👆ممنون از لطف و سخاوت مادر عزیز که تجربه ی خودشون را با ما اشتراک گذاشتند.🙏🙏
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
👆ممنون از مادر عزیز و با حوصله، که تجربه ی خودشون را با ما به اشتراک گذاشتند.🙏🙏
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
✨ به نام خدا ✨
💐 سلام، وقت همگی بخیر💐
🎨 یکی از بهترین زبانها، زبان نقاشی هست، چون نه سن و سال میشناسه و نه ملیت و قوم و نژاد. از بچه ی یک ماهه 👶 تا انسان ۱۰۰ ساله 👵 هر کدوم میتونن از یک نقاشی به فراخور سن خودشون درک داشته باشند.
🎨 نکته قابل توجه اینکه، تأثیر نقاشی برای خود فرد نقاش، بسیار عمیق تر و مؤثرتر از بیننده نقاشی هست. نقاش در هنگام نقاشی احساسات واقعی خودش را بروز میده.
🎨 با این مقدمه میخوام بگم که از نقاشی در ارتباط بین فرزندانمون و یا حتی رابطه فرزند و والدین میتونیم استفاده کنیم. خیلی پیش میاد که به فرزند بزرگتر میگیم، داداش کوچولو یا آبجی کوچولو نمیفهمه، نمیفهمه که نباید موهاتو بکشه، نمیفمهه که دفترت را خط خطی نکنه، نمیفهمه برجی که ساختی خراب نکنه، ولی جالبه بعد اگر فرزند بزرگتر کار اشتباهی کرد میگیم از داداش کوچولو معذرت خواهی کن.
🎨 من به فرزند اولم گفتم که داداش کوچولو شاید تا دو سالگی هم حرف تو را کامل نفهمه ولی اگر براش نقاشی بکشی، میبینه و درکش میکنه. این نقاشی کشیدن چه وقتی که از کار برادرش خشمگین هست و یا وقتی خودش کار بدی کرده و عذاب وجدان داره، بهش کمک میکنه. همون چند دقیقه و یا حتی چند لحظه ای که میشینه برای نقاشی کشیدن کمکش میکنه به عمل خودش و یا اتفاقی که افتاده بیشتر فکر کنه، نقاشی کشیدن باعث میشه احساسات درونی خودش از قبیل خشم، عذاب وجدان و ... را تخلیه کنه، حتی اگر فقط کاغذ را خط خطی کنند.
پ.ن: نقاشی دو تا قلب: یکبار که داداشش را هل داد و داداش کوچولو خورد زمین و گریه کرد، بعد پشیمون شد، گفتم برو با یک نقاشی حرفت را برای داداش بکش. این نقاشی را کشید و به داداشش داد و گفت این دو تا قلب یعنی خیلی دوستت دارم.😍😍😍
#زبان_نقاشی
#رابطه_فرزندان
🌺لینک کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
🌺 مادران و دوستان عزیزی که لطف دارند و سوالات و نظرات خودشون را با بنده مطرح میکنند، متاسفانه به خاطر مشغله های روزمره کاری و مادری، و بعضا تعدد سوالات در یک روز، گاهی با تأخیر پاسخگو هستم، از همه ی دوستان پوزش میطلبم، اما به ترتیب، به تک تک دوستان نهایتا ظرف مدت دو تا چهار روز در حد دانشم پاسخ میدم. از لطف و محبت همه ی عزیزان سپاسگزارم. 🙏🙏🙏
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
💫به نام خدا💫
🌸سلام، وقت بخیر🌸
⭐️⭐️ مبعث پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمد مصطفی (ص) مبارک باد. ⭐️⭐️
👌یک گفتگوی مادر فرزندی، برای عید مبعث، (مناسب برای کودکان زیر شش سال)👇
من: پسر گلم قصه ی مورچه ی پر تلاش 🐜 را یادته؟؟؟
( این قصه، قصه ای هست که دوستان مورچه ی پرتلاش که در زمستان آذوقه ذخیره نکرده بودند و همه ی بهار و تابستان را به بازی گذرانده بودند، بعد از اینکه متوجه شدند اشتباه کردند، از مورچه پرتلاش میخوان مدیر اونها باشه و راهنماییشون کنه)
پسرم : آره
🧕: مورچه پرتلاش 🐜 با وجود اینکه از بقیه ی دوستهاش کوچکتر بود، ولی چون عاقل تر بود برای مدیر و راهنمای گروه بودن از بقیه بهتر بود.یادته؟!
👦: آره
🧕: خدای مهربون، چون همه ی ما را خیلی دوست دارند بهترین آدم های دنیا را برای راهنمایی و رهبری ما انتخاب کردند. مثل پیامبران و امامان، که حضرت محمد(ص) پیامبر ما، بهترین انسان دنیا بودند و هستند.
میدونی بهترین آدم دنیا باید چطوری باشه؟ باید چه خصوصیاتی داشته باشه که خدای مهربون اون را برای راهنمایی و رهبری مردم انتخاب کنند؟
👦: باید مهربون باشه، عاقل باشه؟
🧕: درسته، خدای مهربون انسانی را برای رهبری ما انتخاب کردند که از همه عاقل تر، مهربون تر، شجاع تر بودند.
پیامبر ما میتونستند خشم خودشون را کنترل کنند، عصبانی نمیشدند. ایشون خیلی خیلی امانت دار و راستگو بودند. به فکر همه ی مردم بودند و همه را راهنمایی میکردند، حتی با دشمنانشون هم بدرفتاری نمیکردند. ایشون با بچه ها خیلی خیلی مهربون بودند. ایشون خیلی دانا بودند.
میدونی به روزی که خدای مهربون پیامبر خوب ما حضرت محمد(ص) را برای رهبری ما انتخاب کردند، عید مبعث میگیم. ما در این روز جشن 🎉🎊🎉🎊 میگیریم و خدای مهربون را به خاطر این هدیه ی بزرگ شکر 🤲🤲 میکنیم.
خیلی خوبه که ما هم سعی کنیم مثل پیامبر خوبمون، راستگو، امانتدار، شجاع، مهربون باشیم. ما باید حضرت محمد(ص) را الگوی خودمون قرار بدیم.
#عید_مبعث
#گفتگوی_مادر_فرزندی
🌺 کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
💫به نام خدا💫
🌹سلام، وقت همگی بخیر🌹
✅ اغلب در مواجهه با برخی کارهای بچه ها که از نظر ما خطا و اشتباه هست، به این فکر میکنم که عکس العمل صحیح چیه؟؟؟ غفلت کردن یا واکنش نشان دادن!!!🤔🤔🤔
دعوا، تنبیه، جریمه، حرف نزدن، قهر کردن یا فقط یک نگاه عصبانی و... ؟؟؟!!!!
✅ همه ی ما مادرها این نگرانی را همیشه داریم که اگر چیزی نگم نکنه عادت کنه، همینجوری بزرگ نشه، اگر چیزی بهش نگم نکنه فکر کنه که دارم تأییدش میکنم و ...
✅ با خودم میگم خداوند چطور با خطاهای ما برخورد میکنه؟ خدایی که تمام خطاهای من را میبینه، تنبیه آنی وجود نداره، ما فقط با نتیجه عمل خودمون مواجه هستیم.
✅ حالا من مادر که شاید حتی نتونم درست و یا غلط بودن رفتار فرزندم را از هم تشخیص بدم، چطور میتونم تنبیه کنم، چطور میتونم جریمه کنم! پس من هم تمرین میکنم که فرزندم را با نتیجه عمل خودش مواجه کنم. و این مواجهه با نتیجه ی عمل برای بچه های زیر شش سال و به خصوص زیر سه سال اگر به صورت بازی باشه خیلی خیلی مؤثرتر هست.
#مواجهه_با_خطای_فرزند
🌺 کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
✅ برای مثال، پسر بزرگم در یک بازه زمانی در سن دو تا سه سالگی، آشغال پوست میوه 🍌🍊 یا شکلات 🍬 یا حتی دستمال کاغذی استفاده شده و... را پشت مبل، زیر تخت🛏 و کمد و یا داخل کشوها قایم میکرد و بعضا من چند روز بعد متوجه میشدم،گاهی از بوی گندیدگی.😔😖
✅ میدیدم که تا یک آشغال میبینه سریع برمیداره و میبره جایی قایم میکنه، هربار با چنین صحنه هایی مواجه میشدم، سریع بازی آقای پاکبان را شروع میکردم. بچه ها توی این سن خیلی به جارو علاقه دارند، و همیشه سعی دارند جارو را از دست مامان بگیرند، اما اگر به صورت تنبیه باشه اصلا حاضر نیستند انجام بدند.
✅ من جارو را برمیداشتم تا پسرم میامد جلو که بده من جارو بزنم، میگفتم آقای پاکبان پشت مبلمون آشغال ریخته، پوست میوه گندیده، خونه بوی بد گرفته🤧، ممکنه پسرم لیز بخوره😔 و... ( یعنی بدون سرزنش و تنبیه نتایج عملش را بهش یادآوری میکردم) و میدادم دست خودش آشغالها را جمع کنه، هیچ صحبتی از اینکه چه کسی آشغال ریخته؟، چرا ریخته؟، مگه نمیفهمی جای آشغال اینجا نیست؟ و... نبود. بعد از چند ماهی هم به کل مسئله رفع شد.
✅ یکی از آفتهای دیگه این بحث تنبیه و سرزنش در خانواده های دارای دو یا چند فرزند هم این هست که ممکنه باعث بشه بچه ها به سمت دروغگویی پیش برند، کی آشغال ریخته؟ کی اسباب بازی را شکسته؟ کی آب ریخته؟ و... ممکن هست بچه ها برای فرار از جریمه و سرزنش، انگشت اتهام را به سمت خواهر یا برادرهای کوچکتر بگیرند.
#مواجهه_با_خطای_فرزند
🌺 کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
✅ حتی برای پسر ۱۸ ماهم، که مدتی هست عادت داره مرتب میگه آب 🥛، و وقتی لیوان آب را بهش میدم سریع خالی میکنه همان جایی که ایستاده و مجددا آب میخواد.😳 یا اینکه با لیوان آب به سمت گلدانها 🎍🎍حرکت میکنه و قبل از رسیدن به گلدانها آب را خالی میکنه🤨.
✅ من حتی اگر صد بار هم پشت سرهم آب بخواد بهش میدم، فقط اوایل وقتی که آب را روی فرش، زمین، میز یا هرجایی که ریخت، یک تکه پارچه برمیداشتم و محلی که آب ریخته بود را خشک میکردم، اون هم سریع پارچه را از من میگرفت و ادامه میداد. بعد از چند بار از تکرار این کار، دیگه حتی نیازی نیست من بهش پارچه بدم، تا آب را ریخت خودش سریع یک پارچه برمیداره و شروع میکنه به خشک کردن.
✅ الان در این سن، کار فرزند من کاملا طبیعی هست و میخواد پدیده های مختلف را کشف کنه، اینکه آب را اگر خالی کنه چه اتفافی میفته، و با این روش یاد میگیره که اگر جایی آب ریخته شد باید خشک بشه. بدون اینکه بگم، نکن، نریز، یا اینکه حالا که آب را میریزی دیگه آب بهت نمیدم و...
#مواجهه_با_خطای_فرزند
🌺 کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak
#کاردستی
#طرز_فکر_مولد
#گفتگوی_مادر_فرزندی
🌺 کانال مادرانه های مشترک👈
https://eitaa.com/madaranehayemoshtarak