مختصری درباره طرح ولایت
سرفصلهای ۶ گانه طرح ولایت شامل «معرفتشناسی»، «خداشناسی»، «انسانشناسی»، «فلسفه اخلاق»، «فلسفه حقوق» و «فلسفه سیاست» است که هر یک از این سرفصلها به وجهی از وجوه نظام اندیشه اسلامی میپردازد و در صدد است که با تبیین این گزارهها دانشجویان را با نظام کلی تفکر اسلامی آگاه سازد.
این دوره جایگاهی ویژه در اندیشه رهبر فرزانه انقلاب دارد تا آنجا که ایشان در ۲۴ سال گذشته فارغ از ارشادات و نکاتی که در دیدارهای خصوصی و غیرخصوصی درباره طرح ولایت مطرح فرموده اند، ۷ دیدار اختصاصی با دانش پژوهان طرح ولایت نیز داشته اند. ایشان در یکی از همین دیدارها می فرمایند:
«آنچه که من را به این اجتماع، به این برنامه، به این اردو و به این مجموعهی علمی و آموزشی و فرهنگی [طرح ولایت] دلبسته و معتقد میکند، این است که در اینجا آمیزهای از علم و ایمان، از تفکّر و عاطفه مشاهده میشود.»
بیانات در جمع دانش پژوهان طرح ولایت مورخ ۱۳۷۹/۰۶/۱۰
@mabnaha
شرح تفصیلی طرح ولایت
در راستای ﺿﺮورت تحکیم بنیان های اندیشه ای فعالین فرهنگی مؤمن انقلابی استان دوره طرح ولایت در مرکز استان برگزار می شود.
این دوره نظر به تأکیدات مقام معظم رهبری مدظله العالی نسبت به تقویت بنیه فکری فعالین فرهنگی مؤمن انقلابی در کارزار اندیشهای امروز و هجمه بیش از پیش اندیشه های بیگانه، فراگیری اندیشه اسلامی در میان آحاد جوانان و دانشجویان ایران اسلامی یک ضرورت انکارنشدنی است.
از آنجا که اسلام ناب مبتنی بر قرائت حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه عصاره و خمیرمایه انقلاب اسلامی ایران را شکل می دهد، به منظور شناخت مبانی نظری انقلاب اسلامی، آشنایی با منظومه فکری اعتقادی اسلام اهمیت مضاعف دارد.
از این رو طرح ولایت استان در راستای ﺿﺮوت تحکیم بنیان های اندیشه ای فعالی فرهنگی مؤمن انقلابی در استان و حضور فعال و اثرگذار در میدان جنگ فکری فرهنگی امروز، با محتوایی کارآمد و متناسب با نیازهای امروز جوانان در سنگر دانشگاه، طراحی و برگزار می گردد.
در اﯾﻦ دوره ﺑﺎ اﺗﮑﺎل ﺑﻪ ذات ﻟﺎﯾﺰال اﻟﻬﯽ و ﻋﻨﺎﯾﺎت ﺧﺎﺻﻪ ﺣﻀﺮت حجت علیه السلام در مرکز استان بعد از ظهرها به مدت یک هفته ﺑﺮای ﺟﻤﻌﯽ از برادران و خواهران فعال فرهنگی با بهره گیری از اساتید فاضل و برجسته کشور ﺑﺮﮔﺰار ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ.
سرفصل های آﻣﻮزﺷﯽ این دوره در دو ﺑﺨﺶ ﺑﺮای اراﺋﻪ آﻣﺎده ﺷﺪه اﺳﺖ. ﺑﺨﺶ اول در عرصه اندیشه ای، با هدف تقویت بنیه فکری اعتقادی، ﺷﺎﻣﻞ مباحث اعتقادی با محوریت مبانی اندیشه اسلامی در راستای انسان شناسی، معرفت شناسی، خدا شناسی، فلسفه حقوق، فلسفه اخلاق و فلسفه سیاست و مباحث بصیرتی سیاسی در راستای شناخت ابعاد مختلف انقلاب اسلامی و دشمنان داخلی و خارجی آن می شود.
ﺑﺨﺶ دوم نیز در عرصه مهارتی، با هدف تقویت فعالیت تشکیلات و ارتقاء توان تشکیلاتی نیروی انسانی آن، شامل مباحث تشکیلات اسلامی و مدیریت جهادی در سه ساحت خود، خانواده و تشکیلات بوده که با توجه به تفاوت نقش های مرد و زن در زندگی، میزان مباحث مهارتی در عرصه تشکیلات در دوره برادران بیشتراز دوره خواهران و میزان مباحث مهارتی در عرصه خانواده در دوره خواهران بیش از دوره برادران خواهد بود.
با توجه به هدف گذاری انتخاب هدفمند مخاطبان از طریق گزینش، این امر به نحو مقتضی صورت میگیرد تا بتوان بیشترین اثرگذاری و کارآمدی را از دوره توقع داشت.
@mabnaha
درآمدی بر معرفت شناسی و مبانی معرفت دینی
از اساسی ترین پرسش های فرا روی انسان معاصر، نحوه معرفت وی به دین و اعتبار این معرفت هاست. از آن جا که معرفت دینی خود بخشی از شناخت های بشری است، باید ملاک دستیابی به سایر شناخت های انسان باشد. بر این اساس لازم است که در ابتدا به تبیین بنیادی ترین مباحث معرفت شناسی، نظیر امکان معرفت یقینی و انواع آن، ارزش شناخت ، بررسی نسبی گرایی معرفت شناختی و… پرداخت. درس درآمدی بر معرفت شناسی و مبانی معرفت دینی، تبیین این مباحث را بر عهده دارد.
@mabnaha
#معرفی_دوره