یکی از مهمترین اصول تربیتی، اهمیت دادن به نقش فرزندان و جایگاه آنها در خانواده است. کودکان در ابتدا توانایی این را ندارند که جایگاه خود را در خانواده اثبات کنند و این مهم باید توسط پدر و مادر تقویت شود. والدین باید به نظر و عقیده فرزندان احترام بگذارند و آنها را در تصمیمهای کوچک مربوط به خود و خانواده سهیم کنند. کودکان باید باور داشته باشند که در خانواده اهمیت دارند
@madarezirak
✅امام علی(علیه السلام):
👈از همنشینی با دوست بد بپرهیز، که دوست بد، همنشین خود را به هلاکت میافکند و یار خود را به نابودی میکشاند.
🗒غررالحکم،حدیث٢۵٩٩
#حدیث_روز
#دوست_بد
@madarezirak
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برای دینِ تو...
خندیدم و خنداندم...
۲۴ شبِ دیگر...
#حاج_قاسم
#انتقام_سخت
#حاج_قاسم_سلیمانی
💖تمام محتواها تولیدی می باشد💖
@havaliekhoda313
@madarezirak
در صورتی که فرزندان یاد بگیرند که خودشان کارهایشان را انجام دهند و تا حد لازم مستقل باشند، به اعتماد به نفس و خوداتکایی میرسند و راحتتر وارد اجتماع میشوند و در تعامل با محیط و کارهای خود به موفقیت بیشتری میرسند. این کودکان میتوانند روی پای خودشان بایستند و وابستگی کمتری به والدینشان داشته باشند. مثلا اجازه دهید که کودکان لباسهایشان را به تنهایی بپوشند و بندِ کفشهایشان را خودشان ببندند. در صورتی که کاری را اشتباه انجام میدهند آن ها را سرزنش و تحقیر نکنید و اجازه دهید به مرور یاد بگیرند تا اعتماد به نفس بیشتری به دست آورند.
@madarezirak
شکست، بخشی از زندگی و لازمه رسیدن به موفقیت است. کودکان باید یاد بگیرند که همیشه امکان موفقیت وجود ندارد و در صورت شکست خوردن بتوانند با آن کنار بیایند و برای موفقیت بعدی تلاش کنند. در صورتی که فرزندتان دچار شکست های کوچکی شد به او بگویید که مشکلی نیست و میتواند دفعه بعد موفق شود و در هنگام موفقیت بعدی او را تشویق کنید و تا حد ممکن شکستهای قبلیاش را به خاطرش نیاورید.
@madarezirak
اگر با کودکتان مشاجره کردهاید، به سرعت به دنبال عادی سازی وضع باشید. میتوانید از «جنگ بالشها» کمک بگیرید. هر کدام در یک سوی اتاق بایستید و بالشها را به سمت هم پرتاب کنید. پس از چند دقیقه خنده و شادی به جمع شما میپیوندد و ناراحتیها از یاد میرود.
@madarezirak
در مسائل تربیتی کودکان بکوشید که با کودک برخورد لطیفی داشته باشید و کارهای نیکش را به دقت و با صراحت تشویق کنید؛ مثلا به جای این که به طور کلی به او بگویید: «چقدر مهربان هستی!» بگویید: «کار خوبی کردی که اسباب بازیهایت را به دوستت دادی. از تو متشکرم.»
@madarezirak
حضرت امام علي (ع) مي فرمايند:
«كودك هفت سال آزاد است و هفت سال مورد ادب و توجه و هفت سال ديگر مورد خدمت و ياور است»
(بحار الانوار ج 23 ص 65)
@madarezirak
پسرها برخی از کارها همچون شانه کردن موهای مادر خود را دوست دارند. شاید پسر کوچک شما خیلی سفت موهایتان را شانه کند و سرتان درد بگیرد یا موهای زیادی لای شانه باقی بماند اما به او اجازه دهید به این ترتیب عشق زیاد خود را به شما نشان دهد و ما را شیفته خود کند.
@madarezirak
در تربیت فرزند کودک را با کارهایی که هرگز انجام نمیدهید تهدید نکنید؛ مثلا به او نگویید: «اگر به فلان کار دست بزنی تو را تنها در منزل میگذارم و به پارک میروم.»
@madarezirak
کودک را نباید با زور مجبور به مسواکزدن کرد بلکه شما باید زمان مسواکزدن را برای او زمان فرحبخش و شادی قرار دهید. اجازه دهید تا کودک ببیند شما هنگام مسواکزدن چقدر شاد و زیبا میشوید.
حتی گاهی با خمیردندانی که برای او تهیه کردید مسواک بزنید تا کودک تصور نکند خمیردندانش بد است. به او نشان دهید که تمیزی دندان باعث نشاط در او میشود و سعی کنید پس از مسواک به او محبت بیشتری کنید.
@madarezirak
اگر کودک شما عصبانی شد و به علت عدم انجام خواستهاش شروع به گریه و فریاد کرد، سعی نکنید که خواستهای را که برآورده نکردهاید الان برآورید؛ زیرا با استفاده از این نقطه ضعف شما، دفعات بعد هم به گریه و عصبانیت رو میآورد.این مورد یکی از روشهای تربیت کودکان به شمار می رود.
@madarezirak
فعالیت بدنی و جنبوجوش، رشد مغز و عملکرد شناختی کودک را تقویت میکند. در واقع هرگونه فعالیت بدنی، ترشح اندورفین در مغز را افزایش داده و اندورفینها باعث تقویت عملکرد و خروجی مغز میشوند.
@madarezirak
این روزها با درگیر شدن مردم عزیز کشورمان با ویروس کرونا و خانهنشینی، کودکان بیش از مواقع دیگر نیازمند عشق و محبت و توجه والدینشان هستند، پس سعی کنید کج خلقیها، گوشهگیریها و آشفتهحالی آنها را که ناشی از استرس و اضطرابی است که این روزها ناخواسته تجربه میکنند را جدی بگیرید تا انشاءالله این بحران را با سلامت روان طی کنند.
@madarezirak
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غصهی جا ماندن از تو...
۲۳ شبِ دیگر...
#حاج_قاسم
#انتقام_سخت
#حاج_قاسم_سلیمانی
💖تمام محتواها تولیدی می باشد💖
@havaliekhoda313
@madarezirak
در فراقش مثلِ یعقوبیم و حسرت می خوریم...😔
#مهدویت
#این_صاحبنا
#جمعه
💖تمامی محتواها تولیدی میباشد💖
@havaliekhoda313
@madarezirak
« رنگ خدا »:
سرباز قديمي جنگ
ﺷﯿﺮﺯﻥ ﺟﺒﻬﻪ ﻫﺎﯼ ﺟﻨﮓ
دختر تکاور دیروز
جانباز فراموش شده امروز
ﮐﻪ ﺭﻭﺯﮔﺎﺭﯼ ﺍﻣﺪﺍﺩﮔﺮ، ﺗﮏ ﺗﯿﺮﺍﻧﺪﺍﺯ، ﺁﺭﭘﯽ جی ﺯﻥ ﻭ ﻫﻤﺮﺯﻡ شهيدان همت،چمران و صياد شيرازي ﺑﻮﺩ،
در میان این زنان،
شیرزنانی هم بودند که پا را از این فراتر نهاده و در جبهه های نبرد حق علیه باطل همراه با دیگر رزمندگان بر علیه دشمن غاصب می 4جنگیدند. شاید آنان را نشناسید یا اصلا ندیده باشید ،
ولی زنان آزاده و جانباز که گمنام و بی ریا در کنارمان زندگی می کنند
و اما.....
آمنه وهاب زاده یکی از این شیرزنان دوران دفاع مقدس است.
جانباز 70 درصد شیمیایی .
آن دختر جوان، ورزشکار، تکاور و آرپی جی زن خط مقدم دیروز، امروز به اتکای دستگاه اکسیژن ساز و عصای فلزی اش می تواند در اتاق 12 متری خانه اش قدم بزند.
خانه اش با وجود یک لامپ مهتابی تاریک بود و از پنجره هایی که از بیرون غبار آلودگی هوای تهران را در آغوش گرفته بود نوری متصاعد نمی شد.
عصایش را به دیوار تکیه داد و روی مبل های راحتی خانه اش که بسیار فرسوده و شکننده شده بودند، نشست.
جانباز شیمیایی آمنه وهاب زاده گلدانهای خانه اش را آب می داد گفت:
این گلدانها مرا یاد آن پنج شهیدی می اندازد که بعد از عملیات آنها را در سنگری منفجر شده پیدا کردم.
همگی زنده بودند ولی وقتی به هریک آب تعارف می کردم می گفتند اول به دوستم بده تا اینکه وقتی نوبت به پنجمین نفر رسید همگی شهید شدند در حالی که سرهایشان روی شانه یکدیگر بود.
@madarezirak
عدم اعتماد کودک روابطش را با شما تضعیف می کند
دانشمندان ثابت کرده اند که فریاد بر سر کودکان مانند تنبیه فیزیکی تاثیر گذار است و ترس از این تنبیه باعث می شود که کودکان به شما دیگر اعتماد نکنند و تمام مسائل را با شما مطرح نکنند، که در نتیجه باعث تضعیف روابط بین کودک و والدین خواهد شد.
@madarezirak
از کودکی بعضی از هنرهای دستی را به کودک آموزش دهید، و او را به بعضی از کارهای مناسب مشغول کنید تا در بزرگی هیچ شغل و کار جایزی را عیب و خلاف شخصیت نپندارد.
@madarezirak
هماهنگ باشيد
بعنوان پدر و مادر لازم است اصول يکساني داشته باشيم حداقل در جلوي کودکان وانمود کنيم که در تربيت آنان هماهنگيم. اگر رفتاري را پدر تائيد ميکند و مادر رد، باعث تعارض کودک مي شود پس بهتر است به عنوان والدين قبلا با يکديگر هماهنگ باشيم و حداقل در جلوي کودکان عدم هماهنگيمان را بروز ندهيم.
@madarezirak
همیشه مدنظر داشته باشید که کودک شما باید روزی مستقل و خودکفا و دارای شخصیت گردد، و عضو مفید، سالم و موثری برای جامعه نمونه و اسلامی قرار بگیرد، لذا شما باید احساس کنید که تربیت یک مسلمان متعهد و متقی و وظیفه شناس را عهده دار شده اید.
@madarezirak
بعضی از والدین، کودکان خوب و فرمانبردار را بیش از حد به خواندن و نوشتن وادار می کنند و استراحت و تفریح آنها را در نظر نمی گیرند؛ بدانید در چنین صورت هایی کودک به تدریج زده می شود و اگر مرتباً بر او فشار وارد شود، از نظر ذهنی و جسمی ضعیف می شود و سرانجام سست و تنبل خواهد شد؛ بنابرین همیشه اعتدال و میانه روی را در نظر بگیرد.
@madarezirak
موقعیت سنجی در تربیت کودک
رعایت این اصل که در چه زمانی چه چیزی را باید به کودک آموخت، سبب موفقیت اولیا و مربیان در امر آموزش خواهد شد.
باید زمانی به سخن گفتن با کودک لب گشود که کودک علاقه مند به شنیدن باشد.
کودک، همچون گلی است که در موقعیت مناسب و زمینه مساعد شکوفا می شود و اگر زودتر از موقع باز شود، به زودی پژمرده خواهد شد.
مناسب ترین زمان برای درخواست از کودک، هنگامی است که زمینه های احساس نیاز و علاقه به انجام دادن کاری را در آنها مشاهده کنیم.
تا زمانی که رفتار با کودک همراه با تفاهم نباشد، نفوذ در وی ناممکن است.
@madarezirak
اعتماد به نفس مناسب، سلاح کودک در برابر چالش های دنیاست. کودکانی که احساس خوبی در مورد خود دارند، راحت تر می توانند با مشکلات محیط اطراف مقابله کنند.
@madarezirak