اسفند سال ۶۶:
۵ اسفند تا ۲۴ اسفند ۳ عملیات محدود دیگر در جبهه شمال غرب (ظفر ۶ و ۷ بیت المقدس ۳)صدام شخصا واردجنگ شده بود.
۲۷ اسفند عملیات (والفجر ۱۰) بزرگترین عملیات ایران در جبهه شمال غرب یعنی خرمال و حلبچه عراق است عراقی ها از ایرانی ها استقبال کردند مجازات سخت صدام بمباران سنگین شهر حلبچه با سلاح شیمیایی بود دراین زمان برد موشک های عراقی به تهران رسید و نگرانی ایجاد شد اموزش مقابله با شیمیایی در تلویزیون ایران داده شد.
فروردینماه سال ۶۷ عراق به صورت نمایشی و بخشی از نیروهایش را به شمال غرب برای فریب ایران فرستاد.
هفتم فروردین عملیات آفتاب توسط منافقین در فکه صورت گرفت تعداد زیادی شهید و اسیر شدند.
۲۸ فروردین حمله آمریکاییها به سکوی نفتی سلمان و رشادت در تلافی برخورد ناو ساموئل نام برد دراردیبهشت ماه ورق جنگ برگشت با بازپس گیری فاو سر صدای زیادی به پا کرد موشک باران شهرهای ایران زیاد شد امام گفته بود چیزی نیست شهری را شما گرفتید حالا آنها پس گرفتند اما فرماندهان متاسفانه تعجب کردند و نگران شدند و کمبود نیرو و وضعیت سخت اقتصادی به کشور مسئولان ایرانی را نگران تر می کرد.
در خرداد ماه سال ۶۷ .
۴ خرداد ارتش عراق با حمله ای سریع و برق آسا شلمچه عراق را از ایرانی ها پس گرفت.
۱۲ خرداد ایران ستاد کل فرماندهی نیروهای مسلح را تشکیل داد هاشمی رفسنجانی فرماندهی ستاد شد.
۲۳ خرداد عملیات (بیت المقدس ۷) آخرین عملیات تهاجمی ایران در جنگ در گرمای سوزان شلمچه ناموفق بود صحنه های تلخی رقم خورد .
۲۹ خرداد منافقین با حمایت ارتش عراق مهران را اشغال کردند شعار میدادند امروز مهران فردا تهران
تیرماه سال ۶۷.
۴ تیر نیروهای مردمی و عشایر و بسیج و ارتش مهران را آزاد کردند در این روز عراق جزایر مجنون را پس گرفت.
۱۲ تیر ناو هواپیمابروینسنز به هواپیمای ایران در خلیج فارس شلیک کرد و ۲۹۰ غیرنظامی را که از جمله ۱۸۰ زن و کودک بود به شهادت رساند.
۲۴ تیر عراق در جبهه ایلام تا دهلران پیشروی کرد و اسیر گرفت.
۲۷ تیر ایران رسماً قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت.
و در ۳۱ تیر عراق مثل روزهای اول جنگ تا جاده اهواز-خرمشهر پیشروی کرد
در مرداد ماه سال ۶۷ 1 تا ۳ مرداد ارتش بعث به استان ایلام حمله کرد تا اسیر بگیرد کسی نبود به مرزهای کرمانشاه حمله کردند کسی جلودار نبود.
۲۳ مرداد منافقین از مرز کرمانشاه گذشتند تا در پنج مرحله تهران را بگیرند نزدیک کرمانشاه شدند چهارم و پنجم مرداد رزمندگان عملیات مرصاد را انجام دادند و انتقام سختی از منافقین گرفتند عراق۱۵ مرداد آتشبس را پذیرفت مذاکرات نمایندگان ایران و عراق پس از ۸ سال جنگ سخت آغاز شد.
محقق :قربانعلی معظمی راوی دوران دفاع مقدس بهمن ماه 1399 گروه شهید محمدعلی شیردل انجمن راویان فتح رضوی
منابع ومآخذ :
کتاب اغازتاپایان اثرمحمددرودیان
کتاب تاریخ دفاع مقدس اثردکتراسماعیل منصوری
کتاب تاریخ جنگ ایران وعراق
اثرشیرعلی نیا
نگاه اجمالی به دفاع مقدس اثر زنده یادحاج عباس تیموری
کتاب جنون ومجنون اثر حمیدفیض ابادی
ومجموعه مقالات ونوشته ها ازدوران دفاع مقدس
معاونت اموزشی وپژوشی انجمن راویان فتح رضوی
@maabareshgh
🌷در هویزه عملیات نصر، چه گذشت؟
☀️شانزدهم دی ۱۳۵۹، نیروهای سپاه در مقابل تانک های ارتش مستقر شدند و منتظر دریافت رمز حمله بودند، که رفت و آمد تانک های دشمن زیاد شد و پس از آن، هواپیماهای دشمن جهت بمباران ظاهر شدند.
در آذر ۱۳۵۹، پس از شکست بیش از دو گردان از نیروهای بعثثی در جنوب سوسنگرد به وسیله سربازان اسلام، یک گروهان از نیروهای سپاه اهواز جهت محافظت و پدافند شهر هویزه، از سوسنگرد به آن شهر اعزام شدند. افراد این گروهان، پس از رسیدن به منطقه و استقرار، عهده دار حفاظت از جنوب تا جنوب غربی شهر هویزه شدند. نیروهای عراقی در این منطقه متشکل از واحدهای تانک از نوع «تی – ۶۲»، «تی -۵۵»، موشکهای زمین به زمین و امکانات نظامی پیشرفته و بیش از ۶ هزار نفر پیاده بودند. ولی همین نیروهای اندک مدافع شهر، از کمترین امکانات دفاعی هم بی بهره بودند.
دشمن در آغاز هجوم سراسری خود، ظرف ۴۸ ساعت از محور هویزه تا کرخه پیشروی کرد و در امتداد آن مستقر شد، به طوری که فاصله آن ها تا هویزه حدود ۱۰ کیلومتر بود.
تاکتیک دشمن این بود، که با تصرف سوسنگرد، هویزه خود به خود سقوط میکند.در چنین شرایطی ۵۰ تا ۶۰ نفر از برادران سپاه برای جلوگیری از پیشروی دشمن مسؤولیت مینگذاری جاده ها را به عهده گرفتند. زیرا این جاده ها و راه های عبور، برای دشمن به مانند رگهای حیاتی برای ادامه تجاوز محسوب می شد.
دو هفته قبل از آن که عملیات مدافعان اسلام علیه نیروهای عراقی در این منطقه انجام گیرد، بنی صدر دستور تخلیه هویزه را از نیروهای بسیج و پاسدار صادر و دستور داد که در سوسنگرد مستقر شوند.
این دستور بنی صدر، با مخالفت جدی شهید سید محمدحسین علم الهدی و دیگر برادران مواجه شد. بعد از آن که علم الهدی با حضرت آیت الله خامنه ای تماس گرفت، دستور بنی صدر لغو شد و نیروهای پاسدار در هویزه باقی ماندند.
یک هفته بعد، تصمیم بر آن شد که از محور هویزه و سوسنگرد حمله انجام گیرد. این عملیات را میتوان نقطه عطف عملیات منظم ارتش و سپاه دانست. بار دیگر بنی صدر، شعار جدائی ارتش از سپاه را سر داد و گفت: سپاه نباید در این عملیات شرکت کند. نیروهای بسیجی و سپاه که در منطقه بوده و اغلب آن ها به منطقه آشنایی داشتند، این ترفند بنی صدر را ضربه شدیدی بر پیکر عملیات میدانستند. بار دیگر، این مسأله با تلاش شهید علم الهدی و تماس های مکرر ایشان با مسؤولان در تهران، حل شد و قرار شد که سپاه به عنوان پیاده ارتش در عملیات شرکت کند.
۱۵ دی ۱۳۵۹، روز آغاز عملیات بود. برای این عملیات دو تیپ از لشکر ۱۶ زرهی قزوین و یک تیپ از لشکر ۹۲ زرهی اهواز در نظر گرفته شده بود، که دو گردان از نیروهای سپاه و عده ای هم از نیروهای جنگ های نامنظم (شهید چمران) نیروهای ارتش را یاری می دادند. از جمله هدفهای این عملیات، پاکسازی شمال و جنوب کرخه کور از وجود نیروهای متجاوز ارتش عراق و آزاد سازی پادگان حمید و منطقه ی جفیر بود. نتایج عملیات در این روز موفقیت آمیز بود. اما هنوز عقبه های اصلی دشمن در پادگان حمید و سه راهی جفیر آسیب ندیده بود.
رزمندگان اسلام، پس از تصرف مرزهای کرخه و حاجبدر، قصد پیشروی به سوی پادگان حمید را داشتند. اما بنا به دلایلی، مانند نرسیدن مهمات، قرار بر این شد که ادامه عملیات در ۱۶ دی ماه انجام شود.
@maabareshgh
🌷شانزدهم دی ۱۳۵۹، نیروهای سپاه در جلوی تانک های ارتش مستقر شده و منتظر دریافت رمز حمله بودند، که رفت و آمد تانک های دشمن زیاد شد و پس از آن، هواپیماهای دشمن جهت بمباران ظاهر شدند. از طرف دیگر نیروهای اسلام زیر آتش توپخانه، کاتیوشا و خمپاره قرار گرفتند. با شناخت دقیقی که بعثی ها از منطقه داشتند، موجب شهادت عده ای از رزمندگان اسلام شد.
لشکر ۹ مکانیزه ارتش رژیم بعث دست به عملیات زده بود و چون نیروهای خودی انتظار این حمله را نداشتند، فرماندهی دستور عقب نشینی به طول ۵۰۰ متر را به صورت تاکتیکی صادر کرد. این دستور باعث شد که تانکها عقب نشینی کنند و دشمن با این تصور که نیروهای اسلام شکست خورده و فرار کرده اند، وارد منطقه شدند. در این ضد حمله سنگین دشمن که نیروهای ایرانی مجبور به عقب نشینی شدند، بیش از یکصد تن از پاسداران، جهادگران و دانشجویان پیرو خط امام از جمله حسین علم الهدی مفقود الاثر و شهید شدند.
در پی این حادثه نیروهای دشمن در تاریخ ۱۸ دی ۱۳۵۹، هویزه را اشغال کردند و پس از آن فرمانده نیروهای دشمن (خلیل الدوری) دستور داد تعدادی از مردم بی گناه، را دست بسته در یک گودال قرار داده و به شهادت برسانند و سپس عراقی ها تمام شهر را با دینامیت و بلدوزر نابود کردند. بدین ترتیب ۱۸۰۰ واحد مسکونی و تجاری و سه مسجد و دو حسینیه و شهر به تپه ای خاک مبدل شد.
دانشجویان پیرو خط امام در هویزه حماسه آفریدند و تا آخرین نفس در مقابل دشمن متجاوز ایستادند و خون پاک خویش را نثار کردند... از این بچه ها ۴۰ نفر به اسارت دشمن درآمدند و ۷۰ نفر شهید شدند، که ۸یای از آنها مثل شهید سید حسین علم الهدی👈 تانکهای دشمن از روی پیکرشان گذشتند و دانشجویان شهید سالها پیکرشان مفقود بود که بعدها تفحص شدند و امروز زیارتگاه راهیان نور در نزدیکی شهر هویز هستند.
کتاب کشکول خاطرات دفاع مقدس
ناصر کاوه
@maabareshgh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توانمند سازی معلمان دفاعی
استاد سید حسن هاشمی
موضوع : مهم ترین عملیات های دوران دفاع مقدس
@maabareshgh
10.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
توانمند سازی معلمان دفاعی
استاد سید حسن هاشمی
موضوع : مهم ترین عملیات های دوران دفاع مقدس
@maabareshgh