┄═⊹❁❈【 ۲۲۰ 】 ❈❁⊹═┄
╔═════════
فَلَوْلَا كَانَتْ قَرْيَةٌ آمَنَتْ فَنَفَعَهَا إِيمَانُهَا إِلَّا قَوْمَ يُونُسَ لَمَّا آمَنُوا كَشَفْنَا عَنْهُمْ عَذَابَ الْخِزْيِ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَ مَتَّعْنَاهُمْ إِلَىٰ حِينٍ ﴿ ۹۸ ﴾
چرا اهالی هیچ کدام از شهرهایی که پیامبرشان را انکار کردند، بهوقتش ایمان نیاوردند تا ایمانشان بهدردشان بخورد؟! جز قوم یونس که وقتی با دیدن نشانههای عذاب، بهموقع ایمان آوردند، به خفتوخواری در زندگی دنیا دچارشان نکردیم و تا آخر عمر از نعمتهای دنیا بهرهمندشان کردیم.
وَ لَوْ شَاءَ رَبُّكَ لَآمَنَ مَنْ فِي الْأَرْضِ كُلُّهُمْ جَمِيعًا ۚ أَ فَأَنْتَ تُكْرِهُ النَّاسَ حَتَّىٰ يَكُونُوا مُؤْمِنِينَ ﴿ ۹۹ ﴾
اگر خدا میخواست، همۀ مردم زمین بهزور ایمان میآوردند. پس ای محمد، حالا که ایمان اجباری بیفایده است، تو میخواهی مردم را مجبور کنی ایمان بیاورند؟!
وَ مَا كَانَ لِنَفْسٍ أَنْ تُؤْمِنَ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ ۚ وَ يَجْعَلُ الرِّجْسَ عَلَى الَّذِينَ لَا يَعْقِلُونَ ﴿ ۱۰۰ ﴾
اصلاً محال است کسی ایمان بیاورد، مگر اینکه خدا توفیق دهد. خدا سرتاپای وجود کسانی را که عقلشان را بهکار نمیاندازند، با تباهی آلوده میکند.
قُلِ انْظُرُوا مَاذَا فِي السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ ۚ وَ مَا تُغْنِي الْآيَاتُ وَ النُّذُرُ عَنْ قَوْمٍ لَا يُؤْمِنُونَ ﴿ ۱۰۱ ﴾
بگو: «به شگفتیهای آفرینش در آسمانها و زمین خوب نگاه کنید که چطور به ایمانآوردن دعوتتان میکنند! این نشانهها و آن هشدارها برای جماعتی که ایمان نمیآورند، چه سودی دارد؟!»
فَهَلْ يَنْتَظِرُونَ إِلَّا مِثْلَ أَيَّامِ الَّذِينَ خَلَوْا مِنْ قَبْلِهِمْ ۚ قُلْ فَانْتَظِرُوا إِنِّي مَعَكُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرِينَ ﴿ ۱۰۲ ﴾
مگر نه این است که آنها چشمبهراه روزگاریاند مثل روزگار سختِ گذشتگانِ قبل از خودشان؟! بگو: «منتظر عذاب باشید. من هم در کنارتان منتظر میمانم!»
ثُمَّ نُنَجِّي رُسُلَنَا وَ الَّذِينَ آمَنُوا ۚ كَذَٰلِكَ حَقًّا عَلَيْنَا نُنْجِ الْمُؤْمِنِينَ ﴿ ۱۰۳ ﴾
آنوقت، بهوقتِ آمدن عذاب، پیامبرانمان و مؤمنان را نجات میدادیم. همانطورکه آنان را نجات دادیم، بهعهدۀ ماست که مسلمانان را هم نجات دهیم.
قُلْ يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنْ كُنْتُمْ فِي شَكٍّ مِنْ دِينِي فَلَا أَعْبُدُ الَّذِينَ تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَ لَٰكِنْ أَعْبُدُ اللَّهَ الَّذِي يَتَوَفَّاكُمْ ۖ وَ أُمِرْتُ أَنْ أَكُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ ﴿ ۱۰۴ ﴾
بگو: «مردم! اگر در حقانیت دینی که آوردهام تردید دارید، بدانید هرگز بتهایی🗿 را نمیپرستم که بهجای خدا میپرستید؛ بلکه تنها خدایی را میپرستم که بالاخره جانتان را میگیرد. من مأمورم مسلمان باشم.»
وَ أَنْ أَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفًا وَ لَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُشْرِكِينَ ﴿ ۱۰۵ ﴾
همچنین، به من فرمان رسیده که: «با میانهروی و با همۀ وجودت به دین اسلام رو بیاور و لحظهای حتی، بتپرست نشو!
وَ لَا تَدْعُ مِنْ دُونِ اللَّهِ مَا لَا يَنْفَعُكَ وَ لَا يَضُرُّكَ ۖ فَإِنْ فَعَلْتَ فَإِنَّكَ إِذًا مِنَ الظَّالِمِينَ ﴿ ۱۰۶ ﴾
بهجای خدا، بتهایی را صدا نزن که سود و زیانی به تو نمیرسانند. اگر این کار را بکنی، آنوقت تو هم بدکار میشوی.
══════❖•° 𑁍 °•❖══════
#قرار_روزانه | #تلاوت | #قرآن_کریم
🔗 مبـاحـث | فـقه و احـکام | تـلاوت |
🖱️ فـهرسـت سـور قـرآن کـریـم
╭══════════
✨ @Nafaahat
╰๛--- ‑ ‑ - -
مباحث
#لغات | #قرآن_کریم ❥༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕❀༅⊹━┅┄ 31 اِذْ: ظرف زمانی ماضی است و از گذشته خبر می دهد. «وَ اِذْ اَخَ
#لغات | #قرآن_کریم
❥༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕❀༅⊹━┅┄
41 اَریکَة: تخت مزّین
«مُتَّکِئینَ فیها عَلَی الاَْرائِکِ» (31 / کهف)، یعنی: در بهشت بر تخت های مزیّن تکیه زده اند، این کلمه به صیغه جمع (اَرائِک) 5 بار در قرآن آمده است.
┅───────────────┅
42 اِرَم: عمارت مخصوص و یا شهری باشکوه بود که نظیر آن تا آن روز ساخته نشده بود، نام قوم عاد.
«اَلَمْ تَرَ کَیْفَ فَعَلَ رَبُّکَ بِعادٍ اِرَمَ ذاتِ الْعِمادِ الَّتی لَمْ یُخْلَقْ مِثْلُها فِی الْبِلاد» (6 و 7 و 8/فجر). ترجمه این سه آیه چنین می شود: آیا ندانستی که پروردگارت با قوم عاد، با آن بنای ستون دار🏛 که نظیر آن در سرزمین های دیگر ساخته نشده بود، چه کرد؟
(تکرار: 1).
┅───────────────┅
43 اَزْر: نیرو، محکمی (نهایه)
موسی به خدا عرض کرد: «اُشْدُدْ بِه اَزْری وَ اَشْرِکْهُ فی اَمْری» (31 / طه)، به وسیله برادرم هارون بر نیروی من بیفزای و مرا به وسیله او نیرومندتر کن و او را شریک کار من گردان.
(تکرار: 2).
┅───────────────┅
44 آزَر: جدّ مادری حضرت ابراهیم که مشرک و بت پرست بود.
«وَ اِذْ قالَ اِبْراهیمَ لاَِبیهِ آزَرَ اَ تَتَّخِذُ اَصْناما آلِهَةً» (74/انعام)، یعنی: (به خاطر بیاورید) هنگامی که ابراهیم به مربیش (عمویش) آزر گفت آیا بت ها را خدایان خود انتخاب می کنی.
در اینجا دو مطلب قابل توجّه است:
➖ اول آن که: اهل تاریخ نام پدر ابراهیم علیه السلام را تارُح (با حاء و خاء) نوشته اند، در مجمع البیان از زجّاج نقل شده: بین علماء نسب اختلاف نیست که نام پدر ابراهیم، تارُخ بود. مسعودی در اثبات الوصیَّة پدر آن حضرت را از پیامبران شمرده و نام وی را تارُخ گفته است، می گوید: تارخ که پدر ابراهیم خلیل بود در عهد نمرود به دعوت برخاست و آنگاه او را بیست و چهارمین پیغمبر از پیامبران نقل می کند و نیز می گوید: از علی علیه السلام نقل شده که: آزر جدّ امّی ابراهیم بود.
➖ دوم آن که: اگر آزر را پدر حضرت ابراهیم بدانیم، لازم می آید در آباء حضرت رسول صلی الله علیه و آله مشرک وجود داشته باشد با آنکه شیعه بالاتفاق در موحّد بودن پدران آن حضرت اجماع کرده اند.
🤔 تدبّر در کلام عرب و آیات قرآن کریم نشان می دهد که معنای حقیقی اَبْ گرچه پدر اصلی است، ولی در غیر آن نیز به قدری استعمال شده که نزدیک است معنای اصلی بعضا به قرینه محتاج باشد.
📖 راغب گوید: «اَلاَْب: اَلْوالِدُ و یُسَّمی کُلُّ مَنْ کانَ سَبَبا فی ایجادِ شَیْئیٍ اَوْ اِصْلاحِه اَوْ ظُهُورِه اَبَا» ، اب، پدر و هر که سبب ایجاد، اصلاح و یا ظهور چیزی باشد، به او اب گفته می شود.
حضرت رسول صلی الله علیه و آله به علی علیه السلام فرمود: «اَنَا وَ اَنْتَ اَبَوا هذِهِ الاُْمَّة» ، من و تو دو پدر این امت هستیم. و اما کلمه والد و والدة فقط به پدر و مادر حقیقی اطلاق می شود و لا غیر. در این صورت، بسیار آسان است که بگوئیم: آزر، جدّ امّی ابراهیم علیه السلام بود و به او پدر خطاب کرده است.
(تکرار: 1).
┅───────────────┅
45 اَزّ: تحریک شدید
«اَنّا اَرْسَلْنَا الشَّیاطینَ عَلَی الْکافِرینَ تَؤُزُّهُمْ اَزّا» (83 / مریم)، یعنی: ما شیاطین را برای کافران فرستادیم، آنها را به شدّت تحریک می کنند و بر اعمال خلاف وا می دارند
(تکرار: 2).
┅───────────────┅
46 اَزِف: نزدیک شدن وقت.
«اَزِفَتِ الاْزِفَةُ» (57 / النجم)، یعنی: نزدیک شونده نزدیک شد. مراد روز قیامت است.
(تکرار: 1).
┅───────────────┅
47 اَسْر: بستن، حبس، گرفتار کردن. «نَحْنُ خَلَقْناهُمْ وَ شَدَدْنا اَسْرَهُمْ» (28/انسان)، یعنی: ما آنها را آفریدیم و ترکیب وجودشان را محکم کردیم.
میان اعضاء بدن، اتّصال و همبستگی است، ما آن پیوند را محکم کردیم.
اسیر را از آن جهت اسیر گویند که گرفتار و بسته شده است.
«اُساری» جمع اسیر است یعنی گرفتار شدگان و «تَأْسِرون فَریقا» (26/احزاب)، یعنی: قسمتی را اسیر و گرفتار می کنید «اُسَراء» نیز جمع اسیر است.
(تکرار: 6).
┅───────────────┅
48 اِسْرائیل: این کلمه به نقلی اسم دوّم حضرت یعقوب و به نقلی لقب آن حضرت است.
📖 فَریدِ وَجْدی در دائرة المعارف آورده گویند: معنای آن بنده خدا و برگزیده خداست، «اِسْری» یعنی بنده و « ایل» یعنی خدا.
(تکرار: 43) که 41 بار آن به لفظ «بنی اسرائیل» است.
مراد از بنی اسرائیل فرزندان دوازده گانه حضرت یعقوب و اولاد آنهاست که به قوم یهود معروفند.
┅───────────────┅
49 اَساس: اصل، پایه.
«اَسَّسَ بُنْیانَهُ عَلی تَقْوی مِنَ اللّهِ» (109 / توبه)، یعنی: بنای خویش را بر پرهیزکاری پایه نهاد.
لازم نیست، پایه و اصل، مادّی باشد بلکه اعمّ است چنان که در آیه فوق، پایه معنوی مراد است.
این کلمه به صورت ماضی معلوم و مجهول فقط 3 بار در کلام اللّه استعمال شده و هر سه در سوره توبه است.
━━━━━━•••••••••••••
#قرار_روزانه
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
«٨» وَ مِنَ النّاسِ مَنْ يَقُولُ آمَنّا بِاللّهِ وَ بِالْيَوْمِ الْآخِرِ وَ ما هُمْ بِمُؤْمِنِينَ
و از مردم كسانى هستند كه مىگويند: به خدا و #روز_قيامت ايمان آوردهايم، در حالی که آنها مؤمن نیستند.
مباحث
«٨» وَ مِنَ النّاسِ مَنْ يَقُولُ آمَنّا بِاللّهِ وَ بِالْيَوْمِ الْآخِرِ وَ ما هُمْ بِمُؤْمِن
نكتهها:
در آغاز اين سوره، براى معرّفى مؤمنان چهار آيه و براى شناسايى كفّار دو آيه آمده است. از آيه ٨ تا ٢٠ گروه سومى را معرّفى مىكند كه منافق هستند. اينان نه ايمان گروه اوّل را دارند و نه جرأت و جسارت گروه دوم را در ابراز كفر. منافق، همانند موش صحرايى🐭 است كه براى لانهاش دو راه فرار قرار مىدهد، يكى از آن دو را باز مىگذارد و از آن رفت و آمد مىكند و ديگرى را بسته نگه مىدارد. هرگاه احساس خطر كند با سر خود راه بسته را باز كرده و مىگريزد. نام سوراخ مخفى موش«نافقاء»است كه كلمه منافق نيز از همين واژه گرفته شده است.
گرچه مراد از نفاق در اين آيات، كفر در دل و اظهار ايمان است، ولى در روايات نفاق، داراى معناى گستردهاى است كه هركَس زبان و عملش هماهنگ نباشد،سهمى از نفاق دارد. در #حديث مىخوانيم: اگر به امانت #خيانت كرديم و در گفتار دروغ گفتيم و به وعدههاى خود عمل نكرديم، منافق هستيم گرچه اهل نماز و روزه باشيم.
نفاق، نوعى دروغِ عملى و اعتقادى است و رياكارى نيز نوعى نفاق است.
مباحث
«٩» يُخادِعُونَ اللّهَ وَ الَّذِينَ آمَنُوا وَ ما يَخْدَعُونَ إِلاّ أَنْفُسَهُمْ وَ ما يَشْعُرُ
نكتهها:
«شعور» از ريشهى«شَعر»به معناى مو مىباشد.كسى كه داراى فهم دقيق و موشكافانه باشد، اهل درك و شعور است؛ بنابراين منافق گمان مىكند كه ديگران را فريب مىدهد؛ زيرا درك درست ندارد. «ما يَشْعُرُونَ»
مراد از حيله و مكر منافقان با خدا، يا خدعه و نيرنگ آنان با احكام خدا و دين الهى است كه آن را مورد تمسخر و بازيچه قرار مىدهند و يا به معناى فريبكارى نسبت به پيامبر خداست. يعنى همان گونه كه اطاعت و بيعت با رسول خدا، اطاعت و بيعت با خداست و خدعه با رسول خدا به منزله خدعه با خدا مىباشد كه روشن است اين گونه فريبكارى و نيرنگبازى با دين، خدعه و نيرنگ نسبت به خود است. چنانكه اگر پزشك،دستور مصرفِ دارويى را بدهد و بيمار به دروغ بگويد كه آنها را مصرف كردهام، به گمان خودش پزشك را #فريب داده و در حقيقت خود را فريب داده است كه فريب پزشك، فريب خود است.
برخورد اسلام با منافق، همانند برخورد منافق با اسلام است. او در ظاهر اسلام مىآورد، اسلام نيز او را در ظاهر مسلمان مىشمارد.او در دل ايمان ندارد و كافر است،خداوند نيز در قيامت او را با كافران محشور مىكند.
در روايتى از پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله مىخوانيم:رياكارى،خدعه با خداوند است.
قرآن، بازتاب كار نيك و بد انسان را براى خود او مىداند. چنانكه در اين آيه مىفرمايد:
خدعه با دين، خدعه با خود است نه خدا.
و در جاى ديگر مىفرمايد: «إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ وَ إِنْ أَسَأْتُمْ فَلَها» اگر نيكى كنيد، به خود نيكى كردهايد و اگر بدى كنيد،به خود كردهايد.
يا در جاى ديگر مىفرمايد: «وَ لا يَحِيقُ الْمَكْرُ السَّيِّئُ إِلاّ بِأَهْلِهِ» نيرنگ بد، جز سازندهاش را فرانگيرد .
پيامها:
١-حيلهگرى، نشانهى نفاق است. «يُخادِعُونَ اللّهَ»
٢- منافق، همواره در فكر ضربه زدن است. «يُخادِعُونَ» (كلمه«خدعه»به معناى پنهان كردن امرى و اظهار نمودن امر ديگر،به منظور ضربه زدن است.)
٣- آثار نيرنگ، به صاحب نيرنگ بر مىگردد. «وَ ما يَخْدَعُونَ إِلاّ أَنْفُسَهُمْ»
٤- منافق، بىشعور است و نمىفهمد كه طرف حساب او خداوندى است كه همهى اسرار درون او را مىداند و در قيامت نيز از كار او پرده برمىدارد. «وَ ما يَشْعُرُونَ»
٥-خدعه و حيله، نشانهى عقل و شعور نيست. «يُخادِعُونَ... ما يَشْعُرُونَ» در روايات مىخوانيم: عقل واقعى آن است كه توسط آن، انسان خداوند را بندگى نمايد.
02.Baqara.010.mp3
993.1K
#تفسیر
#آیه_به_آیه
#سوره_مبارکه_بقره | ۱۰
🎙️ حجتالاسلام قرائتی
╭────๛- - - - - ┅╮
│ ✨ @Nafaahat
╰๛--- ‑ ‑ - -
مباحث
«١٠» فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ فَزادَهُمُ اللّهُ مَرَضاً وَ لَهُمْ عَذابٌ أَلِيمٌ بِما كانُوا يَ
نكتهها:
بيمارى، گاهى مربوط به جسم است، نظير آيهى ١٨٥ سوره بقره؛ «وَ مَنْ كانَ مَرِيضاً» كه درباره احكام روزه بيماران مىباشد.
و گاهى مربوط به روح است،نظير اين آيه «فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ» كه درباره بيمارى نفاق مىباشد.
داستان منافق، به لاشه و مردارى بدبو مىماند كه در مخزن آبى افتاده باشد. هرچه آب در آن بيشتر وارد شود،فسادش بيشتر شده و بوى نامطبوع و آلودگى آن افزايش مىيابد. نفاق، همچون مردارى است كه اگر در روح و دل انسان باقى بماند، هر آيه و حكمى كه از طرف خداوند نازل شود،به جاى تسليم شدن در برابر آن، دست به تظاهر و رياكارى مىزند و يك گام بر نفاق خود مىافزايد. اين روح مريض، تمام افكار و اعمال او را، رياكارانه و منافقانه مىكند و اين نوعى افزايش بيمارى است. «فَزادَهُمُ اللّهُ مَرَضاً»
شايد جملهى «فَزادَهُمُ اللّهُ مَرَضاً» نفرين باشد. نظير «قاتَلَهُمُ اللّهُ» يعنى اكنون كه در دل، بيمارى دارند،خدا بيمارى آنان را اضافه مىكند.
پيامها:
١- نفاق، يك مرض روحى و منافق بيمار است.همانطور كه بيمار،نه سالم است و نه مرده،منافق هم نه مؤمن است و نه كافر. «فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ»
٢- اصلِ انسان،دل و روح اوست. «فَزادَهُمُ اللّهُ»
(حقّ اين بود كه بگويد«فزادها الله مرضا»يعنى در دل آنان مرض بود، خداوند مرض آنها را زياد كرد.
ولى فرمود: مرض، خود آنان را زياد كرد؛ پس قلب انسان، به منزله تمام انسان است؛ زيرا اگر روح و قلب منحرف شود، آثارش در سخن و عمل هويداست.
٣- نفاق، مرضى است كه رشد سرطانى دارد. «فَزادَهُمُ اللّهُ مَرَضاً»
٤- زمينههاى عزّت و سقوط را، خود انسان در خود به وجود مىآورد. «لَهُمْ عَذابٌ أَلِيمٌ بِما كانُوا يَكْذِبُونَ»
٥- دروغگويى، از روشهاى متداول منافقان است. «كانُوا يَكْذِبُونَ»
#در_محضر_تفسیر
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
🔴 عملیات برق آسای نمایندگان برای خود، بی تفاوتی برای حکم خدا❗️
🔰کاری به این نداریم که اساساً بخشنامه اخیر وزارت کشور چه بوده و اساساً نمایندگان به چیزی اعتراض کرده اند و اصلاً چه کسی درست گفته و چه کسی اشتباه؟
⭕️ پرسش این است که چطور برخی از نمایندگان با یک بخشنامه وزارت کشور که به خودشان مربوط می شود، به صورت برق آسا وزیر را به صحن مجلس می کشانند، برخی از آنها در یک عمل کودکانه، با ورود او به مجلس، او را «هو» می کنند، برای استیضاح وزیر کشور رأی جمع می کنند و رگ گردنشان بیرون می زند؛ اما در مورد موضوعاتی نظیر #حجاب که پای #حکم_خداست و میراث امام و خون شهداست، باید با #چراغ_دستی دنبال برخی از آنها بگردیم⁉️
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
✅ معاون سیاسی وزیر کشور 11خردادماه یک بخشنامه به استانداریها زده است که یکی از موارد آن عدم دخالت نمایندگان در امور اجرایی و انتصابات است، یعنی همان مطالبهای که رهبر انقلاب از نمایندگان داشتند و ایشان را از ورود به مسائل اجرایی و انتصابات نهی نمودند.
❌ اما نمایندگان مجلس این را برنتافتهاند و میخواهند وزیر کشور را به خاطر این بخشنامه استیضاح کنند!
در خبرگزاریها به نقل از رجب رحمانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس آمده است: « بعد از انقلاب ندیدم هیچ دولتی (وزارت کشور) این قدر بی حرمتی به مجلس کرده باشد آن هم مجلسی که رهبر انقلاب چندبار آن را انقلابی نامیده است!»
❌ واقعا جای تعجب است که نمایندگان مجلس معترضند به عدم دخالت در مسائل اجرایی، آن هم در سال انتخابات!
آن هم با وجود نهی صریح رهبری و جالبتر اینکه در همین دیدار امسالشان با رهبر انقلاب، در خصوص استیضاح بیمورد وزرا مورد توبیخ قرار گرفتند و خیلی جالبتر اینکه این کار را با اسم انقلابی انجام میدهند!
البته از نمایندگانی که بابت همین مساله به #رهبر_انقلاب هم معترض شدند عجیب نیست!
⭕️ وزیر کشور هم به جای حمایت از معاون خود و تبعیت از فرمایش رهبر انقلاب، بندهای بخشنامه را ابطال کرده است!
🛑 البته از آقای احمد وحیدی بعید نیست، وقتی اول حضورشان، به نمایندگان مجلس نامه زدند که گزینه مورد نظرشان را برای استانداری معرفی کنند، بالاخره باید تبعات اشتباهات خودشان را هم بپردازند و این استیضاح هم یکی از آن موارد است!
🔴 مجلس از رهبر انقلاب خجالت بکشد
معاون سیاسی وزیر کشور نامه ای خطاب به استانداریها و فرمانداریها برای ماههای مانده به انتخابات تنظیم و نکات بسیار دقیقی را گوشزد و تأکید کرده که فرمانداران در برنامه های انتخاباتی نمایندگان و جلسات شائبه دار شرکت نکنند!
حالا به عدهای از نمایندههای پررو برخورده که این چه نامهایه که وزارت کشور زده در نتیجه میخوان وزیر رو استیضاح کنن :|
اقا وحید هیچ جوره جلوی این جماعت کوتاه نیا محکم جلوشون بایست تا مردم دور بعد دکمهشونو از مجلس بزنن
@Moohem
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 مجلسه یا مهد کودک؟!
🔹 تا وزیر کشور وارد مجلس میشه نمایندگان مجلس شروع به کولی بازی و هو کردن میکنن ...
🔹 ای بی لیاقت ها، لااقل حرمت کلام رهبر انقلاب را نگه میداشتید که خطاب به شما گفتند: مجلس انقلابی !
🔹 وزیر کشور از مصوبه خود که همان صحبت رهبر انقلاب است عقب نشینی نکند که مردم و نیروهای انقلابی پشتت ایستاده اند
@Moohem
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞️ #ببینید | نطق طوفانی سارا فلاح نماینده ایلام در مجلس که حرف دل بسیاری از مردم را زد.
احسنت 👏
#حجاب
#لبیک_یا_خامنه_ای
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────