دستگاه اندیشه ای و مقوله تربیت
رطب نخوریم تا منع رطب کنیم!!
🕌 تکثر قرائت ها از ادیان الهی منجر به این شده که دستگاه های اندیشه ای متمایزی و مستقلی پدید آیند که ضمن تفاوت ماهوی و بنیادین با یکدیگر، از چنان خودبسندگی برخوردار باشند که پیروان فراوانی را در لایه های مختلف اجتماعی - از عوام تا خواص - پیدا نمایند. بدیهی است که پذیرش هر یک از این دستگاه های اندیشه ای و پاردایم های معرفتی، می تواند ساحت های مختلف کنش انسانی را تحت تاثیر قرار دهد و منجر به بروز تکثر در مرتبه عمل شود.
🎯 در حوزه تربیت اسلامی و رفتارسازی نیز توجه به این دستگاه های معرفتی بسیار پر اهمیت است و تامل بر روی مفاهیم و درونی سازی دیدگاه های بنیادین اندیشه ای در مربی، رفتار ما با متربی را تنظیم گری کرده و این خودش کنش تربیتی و رفتارساز است.
به طور مثال مفهوم توکل را در نظر بگیرید:
1️⃣ تلقی عوام از این واژه «بی عملی» است، به این معنا که هر گاه که کار و تلاشی انجام ندادید، در این صورت توکل به خدا کنید که خداوند حلال مشکلات است. مثل فردی که مطالعه لازم برای قبولی در آزمون را انجام نداده است اما با توکل به خدا به جلسه امتحان حاضر می شود تا ان شاء الله به لطف حق، بر اساس درج تصادفی گزینه ها قبول شود!
2️⃣ تلقی بهتر از این واژه «مکمل عمل» است. یعنی در جایی که ما تلاش خود را انجام داده ایم اما تلاش ما کافی نبوده، در این نقطه خداوند جبران ضعف ما را کرده و باعث می شود که خلاها پر گردیده و ما موفق شویم. در این زاویه نگاه انسان آنگاه که به زعم خود تمام تلاش ها را کرده باشد، دیگر جایی برای حضور خدا نمی بیند و محصول فعل را از خویشتن می داند اما در جایی که ضعف داشته، این خدا بوده که مکمل وی محسوب می شود!
3️⃣ اما تلقی دقیق از مفهوم توکل، «ذات عمل» است. در حقیقت توکل در جایی مطرح است که انسان تمام تلاش خویش را کرده باشد اما محصول کار را از خود نبیند چرا که «لا موثر فی باوجود الا الله» این خداست که اثر را در پدیده ها می گذارد وگرنه گرما برای آتش نیز ذاتی نیست!
✅️ در رویکرد سوم ما با انسانی مواجه می شویم که پرتلاش، دقیق و عازم است و در عین حال از خودبزرگ پنداری به خداباوری رسیده است. اما در رویکرد های قبلی، انسان بی تلاش یا کم تلاش و سرسری گیر مواجه هستیم که خدا را دائماً در زندگی خویش مشاهده نمی کند.
⁉️حال سوال این است که شما به عنوان یک مربی، در چه زمانی مفهوم توکل را به کودک خود آموزش می دهید؟
مشاهده پاسخ در لینک زیر :
https://mohammadrahmani.com/?p=689
@m_rahmani_g
گفتاری در فرهنگ | محمد رحمانی
#خلاصه_وبینار آسیب شناسی استارتاپ های حوزه تربیت و خانواده ☘️ وبینار آسیب شناسی استارتاپ های حوزه
#صوت_جلسه
آسیب شناسی استارتاپ های حوزه تربیت و خانواده
☘️ وبینار آسیب شناسی استارتاپ های حوزه تربیت و خانواده به همت مدرسه فناوری فانوس با حضور فعالین و علاقه مندان حوزه های کسب و کارهای تربیتی برگزار گردید. در این نشست حجت الاسلام رحمانی آسیب های حوزه های فوق را در قالب زیر تبیین و تشریح نمودند....
💽 لینک دانلود صوت جلسه
https://mohammadrahmani.com/?p=135
📖 لینک خلاصه وبینار
https://mohammadrahmani.com/?p=672
@m_rahmani_g
🌀 علاوه بر درک تمایز بین نسلی، یکی دیگر از مهمترین قابلیت های کنشگران تربیتی، تمایزات درون نسلی است. دنیای کودکان ما با یکدیگر متفاوت است لذا نرمالیزه کردن، نمی تواند منطق صحیحی برای تربیت عموم آنها محسوب گردد.‼️
👈 دیدگاه صدرا آن است که چون آدمی میتواند مدارج وجودی مختلفی را طی کند حال چه در جهت صعود و کمال و چه در جهت نزول و ضلال، بنابراین آدمی، نوع نیست. نوع به این معنا که انسان به منزله یک نوع -منطقی- دارای افراد متعددی باشد بلکه هر یک از افراد انسانی به تناسب آنکه چه نسبتی با وجود برقرار کردهاند به تنهایی یک نوع محسوب میشوند. پس هر فرد انسانی به نوبه خود یک نوع منحصر به فرد است و در اینجا نیز هایدگر نگرشی در باب انسان دارد که به ملاصدرا شبیه میشود.
🆔 @m_rahmani_g
26.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #گزارش_تصویری
▫️ تو ذهن نوجوونای دهه هشتادی چی میگذره⁉️
اولین مرحله دوره #راهی_نو /پرونده ویژه نوجوان دهه هشتادی
▪️ثبت نام دوره آفلاین و کسب اطلاعات بیشتر؛
@poshtibanadmin
🎓 آکادمی ارمیس 👇
https://eitaa.com/joinchat/3736600759Ce76665a2c1
🔴 بدون شک، این بساطِ شرارت جمع خواهد شد؛ آن وقت ملّت ایران با نیروی بیشتر، با روحیهی تازهتر در میدان به #پیشرفت ادامه خواهد داد.👇۱۴۰۱/۸/۲۸
/ پرونده ویژه شبکه های مردمی پیشرفت /
📌رویداد #جهادی_نو 💯
▪️سیر تطور توسعه از مشروطه تا کنون
▪️پیشرفت و هندسه ذهنی امامین انقلاب
▪️خوانشی بر الگوهای پیشرفت منطقه ای
▪️موردکاوی جریانات خدمات اجتماعی بین الملل و......
ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر؛👇
@Andisheheamin
📚 اندیشکده مرآت / اندیشکده تعالی 👇
https://eitaa.com/joinchat/1778712755C8841c08265
طب سنتی یا طب مدرن؟!
تمایزی در تحلیل های اجتماعی امروز ما
🛑 یکی از دعواهای چند سال گذشته در جامعه ما، دعوای بین طب سنتی و طب به اصطلاح مدرن بوده است. دعوایی که ریشه در تمایز نگاه انسان شناسی این دو دستگاه پزشکی دارد. به صورت ساده منظور از طب رایج یا نوین، دانش پزشکی مبتنی بر شواهد اثبات شده است، شواهدی که با یک رویکرد جزء نگرایانه و مبتنی بر تحلیل اجزاء بدن، تحلیل و توصیه می کند. در حالیکه تاریخ طب سنتی به قدمت تاریخ پیدایش انسان است. بسیاری از نظریههای بنیادین طب سنتی بر پایه نظریههای فلسفی و تفکرات کلینگری به جهان هستی است و براساس تعریف سازمان جهانی بهداشت، طب سنتی مجموعهای از دانش، مهارت و شیوههای مبتنی بر نظریهها، باورها و تجارب بومی در فرهنگهای مختلف است.
ذائقه انسان امروزین، فاصله گرفتن از انتزاعیات فلسفی و حاکمیت بخشی به محسوسات و تجارب مبتنی بر آن است، لذاست که گرایش به طب مدرن در جامعه ما بسیار رواج یافته و معدود افرادی اند که پس از ناامیدی از این دستگاه پزشکی، به طب سنتی رجوع می کنند.
✅ اگر امتداد بنیان انسان شناسی ثنویت گرا و دوئالیستی (نفس-بدن) و انسان شناسی وحدت گرا (اصالت بدن) در قالب پزشکی مدرن و سنتی قابل مشاهده بوده و دو دستگاه تحلیلی کاملا متمایز را برای ما مشخص می کند، همین دوگانه بنیادین در حوزه جامعه نیز وجود دارد. دوگانه ای که ریشه در رویکرد ثنویت گرای متافیزیکی و وحدت گرای ناسوتی داشته و امتداد آن تبدیل به دانش سنن الهی و دانش علوم اجتماعی شده است.
اصولاً تحلیل های اجتماعی مبتنی بر سنن الهی به هیچ عنوان قابل درک توسط دستگاه علوم اجتماعی مدرن نبوده و این معناپذیر نبودن، منجر به انکار گردیده است. از این روست که دستگاه اندیشه ای بسیاری از ما با نظام اندیشه ای ولی جامعه متفاوت بوده و نمی توانیم بخشی از این تحلیل ها را ادراک نماییم. چرا که ذهن ما آلوده به جزئی نگری شده و قوانین کل نگرایانه را به بوته فراموشی سپرده است. این تمایز در دستگاه های اندیشه ای، در وضع کنونی ما، منجر به توصیه های بسیار متفاوتی خواهد شد و می تواند مسیر سیاستگذاری فرهنگی و اجتماعی را به کلی تغییر دهد.
🌀 ادامه یادداشت در لینک زیر 👇
🌐 https://mohammadrahmani.com/?p=718
🔹 @m_rahmani_g
گاهی برخی مقالات حال انسان را خوب می کند🤩، چرا که به پرسش مناسبی پرداخته و یا ایده های فعالین میدانی را به درستی صورت بندی نموده است. مقاله ی «مساله محوری و نامساله محوری در سازمان های فرهنگی» از این دست از مقالات بود. مقاله ای که به مرور ادبیات نظری مساله محوری و تبارشناسی سازمان های فرهنگی پرداخته و به مورد کاوی دفتر تبلیغات اسلامی به عنوان یک نهاد مساله محور پرداخته است.
فارق از اینکه مساله محوری تا چه اندازه در دفتر تبلیغات اسلامی پیاده سازی شده و به چه اندازه این مقاله دارای سوگیری است یا خیر 🤔 اما صورت بندی صورت گرفته در این مقاله بسیار قابل تامل است. با عنایت به اینکه ما در اندیشکده در سنوات گذشته سند راهبردی بیش از ده نهاد فرهنگی در سطح ملی یا محلی را تدوین کرده ایم و تمام این اسناد نیز مبتنی بر رویکرد مساله محور بود اما همواره یکی از چالش های ما، توجیه مدیران ارشد سازمان ها نسبت به رویکرد مساله محور و ضرورت یکپارچه سازی کنش های سازمانی بود. مدیران دولتی در تجربه تاریخی اداره سازمان آموخته اند که برای عقب نیافتادن از سایر رقبا، می بایست یا پهنه جغرافیایی خود را گسترش دهند و یا در هر حوزه مرتبط یا غیر مرتبطی ورود کنند و این امر منجر به ایجاد یک اقیانوس به عمق چند سانت است به جای اینکه یک چاه عمیق حفر گردیده و حداقل یک مساله استراتژیک حل گردد.
🔰🔰 برای دوستانی که در دوره های تدوین استراتژی ما شرکت کرده اند مطالعه این مقاله را توصیه می کنم. دانلود مقاله از لینک زیر:
https://mohammadrahmani.com/?p=723
@m_rahmani_g
✅️ برگزاری نشست نقد و بررسی سند راهبردی جامعه قرآنی عصر
صبح پنجشنبه نشست شورای راهبری جامعه قرآنی عصر با حضور اعضای این شورا با دستور کار نقد و بررسی سند راهبردی جامعه قرآنی عصر برگزار گردید. در این نشست حجت الاسلام رحمانی ضمن تبیین فرآیند تدوین سند و متدلوژی آن، ملاحظات خود را نسبت به راهبرد جامعه قرآنی عصر بیان نمودند. در ادامه دکتر جعفری و دکتر زمانیان، دیدگاه های خود را نسبت به تغییر رویکرد برونگرا در جبهه قرآنی ، دکتر غلامی ضرورت اتخاذ رویکرد ظرفیت سازی نوین در جبهه، حجت الاسلام عباسی در خصوص ضرورت پرداختن به بعد سنت و حدیث و دکتر خواجه پیری در خصوص تدقیق ماموریت و جامعه مخاطب جبهه بیان نمودند.
https://mohammadrahmani.com/?p=727
@m_rahmani_g
#بازدید_مجموعه_فرهنگی
🔰مجموعه فراسفر
تصور کنید که در دل تاریکی شب، در یک جنگل بکر و پرخطر رها شوید. نقطه ای که در آن هیچ دسترسی به انسان وجود ندارد و حتی تلقن شما نیز آنتن نمی دهد. به نظرتان چه تاثیری بر شما خواهد گذارد و به چه چیز تمسک می کنید؟ رخ دادن این پدیده واقعی برای یک انسان منجر به تشکیل یک مجموعه فرهنگی گردیده است.
جهت آشنایی با این مجموعه به لینک زیر مراجعه کنید:
https://mohammadrahmani.com/?p=736
🆔 @m_rahmani_g
🔴 اصل تشکیل مجموعههای «صالحین»، بر اساس همین دید به وجود آمد که از لحاظ معنوی، از لحاظ تربیتی، از لحاظ تعلیمی، عمق بخشیده بشود به فکر و به روحیهی جوانان بسیجی ما در بخشهای مختلف.۱۳۹۱/۰۹/۰۱
/ گروه داری و حلقه های تربیتی /
📌رویداد #تربیت_مربی 💯
▪️چارچوب تربیت در اندیشه امامین انقلاب
▪️فرآیند رفتارسازی تربیتی در حلقه های تربیتی
▪️آسیب شناسی کنش های تربیتی جمع محور
ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر؛👇
@D_aseman
📚 اندیشکده مرآت 👇
https://eitaa.com/joinchat/1778712755C8841c08265
🆔 @m_rahmani_g
#مرور_مقاله
سازمان های فرهنگی در راهبری برنامه ها و کنش های خود به طور معمول دو رویکرد را در پیش می گیرند:
1. راهبرد برنامه ریزی شده: در این راهبرد هدف های دقیق، توسط یک رهبری مرکزی تنظیم و بیان می شود (رویکرد دانای کل) سپس به کمک ناظر رسمی برای اطمینان از اجرای طبیعی آن نظارت می شود.
2. راهبرد کارسالارانه: هدف ها و مقاصد به صورت تصورات ذهنی بیان نشده یک رهبر موجودیت دارند و با فرصت های جدید قابل انطباق می باشند. سازمان تحت کنترل شخصی این رهبر است.
سازمان های فرهنگی بر اساس فرهنگ سازمانی و منابع انسانی و… خود نوعاً گرایش به راهبرد های برنامه ریزی شده دارند در حالیکه مخاطبین و جامعه بیشتر گرایش به راهبرد کارسالارانه دارند. این تمایز در نیاز و رویکرد سازمان فرهنگی - مخاطب را مبتنی بر ادبیات راست مغزی-چپ مغزی در روانشناسی و علوم عصبی را در مقاله «ارزیابی و کاهش فاصله گفتمانی سازمان های فرهنگی و مخاطبان بر اساس راست مغزی - چپ مغزی» توسط دکتر نوری مطلق بیان شده است. اما نکته ای که وجود دارد تحلیل تبارشناسی ایشان بسنده به یک سازمان پژوهشی دارد تا سازمان فرهنگی به معنای دقیق کلمه. شاید جنس سازمان های فرهنگی دیگر از قبیل سازمان تبلیغات و بسیج و … به گونه ای متفاوت تر قابل بیان باشد.
لینک دانلود مقاله:
https://mohammadrahmani.com/?p=746
@m_rahmani_g
♻️ #فصل_سوم سلسله نشست های دورهمی #خوانش / گفتاری پیرامون روند شناسی فرهنگ و منازعات فرهنگی
📑جلسه #اول با موضوع؛ مسئله ما و کلان روایت فرهنگ
🕟 دوشنبه ۱۹ دیماه راس ساعت ۱۶
مکان: تهران، خیابان شریعتی، حسینیه ارشاد، مرکز خلاقیت و نوآوری، اندیشکده مرآت
🔴جلسه به صورت حضوری و مجازی برگزار می شود.
📚 اندیشکده راهبردی مرآت 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1778712755C8841c08265
🎉 نشست هم اندیشی اقتصاد تشکل های فرهنگی
✅ چهارم تا هفتم بهمن ماه ۱۴۰۱ - مشهد مقدس
▪️با ارائه «موردکاوی اقتصادی نهادهای اجتماعی در عرصه بین الملل» توسط حجت الاسلام رحمانی
🆔 @m_rahmani_g
📸 #گزارش_تصویری
نشست کلیات تربیت اسلامی و آسیب شناسی باسخنرانی استاد ارجمند دکتر رحمانی
پنج شنبه : ۱۴۰۱/۱۰/۲۲
با حضور استادیار و فرماندهان پایگاه، سرمربیان و مربیان و مسئول تعلیم و تربیت حوزه و پایگاه و سرگروه های محترم حلقه های صالحین
تعداد :۱۱۰ نفر
🌷ناحیه مقاومت بسیج مسلم بن عقیل علیه السلام 🌷
♻️ #فصل_سوم سلسله نشست های دورهمی #خوانش / گفتاری پیرامون سیاستگذاری تربیتی
📑جلسه #نوزدهم با موضوع؛ روندپژوهی جریان تربیت مبتنی بر ادبیات قرآنی
🕟 دوشنبه ۲۶ دیماه راس ساعت ۱۶
مکان: تهران، خیابان شریعتی، حسینیه ارشاد، مرکز خلاقیت و نوآوری، اندیشکده مرآت
🔴جلسه به صورت حضوری و مجازی برگزار می شود.
📚 اندیشکده راهبردی مرآت 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1778712755C8841c08265
♻️به بهانه دیدار ۱۴ دی با بانوان
نرمش قهرمانانه یا نقطه کانونی بهبود اجتماعی
🔅دیدار ۱۴ دی ماه امسال مقام معظم رهبری (حفظه الله) با بانوان به دلیل وضعیت اجتماعی از اهمیت بالایی برخوردار بودو واکنش های مختلفی را نیز در پی داشت، به صورت خاص آن بخش از بیانات ایشان که فرمودند: «ضعف حجاب، کاردرستی نیست اما موجب نمیشود آن فرد را از دایره دین و انقلاب خارج بدانیم همه ما هم نقصهایی داریم که باید تا حدامکان آنها را برطرف کنیم.» حال پرسش این است که این رویکرد آیا یک نرمش قهرمانانه در قبال اتفاقات و مطالباتچندماهه اخیر است و این بیان، یک تغییر تاکتیکی است و یا اینکه ایشان در صدد بهبودبخشی به یک زخم اجتماعی است،و حقیقتاً ما نیازمند تغییر در نگرش بخشی از بدنه مومنین هستیم⁉️
خوب است که گاهی به تاریخ بنگریم؛ در میان یاران امیرالمومنین(ع) سه دسته از افراد جالب توجه بودند.
حال پرسش تاریخی این است که این افراد چگونه در جامعه علوی با هم هم زیستی مسالمت آمیز داشتند؟ چرا تاریخ مملواز کنایه های انقلابیونی مثل ابوذر و علی (ع) به اشراف زادگان و متمولین شیعه مثل ابن عباس و قیس به صعد نیست؟امیرالمومنینی(ع) که خطبه متقین را در وصف زهد شیعیان دارد چگونه با مردم زمانه خویش مدارا می کند⁉️
ادامه یادداشت در لینک زیر👇👇
https://mohammadrahmani.com/?p=764
🎯 @m_rahmani_g
#مرور_مقاله
اگر مسئله راهبری جریان تربیتی و فرهنگی در کشور را بخواهیم ذیل یک قرارگاه مرکزی – که قاعدتاً می بایست شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد – راهبری نماییم در این صورت نیازمند ایجاد یک جبهه فراگیر از نهادهای فرهنگی و تربیتی هستیم که بر اساس اقتضائات خود بتوانند بخشی از ماموریت مندرج در کالک مهندسی فرهنگی کشور را برعهده گرفته و بر اساس نقاط قوت خود آن را به سرانجام رسانند. متاسفانه بر خلاف این ضرورت بخشی از ماموریت های ذیل این نهادها، با هویت و بوم سازمان ها تناسب نداشته و چه بسیار سازمان هایی که بر اساس ذائقه مدیران خود، ماموریتی را بر عهده می گیرند که به دلیل این ناهمگونی، چیزی جز اتلاف منابع را در پی نخواهد داشت.
مقاله «نوع شناسی سازمان های فرهنگی مبتنی بر رویکرد بوم شناسی جمعیت سازمانی» که ظاهرا مستخرج از رساله دکتری آقای محسن صدر در دانشگاه اصفهان است بر اساس یکی از الگوهای مرسوم در سازمان های فرهنگی دنیا، بخشی از نهادهای فوق را دسته بندی نموده است. فارغ از کارایی یا عدم کارایی شاخصه های سنجش و محصول این پژوهش، اصل دسته بندی فوق می تواند برای سیاستگذاران این حوزه قابل بهره برداری باشد.
لینک دانلود مقاله:
https://mohammadrahmani.com/?p=769
@m_rahmani_g
هدایت شده از حسینیه ارشاد
👈نوبتی هم باشه نوبت دختراست..✔️
🌹۳ روز فقط دوستی دخترانه با طعم #اعتکاف
💥امسال یک #دورهمی #دخترونه و خودمونی داریم اونم تو #حسینیه_ارشاد😊
با کلی برنامههای جذاب و متنوع مثل👇
🔺 چالشهای جذاب گروهی
🔺 گفتگوهای در گوشی
🔺تجربهنوردی به جای کویرنوردی
🔺گپ و گفت با دختران موفق
🔺کنکاش درون با استعدادسنجی
🔺یک دقیقه خلوت
✨فرصت رو از دست ندید
به تجربهش میارزه😉
☎️ اطلاعات بیشتر و ثبتنام:
۰۲۱-۲۲۸۶۶۴۶۵
@Hosseiniehershad
📱با ما در ارتباط باشید:
@hershad
heyat.co-manshur-1-tarh-kara-02.pdf
1.9M
تجربه نگاری مدیریتی ، فرهنگی اعتکاف
حجت الاسلام نیلی پور
از برگزاری چندساله اعتکاف های مسجد حکیم اصفهان
🔰 * من_حریف_توام *
#رویداد_کشوری ویژه مربیان کانون های فرهنگی، تربیتی
با محوریت: تربیت نوجوان انقلابی برای عرصه های واقعی
📎بهمراه آموزش طراحی بوم ایده پردازی
📍با حضور اساتید حوزه کنشگری نوجوان
🗓 ۲۸-۲۹ بهمن ماه، تهران
💯 کانون های برگزیده رویداد، به عنوان کانون فعال فرهنگی نخبه پرور به بنیاد ملی نخبگان معرفی خواهند شد.
📞جهت ثبت نام و دریافت راهنمای رویداد به شناسه زیر در پیامرسان بله پیام بدهید.
@rohama1401
🆔 @farzandanerouhollah
#رویدادنگاری نشست اقتصاد تشکل های فرهنگی
روز اول
💲 جلسه ای وزین و با حضور اهالی مختلف حوزه اقتصاد و تشکل های مذهبی و هیئت در مشهد مقدس از امروز شروع شد. اهالی از جنس سیاستگذار، نظرورز بنیادین و کنشگر میدان که در سه روز به دنبال گفتگو و حلاجی مساله مشروعیت و ممکن بودن جریان اقتصاد برای تشکل های مذهبی هستند.
رویکردهای مختلف نشست به دلیل فقدان عقبه نظری معنادار در سنوات گذشته جالب توجه بود:
1️⃣ برخی اساساً فعالیت اقتصاد برای نهاد فرهنگ و مذهب را مشروع ندانسته و ریشه آن را در ایجاد بسترهای تهمت افکنی به مذهب می دانند.
2️⃣ گروهی دیگر تمایز نسخه را برای نهاد فرهنگ و فرد فرهنگی قائل اند و راه حل برون رفت از موضع اتهام می دانند و معتقدند که باید کمک نمود تا بدنه فرهنگی کشور، به تولید ثروت مشغول شوند.
3️⃣ گروه سوم هم فارغ از این دعوای نظری، به میدان زده و مسئله اقتصاد نهاد فرهنگ خود را حل نموده و صرفاً برای انتقال تجربه در جلسه حضور دارند.
🔶️ ان شاء الله فردا بحثی را پیرامون ریشه های فقهی و الهیاتی این تعارضات و همچنین تجارب حوزه بین الملل ارائه خواهم کرد.
🆔️ @m_rahmani_g
#رویدادنگاری نشست اقتصاد تشکل های فرهنگی
روز دوم
🔶️ امروز ارائه ای رو در سمینار فوق که به همت بنیاد دعبل خزایی برگزار شده است داشتم. خلاصه اینکه ریشه های پارادکسیکال انگاری دو مقوله فرهنگ و اقتصاد رو:
▪️در فضای فقهی و مذمومیت اخذ وجه در مقابل فعالیت های تبلیغی
▪️در فضای الهیاتی و حل نشدن مساله فعل الهی و توقع ارتزاق بدون ضابطه در مسیر حق
تبیین و بررسی نموده و بخشی از دیدگاه های فقها و فیلسوفان معاصر را به اشتراک قرار دادیم.
🌍 در نهایت تجربیات جهانی در حوزه تعلیم و تربیت و در حوزه نوآوری اجتماعی را به صورت عام و همچنین تجربیات برخی نهادهای مذهب و یا فرهنگ پایه مانند «اخوان المسلمین»، «آقاخان چهارم»، «بنیاد IHHدر ترکیه»، «تعاونی موندراگون» و … را روایت کرده و بحث شد که نوع این تجربیات مبتنی بر عدم مداخله نهاد مذهب در فعالیت اقتصادی است.
🔰 در پایان دو ایده «شتابدهنده اجتماعی» و «اقتصاد مبتنی بر خلق ارزش هیئت محور» مورد گفتگو با اعضا قرار گرفت.
🆔️ @m_rahmani_g
از زمان ورود اندیشههای غربی به کشورهای شرقی چون ایران، روشنفکران اسلامی، برای تعامل میان اندیشه شیعی و تفکر غرب که از آن به تعامل سنت و تجدد تعبیر کردهاند، عمدتاً یکیاز دو راه «تسلیم محض»، آنگونه که در اندیشههای ملکم خان ناظمالدوله، تقیزاده، آخوندزاده و... وجود دارد، میبینیم و «اخذ و اقتباس گزینشی» بیشتر در روشنفکران متأخر مشاهده میکنیم. جریان روحانیت شیعه در سیر موضعگیری خود در قبال غرب، هیچگاه پیشنهاد «تسلیم محض» را نپذیرفته است، و علاوه بر پیشنهاد «اخذ و اقتباس گزینشی»، دو پیشنهاد دیگر نیز داده است: نخست پیشنهاد «طرد مطلق اندیشه غربی» که بیشتر در ابتدای ورود آن از سوی برخی علمای سطوح پایین شیعه ارایه شده است و دیگری پیشنهاد «تصرف در اندیشه غربی» که اوج آن را در اندیشه و نظام سیاسی امام خمینی (ره) میبینیم.
اگر علاوه بر این جریان شناسی، یک فراتحلیل تاریخی - وحتی الامکان بدون سو گیری ایدئولوژیک - بر خود جریان علم و دانش داشته باشیم، انگاره دیگری نیز قابل استنتاج می باشد به این توضیح که جریان تعمیق دانش در تاریخ دو مسیر را سپری نموده است:
1️⃣ مسیر دین مدارانه و مبتنی بر متن مقدس
2️⃣ مسیر تجربه گرایی بدون نگاه ایدئولوژیک و بعضاً ضد ایدئولوژیک
🔴 مشاهده متن کامل یادداشت در لینک زیر 🔻
https://mohammadrahmani.com/?p=783
🆔 @m_rahmani_g
📸 #گزارش_تصویری
نشست هم اندیشی اقتصاد تشکل های فرهنگی
۷ لغایت ۹ بهمن ۱۴۰۱
با حضور سیاستگذاران، نظرورزان و کنشگران حوزه اقتصاد فرهنگ
🌷با میزبانی بنیاد دعبل خزاعی 🌷
@m_rahmani_g