هدایت شده از سید صمصام الدین قوامی
مساجد خراسانات.MP3
52.41M
مدیریت محله در گفتگو با مسئولین مرکز امور مساجد خراسانات دقایقی پیش
▪️خلوتخانه
در برخی از مساجد قدیم مرسوم بود که نقاطی خاص از مسجد بهعنوان «خلوتخانه» در نظر گرفته شود. خلوتخانهها معمولاً فضاهایی بودند آرام و ساکت و دنج که در نقاطی مانند سردابها مخصوص چلهنشینی، اعتکاف، نماز شب، قرائت قرآن، مناجات و فکر و ذکر تعبیه میشدند.
معمولاً صحبت، ایجاد سر و صدا و یا ورود کودکان به خلوتخانهها ممنوع بوده و طبق برخی نقلها حتی در برخی مساجد (مانند مسجد شونیزیه در بغداد)، متولیان مسجد یک سیستم تدارکاتی نیز برای اهالی خلوتخانه پیشبینی کرده بودند تا به برخی از افراد که قصد چلهنشینی و اعتکاف داشتند آب و نان برسانند.
امروزه با وجود شلوغیها و هیاهوهای فراوان، فشارهای زندگی ماشینی و صنعتی و همچنین کوچک شدن خانهها به خصوص در شهرهای بزرگ، نیاز بیشتری به اینگونه مَفَرها وجود دارد. تعبیه کردن چنین فضاهایی در مساجد و امامزادهها کمک زیادی به افزایش کیفیت دینداری مردم خواهد کرد. اگر مردم پناهگاهی برای خلوت و تفکر و یاد خدا در محیطی معنوی و روحانی نداشته باشند قطعاً از کیفیت و عمق دینداری آنها کاسته میشود و اختلالات روحی و روانی در جامعه رو به ازدیاد خواهد گذاشت.
تصاویر متعلق به سرداب مسجد عتیق قزوین است که در سفر اخیر ثبت کردیم.
#مدیریت_در_مسجد
@madineyefazele
40.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️ سخنرانی روز گذشته آیت الله عاملی در کنگره بزرگداشت علامه محقق کرکی در لبنان
ایشان در این سخنرانی به نقشآفرینی بینظیر تمدنی علامه کرکی در حوزههای زیر اشاره میکنند:
۱. اصلاح نهضت قزلباشان و جلوگیری از برخی تندرویها
۲. ایجاد نهضت فرهنگی و علمی شیعی در ایران
۳. ترویج فرهنگ عالممحوری و علممحوری در نهضت شاه اسماعیل
۴. امر به معروف و نهی از منکر و اقامه احکام شرع در حکومت شاه طهماسب و تطهیر جامعه و سپاهیان از منکرات شرعی
۵. ایجاد علقههای فرهنگی بین ایران و لبنان
@madineyefazele
هدایت شده از سید صمصام الدین قوامی
آزمونه خورموج-دقائقی پیش -مفامات عالی شهر کاملا مهیای اجرای الگوی جامع اتحاد امامت و امارت
@Qavami
هدایت شده از سید صمصام الدین قوامی
✍مدیریت محله در برنامه هفتم باید پر رنگ تر شود.
@Qavami
▪️ضمانت قانونی و اجرایی الگوی امامت و امارت چگونه تأمین میشود؟
از رایجترین سوالاتی که در اغلب آزمونههای اتحاد امامت و امارت مطرح میشود این است که این الگو با کدام پشوانۀ قانونی اجرا میشود؟
همانطور که در تصاویر بالا ملاحظه میکنید، نمایندگان بنیاد فقهی مدیریت اسلامی در آزمونهها، پس از اخذ مصوبۀ شورای فرهنگ عمومی مبنی بر اصل اجرای الگو و معرفینامۀ دفتر امام جمعه مبنی بر معرفی مساجد و امامان منتخب، معرفینامهای از شورای شهر، شهرداری و قوۀ قضائیه برای شورایاران، محلهیاران و صلحیاران اخذ میکنند.
مصوبۀ شورای فرهنگ عمومی استان، شهرستان یا بخش بهترین و قویترین ضمانت قانونی و اجرایی است و طبیعتاً گرفتن مصوبۀ غیرقانونی از این شورا غیرممکن است. البته حتی بدون وجود این مصوبه نیز اجراء الگو در محلات منع قانونی خاصی ندارد، اما دلیل تأکید بر اخذ مصوبه و معرفینامه از نهادها این است که یاران محله در آینده بتوانند با نهادهای دولتی و شهری تعامل کنند و با مانعی از طرف آنها مواجه نشوند. اگر نهادهایی مانند شورای شهر، شهرداری و قوه قضائیه، شورایار، محلهیار و صلحیار را تأیید نکنند، این افراد عملاً از سوی این نهادها به رسمیت شناخته نشده خواهناخواه در کار خود با موانعی روبهرو میشوند.
به همین شکل، در مراحل بعدی اجرای الگو که بحث نصب یاران محله مطرح میشود، تمامی افراد باید مورد تأیید ادارات مربوطه باشند، بهعنوان مثال پلیسیار از طرف فراجا، ورزشیار از طرف وزارت ورزش و آموزشیار از طرف آموزش و پروش معرفی شده و از طرف امام محله تنفیذ میشوند.
@madineyefazele
هدایت شده از سید صمصام الدین قوامی
هم اکنون آموزش مدیریت محله در قروه کردستان برای ائمه محلات منتخب این شهر توسط اساتید اعزامی آموزشهای مدیریت اسلامی از سوی بنیاد فقهی مدیریت اسلامی قم
▪️گزارش دریافتی از محله نمونه مسجد الرسول شهداد:
حمایت تمام قد اولین حامی الگوی اتحاد امامت و امارت؛ فرزند شایسته محله مسجد الرسول شهداد آقای علی احسان به عشق پدر و مادر (آقا غلام حسین و خدیجه خانم همسایه های آسمانی مسجد الرسول) در آستانه ایام بزرگداشت شهادت سالار شهیدان باخرید و اهدا یک کامیون آرد از تهران به مقصد محله مذکور. او که این روزها دلتنگیهای قلب سرشار از عشق و عطوفش را نسبت به خانه پدری با اخبار مسرت بخش اجرای الگوی اتحاد امامت و امارت در محله جبران می کند و هرروز از قاب تصاویر جلوههایی نو از شادمانههای حضور و مشارکت جدی کوچکترها و بزرگتر ها، جوانان و نوجوانان زنان و مردان بلند همت و پاک طینت محله و زادگاهش را به نظاره نشسته است. امیدوارست بعد از ۳۵ سال دوری، از کیلومترها آن طرفتر از طریق مجریان الگوی امامت و امارت، محله بیشتر از همیشه یاد پدر و مادر را زنده نگه داشته و بنا به مسئولیت اجتماعی که در وجود خود احساس می کند سهم خود را در پیشرفت و ارتقا محله ایفا نماید. باشد که اقدامات موثر ایشان در محله ولایی و شهید پرور مسجد الرسول همچون خیر کثیر و احسانی ماندگار برکات فراوانی در اشتغال، کار آفرینی رفع مشکلات و کمبودها و ثروت آفرینی مادی و معنوی در محله گردد.
@madineyefazele
هدایت شده از سید صمصام الدین قوامی
خورموج - سوالات مدیریت محله.MP3
15.83M
پرسمان مدیریت محله
@Qavami
▪️ورزشیار کیست و چه وظائفی دارد؟
ورزشیار یکی از اعضاء شورای محلهیاری و نماینده و طرف تعامل نهادهایی مانند وزارت ورزش و جوانان است.
وظائف ورزشیار در محله در چهار حوزۀ اصلی خلاصه میشود که عبارتاند از:
۱. ورزش همگانی: از اهم وظائف ورزشیار که آن را با کمک سلامتیار انجام میدهد، حفظ و ارتقاء شاخصههای سلامت جسمی و روحی اهالی محله از طریق ترویج و اجراء برنامههای ورزش همگانی مانند دوچرخهسواری، پیادهروی، کوهپیمایی، نرمش عمومی صبحگاهی و ... است. در این برنامهها، مشارکت حداکثری سالمندان باید به صورت ویژه مد نظر باشد.
۲. ورزش پهلوانی: دیگر وظیفۀ مهم ورزشیار که جنبۀ فرهنگی و اخلاقی نیز دارد، ترویج اخلاق پهلوانی، غیرت و جوانمردی از طریق احداث و مدیریت زورخانه بهعنوان نهاد اسلامی-ایرانی ورزش است که باید در رأس تمام برنامههای ورزشی محله باشد.
۳. ورزش قهرمانی: آموزش ورزشهای قهرمانی در راستای اهدافی چون ارتقاء آمادگی جسمانی و رزمی و دفاع شخصی، افتخارآفرینی ورزشی، نشاط روحی و روانی، کنترل شرارت و بطالت جوانان و همچنین مدیریت فضاهای ورزشی و باشگاهها با کمک و حمایت فدراسیونهای مختلف از دیگر وظائف ورزشیار است.
۴. توانمندسازی جوانان: بخشی از وظائف ورزشیار که متناظر با حوزۀ وظائف معاونت جوانان وزارت ورزش است به بحث توانمندسازی جوانان، غنیسازی اوقات فراغت، تسهیلگری ازدواج و تشکیل خانواده و ... مربوط است که این وظیفه را با کمک تعاونیار و خانوادهیار انجام میدهد.
#یاران_محله #شورای_محلهیاری #محله_فاضله
@madineyefazele
▪️مددکار محله کیست و چه وظائفی دارد؟
مددکار از جمله اعضای فعال در مرکز نیکوکاری محله است که تحت حمایت و نظارت نهادهای اجتماعی مانند بهزیستی قرار دارد و وظائف او در هفت محور اصلی خلاصه میشود:
۱. رسیدگی به اقشار ضعیف و آسیبپذیر از لحاظ جسمی و روحی (مانند سالمندان، معلولان، زنان بیسرپرست یا بدسرپرست، ایتام و ...)
۲. جذب نیروهای فعال و تشکیل گروه جهادی از اهالی محله (به خصوص بانوان) ویژه رسیدگی به مددجویان
۳. رسیدگی، سرکشی و کمک مالی، درمانی و روحی به افراد دارای بیماریهای خاص
۴. رسیدگی به کودکان بیسرپرست (ایتام) یا بدسرپرست، کودکان کار، کودکان معلول، کودکان کمتوان و ناتوان ذهنی و جسمی
۵. کمکرسانی به افراد در معرض خطرات و شرایط سخت مانند انواع آزار و مزاحمت
۶. مهارتافزایی و توانمندسازی معلولان و افراد آسیبپذیر از جهت اقتصادی و شغلی
۷. جذب کمکهای خیرین برای رسیدگی به مددجویان
#یاران_محله #مرکز_نیکوکاری_محله
#شورای_محله_یاری #محله_فاضله
@madineyefazele
هدایت شده از سید صمصام الدین قوامی
✍ساعتی است در اردکان هستیم درس فقه الاداره را در مسجد بزرگ حضرت ابوالفضل ورودی شهر برخط ارائه دادم ساعتی بعد دیداری با فرماندار محترم و قبل از غروب انشالله کارگاه مدیریت محله برای مقامات شش محله منتخب داریم و بعد از سخنرانی بعد از مغرب دریک مسجد منتخب عازم کرمان میشویم به فضل الهی
@Qavami
▪️افتتاحیه سلسله کارگاههای تخصصی مدیریت محله با تدریس استاد قوامی ویژه فعالان محلات آزمونه شهرستان اردکان
#اتحاد_امامت_و_امارت #محله_فاضله
#مدیریت_محله #اردکان
@madineyefazele
کارگاه اردکان 26تیر 402.MP3
29.8M
▪️صوت سخنرانی استاد قوامی در افتتاحیه سلسله کارگاههای تخصصی مدیریت محله اردکان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردکان
#اتحاد_امامت_و_امارت #محله_فاضله
#مدیریت_محله #اردکان
@madineyefazele