بسم الله الرحمن الرحیم
کانال رسمی
موسسه پژوهشی (معالم)
زیر نظر حوزه علمیه بقیت الله عج
شهر مقدس قم
تحت اشراف حضرت آیت الله ناصری دامت برکاته
پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
✨پیامبر(ص)فرمود:ای عمردست بردار✨
▪️ابن حجر عسقلانى در جلد چهارم ((الاصابه )) ،
شرح حال ابو عطيه مى نويسد: بغوى و ابو احمد حاكم از طريق
اسماعيل بن عياش و طبرانى از طريق ديگر، و هر دو از بحير بن سعد از خالد بن سعدان از ابو عطيه روايت مى كنند كه : در محضر پيغمبر❤️- صلّى اللّه عليه وآله -، مردى وفات يافت ، يكى از اصحاب - يعنى عمر - گفت : يا رسول اللّه ! بر او نماز مخوان !
🔸پيغمبر- صلّى اللّه عليه وآله - فرمود: آيا كسى او را ديده است كه كار نيكى انجام دهد؟
🔸مردى گفت : در فلان شب و فلان شب با ما، پاسدارى نمود.
پيغمبر❤️ - صلّى اللّه عليه وآله - بر وى نماز گزارد و تا قبر، تشييع كرد. سپس از وى تمجيد كرد و فرمود: ((رفقايت گمان مى كنند كه تو اهل دوزخ مى باشى ، ولى من گواهى مى دهم كه تو بهشتى هستى )).
🔸آنگاه به عمر فرمود: ((تو از اعمال مردم پرسش نمى كنى ، فقط مى خواهى پشت سر آنها غيبت نمايى ...)).
و نيز ابن حجر، همين موضوع را در شرح حال ((ابومنذر)) روايت مى كند كه پيغمبر ❤️- صلّى اللّه عليه وآله - بر سر قبر او سه بار آفرين گفت .
🔸 طبرانى از عبداللّه بن نافع از هشام بن سعد نقل كرده است كه گفت : مردى نزد پيغمبر ❤️- صلّى اللّه عليه وآله - آمد و گفت : يا رسول اللّه ! فلانى مُرد، تشريف بياوريد بر او نماز بگزاريد.
🔸عمر گفت : او مردى ناپاك بود، نماز بر او مخوان !
آن مرد گفت : يا رسول اللّه ! در آن شبى كه به صبح آورديد و عده اى پاسدارى مى كردند، اين مرد هم در ميان آنها بود.
پيغمبر اكرم❤️ - صلّى اللّه عليه وآله - برخاست ، من هم دنبال حضرت رفتم تا كنار قبر وى آمد و نشست و چون كار دفن او به انجام رسيد، سه بار به وى آفرين گفت . سپس فرمود: مردم او را به بدى ياد مى كنند، ولى من او را به نيكى ياد مى كنم .
🔸عمر گفت : ولى او اهل اين حرفها نبود!
پيغمبر❤️ - صلّى اللّه عليه وآله - فرمود: اى عمر! دست بردار! هر كس در راه خدا جهاد كند، بهشت بر او واجب مى شود.
🔸ابن حجر مى گويد: ابو موسى در ذيل اين حديث گفته است : متن اين روايت در حديث ابو عطيه گذشت . حديث ابو منذر را ابو داوود در كتاب ((المراسيل )) از احمد بن منيع از حماد بن خالد مانند روايت عبداللّه نافع ، نقل كرده است . ابو احمد آن را در ((الكنى )) ذكر نكرده است . اما حديث ابو عطيه گذشت .
🔸چنانكه ابو موسى در شرح حال او ذكر كرد، حاكم ابو احمد هم آن را روايت كرده و مى گويد: از اينجا استفاده مى كنيم كه وى صحابى بوده است . البته مصدر دو حديث ، مختلف است ، ولى سياق هر دو متن ، متقارب مى باشد. (پايان گفتار ابن حجر در شرح حال ابو منذر در الاصابه ).
▫️نوشته شده از کتاب اجتهاد در مقابل نص
👤جمع اورنده :محسن حسین زاده
(موسسه پژوهشی معالم)
⚪️زیرنظرحوزه علمیه بقیت الله عج قم⚪️
♦️تحت اشراف حضرت آیت الله ناصری دامت برکاته♦️
پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
🔺🔺🔺🔺🔺🔺
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
✨چهار تكبير در نماز بر اموات ✨
پيغمبر اكرم❤️ - صلّى اللّه عليه وآله - در نماز بر اموات ، پنج تكبير مى گفت ، ولى خليفه دوم ، به نظرش رسيد كه بايد چهار تكبير گفت ،
پس مردم را واداشت كه در نماز ميّت ، چهار تكبير بگويند.
🔸گروهى از بزرگان اهل تسنن به اين معنا تصريح كرده اند؛ مانند سيوطى به نقل از ابو هلال عسكرى در ((تاريخ الخلفا)) و ابن شحنه در حوادث سال 23 كتاب ((روضة المناظر)) كه در حاشيه
كامل ابن اثير به طبع رسيده و ساير علماى متتبع .
آنچه در اين خصوص در كتاب ((الديمقراطية )) تأليف : استاد خالد محمد خالد مصرى
معاصر، آمده است - كه از آن در بحث زن سه طلاقه نام برديم - براى خواننده كافى است .
🔸احمدبن حنبل از حديث زيدبن ارقم از عبدالا على روايت مى كند كه گفت : در نماز ميت ، پشت سر زيدبن ارقم اقتدا كردم ، زيد پنج تكبير گفت . عبدالرحمن بن ابى ليلى برخاست و دست زيد را گرفت و گفت : فراموش كردى ؟ گفت : نه ! ولى من در پشت سر دوستم ابوالقاسم (پيغمبر اكرم ) نماز ميت گزاردم و حضرت پنج تكبير گفت ، من هم آن را هرگز ترك نمى كنم
🔸زيد بن ارقم بر جنازه سعد بن جبير؛ معروف به سعد بن حتبه (حتبه ؛ نام مادرش بوده است ) كه او نيز از صحابه بود، نماز گزارد و بر جنازه او نيز پنج تكبير گفت .
🔸ابن حجر در ((اصابه )) در ترجمه سعد مزبور، آن را
نقل كرده است . ابن قتيبه نيز در ((المعارف )) شرح
حال ابو يوسف قاضى - كه نوه سعدبن حتبه بوده - آن را آورده است .
🔸ونيز احمدبن حنبل از حديث حذيفه از طريق يحيى بن عبداللّه جابر، روايت مى كند كه گفت : در مدائن ، پشت سر عيسى ؛ غلام حذيفه بر جنازه اى نماز گزاردم و او پنج تكبير گفت . سپس رو كرد به جانب ما و گفت : اشتباه نكردم و فراموش ننمودم ، بلكه مانند آقايم و ولى نعمتم ؛ حذيفة بن يمان عمل كردم كه بر جنازه اى نماز گزارد و پنج تكبير گفت .
آنگاه نظر كرد به من و گفت : فراموش نكردم و اشتباه ننمودم ، بلكه مانند پيغمبر اكرم ❤️- صلّى اللّه عليه وآله - تكبير گفتم .
▫️نوشته شده از کتاب اجتهاد در مقابل نص
👤جمع اورنده :محسن حسین زاده
(موسسه پژوهشی معالم)
⚪️زیرنظرحوزه علمیه بقیت الله عج قم⚪️
♦️تحت اشراف حضرت آیت الله ناصری دامت برکاته♦️
پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
🔺🔺🔺🔺🔺🔺
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
✨عمرباسفارش ابوبكرخليفه مى شود!✨
▪️دومين موردى كه ابوبكر و پيروانش ، در مقابل نصّ صريح ، اجتهاد كردند، هنگامى بود كه وفات ابوبكر فرا رسيد و سفارش نمود كه بعد از او عمر خليفه باشد!!
اميرالمؤمنين❤️ - عليه السّلام - در نهج البلاغه مى فرمايد: ((در حالى كه او در زمان حياتش ، خلافت را اقاله مى كرد (و به زبان ، خود را از خلافت كنار مى كشيد و مى گفت مرا رها كنيد كه با وجود على ، من كسى نيستم )، پس از مرگش ، اين منصب را براى ديگرى (عمر) تهيّه مى ديد و آن را مانند دو پستان شتر، ميان خود تقسيم نمودند)
🔸عجب ! عجب ! مردى چيزى را از مالك آن به زور مى گيرد و آن را به هر كس كه خواست تفويض مى كند، بدون اينكه از كيفر فردا وحساب وعتاب سراى ديگر، واهمه داشته باشد!!
🔸گويى او فراموش كرده بود ، يا خود را به فراموشى مى زد كه پيغمبر ، خلافت بعد از خود را به على - عليه السّلام - و پس از او به امامان اولاد او واگذار نمود. و آنها يكى از دو چيز سنگينى هستند كه هر كس به آنها چنگ زند گمراه نمى شود و كسى كه در امر دين ، به روش آنها گام بر ندارد، به حق رهنمون نمى گردد.
🔸اهل بيتى كه در كفّه ترازو، هموزن قرآن هستند و تا روز قيامت كه بر حوض كوثر بر پيغمبر وارد شوند، از هم جدا نمى گردند.
🔸خاندانى كه همانند كشتى نوح هستند كه هر كس در آن نشست نجات يافت و كسى كه از آن روى برتافت ، غرق گرديد.
و همچون باب حطّه بنى اسرائيل مى باشندكه هر كس قدم در آن گذاشت ، آمرزيده
شد. و امان اهل زمين از عذاب الهى هستند. و باعث مصون ماندن امت از اختلاف در دين مى گردند. و هرگاه قبيله اى با آنها به مخالفت برخيزد، كارش به اختلاف مى كشد وبه صورت حزب شيطان درمى آيد...
🔸ساير نصوص صريحى كه شايستگى ائمّه طاهرين - عليهم السّلام - را براى خلافت بعد از پيغمبر، بر تمامى مردم ، ثابت مى كند. ما در كتاب ((المراجعات )) قسمتى از آنها را آورده ايم
▫️نوشته شده از کتاب اجتهاد در مقابل نص
👤جمع اورنده :محسن حسین زاده
(موسسه پژوهشی معالم)
⚪️زیرنظرحوزه علمیه بقیت الله عج قم⚪️
♦️تحت اشراف حضرت آیت الله ناصری دامت برکاته♦️
پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
🔺🔺🔺🔺🔺🔺
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
✨غلامی،توسط پیامبر فرمانده شد ✨
⚔️جنگ موته (واقع در سرزمين شام )
در ماه جمادى الاولى سال هشتم هجرى ، روى داد .
🔸 در اين جنگ ، پيغمبر - صلّى اللّه عليه وآله - زيد بن حارثه (غلام آزاد شده خود را كه فردى مسيحى از اهل شام بود ) به فرماندهى لشكر برگزيد.
▪️ فرمود: اگر وى شهيد شد، جعفر بن ابيطالب فرمانده باشد . و اگر او هم به شهادت رسيد ، عبداللّه بن رواحه فرمانده است .
اين موضوعى است كه مورد اتفاق همه مسلمانان است ، ولى شايد صحيح آن باشد كه بزرگان ما شيعه اماميه مى گويند و آن اينكه : اين امراى لشكر نخست جعفر بن ابيطالب و بعد از او زيد بن حارثه و پس از وى عبداللّه بن رواحه بوده است .
🔸روايات ما در اين خصوص از عترت طاهره بسيار است .شاهد آن روايتى است كه محمد بن اسحاق در كتاب ((مغازى )) از حسّان بن ثابت و كعب بن مالك انصارى از شعرى كه در
مرثيه جعفر و ستايش وى به هنگام شهادتش گفته اند، نقل مى كند
ترتيب فرماندهى امراى مزبور، هر چه بوده ، آنچه مسلم است ، نصّ صريح پيغمبر راجع به فرماندهى ((زيد بن حارثه )) است خواه نفر
اول يا دوم يا سوم باشد. و دستورى است كه پيغمبر به لشكر و صحابه داد كه از وى اطاعت كنند.
🔸بنابراين ، بعد از انتصاب وى ، ديگر معنا نداشت كه بعضى از اصحاب ، فرماندهى زيد را مورد نكوهش قرار دهند، مگر اينكه آنها اجتهاد انسان غير معصوم را در مقابل نص پيغمبر معصوم ، جايز بدانند!
🔸علت اين جنگ اين بود كه پيغمبر يكى از اصحاب خود به نام حارث بن عمير ازدى را به سفارت از جانب خود به سوى پادشاه بُصْرى (واقع در خاك شام ) اعزام داشت تا او را به خداى يگانه و اطاعت پيغمبر - صلّى اللّه عليه وآله - دعوت كند و مانند يك فرد مسلمان باشد.
🔸ولى پيش از رسيدن به مقصد، ((شرحبيل بن عمر)) به وى برخورد و پرسيد كجا مى روى ؟ حارث گفت : قصد شام دارم .
گفت : شايد از فرستادگان محمد باشى .
گفت : آرى . شرحبيل دستور داد او را توقيف نمايند. سپس به دستور وى ، او را گردن زدند. و جز او هيچ يك از سفراى پيغمبر - صلّى اللّه عليه وآله - به قتل نرسيد.
چون اين خبر به پيغمبر ❤️- صلّى اللّه عليه وآله - رسيد، نيروى خود را براى جنگ مؤته بسيج كرد و امراى سه گانه را به ترتيب به فرماندهى آن منصوب داشت . و در اين جنگ ، هر سه فرمانده يكى بعد از ديگرى ، با فداكارى و از جان گذشتگى قابل تحسين ، پيكار نمودند و به افتخار شهادت نايل گشتند. و با سه هزار نفر در مقابل دويست هزار سپاهى روم ، مقاومت نمودند...
▫️نوشته شده از کتاب اجتهاد در مقابل نص
👤جمع اورنده :محسن حسین زاده
(موسسه پژوهشی معالم)
⚪️زیرنظرحوزه علمیه بقیت الله عج قم⚪️
♦️تحت اشراف حضرت آیت الله ناصری دامت برکاته♦️
پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
🔺🔺🔺🔺🔺🔺
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
باسمه تعالی
🔸 خلیفه دوم از جنگ فرار کرد! 😱😒
📌 برای افراد مسلمان در نکوهش فرار از جنگ، کافی است که به یک آیه قرآن اشاره شود.
خداوند متعال به مومنین میفرماید:
❌ يا اَ يُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اِذا لَقيتُمُ الَّذينَ كَفَرُوا زَحْفاً فَلا تُوَلُّوهُمُ الاْ دْبارَ وَ مَنْ يُوَلِّهِمْ يَوْمَئذٍ دُبُرَهُ اِلاّ مُتَحَرِّفاً لِقتالٍ اَو مُتَحيّزاً اِلى فِئَةٍ فَقَدْ باءَ بِغَضَبٍ مِنَ اللّهِ وَ مَاءْواهُ جَهَنَّمُ وَ بِئْسَ الْمَصيرُ
📌 یعنی: ای کسانی که ایمان آورده اید:‼️
چون کافران را دیدید که اجتماع کردهاند، پشت به آنها نکنید! هرکسی در آن روز، پشت به آنها کند، و جز به خاطر حمله روی بگرداند، یا به سوی گروهی دیگر برود، مورد غضب خداوند واقع شده است و جای او جهنم است که سرانجامی بد دارد.
این نص صریح آیهای از قرآن است؛ درحالی که بعضی از صحابه در مقابل آن اجتهاد نمودند. نه در یک مورد، بلکه در موارد متعدد انحراف های بزرگی تعمدا ایجاد کردند❗️
🔸 به نمونه ای از آن می پردازیم:
بر اساس تفسیر و خود آیه ۲۵ سوره توبه، ابوبکر لشکر اسلام را که ۱۲۰۰۰ سرباز بود،چشم زد باعث شکست لشکریان اسلام شد.
بر اساس نقل بخاری و ابنکثیر، در میان کسانی که فرار کردن و به دفاع از اسلام پشت نمودند، عمر بن خطاب بود.
بخاری از ابوقتاده انصاری روایت میکند که در جنگ حنین برخی از مسلمانان و از جمله عمربنخطاب گریختند❗️
من به عمر گفتم چرا فرار می کنند عمر گفت:
کار خداست!
سوال:⁉️
چرا حضرت امیرالمومنین علی علیهالسلام فرار نکردند؟؟
و آیا خداوند ضرر مسلمانان را میخواهد؟ یا عمر در حال توجیه بود؟
🚫 در واقع او مخالفت صریح خود را با قرآن اعلام کرد و با حرفش مقابل اسلام ایستاد که باعثانحراف ایجاد شد‼️
📚 منبع: برگرفته از کتاب اجتهاد در مقابل نص، مورد ۵۰
🖌نویسنده: سید عبد الحسین شرف الدین
📝 سیدحامد حسینی
(موسسه پژوهشی معالم)
زیر نظر حوزه علمیه بقیهالله عجلاللهتعالیفرجه قم
تحت اشراف حضرت آیتالله ناصری دامت برکاته
پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
بسمه تعالی
إِنَّ الَّذِينَ يُؤْذُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَأَعَدَّ لَهُمْ عَذَابًا مُهِينًا
♨️ آیا کسی که توسط خداوند متعال، به نص صریح قرآن، ملعون است؛ میتواند خلیفه پیامبر خداوند باشد⁉️
⚠️ علماء اهلسنت اعتراف کردند که آزار دختر پیامبر خداوند به منزله آزار خود پیامبر اکرم، فرستاده خداوند، میباشد.
توجه شما را به چند مورد از روایات فرقین جلب میکنم:
⭕️ ابنحجر در کتاب اصابه و ابنابیعاصم به سند خود به نقل از پیامبراکرم صلواتاللهعلیه خطاب به حضرت زهراء سلاماللهعلیها گفته اند:
إنَّ اللّهَ یَغْضِبُ لِغَضَبِکِ و یَرْضیٰ لِرِضاکِ
📌ترجمه: قطعا و یقینا خداوند با عصبانیت تو، غضب میکند و با رضایت و خشنودی تو راضی میشود.
⭕️ بخاری و مسلم نیز در اصابه از مسور به نقل از پیامبر اکرم صلواتاللهعلیه در منبر نقل کرده اند:
فاطمه (سلاماللهعلیها) پاره تن من است؛ آنچه او را میآزارد، مرا آزرده میکند و هرچه او را ناراحت میکند باعث ناراحتی من است.
⭕️ دو خلیفه اول خودخوانده پیامبر اکرم نیز تماما میدانستند که نباید حضرت زهراء سلاماللهعلیها را اذیت کنند.
ابن قتیبه در اوایل کتاب «الامامة و السیاسة»، و سایر مورخان و سیره نویسان از خود حضرت زهراء سلاماللهعلیها در خطاب به ابوبکر و عمر نقل کرده اند:
شمارا به خدا! آیا از پیغمبر نشنیدید که فرمود؛ خشنودی فاطمه خشنودی من است، و خشم فاطمه خشم من است، هرکس دختر من فاطمه را دوست بدارد مرا دوست داشته و کسی که فاطمه را خشنود کند، مرا خشنود نموده، و هرکس فاطمه را به خشم آورد مرا خشمگین ساخته؟!
گفتند: آری این را از پیغمبر شنیده ایم.
📍 به هر حال که ابوبکر، عمر و دیگران میدانستند که پیامبراسلام فرستاده خداوند است و تاکید زیادی بر محبت و مراقبت از حضرت زهراء سلاماللهعلیها کردند؛ آیا عاقلانه میباشد که دختر پیامبر خدا را مورد ضرب و شتم قرار دهند و همسرش، خلیفه راستین پیامبر را مجبور به بیعیت همراه با تحدید بکنند؟!
⁉️ ..(سوالی از علماء اهلسنت دارم. آیا غیر از حذف روایاتی که بر علیه مذهب شما هست، راه دیگری برای پاسخگویی به شیعیان دارید؟ آیا حذف کردن احادیث در ویرایش و چاپهای جدید کتب صحیح است؟؟)..
🔍 میتوانید در خصوص شهادت حضرت زهراء سلاماللهعلیها توسط خلفاء خودخوانده برادران أهلسنت تحقیق کنید!
📚 منبع: برگرفته از ترجمه کتاب اجتهاد در مقابل نص، مورد ۹
🖌 نویسنده: سید عبدالحسین شرف الدین (ره)
#انتخاب_باشماست
📝 #عبدالزهراء
💢 (موسسه پژوهشی معالم)
زیر نظر حوزه علمیه بقیت الله عج قم
تحت اشراف حضرت آیت الله ناصری دامت برکاته
پیام رسانهای ایتا و تلگرام
@maalemqom
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
بدعت خوب😳😐
⭕️ از جمله مواردى كه عمر از پيش خود تشريع كرد و در مقابل نص ، اجتهاد نمود، دستور گزاردن نماز تراويح بود؛ زيرا نماز تراويح را پيغمبر - صلّى اللّه عليه وآله - نياورد، و در زمان آن حضرت نيز نبود، در زمان ابوبكر هم سابقه نداشت . خداوند متعال ، اجتماع و مردم را براى اداى نماز مستحبى ، غير از نماز استسقا (نماز براى طلب باران كه بايد به طور دستجمعى و جماعت خواند) فرا نخوانده است.
بخارى در كتاب(تراويح ) در حديث صحيح از:
🔸عبدالرحمن بن عبد قارى، روايت مى كند كه : ((در يكى از شبهاى ماه رمضان با عمر به مسجد رفتيم ، ديديم مردم دسته دسته و پراكنده هستند. تا آنجا كه گويد: عمر گفت : به نظر من اگر اينان به يك پيشنماز اقتدا مى كردند بهتر بود، سپس دستور داد ابى بن كعب ، پيشنماز ايشان باشد. شبى ديگر با وى به مسجد رفتيم ، ديديم مردم نمازهاى مستحبى را با جماعت مى گزارند. عمر گفت : اين بدعت خوبى است !...)).
🔸سيوطى نيز در (تاريخ الخلفا)به نقل ابو هلال عسكرى ، آنجا كه نخستين كارهاى عمر را مى شمارد، مى گويد: ((او نخستين كسى است كه ((اميرالمؤ منين )) خوانده شد! و نخستين كسى است كه دستور داد در ماه رمضان ، نماز تراويح را به جماعت برگزار كنند، و نخستين كسى است كه متعه را حرام كرد، و نخستين كسى است كه گفت : در نماز ميت ، بايد چهار تكبير گفت !😳😳
📚 منبع: برگرفته از ترجمه کتاب اجتهاد در مقابل نص، مورد ۲۶
🖌 نویسنده: سید عبدالحسین شرف الدین (ره)
💢 (موسسه پژوهشی معالم)
زیر نظر حوزه علمیه بقیت الله عج قم
تحت اشراف حضرت آیت الله ناصری دامت برکاته
پیام رسانهای ایتا و تلگرام 🔻🔻🔻🔻🔻
@maalemqom
🔺🔺🔺🔺🔺
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
😳تهمت به ام المومنین توسط عائشه😔
⭕️روزى پيغمبر - صلّى اللّه عليه وآله - ابراهيم ، فرزند خردسالش را در بغل گرفت و نزد عايشه آمد و فرمود: عايشه ! ببين اين بچه
شبيه من است !
عايشه گويد: من از روى حسد گفتم :
نه نمى بينم كه شباهتى به شما داشته باشد!! منظور عايشه تهمت زدن به مادر او ((ماريه ))، هووى خود بود، چون خود وى مى گويد: حالتى كه در اين هنگام به هر زنى دست مى دهد،بر من عارض شد.
♨️ولى خداوند، ابراهيم و مادرش ماريه را به دست اميرالمؤ منين على - عليه السّلام - از اين اتهام تبرئه كرد.
✏️حاكم نيشابورى داستان آن را در حديث صحيح مستدرك و ذهبى در تلخيص به نقل از خود عايشه آورده اند. به جلد چهارم مستدرك و تلخيص آن ، صفحه 39 مراجعه نمائيد و تعجب كنيد!
📚 منبع: برگرفته از ترجمه کتاب اجتهاد در مقابل نص، مورد ۷۳
🖌 نویسنده: سید عبدالحسین شرف الدین (ره)
💢 (موسسه پژوهشی معالم)
زیر نظر حوزه علمیه بقیت الله عج قم
تحت اشراف حضرت آیت الله ناصری دامت برکاته
پیام رسانهای ایتا و تلگرام 🔻🔻🔻🔻🔻
@maalemqom
🔺🔺🔺🔺🔺
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
😳بر علیه علی حدیث جعل کنید😳
⁉️⁉️⁉️⁉️
⭕️معاويه گروهى از صحابه و تابعين را واداشت تا احاديث زننده اى در نكوهش على - عليه السّلام - كه موجب سرزنش و بيزارى از وى باشد، جعل نمايند! و براى آنها مقررى برقرار نمود تا اين كار را از روى ميل و رغبت انجام دهند . این مطلب را ابو جعفر اسکافی به نقل از ابن ابی الحدید میگوید
از جمله اينان ابو هريره ، عمرو عاص ،مغيرة بن شعبه و از تابعين عروة بن زبير بودند.
🔻اما آن احادیث🔻
🔸 زهرى روايت كرده است كه عايشه براى عروة بن زبير روايت نمود وگفت : من نزد پيغمبر بودم كه عباس و على آمدند. پيغمبر - صلّى اللّه عليه وآله - فرمود: اى عايشه ! اين دو نفر بر غير دين من از دنيا مى روند!!
🔸و مى گويد: عبدالرزاق از معمر روايت مى كند كه گفت : نزد زهرى دو حديث از عروه از عايشه درباره على -عليه السّلام - بود. من روزى از وى پرسيدم آن حديثها چيست ؟
زهرى گفت : چه كار به عروه و عايشه و دو حديث آنها دارى ؟ خداوند بهتر از آنها و دو حديث آنها آگاهى دارد! من آنها را متهم به بدگويى از بنى هاشم مى دانم .😳
سپس مى گويد: اما حديث اول همان بود كه ذكر كرديم (راجع به عباس و على ) و اما حديث دوم اين است كه عروه مى گفت : عايشه براى او حديث كرد و گفت : نزد پيغمبر بودم كه عباس و على آمدند. پيغمبر - صلّى اللّه عليه وآله - فرمود: اى عايشه ! اگر مى خواهى به دو نفر از اهل دوزخ نگاه كنى ، نگاه كن به اين دو نفر كه مى آيند! وقتى نگاه كردم ديدم عباس و على بن ابى طالب است !!😞
📚 منبع: برگرفته از ترجمه کتاب اجتهاد در مقابل نص، مورد ۹۶
🖌 نویسنده: سید عبدالحسین شرف الدین (ره)
💢 (موسسه پژوهشی معالم)
زیر نظر حوزه علمیه بقیت الله عج قم
تحت اشراف حضرت آیت الله ناصری دامت برکاته
پیام رسانهای ایتا و تلگرام 🔻🔻🔻🔻🔻
@maalemqom
🔺🔺🔺🔺🔺
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
😳حاکمان ترسو و فراری😳
❗️❗️❗️❗️
⭕️براى افراد مسلمان در نكوهش فرار جنگ ، كافى است كه بگوييم : خداوند متعال به مؤمنين مى فرمايد:
🔶يا اَ يُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اِذا لَقيتُمُ الَّذينَ كَفَرُوا زَحْفاً فَلا تُوَلُّوهُمُ الاْ دْبارَ وَ مَنْ يُوَلِّهِمْ يَوْمَئذٍ دُبُرَهُ اِلاّ مُتَحَرِّفاً لِقتالٍ اَو مُتَحيّزاً اِلى فِئَةٍ فَقَدْ باءَ بِغَضَبٍ مِنَ اللّهِ وَ مَاءْواهُ جَهَنَّمُ وَ بِئْسَ الْمَصيرُ.
اى كسانى كه ايمان آورده ايد! چون كافران را ببنييد كه اجتماع كرده اند، پشت به آنها نكنيد. هر كس در آن روز، پشت به آنها كند، و جز بخاطر حمله ، روى بگرداند، يا به سوى گروهى ديگر برود مقرون به غضب شده و جاى او جهنم است كه سرانجامى بد دارد
⭕️اين نص صريح ،مطلق است و جزو آيات محکم قرآن است ، ولى بعضى از صحابه در مقابل آن اجتهاد نمودند، نه در يك مورد بلكه در موارد متعدد، در موقع عمل ، انحراف حاصل کردند
🔻به نمونه هایی از آن میپردازیم🔻
🔸۱_در روز جنگ حنين بود كه مطابق آيه 25 از سوره توبه وتفسیر آن:
📖لقَدْ نَصَرَكُمُ اللَّهُ فِي مَوَاطِنَ كَثِيرَةٍ ۙ وَيَوْمَ حُنَيْنٍ ۙ إِذْ أَعْجَبَتْكُمْ كَثْرَتُكُمْ فَلَمْ تُغْنِ عَنْكُمْ شَيْئًا وَضَاقَتْ عَلَيْكُمُ الْأَرْضُ بِمَا رَحُبَتْ ثُمَّ وَلَّيْتُمْ مُدْبِرِين
همانا خدا شما مسلمین را در مواقعی بسیار یاری کرد و نیز در جنگ حنین که فریفته و مغرور بسیاری لشکر اسلام شدید و آن لشکر زیاد اصلا به کار شما نیامد و زمین بدان فراخی بر شما تنگ شد تا آنکه همه رو به فرار نهادید.
َابوبكر لشكر اسلام را كه دوازده هزار سرباز بود چشم زد و شكست خوردند. در ميان كسانى كه فرار كردند و پشت به جنگ نمودند به گفته بخارى و نقل ابن كثير عمر بن خطاب بود.
بخارى از ابو قتاده انصارى روايت مى كند كه در جنگ حنين ، مسلمانان و از جمله عمر بن خطاب ، گريختند. من به عمر گفتم : چرا فرار مى كنند. عمر گفت : كار خداست !😳 اما نص آیه فوق دلالت بر محکوم کردن فرار توسط خداوند دارد.
🔸۲_در روز جنگ خيبر بود كه پيغمبر اكرم - صلّى اللّه عليه وآله -، ابوبكر را با لشكرى براى فتح قلعه فرستاد، ابوبكر گريخت و برگشت! 😳😔
👆اين حديث را حاكم نيشابورى در جلد سوم ، صفحه 27 كتاب خود، به همين نحو كه گفتيم نقل كرده است . سپس مى گويد: اين حديث با سند صحيح نقل شده است ، ولى بخارى و مسلم روایت نکرده اند
📚 منبع: برگرفته از ترجمه کتاب اجتهاد در مقابل نص، مورد ۵۰
🖌 نویسنده: سید عبدالحسین شرف الدین (ره)
💢 (موسسه پژوهشی معالم)
زیر نظر حوزه علمیه بقیت الله عج قم
تحت اشراف حضرت آیت الله ناصری دامت برکاته
پیام رسانهای ایتا و تلگرام 🔻🔻🔻🔻🔻
@maalemqom
🔺🔺🔺🔺🔺
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7
😳ابوبکر احادیث پیامبر را آتش زد😔
🔸حاکم نیشابوری در تاریخ خود و جلال الدین سیوطی در تاریخ الخلفا از ابوبکر روایت کردهاند که:پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند هرکس دانشی یا حدیثی از من یادداشت کند تا آن علم یا حدیث باقی است همچنان برای او ثواب نوشته میشود.
☝️مانند حدیث فوق را احادیثی به نقل از امیرالمومنین علی بن ابیطالب علیه السلام،عبدالله بن عباس،عبدالله بن عمر،عبدالله مسعود ،ابو سعید خدری ،انس بن مالک ابوالدرداء تایید میکند.
🔻روایات بدین شرح است🔻
🔸پیامبر صلی الله علیه و آله ای فرمودند هر کس چهل حدیث به امت من یاد بدهد یا برای آنها نگاه دارد خداوند در روز قیامت او را در شمار علما و فقیهان درآورد.
🔸همین حدیث در روایت ابو الدرداء این است که من در روز قیامت گواه و شفیع و خواهم بود.
🔸 در روایت ابن مسعود بدین گونه است به وی میگویند از هر در بهشت که میخواهی وارد شو.
🔸روایت عبدالله بن عمر میگوید نامش در شمار دانشمندان نوشته میشود و در ردیف شهیدان محشور میگردد.
با این اوصاف در زمان خلافت ابوبکر و عمر روایتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله جمعآوری نشد😔. ابوبکر در ایام خلافتش دستور به جمع آوری احادیث نبوی داد که پانصد حدیث جمع آوری شد. شبی ابوبکر خوابیده بود و سخت منقلب شد؛ عایشه می گوید: حالت انقلاب وی مرا ناراحت کرد. صبح آن روز گفت: دخترم احادیثی که نزد توست بیاور چون آنها را نزد او بردم همه را آتش زد😡.
👈این روایت را عماد الدین ابن کثیر در مسند صدیق از حاکم نیشابوری نقل کرده است.
📚 منبع: برگرفته از ترجمه کتاب اجتهاد در مقابل نص، مورد ۱۴
🖌 نویسنده: سید عبدالحسین شرف الدین (ره)
💢 (موسسه پژوهشی معالم)
زیر نظر حوزه علمیه بقیت الله عج قم
تحت اشراف حضرت آیت الله ناصری دامت برکاته
پیام رسانهای ایتا و تلگرام 🔻🔻🔻🔻🔻
@maalemqom
🔺🔺🔺🔺🔺
پیام رسان واتس آپ
https://chat.whatsapp.com/GBccMtJ8NOJG7YKFIPWQz7