May 11
#معرفی_مبنا
👈 مرکز پژوهشی مبنا در سال ۱۳۹۰ با عنوان «مؤسسه فرهنگی مطالعاتی صراط مبین» با همت برخی اساتید حوزه و دانشگاه و پژوهشگران حوزه فرهنگی در شهر مقدس قم تأسیس شد.
💠 این مؤسسه که با مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز به کار کرده بود، در سال ۱۳۹۷ توانست مجوز مرکز پژوهشی را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کسب کند و با عنوان «مرکز پژوهشی مبنا» جهتگیری علمیتر و پژوهشیتر یابد.
🆔@mabna_center
مرکز پژوهشی مبنا
#معرفی_مبنا 👈 مرکز پژوهشی مبنا در سال ۱۳۹۰ با عنوان «مؤسسه فرهنگی مطالعاتی صراط مبین» با همت برخی ا
#معرفی_مبنا
📚گروههای علمی "مرکز پژوهشی مبنا"
این مرکز در حال حاضر با سه گروه علمی و یک واحد پژوهشی در حال فعالیت است:
1️⃣ گروه پژوهشی فرهنگ دینی:
این گروه علمی در ابتدا نظام موضوعات مدنظر خود را طراحی کرده و توانسته طی سالهای اخیر موضوعات حساسی همچون اختلالات نهاد خانواده در ایران، بحران جمعیت و فرزندآوری، مدعیان دروغین، پاسخ به شبهات، فساد اداری، اخلاق اجتماعی و ... را مورد مطالعه قرار دهد. این گروه با تولید کتاب، مجلات، گزارش و سندهای راهبردی، گزارش برآوردها و... میکوشد، مسائل بنیادین نظام جمهوری اسلامی در زمینه فرهنگ دینی را با نگاهی آسیبشناسانه بررسی کرده و برای تصمیمسازان و تصمیمگیران، راهکار و راهبردهای عملیاتی ارائه کند.
🔔 با توجه به اهمیت سه موضوع نهاد خانواده، آموش و رسانه و فضای مجازی، سه هسته مطالعاتی ذیل این گروه تعریف شده است. هسته مطالعاتی نهاد خانواده، مطالعه این نهاد در ابعاد مختلف را مدنظر خود قرار داده است. هسته رسانه و فضای مجازی دیگر هسته علمی است که موضوع حکمرانی دینی در فضای مجازی و مسئله جنگ شناختی در رسانه را پیگیری میکند. طراحی و تأسیس هسته مطالعاتی آموزش نیز در دستور کار قرار دارد. این هستههای مطالعاتی پس از رشد و گسترش حوزه مطالعاتی، تبدیل به گروههای پژوهشی مرکز خواهند شد.
2️⃣ گروه پژوهشی نهادهای دینی:
این گروه پژوهشی، به تحلیل نظری نهادهای دینی میپردازد و با نگاهی آسیبشناسانه در پی ارائه راهکارهای ارتقای کارایی آنهاست. در این راستا موضوعات متنوعی چون جریانشناسی، مطالعه نهاد مرجعیت، آینده نهاد دین در ایران، سرمایه اجتماعی نهاد روحانیت، ارتقاء جایگاه اجتماعی ایشان و ... در دستور کار این گروه قرار گرفته است. همچنین از آنجا که مدیریت و پژوهشگران این مرکز، افتخار طلبگی دارند، درباره مسائل حوزه علمیه و روحانیت نیز پژوهش کرده و با همکاری مراکز حوزوی و عقد تفاهمنامه، سعی در کمک به مرکز فکری جهان تشیع را دارد. نتایج پژوهشهای این گروه نیز در قالب کتاب، مجله، گزارش راهبردی و... تولید میشوند.
3️⃣ گروه پژوهشی مردمسالاری دینی:
دیگر گروه علمی مرکز، گروه پژوهشی مردم سالاری دینی است که تلاش دارد مطالعات علمی در خصوص ولایت فقیه، قانون اساسی، فقه حکومتی، نظریه دولت اسلامی و ... را تعریف و اجرایی کند. این گروه توانسته آثار فاخری در این حوزه ارائه کند که حائز امتیازات گوناگونی شده است. تاسیس قطب حقوق عمومی در اسلام از برنامههای این گروه به شمار میرود.
4️⃣ واحد وضعیتشناسی:
هرگونه فعالیت در زمینه سیاستگذاری و تصمیمسازی، نیاز به اطلاعات بنیادین دارد. متأسفانه در خصوص دین و دینداری در ایران، کمتر پژوهش پیمایشی صورت گرفته و اطلاعات پژوهشی موثقی وجود ندارد. در این رابطه، مبنا تلاش کرده با تأسیس واحد وضعیت شناسی ضمن جمعآوری اطلاعات آشکار موجود در فضای علمی ایران، برخی پژوهشهای پیمایشی را در این خصوص تعریف کند.
📌 نتیجه این پژوهشها در سالنمای دین و دینداری به شکل سالانه استخراج و ارائه میشود. در این رابطه، سالنما در سه بخش دست به پژوهش میزند:
🔸دینداری ایرانیان
🔸کنشگران موثر دین
🔸امکان و سازمانهای دینی
👈تلاش میشود اطلاعات در این خصوص جمعآوری و به شکل سالانه تکمیل گردد. این سالنما دستمایه اولیه تصمیمسازن و سیاستگذاران میباشد.
🆔@mabna_center
#معرفی_مبنا #نشر_مکث_اندیشه
📚 نشر مکث اندیشه، در سال نود و چهار، با محوریت انتشار پژوهشهای علمی درحوزه دین، فرهنگ دینی، نهادهای دینی(حوزه و ورحانیت)، مردمسالاری دینی(مبانی نظری حکومت اسلامی) و با هدف دفاع علمی از ارزشها و مبانی انقلاب اسلامی و حکومت اسلامی با مدیرمسئولی جناب آقای دکتر محمدتقی دشتی، عضو هیئت علمی دانشگاه و رئیس مرکز پژوهشی مبنا تأسیس شد.
👈 با توجه به رسالت نشر مکث اندیشه، کتب مختلفی در موضوعات فقه و حقوق، حوزه و روحانیت و فرهنگ دینی به چاپ میرسد.
🔰 بسیاری از فرهیختگان و نخبگان جامعه، کتابهای مکث اندیشه را راه حلی درست و منطقی برای برون رفت از چالشهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی میدانند.
📌 به عنوان مثال، جلد اول کتاب نظام حقوق بشر اسلامی، برای دوسال متوالی به عنوان کتاب برتر (توسط کمسیون حقوق بشر اسلامی در سال نود و هفت و کمسیون حقوق بشر قوه قضائیه در سال نود و هشت) برگزیده شد.
✍ از جمله نویسندگانی که این انتشارات به نشر آثار آنها میپردازد، میتوان به فرهیختگانی همچون حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد جواد ارسطا(دانشیار دانشگاه تهران)، دکتر محمد تقی دشتی(عضو هیئت علمی دانشگاه)، پژوهشگران مرکز پژوهشی مبنا و دیگر افراد اشاره کرد.
🆔@mabna_center
#نشست_علمی #حق_بر_مسکن
🔰 اولین نشست علمی "حق بر مسکن"
باحضور:
🎤 دکتر سیدمحمدمهدی غمامی
🎤 دکتر سیداحمد حبیب نژاد
🎤 دکتر سیدسعید هاشمی نسب
📌 دوشنبه، ۲۰دیماه ۱۴۰۰، ساعت ۱۹
❇️ شرکت در وبینار
🆔@mabna_center