🍃🌸🍃🌸
🌸🕊
🍃
🗞نگاهی کوتاه به #سوره_حمد_و_ربوبیت
💢#سوره_حمد، ابتدا با (بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ) آغاز میشود و (بِسْمِ اللَّهِ) از دو بخش تشکیل شده است...
✍... (بِسْمِ اللَّهِ) یعنی از خدا #مدد بخواهیم، از چه خدایی؟ از خدای (الرَّحْمنِ)؛ پس اولین جملات سوره حمد باید حاکی از (الرَّحْمنِ) باشد و جملات نیمه دوم سوره حمد نیز باید حاکی از (الرَّحيمِ) باشد.
⁉️ببینیم آیا اینطور هست یا نه؟ خداوند بعد از (بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ) بلافاصله میفرماید: (الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمينَ) درباره کسی صحبت میکند که #کل_عالم و #اهل_عالم را ایجاد کرده و دارد آنها را #پرورش میدهد و جلو میبرد، این رفتار کیست؟ این (رَبِّ الْعالَمينَ) رفتار (الرَّحْمنِ) است، چون خداوند (الرَّحْمنِ) است؛ پس (رَبِّ الْعالَمينَ) میشود.
در این ماجرا ربّی که الرحمن است؛ خودش را پایین نمیآورد؛ بلکه دارد از بالا به پایین رفتار میکند. پس اگر میخواهیم مفهوم (الرَّحْمنِ) را دنبال کنیم باید اولین چیزی که دنبال میکنیم (رَبِّ الْعالَمينَ) باشد...
⭕️مفهوم #ربوبیت_عالم و #اهل_عالم چیست؟ اگر میخواهیم #معنای_ربوبیت را بفهمیم باید آن را در آیه (رَبِّ ارْحَمْهُما) که مربوط به رابطه ما با #پدر_و_مادرمان است دنبال کنیم. قرآن فرموده: (رَبِّ ارْحَمْهُما كَما رَبَّياني صَغيراً) یعنی خدایا! آن دو نفر یعنی پدر و مادرم را رحمت کن (كَما رَبَّياني صَغيراً) همانطور که آنها وقتی من کودک و نوزاد بودم، من را #ربوبیت کردند؛ کاری که پدر و مادر در مقابل نوزاد انجام میدهند؛ ربوبیت است، یعنی بچه اصلاً نمیتواند خودش را جمعوجور کند. پدر و مادر جمعوجورش میکنند، #معنای_ربوبیت اینجاست، البته تا حدی که این مثال خدایی توانسته ظرف معنای ربوبیت باشد. #ربوبیت موضوع مهمی است؛ و پروردگار با عالمین یعنی #همه_اهل_عالم ـ اینطور رفتار کرده و ربوبیتشان میکند؛ درحالیکه آنها اصلاً متوجه نبودند؛ یعنی خداوند ایجادشان کرده و دارد با رحمت عامه و خاصه خود آنها اداره میکند...
💯#رفتار_در_قبال #ربوبیت_خداوند بر اهل عالم باید چه رفتاری باشد؟ (الْحَمْدُ لِلَّهِ)، خدا را حمد کردن؛ یعنی به خاطر اینکه با ربوبیت زیبا و مهربانانه خداوند در عالم مواجه میشویم؛ میگوییم (الْحَمْدُ لِلَّهِ) #خدایا! همانطور که من وقتی #نوزاد بودم اصلاً خودم را نمیتوانستم جمعوجور کنم، اصلاً درک و فهمی از عالم بیرون نداشتم؛ چه برسد به اینکه بخواهم توان جمعوجور کردن و انطباق خودم با محیط پیرامون را داشته باشم، اصلاً هیچ فهمی نداشتم، پدر و مادرم من را رشد دادند، به اموراتم رسیدگی کردند، تر و خشکم کردند، بزرگم کردند تا به اینجا رسیدم، #خدایا! تو با #تمام_اهل_عالم اینطور رفتار کردی... پس شایسته #عبودیت و #سپاسگزاری هستی! لذا (إِيّاکَ نَعْبُدُ) تنها تورا میپرستم و تنها با تو هماهنگ میشوم؛ و در تمام این ماجراها (إِيّاکَ نَسْتَعينُ) فقط خودت میتوانی از من دستگیری کنی و رشدم بدهی...
⛔️ما وقتی این مفهوم را متوجه میشویم، در قبالش باید چهکار کنیم؟ باید به #حمد_پروردگار و #عبودیت_ربّ کشیده شویم... آیا طبق #نسخه_سوره_حمد، رفتار ماها در خلال روز، رفتار یک انسان #عابد، #شاکر و #حامد است...؟
🕊
🆔 @maarefquran13951
┅══ 🌸🍃⚜ 🍃🌸 ══┅
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌼تمام پنجره ها رو بہ آسمان باز اسٺ
🌼ببار حضرٺ باران ڪہ فصل اعجاز اسٺ
🌼ڪجا قدم زده اے تا ببوسم آنجا را
🌼ڪہ بوسہ بر اثر پایٺ عین پروازست
╔═.🍃.═════════╗
🕊🆔 @maarefquran13951🕊
╚═════════.🍃.═╝
🍃🍃🍃✨
🍃🍃✨
🍃✨
#آیات_المهدی 9⃣
✨سوره نور، آیه ۵۵
💞شیعه باید بکوشد تا
حکمران روی زمین شود به رهبری
حضرت ولی عصر، ارواحنا الفداه
╔═.🍃.═════════╗
🆔 @maarefquran13951 🕊
╚═════════.🍃.═╝
🍃🍃🍃✨
🍃🍃✨
بشارتی به رسول الله از کتاب مقدس
در سفر تثنیه چنین آمده است: 👇🍂
«و این است برکتی که موسی، مرد خدا، قبل از وفاتش به بنی اسرائیل داده، گفت: "یهوه از سینا آمد، و از سعیر بر ایشان طلوع نمود و از جبل فاران درخشان گردید»1
مرحوم محمدصادق فخر الاسلام که خود از علمای پژوهشگر مسیحی بوده و به اسلام گرویده است مینویسد:
مقصود از «یهوه از سینا آمد» آن است که خداوند از سینا تجلی کرده و تورات را به جناب موسی (علیهالسلام) داده است.
و «از سعیر بر ایشان طلوع نمود» یعنی کتاب مقدس انجیل را به حضرت عیسی (علیهالسلام) اعطاء نمود .
و مرادِ «از جبل فاران درخشان گردید» هم درخشش قرآن است که به حضرت محمد (صلیالله علیه و آله و سلم) نازل شده است ۲.
جناب فخر الاسلام برای این مدعا آیاتی از سفر پیدایش است که پس از ماجرای تولد اسحاق و بیرون کردن کنیز (هاجر) و پسرش (اسماعیل) میگوید:
«و خدا با آن پسر [اسماعیل] میبود. و او نمو کرده، ساکن صحرا شد، و در تیراندازی بزرگ گردید. و در صحرای فاران، ساکن شد. و مادرش زنی از زمین مصر برایش گرفت»۳.
⬅️توضیح نامبرده این است که چون بر اساس اسناد تاریخی محل سکونت جناب اسماعیل (علیهالسلام) بیتردید مکه بوده است ۴
در نتیجه، فاران همان منطقهی مکه است و جبل فاران هم بایستی کوهی در منطقهی مکه باشد و درخشش هم، قرآن کریم است که چون پرتوی بر قلب مطهر رسولالله در کوه نور و در غار حرا اتفاق افکنده شد.
۱تثنیه 33: 2.
۲ فخر الاسلام، محمدصادق، انیس الاسلام، ج 5، ص 67.
۳ پیدایش 21: 20 و 21.
۴ همان.
╔═.🍃.═════════╗
🆔 @maarefquran13951 🕊
╚═════════.🍃.═╝
🍃🍃🍃✨
🍃🍃✨
🍃✨
#آیات_المهدی 🔟
✨سوره حج، آیه ۴۱
💞خداوند دین را به وسیله حضرت (عج)
پیروز میگرداند ...
╔═.🍃.═════════╗
🆔 @maarefquran13951 🕊
╚═════════.🍃.═╝
جبهه علمی، پژوهشی معارف قرآن کریم
🍃🌸🍃🌸 🌸🕊 🍃 ⭕️#عنصر_اصلی در ماجرای حرّ علیهالسلام، #قبولی_ولایت بود 2⃣ ✍... ماجراهایی همچون #
🍃🌸🍃🌸
🌸🕊
🍃
✍... #سلمان_محمدی(ص) الگوی #ولایتمداری
🔻حدیثی از #امام_صادق(ع)، درباره خصوصیات جناب #سلمان_فارسی، نظر به اینکه این حدیث میتواند الگویی #ایمانی و #عملی برای ما در #ولایتمداری و رفتارهای درست اجتماعی باشد.
📌 «عَن مَنصورِ بنِ بَزرَج، قال: قُلتُ لِأَبی عَبدِاللّهِ الصّادِق(ع): ما أَکثَرَ ما أَسمَعُ مِنكَ یا سَیِّدی ذِکرَ سَلمانَ الفارسی» راوی میگوید: چقدر من زیاد میشنوم از شما که نام سلمان را میبرید و از او یاد میکنید... [حضرت در پاسخ میفرماید] میدانی چرا؟...
چون #سه_خصوصیّت در #سلمان بود که موجب میشود من او را زیاد یاد کنم:
🔹۱.#میل_امیرالمؤمنین(ع) را بر #میل_خود غلبه میداد.
از این مطلب مهم معلوم میشود که بیش از یک بار چنین چیزی اتّفاق افتاده است که حضرت چیزی را اراده میکردند و سلمان چیز دیگری در دل و ذهن خود میخواسته است؛ اما #میل و #هوای_امیرالمؤمنین(ع) را بر #میل_خود ترجیح داده است؛ «هوی» یعنی میل...
🔹۲.سلمان #فقرا را دوست میداشت...
بعضیها از #طبقه_مستضعف جامعه اصلاً بدشان میآید؛ حاضر نیستند طرف آنها بروند، حتی به آنها نگاه کنند! چون خودشان را برتر از آنها میدانند؛ اما سلمان، #فقرا را دوست میداشت، آنها را بر #اهل_ثروت ترجیح میداد... اینها #درس است و ما باید خود را به این صفات زیبا و حسنه نزدیک کنیم.
🔹۳.جناب سلمان #علم و #علما را دوست میداشت.
یعنی نه تنها از علم آموزی خسته نمیشد که هرگز و در هیچ مرحلهای از رشد خود در برابر علما برتریجویی و تکبر نمیکرد...
🔴این #سه_خصوصیّت در این بزرگوار، موجب میشود که #امام_صادق(ع) با آن همه جلالت و عظمت، نسبت به او #گرایش و #محبّت پیدا کرده و او را #تجلیل نماید.
🕊
🆔 @maarefquran13951
┅══ 🌸🍃⚜ 🍃🌸 ══┅
🍃🍃🍃✨
🍃🍃✨
🍃✨
#آیات_المهدی 1⃣1⃣
✨سوره هود، آیه ۸
💞 لشگریان حضرت ولی عصر (عج)
برای برکندن ریشه ظلم و ظالم
خواهند آمد....
╔═.🍃.═════════╗
🆔 @maarefquran13951 🕊
╚═════════.🍃.═╝
🍃🍃🍃✨
🍃🍃✨
🍃✨
#آیات_المهدی 2⃣1⃣
✨سوره حدید، آیه ۱۷
💞 خدای تعالی، زمین را به واسطه قائم(عج)
زنده می کند...
╔═.🍃.═════════╗
🆔 @maarefquran13951 🕊
╚═════════.🍃.═╝
🍃🌸🍃🌸💫✨
🌸🕊
🍃
💫
✨
✍در آستانه #ماه_مبارک_رمضان
⛔️خودم و دوستانم را به اغتنام فرصت،
به خصوص در ماه 💫مبارک رمضان دعوت میکنم.
✍... از خداوند متعال میطلبيم که توفيقاتمان را در اين ماه مبارک بسیار زياد گرداند. بيماریها، ناجوریها و ديگر بدیها را از ما دور کند، به خصوص که در اين ماه مبارک رمضان؛ #لذت_عبوديتش را به ما بچشاند؛ #لذت_دينداری، #لذت_تقوا_و_ورع، #توفيق_فهم_معارف و #لذت_معارف را به ما عطا کند.
💫 #ماه_مبارک_رمضان شرایط بهتری برای #احساس_محضر هست
و اين موضوع سبب میشود که ما هم حواسمان را بيشتر جمع کنيم
✨ و بیشتر #محضر_خدا و #محضر_اهل_بیت(ع) را مراعات کنیم.
🙏خدايا! توفيق #دفع_غفلتها و توفيق #هوشياری_فراوان در اين ماه به ما عطا کن.
🙏خدايا! ما نبايد #غافل شويم، چيزی نبايد بتواند #قرب_ما به تو را کم کند، پس ای خدای مهربان! قرب ما به خودت را به خصوص در اين ماه بسيار بيشتر کن.
🙏خدايا! توفيقمان عطا کن که در اين ماه از #غذاها و #نعمات و #پذيرايیهای مادی و معنوی تو، بيشترين استفاده را ببريم؛ و تو بر وسعت و شدت پذيرايیهايت بر ما بيفزا.
🙏خداوندا! در اين ماه، #ظهور_امام_زمان(عج) را امضاء کن و بهترين و بيشترين توفيقات را در #برپايی_ظهور مولايمان به ما عطا کن.
🙏خداوندا! در اين ماه، ما را از #خواب_غفلت بيدار کن، راه صدساله را در اين يک ماه برای ما طی کن.
🙏خدایا! شيعيان تا #آرمانهای_مهدوی، تا #صفات_مهدوي فاصله زيادی دارند؛ تو توفيق عطا کن در خلال اين ماه مبارک رمضان اين فاصلهها به سرعت طی شود و بلکه جلوتر از آن چيزی که بايد باشيم قرارمان بده.
🙏خداوندا! #ايمانياتمان را بيشتر کن، #حلاوت_ايمان را در وجودمان قرار بده؛ ماها را به راه راست هدايت کن و از کژیها و گمراهیها مصونمان بدار.
🙏خدایا! در ظهور مولايمان امام زمان(عج) بسيار تعجيل کن.
🕊
🆔 @maarefquran13951
┅══ 💫🍃⚜ 🍃💫 ══┅
🍃🌸🍃🌸💫✨
🌸🕊
🍃
💫1⃣
✨
✍ #شرح_دعای_سحر_امام_خمینی(ره)
📚 کتاب شرح دعای سحر امام خمینی، شرح و تفسیری عرفانی است بر دعای معروف سحر که از ادعیه منسوب به امام محمد باقر است. این کتاب نخستین اثر امام خمینی است که آن را در سن 27 سالگی به رشته تحریر درآورده اند. کتاب به زبان فنی عرفان نظری نوشته شده و همین باعث شده است که فهم نکات کتاب با دشواری صورت پذیرد.
اللهم انی اسئلک من عظمتک باعظمها و کل عظمتک عظیمه. اللهم انی اسئلک بعظمتک کلها»
✨«بار الها من از تو در خواست میکنم به بزرگترین عظمتت،در حالی که همه عظمت تو بزرگ است. بار الها به همه بزرگیات از تو درخواست میکنم».✨
🔰در بیان معنا و اهمیت اسم عظیم:
🖌امام خمینی در ابتدا به بیان ویژگیهایی اسم عظیم خداوند از نظر عرفان میپردازد. بدانید
🔸میتوان همه اسما و صفات یا تجلیات حضرت حق را به دو دسته صفات جلالی و جمالی تقسیم کرد.
🔸 که صفات جلالی بیانگر هیبت و سیطره خداوند است و صفات جمالی بیانگر لطف و رحمت او.
🔸اما عظمت از صفات جلالیه حضرت حق است و بیانگر قدرت لایتناهی او نسبت به مخلوقات و احاطه او در هر لحظه بر آنها ست.
🍃همه موجودات جهان در اصطلاح اهل نظر ممکن الوجود هستند. به این معنا که وجودی از خویش ندارند. اگر موجود شوند به خاطر بخشش وجود از واجب الوجود (خداوند) است و اگر هم موجود نشوند به خاطر این است که واجب الوجود فیض وجود را به آنها نداده است.
👈در مقام تشبیه ممکنالوجود مانند شاهین ترازو است که یک طرف آن، وجود قرار دارد و در طرف دیگر عدم. اگر ممکن الوجودی بخواهد موجود شود باید واجبالوجود کفه وجودی ترازو را سنگین کند. اما در این بیان نکتهای ظریف و عرفانی موجود است و آن این که ممکنالوجود نمیتواند وجود داده شده از جانب خداوند را حتی یک لحظه از آن خود کند. او در هر لحظه برای ادامه وجودش نیازمند دریافت وجود از جانب خداوند است. همه مخلوقات (یا به اصطلاح ممکنات) نه تنها به خداوند نیازمند هستند بل در اصل عین نیاز به او هستند و اگر خداوند لحظهای بخشایش خود را از جهان هستی قطع کند همه جهان به یک باره در کام عدم فرو خواهد رفت
🦋.«اگر نازی کند از هم فرو ریزند قالبها».🦋
✨خداوند متعال در قرآن میفرماید:
🕋«یا ایها الناس انتم الفقراء الی الله، والله هو الغنی الحمید».
⏪ادامه دارد...
🕊
🆔 @maarefquran13951
┅══ 💫🍃⚜ 🍃💫 ══┅
🍃🌸🍃🌸💫✨
🌸🕊
🍃
💫1⃣
✨
✍ #شرح_دعای_سحر_امام_خمینی(ره)
📚 کتاب شرح دعای سحر امام خمینی، شرح و تفسیری عرفانی است بر دعای معروف سحر که از ادعیه منسوب به امام محمد باقر است. این کتاب نخستین اثر امام خمینی است که آن را در سن 27 سالگی به رشته تحریر درآورده اند. کتاب به زبان فنی عرفان نظری نوشته شده و همین باعث شده است که فهم نکات کتاب با دشواری صورت پذیرد.
اللهم انی اسئلک من عظمتک باعظمها و کل عظمتک عظیمه. اللهم انی اسئلک بعظمتک کلها»
✨«بار الها من از تو در خواست میکنم به بزرگترین عظمتت،در حالی که همه عظمت تو بزرگ است. بار الها به همه بزرگیات از تو درخواست میکنم».✨
🔰در بیان معنا و اهمیت اسم عظیم:
🖌امام خمینی در ابتدا به بیان ویژگیهایی اسم عظیم خداوند از نظر عرفان میپردازد. بدانید
🔸میتوان همه اسما و صفات یا تجلیات حضرت حق را به دو دسته صفات جلالی و جمالی تقسیم کرد.
🔸 که صفات جلالی بیانگر هیبت و سیطره خداوند است و صفات جمالی بیانگر لطف و رحمت او.
🔸اما عظمت از صفات جلالیه حضرت حق است و بیانگر قدرت لایتناهی او نسبت به مخلوقات و احاطه او در هر لحظه بر آنها ست.
🍃همه موجودات جهان در اصطلاح اهل نظر ممکن الوجود هستند. به این معنا که وجودی از خویش ندارند. اگر موجود شوند به خاطر بخشش وجود از واجب الوجود (خداوند) است و اگر هم موجود نشوند به خاطر این است که واجب الوجود فیض وجود را به آنها نداده است.
👈در مقام تشبیه ممکنالوجود مانند شاهین ترازو است که یک طرف آن، وجود قرار دارد و در طرف دیگر عدم. اگر ممکن الوجودی بخواهد موجود شود باید واجبالوجود کفه وجودی ترازو را سنگین کند. اما در این بیان نکتهای ظریف و عرفانی موجود است و آن این که ممکنالوجود نمیتواند وجود داده شده از جانب خداوند را حتی یک لحظه از آن خود کند. او در هر لحظه برای ادامه وجودش نیازمند دریافت وجود از جانب خداوند است. همه مخلوقات (یا به اصطلاح ممکنات) نه تنها به خداوند نیازمند هستند بل در اصل عین نیاز به او هستند و اگر خداوند لحظهای بخشایش خود را از جهان هستی قطع کند همه جهان به یک باره در کام عدم فرو خواهد رفت
🦋.«اگر نازی کند از هم فرو ریزند قالبها».🦋
✨خداوند متعال در قرآن میفرماید:
🕋«یا ایها الناس انتم الفقراء الی الله، والله هو الغنی الحمید».
✅امام خمینی در ادامه به این نکته میپردازند که :چنان که گذشت صفات جلالی و جمالی حضرت حق با یکدیگر آمیخته هستند و تنها در برخی اسماء جلالیت غلبه دارد و در برخی دیگر جمالیت.
◀️در داستان حضرت موسی میخوانیم که خداوند بر ای نشان دادن عظمت و جلالش، بر کوه تجلی کرد و شدت این تجلی چنان بود که حضرت موسی بیهوش بر زمین افتاد.« فلما تجلی ربه للجبل جعله دکا و خر موسی صعقا».
◀️ امام خمینی میفرمایند که این تجلی، آمیخته جلال و جمال الهیه بود و اگر این طور نبود به خاطر عظمت الهی موسی هیچ گاه به هوش نمیآمد.
⏪ ادامه دارد...
🕊
🆔 @maarefquran13951
┅══ 💫🍃⚜ 🍃💫 ══┅
🍃🌸🍃🌸💫✨
🌸🕊
🍃
💫
✨
✍ #توصیف_خوبان_و_بدان_در_قرآن
👈در ارتباط با دو واژه عالین و مسلمون:
✅ اولین باری که واژه عالین به کار برده شده
در سوره ص، آیه ۷۵ است👇
قَالَ يَا إِبْلِيسُ مَا مَنَعَكَ أَن تَسْجُدَ لِمَا خَلَقْتُ بِيَدَيَّ أَسْتَكْبَرْتَ أَمْ كُنتَ مِنَ الْعَالِينَ
[ ﺧﺪﺍ ] ﻓﺮﻣﻮﺩ : ﺍﻱ ﺍﺑﻠﻴﺲ ! ﺗﻮ ﺭﺍ ﭼﻪ ﭼﻴﺰﻱ ﺍﺯ ﺳﺠﺪﻩ ﻛﺮﺩﻥ ﺑﺮ ﺁﻧﭽﻪ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺩﺳﺘﺎﻥ ﻗﺪﺭﺕ ﺧﻮﺩ ﺁﻓﺮﻳﺪم ، ﺑﺎﺯﺩﺍﺷﺖ ؟ ﺁﻳﺎ ﺗﻜﺒّﺮ ﻛﺮﺩﻱ ﻳﺎ ﺍﺯ ﺑﻠﻨﺪ ﻣﺮﺗﺒﻪ ﮔﺎﻧﻲ ؟(ص،۷۵)
✅ و دومین مرتبه در ماجرای موسی و فرعون است👇
إِلَىٰ فِرْعَوْنَ وَمَلَئِهِ فَاسْتَكْبَرُوا وَكَانُوا قَوْمًا عَالِينَ
ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﻓﺮﻋﻮﻥ ﻭ ﺳﺮﺍﻥ ﻭ ﺍﺷﺮﺍﻑ ﻗﻮﻣﺶ ، ﭘﺲ ﺗﻜﺒّﺮ ﻭﺭﺯﻳﺪﻧﺪ ; ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﻗﻮﻣﻰ ﺑﺮﺗﺮﻱ ﺟﻮ ﺑﻮﺩﻧﺪ .(مومنون،۴۶)
✅ و سومین جای قرآن که بخش اصلی بحث ماست، در ماجرای حضرت سلیمان (ع) و بالقیس در سوره نمل است.
در این داستان، حضرت سلیمان نامه ای می نویسند با این مضمون که:
إِنَّهُ مِن سُلَيْمَانَ وَإِنَّهُ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺍﻳﻦ ﻧﺎﻣﻪ ﺍﺯ ﺳﻮﻱ ﺳﻠﻴﻤﺎﻥ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺳﺮﺁﻏﺎﺯﺵ ﺑﻪ ﻧﺎم ﺧﺪﺍﻱ ﺭﺣﻤﺎﻥ ﻭ ﺭﺣﻴﻢ ﺍﺳﺖ ،(نمل، ۳۰)
أَلَّا تَعْلُوا عَلَيَّ وَأْتُونِي مُسْلِمِينَ
ﻭ[ﻣﻀﻤﻮﻧﺶ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ] ﺑﺮ ﻣﻦ ﺑﺮﺗﺮﻱ ﻣﺠﻮﻳﻴﺪ ﻭ ﻫﻤﻪ ﺑﺎ ﺣﺎﻟﺖ ﺗﺴﻠﻴﻢ ﻧﺰﺩ ﻣﻦ ﺁﻳﻴﺪ .(نمل،۳۱)
👈که هر دو واژه در آن و در کنار هم به کار برده شده.
🚫ما قرار نیست به ماجرای این داستان برسیم بلکه عالین بودن و مسلمین بودن منظور نظره.
❓مسلم بودن یعنی چه؟ اینکه بارها انبیا و رسولان خود را مسلم معرفی کردند « انا اول المسلمین»
و در علاوه بر آن در بسیاری آیات قرآن، به مسلم بودن دعوت شدیم، یعنی چه؟!
❇️ در مفهوم اصلی ای که براش نوشتند یعنی اینکه وقتی فرد با موضوع درستی مواجه میشه، پذیرا باشه
هر موضوعی که چه انبیا و رسولان برامون ارمغان آوردند و چه موضوعات درستی در زمینه های مختلف و علوم روز .
با هر مطلب درست و صحیح مواجه شد، پذیرا باشه.
👈بعضی ها در مواجهه با مطالب درست و صحیح به دلیل ده ها مانعی که در وجودشون هست، از پذیرفتن مطلب درست، خودداری می کنند.
لذا چنین کسی زمینه ی عال شدن براش فراهم میشه
❇️ مفهوم اولیه و جامع عال یعنی سرکشی
👈این حالت پذیرا بودن در مقابل سرکش بودن رو از کودک تا بزرگسال شما بارها و بارها در اطرافتان می بینید.
در هزاران صحنه ی زندگی میشه دید.
👈اینطور هم نیست که اگر به کسی بگیم مسلم، در همه چیز مسلمه
و اگر به کسی بگیم عال، در همه چیز عاله
چه بسا کسانی در بعضی صحنه ها و در مواجهه با مطالب صحیح، پذیرا هستند و در برخی مواقع از پذیرفتن شانه خالی می کنیم و بعد از چند باردر همان موضوع یواش یواش سرکش شدن شکل میگیره
✅ اما وقتی قرآن گروهی را مسلم معرفی میکنه یعنی این افراد عموما تسلیم و پذیرا هستند و هرگز در مواجهه با مطالب درست و صحیح، شانه خالی نمیکنند.
و در وقتی قرآن گروهی را عال معرفی می کند نیز یعنی عموما سرکشی، جزو ذاتشون هست.
⏪ در دوران حضرت آدم (ع)، ابلیس به عنوان مصداق اصلی عالین و بعد در دوران حضرت موسی (ع)، فرعون به عنوان عال، در قرآن معرفی شده است.
و در دوران حضرت سلیمان (ع)، ایشون به عنوان بهترین مصداق مسلم معرفی شدند و در نامه ای که حضرت سلیمان می فرستند، به بالقیس میفرمایند، نسبت به من سرکش نباشید، و به سمت من به صورت مسلم وارد شوید.
⏪آیات رو که نگاه کنید، این قضیه چندبار تکرار میشه که در نهایت در آیه ۴۴، خود ملکه میگه ما به عنوان مسلم به سوی شما آمدیم. و تصریح میکنه که ما دعوت درست شما رو پذیرا هستیم.
👈شایان ذکر است که عال غیر از این مفهوم منفی، یک مفهوم مثبت به عنوان بهتر و برتر از دیگران بودن هم داره که در احادیث هم داریم در ارتباط با آیه اول، اهل بیت (ع) خود را مصداق عالین معرفی می کنند یعنی ما در ایمان و ارزش ها نسبت به خلق برتریم.
🕊
🆔 @maarefquran13951
┅══ 💫🍃⚜ 🍃💫 ══┅