امام صادق (عليه السلام):
سه چيز براى فرزند بر عهده پدر است:
🔻 مادر خوب براى او برگزيدن،
🔻 نام نيک بر او نهادن،
🔻و تلاش فراوان در تربيت او نمودن!
📚 تحف العقول، ص 322
@madarezirak
کم خوابی به لحاظ آسیبی که به مغز میرساند برابر با یک ضریه مغزی است.
@madarezirak
#خواص_و_کاربرد_درمانی_دمنوش_زرشک:
⚜️درمان بیماری های کلیوی
⚜️درمان سنگ های ادراری(سنگ مثانه)
⚜️تحریک فعالیت معده و کبد
⚜️درمان و تصفیه خون و گردش خون
@madarezirak
هرگز این خوراکی ها را با هم نخورید !
ترکیب برخی خوراکی ها با یکدیگر نه تنها ممکن است سودی نداشته باشد، بلکه می تواند سلامتی را نیز تهدید کند.
@madarezirak
🌷توصیه برای مراقبتِ بهتر از پاها
✍️ هر شب یک لایه ی نازک از وازلین کفِ پاهایتان بزنید
خاصیت مرطوب کنندگیِ وازلین خیلی بهتر از لوسیون هاست👌
@madarezirak
🌷تعبیر من یشاء یعنی هرکس که خدابخواهد
،۷۰ بار در قرآن آمده
هرکس را بخواهد عزیز میکند
هرکس رابخواهد،ذلیل میکند
به هرکس بخواهدحکمت میدهد
به هرکس بخواهدبی حساب ،روزی میدهد،
باتوجه به اینکه خداعادل وحکیم است،
خدابراساس شایستگی ولیاقتی که هرکس داشته باشد،به او میدهد.
وآنچه که وظیفه ماست،کسب لیاقت و شایستگی است
امام حسین ع ازقول پیامبرخدا ص فرمود:
المعروف بقدرالمعرفه
احسان به هرکس به قدرمعرفت ولیاقتش بایدباشد
#شنبه
#قرآن
@madarezirak
🌷۲۰چیزباعث فلاح و سعادت است:
🌷۱.ایمان.۳۵مائده
🌷۲.تقوا.۱۸۹بقره
🌷۳.ذکرفراوان خدا.۴۵انفال
🌷۴.یادنعمت های خدا.۶۹اعراف
🌷۵.پیروی ازقرآن.۱۵۷ اعراف
🌷۶.توبه.۳۱نور
🌷۷.ایمان،عبادت خدا،کارخیر.۷۷حج
🌷۸.دعوت به خیروامربه معروف ونهی ازمنکر.۱۰۴آل عمران
🌷۹.پرهیزازشراب وقمار.۹۰ مائده
🌷۱۰.سنگینی وزن عمل صالح.۸اعراف
🌷۱۱.جهاددرراه خدابامال وجان.۸۸توبه
🌷۱۲.اطاعت از رسول خدا ۵۱نور
🌷۱۳.دادن حق خویشان،نیازمندان،درراه ماندگان.۳۸روم
🌷۱۴.دشمنی بادشمنان خدا.۲۲مجادله
🌷۱۵.پرهیزازخسیس بودن.۹حشر
🌷۱۶.اهمیت به نماز.مومنون
🌷۱۷.عفت .مومنون
🌷۱۸.دادن خمس وزکات.مومنون
🌷۱۹.وفای به عهد.مومنون
🌷۲۰.امین بودن.مومنون
#شنبه
#قرآن
@madarezirak
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پسری داشتم که هیچ علاقه ای به #کاردستی و #نقاشی نداشت، اما از وقتی یادگرفته بود که با دستش نقاشیهایی رو بکشه، حتی توی مهمونیها هم دوست داشت، به دوستانش کشیدن اون نقاشیها رو یاد بده
و این خیلی روی #افزایش_اعتماد_به_نفسش
هم موثر بود ...
#ابزارهای_ساده
#کاردستیهای_بامزه
@madarezirak
آقای سلیمانی...
ما دلمان برای شما تنگ شده است...
#حاج_قاسم
#مرد_میدان
#سردار_دلها
💖تمام محتواها تولیدی می باشد💖
@havaliekhoda313
@madarezirak
آسمانی می شوم وقتی نگاهت میکنم...
#حاج_قاسم
#مرد_میدان
#سردار_دلها
💖تمام محتواها تولیدی می باشد💖
@havaliekhoda313
@madarezirak
✅فاصله گرفتن از عاطفه مادری، عامل مشکلات جامعه/3️⃣
✅عاطفه مادری و دفع خطرات از جامعه
🔸این بیان نورانی امام رضا (سلام الله علیه) که بارها شنیدید ملاحظه بفرمایید.
🔸حضرت فرمود «تَزَاوَرُوا» به زیارت یکدیگر بروید، فاصله نگیرید، «فَإِنَّ فِی زِیَارَتِکُمْ إِحْیَاءً لِقُلُوبِکُمْ» شما شیعههای ما هستید، وقتی به سراغ یکدیگر میروید، جلساتی دارید ولو هفتهای یک بار، دور هم جمع می شوید شیعه ما هستید حرف های ما را نقل کنید «تَزَاوَرُوا فَإِنَّ فِی زِیَارَتِکُمْ إِحْیَاءً لِقُلُوبِکُمْ وَ ذِکْراً لِأَحَادِیثِنَا وَ أَحَادِیثُنَا تُعَطِّفُ بَعْضَکُمْ عَلَى بَعْضٍ»(1) احادیث ما عاطفه ایجاد میکند، محبت ایجاد میکند، دوستی ایجاد میکند.
🔸اینکه میگویند سنگ روی سنگ بند نمیشود، سخنی است حق؛ الآن این برج میلاد و امثال میلاد، همه آن که با سنگ و آهن ساخته نشد، سنگ هرگز روی سنگ بند نمیشود، یک ملاط نرمی لازم است که برج ساخته شود.
🔸فرمود سخنان ما، دستورات ما، روحانیت ما، رهبری ما مانند آن ملاط نرم است که جامعه را بالا میبرد، اگر شما اینها را بردارید، بله سنگ روی سنگ بند نمیشود.
🔸الآن این عاطفه و ملاط کمرنگ شده است؛ لذا ده ـ دوازده میلیون پرونده است، این تعداد پرونده برای امثال ماهاست که اهل مسجد هستیم، بیگانه که نیست؛ ظهر میرود نمازش را میخواند، بعد قبل و بعدش هم کار خودش را انجام می دهد.
🔸جامعه را نه بانک ربوی اداره میکند که قرض الحسنه را انسان بردارد، به فکر «یَمْحَقُ اللّهُ الرِّبا»(2) نباشد، نه این خشونت ها و مدالگیری های زنانه!
🔸جامعه را زن اداره میکند، عاطفه اداره میکند، هزینهها هم تأمین است.
🔸وقتی ده ـ دوازده میلیون پرونده در دستگاه قضایی باشد هر پرونده بالأخره برای یک خانواده سه چهار نفری است چهل پنجاه میلیون نفر همه درگیر پرونده در دستگاه قضا هستند، هزینههای آن هم قابل بررسی جدّی است، آن استرس و بیماریهای آن هست که هزینههای دیگر است...
🔸اما کار عاطفه برای جلوگیری و دفع این خطرات و خشونت است، نه رفع؛ برای رفع البته دستگاه قضایی هست «لَکُمْ فِی الْقِصاصِ حَیاةٌ»(3) هست و مانند آن؛ اما آنچه جامعه را روشن میکند، موفق میکند به تکامل میرساند، دفع خطر است که آن به وسیله مادر است.
🔹درس تفسیر #حضرت_آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی/ منبع پیشین
↙️پی نوشت ها:
1- الکافی(ط ـ الاسلامیه)، ج2، ص186
2- سوره بقره، آیه276
3- سوره بقره، آیه179
@madarezirak
«تحقیقات گسترده توانستهاند ارتباط قابل توجهای بین افسردگی مادران و مشکلات رفتاری و عملکردهای منفی در کودکان آنها را اثبات کنند. افسردگی والدین منجر به مشکلات رفتاری در کودکان شده و پدر و مادری آنها را کم اثر میکند».
سرایت شادی از والدین به فرزندان منحصر به دلایل ژنتیکی نیست، با این که بر اساس همین مطالعه معلوم شد والدین شاد با احتمال بالاتری فرزندان شاد دارند، اما این تحقیق نتوانست عامل ژنتیکی دخیل در این امر را بیابد
@madarezirak
اگر در یک زندگی مشترک با همسرتان هستید اجازه ندهید به دنیا آمدن بچهها در رابطهی شما خللی ایجاد کند. بر اساس تحقیق چاپ شده در مجلهی رشد کودک (۲۰۱۱) والدینی که در ازدواجهای ناپایدار رنج میکشند، برای مثال در فکر طلاق هستند، باعث ایجاد مشکلات خواب در کودکان نوپای خود میشوند. در این مطالعه مشخص شد ازدواج مشکلدار، هنگامی که کودک ۹ ماه دارد، در مشکلات خواب او در ۱۸ ماهگی نیز دخیل است. شاید به این دلیل که خانهی مشکلدار خانهی استرس آلودهایست، و استرس از عوامل مشکلات خواب به شمار میرود.
@madarezirak
چطور میتوانید نمونهی شادتری از خودتان باشید؟ هر هفته زمانی را با دوستان خود بگذرانید.
به این دلیل که خنده مسری است، با فامیل و دوستانی رفتوآمد کنید که خوشخنده هستند. خندهی آنها احتمالا باعث خندهی شما میشود، ولی حتی اگر شما با آنها نخندید، صرفِ بودن در کنار آنها خلق شما را شادتر خواهد کرد. متخصصین علم اعصاب معتقدند شنیدن صدای خندهی دیگران نورونهای آینهای مغز شنونده را به گونهای تحریک میکند که گویی خود او در حال خندیدن است.
@madarezirak
هر پدر و مادري كه بهترين آرزوها را براي فرزندان خود دارند، همه تلاش خود را مي كنند تا اطمينان حاصل نمايند كه كودكانشان سالم هستند و در شرايط روحي و جسمي مناسبي بسر مي برند. بسياري از مادران ممكن است كارهاي مهيج زيادي را برنامه ريزي كنند كه مي تواند تمام روز كودكان را پُر كند و به آنها ثابت كند كه مادرشان بدون قيد و شرط به آنها علاقه دارد. با اين حال مانند بسياري ديگر از والدين دغدغه اصلي اين است: آيا كودكان من واقعا شاد و خوشحال هستند؟
ممكن است دانستن اينكه چه چيزي كودكان را شاد و خوشحال مي كند شما را شگفت زده كند. متخصصان رشد كودك كه در اين زمينه تحقيق مي كنند مي گويند: "شادي" چيزي نيست كه شما بتوانيد مثل يك هديه زيبا با كاغذ كادوي جذاب به كودك خود "بدهيد". يك روانشناس و نويسنده كتاب «شادي بزرگسالان و ريشه هاي آن در دوران كودكي» مي گويد: در واقع كودكان والديني كه در به دست آوردن دل آنها بيش از حد افراط كرده باشند (مثلا كوهي از اسباب بازي براي آنها خريده باشند يا اينكه جلوي بروز هرگونه ناراحتي عاطفي را در آنها گرفته باشند) به احتمال زياد در دوران نوجواني خسته، عيبجو و غمگين (بدون شادي و خوشحالي) خواهند بود. وي با تاكيد بر اينكه «بايد به كودكان كمك كرد تا برخي ابزارهاي روحي و دروني را در خود ايجاد كنند كه بتوانند در تمام طول عمر به آنها اعتماد كرده و از آنها استفاده كنند» مي گويد: بهترين عواملي كه مي توانند نشانه شاد بودن فرد باشند دروني هستند نه بيروني.
@madarezirak
ياد بگيريد كه نشانه ها را به خوبي درك كنيد
به احتمال زياد كودك شما مي تواند غم يا شادي خود را به خوبي به شما نشان بدهد. وقتي شما به خانه برمي گرديد يك لبخند بزرگ بر روي صورت او مي نشيند؛ و هنگامي كه نتواند عروسك محبوبش را پيدا كند با بغض گريه مي كند. اما شايد شما هنوز هم نتوانيد تشخيص دهيد كه آيا او در مجموع شاد و راضي هست يا خير؟ نشانه هاي اين مورد معمولا واضح هستند: يك كودك شاد و خوشحال مي خندد، بازي مي كند، از خود كنجكاوي نشان مي دهد، به ارتباط با ساير بچه ها علاقه نشان مي دهد و به تحريك و تهييج دائمي نياز ندارد. برعكس نشانه هاي خوشحال نبودن كودك نيز واضح هستند؛ اين كودك خجالتي و ساكت است، كم غذا مي خورد، دوست ندارد به جمع كودكان ديگر بپيوندد، بازي نمي كند، سوال نمي پرسد، نمي خندد يا لبخند نمي زند و بسيار كم صحبت مي كند.
@madarezirak
اگر كودك شما ذاتا خجالتي يا درون گرا باشد بدين معنا نيست كه شاد و خوشحال نيست.
خجالتي بودن به هيچ وجه مساوي با غمگين بودن نيست؛ اما شما بايد بيشتر سعي كنيد تا بتوانيد نشانه هاي هر كدام از اين حالتها را به خوبي بفهميد.
شما بايد مراقب تغييرات عمده رفتاري در كودك خود (مانند منزوي شدن يا ترسيدن دائمي و بيش از حد) باشيد؛ زيرا اين نشانه ها ممكن است بيانگر آن باشند كه كودك مشكلاتي دارد كه شما بايد به آنها توجه كنيد.
@madarezirak
احتمال زیادتری وجود دارد که والدینی که احساسات منفی نسبت به نوزادانشان بروز میدهند یا برای ادارهی آنها رفتاری خشن از خود نشان میدهند، با کودکی خشن در سنین مهدکودک روبرو شوند. این خبر خوبی نیست چرا که بین رفتارهای خشن فرد در ۵ سالگی با رفتارهای خشونتآمیز او در سالهای بعدی زندگی، حتی در برخورد با شریک زندگیاش، رابطه وجود دارد. پس اگر خود را در چرخهی والد خشمگین، بچهی خشمگین، والد خشمگینتر یافتید سعی کنید این چرخه را با تغییر رفتار خودتتان اصلاح کنید. در گذر زمان متوجه میشوید که مشکلات شما با هم کمتر خواهد شد.
@madarezirak
با شادمانی بدرخشید! بر طبق تحقیق ارائه شده در فستیوال علوم اجتماعی در سال ۲۰۱۱، شوخی کردن با کودکان نوپا به آنها کمک میکند برای موفقیتهای اجتماعی آماده شوند. زمانی که والدین شوخی میکنند و ادا در میآورند، به بچههای کوچک ابزاری برای تفکر خلاقانه، پیدا کردن دوست و مدیریت استرس میدهند. اگر گاهی «مبارک» فرزندتان شوید، بعدها بابت موفقیتهایی که بدست میآورند ممنون شما خواهند بود.
@madarezirak
هر هفته زمانی را به یاد گرفتن چیزی تازه به همراه فرزند خود اختصاص دهید. این کار نه تنها به او نشان میدهد که چقدر برای دنبال کردن کنجکاوی و یادگیری ارزش قائلید، بلکه زمینهای را برای شما فراهم میکند که تا در این مسیر مشکلات همدیگر را درک کنید و در کنار هم موفقیتهای مشترکتان را جشن بگیرید. با هم به کلاس ورزش ، سمینار دفاع شخصی یا کارگاه باغبانی بروید و در کنار هم رشد کنید. به مرور زمان مهارتهایی که با هم آموختهاید تبدیل به تجارب پیونددهندهای میشود که هر کجای دنیا باشید شما را به هم مرتبط میکند.
@madarezirak
اكثر والدين مي فهمند كودكي كه دائما دچار ترس بي دليل يا بيش از حد است و به سادگي آشفته يا مضطرب مي شود نمي تواند يك كودك شاد و خوشحال باشد؛ اما بسياري از والدين متوجه نيستند كه يك كودك عصباني در واقع غم و ناراحتي خود را ابراز مي كند.
صرف نظر از سن، عصبانيت را مي توان نتيجه اضطراب بيش از حد دانست. هنگامي كه كودك شما برادرش را مي زند يا اسباب بازيهايش را به اين طرف و آن طرف پرتاب مي كند در واقع بيش از حد توانش مضطرب است
@madarezirak
گاهی اوقات علم چیزهایی را اثبات میکند که پدربزرگها و مادربزرگها پیش از این به ما گفته بودند. درست است! بهتر است شام را خانوادگی میل کنید. این رسم ساده به پرورش کودکانی بهتر با شادی بیشتر کمک میکند.
مطالعات نشان میدهند کودکانی که به طور مرتب شام را به همراه خانواده صرف میکنند از لحاظ احساسی پایدارتر هستند و با احتمال کمتری دچار سوء مصرف الکل و مواد مخدر خواهند شد، نمرات بهتری کسب میکنند، و در گروه نوجوانان دختر، این نوجوانان نشانههای افسردگی کمتری بروز میدهند. در زمینهی آماده کردن بچهها برای مدرسه شام خانوادگی حتی از خواندن کتاب برای بچهها هم اثربخشتر بوده است. نهایتا اینکه یافتههای ذکر شده در مورد صرف شام به شکل خانوادگی، حتی با کنترل متغیر همبستگی بین اعضای خانواده همچنان معتبر بود.
@madarezirak