👆پیام یکی از مادران عزیز کانال
👌واقعا درست گفتند. متاسفانه این آسیب وجود داره که در چند سال اخیر بیشتر هم شده. یعنی نسل دهه شصت و هفتاد انقدر مادرها درگیر کار مدرسه ی بچه ها نمیشدند. و متاسفانه به جای پیشرفت، پسرفت کردیم☹️
به جای حذف رقابت بین بچه ها، رقابت بین مادرها را هم به وجود آوردیم☹️. به جای اتکای بچه ها به توانایی های خودشون انها را متکی به والدین می کنیم. البته میدونم که همه جا این شرایط نیست ولی خوب متاسفانه جو غالب همین شرایط را دارند.
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
😉بد نیست تجربه خودم را هم از این موضوع بنویسم. معلم پسر من هم پیشنهاد دادند که کنار دفتر بچه ها نقاشی بکشیم و عکس نمونه کار یکی از مادرها را هم در گروه فرستادند. البته هیچوقت مقایسه نکردند فقط پیشنهاد دادند. من به معلمشون پیام دادم که پسر من که برچسب روی جلد کتابهاش را هم اجازه نداده من بنویسم قطعا این کار را هم اجازه نمیده😂. من عکس را به پسرم نشون دادم و گفتم معلمتون همچین چیزی فرستادند. من میتونم بکشم ولی خوب فایده ای نداره😉. چون اینجوری من تمرین نقاشی میکنم نه شما😉.
پسرجان هم گفت نه من میخوام خودم بکشم
هیچ طرحی از اینترنت و... هم نشونش ندادم. خودش شروع کرد به کشیدن.
روز بعد با خوشحالی گفت: مامان، بقیه مامانهاشون کشیده بودن ولی من خودم. اونها مگه خودشون نمیتونن نقاشی بکشن😂 کلی تشویقش کردم که کار تو خیلی با ارزشه. روزهای بعد میگفت مامان من به بچه ها گفتم مگه خودتون نمیتونید بکشید که مامانهاتون باید نقاشی بکشند.😂😂
➖ خلاصه نه تنها با جریان غالب همراه نشدیم از چند نفر از مادران همکلاسیهاش هم شنیدم پسرم دفتر بچه هاشون را گرفته براشون نقاشی کشیده، اونها هم دیگه خودشون میکشند 😂😂
➖ خلاصه اینکه شما اگر معتقد هستید کاری که انجام می دهید درست است لزومی نداره با جریان غالب همراه بشید. حتی تلاش کنید در حد امکان خیلی هوشمندانه و به تدریج جو غالب را تغییر دهید. کودکانمان هم از ما یاد می گیرند.
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆پیام یکی از مادران عزیز،ممنونم🙏🙏
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆ارسالی یکی از مادران عزیز
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆ادامه پیام
میدونید چرا انقدر بهشون خوش گذشته؟! شروط وقت بازی اختصاصی را یادتون هست؟!😉
چند مورد از اون ۸ شرط اینها بودند: هدف خاصی نداریم فقط مهم این هست که به همه ما خوش بگذره.
من مادر یا پدر هم کودک درونم را فعال میکنم و هم قد بچه ها میشم.
دنبال آموزش موضوع یا مهارت خاصی نیستیم، بیشتر به دنبال شادی و یا به قول معروف خُل و چِل بازی هستیم.
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
به نام خدا
سلام
تجربه های روزانه ۱۰۴
فرصت فصل پاییز 🍁🍂
🍁 سالهای قبل هم در مورد فرصت فصل پاییز و همینطور بازی در طبیعت، درک فرآیند و نوازش طبیعت زیاد نوشتیم، دوستان تازه وارد با جستجوی هشتگها میتوانید مطالب گذشته که مفصل نوشته شده اند در مطالعه بفرمایید.
🍂 این فرصت رایگان را از دست ندید. بازی در طبیعت و خاک بازی محدودیتهای ذهنی کودکان را برطرف می کند. طبیعت تاثیر به سزایی در شکوفایی خلاقیت دارد. ذهن کودکان در طبیعت خلاق می شود نه در کلاسهای مختلف. انسان موجودی خلاق آفریده شده است. خلاقیت در سالهای کودکی در اوج خود قرار دارد. اما عواملی می توانند به مرور این خلاقیت را کم کنند. مهمترین عامل کاهش خلاقیت رسانه هست. چون رسانه ها باعث توقف خلاقیت ذهن می شوند. چون ذهن کودک محدود به تصاویر و حرکات نمایشی داخل کادر تلویزیون شده و به تدریج تصویرسازی خلاقانه و تخیلی کودک را سلب میکند و در نتیجه کودک فقط در پی تقلید می رود.
🍁 بازی در طبیعت سبب تقویت حواس پنجگانه شده و تقویت حواس پنجگانه یعنی تقویت یادگیری کودکان. یادگیری نیاز به ذهن آرام دارد. طبیعت ذهن کودکان را آرام میکند اما رسانه ها فعالیت ذهن را افزایش داده و با کاهش تمرکز و توجه از قدرت یادگیری ذهن می کاهند.
#تجربه_های_روزانه_ ۱۰۴
#فرصت_کشف_و_تجربه #درک_فرآیند
#فرصت_خوب_دیدن #بازی_در_طبیعت
#استفاده_از_طبیعت #محیط_غنی #نوازش_طبیعت
🔵 نشر با لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
🍁 الان محیط بیشتر کوچه ها و خیابانها و پارکها پاییزی هست و نیازی به خروج از شهر هم نیست. چون طبیعت پویاست شما در هر بار بازدید از طبیعت حتی مکان تکراری با پدیده های مختلفی مواجه می شوید.
🍂 امروز من و پسر کوچیکه، بعد از اینکه داداشش را بردیم مدرسه یک بازدید پاییزی داشتیم. یک کیسه بزرگ بردیم و کلی برگهای مختلف پاییزی، سنگ و چوب، انار خشک و... جمع کردیم برای کاردستی.
🍁 در مورد رنگ و شکل برگها متناسب با سن پسر جان صحبت کردیم. به خاطر باران باغچه ها پر از حلزون🐌 بود که تا آنها را برمیداشتیم سرشون را داخل میبردند. پسر جان کلی دنبال گربه ها و پروانه ها دوید.چند مدل حشره جدید کشف کردیم. در تنه یک درخت سوراخی بود که از آب باران پر شده بود. به پسر جان گفتم ببین چطوری میشه این آب را بیرون بیاریم . مدت زمان زیادی را درگیر این پروژه بود.
یک تفریح دو ساعته بدون صرف هیچ هزینه ای، بسیار مفید، بدون هیچ ضرری.
با جستجوی هشتگهای زیر در این باره بیشتر بخوانید:
#فرصت_کشف_و_تجربه #درک_فرآیند
#فرصت_خوب_دیدن #بازی_در_طبیعت
#استفاده_از_طبیعت #محیط_غنی #نوازش_طبیعت
🔵 نشر با لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆پیام و سؤال یکی از مادران عزیز،ممنونم🙏🙏
✅ در مورد تشویق و توصیف نقاشی کودکان#توصیف_نقاشی را بخوانید.
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆پیام و تجربه یکی از مادران عزیز،ممنونم🙏🙏
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆پیام یکی از مادران عزیز،ممنونم🙏🙏
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
به نام خدا
پیش نیازها ، مسئولیت پذیری
✅ یکی از مسائل و دغدغه های مشترک این روزهای خیلی از مادرها، مشکلات مشق نوشتن و مسئولیت پذیری در مورد تکالیف هست که قبلاً در موردش در #شروع_مدرسه( توصیه میکنم حتما مطالعه کنید) زیاد نوشتیم. ولی مسئله غالب در بین مادرانی که این مشکلات را دارند این است که کودک اصلا شرایط خوب مشق نوشتن را ندارد، شرایط مسئولیت پذیری را ندارد و مادر میخواهد با فشار او را مجبور کند، که نتیجه ای جز تخریب رابطه والدفرزندی ندارد.
✅ مثلاً مادر میگوید: مشق نمی نویسد، یک خط می نویسد می رود، میگوید خسته ام، نمی تواند تمرکز کند و...
✔️ سوال من از مادر: قبل از ورود به مدرسه چقدر تلویزیون میدید؟
➖ خیلی
✔️الان چی؟ از مدرسه که می آید خیلی
این کودک اگر مشق بنویسد جای تعجب دارد!!!😔
مادر: خوب الان چه کنم؟
✔️حداقل رابطه والدفرزندی را برای چیزی که کودک شرایطش را ندارد خراب نکنید، خودتان اشتباهات گذشته را جبران کنید و به کودک فرصت تغییر دهید.
➖مادر: دوست دارد مشق بنویسد اما دستش زود خسته می شود
✔️ سوال من: چقدر بازیهای دستورزی داشته؟
➖گاهی کوچکتر که بود.
✔️چقدر در کارهای آشپزخانه سهیم بوده؟
➖خیلی کم، چون من خیلی حساسم
✔️میوه اش را خودش پوست می گیرد؟
➖ نه
✔️چقدر با قیچی کار کرده؟
➖کم چون ریخت و پاش داشت.
این کودک اگر دستش خسته نشود جای تعجب دارد.😢
✅ پس پاسخ مشترک به این سوال پر تکرار مادران، اگر کودک شرایط و پیش نیازهای خوب مشق نوشتن که دقت، تمرکز و توجه و عضلات ریز دست قوی و قوی بودن حواس پنجگانه می باشد را در شش سال اول بدست نیاورده، فشار و زور و تهدید و تنبیه هیچ اثری ندارد. علت باید برطرف شود. مثل اینکه شما به یک انسان نابینا تحمیل کنید که باید ببینی! وقتی شرایط دیدن که چشمان بینا هست را ندارد چگونه ببیند !!! حالا هر چقدر هم که میخواهید تهدیدش کنید، تنبیهش کنید، از علایقش محرومش کنید او نمی تواند ببیند چون چشم سالمی ندارد.
➖پس چه کنیم؟
🔴 توجه و تمرکز کودک را با کاهش دیدن تلویزیون و انجام بازیهای دقت دیداری و شنیداری بالا ببرید. عضلات ظریف دست کودک را تقویت کنید. به کودک فرصت بدهید. در کنار او باشید نه در مقابل او.
✅ مسئله دوم که در مورد مسئولیت پذیری بسیار مورد سؤال هست. متاسفانه اکثرا والدین مسئولیت پذیری را فقط در جمع کردن وسایل و نوشتن تکالیف و مشابه آن می دانند. اما باید بدانیم، از همان روزی که کودک هر فعالیتی را می تواند با کیفیت مناسب سن خودش انجام دهد و ما نمیگذاریم و اجازه نمی دهیم، در واقع از او سلب مسئولیت کرده و مسئولیت پذیری را در وجود فرزندمان کمرنگ می کنیم. کودک باید مسئولیت هر کاری را که توانایی انجام آن را دارد بر عهده بگیرد.
روزی که می تواند چهار دست و پا از پله ها بالا رود و ما او را به بهانه کثیف شدن بغل می کنیم. روزی که می تواند جورابش را لنگه به لنگه بپوشد و اجازه نمی دهیم. روزی که می تواند وسایلش را در کمد کپه کند و ما خودمان مرتب میکنیم، زمانی که میتواند غذایش را با دست بخورد و بر سر و صورت و لباسش بمالد و ما لقمه را در دهانش میگذاریم به فرزندمان این پیغام را می دهیم که من مسئولیت کارهای تو را قبول میکنم، پس تو هیچ مسئولیتی نداری، آن وقت این کودک به مدرسه می رود به یکباره به او می گوییم خودت باید مشق بنویسی!!! در حالیکه در هر کاری از او سلب مسئولیت کردیم.
✅ پس در این مورد هم اگر خطا داشتیم باید به جای تخریب رابطه والدفرزندی با صبوری کامل با تغییر رفتار خودمان به کودک فرصت جبران بدهیم.
#مسئولیت_پذیری
#پیش_نیازها
🔵 نشر با لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
به نام خدا
تجربه های روزانه ۱۰۵
🍊 این بازی را که سالهای گذشته هم در کانال گذاشته بودم، بازی با پوست مرکبات و کاترهای شیرینی. میوه خوردن ما گاهی تبدیل میشه به یکی دو ساعت بازی و چه چیزی بهتر از بازی با طبیعت. چون هنوز پوست مرکبات سبز و ضخیم هستند، پسر کوچیکه نمیتونست تنهایی کاتر بزنه، من دستم را می گذاشتم روی کاتر میگفتم تو هم دستت را بذار تا دوتایی با هم بتونیم کاتر را فشار بدیم.
🍊 با شکلهای که کاتر زده بودند، تصویرسازی کردند و هر کدوم قصه تصویری را که ساخته بودند گفتند.👌
🍊 من پیشنهاد دادم میتونید قیچی بیارید برای بازی جدید. پوستهایی که وسطش کاتر زدید را ریز کنیم مثلاً سالاد درست کنیم. چون میدونستم این کار را پسر کوچیکه دوست داره و هم جذب این بازی میشه و هم احساس توانمندی میکنه. رفتن قیچی آوردن، پسر بزرگه که دید قیچی مدرسه خودش کندتره به داداشش میگفت بیا یک بازی جالب تا ده میشماریم قیچی ها عوض و دوباره ...
و این رفتارها را بچه ها از خود ما می آموزند. قبلا در مورد جایگزین زیاد نوشتم.😉
🍊 پسر بزرگه مقداری قیچی کرد و رفت، کوچیکه تا بیشتر از نیم ساعت نشسته بود و قیچی میکرد و اطراف خودش میریخت روی فرش. و یکی از راههای جذب بچه ها به بازی این هست که زمانی که در حس و حال کودکی خودشون غرق در بازی هستند، بازی را بهم نزنیم.
#تجربه_های_روزانه_۱۰۵
#مسئولیت_پذیری
#بازیهای_خانگی #بازی_دستورزی
#استفاده_از_طبیعت
#کاردستی #محیط_غنی
🔵 نشر با لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
🍊 یک نکته را هم اینجا بگم که چون من بیشتر بازیهای نشستنی بچه ها را در کانال میگذارم مادران پیام میدن که خوبه پسرهاتون برای این بازیها مینشینند البته که بچه ها متفاوتند و شرایطشون هم متفاوته، و حوصله بازی داشتن هم الزامات خاص خودش را داره، ولی همین بازی من با بچه ها که در واقع مراحل بعد از میوه خوردن بود، بعد از دو ساعت کامل شالاپ شولوپ بازی در گودالهای آب جمع شده از باران و سه ساعت بازی حرکتی و هیجانی مداوم بچه ها در خانه بود.(موشک بازی، ملق از پشت، پتو پیچ بازی، فوتبال و...)😉😂
✅ بعد هم از پسر بزرگه تقسیم کار کردیم که من سینی ها و کاترها را جمع کنم و اون تمام خرده پوستهایی که داداشش روی فرش ریخته، جارو بزنه و جمع کنه، بریزه در سبد خشکاله ها. این مهمترین نکته ای بود که در این تجربه میخواستم بگم، (چون مادرهای عزیز پیشنهاد میکنند که از ۷ سال دوم بیشتر بگید)، بچه ها را با این دیدگاه عادت ندیم که هر کس فقط و فقط مسئول کار خودش هست. در یک خانواده همه اعضا باید نسبت به همه امور منزل مسئولیت پذیر باشند. اگر آشغالی ریخته شده نگویم من که نریختم! من که خراب نکردم و...
چون این دیدگاه مخرب نه تنها در خانه بلکه در جامعه نیز بسیار آسیب زاست، به خصوص در مورد کودکان بالای هفت سال.
ادامه دارد ...
#تجربه_های_روزانه_۱۰۵
#مسئولیت_پذیری
#بازیهای_خانگی
#استفاده_از_طبیعت
#کاردستی #محیط_غنی
🔵 نشر با لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
🍊 البته اینطور نباشد که به یک کودک فشار وارد شود و مثلاً تمام کارهای فرزند کوچکتر به فرزند بزرگتر محول شود اما گاهی نیز این اتفاق بیفتد به خصوص بالای هفت سال.
🍊 نکته بعدی این موضوع برای کودکی قابل اجراست که در مورد کارهای خودش مسئولیت پذیر باشد. و در واقع از مرحله هفت سال اول عبور کرده باشد. البته معیار عبور از هفت سال اول سن نوشته شده در شناسنامه نیست. ممکن است یک کودک ده ساله هنوز از خصوصیات ۷ سال اول عبور نکرده باشد و یک کودک ۶ ساله به دلیل برخورد صحیح در سالهای اول زندگی وارد ۷ سال دوم زندگی شده باشد. یکی از نشانه های ورود به هفت سال دوم دستور پذیری و مسئولیت پذیری کودک است. کودک در هفت سال دوم باید درک کند که نسبت به محیط اطراف خود، خانه، مدرسه، جامعه و... هم مسئولیتهایی دارد و نباید نسبت به پیرامون خود بی تفاوت باشد.
🍊 من مثال دست را برای پسر بزرگم میزنم. اینکه ما اعضای خانواده مثل انگشتان دست هستیم. درسته پنج انگشت متفاوت هستند اما بهم وابسته هستند. اگر یک انگشت کثیف شد کل دست کثیف می شود و باید شسته شود. اگر اتفاقی برای یکی از انگشتان بیفته عملکرد کل دست مختل میشه. هیچکدام از انگشتان نمی توانند به تنهایی جایی بروند. و همیشه این شعر را باهم میخونیم:
دستم داره پنج انگشت
میبندمش میشه مشت
وا میکنم پا میشه
میچرخه و تا میشه
انگشتا بچه هاشن
هرجا بره باهاشن
قشنگ و ساده هستن
یک خانواده هستن
#تجربه_های_روزانه_۱۰۵
#مسئولیت_پذیری
#بازیهای_خانگی
#استفاده_از_طبیعت
#کاردستی #محیط_غنی
🔵 نشر با لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
🍊 و این یکی از مواردی است که سعی میکنم در هفت سال دوم فرزندم را با اون مواجه کنم، مسئولیت پذیری نسبت به محیط اطراف. که از خانواده شروع میشه و بعد به کل جامعه گسترش پیدا میکنه. برای مثال دیروز در یک گردش پاییزی بعد از کلی بازی از پسر جان خواستم آشغالهایی که در مسیر پارک دیدیم با چوب جمع کنیم و در سطلها بریزیم.
پارک مگه نیروی خدماتی نداره؟ چرا حتما داره
ولی ما هم مسئولیم.👌
🍊 چه زمانی کودک این پیشنهاد را میپذیره؟
کلی بازی کردیم. خش خش بازی( برگهای پاییزی را با کفشامون هل میدیم ، و صدای خش خش برگها گوش ما را نوازش میده، کلی برگهای پاییزی و ... جمع کردیم برای کاردستی، یک چوب پیدا کردیم گذاشتیم بچه ها پریدن را تمرین کردند، جفت پا و یک پا. حالا بعد از این همه بازی حالا بیا با همین عصای چوبی که دستت هست هرچی زباله میبینیم جمع کنیم تا پارک زیباتر بشه.👌👌
#تجربه_های_روزانه_۱۰۵
#مسئولیت_پذیری
#بازیهای_خانگی
#استفاده_از_طبیعت #نوازش_طبیعت
#کاردستی #محیط_غنی
🔵 نشر با لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
🔵 نشر با لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
مادرانه های مشترک
🔵 نشر با لینک کانال مادرانه های مشترک👈 https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
به نام خدا
سلام. سرکار خانم دکتر منجوقی دکترای روانشناسی کودک و کارشناس برنامه ی عصرشیرین در شبکه افق هستند. ایشون از طریق یکی از مخاطبین با کانال مادرانه های مشترک آشنا شدند، مطالب کانال را بررسی کرده بودند و نظر لطف به بنده داشتند.
ایشون یک وبینار دارند تحت عنوان «مدرسه و دغدغه های مشترک والدین»، پیشنهاد دادند این وبینار را با تخفیف ویژه برای اعضای کانال مادرانه های مشترک برگزار کنند.
در صورت تمایل میتوانید شرکت کنید، و در صورت مشکل در پرداخت هزینه با مسئول ثبت نام مطرح کنید.
🍁: اولین بازی با آیتم های پاییزی که جمع کردیم.
کاردستی با انواع برگ ها، چوب، سنگ، انار خشک، انجیر خشک و...
#بازیهای_خانگی
#استفاده_از_طبیعت
#کاردستی #محیط_غنی
🔵 نشر با لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
🍁 بازی دوم: تشت پر از برگ و آیتم های پاییزی، میز اتو و ماشینهای بچه ها🚙، و بعد سقوط ماشینها در برگهای پاییزی و صدای خش خش و شور و هیجان بچه ها
🍁 بازی سوم: ۸ تا تیله آوردیم، نوبتی یک نفر تیله ها را قل میداد از روی میز اتو داخل تشت، دو نفر میگشتند و تیله ها را پیدا میکردند، همراه با دستورزی با برگها و صدای خش خش و نوازش طبیعت.
#بازیهای_خانگی
#استفاده_از_طبیعت
#کاردستی #محیط_غنی #نوازش_طبیعت
🔵 نشر با لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
مادرانه های مشترک
🔵 نشر با لینک کانال مادرانه های مشترک👈 https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
لطفاً پوستر را از کانال خارج نفرمایید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆تجربه یکی از مادران عزیز کانال، ممنونم🙏🙏
داشتم جارو میکردم همیشه بچه ها موقع جارو کردن میرن پلاستیک میارن روقسمت فوت فوتی جارو میگیرن و پلاستیک ها میرن هوا😃اونام کلی کیف میکنن، ایندفعه پسر4سالم وسایل مختلف دیگه رم آورد وامتحان کرد مثل کاغذ، بطری و آخرم رفت توپ هاشو آورد و با کمال تعجب دید رو هوا وایمیسته🤩
خودمم از ذوق کلی جیغ زدم ومسخره بازی درآوردم🤪🤪
ولی برق چشماش دیدنی بود🤩
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆تجربه یکی از مادران عزیز کانال، ممنونم🙏🙏
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆پیام یکی از مادران عزیز کانال، ممنونم🙏🙏
🔵 لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak