🔰حاج میثم مطیعی در همایش مداحان مولف گفتند:
روای میگوید در خیمه امام صادق علیهالسلام بودم و فردی وارد شد و گفت من علم کلام میدانم و آماده مباحثه با اصحاب شما هستم.
حضرت به من فرمود:
خارج شو و متکلمین را صدا بزنم. افرادی را جمع کردم اما بازهم امام منتظر کسی بودند. سواری میآمد و حضرت فرمود به خدا قسم هشام آمد. هشامبنحکم وارد شد و تازه موی صورتش درحال روییدن بود یعنی بچه سال بود. هرکس در بین ما بود از او بزرگتر بود.
هشام شاگرد امامصادق و امامکاظم علیهمالسلام است. وقتی او آمد، حضرت برای او جا باز کردند و فرمودند یار ما آمد که با قلب و زبان و دستش ناصر ماست.
نکته روز گذشته مقام معظم رهبری درباره #جهادزبان بسیار مهم است و امروز پیوند جهاد زبان و قلم است.
اینکه ما مداحان با قلمی، زبانی و ... مشغول جهادتبیین هستیم، باید به این روایت توجه کنیم.
هشام در این ماجرا جواب این شامی را میدهد و امام به او میفرماید تو با دو پا زمین نمیخوری! یعنی هرجایی بخواهی زمین بخوری، بلند میشوی. افراد باید مانند تو حرف بزنند یعنی #جهادتبیین کنند اما باید مراقب لغزشها باشی.
#مداحی یک #رسانه است و مقصود این رسانه، آن است که پیامی را به مخاطب مخابره کند.
#کتاب خود رسانه است و رسالت آن رساندن پیام است.
مداحانی که یک رسانه هستند جادارد با رسانه کتاب ارتباط داشته باشند.
اگر مداحی اهل تالیف و نگارش کتاب نیست هم باید با کتاب مأنوس باشد و اهل کتاب باشد.
محتوایی که مداح میخواهد ارائه کند، اگر به منبع کتاب متصل نباشد، مشکلساز است. البته چه کتابی خوانده شود مهم است!
🆔 @ztsahra
هدایت شده از جبهه جهانی شبابالمقاومة 🇵🇸
📣 جلسه چهل و یکم اخلاق و مبانی معرفتی همونجوری که قبلا اطلاعرسانی شده امشب همزمان با نماز مغرب به امامت حضرت آیتالله رجبی در مسجد مدرسه معصومیه واقع در بلوار امین شهر قم برگزار میشه
درس اخلاق بلافاصله بعد نماز آغاز و إنشالله جلسه تا ساعت ۱۹ به اتمام میرسه
🔹حضور به موقع شما ما را در منظمتر برگزار کردن جلسه کمک میکنه
🔰سرود «دایه دایه وقت جنگه»
از دفاع مقدس تا آزادی قدس
📝یادداشت تحلیلی رسانه بافتار در خصوص اجرای حماسی متفاوت در دیدار مداحان
🆔 @ztsahra
🔰سرود «دایه دایه وقت جنگه»
از دفاع مقدس تا آزادی قدس
📝یادداشت تحلیلی رسانه بافتار در خصوص اجرای حماسی متفاوت در دیدار مداحان
🏷دوم دیماه ۱۴۰۳ در سالروز ولادت حضرت زهرا (س)، ناگهان در حسینیۀ امامخمینی (ره)، شور و حماسهای برپا میشود.
یک مداح، سرودی لُری با نغمۀ آشنای «دایه، دایه، وقت جنگه» میخواند؛ ترانهای که ما را به یاد روزهای هشت سال دفاع مقدس میاندازد.
حاج مهدی تُرکاشوند، مداح اهل بروجرد که در مقابل رهبر انقلاب به مولودیخوانی ایستاده است، قبلاز خواندن این سرود میگوید: «سالها پیش، رزمندههای لُر با این نوا از مادرشان اذن گرفتند و راهی جبهه شدند...»
این نغمه یک بار پیش از این نیز در محضر آیتالله خامنهای خوانده شده بود؛ در بهمن ۱۳۶۵ با آواز محمد میرزاوَندی. این خواننده دربارۀ آن روز میگوید: «همه دورتادور دفتر نشسته بودند. چند لحظهای نشستیم. آقای خامنهای تشریف آوردند. خدمت ایشان سلام کردیم. بهشوخی گفتند: شما که میگویید وقت جنگ است، در مورد جنگ بخوانید. «تا نفس دارم میجنگم»، «ای وطن، بیتو دنیا قورسونه» و «دایه، دایه» را اجرا کردیم.
آقای خامنهای ما را تشویق کردند و برایمان دست زدند. پشتبندش هم همه برای ما دست زدند. آقای خامنهای به من گفت: از صدای شما خیلی خوشم آمد.»
این سرود حماسی، یکی از مشهورترین آواهایی است که مردم در زمانۀ جنگ تحمیلی میخواندند. خواندن دوبارۀ آن بههمراه شعری دیگر که متناسب نبرد امروز ما با اسرائیل است، معنای مهمی در سر دارد.
گرچه اصل این ترانه برای لرستان است؛ اما گویی حرف همۀ ایرانیان است. این سرود، همۀ سربهداران وطن را به جنگ با دشمن فرامیخواند.
مشهورترین اجرای این سرود با صدای محمد میرزاوند و رضا سقاییست. میرزاوند در دفاع مقدس، بارها به خطهای جنگ رفته و این ترانه را برای رزمندگان خوانده است. او آنقدر با جانودل این قطعه را اجرا میکرد که از سال ۱۳۶۷ برای مدت زیادی، حنجرهاش آسیب دید و از خوانندگی بازماند. محمد میرزاوندی در سه دورهٔ اول از جشنوارۀ موسیقی فجر، مقام اول تکخوان را کسب کرده است.
پیشاز حاج مهدی ترکاشوند، حاج محمود کریمی نیز در سرودی بهمناسبت ولادت حضرت زینب (س) از این ترانه اقتباس کرده بود؛ اما بازخوانی ترکاشوند، تفاوتهایی دارد که آن را گیراتر میکند: حماسی بودن،
تناسب با موقعیت جنگ امروز ما،
سرودهخوانی یک مداح لری با لحنی شیرین و صمیمی و اعلام آمادگی مردم ایران در پیش روی رهبر انقلاب.
🆔 @ztsahra