👌👌این عذاب در امت تو نیز جریان دارد
آیه آخر علت داستان عذاب كردن طاغيان و فساد انگيزان امت هاى گذشته را مى فهماند كه اگر آنان را عذاب كرد به خاطر اين است كه او رب است، و سنت او بر همين معنا جارى است، و كلمه (رب ) را به كاف خطاب اضافه نموده فرمود: (پروردگار تو ايشان را عذاب كرد) پس عذابش منحصر در امت هاى گذشته نيست، بلكه در امت تو نيز جريان دارد.
❌🔴🔴همه در قبضه قدرت او هستند
"همانا پروردگارت در کمین است" كنايه از احاطه قـدرت پـروردگـار بـه هـمـه جباران و طغيانگران و مجرمان است ، به همین دلیل در حديثى حضرت على (عـليـه السـلام ) می فرماید : ان ربـك قـادر عـلى ان يـجـزى اهـل المـعـاصـى جـزائهـم : (پـروردگـارت تـوانايى دارد كه كيفر گنهكاران را به آنها بدهد).
در حـديـثـى از امـام صـادق (عـليـه السـلام ) مـى خـوانـيم :
مرصاد پلى است بر راهی كه از روى جهنم مى گذرد كسى كه حق مظلومى بر گردن او باشد از آنجا نخواهد گذشت .
و ايـن در حـقيقت از قبيل بيان يك مصداق روشن است چرا كه كمينگاه الهى منحصر به قيامت و پـل مـعـروف صـراط نـيـسـت ، خداوند در همين دنيا نيز در كمين ظالم است ، و عذاب اقوام سه گانه که قبلا توضیح داده شد، مصداق های آشکار آن است .
📣📣بنده را بر هفت جای صراط نگه دارند:
از ابن عباس معنى اين آيه را سؤال كردند، گفت بنده را بر هفت جاى صراط كه بر جهنّم است بدارند و بپرسند از او:
1- از شهادت لا اله الا اللّه، اگر از عهده بيرون آيد به موضع
2- او را از نماز سؤال كنند.
3- از زكوة پرسند.
4- از روزه.
5- از حج.
6- از عمره.
7- از مظالم.
و در هر موضع كه اجابت نتواند نمود، او را به جهنّم اندازند.
و در موضع هفتم اگر مرتكب مظالم شده باشد، و طاعات مستحبه به جا آورده، آن را به خصمان او دهند و او را به بهشت برند، و الّا به جهنم افتد و به قدر آن معذّب شود.
مرحوم طبرسی تفسیر مجمع البیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا خدا در كمین همه است؟لبالمرصاد بودن خداوند یعنی چه؟
پروردگارا به فضل و کرمت ما را از همه توقفگاههای قيامت به سلامت عبور ده و به سرعت به بهشت خودت وارد نما🙏🙏🙏
السلام علی الحسین و علی اولاد الحسین
دوم صفر، ورود اسرای کربلا به مجلس یزید در شام
سلام بر شما
ادامه تفسیر سوره فجر سوره الحسین
🌺🌺بسم الله الرحمن الرحیم 🌺🌺
فَأَمَّا الْإِنْسانُ إِذا مَا ابْتَلاهُ رَبُّهُ فَأَکْرَمَهُ وَ نَعَّمَهُ فَیَقُولُ رَبِّی أَکْرَمَنِ«15» وَ أَمّا إِذا مَا ابْتَلاهُ فَقَدَرَ عَلَیْهِ رِزْقَهُ فَیَقُولُ رَبِّی أَهانَنِ«16»
🌺🌺🌺🌼🌸🌼
(15)امّا انسان، هرگاه پروردگارش او را بیازماید و گرامیش داشته و نعمتش دهد،می گوید:پروردگارم مرا گرامی داشته است.(16)ولی هرگاه او را بیازماید و روزی او را تنگ سازد،می گوید:پروردگارم مرا خوار کرده است.(17)این چنین نیست؛
👌👌 ثروت نشانه اکرام خدا نیست.
این آیات حکایت از نوع بینش ما دارد که اگر یک وقت وضع مالی خوبی داشتیم و یا سالم بودیم و مریضی نداشتیم و یا در رفاه بودیم خدا ما را گرامی داشته و محترم شمرده واگر مبتلا به فقر شود یا دچار مریضی شود می گوید خدا من را اهانت کرده در حالی که می فرماید:این چنین نیست همه اینها امتحان است هم سلامتی و هم بیماری
اين تحقيقات كه با مطالعه تأثير قرائت و فهم آيات قرآن بر ضربان قلب، فشار خون و سطح استرس بر روی ۳۰ دانشجوی دختر و پسر مسلمان رشته روانشناسی دانشگاه «سالفورد» در شهر منچستر انگليس انجام شد، حاكی از آن است كه قرائت قرآن به شرط درك معانی علاوه بر دستاوردهای معنوی، تأثيرات مثبتی را نيز بر فيزيولوژی بدن انسان دارد.
اين تحقيق در دو بخش انجام شد؛ در پژوهش اول، دانشجويان به صورت تصادفی به دو گروه تقسيم شده و مورد سنجش قرار گرفتند. گروه اول دانشجويانی بودند كه آياتی از سوره انشراح و الرحمن را خواندند و ضربان قلب، فشار خون و ميزان استرس آنان قبل و بعد از مطالعه قرآن اندازه گرفته شد. در گروه دوم دانشجويان به جای مطالعه قرآن به مطالعه يك متن غير دينی به زبان عربی پرداختند و ميزان ضربان قلب، فشار خون و استرس آنان نيز قبل و بعد از مطالعه محاسبه شد.
تحليل دادههای به دست آمده از اين پژوهش نشان داد كه ضربان قلب، فشار خون و سطح استرس دانشجويانی كه آيات قرآن كريم را خوانده بودند، پس از مطالعه كاهش يافته اما سطح استرس و ميزان فشار خون و ضربان قلب گروه دوم پس از مطالعه متن غيردينی هيچ تغييری نكرده است.
📣📣📣بیماری نشانه اهانت خدا به انسان نیست.
مرحوم امین الاسلام می گوید :روزی وجود مبارک حضرت علی علیه السلام یک کسالتی پیدا کردند بعضی به عیادتشون رفتند و به ایشان گفتند "کیف حالک" فرمود :"علی شر"
سوال پرسیدند شما هم می گویید" بر
حال شری هستم"؟
امام فرمود مگر خدای متعال نگفته ﴿وَ نَبْلُوكُمْ بِالشَّرِّ وَ الْخَيْرِ فِتْنَةً﴾ما شما را امور خیر و شر امتحان می کنیم، این بیماری ظاهرش شر است اما باطنش امتحان الهی است.
حضرت علی علیه السلام در همین جلسه عیادت دارد قرآن را برای آنها تفسیر می کند.
پس اگر سالم باشیم امتحان است اگر مریض هم باشیم باز امتحان است.و دقت در آیات قرآن اتفاقا نشان میدهد که از 23 آیه ای که در آن واژه بیماری آمده ده آیه آن مربوط به بیماری جسمی است و در تمام این آیات بر خلاف آیاتی که راجع به بیماران روحی می باشد، خدای متعال به دنبال آسان کردن حکم فرد بیمار و زیاد نشان دادن رحمت و مهربانی بر اوست. و اصلا یک شفای قرآن مربوط به بیماران جسمی است به این گزارش دقت کنید:
هدف از این مطالعه تعیین این بود که آیا گوش دادن به تلاوت قرآن کریم باعث تقویت اثرات مفید ورزش بدنی بر اقدامات فیزیولوژیکی و روانشناختی در بیماران مسن تحت دیالیز می شود. پنجاه و سه بیمارهمودیالیزی مرد مورد آزمایش قرار گرفتند در نتیجه ، مطالعه حاضر نشان داد که گوش دادن به تلاوت قرآن کریم همراه با آموزش مقاومت به مقاومت بین دیالیتیک باعث بهبود وضعیت جسمی و کیفیت زندگی و کاهش زیادی اضطراب در بیماران تحت همودیالیز می شود. عنوان مقاله علمی "Effects of listening to Holy Qur’an recitation and physical training on dialysis efficacy, functional capacity, and psychosocial outcomes in elderly patients undergoing haemodialysis"
آدرس مقاله https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5650043/
پروردگارا قرآن را مایه شفا تمام بیماریهای روحی و جسمی ما قرار ده 🙏🙏🙏
یاریمان کن در تمامی امتحانات تو که موجب کمال و سربلندی ما می شود پیروز و موفق باشیم🙏🙏🙏
شهادت غم انگیز حضرت رقیه بر اساس 3 منبع
شهادت غم انگیز حضرت فاطمه صغری و یا رقیه علیها سلام، دختر امام حسین(ع) چنین است:
عصر روز سه شنبه در خرابه در کنار حضرت زینب(س) نشسته بود. جمعی از کودکان شامی را دید که در رفت و آمد هستند.
پرسید: عمه جان! اینان کجا می روند؟ حضرت زینب(س)فرمود: عزیزم این ها به خانه هایشان می روند. پرسید: عمه! مگر ما خانه نداریم؟ فرمودند: چرا عزیزم، خانه ما در مدینه است. تا نام مدینه را شنید، خاطرات زیبای همراهی با پدر در ذهن او آمد.
بلافاصله پرسید: عمه! پدرم کجاست؟ فرمود: به سفر رفته. طفل دیگر سخن نگفت، به گوشه خرابه رفته زانوی غم بغل گرفت و با غم و اندوه به خواب رفت. پاسی از شب گذشت. ظاهراً در عالم رؤیا پدر را دید. سراسیمه از خواب بیدار شد، مجدداً سراغ پدر را از عمه گرفت و بهانه جویی نمود، به گونه ای که با صدای ناله و گریه او تمام اهل خرابه به شیون و ناله پرداختند.
خبر را به یزید رساندند، دستور داد سر بریده پدرش را برایش ببرند. رأس مطهر سید الشهدا را در میان طَبَق جای داده، وارد خرابه کردند و مقابل این دختر قرار دادند. سرپوش طبق را کنار زد، سر مطهر سید الشهدا را دید، سر را برداشت و د رآغوش کشید.
بر پیشانی و لبهای پدر بوسه زد و آه و ناله اش بلند تر شد، گفت: پدر جان چه کسی صورت شما را به خونت رنگین کرد؟ پدر جان چه کسی رگهای گردنت را بریده؟ پدر جان «مَن ذَالَّذی أَیتَمَنی علی صِغَرِ سِنِّیِ» چه کسی مرا در کودکی یتیم کرد؟ پدر جان یتیم به چه کسی پناه ببرد تا بزرگ بشود؟ پدر جان کاش خاک را بالش زیر سرم قرار می دادم، ولی محاسنت را خضاب شده به خونت نمی دیدم.
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا بِنْتَ الْحُسَیْنِ الشَّهیدِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا الصِّدّیقَةُ الشَّهیدَةِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا الرَّضِیَّةُ الْمَرْضِیَّةُ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا التَّقیّةُ النَّقیَّةُ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا الزَّکِیَّةُ الْفاضِلَةُ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ اَیَّتُهَا الْمَظْلُومَةُ الْبَهِیَّةُ، صَلَّی اللهُ عَلَیْکِ وَعَلی رُوحِکِ وَبَدَنِکِ....
.
دختر خردسال حسین(ع) آن قدر شیرین زبانی کرد و با سر پدر ناله نمود تا خاموش شد. همه خیال کردند به خواب رفته. وقتی به سراغ او آمدند، از دنیا رفته بود. شبانه غساله آوردند، او را غسل دادند و در همان خرابه مدفون نمودند.
شرح شمع: صفحه 310 - نفس المهموم456 -الدمع الساکه141
سيّد بدن شريف را از ميان لحد بيرون آورد و بر روي زانوي خود نهاد و سه روز بدين گونه بالاي زانو خود نگه داشت و گريه ميكرد تا اينكه قبر را تعمير كردند.
وقت نماز كه مي شد سيّد بدن حضرت را بالاي جايي پاكيزه ميگذاشت. پس از فراغ از نماز برميداشت و بر زانو مينهاد، تا اينكه از تعمير قبر و لحد فارغ شدند، سيد بدن را دفن كرد. و از معجزه آن حضرت اين كه سيّد در اين سه روز احتياج به غذا و آب و تجديد وضو پيدا نكرد و چون خواست بدن را دفن كند دعا كرد كه خداوند پسري به او عطا فرمايد. دعاي سيّد به اجابت رسيد و در سن پيري خداوند پسري به او لطف فرمود که نام او را "سيّد مصطفي" گذاشت.
آنگاه والي واقعه را به سلطان عبدالحميد عثماني نوشت؛ او هم توليت زينبيّه و مرقد شريف حضرت رقيّه و امّ كلثوم و سكينه را به سيد ابراهيم واگذار کرد.
اين قضيه در سال 1242 هجري شمسي رخ داده و در کتاب «معالي» هم اين قضيّه مجملاً نقل شده و در آخر اضافه کرده است: «فَنزلَ في قبرها و وَضع عليها ثوباً لفَّها فيه و أخْرجها، فإذا هي بنتٌ صغيرةٌ دُونَ البُلوغِ و كانَ متْنُها مجروحةً مِنْ كثرةِ الضَّرب» « آن سيّد جليل وارد قبر شد و پارچه اي بر او پيچيد و او را خارج نمود، دختر كوچكي بود كه هنوز به سن بلوغ نرسيده، و پشت شريفش از زيادي ضربات مجروح بود.»
پس از درگذشت سيّد ابراهيم، توليت آن مشاهد مشرفه به پسرش سيّد مصطفي و بعد از او به فرزندش سيّد عبّاس رسيد.
🕌🕌همين كه سيد خشت بالاي سر را برداشت ديدند افتاد؛ زير بغلش را گرفتند؛ هي ميگفت: «اي واي بر من.. واي بر من.. به ما گفته بودند يزيد لعنةالله عليه، زن غسّاله و كفن فرستاده ولي اکنون فهميدم دروغ بوده، چون دختر با پيراهن خودش دفن شده..»
عالم بزرگوار مرحوم آيتالله علامه "ملاّ محمّد هاشم خراساني" * مينويسد: عالم جليل شيخ محمّدعلي شامي كه از جمله علماي نجف اشرف بود به حقير فرمود: جدّ مادري من، جناب آقا سيّد ابراهيم دمشقي كه نَسَبش به سيّد مرتضي علمالهدي منتهي ميشد و سنّ شريفش بيش از 90 سال بود، سه دختر داشت و اولاد پسر نداشت. شبي دختر بزرگ ايشان حضرت رقيّه دختر امام حسين عليهالسلام را در خواب ديد كه فرمودند: «به پدرت بگو: به والي بگويد: ميان لحد و جسد من آب افتاده، و بدن من در اذّيت است، بيايد قبر و لحد مرا تعمير كند.»
دختر به سيّد عرض كرد، ولي سيّد از ترس اهل تسنّن، به خواب اعتنا ننمود. شب دوّم دختر وسطي سيّد همين خواب را ديد و به پدر گفت، ترتيب اثري نداد. شب سوّم دختر كوچك سيّد همين خواب را ديد و به پدر گفت، باز ترتيب اثري نداد. شب چهارم خود سيّد حضرت رقيّه را در خواب ديد كه به طريق عتاب فرمودند: چرا والي را خبردار نكردي؟!
سيّد بيدار شد، صبح نزد والي شام رفت و خوابش را گفت. والي به علماء و صلحاء شام از شيعه و سنّي امر كرد كه غسل كنند و لباسهاي پاكيزه بپوشند، به دست هر كس قفل ورودي حرم مطهّر باز شد، همان كس برود و قبر مقدّس او را نبش كند، پيکر را بيرون آورد تا قبر را تعمير كنند.
صلحاء و بزرگان از شيعه و سنّي در كمال آداب غسل كردند و لباس پاكيزه پوشيدند، قفل به دست هيچ كس باز نشد مگر به دست خود مرحوم سيّد، و چون ميان حرم آمدند كلنگ هيچ كدام بر زمين اثر نكرد، مگر به دست سيّد ابراهيم.
حرم را قُرق كردند و لحد را شكافتند. ديدند بدن نازنين حضرت رقيه سلامالله عليها، ميان لحد و كفن صحيح و سالم است اما آب زيادي ميان لحد جمع شده است.
سيّد در قبر رفت، همين كه خشت بالاي سر را برداشت ديدند سيّد افتاد. زير بغلش را گرفتند، هي ميگفت: «اي واي بر من.. واي بر من.. به ما گفته بودند يزيد لعنةالله عليه، زن غسّاله و كفن فرستاده ولي اکنون فهميدم دروغ بوده، چون دختر با پيراهن خودش دفن شده. من بدن را منتقل نميكنم، ميترسم بدن را منتقل كنم و ديگر به عنوان "رقيّه بنت الحسين" شناخته نشود و من نتوانم جواب بدهم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ روضه حضرت رقیه سلام الله علیها 7 دقیقه
سلام بر تو اي دختر حسين شهيد . نثار تو دعا می کنم اي كه راستگو و حاضر در دينت بودی ... با تمام وجود به خاندان معظم رسول خدا محمد (صل الله عليه وآله و سلم) دعا كرده و الطاف و رحمت الهي را از ایشان می خواهم🙏🙏🙏 .
هدایت شده از قرآن، زن و خانواده
سلمان منا اهل البیت
سلام فراوان بر شما
ادامه تفسیر سوره فجر سوره الحسین
🌺🌺بسم الله الرحمن الرحیم 🌺🌺
کَلاّ بَلْ لا تُکْرِمُونَ الْیَتِیمَ«17» وَ لا تَحَاضُّونَ عَلی طَعامِ الْمِسْکِینِ«15
🌺🌺🌺🌼🌸🌼
بلکه شما یتیم را گرامی نمی دارید.(18)و یکدیگر را بر اطعام بینوایان ترغیب نمی کنید.(19)
هدایت شده از قرآن، زن و خانواده
👦👧مهمتر از جسم یتیم روح اوست که باید گرامی داشته شود.
از مطالب قبل دانسته شد که انسان وقتی دارای نعمت و ثروت است می گوید پس خدا من را اکرام کرده و باز ملاک بی اعتنایی خدا را نداشتن نعمت و قدرت می داند در حالی که نه اولی ملاک احترام و نه دومی نشان بی حرمتی است بلکه ملاک تقرب به خدای متعال در ایمان و عمل صالح است و می فرماید هر دو بنده من هستید.به همین دلیل می فرماید، حالا که من به شما احترام می گذارم و ملاکم در حرمت گذاری به شما دارایی و نداری نیست پس شما هم یتیم را احترام بگذارید، به فقراء کمک کنید و..
اولین انتظار یتیمان احترام به شخصیت آنان است. کمبودهای روحی یتیم را با احترام و محبت جبران کنید. اگر خدای متعال از ما تکریم می کند باید به سبب این احترام ما هم یتیمان را اکرام و احترام کنیم.
خدای متعال می فرمایدحواستان باشد اگر خدای ناکرده به ایتام دیگران آسیب رساندید بعد از مرگ شما ایتام خودتان آسیب می بینند
اگر مال یتیم را بخورید گویی دارید آتش می خورید منتها الان نمی فهمید مثل حالتی که بیهوش هستید و اعضای بدن را با چاقو می برند. پس فرمود یتیم را باید گرامی بدارید
هدایت شده از قرآن، زن و خانواده
👌👌معنی اکرام و احترام خدا به انسان چیست؟
اینکه خدای متعال در همه امور فقط به فطرت پاک در ما اکتفاء نکرده بلکه در تمام امور و جزئیات آن نیز وارد شده که چه چیزی از او بخواهیم؟ چه نخواهیم؟ چه کار بکنیم؟ چه کار نکنیم؟ اینکه برای چه کسی خم بشویم؟ برای چه کسی خم نشویم؟
یا مثلا می فرماید نمازشان را دایم می خوانند نه اینکه گاهی نخوانند خوب اگر دینی اینطور شد از افراد سوسمار خور در مکه کسانی می سازد که در حال احرام آهو را شکار نمی کند.
می گوید یکی از حقوق اسب این است که صورتش را نزند وقتی بر او سوار می شود اگر شرق و غرب جهان را برویم هیچ دین و مکتبی نمی یابیم که این دستور را داده باشد. دینی که احترام اسب را نگه می دارد از آبروی انسان می گذرد؟
دینی که مرتب می گوید شما نمی میرید نمی پوسید بلکه شما مرگ را می میرانید وقتی وارد برزخ شدیم ما هستیم و مرگ نیست وقتی وارد قيامت شدیم ما هستیم و مرگ نیست وقتی از صراط می گذریم ما هستیم و مرگ نیست ان شاءالله وقتی وارد بهشت شدیم ما هستیم و مرگ نیست ما هستیم که هستیم! این موجود ابدی است. این یعنی کرامت انسان.
هدایت شده از قرآن، زن و خانواده
خوب اگر چنین بودیم خدای متعال همواره از ما به اکرام در طول سالها یاد می کند همانطور که از مهاجر و انصار یاد می کند در دعا ها می خوانیم سلام بر مهاجرین، سلام بر انصار و می فرماید "و یوءثرون علی انفسهم و لو کان بهم خصاصه"یعنی در عین اینکه خودشان محتاج هستند اما تقدیم می کنند دیگری را بر خود این دین است که انسان را اینگونه تربیت میکند در اینصورت ما مشتاق بهشت نمی شویم بلکه بهشت مشتاق ما می شود همانطور که در مورد سلمان داریم که "ان الجنه تشتاق الیهم"و سلمان همواره نام ایرانی را ماندگار و پرافتخار باقی می گذارد.
هدایت شده از قرآن، زن و خانواده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سه خصوصیت مهم سلمان - امام خامنه ای
8 دقیقه