8.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
راهیان نور
اذرماه ۱۴۰۲ راوی برادر مقدس
@maabareshgh
17.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
راوی برادر سردار اکبر نجاتی
فرمانده تیپ الحدید
لشکر ۵ نصر
چه زیبا می گوید
@maabareshgh
23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خواهش می کنم، کار خوب این معلم انقلابی را در همه ی کانال ها و گروه ها انتشار دهید
@maabareshgh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حرانقلاب
قولی که شهیدشاهرخ ضرغام به مردم داد...
@maabareshgh
11.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
راوی برادر حسین زاده
خاطره از عملیات والفجر ۸ می گوید
@maabareshgh
🍂 #نکات_تاریخی_جنگ (۱)
🔻 کربلای ۴
محسن رضایی
┄┅┅❀💠❀┅┅┄
🔅 ۲۴ ساعت بعد از آغاز عملیات، این عملیات تبدیل به فریب شد.
پس از آغاز عملیات این نکته به ذهن ما رسید که درگیری را قطع کنیم و تا اهواز نیروها را عقب ببریم. از طرف دیگر از شیوه تبلیغات که بعد از هر عملیات از آن استفاده میکردیم، استفاده کنیم؛ یعنی مارش پیروزی زدیم.
امام خمینی(ره)، شورای عالی دفاع و مرحوم هاشمی رفسنجانی و آقای حسن روحانی از عملیات خبر داشتند؛ چون آقایهاشمی و روحانی از بوشهر به صورت زمینی به محل عملیات آمدند.
فرماندهان رده بالای جنگ از انجام عملیات کربلای ۴ اطلاع داشتند، در رده فرماندهان پایین هم به صورت جمعی تصمیم گرفتیم؛ چرا که اساسا شیوه من در جنگ اقناپذیری بود و تصمیم درباره عملیات کربلای ۴ به صورت جمعی گرفته شد. بنده به آقای زارعی که مسئول شنود بود گفتم که ببینید عراقیها پس از عقب نشینی نیروها چه میگویند.
شنودی از ستاد کل عراق را که انگلیسیها به آنها داده بودند را کشف کرده بودیم و به دانشگاه صنعتی شریف دادیم که آن را مهندسی معکوس کند.
زارعی به بنده گفت که عراقیها میگویند، ایرانیها دارند عقب نشینی میکنند. بنده به دوستان گفتم در ساحل نیز نیروهای خود را ۵۰ درصد کم کنید. در سه روز اول عراقیها مشکوک بودند اما پس از چند روز دستور مرخصی به نیروهای خود دادند و به مرخصی رفتند.
در ۴ سال آخر صحبتهای به کلی سری آنها را نیز شنود میکردیم.
🍂 #نکات_تاریخی_جنگ(۲)
🔻 کربلای ۴
محسن رضایی
┄┅┅❀💠❀┅┅┄
🔅 زمانی که عملیات کربلای ۵ انجام شد و نیروهای ما به سمت عراق رفتند، بچهها یک سرتیپ عراقی که تا ساعت ۱۲ شب پیش زن و بچهاش بوده و به او گفته بودند که با هر وضعیتی شده به قرارگاه خود برسد، چون تیپ او از بین رفته بود را اسیر کرده بودند و با همان وضع او را آورده بودند.
عملیات کربلای ۵ محصول فریب در کربلای ۴ بود. در ۴ روز ابتدایی عملیات کربلای ۴ شهدا ۹۹۱ نفر اعلام شد اما در روز چهاردهم یعنی ۱۷ دی ماه پس از آمارگیری نهایی مشخص شد ۹۸۵ نفر آمار نهایی شهداست. این درحالی بود که در کربلای ۵ ما سه تا چهار هزار شهید داشتیم. از مزایای عملیاتهای کربلای ۴ و ۵ این بود که جهانیان برای اولین بار فهمیدند، صدام نمیتواند دیواری در مقابل ایران باشد و پس از آن بود که قطعنامه ۵۹۸ صادر شد.
اگر عملیات کربلای ۴ نبود کربلای ۵ نیز شکل نمیگرفت و دشمن به فاو حمله میکرد، اگر این اتفاق نمیافتاد جنگ تا به امروز ادامه داشت و غائله کویت و عراق شکل نمیگرفت. امروز نیروهای ما و عراق در پشت مرزها آماده جنگ بودند و پایان جنگ هم کمتر از آزادسازی سرزمینها نبود.
@maabareshgh
نکات_تاریخی_جنگ(۳)
کربلای ۴
محسن رضایی
ما در هیچ عملیاتی در دفاع مقدس غافلگیری ۱۰۰ درصد نداشتیم، عراق در زمان جنگ نه تنها بر تانک، توپخانه و هواپیما مسلط بود؛ بلکه از لحاظ اطلاعاتی، سیستم اطلاعاتی تمام دنیا در اختیارش بود و منافقین نیز از خانههای ما در تهران، اهواز و کرمانشاه اطلاعات جمع آوری میکردند و به صدام میدادند. ما در شرایط لو رفتگی پیروزیهایی در جنگ به دست آوردیم که این از افتخارات جنگ بود، زمانی که همه چشمها برما متمرکز بود این جنگ را به پیروزی رساندیم. بحث لو رفتن اتفاقا از افتخارات جنگ است. از این بُعد ما نمیتوانستیم حالت غافلگیری ۱۰۰ درصدی داشته باشیم و جنگ را در محیط لورفتگی با موفقیت به پایان رساندیم.
هر سال دیماه با یک داستان تکراری مواجه میشویم و آن اینکه "عملیات کربلای ۴ لو رفته است، هزاران نفر شهید شدند و فرماندهان ما توجهی به جان بچههای مردم نداشتند"، بنده یک توئیت زدم و خواستم از یک زاویه دیگر به این موضوع نگاه کنیم. نظرم این بود که ما عملیات کربلای ۴ را تبدیل به فریب کردیم و چند روز بعد یک عملیات بزرگتر انجام شد که برداشتهای متفاوتی از این گفته بنده ایجاد شد.
@maabareshgh
سوم دی ماه سالروز عملیات
کربلای چهار است
سال ۱۳۶۵ (سال ششم جنگ) به نام سال "سرنوشت" شناخته می شود. فرماندهان سپاه پاسداران توانسته بودند برای نخستین بار ۳۰۰ گردان رزمی را برای اجرای یک طرح بزرگ تدارک دیده و گردهم آورند. در این گردهمایی چهار قرارگاه "نوح"، "نجف"، "کربال" و "قدس" در جنوبی ترین نقاط خط نبرد با عراق تجمع کرده بودند، تا پس از ده ماه بسیج امکانات کشور با عملیات "کربلای۴" -که در طول دوران پیش از آن بی سابقه بود- شهر بصره را از طرف جنوب تهدید کرده و عملا به سقوط بکشانند. در نقشه فرماندهان ایرانی این کار البته بنا بود با تصرف جزایر "ام الرصاص" و "ابوالخصیب" عراق و محاصره نیروهایی که در شبه جزیره "فاو" پراکنده شده بودند انجام پذیرد. سرانجام در سحرگاه ۳ دی ماه ۱۳۶۵ نیروهای عمل کننده در قالب یگان های متعدد زرهی، پیاده و غواص از رودخانه اروند گذشته و به مواضع قوای عراقی حمله بردند، اما دشمن با بهره گیری از اطلاعات ماهوارهای آمریکا و آگاهی از حساسیتی که خود و ایرانی ها برروی شاهراه بصره در این منطقه داشتند، از انجام چنین عملیاتی بو برده و شروع به تکهای ضد غواص و شناور و بمباران عقبه یگان های ایرانی نمود، بنابراین عملا کار حمله با مشکل رو به رو شد. با این حال نیروهای رزمنده ایران در همان شب نخست عملیات که با رمز "یا محمد(ص)" به قلب دشمن زده بودند، در جزایر "ام الرصاص"، "ام البابی" و "بلجانیه"، "سهیل" و "قطعه" نفوذ کردند، اما عراقی ها با همان اطلاعاتی که آمریکایی ها در تلافی رسوایی جریان ایران گیت در اختیارشان قرار داده بود، کاملا در وضعیت کمین و آماده باش به سر می بردند. به همین دلیل برنامه موج دوم و سوم نیروهای غواص و قایق سواران ایران را با شلیک حجم سنگینی از تیر و گلوله بر معابر تنگه ام الرصاص و بوارین به هم زدند و مانع پیشروی و حتی استقرار آنها بر خطوط تازه تصرف شده گردیدند. این حالت تدافعی عراق در ۹ رده از موانع طبیعی و مصنوعی چیده شده بود، تا آنجا که کار بر رزمندگان خودی سخت و ناممکن گشت. تنها چاره در پیش روی فرماندهان جنگ، جلوگیری از تلفات بیشتر با عدم اصرار بر ادامه عملیات پس از دو روز مبارزه طاقت فرسا بود تا در فرصتی بهتر یعنی کربلای پنج، ضربه کاری و مستقیم تری بر ماشین جنگی صدام وارد آید. در این عملیات که رزمندگان ایرانی از خطوط چند لایه و دژهای آبی گذشته بودند و جنگ به خشکی کشیده شده بود، برای نخستین بار خط طرح اسراییل دشمن در محور شلمچه شکسته شد. عملیات کربلای ۴ که در خطرناکترین و حساسترین خط نبرد ایران و عراق صورت گرفت، در همان زمان کوتاه خود، خسارات سنگینی را بر دشمن وارد کرد. سقوط سه فروند از هواپیماهای روسی دشمن، انهدام ده ها دستگاه تانک و ۱۰۰ دستگاه خودرو سبک و سنگین به همراه انبوهی از ادوات و تجهیزات نظامی و نابودی ۶ تیپ و یک گروهان تانک و شمار ۷۰۶۰ تن کشته و زخمی و اسیر از افسران و سربازان، تلفات و خساراتی بود که پس از عملیات کربلای ۴ که به فاصله دو هفته پیش از کربلای ۵ انجام شد روی دست فرماندهان ارتش عراق باقی ماند...
کتاب کشکول خاطرات دفاع مقدس
ناصرکاوه
@maabareshgh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
راوی برادر پیراسته منطقه شلمچه
@maabareshgh
19.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خاطرمان باشد که برای عبادت و مقاومت خلق شدیم
سخنان خانم زینا ابراهیم، همسر شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه و مادر شش شهید، در دیدار جمعی از اقشار مختلف بانوان با رهبر انقلاب.
@maabareshgh