هدایت شده از مجموعه گرا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هدایت شده از مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
💠 نظر مردم درباره عملیات وعده صادق ۲ چه بود؟!
🔸 بر اساس نظرسنجی متا در مهرماه ۱۴۰۳ و پس از عملیات وعده صادق ۲، ۷۲ درصد از افراد جامعه پاسخ نظامی ایران به حملات اسرائیل را مانع بروز جنگ میان دو کشور میدانند. در مقابل ۲۸ درصد نیز قائل هستند که پاسخ نظامی ایران به حملات اسرائیل زمینه بروز جنگ میان دو کشور را فراهم میآورد.
🔹میزان موفقیت یا عدم موفقیت عملیات وعده صادق ۲ نیز مورد سنجش قرار گرفته است. ۸۲.۹ درصد از پاسخ دهندگان اعلام کردهاند به میزان بسیار زیاد و تا حدی عملیات وعده صادق ۲ موفق بوده است و در مقابل ۱۷.۱ درصد نیز اعلام کرده اند که این عملیات نه چندان یا اصلا موفقیت آمیز نبوده است.
🔸 میزان پیگیری اخبار حمله وعده صادق ۲ توسط مردم نیز مورد سنجش قرار گرفته است. ۵۸.۵ درصد بسیار زیاد، ۲۹.۴ درصد تاحدی، ۷.۸ درصد نه چندان و ۴.۴ درصد نیز اعلام کردهاند که اصلا خبر عملیات آن را پیگیری نکردهاند.
🔰 دادههای این نظرسنجی از پانل ملی متا با نمونه ۱۸۰۰ نفری گردآوری و با روش مدلسازی جمعیتی تحلیل شده است.
#متا
#هسته_افکارعمومی_و_تغییرات_فرهنگی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
محسن قنبریان
📍 همه مراجع، سیستانی اند! • رژیم موقت صهیونی پس از رهبر انقلاب اسلامی، آیت الله العظمی سیستانی را ه
💠 مرجعیت قم برای خلق قدرت نرم چه می تواند بکند؟!
۱. تعطیلی چند روزه دروس را نجف پیش از قم برای سید مقاومت اعلام کرد.
صدور بیانیه ها هم تا سنتی ترین و ساکت ترین مراجع کشیده شد!
تخصیص میزانی از وجوهات برای کمک به لبنان را -به اصطلاح این سالها- شیرازی ها هم انجام می دهند و مختص مراجع انقلابی قم نیست!
پس سهم حوزه و مراجع انقلابی قم بیش از اینها باید باشد!
۲. ترکیبی بودنِ جنگ، عیان است؛ لذا مثلا "تهدید و ارعاب" کنار "ترور و بمباران" جزء علمیات رژیم است.
در مقابل، "نماز #جمعه_نصر"، "سفر عراقچی با هواپیمای حامل کمکها"، "خلبانیِ قالیباف به بیروت و حضور در کنار ویرانی ها" و...، #خلق_پدیده هایی است که "ذاتش پیام" بوده، "بالاترین سطح اثرگذاری" را دارد.
این پدیده ها بر #قدرت_نرم جبهه حق می افزاید، "کمتر مقابله به مثل پذیر" و "بازدارندگی"ای کمتر از اقدامات نظامی ندارند.
صرف گفتن ها و بیانیه ها در این جنگ ترکیبی موثر نیست، خلق اینگونه پدیده های موثر و بجا، #موازنه_ساز است.
۳. توقع این است در "سطح مرجعیتِ" انقلابی قم پدیده ای مناسب خلق شود وقدرت جبهه حق را به رخ کشد.
تهدید مرجعیت عراق و ایران به ترور توسط رژیم، این را ضروری تر هم کرده است.
در این راستا دیدارهایی با مراجع و فرستادن برخی فرزندان به مناطق اسکان آوارگان دیده می شود اما تا خلق آن پدیده فاصله دارد.
۴. بطور روشن:
جمع شدن مراجع قم دور هم (یا دیدارهای متوالی باهم)
+ عزیمت یکی از آنها (مثل آیت الله نوری همدانی) برای دیدار با مراجع نجف (برای تجمیع فتوا) می تواند پدیده ای در قدرت نرم شود.
محسن قنبریان ۱۴۰۳/۷/۲۴
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از تاریخ حوزه طهران
💡استاد ارجمند حجتالاسلام والمسلمین محسن قنبریان یادداشتی با عنوان «مرجعیت قم برای خلق قدرت نرم چه میتواند بکند؟!» مرقوم فرمودند که مرا یاد این رخدادهای تاریخی انداخت:
✍امام خمینی و تعدادی از علما و وعاظ در ۱۵ خرداد ۴۲ دستگیر و گزینه اعدام ایشان شایع شد. مراجع تقلید و علمای طراز اول بلاد به خروش آمدند و به تهران مهاجرت کردند.
آیتالله میلانی و شیخ مجتبی قزوینی از مشهد، آیتالله مرعشی نجفی، سید کاظم شریعتمداری و شیخ مرتضی حائری یزدی از قم و آخوند ملاعلی معصومی همدانی و آیتالله بنیصدر از همدان در صدر این حرکت بودند.
با آمدن علمای طراز اول، دید و بازدیدها شروع شد و جنبوجوش فوقالعادهای در میان روحانیان و مبارزان به چشم میخورد. اقداماتی صورت گرفت که شرح آن در این مختصر نمیگنجد.
سرانجام شاه ناچار به عقبنشینی شد و با پذیرفتن آیتالله سید احمد خوانساری به عنوان نماینده علما، عدم آسیبرسانی به حضرت امام را اعلام کرد و اجازه داد که نماینده علما خود شخصا با امام ملاقات کند.
اکنون اما مدتها است چنین تحرکاتی از صدر تا ذیل حوزه به چشم نمیخورد.
شوخی نیست! رژیم اشغالگر که نشان داده در قتل و غارت با کسی تعارف ندارد، دو تن از برترین مراجع تقلید یعنی آیتالله العظمی خامنهای و آیتالله العظمی سیستانی را تهدید به ترور کرده است.
واکنشها اما چیست؟ آیا در سطح این تهدید هست؟
چرا سال ۴۲ مراجع تقلید به تلگراف و اعلامیه بسنده نکردند؟ چون حوزه و روحانیت از یک سال قبل از آن زنده و بارور شده بود. حوزه از سکون و سکوت خارج شده و کنشگری آن به شدت فعال شده بود.
چون امام از سال ۴۱ در رخدادهای سیاسی مهم، مراجع را در یکی از بیوت گرد میآورد و تصمیمات ملی اتخاذ میشد. علمای بلاد هم به پیشنهاد امام یک شب در هفته در یکی از مساجد تجمع و سخنرانی میکردند.
در آن مقطع حوزه میدید که اعلامیه و تلگراف در برابر تصمیمات حکومت جنایتکار بازدارنده نیست و تنها مهاجرت کبری قدرت و نفوذ نهاد مرجعیت را به رخ میکشد که کشید!
آنها میترسیدند که اگر تعلل کنند خدای نکرده فاجعه اعدام شیخ فضلالله نوری تکرار شود! آن وقت حتی امثال سید عبدالله بهبهانیها هم جانشان در امان نیست.
امروز به شدت نیازمند دگرگونی در نوع کنشگری حوزه و نهاد مرجعیت هستیم و همچون دهه چهل، طیفی میانی و واسط همچون اساتید برجسته حوزه در دهه چهل که #جامعه_مدرسین را پدید آوردند نیاز داریم که پیشگام این شکوفایی باشند.
🕌https://eitaa.com/tarikh_hawzah_tehran
اللَّهُمَّ إِنيِّ أَعُوذُ بِكَ... أَنْ نَعْضُدَ ظَالِماً، أَوْ نَخْذُلَ مَلْهُوفاً !
خداوندا پناه می برم به تو از اینکه ظالمی را یاری و داغدیده ای را خوار کنم!
(دعای هشتم صحیفه سجادیه)
🔹۱-جهت کمک نقدی به مردم مظلوم فلسطین و لبنان از طریق زیر می توانید اقدام کنید؛
شماره کارت:
6037998200000007شماره شبا:
Ir320210000001000160000526کد دستوری: #14* پرداخت مستقیم در KHAMENEI.IR 🔸۲- برای اهدای طلا و جواهرات ارسال عدد ٢ به 3000222 🔹۳- برای سرپرستی از خانواده های آواره لبنانی و فلسطینی ارسال عدد ۳ به 3000222 #غزه #لبنان #ایران_همدل ☑️ @m_ghanbarian
💢 یحیای متأسی
قَالَ الصادق (ع):
اَلشِّيعَةُ ثلاثةٌ مُحِبٌّ وادٌّ فَهُوَ مِنَّا وَ مُتَزَيِّنٌ بِنا وَ نحنُ زَيْنٌ لِمَنْ تَزَيَّنَ بِنَا وَ مُسْتَأْكِلٌ بِنا اَلنّاسَ و مَنِ اسْتَأْكَلَ بِنا اِفْتقرَ.
شيعه سه نوع است: دوستدارِ مهر ورز [متعهد] که او از ما اهلبیت است، و شيعه اى كه خود را به ما مى آرايد و ما مايه آراستگى كسى هستيم كه خود را به ما بيارايد ، و شيعه اى كه ما را وسيله ارتزاق خود قرار مى دهد و چنین کسی فقير مى شود .
اگر نان خور با نام اهلبیت -حتی اگر تعهدی زنده و در صحنه به مکتب آنها نداشته باشد- از اقسام شیعه(ولو اسمی) است؛ محب متأسی هم که عمل و تعهد خود را از نسخه اهلبیت می گیرد و عمل بجایش را به سیره آنان تزیین می کند، اهلبیت او را می آرایند و او هم قسمی از شیعه (اقلا متشیع) است.
از وقتی تحریم، سزای انتخابات دموکراتیک مردم فلسطین مقابل محمود عباس، شد و غزه بزرگترین زندان روباز دنیا شد؛ چاره ای جز تسلیم و ننگ یا مرگ شرافتمندانه نماند.
سرور آزادگان آموزش داده بود که در چنین شرایطی باید مقاومت عاشورایی کرد.
#یحیی_سنوار در مختصات تسلیم و ننگ یا مقاومت و مرگ شرافتمندانه به حسین(ع) تاسی کرد در نامه هایش آمده: "باید در مسیری که شروع کرده ایم پیش برویم یا بگذار کربلای جدید رخ دهد!"
تا لحظه آخرش هم همین را نشان داد!
عجیب این است که قسم نازل حدیث امام صادق(ع) که "صله دلبخواه بانی" را "پاکتِ تکسّب با نام اهلبیت" کرده اند به قسم دوم طعن بزنند!
عجیب تر وقتی که برای قسم اول -مالک ها و سید حسن ها- هم کار در خوری نکنند!
📝 محسن قنبریان ۱۴۰۳/۷/۲۷
☑️ @m_ghanbarian
اختلاف آری تفرقه نه ۲.mp3
18.41M
📖 درسهای نهج البلاغه
▫️ اختلاف آری ، تفرقه نه!
جلسه دوم / ۲۰مهر۱۴۰۳
حجت الاسلام قنبریان
• چکیده جلسه قبل
❓آخرش اختلاف علماء خوب است یا بد؟
⬅️ جمع دو دسته روایت
• تقسیم کار امام خمینی و آیت الله خوانساری در نهضت!
• فرآیند مدیریت اختلاف: حق و حقیقت + تعامل اجتماعی
• جدایی از ائمه جور و دستگاه ظلمه نه جماعت و سواد اعظم!
• بالاتر از مصاحبت و ملازمت، بودن در مفاصل و جایگاه های اثر گذار لازم است
- روایت صدوق در صفات الشیعه
☑️ @m_ghanbarian
📖 درسهای نهج البلاغه
▫️ اختلاف آری، تفرقه نه!
جلسه دوم / ۲۰مهر۱۴۰۳
حجت الاسلام قنبریان
• چکیده جلسه قبل را بخوانید!
• نمط اوسط (گروه دارای حرف حق) باید ملازم و مصاحب با جماعت و اکثریت بماند و فرقه نشود(تفرقه نکند) ولو اختلاف فکری و سیاسی دارد!
این اختلاف باید "مدیریت" و به نفع ظهور حق، "حل" شود.
▫️بررسی دو دسته حدیث:
1⃣ مذمت اختلاف قضات (خطبه ۱۸)
2⃣ حدیث و روایات "اختلاف علماء امتی رحمة"
❓آخرش اختلاف علماء خوب است یا بد؟!
⬅️ • دسته اول، اختلاف بعد از علم و بینات است که مذموم است.
قاضیان معاصر امیرالمومنین در عصر شارع و با آیات و بینات روشن و احادیث نبوی، از سر هوای نفس اختلاف می کردند؛ این قابل قیاس برای عصر غیبت و بسته شدن باب علم نیست. نمی توان اختلاف فقهاء در فتاوا و حتی اعلام عید را از این قبیل دانست!
• دسته دوم اختلاف قبل از علم و بینات است که ممدوح است. هم برهم وارد شدن علماء و مباحثه و مذاکره موجب روشن شدن مطالب و مدیریت اختلاف می شود و هم اختلاف حاصل از بسته بودن باب علم، عملا (با مدیریت درست) می تواند به حفظ کیان شیعه بیانجامد(روایت امام کاظم) نه بالعکس(دقت کنید)
- خاطره ای از تقسیم کار امام خمینی و مرحوم آیت الله خوانساری در نهضت؛ در حالیکه به ظاهر اختلاف می آمد!
• فرآیند مدیریت اختلاف: حق و حقیقت(حبل الله) + تعامل اجتماعی(لا تفرقوا)
- اعتصام جمیع + لاتفرقوا در آیه هم مفید همین است...
• گروهی که خود را حق می داند، حق جدایی(به هیچ نحوش) از جامعه و اجتماع را ندارد؛ "درون اجتماع" با "مدیریت اختلاف" باید به "حل اختلاف" و "وحدت" برسد.
- گونه های جدید جدایی و تفرقه با فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی مدرن!
• دستور به جدایی و برائت و... در کلمات اهلبیت، نه از جماعت و سواد اعظم بلکه از ائمه جور و دستگاه ظلمه بوده است!
• نه فقط مصاحب و ملازم جماعت بلکه در مفاصل و جایگاه های اثر گذار آن باید بود تا بتوان اختلاف فکری و سیاسی را به سمت ظهور حق مدیریت کرد.
- روایت شیخ صدوق در کتاب ارزشمند "صفات الشیعه/ ص۲۸ روایت۳۹" از امام صادق(ع) در اینباره خواندنی است!
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
🔰 شرایط مرگ و زندگی! 📝 «شرایط کنونی منطقه به گونهای است که هم برای دشمن صهیونیستی شرایط مرگ و زندگ
❗️ قرآن و فقه و عرفان را مخدّر نکنیم!
قرآن سرتاسر نور است و هیچ باطل و عوجی در آن نیست اما نابجا خواندنش می تواند گمراهی و تخدیر بیافریند!
قرآن به "مجاهدان میدان" خطابی دارد و به "تماشاگرانِ" تلویزیونیِ صحنه و "قاعدین" خطاب دیگری ؛ اولی را برای دومی خواندن مخدّر است!
از زبان "مجاهدان میدان" به دشمنان می فرماید:
قُل هَل تَرَبَّصونَ بِنا إِلّا إِحدَى الحُسنَيَينِ ۖ وَنَحنُ نَتَرَبَّصُ بِكُم أَن يُصيبَكُمُ اللَّهُ بِعَذابٍ مِن عِندِهِ أَو بِأَيدينا ۖ فَتَرَبَّصوا إِنّا مَعَكُم مُتَرَبِّصونَ﴿۵۲ توبه﴾
بگو: «آیا درباره ما، جز یکی از دو نیکی را انتظار دارید؟! (: یا پیروزی یا شهادت) ولی ما انتظار داریم که خداوند، عذابی از سوی خودش (در آن جهان) به شما برساند، یا (در این جهان) به دست ما (مجازات شوید) اکنون که چنین است، شما انتظار بکشید، ما هم با شما انتظار میکشیم!»۱
و به "تماشاگران مجازی و تلویزیونیِ" مظلومان غزه و لبنان می فرماید:
وَما لَكُم لا تُقاتِلونَ في سَبيلِ اللَّهِ وَالمُستَضعَفينَ مِنَ الرِّجالِ وَالنِّساءِ وَالوِلدانِ ...﴿۷۵نساء﴾
چرا در راه خدا، و (در راه) مردان و زنان و کودکانی که (به دست ستمگران) تضعیف شدهاند، پیکار نمیکنید؟!...۲
وقتی احساسات دسته دوم کمی از کشتن کودکان و زنان بی گناه جریحه دار می شود و می رود که تقاضای جهادی و قتالی بکنند، آخوند و مکلای تلویزیون و غیر آن، عارف می شوند و "احدی الحسنیینِ" مجاهدان معرکه را بر بینندگانِ در خانه ها می خوانند و با #عرفان_بازی، وجدان دردها را تسکین می دهند!
مردم غزه در ۱۰درصد این زندانِ باریک روباز، محصورتر از قبل شده و واقعا دارند نابود میشوند؛ صدای استغاثه شان بلند است! ما به خاطری که یک وقت مخاطبی سوسول پای تلویزیون، ناامید نشود جای تشرِ "مالکم لاتقاتلون فی سبیل الله و المستضعفین" ، بشارت: "بنا الا احدی الحسنیین" می دهیم!!!
از کی نشستن و تماشاگری و حداکثر آهی کشیدن و دعا و نفرینی کردن یکی از دو حسنای قرآن شده است؟!!
به "فَاذْهَبْ أَنْتَ وَرَبُّكَ فَقَاتِلَا إِنَّا هَاهُنَا قَاعِدُونَ"(پس تو برو به اتفاق پروردگارت با آنها قتال کنید ما اینجا خواهیم نشست) شبیه تر است تا "بنا الا احدی الحسنیین"!
هزاران زن و کودک #جبالیا و #ضاحیه زیر آتش بمانند و احدی الحسنیین ملاقات کنند!
جای ما، خون شهید همانجا تکثیر می شود و پیروزی می آورد!!!
از همین قبیل است همه استفاده های نابجای دیگر از مقام شهید و سنن الهی تاریخ و هرچه رنگ ماوراء و عرفان دارد!
در فقه هم مفاد آیه۵۲ توبه این فتوای صریح است:
"بنا بر فقه اسلام -چه فقه مذاهب اهلسنّت، چه فقه شیعه و شاید بقیّهی مذاهب دیگر- تردیدی وجود ندارد که وقتی دشمنی بر سرزمین مسلمین تسلّط پیدا کرد، وظیفهی همه است که با او مبارزه کنند، با او جهاد کنند؛ به هر شکلی از جهاد که ممکن است. امروز مبارزهی با رژیم صهیونیست برای همهی دنیای اسلام واجب و لازم است."۲
بحث سرِ باز یا بسته بودن راه جهاد نیست، تقلیل دادن از "برای مستضعفین" به "تعرض به ایران" است!
هنیه مهمان ما بود و در کشور ما ترور شد، بجایش چند موشک می زنیم؛ برای سید حسن و سنوار، نه!
بحث سرِ باور نکردن "#جنگ_وجودی بین مقاومت و صهیونیزم"۳ و "به هم گره خوردن سرنوشت ایران با منطقه و مقاومت"۴ است!(دقت کنید)
قیاس "حمله کفار به بلاد مسلمین" با "قیام درون جامعه اسلامی علیه خلیفه وقت" ، هم مع الفارق است. اینجا هم #نابجا_خوانی دیگری است؛ که روایات "تقیه" و "حقن دماء شیعیان" و "احلاس بیوت" و نبودن شرایط و نیافتادن در فتنه و تأسی به سیره ائمه بعد از حسین(ع) و... "برای شیعیان" بخوانند! (و می بینیم که حدیث بازان و فقه مالانی -علیرغم فتوای مراجع بزرگ در این ۷۰سال اشغال صهیونی- می خوانند!)
................................
۱. استفاده های رهبر انقلاب از آیه را اینجا بخوانید:
https://farsi.khamenei.ir/newspart-index?sid=9&npt=7&aya=52
۲. و اینجا:
https://farsi.khamenei.ir/newspart-index?sid=4&npt=7&aya=75
۳. جنگ وجودی یا شرایط مرگ و زندگی برای طرفین را رهبران دو طرف می گویند:
-رهبر انقلاب اسلامی در ۲خرداد۱۴۰۳ به رئیس مجلس لبنان: شرایط کنونی منطقه به گونه ای است که هم برای دشمن صهیونیستی شرایط مرگ و زندگی است و هم برای جبهه حق!
- محمود قماطی نائب رئیس شورای سیاسی حزب الله به شبکه الجزیره: ما درگیر جنگی وجودی علیه اشغالگران شده ایم...
- العربیه هم به نقل از نتانیاهو: نخوض حرباً وجودیاً!
- سخنگوی کابینه اش هم گفت: ما وارد جنگی شده ایم که برای بقای اسرائیل است...
۴. ر.ک: خطبه نماز جمعه نصر
📎مطلب مرتبط:
- شرایط مرگ و زندگی۲
- دو نکته در بیانات اخیر رهبر انقلاب
📝 محسن قنبریان ۱۴۰۳/۷/۲۹
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
❗️ قرآن و فقه و عرفان را مخدّر نکنیم! قرآن سرتاسر نور است و هیچ باطل و عوجی در آن نیست اما نابجا خو
⚠️ توجهی درباره یادداشت اخیر!
• دال مرکزی یادداشت -چنانچه روشن است- مربوط به حوزه گفتمان سازی مقاومت است نه استراتژی های نظامی یا سیاست گذاری های حکمرانی.
بطور واضح محتواهایی که نابجا مصرف و مانع تحقق مقاومت و نصرتی لکم مُعِده می شود را اشاره وار پرداخته است. حالا این روح مقاومت بالفعل و نصرتِ مُعِده کجا و چگونه خرج شود؟ یادداشت در مقام آن نبوده است. مطلب مرتبط دوم که ضمیمه شده خط کلی ای در اینباره می دهد.
• در همین راستا یادداشت چند نابجاگویی یا تقلیل دهی را اشاره می کند:
- آیاتی از قرآن برای کسانی که صرفا شنونده اند! (کل ملت غیور ایران هیچوقت و هیچ جا در این کانال -چه رسد به یادداشت- مذمت نشده و قاعد شمرده نشده اند!)
- برداشتهایی شبه عرفانی که به قصد امید (بنظر گوینده رجاء کاذب) از شهید و سنن الهی در حوادث می شود که چون فاقد عنصر تنظیم شده خوف و نگرانی است، جای امید و رجاء صادق، رخوت و تخدیر می سازد!
- تقلیل از گفتمان حمایت از مظلوم و مستضعف به صرفا تعرض به ایران که برخی تحلیل گران دچارند!
- خلط حکم بین قیامهای معاصر ائمه(ع) برای تعویض خلیفه وقت با حکم تهاجم کفار بر بلاد مسلمین که برخی گویندگان مذهبی و... آن مستقیما یا تلویحا می پردازند !
• ریشه این فروکاست ها در دو چیز بیان شده:
- باور نکردن جنگ وجودی برای دو جبهه حق و صهیونیستی در این جنگ اخیر (قبلا در این کانال گفته شده و به زودی مطالب دیگر هم بارگذاری میشود)
- اینکه سرنوشت ایران اسلامی به منطقه و مقاومت گره خورده است (بیانات صریح خطبه جمعه نصر)
شاید بی نیاز از توضیح بود برخی شکست نورها لازم کرد!
☑️ @m_ghanbarian
[تئوریسین جنگ!]
🎯 چطور آمریکا اقتصاد بینالملل را به #سلاح تبدیل کرد؟
— آمریکا بعد از یازده سپتامبر خط قرمزی را شکست که دنیا را به جای متفاوتی تبدیل کرد
📍در قرن اخیر، هیچ کشوری به اندازۀ آمریکا جنگ برپا نکرده است، طوری که آمریکا را «کشوری همواره در حال جنگ» توصیف میکنند. بااینحال بعد از حمله به برجهای تجارت جهانی و آغاز آنچه «جنگ علیه ترور» خوانده میشود، ماهیت این جنگها تفاوتی اساسی پیدا کرد. آمریکا که در گلوگاه تقریباً تمام مبادلات مالی و اطلاعاتی بزرگ جهان بود، شروع به کنترل و پایش گستردۀ این دادهها با اهداف امنیتی و نظامی کرد. حاصل اختراع سلاح کشتار جمعی جدیدی بود که بعدها علیه کشورهای مختلفی به کار بسته شد: «تحریم».
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/h53899
✍ پ. ن:
• «تئوریسین جنگ» آمریکاست، ما «تئوری مقاومت» داریم و غربگراها «تئوری تسلیم». (آیت الله #میرباقری)
• در این مقاله پل کروگمن می بینید آمریکا چقدر #جنگ_پایه است و بیشتر از جنگ نظامی اقلا از بعد ۱۱سپتامبر از تجارت بمثابه سلاح استفاده می کند. آمریکا بالاتر از تئوریسین، محقِق و برپا کننده همه جنگها در جهان است!
• در مقابل جنگِ #تجارت_بمثابه_سلاح هم دو راه بیشتر نیست: تسلیم و سازش / مقاومت و طرحی نو در انداختن!
مقاله در این حوزه قوی نیست و به اشاراتی بسنده کرده است اما ریشه های #خط_سازش را بهتر برایتان روشن می کند!
☑️ @m_ghanbarian
حجتالاسلام محسن قنبریان.mp3
26.35M
🔘 جنگ وجودی برای جبهه حق و صهیونیستی!
حجت الاسلام قنبریان
همایش تولد قیام / ۲۶مهر۱۴۰۳
• بیان آن از سوی رهبران طرفین
• آنچه مانع درک این جنگ وجودی برای برخی است!
• برای اسرائیل چگونه جنگ، وجودی است؟!
- دوگانه سرزمین(ارض مقدس)_ دولت سکولار
- دولت صهیونیستی مدرن چگونه برای ارض مقدس ، لشکر خدا شد؟!
- انتفاضه و بخصوص طوفان الاقصی این گره را دارد باز می کند!
• جنگ اخیر غزه برای جبه حق چگونه وجودی است؟!
- دوگانه دولت_ امت در نظم مدرن
- حشد پس از داعش چه شد؟!
- بعد از سید حسن برای حزب الله چه خوابی دیده اند؟!
- ام القرای مقاومت(ایران) و چالشی قدیمی: تقدم با چیست؟!
ثروت ملی یا قدرت ملی یا...؟!
جمهوری اسلامی ایران یا انقلاب اسلامی؟!
📎پیوست ۱ و ۲
📌مطلب مرتبط: قرآن و عرفان و فقه را مخدر نکنیم!
مدرسه تفکر و نوآوری نگاه
@sch_negah
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
🔘 جنگ وجودی برای جبهه حق و صهیونیستی! حجت الاسلام قنبریان همایش تولد قیام / ۲۶مهر۱۴۰۳ • بیان آن از
📎پیوست ۱
✔️ جنگ وجودی! / مستندات/ مهم
جنگ غزه برای جبهه حق و باطل جنگ وجودی است
▫️شرایط منطقه برای جبهه ی حق هم شرایط مرگ و زندگی است.
🔸امام خامنه ای (حفظه الله) در دیدار نبیه بری (رئیس مجلس لبنان)، دوم خرداد ۱۴۰۳:
«شرایط کنونی منطقه به گونهای است که هم برای دشمن صهیونیستی شرایط #مرگ_و_زندگی است و #هم برای جبهه حق.»
https://farsi.khamenei.ir/news-content?id=56477
🔸شهید سید حسن نصر الله (رحمة الله علیه)، نوزدهم آبان ۱۴۰۲:
«جنگ این روزهای غزه مانند جنگ های گذشته نیست، حادثه ای مانند بقیه حوادث نیست بلکه یک جنگ #فاصل، #تعیین_کننده و #تاریخی است که مابعد آن به هیچ وجه مانند ماقبل آن نخواهد بود. همه باید به مسئولیت خود عمل کنند... امروز پیروزی غزه، مصلحت ملی مصر و سوریه و اردن و بخصوص لبنان است.»
ar.mehrnews.com/news/1938190/
🔸شهید سید حسن نصر الله (رحمة الله علیه)، یازدهم خرداد ۱۴۰۳:
«این جنگ هم چنان که نتانیاهو و تندروهای رژیم به آن نگاه می کنند یک جنگ وجودی است و بر ما هم لازم است به آن مانند یک #جنگ_وجودی و سرنوشت ساز نگاه کنیم.»
ar.mehrnews.com/news/1945027/
🔸شهید سید حسن نصر الله (رحمة الله علیه)، شانزدهم مرداد ۱۴۰۳:
اگر خدای نکرده مقاومت در غزه شکست بخورد که نخواهد خورد، مقدسات اسلامی و مسیحی در فلسطین نابود خواهد شد... اگر مقاومت در غزه شکست بخورد، خطر اسرائیل متوجه #دولت_های_منطقه خواهد شد...
العالم: https://B2n.ir/m67104
الجزیره: https://aja.ws/2xoj9p
🔸شهید دکتر اسماعیل هنیه (رحمة الله علیه) در مصاحبه با سایت رهبر انقلاب، منتشر شده در هفدهم مرداد ۱۴۰۳:
«رهبر انقلاب آگاه هستند که خدای ناکرده هر گونه عقبنشینی و شکست برای مقاومت در فلسطین، در منطقه تأثیرگذار خواهد بود و به دشمن صهیونیستی اجازهی نفوذ در این منطقه را میدهد. بنابراین، حمایت از مقاومت در فلسطین بر اساس یک وظیفهی شرعی، اسلامی، انساندوستانه و برادرانه است؛ همچنین، برگرفته از نگاه به ماهیّت درگیری با این پروژهی صهیونیستی است، زیرا خطر آن محدود به فلسطین نیست، بلکه به #تمام_منطقه گسترش پیدا میکند.»
https://khl.ink/f/57289
🔸نتانیاهوی ملعون، ۲۶ آذر ۱۴۰۲:
ما در #جنگ_وجودی قرار داریم.
mshrgh.ir/1556612
🔸نتانیاهوی ملعون، شانزدهم مهر ۱۴۰۳:
«این جنگ برای ما وجودی است و می خواهم این جنگ به «#جنگ_رستاخیز» نامگذاری شود... ما واقعیت امنیتی در منطقه خود را به خاطر فرزندان و آینده خود تغییر می دهیم و اطمینان حاصل می کنیم که آنچه در هفتم اکتبر اتفاق افتاد تکرار نخواهد شد.»
عرب ۴۸: https://B2n.ir/r76518
❓#چرا این جنگ برای دو طرف وجودی است؟؛ فایل سخنرانی استاد قنبریان؛ ۲۶مهرماه۱۴۰۳؛ را اینجا بشنوید!
#طوفان_الأقصی
#جنگ_وجودی
#نظم_جدید_جهانی
☑️ @m_ghanbarian
1_1106026085.pdf
126.5K
📎پیوست ۲
🔸 سخنرانی حسن روحانی در آیین گشایش همایش راهبرد بهره برداری از ذخایر گازی کشور
• ماهنامه راهبرد شماره۳۹
❓تقدم ثروت ملی بر قدرت ملی!
❓تقدم جمهوری اسلامی ایران بر انقلاب اسلامی!
☑️ @m_ghanbarian
اختلاف آری تفرقه نه ۳.mp3
24.88M
📖 درسهای نهج البلاغه
▫️ اختلاف آری ، تفرقه نه!
جلسه سوم(آخر) / ۲۷مهر۱۴۰۳
حجت الاسلام قنبریان
• فرآیند مدیریت اختلاف به سمت حل اختلاف با ظهور حقیقت!
• ۵ تکنیک امان از تفرقه:
۱. حکمیت
۲. نفی خشونت های زبانی
۳. مخالطه و مراوده
۴. ماندن امر سیاسی در جامعه
۵. صندوق رای و انتخابات
❗️ تیه و سرگردانی یک جامعه
☑️ @m_ghanbarian
📖 درسهای نهج البلاغه
▫️ اختلاف آری؛ تفرقه نه!
جلسه سوم(آخر) / ۲۷مهر۱۴۰۳
حجت الاسلام قنبریان
• فرآیند مدیریت اختلاف به گونه ای که به تفرقه نیانجامد، و حل اختلاف با ظهور حق و حقیقت باشد...
• تکنیک های امان از تفرقه:
۱. حکمیت:
اختلاف درونی امت اگر به سمت تفرقه و جدا شدن از جماعت و بغی رفت، یک راه حکمیت است.
- نامه۵۴ به طلحه و زبیر؛ معصوم حاضر میشود متخلفین از بیعت و هم جمل را حَکَم بین خود و جمل یان کند؛ تا کار به تفرقه و جدایی نیانجامد!
- در صفین، اصل حکمیت باطل نبود؛ وقت آن و حَکَم آن و حُکم آن (که باید مطابق کتاب و سنت باشد) خطا بود.
- با نهروانی ها طرح نشد چون آنها از اساس کفر پنداشتند!
۲. نفی سبّ و خشونت های زبانی:
مدیریت اختلاف فکری و سیاسی به این است که اجازه خشونت زبانی داده نشود والا کار به تفرقه می کشد!
• خطبه۲۰۶ نهی از سب اهل صفین!
حضرت امیر(ع) با آنها هم اصلاح ذات البین خواست گرچه ترک جنگ با شخص معاویه و حزبش را جحود به ماجاء به النبی می دانست!
۳. مخالطه و مراوده
• صحیحه عمربن ابان از امام صادق(ع)؛ حتی با مستضعفین عقیدتی هم مخالطه و مراوده نباید ترک شود.
- کسانی که بهتر بتوانند جامعه را هم بزنند و جدا جدا ماندنها را پایان دهند، برای امور مقدم اند!
۴. ماندن امر سیاسی در صحن اجتماعی:
به بهانه اختلاف نکردن نباید امر سیاسی و حق و باطل را از صحنه عمومی دور کرد و آنرا صرفا فکری و علمی قلمداد و مختص نخبگان و محافل علمی کرد!
حل اختلاف ، فقط با فکر نیست ؛ گرایش ها هم در اختلافات سهیم اند ؛ پس بعد از تبیین و روشن شدن حق -در فرآیند اجتماعی- باید نصرت حق و توهین(=سست کردن، نه سبّ کردن) باطل انجام شود.(خطبه ۱۶۶)
⬅️ در غیر این صورت (که حق روشن شده اما یاری نشده و باطل سست نشده) ، جامعه دچار سرگردانی و تیه می شود!
- تعابیر عجیب حضرت در خطبه ۱۶۶
۵. صندوق رای و انتخابات:
بعکس دمکراسی لیبرال در تفکر اسلامی صندوق تعیین کننده حق و حقیقت (نه حق بمعنای حقوق) نیست؛ لذا حق و باطل به رای گذاشته نمی شود، بلکه در چارچوبه حق (اسلام) طرح ها و برنامه های متعدد از سوی احزاب و کاندیداها میتواند به رقابت و انتخاب مردم واگذار شود.
مثلا اصل حجاب باشد یا نباشد را رای و صندوق معلوم نمی کند اما طرح تحقق حجاب این لایحه باشد یا لایحه ای با تمایزات دیگر ، میتواند تفاوت دولتها و مجلسها و عنصر رقابت های انتخاباتی باشد.
• جمله مهم رهبر انقلاب اسلامی در نقش انتخابات در تحول (۲دی۱۴۰۲)
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از احمد اولیایی
📣رشته کارشناسی ارشد «مطالعات عدالت اجتماعی» برای اولین بار در کشور طراحی و تصویب شد.
🔹رشته «مطالعات عدالت اجتماعی» در مقطع کارشناسی ارشد برای اولین بار در ایران در کارگروه عدالت میز مسائل اجتماعی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم توسط جمعی از عدالت پژوهان طراحی و در وزارت علوم به تصویب رسید.
🔸پس از بیانات مقام معظم رهبری در دومین نشست راهبردی در اردیبهشت سال ۹۰ و تأکید معظم له بر تدوین رشته عدالت و همچنین نیاز شدید مجامع علمی حوزوی و دانشگاهی به این رشته، کارگروه عدالت دفتر تبلیغات و دانشگاه باقر العلوم علیه السلام این مهم را در دستور کار خود قرار دادند و پس از یک کار تیمی عدالت پژوهانه، رشته کارشناسی ارشد مطالعات عدالت اجتماعی در ۳۲ واحد با سرفصل هایی مانند نظریه های عدالت اسلامی، نظریه های عدالت غربی، چیستی عدالت، مفاهیم عدالت، مبانی عدالت، جنبش های عدالت خواهی، سیاست های رفاهی، جامعه شناسی طبقه و .... به تصویب رسید.
🔹رشته عدالت اجتماعی می تواند افراد مستعد و علاقمند به مسأله عدالت را برای کنشگری نظری و عملی در حل مسأله عدالت اجتماعی آماده کند.
@ahmad_olyaei
شهید بهشتی و الهیات کاربردی.mp3
12.4M
ششمین پیش نشست همایش انقلاب اسلامی و الهیات کاربردی / موسسه پژوهشی و فرهنگی انقلاب اسلامی (دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای) با همکاری دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران/ ۲۳مهر۱۴۰۳
🔘 شهید بهشتی و الهیات کاربردی
🎧 ارائه: حجت الاسلام و المسلمین #قنبریان
✔️ چند سطح الهیات کاربردی شهید بهشتی:
1⃣ اثر بر احکام و قوانین ⬅️ اینجا او یک فقیه جامع نگر است
• دو نمونه از فتوای فردی و اجتماعی
2⃣ اثر بر خود افعال فردی و جمعی بندگان ⬅️ اینجا او یک احیاگر دینی است
• احیاگری در نقش عمل و تعهد
• احیاگری در عزاداری تراز تشیع حسینی
3⃣ اثر در ساختارها و روابط اجتماعی ⬅️ اینجا او یک مصلح اجتماعی و به تعبیر خودش طبیب است
• مثالی از تصحیح روابط عینی اقتصاد و رفع اتهام از عقود اسلامی!
☑️ @m_ghanbarian
عدالت و پیوست عدالت.mp3
16.89M
ارائه در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی / افتتاحیه دوره دانش پژوهان پیوست عدالت/ مهر۱۴۰۳
🔘 عدالت و پیوست عدالت
حجت الاسلام قنبریان
▫️لحاظ کردن چند نکته برای دچار
نشدن به تقلیل ها و تنزل ها
• جدا کردن مساله از نامساله
- تفاوت عدالت پژوهی با عدالتخواهی!
• محوری ترین مساله در عدالت
- عقب ماندگی از عدالت!
- تصریحات رهبر انقلاب در اینباره!
- هر عقب افتادگی هم قابل جبران نیست!
• فهرست دوگانه های کاذب در بیان رهبر انقلاب
- عدالت_ولایت
- عدالت_پیشرفت
- عدالت_آزادی
- عدالت_معنویت
- عدالت_مصلحت
- عدالت_کارآمدی
- عدالت_عقلانیت
- عدالت_امنیت
• نتیجه این دوگانه ها
- مختل شدن گفتمان عدالت در بدنه مردم
- از اولویت انداختن عدالت در دستگاه حکمرانی
▫️نظریه عدالت جمهوری اسلامی
- عدالت سه ضلعی است
.ضلع اقتصادی/ اصل ۴۳قانون اساسی
.ضلع سیاسی/ اصل ۲۶ و ۱۰۴ قانون اساسی
.ضلع فرهنگی/ بند ۷ و ۱۵ قانون صداوسیما
▫️عدالت در ساحت حکمرانی
- قانون [نظریه عدالت]
- اجرا [ظرفیت ها و موانع قانونی تحقق عدالت]
- پیگرد و نظارت [مثال فقهی زکات و وقف]
☑️ @m_ghanbarian
مقاومت برای زندگی.mp3
30.7M
🌱 مقاومت برای زندگی
سخنرانی حجت الاسلام #قنبریان در گرامیداشت شهدای مقاومت ۱۴۰۳/۸/۴
❓آیا مقاومت فقط ضرورتی دینی، ایدئولوژیک یا برای حفظ یک مسجد برای مسلمانان است؟!
❗️ مقاومت برای زندگی کردن است در غزه جوری ، در ایران جور دیگر
▫️ سیر سریع ماجرا:
• سرمایه داری اول مسیحیت را متناسب سازی کرد: پروتستان، اخلاق سرمایه داری
• جنگ جهانی، تجزیه امت اسلام و ایجاد کشورها روی گسل
• یهود هم تناسب سازی شد: صهیونیزم!
• مسیحیان صهیونیست مصرّ بر تشکیل اسرائیل در فلسطین
• گام اول: مشروعیت سازی برای اسرائیل: از هالیوود تا جشن های ۲۵۰۰ساله پادشاهی ایران
• از ۱۱سپتامبر؛ توسعه و تجارت بمثابه سلاح!
• متناسب سازی اسلام: پیمان ابراهیم؛ اسلام صهیونیزم!
• گام دوم: طراحی برای محور توسعه و تجارت منطقه کردن اسرائیل!
• صلح مصر و اردن در اسلو با امارات و بحرین در پیمان ابراهیم فرق دارد!
▫️ مقاومت برای زندگی:
• در غزه: شهربند غزه مقابل شهروند اسرائیل!
⬅️ چاره ای جز ۷اکتبر نماند!
• در ایران و منطقه:
کریدور آی مک؛ توسعه جنوب خلیج فارس در گرو عقب ماندگی شمال/ خدمت ۷اکتبر به ایران!
• هم سرنوشتی ما و محور مقاومت
#تبلیغ
☑️ @m_ghanbarian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تقدم ثروت یا تقدم قدرت؛
اختلافاتی عمیق در سطوحی بزرگ!
حجت الاسلام قنبریان
مدرســـه تـفـــکر و نــوآوری نگــــــاه
@sch_negah
🎵صوت کامل را اینجا بشنوید
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
🔘 جنگ وجودی برای جبهه حق و صهیونیستی! حجت الاسلام قنبریان همایش تولد قیام / ۲۶مهر۱۴۰۳ • بیان آن از
#نقد
✍ علی مهدیان
مرجفون
🔹بزرگواری روی منبر مجازی میگفت وقتی دم از "امید" و "رجا" میزنید ولی "خوف" ایجاد نمیکنید، کارتان خطا است. خوف و رجا همیشه باید با هم باشد.
🔹حرف او که درش خوف و امید عادی از خوف و امید ایمانی و توحیدی جدا نشده بود بالکل غلط بود. چون
امید اگر ناشی از ایمان باشد خوف از دلش میجوشد
إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ إِذَا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ
همانطور که خوف هم اگر از ایمان باشد از دلش امید میجوشد.
أَمَّا مَنْ خافَ مَقامَ رَبِّهِ وَ نَهَي النَّفْسَ عَنِ الْهَوي فَإِنَّ الْجَنَّةَ هِيَ الْمَأْوي
بعلاوه که هر زمان وقت توجه بیشتر و جدی تر به یک وجه است که در ادامه بیان خواهم کرد.
🔹اما از این بدتر آنکه آن بزرگوار بر منبر مجازی بحث خوف را بر این بیان رهبری تطبیق میداد که ایشان به نبیه بری گفت "شرایط کنونی منطقه به گونهای است که هم برای دشمن صهیونیستی شرایط مرگ و زندگی است و هم برای جبهه حق."
جمله ای که در مقام توصیف جنگ و اهداف دو طرف آن است را تبدیل به خوف کردن عجیب است و عجیب تر آنکه عدم تفکیک بین خوف از دشمن و خوف ایمانی از خدا هم انجام شده.
فَلاَ تَخَافُوهُمْ وَخَافُونِ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ
ترس از دشمن نهی شده، ترس ایمانی از خدا توصیه شده و بین این دو تفاوت بسیار است. یکی امید میسازد و حرکت میدهد دیگری قنوط و یاس درست میکند و به بن بست میکشد.
🔹سپس آن بزرگوار بر منبر مجازی اش، خوف از دشمن را تطبیق میدهد به محصور شدن گروههای مقاومت در چنبره دولت_ملتها، گویا دولت_ملتها مانعی هستند که باید کنار باشند و دور بخورند، حال آنکه نه مقاومت عراق نه مقاومت لبنان و نه مقاومت هیچ نقطه دیگری بنای بر دور زدن دولتها را نداشته اند و با دولتهای خود همراه و هماهنگ میشدند. رهبری نیز بارها ضلع مهمی از راهبردش را در تقابل با اسراییل همراه کردن دولتهای منطقه از طریق تلاش نخبگان و ملتها تشریح کرده و این بار اخیر هم بحث ائتلاف دولتها برای مقابله با اسراییل را بیان کرد.
🔹خلاصه غلط اندر غلط اندر غلط. خروجی این منبر ها هم تهش خوف از دشمن و ایجاد احساس یاس در مردم. من نمیفهمم چرا تلاش میکنیم مردم از مسوولین ناامید شوند، چرا تلاش میکنیم مردم از دشمن بترسند، خوب مگر دشمن همین را نمیخواهد؟ سالها است دستور روشن رهبری بر ضرورت امیدآفرینی را معطل کرده ایم، الان هم وسط جنگ با هزار زبان ظاهرا آخوندی و ظاهرا انقلابی و چه و چه ترس از دشمن را در جامعه رواج میدهیم که چه بشود؟ این مسیر که معلوم است به ترکستان است. معلوم نیست؟
@ali_mahdiyan