🌺🌸🌼
🌸🌼
🌼
🏵 بسم الله الرحمن الرحیم 🏵
⭕️ سه روایت در باب ریا
1️⃣ گوید: از امام باقر علیه السّلام پرسیدم راجع بمردی که کار خیری میکند و شخصی او را میبیند و او خوشش میآید، فرمود: عیب ندارد، هر کس دوست دارد خوبیش میان مردم نمایان شود بشرط آنکه عمل را بآن قصد انجام ندهد.
2️⃣ صادق علیه السّلام فرمود: خدای عز و جل فرماید: من بهترین شریکم، (پس ای بنده دیگری را در عبادت شریک من مساز زیرا) هر کس در علمی که انجام میدهد، دیگری را شریک من سازد از او نپذیرم، جز عملی که خالص برای من باشد.
3️⃣ صادق علیه السّلام بعباد بن کثیر بصری در مسجد فرمود: وای بر تو ای عباد از ریا، بپرهیز که هر که برای غیر خدا کار کند، خدا او را بکسی که برایش کار کرده واگذارد .
📜 پژوهش صفحه ۱۰۱ تذکار وحی ۱
📗 اصول کافی ، کتاب کفر ، باب ریا
🔹 (موسسه پژوهشی معالم)
🔸 زیر نظر حوزه علمیه بقیت الله عج قم
🔹 تحت اشراف حضرت آیت الله ناصری دامت برکاته
⭕️ پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
⭕️ پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
🔻 پرتوی
🌼
🌸🌼
🌺🌸🌼
🌺🌸🌼
🌸🌼
🌼
🏵 بسم الله الرحمن الرحیم 🏵
⭕️ دیدگاه اناجیل چهار گانه راجع به مصلوب شدن حضرت عیسی علی نبینا وعلیه الصلاة والسلام
♦️ اناجیل کنون همگی مسأله مصلوب شدن حضرت مسیح علی نبینا و هو السلام را ذکر کرده اند و این موضوع در فصول آخر هر چهار انجیل ( متی ، لوقا ، مرقس ، یوحنان ) مشروحا بیان شده است و اعتقاد کنونی مسیحیان نیز بر این اصل بنا شده است .
🔻 این مسأله یکی از مهم ترین مسائل زیر بنایی آئین مسیحیت کنونی است .
به این ترتیب که آنان حضرت عیسی را فرزند خدا میدانند که برای فدا شدن و باز خرید گناهان بشر آمده بود .
🔻 به همین دلیل به مسیحیت مذهب نجات یا فداء هم میگویند و به عیسی علی نبینا و هو السلام ناجی یا فدائی میگویند .
📜 پژوهش صفحه ۱۰۳ تذکار وحی ۱
📗 تفسیر نمونه جلد چهارم صفحه ۲۶۰
🔹 (موسسه پژوهشی معالم)
🔸 زیر نظر حوزه علمیه بقیت الله عج قم
🔹 تحت اشراف حضرت آیت الله ناصری دامت برکاته
⭕️ پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
⭕️ پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
🔻 پرتوی
🌼
🌸🌼
🌺🌸🌼
به نام خدا
🔅حادثه افک 🔅
⬅️حادثه اِفک ماجرای تهمتِ فحشا زدن گروهی از مردم به یکی از مسلمانان در صدر اسلام است. بنابر روایت اهل سنت، شخص مورد تهمت، عایشه همسر رسول خدا(ص) بود.در آیات ۱۱ تا ۱۶ سوره نور به حادثه افک اشاره شده است. این واقعه در سال ۵ هجری قمری در مدینه به وقوع پیوست و خداوند در این آیات، مردم را به دلیل تهمت زدن و دامن زدن به شایعات سرزنش کرده است.
بر اساس روایت دیگری که در منابع شیعی آمده، فردی که به او تهمت زده شده ماریه قبطیه همسر دیگر پیامبر(ص) و مادر ابراهیم بوده است.
⬅️آیات افک
ان الّذین جاء و بالافک عصبة منکم لا تحسبوه شرا لکم بل هو خیر لکم لکل امری منهم ما اکتسب من الاثم و الّذی تولی کبره منهم له عذاب عظیم (۱۱)
لو لا اذ سمعتموه ظنّ المؤمنون و المؤمنات بانفسهم خیرا و قالوا هذا افک مبین (۱۲)
لو لا جاء و علیه باربعة شهداء فاذ لم یاتوا بالشهداء فاولئک عند اللّه هم الکاذبون (۱۳)
و لو لا فضل اللّه علیکم و رحمتة فی الدنیا و الاخرة لمسکم فی ما افضتم فیه عذاب عظیم (۱۴)
اذ تلقونه بالسنتکم و تقولون بافواهکم ما لیس لکم به علم و تحسبونه هینا و هو عند اللّه عظیم (۱۵)
و لو لا اذ سمعتموه قلتم ما یکون لنا ان نتکلم بهذا سبحانک هذا بهتان عظیم (۱۶)
یعظکم الله ان تعودوا لمثله ابداً ان کنتم مؤمنین (۱۷)
و یبیّن الله لکم الایت و اللّه علیم حکیم (۱۸)
ان الّذین یحبّون ان تشیع الفحشة فی الّذین ءامنوا لهم عذاب الیم فی الدنیا و الاخرة و اللّه یعلم و انتم لا تعلمون (۱۹)
و لو لا فضلالله علیکم و رحمتة و ان اللّه رءوف رحیم (۲۰)
یایها الّذین ءامنوا لا تتبعوا خطوت الشیطان و من یتبع خطوت الشیطان فانّه یامر بالفحشاء و المنکر و لو لا فضل اللّه علیکم و رحمتة ما زکی منکم من احد ابداً و لکن اللّه یزکی من یشاء و اللّه سمیع علیم (۲۱)
ولا یاتل اولوا الفضل منکم و السعة ان یوتوا اولی القربی و المساکین و المهاجرین فی سبیل اللّه و لیعفوا و لیصفحوا الا تحبون ان یغفر اللّه لکم و اللّه غفور رحیم (۲۲)
ان الّذین یرمون المحصنات الغا فلات المؤمنات لعنوا فی الدنیا و الاخرة و لهم عذاب عظیم (۲۳)
یوم تشهد علیهم السنتهم و ایدیهم و ارجلهم بما کانوا یعملون (۲۴)
یومئذ یوفّیهم اللّه دینهم الحق و یعلمون ان اللّه هو الحق المبین (۲۵)
الخبیثات للخبیثین و الخبیثون للخبیثت و الطیبات للطیبین و الطیبون للطیبات اولئک مبرّون ممّا یقولون لهم مغفرة و رزق کریم (۲۶)
⬅️ قرآن کریم از آیه یازدهم تا بیست و ششم سوره نور به ماجرای تهمت به یکی از مسلمانان اشاره کرده و آنها را به دلیل این عمل سرزنش میکند. بنا بر آیات قرآن فردی که به او تهمت زده شده فردی مشهور و از اعضای خانواده پیامبر(ص) بوده و تهمتزنندگان گروهی از مردم بودهاند.
در این آیات ضمن اینکه تهمتزنندگان به عذابی بزرگ تهدید شدهاند، مومنان نیز از اینکه شایعات را بدون دلیل و بررسی باور کنند نهی شدهاند. در آیات پایانی این بخش، خداوند مردم را از تهمت بیعفتی به زنان پاکدامن به شدت نهی کرده و زنان پاک را از چنین تهمتهایی مبرا دانسته است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📚فیشهای حادثه افک
https://farsi.khamenei.ir/newspart-index?tid=1924
📝 رضاولی
💢 (موسسه پژوهشی معالم)
زیر نظر حوزه علمیه بقیةالله قم
تحت اشراف حضرت آیتالله ناصری دامتبرکاته
پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
💠بسمه تعالی💠
احکام وقف
❓1️⃣شخصی در حدود صد سال است که ملک خود را بر اولاد ذکورش وقف کرده و در وقف نامه ذکر نموده که اگر یکی از اولاد ذکور او فقیر شود، شرعاً حق دارد سهم خود را به ورثه دیگر بفروشد و بعضی از فرزندان او چند سال پیش مبادرت به فروش سهم خود به بعضی از موقوف علیهم نمودند و اخیراً گفته می شود که چون کلمه وقف درمیان است، بنا بر این شروطی که واقف ذکر کرده صحیح نبوده و خرید و فروش آن ملک هم باطل است، حال با توجّه به این که، این زمین وقف خاص است نه وقف عام، آیا خرید و فروش آن بر طبق آن چه که واقف در ضمن وقف نامه ذکر کرده، جایز است؟
✅ اگر ثابت شود که واقف در ضمن عقد وقف شرط کرده که اگر یکی از موقوف علیهم فقیر و نیازمند شد، بتواند سهم خود را به یکی دیگر از موقوف علیهم بفروشد، بیع کسی که سهم خود از وقف را بر اثر فقر و احتیاج فروخته اشکال ندارد و بیع او در این صورت محکوم به صحّت است.
آدرس:
KHAMENEI.IR
https://farsi.khamenei.ir/treatise-index
بخش وقف، فروش وقف وتبدیل آن
نویسنده✍️محمد جواد افلاکیان
💢 (موسسه پژوهشی معالم)
زیر نظر حوزه علمیه بقیةالله قم
تحت اشراف حضرت آیتالله ناصری دامتبرکاته
پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
بسمه تعالی
⚠️ #شورش_عايشه_بر_ضدّ_امير_المؤمنين_عليه_السّلام -
💉 عايشه به بهانه مطالبه خون عثمان ، بعد از آن همه ضديت كه با آن حضرت داشت و واداشتن مردم در مقابل او و سخنانى كه درباره او گفت ، بر ضد اميرالمؤ منين ؛ امام بر حق سر به شورش برداشت ! ام المؤ منين عايشه با نصوص زيادى ، در روش خود با على - عليه السّلام - و عثمان مخالفت كرد. شايد بيش از خلفاى سه گانه ! همين مورد نمونه خوبى براى شناخت وى مى باشد.
📖 خداوند متعال در سوره احزاب راجع به فرمانى كه به زنان پيامبر داده است ، مى فرمايد: ((در خانه هايتان قرار گيريد و مانند زمان جاهليت نخستين نگرديد، نماز بخوانيد و زكات بدهيد و خدا و پيغمبر را اطاعت كنيد)).
ولى خانم بعد از انجام گرفتن كار بيعت اميرالمؤ منين و اجماع اهل حل و عقد بر آن - كه پيش از همه طلحه و زبير از سابقان در اسلام ، بيعت نمودند - بر ضد حضرت سر به شورش و انقلاب برداشت !❗️
اين شورش را از خانه اش - كه خداوند به وى دستور داده بود در آن قرار گيرد - آغاز كرد. او و همراهانش در حالى كه سوار شتران بودند و سه هزار نفر از مردم فرومايه و اوباش عرب آنها را ساربانى مى كردند، و با نهايت تأ سف ، طلحه و زبير - كه پيمان خود را با اميرالمؤ منين نقض كردند نيز در ميان آنها بودند - قيام خود را آغاز كرد.
🔪 عايشه با لشكر خود از كوهها بالا رفت و به درّه ها پايين آمد و دشت و بيابان را زير پا گذاشت ، تا آنكه پس از قطع منازل و طى مراحل ، به بصره رسيد. حكمران بصره از جانب اميرالمؤ منين ((عثمان بن حنيف انصارى )) بود. سپاهيان عايشه بعد از زد و خورد خونينى ، بصره را گشودند و به دنبال آن فجايعى روى داد كه همه سيره نويسان و مورّخان نوشته اند و آن را ((جنگ كوچك جمل )) ناميده اند. سقوط بصره و ورود عايشه و همراهانش به آن شهر در 25 ربيع الثانى سال 36 هجرى اتفاق افتاد.
ورود آنها قبل از آمدن #على_عليه_السّلام - به بصره بود. وقتى #على_عليه_السّلام به بصره آمد، عايشه و همراهانش بصره را به روى آن حضرت بستند و به دفاع از شهر پرداختند.
🌹 اميرالمؤ منين از هر اقدامى بر ضدّ او خوددارى كرد و با نرمش و مهربانى او را دعوت به صلح و آرامش كرد، ولى عايشه اصرار به جنگ ورزيد و جنگ را آغاز كرد. حضرت نيز چاره اى نديد، جز اينكه به فرمان آيه : ((فَقاتِلُوا الَّتى تَبْغى حَتّى تَفى ءَ اِلى اَمْرِ اللّهِ؛ يعنى : با فرقه سركش جنگ كنيد تا به امر خدا بازگشت كنند)) عمل نمايد، لذا وارد جنگ شد و سپاهيان آنها را شكست داد و بصره را فتح كرد ، لكن بعد از كوشش بسيار كه اهل ايمان متحمل صدمات زيادى شدند. و اين جنگ را ((جنگ بزرگ جمل )) مى نامند.
🚫 شكست عايشه وسقوط مجدد بصره به دست اميرالمؤ منين - عليه السّلام - در روز پنجشنبه ، دهم جمادى الا خر سال 36 هجرى روى داد. اين دو واقعه در تاريخ اسلام مانند جنگهاى صفين ، نهروان ، بدر، احد و احزاب به تواتر رسيده و همه از آن آگاهى دارند.
📝 عموم مورّخانى كه وقايع سال 36 را نوشته اند، به تفصيل ، حوادث و رويدادهاى جنگ جمل را شرح داده اند(621) كسانى كه در كتب معاجم و تراجم ، شرح حال على - عليه السّلام - و عايشه و سران جمل را نوشته اند، از جنگ جمل به اجمال و تفصيل ، سخن به ميان آورده اند.
📚 منبع: برگرفته از کتاب اجتهاد در مقابل نص
🖌 نویسنده: سید عبدالحسین شرف الدین (ره)
سید محمد علوی
🏠(موسسه پژوهشی معالم)
زیر نظر حوزه علمیه بقیت الله عج قم
تحت اشراف حضرت آیت الله ناصری دامت برکاته
👥پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
⚜️بسم الله الرحمن الرحیم⚜️
💠پژوهش درس تذکار
⭕️تفاوت بین «دین» و «شریعت»
🔹قرآن «دین» را واحد و «شریعت» را متعدد می داند. لذا در قرآن هرگز واژه دین به صیغه جمع نیامده؛ زیرا حقیقت دین همان تسلیم در برابر خدایی است که سلطه و شایستگی پرستش را دارد. از سویی قرآن دین را منحصر در «اسلام» دانسته و می فرماید: «هر کس که غیر از اسلام را به عنوان دین طلب کند هرگز از او قبول نخواهد شد». اما شریعت در لغت به راهی گفته می شود که انسان را به مقصد می رساند، و در اصطلاح، آموزه های عملی و اخلاقی است که با زندگی فردی و اجتماعی انسان ارتباط دارد. از این رو پلورالیسیم دینی به معنی پلورالیسم شریعتی است.
🔹از جمله موضوعاتی که باید مورد بررسی قرار گیرد، تفسیر واژه «دین» و «شریعت» است.
قرآن کریم «دین» را واحد و «شریعت» را متعدد می داند. لذا در قرآن هرگز دین به عنوان جمع نیامده است؛ زیرا دین امر واحدی است که حقیقت آن همان تسلیم در برابر خدایی است که سلطه و شایستگی پرستش از برای او است. حضرت یوسف(علیه السلام) به هم زندانی خود پس از انحصار حکم در خداوند می فرماید: «ذلِکَ الدِّینُ الْقَیمُ»؛ (و این است آیین پابرجا). قرآن یکتا پرستی را از امور فطری دانسته و آن را دین قیم می خواند: «فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفاً فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِي فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْها لا تَبْدِيلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَ لكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ»؛ (پس روى خود را متوجه آيين خالص پروردگار كن! اين فطرتى است كه خداوند، انسانها را بر آن آفريده؛ دگرگونى در آفرينش الهى نيست؛ اين است آيين استوار؛ ولى اكثر مردم نمى دانند!). در برخی آیات نیز به انحصار «دین» در اسلام گواهی می دهد و می فرماید: «إِنَّ الدِّینَ عِنْدَ اللَّهِ الْإِسْلامُ»؛ (دین در نزد خدا، اسلام[و تسلیم بودن در برابر حق] است). در برخی آیات نیز می خوانیم: «وَمَنْ یبْتَغِ غَیرَ الْإِسْلامِ دِیناً فَلَنْ یقْبَلَ مِنْهُ»؛ (و هر کس که غیر از اسلام را به عنوان دین طلب کند هرگز از او قبول نخواهد شد).
آری دین حق همان دین توحید است که قرآن می فرماید: «هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدی وَدِینِ الْحَقِ ّ لِیظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کُلِّهِ وَلَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ»؛ (او کسی است که رسول خود را با هدایت و دین حق فرستاد تا آن را بر همه ادیان غالب سازد هر چند مشرکان کراهت داشته باشند). ولی «شریعت» در لغت به راهی می گویند که انسان با پیمودن آن به مقصد می رسد. قرآن در عین تصریح به «وحدت دین» از تعدّد شریعت خبر می دهد و آن را تأیید می نماید.
🔹مقصود از «شریعت» در اصطلاح، آموزه های عملی و اخلاقی است که با زندگی فردی و اجتماعی و مسؤولیت انسان در مقابل خدا و مردم ارتباط دارد. ولی حقیقت دین مربوط به عقیده انسان در مقابل خدا و صفات و افعال اوست و نسخ یک رشته از احکام «شریعت» لازمه مقتضیات زمان و تفاوت توانایی فکر عقلانی امت ها است.
🔹به عبارت دیگر: از لزوم وحدت ادیان، وحدت شرایع لازم نمی آید؛ زیرا که شرایع یک سری احکام و دستور العمل های عملی و رفتاری است که بر حسب مصالح و مقتضیات زمانی و مکانی از لحاظ کمّی و کیفی قابل تحوّل است. و لذا است که قرآن می فرماید: «لِکُلٍّ جَعَلْنا مِنْکُمْ شِرْعَهً وَمِنْهاجاً»؛ (ما برای هر کدام از شما آیین و طریقه روشنی قرار دادیم).
از اینجا بدست می آید که پلورالیسیم دینی در حقیقت به معنای پلورالیسم شریعتی است
📚منبع :( پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی
https://makarem.ir/main.aspx?lid=0&typeinfo=43&mid=408076
🖋حسین نظرپور
💢 (موسسه پژوهشی معالم)
زیر نظر حوزه علمیه بقیةالله قم
تحت اشراف حضرت آیتالله ناصری دامتبرکاته
پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
⚜️بسم الله الرحمن الرحیم⚜️
💠پژوهش تذکار
⭕️دیدگاه علامه طباطبایی درباره اعتبار تورات
🔹نظر دانشمندان اسلامی درباره تورات و انجیل کنونی
علامه طباطبایی می نویسد :
دعوت های انجیل آکنده از دعوت به سوی خدای سبحان است . این تعابیر انجیل گرچه به جامعیت جمله زیبای قرآن « اعبدوا الله ربی و ربکم » نیست ، ولی در بر دارنده دعوت به سوی خداوند متعال و اعتراف به ربوبیت پروردگار است واین که زمام تمام امور به دست او است و اعتراف به این که او پروردگار همه مردم است ، و اصلا حتی یک جا دعوت صریح به سوی خود عیسی (ع) را در انجیل نمی توان یافت ، در عین حال که تعبیراتی چون « من و پدرم » یکی هستیم ( انجیل یوحنا ، اصحاح دهم ) در انجیل هست . بنابراین ، بر فرض صحت این تعبیرات ، لازم است آنها را بر این معنا حمل کنیم که « اطاعت من هم چون اطاعت خداست . » چنانکه خداوند در قرآن کریم هم می فرماید « من یطع الرسول فقداطاع الله » ، هرکس از پیامبر اطاعت کند ، اطاعت خدا کرده است.
🔹 در فرضیه ما، ماهیت تحریف اساساً مبتنی بر دو شاخصه اصلی، یعنی ماهیت فرانوشتاری و عدم توسعه معنایی است :
ماهیت فرانوشتاری: ماهیت تورات و انجیل موردنظر قرآن کریم و طبیعتاً مفهوم تحریف شکلگرفته پیرامون آن، ضرورتاً امری نوشتاری نیست؛ بلکه اعم از نوشتاری، شفاهی و حتی گفتمانی است. این در حالی است که در تحلیل آیات مربوطه و تبیین مفهوم تحریف، به نوشتاری بودن بهعنوان پیشفرض این پدیده نگریسته شده است. بهعنوان نمونه، علامه طباطبایی در توضیح این تحریف مینویسند: «باید دید که منظور از تورات چیست و قرآن کریم از این اسم، چه کتابی را درنظر دارد؟ آن کتابی که در میقات در الواحی که قرآن کریم در سوره اعراف داستانش را آورده و به موسی نازل کرد، و یا این اسفاری که فعلاً در دست یهود است؟» (طباطبایی، 1393: 3 / 309)
🔹اصطلاح «تصدیق» ـ برخلاف اصطلاح تحریف ـ در مورد تورات و انجیل، بهصراحت در قرآن کریم بهکار رفته است. تعبیر «مصدق» ـ که هجدهبار در قرآن کریم بهکار رفته است ـ در بیشتر موارد، توصیفی برای قرآن کریم است؛ به این معنا که قرآن کریم، کتابهای آسمانی پیشین، ازجمله تورات و انجیل را تأیید میکند. آیات قرآن نهتنها قرآن را مصدق تورات و انجیل، بلکه اساساً مصدق همه کتابهای آسمانی پیش از خود میداند. (مائده / 48) مفسری مینویسد:
🔹قرآن لفظ تورات را بر وحی نازلشده بر موسی از جانب خداوند متعال میداند؛ ولی قرآن روشن کرده و تأکید کرده که تورات و انجیلی که یهود به آن اعتراف کرده، غیر از آن چیزی است که امروز دست پیروان این دو دین است. (مغنیه، 1385: 3 / 6)از نگاه صاحبان این دیدگاه، حتی تصدیق تورات توسط عیسی(علیه السلام) نیز بهمعنای تحریف نشده بودن تورات در آن زمان نیست. علامه طباطبایی دلالت آیه «ومصدقا لما بین یدی من التوراة» (آلعمران / 50) بر تحریف نشده بودن تورات تا زمان عیسی(علیه السلام) را ناتمام میداند. وی علت ناتمام بودن این مسئله را اینگونه توضیح میدهد:
آیه مورد بحث آن توراتی را میگوید که در دو آیه قبل در خطاب به مریم میفرمود: به عیسی تعلیم میدهد، نه آن توراتی که در عصر بعثت آن جناب در بین یهودیان بوده. پس آیه مورد بحث هیچ دلالتی ندارد بر اینکه عیسی(علیه السلام) تورات متداول در بین مردم آن روز را قبول داشته و تا آن روز، تورات تحریف نشده، تا با جریان بختنصر و طوطوز منافات داشته باشد؛ همچنانکه آیاتی که میگوید: پیامبر اسلام تورات و انجیل را قبول دارد، منظورش تورات و انجیل متداول در عصر نزول قرآن نیست؛ بلکه تورات و انجیلی است که وحی به آن جناب تعلیم داده. (طباطبایی، 1393: 3 / 315)
🖋حسین نظرپور
💢 (موسسه پژوهشی معالم)
زیر نظر حوزه علمیه بقیةالله قم
تحت اشراف حضرت آیتالله ناصری دامتبرکاته
پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
باسمه تعالی
🔆 یک مسئله از احکام حقوق زن در خانه
🔅 از دیدگاه مقاممعظمرهبری
🔅 حضرت آیتالله العظمی خامنهای «حفظهالله»
✅ همسران مجاز نيستند زنان خود را مکلف به انجام کارهاى خانه کنند، و زنان شوهردار در کارهاى شخصى خود آزاد هستند و نسبت به شوهرانشان هيچ تکليفى زائد بر اداى حقوق زناشويى ندارند.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖https://farsi.khamenei.ir/treatise-content?id=284#3884
📝 یاسین زاهدی
💢 (موسسه پژوهشی معالم)
زیر نظر حوزه علمیه بقیةالله قم
تحت اشراف حضرت آیتالله ناصری دامتبرکاته
پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
باسمه تعالی
🔆 یک مسئله از احکام حقوق زن در خانه
🔅 از دیدگاه مقاممعظمرهبری
🔅 حضرت آیتالله العظمی خامنهای «حفظهالله»
✅ س: اگر مرد متأهلى شغل خود را از دست بدهد و زنش براى معاش خانواده بصورت موقت كار كند، آيا شوهر به زنش مديون خواهد شد؟
ج) زن اگر درآمد کار خود را خودش تبرعاً خرج زندگى مشترک مى کند شوهر ضامن عوض آن نيست ولى اگر به شوهر قرض دهد سپس از طرف شوهر آن را خرج زندگى کند و يا به امر و درخواست شوهر آن را خرج زندگى مشترک کند، شوهر ضامن عوض آن است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖https://farsi.khamenei.ir/treatise-content?id=284#3885
📝 یاسین زاهدی
💢 (موسسه پژوهشی معالم)
زیر نظر حوزه علمیه بقیةالله قم
تحت اشراف حضرت آیتالله ناصری دامتبرکاته
پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
باسمه تعالی
🔆 یک مسئله از احکام حقوق زن در خانه
🔅 از دیدگاه مقاممعظمرهبری
🔅 حضرت آیتالله العظمی خامنهای «حفظهالله»
✅مهريه خمس ندارد؛ و شيربها اگر به عنوان هديه باشد، خمس ندارد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖https://farsi.khamenei.ir/treatise-content?id=222#2559
📝 یاسین زاهدی
💢 (موسسه پژوهشی معالم)
زیر نظر حوزه علمیه بقیةالله قم
تحت اشراف حضرت آیتالله ناصری دامتبرکاته
پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
باسمه تعالی
🔆 یک مسئله از احکام حقوق زن در خانه
🔅 از دیدگاه مقاممعظمرهبری
🔅 حضرت آیتالله العظمی خامنهای «حفظهالله»
✅ س. در سند ازدواج، شوهر تعهد می کند بدون اذن همسر ازدواج نکند. آیا مبادرت به ازدواج بدون اذن همسر شرعا حرام است؟ آیا ازدواج موقت بدون اذن جایز است؟
ج. اگر ضمن عقد نکاح یا عقد لازم دیگری آن را شرط کرده باشند، باید به شرط عمل کند و بدون اذن همسر، ازدواج دائم یا موقت جایز نیست.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖https://farsi.khamenei.ir/treatise-content?id=277#4729
📝 یاسین زاهدی
💢 (موسسه پژوهشی معالم)
زیر نظر حوزه علمیه بقیةالله قم
تحت اشراف حضرت آیتالله ناصری دامتبرکاته
پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
باسمه تعالی
🔆 یک مسئله از احکام حقوق زن در خانه
🔅 از دیدگاه مقاممعظمرهبری
🔅 حضرت آیتالله العظمی خامنهای
✅مرد حق ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور كند.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖https://farsi.khamenei.ir/treatise-imam-content?id=533&tid=99
📝 یاسین زاهدی
💢 (موسسه پژوهشی معالم)
زیر نظر حوزه علمیه بقیةالله قم
تحت اشراف حضرت آیتالله ناصری دامتبرکاته
پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7