#یادداشت #مرکز_پژوهشی_مبنا
🌀 تعامل سیستماتیک با نسل اسپند
🖋نسل اسپند را دریابیم/ یادداشتی از دکتر محمدتقی دشتی، رئیس مرکز پژوهشی مبنا
🔻#نسل_اسپند در بحران اخیر نقش غیرقابلانکاری داشت، بهنحویکه آمار قابلتوجهی از #معترضین و اغتشاشگران را سنین ۱۵ الی ۲۲سال تشکیل میدادند. همان افرادی که بازجوها گفتند ما حرف آنها را متوجه نمیشویم و آنها نیز حرفهای ما را نمیفهمند. انگار در عالم جداگانهای به سر میبرند.
⬅️ این نسل اسپند که من عنوان کردهام و اخیراً در محافل هم گفته میشود بخشی از نسل دهه هشتادیها ( و بعضاً دهه هفتادیها و نودیها) میباشد.
⭕️ اگر مانتوانیم با این نسل ارتباط مؤثر و تعامل #سیستماتیک برقرار کنیم، شاهد قضایا و حوادث عجیبوغریبی در آینده ( شبیه آنچه در بحران اخیر رخ داد) خواهیم بود.
🔔 با توجه به چالشها و #فتنه اخیر #جامعه، توجه به ویژگیهای نسل اسپند اهمیت به سزایی دارد، زیرا از بستر تربیت ناصحیح ما بخش قابلتوجهی از دهه هشتادیها به سمت گسست اجتماعی حرکت میکنند و همگان در قبال این اوضاع مسئولیم.
👈 بحث من لزوم تغییر شیوههای برخورد با نسل اسپند و کنترل آسیبهای آنها است. روشهای سنتی در برخورد با این نسل دیگر جواب نمیدهد. اینها سبک گفتگوی خاصی دارند، سبک #تعامل ویژهای دارند که حتماً باید با آنها به نحو دیگری رفتار کرد و به نحو دیگری تبلیغ و ترویج کرد.
📝 متن کامل یادداشت
🆔@mabna_center
#افق_مکث #امر_به_معروف #نهیازمنکر
✳️ امر به معروف و نهی از منکر یکی از فرایض مهم دینی است که به تعبیر امیرمؤمنان همه خوبی ها(حتی جهاد در راه خدا) در برابر آن به مثابه قطره ایی آب در مقایسه با دریای بی کران است.
👈 این #فریضه از مکانیسم های نظارت اجتماعی در جامعه اسلامی است، چنان که اصل هشتم قانون اساسی بنا به ماهیت دینی نظام اسلامی ایران، امر به معروف و نهی از منکر را وظیفه ای همگانی نسبت به دولت و مردم اعلام کرده است.
🔻 متأسفانه با وجود گذشت بیش از چهار دهه از عمر #انقلاب_اسلامی، روز به روز شاهد عقب نشینی حاکمیت و مردم در اجرای این فریضه برجسته ایم. این عقب نشینی حتی سبب شده است که در سال های اخیر، هرچند گاه یک بار برای آمران و ناهیان اتفاق هایی تلخ رخ دهد و در کنار آن رفتارهای شیطنت آمیزی در بدنام کردن امر به معروف و نهی از منکر از سوی رسانه های معاند، شکل بگیرد.
🔰 این روند ما را بر آن داشت که وضعیت این فریضه را به عنوان یک مسأله اجتماعی_فرهنگی مد نظر قرار دهیم و با رویکرد حل مسأله به سراغ پژوهش درباره آن برویم.
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center
1 14010927.mp3
6.69M
#مرکز_پژوهشی_مبنا #فقه_پویا
💠 برنامه فقه پویا
🔍 بررسی فقهی-حقوقی پیش نویس قانون #آزادی اعتراضات «برنامه اول»
🎙 دکتر محمدتقی دشتی، رئیس مرکز پژوهشی مبنا
🎙 حجت الاسلام و المسلمین محمد مهدی فر، پژوهشگر مرکز پژوهشی مبنا
⬅️ بررسی موضوع در #قانون اساسی و سیره معصومین(ع)، حق #اعتراض؛ حقی الهی و همگانی
📻 رادیو معارف
🆔@mabna_center
#نهاد_متولی_مسئول_خانواده
#وزارت_خانواده
⬅️ تأسیس وزارت خانواده، موجب شکلگیری یک رویکرد سیستمی و ساختارمند برای حل معضلات #خانواده خواهدشد.
📚 کتاب تنخا
🆔@mabna_center
#خبر_مبنا #دیدار
🔍 بررسی و آسیب شناسی مسائل زکات در جهت تقویت و توسعه فریضه الهی در کشور
✅ تشکیل کارگروه بررسی و آسیبشناسیِ مسائل زکات و تدوین سند راهبردی آن توسط مرکز پژوهشی مبنا در جهت تقویت و توسعه فریضه الهی زکات در کشور
⬅️ حجتالاسلاموالمسلمین سید حسن ربانی نماینده ولیفقیه در وزارت #جهاد_کشاورزی و رئیس شورای مرکزی زکات به همراه حجتالاسلاموالمسلمین ارباب سليماني رئيس شوراي امربهمعروف و مسئول کانون فرهنگی مساجد در #وزارت_ارشاد و جناب آقای مسعودیان مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) و تعدادی از فرهیختگان و متصدیان امر زکات در کشور با حضور در #مرکز_پژوهشی_مبنا با آقای #دکتر_دشتی ریاست مرکز پژوهشی مبنا، دیدار کردند.
🔸 دکتر محمدتقی دشتی در این دیدار، اهمیت موضوع مسئله شناسی #زکات را یادآور شد و گفت: "در موردبحث زکات چند کار میتوان انجام داد. یکی اینکه ما وضعیت را بشناسیم که از ۱۰ سال یا ۲۰ سال گذشته تاکنون وضعیت این فریضه الهی در کشور چطور بوده و الآن چطور هست و آن گزارشهایی هم که زحمتکشیدهاند، آنالیز و تحلیل مضمون میگردد و نتایج آن مشخص میگردد. بعدازاین باید به سراغ آن سند تحولی که میفرمایید برویم و نقطه مطلوب، اهدافش، روشهایش، سیاستها، ملاحظات و همهی اینها ترسیم میگردد.
👈 در این جلسه مقرّر گردید جهت تحلیل بهتر از وضعیت موفقیت و یا عدم موفقیت زکات، دبیرخانه شورای زکات، کلیه مسائل و مشکلات زکات را توسط کارگروه مرکز پژوهشی مبنا پیگیری نماید و در گام بعدی پیشنهادات لازم برای تدوین سند #تحول زکات آماده گردد.
🌐 متن کامل خبر
🆔@mabna_center
#افق_مکث #مرکز_پژوهشی_مبنا
📌 ارتباط کاهش باروری و سالخوردگی جمعیت
⬅️ در برخی کشورها، از سویی توسعه اقتصادی #اجتماعی و در بعضی دیگر اجرای برنامه های تنظیم #خانواده در کنار بهبود شاخص های توسعه اقتصادی و اجتماعی عامل اصلی در کاهش باروری بوده است و از سوی دیگر بهبود شاخص های توسعه انسانی و همگرایی کشورها در کاهش موالید، باعث افزایش شاخص سالخوردگی گردیده است.
🔻 باروری و سالخوردگی #جمعیت در مقایسه ای که میان ایران با چند کشور آسیایی و آفریقایی انجام گرفته، نشان می دهد تا سال 2025، سه کشور تونس، ترکیه و #ایران به ترتیب وارد دوره سالخوردگی خواهد شد.
⭕️ طبق تحقیقی که در منطقه آسیا و اقیانوسیه انجام گرفت، کشورهایی که #باروری آنها با سرعت بیشتری کاهش یافته است، افزایش بیشتری در شمار افراد سالمند تجربه کرده اند.
🌐پژوهشنامه افق مکث
🆔@mabna_center
#نمایشگاه #مرکز_پژوهشی_مبنا
🔰دیدار مسئولان و اساتید حوزه و دانشگاه ازغرفه مرکز پژوهشی مبنا
👈 اولین نمایشگاه تخصصی #پژوهشهای_فقهی_معاصر، با محوریت مسائل مستحدثه فقهی مانند فقه جامعه و فرهنگ، فقه کودک، فقه ثقلین، فقه سیاسی و فقه پزشکی در محل نمایشگاه تخصصی در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برپا و پذیرای مسئولان #حوزوی و دانشگاهی، علاقهمندان به #پژوهش، اساتید و طلاب بود.
🔘 در این نمایشگاه، ۲۰ مرکز تخصصی ازجمله مرکز پژوهشی مبنا حضور داشتند که به ارائه آثار و دستاوردهای پژوهشی و تحقیقی خود در حوزه #فقه_معاصر پرداخته و منشورات خود را به نمایش گذاشتند.
🔸 شخصیتهای ملی و مذهبی، مسئولان بسیاری در نمایشگاه تخصصی پژوهشهای فقهی معاصر حضور یافته و از غرفهها بازدید کردند.
🌐 متن کامل خبر همراه با گزارش تصویری
🆔@mabna_center
#نهاد_متولی_مسئول_خانواده
#وزارت_خانواده
✅ ساماندهی نظام خانواده با تشکیل وزارت خانواده و جوانی جمعیت محقق می شود.
حجتالاسلام کرم عباسی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر فارس:
⬅️ پرداختن به این بنای مقدس و بنیادین و حمایت و هدایت آن به جایگاه واقعی و متعالیاش، همواره سبب اصلاح #خانواده بزرگ انسانی و غفلت از آن موجب دور شدن بشر از حیات حقیقی و سقوط به ورطه هلاکت و ضلالت بوده است.
🔹 تشکیل یک #وزارتخانه در حوزه خانواده در شرایط کنونی ضرورت دارد، البته به این شرط که همه دستگاهها و سازمانهای موازی تجمیع شوند و ذیل این وزارتخانه قرار بگیرند، حتی سازمانهای حمایتی.
🔹 اگر این اتفاق نیفتد حتی اگر چنین وزارتخانهای تشکیل شود کارایی لازم را نخواهد داشت و میشود شیر بییال و دم، بهطوری که نه تنها نمیتواند هدف موردنظر را که ساماندهی و حل و فصل مسائل خانواده را برآورده کند بلکه بودجه #کشور هم هدر میرود.
📌 وقتی صحبت از خانواده میکنیم، نمیتوانیم کودک خانواده را به یک جایی بسپاریم و مسائل زنان و سالمندانش را به جاهای دیگر، چون این کار به خانواده آسیب میزند.
🔹 باید یکبار برای همیشه تکلیف خود را با نظام خانواده مشخص کنیم و هر آنچه مربوط به خانواده میشود اعم از مسائل کودکان و #سالمندان تا #جوانان و زنان را ذیل یک وزارتخانه جمع کنیم و به حل و فصل مسائلش بپردازیم.
#مرکز_پژوهشی_مبنا
🆔@mabna_center