آموزش مهارت های ارتباط برقرار کردن
آنها را به شراکت مجبور نکنید
به عنوان پدر یا مادر، وظیفه شما است که به فرزند خود دست ودل باز بودن را بیاموزید. اما کودک مجبور نیست همه وسایل خود را با دیگران شریک شود.
برخی از وسایل یا اسباب بازی ها برای کودکان بسیار ارزشمند هستند، می توانید آنها را کنار بگذارید تا کودک خودش اختصاصی از آنها استفاده کند. اما در وسایلی که تعصب خاصی به آنها ندارد به او بیاموزید که با دیگران شریک شود و به آنها اجازه دهد از وسایلش استفاده کنند.
با این نوع تربیت، کودکان کمتر با هم دعوا خواهند کرد.
🌹
تکنیک های ارتباط با نوجوانان
✅ با هم غذا بخورید.
سعی کنید همگی موقع غذاخوردن لپتاپ و موبایلتان را کنار بگذارید و دستکم چند بار در هفته با هم به غذاخوردن و صحبتکردن بپردازید. اگر نمیتوانید با هم غذا بخورید، بنشینید یک لیوان چای بخورید و حرف بزنید.«موضوع مهم درباره رسانههای اجتماعی این نیست که نوجوانان وقتی در آنها هستند چه کارهایی میکنند، بلکه مهم این است که وقتی در آنها هستند چه کارهایی نمیکنند. و آن شامل وقتی هم میشود که صرف گفتگو با پدرومادر و خواهروبرادر خود نمیکنند؛ کاری که لازم است انجام دهند.»
✅با رسانههای آنها همراه شوید.
خودتان را با دنیای آنها تنظیم کنید و دربارهاش سوال کنید.
✅به تماشای فیلمی بهانتخاب آنها بروید.
وبسایتهایی را بگردید که آنها میبینند،
کنارشان بنشینید و با هم برنامه تلویزیونی موردعلاقهشان را ببینید.
نکته مهم بهدست آوردن درکی است از تصاویر، برنامهها و رسانههایی که میبینند تا بتوانید با آنها وارد گفتگو شوید.
ترس های کودکان در سنین مختلف
تنوع دارد و اکثرا تا حدی طبیعی هستند.
بچه ها وقتی میترسند به والدین
پناه میبرند.
اما وای به زمانی که خود پدر و مادر
منشا ترس کودک باشند!
در این زمان است که کودک بیشترین
آسیب را میبیند
اشتباه بزرگ
🔴یکی از اشتباهات پدر و مادر اين است به فرزندشان اجازه دهند طرف يكی از والدين خود را بگيرد، ميان والدين خود پادرميانی كند يا نقش دوست، مشاور، يا مادری را به عهده بگيرد.
🍃پدر و مادر بايد به فرزندشان اين پيام را بدهند كه «من میتوانم از خودم مراقبت كنم.» تو نبايد طرف من يا پدرت را بگيری و در اختلافات ما دخالت كنی.
🔴نباید شروع به بدگویی از همسرتان در کنار فرزند خود کنید چرا که فرزند شما از نظر امنیت روانی آسیب خواهد دید.
#کودک
🔴 #جهاد_زن
💠 آیت الله حائری شیرازی: چرا میگوییم «جِهادُ المَرأَةِ حُسنُ التَّبَعُّلِ»؛ جهاد زن، خوب شوهرداری کردن است؟ چرا نمیگوییم جهاد مرد هم خوب زنداری کردنش است؟! ابلیس ۶ هزار سال عبادت کرد. وقتی به او گفتند سجده بر آدم بکن، نکرد. اگر سجده بر آدم کرده بود، این ۶ هزار سالش هم مقبول واقع میشد. پس دو نوع عبادت داریم: «عبادت ۶ هزار ساله» و «عبادت سجده بر آدم».
💠 انجام وظایف مرد نسبت به همسرش، از نوع عبادت ۶ هزار ساله است! چرا؟ چون همراه با #آقایی است، همراه با #عزت است. اما اطاعت زن از شوهر، از نوع «سجده بر آدم» است، چون همراهش #پا_گذاشتن_روی_عزت است. این اطاعت، بسیار تلخ است! تلخیاش مثل تیر باران شدن در جهاد است. مثل شمشیر خوردن در جهاد است. همان ثوابهایی که مرد در حین تیر خوردن و قطعه قطعه شدن، در جهاد میبرد، خداوند برای زن در خانه گذاشته است! نمیشود بدون سختی، این ثواب را به زن بدهند. به همین دلیل، اطاعت زن، جهاد است اما حکمرانی شما در خانه، جهاد نیست! اگر زن، قوّامیت مرد را پذیرفت، مانند ملائکه میشود که سجده بر آدم را پذیرفتند.
💠 زنها خیال میکنند خدا رعایتشان نکرده است. اشتباه میکنند! خدا سجده بر آدمش را داد به زنها! عبادت معمولیِ شش هزار ساله را داد به مردها. از این جهت، مردها یک عبادت از نوع «سجده بر آدم» را #بدهکارند. با نماز و روزه و حج و اینها کارشان نمیشود. باید به میدان جنگ بروند تا معلوم بشود منافق هستند یا مؤمن؟ شما مردها باید بروید جهاد! بروید جهاد و آنجا مخالفت با نفس بکنید تا از نوع سجده بر آدم بشود. سجده بر آدمِ زنها این است که حرف مرد را گوش کنند اما «سجده بر آدم» برای شما مردها این است که تحت فرمان رهبر بروید جلوی گلوله. یعنی تحت مدیریت رهبرتان فحش بخورید، هتک بشوید، اهانت بشوید، ذلت ببینید؛ این ذلت سجده بر آدم است.
💠 آن وقت ببین! شش هزار سال عبادت، کار دو دقیقه سجده را نکرد! این را دادهاند به زنها و آن را دادهاند به شما! واقعاً خدای تعالی بین مرد و زن، عادلانه برخورد کرده است.
چه جور شده است که خدا چنین کاری با زنها کرده است؟ چون اطمینان داشته که مؤمنههای آنها میپذیرند. خداوند میدانسته است که اینها جهت عاطفی دارند. اینها وقتی حساب میکنند که خدا گفته است، اطاعت میکنند.
🍃❤️
هنگام بازی کردن با فرزندتان
▪️ بازی کردن واقعاً هنر است. چون باید همبازی خوبی باشید.
▪️ نشان ندهید از او بیشتر می دانید.
▪️ در سطح فکری کودک با او همبازی شوید.
▪️ مدام او را راهنمایی نکنید.
▪️ تا وقتی پیش بینی می کنید که اوضاع خطرناک نشده برای کنترل کودک اقدامی نکنید. بسیاری از والدین آن قدر وقت صرف کنترل کردن کودکشان می گذارند که از وقت گذاشتن با کودک آن گونه که هر دو از کیفیتش راضی باشند غافل می مانند.
▪️ گاهی گیج بازی در بیاورید و اعتراف کنید که اشتباه کرده اید.
#تربیت_کودک
⬇️⬇️
هویت فردی؛ حلقه گمشده نوجوان در دنیای امروز
👱♀🧑
❇️ نوجوانی دورهای است که در آن شخصیت اجتماعی فرد شکل میگیرد و اغلب با چالشهای گوناگونی از جمله هویت یابی مواجه میشود، افراد در این دوران به تدریج مستقل میشوند و از نظر جسمانی و روانی تغییراتی میکنند، نحوه برخورد والدین با فرزندان و شیوه تربیتی که برای آنها به کار میگیرند در رشد شخصیت و اعتماد به نفس آنها تأثیر بسیار زیادی دارد، به همین دلیل لازم است تا والدین اطلاعات خود را از این دوران بالا ببرند و با درک عواطف و احساسات نوجوانان، آنها را در مسیر موفقیت و پیشرفت یاری دهند.
💠لازم است تا دوستان فرزند نوجوانتان را بیشتر بشناسید چراکه در این دوران افراد بیشترین الگوبرداری را از همسالان و دوستان نزدیک خود دارند، گاهی دوستان ناباب آسیبهای فراوانی را برای نوجوان به وجود میآورند، دختران حدودا در سن ۱۰ سالگی به بلوغ میرسند و در این دوره رشد موهای زائد، تغییر تن صدا، رشد جسمی و اینگونه موارد از جمله تغییراتی هستند که در دوران نوجوانی آن را تجربه میکنند و در پسران نیز دوران بلوغ معمولا از سن ۱۱ تا ۱۳ سالگی شروع میشود و این دوران همراه با بم شدن صدا، جهش قد، رشد جسمی و جنسی، استقلال طلبی و غیره است.
❇️بهتر است والدین در این دوران با توجه به تغییرات جسمانی نوجوانان، فرزند خود را درک کنند و آنها را حمایت کنند، تغذیه مناسبی برای فرزند خود فراهم کنند و فضایی آرام و بدون تشنج برای نوجوانان مهیا کنند؛ از تغییرات جسمانی نوجوان آگاه باشند و در مورد آن اطلاعات کسب کرده تا به راحتی بتوانند این دوره را بگذرانند و با این تغییرات کنار بیایند.
💠 اهمیت به کارگیری اصول تربیتی در این دوران بیش از پیش حس میشود، نوجوان که از کودکی خود خارج شده به دنبال کسب استقلال و کشف جایگاه و هویت خود میگردد، در این میان به دلیل بحرانهایی که تجربه میکند ممکن است در ارتباط با والدین خود که سعی بر کنترل و مراقبت از او دارند دچار مشکل شود، والدین میتوانند با رفتارها و واکنشهای صحیح از بروز مشکلات و یا حل آنها جلوگیری کنند.
❇️نوجوانان در این سن تمایل دارند تا مطرح شوند، به آنها توجه شود و به استقلال برسند بنابراین اگر والدین دائما خواستههای آنان را سرکوب کنند و به آنها توجهی نکنند، باعث میشود تا فرزندان به تدریج به این باور برسند که دوستداشتنی نیستند و ویژگیهای منفی در شخصیت آنها شکل بگیرد؛ البته توجه بیش از اندازه هم خوب نیست و والدینی که بیش از حد به فرزند خود توجه میکنند و تمام درخواستهای فرزندشان را فورا برآورده میکنند، به تدریج با خواستههای غیر منطقی آنها مواجه میشوند و ممکن است در صورت برآورده نشدن نیازها پرخاشگری کنند.
#نوجوان
اضطراب در کودکان چگونه میتواند به نظر برسد؟
🔴اضطراب میتواند در کودکان به صورتهای متفاوتی خود را نشان دهد. به عنوان مثال:
❄️هنگام جدا شدن از والدین، بسیار غمگین میشود، میچسبد، گریه، کجخلقی و پرخاشگری میکند.
🔴در حضور افراد دیگر بسیار خجالتی است و از موقعیتهای اجتماعی اجتناب میکند.
در همه اوقات نگران به نظر میرسد.
❄️از روی ترس از یک سری موقعیتها، اشیا و اماکن خاص دوری میکند.
🔴شکم درد و یا سر درد مکرر دارد.
❄️نیاز شدید و ناگهانی برای فرار از موقعیت خاص دارد.
#کودک
#دعوای_کودکان
سلام،من دوختر سه ساله ونه ماهه ونه ماهه دارم ،دختر اولم خواهرش خیلی دوست داره اصلا حسادت هم نمیکنه، وقتی بابچه هابازی میکنه واونو میزنن نمیتونه اونا روبزنه،بهشون جواب میده توی دعوا ولی نمیزنتشون،بهش میگم هرکی تورو زد توهم بزن،میگه باشه ولی دوباره نمیزنتشون.بعد دعوا هم ک اونا قهرمیکنن،میره بهشون میگه معذرت میخوام بیاین اشتی کنیم،درصورتی ک اونا دختر من زدن،من خیلی هم بهش محبت میکنم وباهاش بازی میکنم.
🌷پاسخ #مشاور_امین کانال تربیتی همسران خوب، جنابآقای #مجدی
🌷بسماللهالرحمنالرحیم🌷
سلام و ادب خدمت شما خواهر بزرگوار
🔶اینکه فرزندی در محیطهایی که بچههای همسن و سالش قرار دارند زیاد با بچهها درگیر میشود، پیامی را برای پدر و مادر دارد و آن پیام این است که فرزند ،رشداجتماعی لازم را پیدا نکرده است.
←شاید چون کم در گروه همسالانش بوده و حضورش در این جمع کمرنگ بوده،خصوصاً اگر این درگیریها ازطرفِ فرزند ما باشد.
✔️با فرزندتان رابطه خوبی داشته باشید و به او توجه کنید، محبت و عشق خود را به فرزندتان منتقل کنید. کودکی که احساس کند مورد محبت خانواده است در برقراری ارتباط با دیگران موفقتر است.
✔️اعتماد به نفسش را تقویت کنید. با او بازی کنید و اجازه دهید شما را شکست دهد. در حین بازی، بر روشهای جوانمردانه تأکید کنید. هر بار تذکر دهید که کتک زدن و تقلب ممنوع است.
✔️وقتی بچهها در سنین مختلف با همسالان خود درگیر میشوند، معمولاً نباید رابطهی آنها را قیچی کنید و مثلاً بگویید: تو بیا اینجا بشین، تو برو کنار مادرت ، دیگه باهم بازی نکنید و...
←چون با اینکار صرفاً صورت مسئله را پاک کردید.↓
✔️پس بهتر است در این مواقع، اتفاقاً به عنوان نفر سوم بروید بین آنها نقش ایفا کنید که راحتتر باهم بازی کنند.
←لازم نیست که مثلاً فرماندهی کنید و بگویید: تو توپت یا عروسک را به او بده؛ نه! برای بچهها نسخه نپیچید.↓
✔️بلکه زمینه را فراهم کنید که مثلاً با یک توپ چطور میتوانند باهم بازی کنند، شما هم بشوید جزئی از بازی آنها و آنها را همراهی کنید.
✔️هیچوقت در اختلافات بچهها،قضاوت نکنید. مثلاً نگویید؛ تو مقصری و نباید این کار رو میکردی.
←این قضاوت کردن بین بچهها ممکن است، مشکلات آنها را عمیقتر کند.
♦️گاهی بعضی پدر و مادرها میبینند که فرزندشان، منفعل است، مثلاً در مهمانیها،کتک میخورد، به او آموزش میدهند که اگر کسی خواست تو را بزند، تو هم او را بزن.↓
←این والدین نمیدانند که با این کار اگرچه ممکن است در ذهنشان این عبارت شکل بگیرد که: «دلمان خنک شد که نتوانست بچهیمان را بزند! یا اگر خورد زد!»↓
←ولی در نهایت منجر به این میشود که در مهمانیها آتش بیار معرکه شوند!↓
←با این کار باعث میشوید که فرزندتان گارد بگیرد ، دعوا کند و اگر کسی از کنارش رد بشود و دستش به او بخورد، برگردد او را بزند! باید دقت کنید که این اتفاق نیافتد.
←با این کار خشونتطلبی را به فرزندتان یاد میدهید و او را در آینده دچار مشکل میکنید. کودکی که دیگران را کتک می زند، حتی با هدف دفاع از خود، دچار آسیب روانی و تجمع احساسات منفی می شود.
←آموزش خشونت به عنوان راهی برای مقابله با زورگویی و دعوا، باعث می شود که به فرزندتان کینهتوزی و خشم را آموزش دهید.
✔️اگر کودک نمی تواند از خودش دفاع کند و در حال کتک خوردن است، هر چه سریعتر دخالت کنید. کودکان را از یکدیگر جدا کنید. به کودکی که فرزندتان را کتک زده، قاطع اما بدون خشونت کلامی و فیزیکی تذکر بدهید که حق ندارد بقیه بچه ها را کتک بزند.
✔️به فرزندتان یاد بدهید که اگر کسی می خواهد پرخاشگری کند، از او دور شود و یک بزرگتر را خبر کند.
✔️نکتهی آخر اینکه معمولاً وقتی بچهها در این محیطها قرار میگیرند و درگیریهایشان زیاد میشود، یعنی برنامه ندارند!↓
←اگر بتوانید برای آنها یک بازی و فعالیتی را طراحی کنید، آنها به جای اینکه به هم گیر بدهند و آسیب برسانند، ذهن و فکر و انرژیشان معطوف به بازی میشود. بنابراین حتماً بازی را مدنظر داشته باشید.
🌷ان شاءالله موفق باشید.
هدایت شده از علیشاهی_ یا مهدی ادرکنی
🙂همه شهروندان دعوتیم در
اجتماع خانوادگی
در دفاع از حریم خانواده
بمناسبت روز ملی عفاف و حجاب
✅سه شنبه ساعت ۱۷:۳۰
✅عرصه میدان شهدا بسمت حرم مطهر
👇👇👇👇👇👇👇
❌بازنشر،طوفانی❌
📲 @agha30zadeh
هدایت شده از هیئت خواهران طلبه و اساتید حوزوی مشهد
🔻مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات (حوزههای علمیه) با همکاری مرکز آموزش های کاربردی و مهارتی (حوزههای علمیه)، در روزهای 22 و 23 تیر 1401 برگزار مینماید.
#مدرسه_تابستانی_شبههپژوهی_عفاف_و_حجاب
▪️به صورت مجازی
▪️ 22 و 23 تیر 1401
▪️همراه با صدور گواهی پایان دوره
▪️ویژه اساتید حوزه و دانشگاه، طلاب سطح۳، ۴، دانشجویان دکتری
⭕️ با حضور اساتید حوزه و دانشگاه:
▫️حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی:
➖کارکرد عرف در تشخیص حکم و چگونگی حجاب
▫️حجت الاسلام والمسلمین سعید داوودی:
➖حجاب گریزی و عفاف پذیری
▫️حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی جورکویه:
➖حجاب حکم شرعی یا عرفی تبعات عرفی سازی حجاب
▫️دکتر حسن عبدی پور:
➖مطالعه تطبیقی پوشش زن در ادیان ابراهیمی
▫️سرکار خانم دکتر فهیمه فرهمند پور:
➖شبهات ناشی از شیوه های تبیین، ترویج و اجرای حجاب
▫️سرکار خانم دکتر مریم اردبیلی:
➖تاثیر حجاب بر شکوفایی توانمندی های بانوان
▫️سرکار خانم دکتر سمیه حاجی اسماعیلی :
➖مباحثی پیرامون سیاست گذاری در امر حجاب در ایران
▫️دکتر حسین مختاری:
➖دبیر علمی
🗓 زمان برگزاری: بعدازظهر چهار شنبه و پنجشنبه 22 و 23 تیر 1401
⏰ مهلت ثبت نام: 16 لغایت 21 تیر 1401
⏰ ساعت برگزاری: 16 تا 20
ثبت نام از طریق (پیامرسان ایتا):👇👇
@Zeynabiyon1
ارسال مشخصات کامل ویژه خواهران
هدایت شده از فرهنگی مدرسه علمیه طوبی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰شرط خدایی بودن
🔺حضرت آیتالله خامنهای: اگر چنانچه یک انسان مسلمان، یک بخشی از زندگیاش را برای خدا قرار داد و در راه خدا قرار داد و دیگر بخشها را نه، این انسان صددرصد یک انسان خدایی و توحیدی نیست. شرط خدایی بودن به طور کامل این است که دربست و بهطور کامل همهی نمودهای زندگی این انسان در راه خدا و برای خدا باشد. از جمله همسر گرفتن و از جمله فرزنددار شدن، از جمله آیندهی این فرزندان.