بایسته های تدریس.pdf
210.7K
🌱بایستههای تدریس، تعلیم و تربیت
در دانشگاه🌱
✍️ دکتر علی نصیری
اشاره:
حجتالاسلام والمسلمین دکتر علی نصیری، دانشیار گروه معارف اسلامی دانشگاه علم و صنعت ایران و مدیر موسسه معارف وحی و خرد است. وی بیش از 30 کتاب و 150 مقاله علمی در کارنامه پژوهشی خود دارد. برخی از آثار ایشان در جشنوارههای مختلف ملی و بینالمللی برگزیده شده است؛ چنانکه کتاب «رابطه متقابل کتاب و سنت» در سال 1387 به عنوان کتاب سال حوزه و در سال 1388 به عنوان کتاب برگزیده جشنواره بین المللی فارابی انتخاب شده است.
آن چه در پی میآید، نقطه نظرات استاد نصیری در جمع دانشجویان مدرسی معارف اسلامی در دومین نشست بایستههای استادی است که به همت مدیریت امور دانشجویی و فرهنگی دانشگاه معارف اسلامی برگزار شد.
معارف
🔸نکته اول
موضوع بحث بایستههای تدریس، تعلیم و تربیت در محیط دانشگاه به ویژه دروس معارف است که بحثی بسیار مهم و بنیادی است بهقدری که وقتی پیشنهاد این جلسه مطرح شد، اولین نکتهای که یادداشت کردم این است که گفتم اساساً باید کتابی با عنوان «درسنامه روش تدریس دروس معارف اسلامی در دانشگاهها» تدوین شود و در هر دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری مدرسی معارف اسلامی، دو واحد درسی گذاشته شود. این که چه اهدافی را باید دنبال کنیم، چه علوم دانشگاهی مورد نیاز است، چه روشهایی در تدریس باید رعایت بشود، روشهای تأثیرگذاری و رفتارهای مناسب چیست، مباحث مهم و فراوانی است که میتوان برای آنها سر فصل تنظیم کرد.
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 112.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
پیشرفت علم.pdf
169.1K
📗پیشرفت علم در سایه نقد📗
✍️نقطه نظرات آیت الله جوادی آملی در دیدار استادان و دانشجویان معارف
🔸 اشاره
جمعی از استادان و دانشجویان دانشگاه معارف اسلامی جهت دیدار با حکیم متأله آیت الله جوادی آملی و بهرهگیری از نقطه نظرات حکیمانه ایشان به خدمت معظم له رسیدند. 23 آذر 94
در ابتدای این دیدار جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر شاکری ریاست محترم دانشگاه به بیان اهداف و وظایف دانشگاه معارف اسلامی پرداختند و گزارشی از دستاوردها و عملکردهای دانشگاه در دو حوزه تربیت مدرس معارف اسلامی و تالیف کتابهای درسی معارف اسلامی دانشگاهها ارائه نمود. در ادامه حضرت آیت الله جوادی آملی به ایراد سخن پرداختند که گزارش آن تقدیم حضورتان میشود.
معارف
🔹مقدم شما اساتید، فضلا، دانشمندان و دانشجویان را گرامی میداریم. از گزارش جامع و امیدبخشی که فرمودند همه استفاده کردیم. امیدواریم سعی بلیغ این دانشگاه مشکور ذات اقدس الهی باشد و همه شما دانشوران مشمول ادعیه زاکیه ولی عصر ؟عج؟ باشید. به برکت انقلاب اسلامی فرصت مغتنمی، نصیب حوزه و دانشگاه شد که اینها متحد و همراه و پیرو یک راهنما و رهبر باشند و از یکجا شروع کنند و به یکجا ختم بشود؛ و این احتیاج به شناخت عمیق یکدیگر دارد. فرصت خوبی برای حوزه است که حرفهای خود را منتقل کند ولی اصرار نداشته باشد که فقط سخنگو و گوینده باشد، بلکه اصرار داشته باشد که شنونده هم باشد؛ چون پیشرفت علم در سایه اشکال و نقد است.
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 112.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
⚛ گاه اثر یک شوخی بیشتر از چند برهان است!
✍️مرتضی مطهری، آشنایی با قرآن، ج ۶، ص ۱۹۵.
از آن شاهکارهای سیاسی مرحوم سید حسن مدرس نقل میکنند که در همان دوره یک موجی پیدا شده بود -که هر چند وقت یک بار هم پیدا میشود و آن وقت این موج شدیدتر از امروز بود - که ما باید لغات بیگانه (به قول اینها) را از زبان فارسی بیرون بریزیم و اصلًا نباید هیچ لغت عربی در زبان ما وجود داشته باشد. این موج در مجلس هم راه پیدا کرده بود و میخواستند آن را به صورت یک قانون در بیاورند. مرحوم مدرس با این فکر مبارزه میکرد. گاهی یک شوخی، یک متلک، یک هو کردن اثرش از چند برهان بیشتر است. گفته بود بسیار خوب، حالا ببینیم چی میشِد! (به قول خودش؛ اصفهانی بود) و چه از آب در میآید!
🔸رو کرده بود به رئیس مجلس و گفته بود آقای رئیس مجلس! اسم من حسنِس، اسم جنابعالی هم حسینِس. حالا این اسمها را میخواهند تبدیل کنند به فارسی. پس من میشوم «نیک»، حسین هم که تصغیر حسن است میشود نیکچه، پس بعد از این من نیکم شما نیکچه، مثل دیگ و دیگچه! چند تا از اینها را با همدیگر جور کرد، مجلس خندید و لایحه با همین [شوخی] از بین رفت.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
🔵 اخبار همایشها، کرسیها و نشستها:
کرسیها و نشستهای سه شنبه دوم اسفند ۱۴۰۱ با موضوع انقلاب اسلامی و فلسفه سیاسی.
لازم به ذکر است در برخی از این کرسیها، گواهی معتبر به شرکت کنندگان داده می شود.
منبع: کانال مطالعات "فلسفه سیاسی و انقلاب اسلامی"
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️مولوی در "مجالس سبعه" گوید:
"هر حيوان كه از دور ديدی و ندانستی سگ و گرگ است يا آهو، ببين رو به سمت مرغزار و سبزينه است يا لاشه و استخوان؟!
آدمی را نيز چون نشناسی، ببين به كدام سوی میرود؟!"
☑️به این تصویر که از صف اول حاضران در تجمع امروز مخالفان حکومت در بروکسل است بنگریم.
به یقین اگر کسی از قبل آگاه نباشد با نگاه به تصاویر نمی داند که این پرچمهای رنگارنگ و عجیب و غریب برای کدام سرزمین و کشور است؟!
در این تصویر هر چیزی پیدا می شود جز نام و پرچم ایران!
و برای همین است که مدام تکرار می کنیم که در جهان امروز چیزی مظلومتر از «ایران» و «تمدن ایران» و «زبان فارسی» نمی توان یافت.
شرایط امروز کشور ما به گونه ای است که از قدرتهای جهانی تا کشورهای همسایه و صاحب رسانه و تریبون داخلی و اپوزسیون و... با هر چیزی که نامی از ایران دارد در حال نزاع و ستیز است!
✍فرهاد قنبری
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
کشف استعداد.pdf
229.2K
👨🏻🎓کشف استعداد؛ مهمترین قدم👨🏻🎓
از سلسله مباحث بایستههای استادی
✍️دکتر فتح الله نجارزادگان
🔸اشاره:
حجت الاسلام و المسلمین دکتر فتح الله نجارزادگان نخستین دانشیار گروه معارف اسلامی دانشگاههای کشور است که در حال حاضر در رتبه استادی دانشگاه تهران به تدریس و پژوهش اشتغال دارد. وی مدتی عضو هیأت علمی و مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه تهران بود و از سال 1390 تاکنون ریاست دانشکده الهیات پردیس فارابی دانشگاه تهران را بر عهده دارد. استاد نجارزادگان دارای بیش از 40 عنوان کتاب منتشرشده، 4 مقاله ISI و بیش از 40 مقاله علمی پژوهشی است و کتاب «سلامة القرآن من التحریف» ایشان در سال 1383 به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی انتخاب گردید.
به همت مدیریت امور دانشجویی و فرهنگی دانشگاه معارف اسلامی، سلسله نشستهایی با حضور برخی از استادان موفق معارف اسلامی کشور به منظور انتقال تجارب ایشان به دانشجویان مدرسی معارف اسلامی برگزاری میشود که نخستین نشست آن با حضور دکتر نجارزادگان بوده است.
در ادامه نظر خوانندگان محترم را به مباحث مطرح شده در این جلسه از سوی ایشان جلب مینماییم:
معارف
🔹اولین نکته، این است که در هر محیطی که میرویم حتی محیط دانشگاه فراموش نکنیم که ما حوزوی هستیم و نباید بیظرفیت باشیم؛ مانند برخی از افرادی که وقتی وارد دانشگاه میشوند ذی و افتخار طلبگی را فراموش میکنند. شنیدهام که شهید مطهری فرموده بود: یک آجر فیضیه را به همه دانشگاهها نمیدهم.
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 112.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
معارف گروهی منحصر بفرد.pdf
101.7K
🌱معارف، گروهی منحصر به فرد 🌱
✍️ در گفتگو با ابراهیم قاسمی روشن، مدیر گروه معارف اسلامی دانشگاه گیلان
❓❓ارزیابی شما از وضعیت فعلی گروههای معارف اسلامی دانشگاهها چیست؟
بعد از تلاشهای فراوانی که هم توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و هم اساتید گروههای معارف انجام شده است، امروز شاهد جایگاه ارزشمند گروههای معارف اسلامی در مراکز دانشگاهی هستیم؛ بهطوریکه این گروهها توانستهاند مشروعیت قابل قبولی را کسب نمایند، بهویژه زحماتی که دوستان ما در دانشگاه معارف اسلامی متحمل شده و در تأمین اساتید مجرب مورد نیاز دانشگاهها نقش محوری داشتهاند، در نتیجه بسیاری از گروهها در دانشگاههای مختلف توانستهاند اساتید توانمندی را به عنوان عضو هیئت علمی یا مدعو جذب کنند و از این طریق فرصت بیشتری در جهت پیشبرد اهداف در اختیار داشته باشند. بدین ترتیب گروههای معارف در دانشگاهها امروز کانون توجه مدیران و دانشجویان هستند که توانستهاند بیشترین و وثیقترین ارتباط را به وجود آورند.
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 112.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
درسنامه اعجاز قرآن 1401.pdf
3.4M
📚کتاب "درسنامه اعجاز قرآن"
✍ دکتر سید محمدحسن جواهری
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
این کتاب تلخیص ۳ کتاب(۴ جلد) از آثار حجت الاسلام دکتر جواهری درباره اعجاز قرآن به قلم ایشان است؛ یعنی حلقات:
۱. اعجاز و تحدی(چاپ دوم ۱۳۹۸)
۲. اعجاز بیانی و تاثیری(۲ جلد، چاپ ۱۳۹۸)
۳. اعجاز علمی و تشریعی (در دست انتشار)
🙏 با تشکر فراوان از نویسنده فرهیخته بابت این مرحمتی ارزشمند به مخاطبان نشریه معارف🙏
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
⚛ یک هشدار به اهالی اندیشه دینی
🔻اگر از قم خارج شویم واقعیت ها به شکل دیگری است. کاهش چاپ و خرید و فروش کتب مذهبی زنگ خطری جدی است برای جامعه ایران و حوزه های علمیه!
🔻متن یادداشت را یکی از فعالین حوزه کتاب و کتاب خوانی نوشته؛ بخوانید.
📚 کانال بازگشت/محمد امین رضایی
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
کرسی های آزاداندیشی.pdf
512K
🔖كرسيهاي آزادانديشي و ظرفيتهاي مغفول
درآمدي بر نقش مغفول دفاتر نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها
✍️مهدي غراب
اهتمام اسلام و پيشوايان دين (از پيامبر اكرم تا حضرات معصومين(ع)) همواره بر رشد خرد جمعي در اثر اجتماع عقول در جامعه اسلامي و گفتگو پيرامون مسائل مختلف جامعه براي يافتن راه حل و ارائه راهكار جهت حل مشكلات و معضلات مختلف جامعه بوده است؛ كه متأسفانه با انحرافات بروز يافته است. پس از رحلت پيامبر و گرفتن حق حكومت از اهلبيت(ع) و به حاشيه راندن آنها، و استقرار حكومتهاي جور و مستبد اموي و عباسي و... اين سنت حسنه نيز با اشاعه روح استبداد فردي توسط خلفا در جامعه در محاق قرار گرفت و به فراموشي سپرده شد و سياست شبان و رمه جهت اداره جامعه اسلامي توسط اين خلفا و سلاطين بعدي اتخاذ گرديد.
علامه طباطبايي از اين سنت حسنه متروك به «تفكر اجتماعي» تعبير نموده است. وي در كتاب «شيعه» طي گفتگو با هانري كربن، يكي از بنيادي¬ترين علل انحطاط و عقب ماندگي جوامع اسلامي را همين اشاعه روح استبداد فردي توسط حكام در اثر ترك اين سنت حسنه بر ميشمارد.
✅ادامه مطلب در فایل pdf
📚منبع: نشریه معارف 99.
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir
📣حجت الاسلام والمسلمین حرزاده معاون آموزشی و پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها:
⚛اساتید گروه معارف در صف مقدم جهاد تبیین قرار دارند!
👇کانال نشریه معارف:👇
https://eitaa.com/maarefmags_ir