eitaa logo
مرکز مشاوره نور
74 دنبال‌کننده
167 عکس
8 ویدیو
1 فایل
کانال اطلاع رسانی مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی نور ارائه خدمات: مشاوره، درمان، آموزش آدرس: قم، نیروگاه، میدان امینی بیات، بلوار شاهد، مجتمع فرهنگی نور(بلوار جمهوری، میدان امام حسین) ارتباط با ما: 02538854472 09100588249 @m_moshavrenoor تلگرام
مشاهده در ایتا
دانلود
هدایت شده از مرکز مشاوره نور
🔴🔴🔴 داشتن خانواده ای موفق مستلزم: آگاهی و شناخت هر چه بیشتر از مسائل خانواده، مسائل تربیتی و اخلاقی، آشنایی با روان شناسی کودک نوجوان و جوان و آشنایی با مراحل رشد کودک و نوجوان و... و همچنین همت عالی و پشتکار در عمل کردن به راهکارها و مسؤولیت ها است. 🔵🔵🔵
تاثیر استفاده بیش از حد از فضای مجازی بر روابط همسران
✅ حجت الاسلام دکتر مسعود نورعلیزاده میانجی در گفت‌وگو با شاخه سبز گفت: 🔴 فضای مجازی به روابط فرازناشویی دامن زده و فراوانی آن را افزایش داده است و همین سبب آسیب‌های جدی به بنیان خانواده شده است.
✅ استاد حوزه و دانشگاه افزود: 💔 بحث خیانت از مشکلات مهم و بغرنج در مسائل زناشویی و ارتباط میان همسران است که متاسفانه پس از همه‌گیر شدن فضاهای مجازی و استفاده بی‌رویه از شبکه‌های اجتماعی این مساله افراد زیادی را درگیر خود کرده است.
نویسنده کتاب «سلامت و اختلال جنسی همسران: رویکردی اسلامی و روان‌شناختی» به آثار سوء و گاها جبران ناپذیر خیانت همسران اشاره کرد و افزود: از بین رفتن اعتماد، احترام و جایگاه خانوادگی و نیز گسست‌های خانوادگی، ایجاد احساس ناامنی، افسردگی، خشم و کینه، استرس و نگرانی و خودکم بینی و سوءظن و بدبینی را از دیگر پیامدهای روانی و خانوادگی روابط نامشروع در جامعه ذکر کرد.
🎀🎀 وجود صفا، یکرنگی و صمیمیت در خانواده علامت توفیق ازدواج در رسیدن به اصلی­ترین هدف بوده و نشان‌دهندۀ عمل کردن زن و مرد به وظایفشان در برابر یکدیگر است . 🎀🎀
تامین نیازهای عاطفی همسران
❤️❤️❤️ دو زوج وقتی در کنار هم قرار می گیرند، وقتی می توانند مدعی برآورده کردن نیازهای هم باشند که تمامی جنبه های جسمی و روحی شخص مقابلشان مورد توجه قرار گرفته باشد و تامین شده باشد. یکی از این نیازها، نیازهای عاطفی است. تامین نیازهای عاطفی همسران حمایت اجتماعی زن و شوهر از هم، بیش از هر رابطه انسانی عمق و شدت دارد. ❤️❤️❤️
🌲 الف) دلبستگی تشابه زن و مرد در جنبه های جسمانی و روانی و تفاوت آنان در این دو بعد که موجب مکمل بودن ابعاد جسمانی و روانی شخصیت آنان می شود، دو عامل مهم در جذب ایشان به هم و ایجاد انس و دلبستگی بین آنان است (تفسیر المیزان، ۱۳۷۴، ج۱۶، ص ۱۶۶). نیاز دلبستگی افراد در پرتو ازدواج می تواند به بهترین شکل تأمین می شود؛ زیرا زن و مرد، محرک مثبتی برای یکدیگرند؛ هنگام بروز مشکلات همراه و پشتیبان هم اند؛ با پیوند به هم، ناراحتی ها و نگرانی ها درباره آینده را کاهش می دهند؛ و در گرو رابطه با هم، نیاز به توجه، ستایش و تمجید یکدیگر را برآورده می سازند در متون اسلامی، بر این کارکرد ازدواج تأکید شده است: «از نشانه های خداوند این است که از نوع خودتان، همسرانی برای شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید و میانتان دوستی و رحمت نهاد». تعبیر مودت به معنای محبتی است که در مقام عمل آشکار باشد (تفسیز المیزان، ۱۳۷۴، ج۱۶، ص ۱۶۶). بر این اساس، تنها با اظهار محبت، مودت به دست می آید. معصومان (علیهم السلام) نیز ابراز محبت با کلام را به زوجین سفارش کرده اند. برای دستیابی به این احساس در زوجین باید این گام ها را برداشت: 🌺 اول: باید زمینه های شناختی لزوم این احساس در زندگی زناشویی به گفتگو گذاشته شود. 🌺 دوم: زوجین به اظهار محبت کلامی نسبت به هم تشویق شوند؛ کلمات محبت آمیز، نحوه تعریف از چهره و اندام و ویژگی های مثبت به زوجین آموزش داده شود. 🌺 سوم: رفتارهای مؤثر در تقویت دلبستگی مانند به استقبال هم رفتن، بوسیدن، در آغوش گرفتن، کنار هم نشستن و خوابیدن و با هم غذا خوردن در زوجین سفارش شود؛ 🌺 چهارم: به آنان نسبت به وضعیت های بدنی، آرایش، رفتارها و گفته های بازدارنده تعامل محبت آمیز، بینش و آگاهی داده شود. پژوهش ها در زوج درمانی اسلامی بر تأثیر تقویت محبت زوجین نسبت به هم تأکید کرده اند.
🌲 ب) آرامش و ایمنی اگر دلبستگی زوجین پایدار و مطمئن باشد، زمینه ای مهم برای بروز احساس ایمنی و آرامش آنان فراهم می شود. بیان سکونت یافتن با همسر در آیات قرآن (مثل سوره روم، آیه ۲۱ و سوره اعراف، آیه ۱۸۹) به معنای آرامش و نداشتن اضطراب است. با ازدواج نگرانی ها و ناآرامی های زن و مرد کاهش می یابد، چون با تکیه بر هم به امنیت خاطر ویژه ای دست می یابند. می توان با گفتگو اهمیت این احساس مهم را برای زوجین روشن کرد. مناسب است مداخلات رفتاری برای رسیدن به اعتماد متقابل و رفع موانع اعتماد متقابل طرح ریزی شود.
🌲 ج) حمایت روانی و مادی حمایت اجتماعی زن و شوهر از هم، بیش از هر رابطه انسانی عمق و شدت دارد. بررسی ها نشان می دهد که کمک مالی و اقتصادی، حمایت عاطفی و همکاری سه عامل مهم رضایت در زندگی خانوادگی است. در قرآن کریم آمده است: «آنان (زنان) برای شما لباس و شما برای آنان لباس هستید» (سوره بقره، آیه ۱۸۷). زن و شوهر برای یکدیگر همچون لباس اند که از آسیب ها جلوگیری می کنند، و عیوب را می پوشانند و موجب زینت و آرایه همدیگر خواهند بود. ازدواج و تشکیل خانواده مناسب ترین بستر تأمین دلبستگی پایدار و حمایت مستمر برای انسان است و روابط دیگر با توجه به ویژگی های ناپایدار آنها نمی توانند جایگزین خانواده در تأمین این نیازها شوند.
📕📕📕 برگرفته شده از کتاب «درآمدی بر زوج درمانی با روی آورد اسلامی» نوشته: محمدرضا سالاری فر 📘📘📘
هدایت شده از مرکز مشاوره نور