May 11
بسم الله الرحمن الرحیم
درباره چهارشنبه عصر طلاب:
حالا که دو روزی از #دیداررمضانی_طلاب با آقا میگذرد، میتوان با نگاهی کلانتر این رویداد جدید را تحلیل و بررسی کرد. اول از همه باید نکات مثبت این جلسه را گفت. آنقدر برکات این دیدار زیاد است که واقعا نمیتوانم بنویسم؛ اما «اصل این دیدار» علاوه بر اینکه نشان از «شهامت مدیریت فعلی» داشت؛ گواه این مطلب بود که مطالبه از مدیران جواب میدهد. برخی مطالب سخنرانان و بیانات مدیریت محترم نیز در ابتدای جلسه نکاتی داشت که نشان از عزم برای حرکت و دغدغهمندی طلاب داشت. همچنین رهبر معظم انقلاب در ابتدای فرمایشهایشان به برخی از محسنات آن بیانات اشاره کردند.
اما از این خوبیها و محسنات که بگذریم چند سوال از قبل دیدار برایم ایجاد شدهبود که بعد از گذشت این چند روز علیرغم تلاشم برای یافتن پاسخ؛ بیجواب مانده است.
۱. چرا تا کنون این دیدار برگزار نشده بود؟
۲. چرا این دیدار در ماه مبارک رمضان که بسیاری از طلاب در حال تبلیغ هستند برگزار شد؟
۳. فرایند دعوت طلاب و انتخاب سخنرانان جلسه چه بود؟ و چرا در این باره اطلاعرسانی نشد؟
۴. چرا علی رغم ادعای بسیاری از مسئولین حوزوی، برخی سخنرانان از جوانان نبودند؟ (نکته: جوان به انسانهای زیر ۳۰ سال اطلاق میشود.)
سوالاتی که به نظرم پاسخش برای مسئولین سخت نیست، اما تبعات پاسخ دادن شاید کمی ناراحتکننده باشد.
این سوالات میتواند مقدمهای باشد بر انتقاداتی که میتوان به این جلسه وارد کرد، از زمان جلسه - که شاید علاوه بر معایبش( تبلیغ بودن طلاب) محاسنی هم داشته باشد- بگذریم؛ عمده انتقاد درباره حاضرین در جلسه است.
۱- جوامعی مثل موسسات تخصصی، مجمع نمایندگان طلاب، جامعه محترم مدرسین و امثالهم - علیرغم حضور اعضای شورای عالی- (۱) از لیست حاضرین در این جلسه از ابتدا محذوف بودند. چرا؟ والله العالم!
۲- سخنان افرادی که در جلسه سخنرانی کردند، - تا آنجا که از تلویزیون، کانالهای شخصی آقایان و مجموعه حفظ و نشر آثار آقا مطلع شدهام- دچار ضعفهای متنوعی بودند.
اول. عمدهی سخنان، مخاطبش خود طلاب بودند و مرا یاد «مخاطب بایدها»ی چند سال پیش انداخت. نکتهای که اجمالا در ابتدای سخنان رهبر معظم انقلاب به آن اشاره شد.
دوم. بسیار از سخنان، مباحثی روبنایی و غیر مسألهمحور بود. مانند پیشنهاد طلبهی بزرگوار برای تأسیس «مرکز ثبت و پیگیری ایدههای طلاب جوان». آیا مسأله کنونی جامعهی ما و حوزهی ما این چیزها ست؟!
سوم. نگرش افراد در بیانات نگاهی مریدانه به رهبر انقلاب و حوزه علمیه بود. تا آنجا که خلاصهی بیانات یکی از خانمهای طلبه مطالبهی رهنمودهای رهبری از مسئولین حوزه بود. یا بیانات آن خانم محترم افریقایی بیشتر عرض ارادت به محضر ایشان بود. چیزی که میتوانست در یکی دو جملهی ابتدایی به نحوی بهتر ارائه شود.
چهارم. بیانگر دغدغههای اصلی بسیاری از طلاب نبود. به عنوان نمونه یکی از دغدغههای مشترک طلاب متعهد و انقلابی غفلت بسیاری از نهادهای مدیریتی و غیر مدیریتی حوزوی از وظایفشان نسبت به انقلاب است؛ مطلبی که در هیچ یک از سخنان به آن اشاره نشده بود.
پنجم. ناظر به ضعفهای بنیادین درون حوزه نبود. به عنوان مثال یکی از دردهای مزمن کنونی حوزه خلأ اخلاق در حوزههاست. بله؛ کسی خودش متخلق باشد، متخلق است؛ اما اینکه نهاد اجتماعی حوزه کاری برای اخلاق نیروهای خود بکند؛ کلّا! کلّا! موضوعی که در بیانات هیچ یک از سخنرانان جلسه مطلقا یافت نشد!
ششم. رویکرد کلی هیچکدام از سخنرانان انتقادی نبود. نه انتقاد به مدیریت حوزه و شورای عالی؛ نه انتقاد به دفتر رهبری در قم که در واقع مسئول شؤون حوزوی معظم له است.
این اشکالات در بیانات افرادی که سخنرانی کردند، قابل پیشبینی و پیشگیری بود؛ و البته شاید مصالحی بوده است و ما بیخبریم. شایدی که ممکن است به واقع نزدیک باشد.
نکته پایانی اینکه: با توجه به اینکه عادت ندارم انتقادی کنم که پیشنهادی در پی نداشته باشد؛ در حال تنظیم متن سخنرانی فرضی در مقابل مقام معظم رهبری در جلسه چهارشنبه هستم، که در کانال شخصیام منتشر خواهم کرد.
سحرگاه جمعه اول ماه مبارک رمضان ۱۴۴۰
@m_h_rajabi313
May 11
🌍 بار عام دادهاست!
📿خدای متعال که ارحم الراحمین است و رحمت او قابل مقایسه با هیچ رحمت و فضلی نیست، بر امت اسلامی منت گذاشته و #شب_قدر را همچون بار عام، شب بخشش قرار داده است.
۸۷/۶/۲۰
🌙 @mesbahyazdi_ir
🏴 #بفرمایید_روضه
◾️ مراسم عزاداری به مناسبت شهادت حضرت رقیه (س)
📣 با سخنرانی استاد فربهی
🕢 پنجشنبه ۱۱ مهر، ساعت ۱۹
📍 شهرک قدس، خیابان هدایت، کوچه ۵، پلاک ۲۵
◾️ خانوادگی
➕ @m_h_rajabi313
سلام خدمت دوستان عزیز
ببخشید وسط بحثها و تحلیل های متنوع و متعدد از #آشوب ها و #اغتشاشات اگر احیانا حرف بیربطی میزنم.
ولی خب اون چیزی که به عقل ناقصم میرسه و تجربه بسیاری از بزرگان و علما و قدما میگه اینه که یک راهی هست که راهگشا ست و به طرز عجیب و خارقالعادهای گره رو به بهترین وجه ممکن باز میکنه.
همهتون هم بهتر از من بلدین ولی خب گفتم شاید غفلت بشه و یادآوریش مفید باشه.
اگر « #توسل فردی و جمعی» رو -کنار هرکار دیگهای که ازمون برمیاد- برای حل مشکلات امروز کشور داشته باشیم، لااقل پیش امام زمان مون (عج) سربلند خواهیم بود.
[پ.ن: لازم به ذکر نیست که #استغفار و #توبه از اصلیترین مقدمات توسله]
✔️ @m_h_rajabi313
⤵️ آغاز تحریف خون حاج قاسم!
🔹 پایمال کردن خون حاج قاسم شروع شده است. قبل از دفن ایشان. امثال آشنا (که گفته بود ما با ترامپ مشکل داریم نه آمریکا) و یا تاجزاده ( که گفته بود نباید انتقام گرفت) میخواهند این جوش و خروش الهی که مردم را تکان داده است را به انحراف بکشانند و یا حتی خاموش کنند.
🔸 اما ما که زبان داریم نباید ساکت بنشینم. نه یک بار و ده بار و صد بار که هزاران هزار بار باید بگوییم. اینقدر باید بگوییم تا کسی فراموش نکند. کسی نتواند تحریف کند.
🔹 قرآن چگونه تحریف نشد؟ بس که خوانده شد و گفته شد و حفظ شد! باید پیام خون حاج قاسم را هم بسیار خواند و گفت و حفظ شد.
✊ کار به پیام اثباتی خون حاج قاسم که اثبات مقاومت و ایستادگی است ندارم؛ خون حاج قاسم لااقل یک «نه»ی قطعی به آمریکا است. یک فریاد #مرگ_بر_آمریکا ی رسا است! و منظور از آمریکا نه شخص ترامپ است فقط و نه مردم آمریکا؛ بلکه هیئت حاکمهی مستکبرِ خونریز آمریکا ست. همان چیزی که در قرآن با تعبیر «أئِمَّةَ الکُفْرِ» ازش یاد میشود و همان چیزی که امام (ره) «شیطان بزرگ» نامگذاری کرد.
❌ این را صریح باید گفت که معنا ندارد قلبی از شهادت مظلومانه سپهبد سلیمانی عزیز به درد آمده باشد اما با این «شیطان بزرگ» دشمن نباشد.
🚩 @m_h_rajabi313