🔆 نماز معیار است
مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْمَاعِيلَ عَنْ أَبِي إِسْمَاعِيلَ السَّرَّاجِ عَنْ هَارُونَ بْنِ خَارِجَةَ قَالَ: ذَكَرْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام رَجُلًا مِنْ أَصْحَابِنَا فَأَحْسَنْتُ عَلَيْهِ الثَّنَاءَ فَقَالَ لِي كَيْفَ صَلَاتُهُ.
📚 الکافی؛ ج۳؛ ص۴۸۷
هارون بن خارجه گوید: در محضر امام صادق عليه السّلام، يكى از دوستانم را ياد كرده و بسیار تحسینش نمودم. امام فرمودند: وضعیّت نماز او چطور است؟
● علّامه مجلسی رضوان الله علیه:
الحديث صحيح. و يدل على أن الصلاة معيار التقوى و الورع. (مرآة العقول؛ ج ١۵؛ ص ٤٨١)
@madras_emb
💠 آفت سواد و استعداد زیاد
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
🔹یکی از آفات در نقل اقوال و مطالب عبارت از سواد زیاد و دیگری عبارت از حافظه زیاد است؛ چرا که اگر کسی سوادش کم باشد ملا لغتی شده و دقت زیادی در عبارت خوانی و تصحیح دارد و اما کسی که سواد بالایی دارد عبارات را سریع و مطابق علم و استعدادش خوانده و عبور می کند.
🔹مرحوم صدوق جزء پر حافظهها بوده است. در مورد او و برادرش اینطور گفتهاند که: یحفظان ما لایحفظان غیرهما.
این دو حفظه قمیین بودهاند و همین حافظه قوی گاهی منشاء آفت میشود؛ زیرا شخص پر حافظه خودش را از مراجعه به مصادر اول بینیاز میبیند و اشتباهاتی میکند که افراد کم حافظه نمیکنند.
🔹 مرحوم سید حسن صدر که خیلی قوت حافظه داشته است و لذا در اجازه اش برای مرحوم آغا بزرگ طهرانی و همین طور در کتاب تاسیس الشیعه خیلی غلط دارد؛ چرا که خیلی به حافظه تکیه می کرده است.
از مرحوم محمد خان قزوینی نقل شده که پس از ایرادهای زیادی که به کتابی که در تحقیق یک کتاب نوشته بودم وارد کردند، تصمیم گرفتم که دیگر حتی سوره «قل هو الله» را هم اگر خواستم در کتابی نقل کنم به متن قرآن مراجعه کنم.
📚کتاب الصوم؛ ج۱؛ ص ۶۱ و ۱۸۰
@madras_emb
📸گزارش تصویری جشن میلاد با برکت حضرت بقیة الله الاعظم امام زمان "عجل الله فرجه الشریف"
🗓 چهارشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۲
📍مدرس فقهی امام محمد باقر علیه السلام
@madras_emb
⬇️⬇️⬇️⬇️