خوک و شراب) و هم بیع ( معامله ربوی و غرری و...) قید میخورد. در اقتصاد اسلامی بازار تابع حکم خداست نه مصرف کنندگان!
۳: اموال برای خلیف خدا روی زمین است لذا معنای فی به معنای بازگشت به بخشی از بيت المال گفته میشود که حق تصرف آن برای مسلمین است
۴: اگر کسی احتکار گند به نفع جامعه انسانی اموال او مصادره و پخش میشود
۵: زمین و سایر مواهب برای عموم مردم است و جز با حیازت به اولویت یا ملکیت در نمی آید
آثار سیاسی نظریه استخلاف و ارتباط این نکات با موضوع ( جلسه چهارم)
۱: تفسیر تسنیم، ج۳ ص۳۹
۲:سنت های تاریخی قرآن، شهید صدر، جلسه۸
۳: اسلام راهبر زندگی، طرح اجمالی اقتصادی
🔻تفصیل مطالب را در صوت بشنوید
eitaa.com/m_amin_rezai/2910
🎙 #محمدامین_رضایی
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
We are the nation who after fourteen centuries celebrate our prophet's daughter's birthday as a women's day and mourn on day she passed away but you are the one who make woman as a product and slave and removed us from the UN Commission on the Status of Women under name of human rights.
🔻ما ملتی هستیم که بعد از ۱۴۰۰ سال روز تولد دختر پیامبرمان فاطمه س را به عنوان روز زن جشن می گیریم و در روز شهادتش عزاداری می کنیم. آنهایی که تمدن شان زن را کالا کرده به اسم حقوق بشر ما را از کمیسیون زن سازمان ملل اخراج می کنند!
✍ #محمدامین_رضایی
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
🔹واقعیت و خلق خطای دید!
🔻در کانال بازگشت بخوانید
eitaa.com/m_amin_rezai/2914
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
بازگشت || محمدامین رضایی
🔹واقعیت و خلق خطای دید! 🔻در کانال بازگشت بخوانید eitaa.com/m_amin_rezai/2914 ✍ #محمدامین_رضایی @m
🔷واقعیت و خلق خطای دید!
eitaa.com/m_amin_rezai/2913
🔻بله این تصویر مردم شریف ایران است. مشکل آنجاست که همین تصویر به ضد خود تبدیل میشود! چگونه؟ وقتی این تصویر دستاویزی میشود برای ندیدن سایر تصاویر! ما در موقعیتی قرار گرفتیم که در مسائل مختلف نتایج ده ها پیمایش و آمارهای رسمی نه فقط نهادهای جهانی که حتی نتایج مربوط به نهادهای مربوط به نظام که واقعیت ها را به تصویر میکشد همه کنار میرود و تشییع جنازه حاج قاسم و چند تصویر دیگر مثل همین تصویر میشود مبنای اصلی تحلیل! اینگونه است اعتراض و نه اغتشاش مردم یا کلا نادیده گرفته میشود یا تقلیل می یابد.
🔻آمارهایی مثل مهاجرت، جمعیت زیر خط فقر، حاشیه نشینی، امید به آینده، حذف غالب دهک های محروم از دانشگاه ها و رشته های برتر، مشارکت زیر ۵۰ درصد در انتخابات، خشم و نفرت عجیبی که در بین مردم از وضعیت کشور شاهدیم، هر کدام باید حاکمیت را اساسی تکان دهد و بخود بیاورد. خیلی اوقات همه این ها کنار گذاشته میشود و با استناد به همین تصاویر یک خطای راهبردی در تحلیل شکل میگیرد و گفته میشود مردم هنوز مثل روز اول پای نظام هستند! یک اقلیتی مخالفند که فریب دشمن را خوردند یا مشکل خانوادگی دارند و... در این فضای وهم آلود است که اصلا واخمت اوضاع که ده ها آمار رسمی به تصویر کشیده دیده نمیشود!
🔻این شهدا که برای تحقق آرمان های انقلاب، برای تحقق اسلام خونشان را دادند حالا اگر این تصویر انقلابیون را دچار خطای تحلیل کند و نارضایتی ها را نبینم، عمق فاجعه را درک نکنیم نه از سمت مسئولین قدم های جدی بر داشته خواهد شد و نه از سمت نیروهای انقلابی مطالبه جدی! این وضعیت که ناشی از خطای دید است موجب میشود هر چه جلوتر می رویم ریزش خواص و عموم مردم نسبت به دین و انقلاب بیشتر میشود و نظام بدنه مردمی خود را از دست میدهد و ضعیف تر میشود! همان چیزی که این شهدا خون دادند تا رقم نخورد.
🔻اپزوسیون و ضد انقلاب دچار توهم شدند چون این تصاویر را که بخشی از واقعیت مردم ایران است را اصلا نمی فهمند. این تصاویر نباید حکمرانی را هم دچار خطا کند و الا به تدریج عملکرد ضعیف موجب خواهد شد از آخر همین صف ها ریزش ها را شاهد باشیم چنانکنه در این چند سال شاهد ریزش ها هستیم. همه ما سراغ داریم چه نیروهای با کیفتی نامید و دلسرد شدند و از این کشتی پیاده شدند! نیروهای که هر کدام میتوانند بخش قابل توجهی از این بار بر زمین مانده را بردارند. این تصاویر باید مایه امید باشد برای حرکت نه عامل خطای در ادراک و در نتیجه تحقق سکون و فرسایش و نارضایتی بیشتر!
✍ #محمدامین_رضایی
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
20.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
🎞 دولت آقای رئیسی را بدنه کارشناسی لیبرال در سازمان برنامه و بعضی وزارت خانه ها دارند زمین میزنند!
🔻دولتی ها آمدند قم تاییدیه بگیرند در جلسه متخصصین اقتصاد اسلامی از ۱۵ نفر ۱۴ نفر مخالفت کردند ولی رفتند تعدیل اقتصادی را انجام دادند و بجای چهار کالا چهارصد کالا گران شد!
✔️ کاش این تذکر از طلبه ای که دل در گرو آرمان ها دارد و این روزها خیلی نگران است به دست آقای رئیس جمهور برسد و اثری بگذارد.
🎙 #محمدامین_رضایی
🔻سخنرانی کامل، فاطمیه؛ دی ۱۴۰۱
eitaa.com/m_amin_rezai/2905
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
🔻با همه قلبم خوشحالم ایام فاطمیه (دی۱۴۰۱) پنج شب را در جوار امام رضا ع در خدمت بچه های یاس بودم. همه تلاشم این بود یک بحث مبنایی و کاربردی را ارائه کنم. امیدوارم وقت شان را به هدر نداده باشم. در این روزگار که ثروت و رخوت رنگ روزگار ما شده بودن چنین جمع ها و جوان هایی حقیقتا مایه امید و حرکت هستند. آن امیدی که من دارم علاوه بر الاهیات نه از افراد و ساختارهای رسمی که از چنین جمع هایی نشات میگیرد که کتاب خوانی و کنش گری، گفتمان و میدان را با هم جمع کردند. شکی نیست که آینده شیعه در این جمع ها رقم میخورد...
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
4_5856999450756518108.mp3
47.29M
فاطمه س زنِ زندگی، زنِ انقلاب
#جلسه چهارم
🔹مشهد، هیئت نخبگانی یاسین، دی ۱۴۰۱
-ارکان و آثار نظریه استخلاف
-نفی نظام طبقاتی از بدو خلقت
-خلافت و ترکیب آزادی و مسئولیت برای انسان
-آثار سیاسی نظریه استخلاف
-ارزش اراده های انسانی و مساله جمهوریت
-زن و مرد هر دو جانشین خدا هستند
-زن اگر جانشین خداست، خلیفه خدا را نمیشود در حد کار خانه خلاصه کرد
-مغالطه ای در خوانش سنتی از معنای زنِ زندگی
-عدم امکان تفکیک بین خانه و جامعه
-الگوی سوم زن خروجی دقت در معنای زن( انسان) و زندگی
🔻خلاصه متن سخنرانی
eitaa.com/m_amin_rezai/2919
#محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
#خلاصه_سخنرانی
#الگوی_سوم_زن
فاطمه س زنِ زندگی، زنِ انقلاب
#جلسه چهارم
🔹مشهد،هیئت نخبگانی یاسین،دی۱۴۰۱
ارکان و آثار نظریه استخلاف
🔻۱:جامعه یک محور دارد( خدا) وسایر انسان ها همه خلیفه او هستند
🔻۲: برپایی مناسبات اجتماعی بر اساس بندگی خدا، انسان ها از تمام مصادیق بردگی مثل نژاد، قوانین سیاسی و افراد رها هستند ( رجوع به کتاب طرح کلی به لحث توحید نفی عبودیت غیر خدا)
🔻۳: عینیت بخشیدن به روح برادری و برابری در مناسبات اجتماعی. حاکم علی الاطلاق خدا؛ انسان ها به طور مساوی خلیفه و بنده او هستند. رابطه انسان ها با یکدیگر مساوی و از جنس برادری است( نفی نظام های طبقاتی مثل کاست ها در بین هندوها)
در این نگاه زن و مرد به لحاظ شان و رتبه در یک مقام قرار میگیرند و ازدیاد ارزش به "سعی" است.
🔻۴: خلافت در حقیقت پذیرش یک امانت از طرف انسان است.
إِنَّا عَرَضْنَا الْأَمانَةَ عَلَي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ الْجِبالِ فَأَبَيْنَ أَنْ يَحْمِلْنَها وَ أَشْفَقْنَ مِنْها وَ حَمَلَهَا الْإِنْسانُ...
به راستی ما امانت خود را بر آسمان ها و زمین و کوه ها عرضه کردیم ، ولی آنها سرباز زدند و از این که آن بار سنگین را برگیرند ، امتناع کردند و از آن هراسناک شدند ، اما انسان آن را برعهده گرفت...
⏪ خلافت انسان سکه دو رو هست که از طرفی چون امانت است مسئولیت می آورد. مسئولیت در مقابل خدا و جماعت بشری و از طرفی بخاطر شان و رتبه انسان در جایگاه جانشینی خدا او از بردگی تمام خدایان زاد است.
#مسئولیت و #حریت توامان از لوازم خلافت انسان است. با توجه به نظریه استخلاف در تعریف انسان میشود گفت: موجود مسئولِ آزاد
♦️ آثار نظریه استخلاف در سیاست
حاکمیت سیاسی از آن خداست که به واسطه اراده انسان ها به عنوان جانشین خدا رقم میخورد. هیچ انگاری اراده مردم در اعمال حکمرانی دقیقا ندید انگاری جایگاه خلافت انسان است.
شهید بهشتی: ولایت در مورد ائمه انتصابی و امام تعینی است. در مورد ولایت فقها انتصابی و شخص رهبر غیر تعیینی است. در هر دو صورت ولایت( حکمرانی) امر تحمیلی نیست.
از همین نگاه خلافت انسان( استخلاف) میشود مبانی جمهوریت مثل مشروعیت حکمرانی به اراده مردم را استخراج کرد. نمیشود انسان خلیفه خدا باشد( کل شی بحسبه) اما در حد گوسفند برای او نقش قائل نباشیم! ( رجوع به ص ۱۵۲ کتاب اسلام راهبر زندگی، شهید صدر)
✅ نتیجه گیری:
۱: خلافت نوعیه و جمعی برای همه انسان هاست اعم از مرد و زن، آن جایگاه رفعیی که خلافت به انسان میدهد زن و مرد در آن مساوی هستند
۲: نمیشود نظریه مبنایی ما خلافت نوعیه باشد و زن مثل مرد جانشین خدا روی زمین آن وقت حدود اختیارات و تکالیف او را صرفا در یک چهار دیواری خلاصه کنیم و او را کنش گری در سطح جامعه منع کنیم و در حد کار خانه تقلیل دهیم! خلافت آثار دارد؛ جانشین خدا روی زمین بودن وسعت در تکلیف می آورد در سیاست؛ در اقتصاد در مسائل اجتماعی؛ این ها را نمیشود از مردان و زنان گرفت آن مبنا چنین اقتضائاتی دارد این را در سیره حضرت زهرا س می بینیم.
🔸در حقیقت باید به جای عنوان فاطمه س، زن زندگی و زن انقلاب گفت: فاطمه س انسان اهل زندگی، انسان انقلابی. جایگاه انسان را هم باید با همان وسعتش که در نظریه استخلاف گفتیم معنا کرد و دلالت هایش را پذیرفت.
☑️ در تعریف زندگی هم یک مغالطه بزرگ در خوانش سنتی از زنِ زندگی را شاهد هستیم! زندگی را باید درست تعریف کرد نه حداقلی، آیا اساسا امکان دارد کسی زنِ زندگی باشد و با جامعه کاری نداشته باشد؟ اگر در جامعه بی اخلاقی و فساد و ظلم باشد آیا اساسا امکان دارد به زنی بگوییم تو فقط خانه داری کن و بچه هایت را تربیت کن! اساسا امکان تربیت هست. واقعش این است جامعه امتداد خانه است و خانه بخشی از جامعه، خانه و خانواده مطلوب با جامعه مطلوب عمیقا گره خورده، نمیشود جامعه پر از غم و استرس و... باشد و یک زن فقط وظیفه اش تزریق ارامش در خانه باشد.
☑️راز ورود حضرت زهرا س و خطبه خواندن همین است. اگر جامعه به انحراف کشیده شد و احکام به حاشیه رفت آن جامعه بستر خوبی برای تربیت هم نیست لذا حضرت زهرا به عنوان یک زنل زندگی که در نوجوانی ازدواج کرده، چهار فرزند دارد، کارهای خانه بر دوش اوست اما در متن مساله های جامعه هم هست چون اساسا خانه را جدای از جامعه نمیداند. علاوه بر اینکه به عنوان یک مسلمان وظیفه دارد به عنوان یک زن زندگی هم باز باید جامعه را اصلاح کند تا خانه اش محیط بهتری شود برای تربیت و زندگی مطلوب.
🔘 در نتیجه دقت در معنای زن به معنای انسان و زندگی به معنای درستش الگوی سوم زن که جمع بین خانه و اجتماع است را خلق می کند. البته بعضی ها از آن بر با می افتند و به اسم کار اجتماعی زنان ارزش خانه داری، ازدواج، فرزند اوری و هر چه مستقیما به زندگی ربط دارد را به حاشبه میبرند که در جلسه بعد مطرح می کنیم.
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
🔻تمام تریبون ها ومقدسات را خرج کردید تا "تعدیل اقتصادی" را اقدام جهادی جلوه بدهید! ارز ترجیحی۴۲۰۰حذف شد. قرار بود ۴کالا گران شود ۴۰۰ کالا گران شد و دولت بی اعتبار! حالا دوباره ارز دو نرخه شد با ۲۸۵۰۰! وقتی درکی از "اقتصاد سیاسی" ندارید اینگونه سرتان کلاه میرود و ضد مردمی میشوید!
✍ #محمدامین_رضایی
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
🔻این روزها سالروز عملیات کربلای۴ است. در این چند وقته،حتی قبل از حوادث اخیر بارها به دوستان میگفتم:ما امروز در وضعیت کربلای۴هستیم! انگار رگباری نصب شده باشد، مثل برگ پاییزی نیروهای انقلابی میریزند! این غیر از ایجاد بی اعتمادی در عموم مردم است. درد اینجاست کسی احساس خطر نمیکند!
✍ #محمدامین_رضایی
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca