eitaa logo
مبانی الاحکام
31 دنبال‌کننده
1 عکس
0 ویدیو
7 فایل
مبانی فتاوا با محوریت عروة الوثقی رویکردی جدید برای یادگیری تخصصی احکام ارتباط با حقیر: @mahdi25
مشاهده در ایتا
دانلود
بسم الله الرحمن الرحیم اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و العن اعدائهم یا رب وفق و سهل
بحث عروة الوثقی ( احکام شرعی فنی تخصصی ) 🔸یوم الشروع :‌یکشنبه ۱۱ ربیع الاول ( مصادف با ۲۵ شهریور) ◼مکان :‌مدرسه آیت الله لنگرودی رحمة‌الله علیه ، یک ساعت به غروب ( حدود ساعت ۱۷:۴۵) ✅ توضیح درس : بتوفیق الهی و تحت عنایات بیشمار او . موضوع بحث کتاب عروة الوثقی و شروع آن از بحث اجتهاد و تقلید مسئله ۱۲ است . که بحث وجوب تقلید اعلم می باشد .
غرضمان این است که احکام شرعی و فتاوای علمای اعلام را به صورت فنی و دقیق بفهمیم. برای فهم دقیق و فنی فتاوا حتما باید طلبه یک کار تخصصی روی عروة الوثقی و تعلیقات آن داشته باشد و کتاب عروة الوثقی با تعلیقات بیش از ۴۰ نفر از اعلام مراجع ماضین، بستری عالی برای کار روی عبارات فتوایی علما می باشد . عباراتی که مراجع بزرگ سابق با قلم خود نوشته‌اند. کار و تأمل روی نظرات مراجع و حیثیات مد نظر آن ها به تدریج انسان را با نحوه ورود و خروج در فروعات فقهی آشنا می کند و نسبت به مسائل شرعی تسلطی به انسان عنایت می شود که با مطرح شدن مسئله از ناحیه مردم به راحتی آن را تشخیص می دهد و متوجه می شود که آیا اختلاف فتوا دارد یا خیر ؟ و چون مبانی را آشنا است می‌داند چگونه باید جواب دهد. ( این را در آینده توضیح خواهیم داد ) برای روشن شدن ضرورت کار تحقیقی روی فقه فتوایی یا به عبارت بهتر «فقه نیمه استدلالی متأخرین» سخنم را با نقل قضیه‌ای از آیت الله کازرونی پی می گیرم . استاد شیخ حسین مفیدی یزدی می فرمودند: حاج آقای کازرونی که از علمای بزرگ یزد بودند گاهی که به مجلس روضه می رفتند طبعا طلبه‌ای که منبر می رفته است سخننانش را خوب گوش می دادند گاهی بعد از نماز ظهر که در مدرسه علمیه اقامه می فرمودند با ناراحتی می فرمودند طلبه ها توجه کنید امروز رفتم روضه و طلبه منبری فلان مسئله را اشتباه گفت مسئله این نیست درستش فلان است. سپس با تأکید تذکر می دادند ای طلبه‌ها بروید رساله عملیه فارسی را پیش یک مجتهد بخوانید .» آیت الله کازرونی که مجتهد بزرگی در شهر یزد بودند می فرمایند رساله فارسی را باید پیش مجتهد خواند. چه برسد به کتاب عروة الوثقی که کتاب فتوایی تخصصی است و فهم آن از عهده‌ی هر کسی بر نمی آید . از یکی دیگر از اساتید بزرگوارم شنیده‌ام که ایشان می فرمودند بعضی در فقه و اصول خوب کار کرده‌اند اما چون در مسائل فروعات به طور تخصصی کار نکرده‌اند و با فروعات و استفتائات آشنا نیستند، مسئله را اشتباه جواب می دهند ایشان نسبت به اشخاصی که کاملا فاضل بودند این‌طور می فرمودند ( البته اسم نمی بردند ) البته حقیر طلبه کوچک و کم سوادی هستم که لایق تدریس عروة الوثقی نیستم . عروة الوثقی را باید مجتهد تدریس کند. اما با لحاظ خلأ این مباحث لازم دیدم که حداقل بحث آن را داشته باشیم . پیرامون تعلیقات علما بحث کنیم. ان شاءالله در حد خودمان از همین بحث و مباحثه بهره می بریم ان شاءالله.
اهداف برنامه : ۱- تسلط بر مسائل شرعی مبتلا به و فروعات آن‌ها ۲- شناخت مبنایی نظرات و فتاوای موجود در مسئله ۳- آشنایی نیمه استدلالی با فروعات عروه و پر کردن خلأ فقه مختصر نیمه استدلالی بر اساس نظر متأخرین == کتاب شریف لمعة اقوال و مبانی علماء سابق را ارائه نموده است و در دو قرن اخیر اقوال و نظریات و بحث های فقهی بسیار غنی شده است، فروعات بسیاری اضافه شده است و مورد بحث قرار گرفته است لذا نیاز است علاوه بر لمعه، فقه نیمه استدلالی دیگری در کنار دروس سطح یا خارج خوانده شود . ۴- مطالعه و بحث و کار روی یک فقه مختصر برای بدست آوردن احاطه بر مسائل ابواب مختلف فقه == در دوره سطح فقط به کتاب متاجر پرداخته می شود و در درس خارج نیز طلبه یک کتاب مثل صلاة را سال ها طول می کشد و با ۴ سال شرکت در درس خارج تنها بخش کوچکی از کتاب صلاة را درس خارجش را می بیند . بنابراین نزدیک شاید نزدیک ۹۰ درصد فقه اصلا مطالعه و کار نمی شود در حالی که در فرایند فقه نیمه استدلالی می توان در دوره‌ای چند ساله (شاید ۶ یا ۷ سال) کل فقه را مرور کرد و حداقل به طور مختصر با مبانی و ادله آشنا شد و مهم تر اینکه نسبت به فروعات و جوانب مختلف مسئله آگاه شد . صاحب نظران می دانند چنین طرحی چقدر در فعال شدن قوه اجتهاد مطلق طلبه می تواند مؤثر باشد . ۵- توانایی پاسخ دادن صحیح به استفتائات مشکل مردم و یافتن مبنای فقهی مرجع تقلید .
العروة م ۱۲.pdf
242.4K
نوشته نکات مسئله ۱۲
بحث عروة الوثقی ( احکام شرعی فنی تخصصی ) 🔸یوم الشروع :‌یکشنبه ۱۱ ربیع الاول ( مصادف با ۲۵ شهریور) ◼مکان :‌مدرسه آیت الله لنگرودی رحمة‌الله علیه ، شعبه ۲ (میدان روح الله، روبروی مسجد سلماسی) مدرس ۴ یک ساعت به غروب ( حدود ساعت ۱۷:۴۵)
orvah ejtehad1 -03-6-25.mp3
17.37M
العروة الوثقی جلسه 1 -گوشه‌ای از فوائد مطالعه روی تعلیقات عروة -حکم وجوب تقلید اعلم و شقوق موجود در مسئله
بسمه تعالی روش مرحله به مرحله کار و مطالعه عروة الوثقی هدف : تخصص در احکام فقهی و فهم درست فروعات و تسلط بر آنها ((هر مرحله متوقف بر مرحله قبل است )) 1- مطالعه و تأمل روی متن فتوای سید یزدی 2- انتخاب چند حاشیه از حواشی مهم و تلاش برای فهم آنها 3- تطبیق نظر مُعلِّق بر متن عروة و بدست آوردن فتوای تعلیقه زننده و دقت در تفاوت آن با نظر سید یزدی قده 4- بدست آوردن نظر مشهور یا اجماعی اگر علماء تعلیقه نزده باشند. 5- جمع بندی مسئله و فروعات فهمیده شده با لحاظ تعليقات مطالعه شده و یادداشت کردن آن ( در این مرحله ما بیشتر نظریات سادات خمسه را مورد دقت و تأمل قرار می دهیم که عبارتند از : آیات عظام سید عبدالهادی شیرازی ، سید بروجردی ، سید محسن حکیم ، سید ابوالقاسم خوئی ، سید سیستانی ) --------------------------- مرحله تکمیلی : 1- مراجعه به سائر حواشی و تعلیقات عروة که اشاره‌هایی به مستندات حکم دارند مثل : تعلیقه‌‌ی آیات عظام آقای مرعشی ، آقاضیاء عراقی ، آقای مفتی الشیعة 2- مراجعه به کتاب مستمسک العروة مرحوم آقای حکیم و مهذب الاحکام سید سبزواری قده و دقت در اینکه حکم بر چه مبانیی استوار گشته است . 3- برای کسانی که می خواهند بحث استدلالی تفصیلی مسئله را ببینند مراجعه به کتاب تنقیح مرحوم آقای خوئی قده و تنقیح مبانی العروة مرحوم شیخ جواد تبریزی و همچنین شرح عروة شیخ مرتضی حائری
orvah ejtehad2 -03-6-26.mp3
21.59M
بحث العروة الوثقی جلسه 2 - توضیح قید احراز وجود اعلم - تفصیل آقای سیستانی و سید عبدالهادی شیرازی در مسئله
بسمه تعالی برای اینکه بحثمان فقط در وادی عبادات منحصر نشود و بتوانیم در طول هفته از نظریات متأخرین در معاملات هم بهره ببریم . با موافقت دوستان بنا شد سه شنبه ها و چهارشنبه ها کتاب الاجاره عروة را بخوانیم . از امروز ان شاءالله شروع می شود .
🏴 إنا لله وإنا إلیه راجعون اللَّهُمَّ إِنَّا نَشْكُو إِلَيْكَ‏ فَقْدَ نَبِيِّنَا صَلَوَاتُكَ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ غَيْبَةَ وَلِيِّنَا وَ كَثْرَةَ عَدُوِّنَا وَ قِلَّةَ عَدَدِنَا وَ شِدَّةَ الْفِتَنِ بِنَا وَ تَظَاهُرَ الزَّمَانِ عَلَيْنَا فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَعِنَّا عَلَى ذَلِكَ بِفَتْحٍ تُعَجِّلُهِ وَ بِضُرٍّ تَكْشِفُهُ وَ نَصْرٍ تُعِزُّهُ وَ سُلْطَانِ حَقٍّ تُظْهِرُهُ وَ رَحْمَةٍ مِنْكَ تُجَلِّلُنَاهَا وَ عَافِيَةٍ مِنْكَ تُلْبِسُنَاهَا بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.
م 16.pdf
111.9K
مسئله 16 : بحث بسیار مهم درباره انواع جاهل و حکم آنها
⚫️ تعطیلی حوزه‌های علمیه کشور به مدت سه روز مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضى نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَ ما بَدَّلُوا تَبْدِیلاً ضمن تسلیت به مناسبت شهادت عالم مجاهد و عبد صالح خدا، دبیر کل فقید حزب الله لبنان، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن نصرالله "رضوان الله تعالی علیه" به اطلاع می‌رساند؛ حوزه‌های علمیه سراسر کشور، از یکشنبه هشتم تا سه شنبه ۱۰ مهر می‌باشند. https://www.hawzahnews.com/news/1187669
27-6-03 orvah 3.mp3
22.08M
بحث تقلید جلسه ۳ نکته ای در باب مستند حکم قاضی مسئله ۱۳ فرض تساوی مجتدین حکم مکلف زمان فحص از اعلم
1-7-03 orvah 4.mp3
22.22M
بحث تقلید جلسه۴ مسئله ۱۵ حکم و مبانی تقلید میت اجماع علماء بر حرمت تقلید ابتدائی از میت حکم بقاء بر تقلید میت
2-7-03 orvah 5.mp3
25.27M
بحث تقلید جلسه ۵ مسئله ۱۶ حکم عمل جاهل انواع جاهل امکان تحقق قصد قربت از جاهل
7-7-03 orvah 6.mp3
28.76M
بحث تقلید جلسه ۶ مسئله ۱۶ حکم جاهل قاصر و مقصر غیر ملتفت فروعات مسئله بحث اجزاء و تأثیر آن در مسئله
3-7-03 orvah ejareh 1.mp3
27.19M
بحث اجاره جلسه ۱ تعریف اجاره اجاره عقدی تملیکی نه عقدی عهدی نقد برداشت برخی حقوق دان ها از عبارت سید یزدی
ejareh2 03-07-11.mp3
24.87M
بحث اجاره جلسه ۲ - تکمله تعریف اجاره - الفاظ اجاره - جریان معاطات در اجاره
orvah 7_ 03-07-14.mp3
25.07M
بحث تقلید جلسه ۷ - تعریف اعلم و شرح خصوصیات معتبر در آن - راه شناخت اعلم
با سلام از امروز مباحثه عروة الوثقی ان شاءالله ساعت ۱۶:۴۵ برگزار می گردد.
🏴با عرض تسلیت شهادت حضرت صدیقة طاهرة به محضر حجت بن الحسن سلام‌الله علیها به اطلاع می‌رساند به همین مناسبت، امروز و فردا (۱۴و۱۵جمادی‌الاولی) تعطیل می‌باشد.
taqlid m36 3-9-03.mp3
18.81M
تبیین عروة الوثقی تقلید م ۳۶ / 1403-9-3 🔹بحث طرق اطلاع از فتوای مجتهد 🔹بحث حجیت خبر عدل واحد در موضوعات
20241124_ العروة التقلید1403-9-04.mp3
22.83M
تبیین عروة الوثقی مسئله 38 / 1403-9-4 🔹علم اجمالی به وجود اعلم 🔹اهمیت تعلیقات عروة و بحث و بررسی آنها