کشته شدن شیطان👹
🔻بحث قتل شیطان، به دست حضرت عیسی علیه السلام ،در منابع اهل سنت ،بسیار مطرح شده است و البته روایاتی هم داریم که او به دست حضرت صاحب الزمان علیه السلام پس از رجعت کشته می شود . برخی روایات هم به دست رسول اکرم صلی الله بیان کردند.
اما باید مد نظر داشت که شیطان تنها منبع شر نیست؛همان طور که در مراسم حج، داریم و آنها را رمی میکنیم: شرّالنفس، شرّالناس،شرّالشیطان،شرّ بر چیده نمیشود و شرّالنفس و شرّالناس به جای خود باقی است .
📚نشریه موعود ، شماره ۲۵ ، ص ۱۷ ( گفت گو با علی کورانی).
https://eitaa.com/madi113m
تأیید اجتهاد شیخ انصاری توسّط امام زمان (علیه السلام)
بعد از فوت مرحوم صاحب جواهر، آیت الله حاج شیخ محمّدحسن مردم ،به مرحوم شیخ انصاری (رضوان الله تعالی علیه) مراجعه کردند واز او رساله عملیّه خواستند.
شیخ انصاری فرمود: «با بودن سیّد العلماء مازندرانی که از من اعلم است ودر بابل زندگی می کند من رساله عملیّه ندارم واین عمل را انجام نمی دهم».
لذا خود شیخ انصاری نامه ای برای سیّد العلماء به بابل نوشت واز او خواست، که به نجف اشرف مشرّف شود وزعامت حوزه علمیّه شیعه را به عهده بگیرد.
سیّد العلماء، در جواب نامه شیخ انصاری نوشت: «درست است من وقتی در نجف بودم وبا شما مباحثه می کردم، از شما در فقه قویتر بودم، ولی چون مدّتها است که در بابل زندگی می کنم وجلسه بحثی ندارم و تارک شده ام شما را از خود اعلم می دانم، لذا باید مرجعیّت را خود شما قبول فرمائید».
با این حال شیخ انصاری فرمود: «من یقین به لیاقت خود برای این مقام ندارم، لذا اگر مولایم حضرت ولیّ عصر (علیه السلام) به من اجازه اجتهاد بدهند ومرا برای این مقام تعیین کنند، من آن را قبول خواهم کرد»
روزی معظّم له در مجلس درس نشسته بود وشاگردان هم اطرافش نشسته بودند، دیدند شخصی که آثار عظمت وجلال از قیافه اش ظاهر است وارد شد وشیخ انصاری به او احترام گذاشت.
او در حضور طلاّب به شیخ انصاری رو کرد وفرمود: «نظر شما درباره زنی که شوهرش مسخ شده باشد، چیست؟» (این مسأله به خاطر آنکه مسخ در این امّت وجود ندارد در هیچ کتابی عنوان نشده است).
لذا شیخ انصاری عرض کرد: «چون در کتابها این بحث عنوان نشده من هم نمی توانم، جواب عرض کنم».
https://eitaa.com/madi113m
ادامه دارد ...
فرمود: «حالا بر فرض یک چنین کاری انجام شد ومردی مسخ گردید، زنش باید چه کند».
شیخ انصاری عرض کرد: «به نظر من اگر مرد به صورت حیوانات مسخ شده باشد، زن باید عدّه طلاق بگیرد وبعد شوهر کند، چون مرد زنده است وروح دارد، ولی اگر شوهر به صورت جماد درآمده باشد، باید زن عدّه وفات بگیرد زیرا مرد به صورت مرده درآمده است».
آن آقا سه مرتبه فرمود: «انت المجتهد. انت المجتهد. انت المجتهد». یعنی: «تو مجتهدی» وپس از این کلام آن آقا برخاست واز جلسه درس بیرون رفت.
شیخ انصاری می دانست که او حضرت ولیّ عصر (علیه السلام) است وبه او اجازه اجتهاد داده اند، لذا فوراً به شاگردان فرمود: «این آقا را دریابید».
شاگردان برخاستند هر چه گشتند کسی را ندیدند.
لذا شیخ انصاری بعد از این جریان حاضر شد که رساله عملیّه اش را به مردم بدهد تا از او تقلید کنند
https://eitaa.com/madi113m
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔖منبر کوتاه 🔖
💠بهترین شیعه در دوران غیبت #امام_زمان ارواحنافداه
🔰#استاد_کافی
«#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج»
https://eitaa.com/madi113m
فضیلت نماز در جمکران🕋
آقا امام زمان علیه السلام به حسن بن مصلح جمکرانی فرمودند: کسی در این مسجد مقدس جمکران نماز بخواند مثل این است که در خانه کعبه نماز خوانده است. حضرت فرمودند که «مَنْ صَلَّاهَا فَكَأَنَّمَا صَلَّاهَا فِي الْبَيْتِ الْعَتِيقِ»
یعنی اگه کسی تو مسجد مقدس جمکران تو این خانه خدا نماز بخواند مثل این که توی خود خانه کعبه نماز خواند است. روایت داریم: وقتی آقا ظهور میکنند بعضیها میگویند: عجب این آقا را ما مکرر دیده بودیم. ولی نشناخته بودیم
📚 مستدركالوسائل/محدث نوری/ 3/ 447/54- باب نوادر ما يتعلق بأحكام المساجد...ص:435
https://eitaa.com/madi113m
⁉️سوال⁉️
راوی دعای ندبه که معاصر امام نبوده چگونه دعا را نقل میکند؟
✅پاسخ:
کسی ادعا نکرده که بزوفری این دعا را بدون واسطه از امام نقل کرده است و آیا لازم است هر کس که روایتی را از امام نقل میکند معاصر با امام باشد؟
ما اطمینان داریم که این دعا یا با سند در کتاب« بزوفری »روایت شده ولی دیگران که از آن کتاب نقل کرده اند، از باب مسامحه آن سند را حذف کردند،و یا اینکه بزوفری از آنجا که دعا را معروف و مشهور دیده احتیاج به ذکر سند ندیده است ،زیرا همان گونه که در این زمان معروف و مشهور است، در عصرهای گذشته نیز چنین بوده است .خصوصاً آنکه متن آن با آیات قرآن و روایات دیگر سازگاری تمام دارد.
https://eitaa.com/madi113m
⁉️سوال⁉️
دعای ندبه از کدامین امام است؟
✅پاسخ
ظاهر این است که این دو از جانب امام صادق علیه السلام انشا شده است، همانگونه که مرحوم مجلسی به آن حضرت نسبت میدهد. و اما اینکه در برخی از مصادر اینگونه آمده که این دعا برای صاحب الزمان است ،ممکن است این گونه توجیه کنیم که این دعا دعایی است که برای وجود مقدس امام زمان انشا شده است ،نه اینکه این دعا از طرف آن حضرت انشا شده باشد.
هرچند برخی خواستند احتمال اول را به خاطر ناسازگاری برخی از مضامین دعا با صدور آن از جانب امام صادق علیه السلام مردود سازند،ولی برای اهل تحقیق روشن است که این اشکالات قابل توجیه است زیرا نظیر چنین مضامین در مواردی دیگر از امام صادق علیه السلام و دیگر ائمه علیهم السلام نیز نقل شده است.
📚 منتخب الاثر،ص۱۴۰
https://eitaa.com/madi113m
⁉️سوال⁉️
آیا اگر کسی ۴۰ روز دعای عهد بخواند از یاران امام مهدی علیه السلام خواهد شد گرچه انسان بدی باشد؟
⭐️مطابق روایتی که از امام صادق علیه السلام نقل شده آمده است :که هرکس ۴۰ صبح دعای عهد را بخواند ،از یاوران قائم ما باشد و اگر پیش از ظهور آن حضرت بمیرد خداوند او را از قبر بیرون آورد تا در خدمت آن حضرت باشد.
📚مفاتیح الجنان
🔻در مورد سوال فوق میگوییم:
❇️اولاً: این آثار ممکن است مقید باشد به اینکه اعمال و رفتار دیگر نیز درست و مطابق موازین شرع باشد ،زیرا انسان باید با حقیقت این دعا انس داشته باشد تا بتواند با خدای خود عهد کند.
❇️ثانیاً: ممکن است که خواندن دعای عهد گرچه از شخصی باشد، که انسان بدی است، ولی خداوند متعال به برکت این دعا او را متحول میگرداند و با خواندن این دعا در ۴۰ روز و عهد قلبی با حضرت مهدی علیه السلام چنان تحولی اساسی در وجود او ایجاد شود، که به این قابلیت برسد که بتواند از اصحاب حضرت شود.
https://eitaa.com/madi113m
🔴 شهری که مردمش با قائم قيام میکنند
🔵 عفان مـى گـويد: امام صادق (ع) به مـن فرمـود: آيا مـى دانى علت ناميده شدن ايـن شهر به قم چيست؟
🌕 عرض كردم: خدا و رسـولـش و شما داناتريد.امام فرمـود: ايـن شهر قـم نامگذارى شد چون مردمش با قائم آل محمد(ص) اجتماع و با او قيام, و براى او استقامت مى كنند و ياريـش مـى نماينـد.
📚 بحارالانوار ج ۶۰ ص ۲۱۶ ح ۳۸
🛑 یوم الله ۱۹ دی، سالروز قیام تاریخ ساز مردم قم در سال ۱۳۵۶ گرامی باد.
https://eitaa.com/madi113m
⁉️سوال⁉️
توقیع به چه معناست؟؟
✅پاسخ:
توقیع در لسان روایات، مطابق با مفهومی است. که عرف آن را به کار گرفته است و آن عبارت است از، کلمات کوتاه که بزرگان ذیل نامههای رسیده و عریضهها مکتوب میداشتند. و با آن خواستۀ سائل را برآورده مینمودند، در نتیجه توقیعات حضرت مهدی علیه السلام، همان مطالبی بود که حضرت به خط مبارک خود، در جواب سوالها و عریضهها ذیل نامهها مرقوم میداشتند و توسط یکی از سفرا به صاحبان نامهها باز میگرداندند.
اگرچه به لحاظ معنای اصطلاحی« توقیع »در معنا و مفهوم آن ،سوال از مسئله نهفته است ،ولی در برخی موارد بر بیانات حضرت که به صورت ابتدایی صادر میشد (اگرچه از آن سوال نشده بود) نیز توقیع اطلاع شده است.
https://eitaa.com/madi113m
🦋شرفیاب شدن مرحوم شیخ مرتضی انصاری خدمت امام زمان (علیه السلام) وپرسیدن سؤالات از آن حضرت
🔻یکی از شاگردان مرحوم شیخ مرتضی انصاری می گوید: «نیمه شبی در کربلای معلاّ از خانه بیرون آمدم، در حالی که کوچه ها گل آلود وتاریک بودند ومن چراغی با خود برداشته بودم.
از دور شخصی را مشاهده کردم، که چون به او نزدیک شدم دیدم، استادم شیخ انصاری است.
با دیدن ایشان به فکر فرو رفتم واز خود پرسیدم که آن بزرگوار در این موقع از شب، در این کوچه های گل آلود با چشم ضعیف به کجا می روند؟!
از بیم آنکه مبادا کسی در کمین ایشان باشد، آهسته به دنبالش حرکت کردم.
شیخ آمد وآمد تا در کنار خانه ای ایستاد ودر کنار در آن خانه زیارت جامعه را با یک توجّه خاصّی خواند، سپس داخل آن منزل گردید.
من دیگر چیزی نمی دیدم امّا صدای شیخ را می شنیدم که با کسی سخن می گفت.
ساعتی بعد به حرم مطهّر مشرّف گشتم وشیخ را در آنجا دیدم.
بعدها که به خدمت آن جناب رسیدم وداستان آن شب را جویا شدم پس از اصرار زیاد به من، فرمودند: «گاهی برای رسیدن به خدمت «امام عصر» (عجّل الله تعالی فرجه الشّریف) اجازه پیدا می کنم ودر کنار آن خانه (که تو آن را پیدا نخواهی کرد). می روم وزیارت جامعه را می خوانم، چنانچه اجازه ثانوی برسد خدمت آن حضرت شرفیاب می شوم ومطالب لازم را از آن سرور می پرسم ویاری می خواهم وبرمی گردم».
سپس شیخ مرتضی انصاری از من پیمان گرفت که تا هنگام حیاتش این مطلب را برای کسی اظهار نکنم»
📚ملاقات با امام زمان علیه السلام
https://eitaa.com/madi113m
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا صاحب الزمان ❤️
چشای خیس من
گواه این غمه...
هر چی صدات کنم
دلم میگه کمه...
#سهشنبههای_مهدوی
https://eitaa.com/madi113m
بنا بر آیات و روایات و تفاسیر عالمان دین و همینطور بنا بر شواهد موجود در تورات و زبور، قبل از ظهور منجی، زمین باید برای این رخداد مهم آماده شود. این آماده سازی به دو شکل مادی و معنوی صورت خواهد گرفت. در آماده سازی مادی همه ی جهان باید مانند یک خانه شود و همه از هم باخبر باشند. در این شرایط اخبار در کوتاه ترین زمان در همه ی دنیا مخابره می شود. بنا بر روایات، مردم با نگاه کردن به کف دست خود از ظهور منجی با خبر می شوند. در این شرایط دیگر کسی بهانه ای برای بی خبری نخواهد داشت. البته این موقعیت مانند تیغی دو لبه است که انسان در آن مورد آزمایش قرار خواهد گرفت و می تواند خوب یا بد باشد.
در آمادگی معنوی انسان ها تا زمان ظهور همه ی مدل های مدعی را دیده و آزمایش می شوند. انقلاب اسلامی ایران پیش زمینه ای برای ظهور منجی بوده و اثرات بسیاری را در جامعه به جای گذاشته است. افزایش فهم انسان ها هدفی است که در این زمان به آن پرداخته می شود و هجوم فتنه ها در این زمان، حق و باطل را از هم جدا می کند. جامعه ای که امر به معروف و نهی از منکر در آن جایگاهی نداشته باشد در این اتفاق عظیم جایگاهی نخواهد داشت. قبول ولایت نیز یکی دیگر از مواردی است که منتظران واقعی به آن ایمان دارند. خداوند بارها فهم و درک انسان ها را در دوره های مختلف تاریخی امتحان کرده است. امامان و انبیاء الهی را برای ما فرستاده اما همواره مردم با آنها دشمنی کرده و آنها را به شهادت رساندند. غیبت و انتظار مهدی (عج) امتحانی برای سنجش فهم و درک ما انسان ها است و تا وقتی به کمال نرسیم ظهور حاصل نخواهد شد.
https://eitaa.com/madi113m
⁉️سوال⁉️
چه کنیم تا مردم به سوی امام زمان عصر علیه السلام جذب شوند؟؟
✅ جذب مردم و میل آنها به امام زمان علیه السلام متوقف بر معرفت آنها بر آن حضرت است، زیرا هیچکس به چیزی که برایش مجهول بوده و به آن علم ندارد توجه پیدا نمیکند. و لذا بر ما لازم است که امام زمان علیه السلام را به عموم مردم بشناسانیم،که خصوصیات عصر ایشان چیست ؟و انسان در زمان ظهور آن حضرت به چه برکاتی نائل خواهد شد؟
و چگونه ظلم و بیعدالتی در تمام سطوح جامعه با ظهور ایشان رخت خواهد بست و چگونه با ظهورش بشر از ظلمات به نور خواهد رسید.
اگرچه در عصر غیبت نیز مانند خورشید در پشت ابرها از آن حضرت بهره میبریم ،ولی این کجا و آن کجا؟ مردم با شنیدن این مسائل متوجه امام زمان علیه السلام شده و به حضرت میل پیدا میکنند.
https://eitaa.com/madi113m
⁉️سوال⁉️
چرا با شنیدن نام قائم از جا برمیخیزیم؟
حاجی نوری مینویسد: در خبری از امام صادق علیه السلام نقل شده است، روزی در مجلس امام صادق علیه السلام نام مبارک حضرت مهدی علیه السلام برده شد امام صادق علیه السلام به جهت تعظیم و احترام از جای برخاست.
و نیز در روایت آمده که دعبل خزاعی بعد از آنکه ابیاتی راجع به حضرت مهدی علیه السلام نزد امام رضا علیه السلام قرائت کرد، حضرت از جای برخاست.
میرزای نوری میگوید: وقتی نام حضرت حجت بن الحسن علیه السلام در مجلس امام رضا علیه السلام برده شد آن حضرت از جای برخاست و دو دست مبارکش را روی سر گذاشت و فرمود« اللهم عجل فرجه و سهل مخرجه»
از امام صادق علیه السلام سوال شد: چرا هنگام شنیدن نامه امام زمان علیه السلام از جای خود برمیخیزیم؟حضرت فرمود: چون غیبت حضرت مهدی طولانی است و امام از شدت محبّتی که به دوستان خود دارد، هر زمانی که شخصی او را یاد کند، نگاهی به او مینماید و سزاوار است که یاد کننده به جهت احترام و تعظیم، از جای خود برخیزد.
هنگامی که مولای خویش او را به نظر مهر و عطوفت نگاه میکند، پس از جای خود برخیزد و از خدای تبارک و تعالی تعجیل فرج ایشان را بخواهد.
📚 ۱.نجم الثاقب ص۴۴۴.
📚۲.منتخب الاثرص۵۰۵
📚۳. همان
https://eitaa.com/madi113m